Edmonton Oilers 2021–2022

  • 355 823
  • 1 341

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tulosta tulee ketjulle, mutta pisteet kiertää Puljua. Tekee kuitenkin hyvää työtä riistoissa ja maskissa. Omista paikoistaan pitäisi kyllä maaleja tehdä paljon kovemmalla prosentilla.

Puljulla näytti olevan tältä kaudelta eniten ohjureita, mutta ykskään ei ole mennyt maaliin.
 

White Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC/DC
Mikko Koskinen saanut korona tartunnan ja on sivussa. Mike Smith taas pelikunnossa, saa nähdä kuinka kauan?
Ei ainakaan ekan erän jälkeen tilastot vakuuta...
0.667 torjuntapros. ja 2-0 Vegas johtaa.

Pelistä ei mitään käryä, että onko perseilty vai onko Vegas vaan niin kova.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En jaksanut peliä katsoa. Mutta Tippett on näköjään kolmanteen erään laittanut McDavidin ja Draisaitlin samaan ketjuun. Yllättävä ja tuore ratkaisu päävalmentajalta.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vaikutti että Smith loukkaantui kolmannessa erässä uudelleen. Sama tehoton pörrääminen jatkui mikä on ollut trendinä jo pidemmän aikaa. Puljujärvi oli Oilersin paras pelaaja, vaikka virheen tekikin tuossa 1-0 maalissa. Ylivoimalla ei tapahtunut mitään ja todellista pakottamista oli kaikki yritykset. En jaksa uskoa että pleijareihin mennään, kun ei tuo peli tuosta näytä muuttuvan ja valmentajan vaihdos taitaa tulla liian myöhään, jos edes tulee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Koosteen katselin ja senkin perusteella aikamoista puuhastelua se pelaaminen. Ja aika isoja henkilökohtaisia virheitä puolustuksessa, jotka sitten päätyvät omaan maaliin. Eihän Smithiä voi syyttää oikein mistään takaiskusta, mutta Koskinen olisi noilla maaleilla jo pyöritetty tervassa ja höyhenissä.

Avausmaalissa Bouchardilta väärä ratkaisu lähteä pinchaamana viivasta. Eikä hänellä enää mitään mahdollisuutta luistella Howdenia kiinni. Ja Puljujärvi siis ilmeisesti lähti paikkaamaan Bouchardia mutta sitten keksikin lähteä jahtaamaan kiekkoa toiseen laitaan vaikkei ollut mitään mahdollisuutta siihen ehtiä. Eli jos olisi pitänyt pakin paikan, niin olisi Howdenin perässä varmasti pysynyt. Hyvältä paikalta laukaus längistä sisään. Koskista olisi syytetty tuosta.

Toisessa maalissa Barrie ylivoimalla tuttuun tapaan silmät kiinni viivasta lämäri. Ja ensimmäisiin polvisuojiin. Eikä Barrien luistelu riittänyt pysymään mitenkään Karlssonin kyydissä. Tästä ei olisi syytetty edes Koskista.

Kolmannessa maalissa alivoima juuri päättyi ja sen seurauksena jäällä oli kolme pakkia. Nurse, Barrie ja jäähyltä tullut Ceci. Nurse kävi laukomassa hyökkäyspäässä ohi maalin ja kiekko parin pompun kautta toiselle laidalle keskiviivan tuntumaan. Pääosassa oikeastaan Barrien epäröiminen. Ensin siinä keskiviivalla vähän arpoi, että meneekö kiekkoon vai ei, muttei sitten mennyt. Sen jälkeen sitten vähän näytti arpovan että meneekö Marchessaultiin kiinni vai ei, mutta kun Ceci tuli takaa tilanteeseen, niin Barrie päätti lähteä keskelle. Mutta siinäkään ei sitten suoraan ajanut toiselle puolelle Pietrangeloon kiinni vaan vielä vähän epäröikin että tuleeko siitä 2-1 hyökkäys vai ei, jolloin Pietrangelo pääsi vapaasti tekemään maalin. Eikä itsekään ollut kovin tyytyväinen tuohon tekemiseen. Tuosta maalista puolet Twitteristä ja Edmontonin mediasta olisi syyttänyt Koskista.

Neljännessä sitten uudessa koostumuksessa ollut ykkösketju katseli miten kiekko pomppi luistimista ja mailoista edestakaisin kunnes tuli Oilersin Smithin kilvestä Vegasin Smithin lapaan. Erityismaininta Nurselle joka heittäytyi mahalleen estämään syötön toiselle puolelle, missä ei ollut yhtään Vegasin pelaajaa. Tuosta maalista olisi Koskista syytetty sillä perusteella että oli liian aikaisin polvillaan ja etuyläkulma jäi auki.

Mutta toivottavasti Smith ei loukkaantunut uudestaan. Sekä ihan hänen itsensä kannalta että Koskisen kannalta. Jos Smith on taas sivussa, niin narratiivi tulee olemaan se miten suurin ongelma on Smithin puuttuminen ja hänen kanssaan Oilers menestyisi paremmin.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Eipä mitään uutta viime yönä. Oilersin päässä viisikon läpi syöttöjä huipputonteille heti pelin alusta asti. Tuntuu ettei pelaajat ole samalla sivulla oli kyse sitten kiekottomasta tai kiekollisesta pelistä, mutta varsinkin pouolustus sakkaa kovasti.
 

White Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC/DC
Eipä mitään uutta viime yönä. Oilersin päässä viisikon läpi syöttöjä huipputonteille heti pelin alusta asti. Tuntuu ettei pelaajat ole samalla sivulla oli kyse sitten kiekottomasta tai kiekollisesta pelistä, mutta varsinkin pouolustus sakkaa kovasti.
Kooste katsottuna ja pisti Nurse taas silmään (negatiivisessa mielessä).
4-1 maalissa liukuu vetelänä katselemaan ku kaveri painaa kiekon maalin..

Kyllä se hyökkäyspäässä on ihan ok ja pisteitä tulee.
 

Itäpuu

Jäsen
Aivan valtava ero avopaikkojen määrässä ollut pitkän aikaa. Hyökkäyspäässä paikat puolittaisia ja kovan grindaamisen jälkeen. Omissa taas kävellään sisään ja ukkoja vapaana maalilla jatkuvasti.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, tälläkään kertaa ei mennyt maalivahdin piikkiin tappio, mutta jauhan samaa levyä siitä että jos Koskinen olisi päästänyt kaksi ensimmäistä vetoa maaliin, niin todennäköisesti olisi Tippettiltä tullut vähän tylympää palautetta. Ja vaikkei Smith maaleille mitään voinut, niin miten ihmeessä Tippett peluutti 39-vuotiasta veskaria, joka ei ole pysynyt ehjänä kuin hetkittäin, back-to-back peleissä. Siellä on kuitenkin penkillä Skinner, jolla on parhaat tilastot tältä kaudelta Oilersin veskareista. Tai siis Tippett peluutti, kun Smith halusi pelata. Tässä on tulossa pelejä keksimäärin joka toinen ilta eli olisi sitä Smithin pelituntumaa voinut vähän rauhallisemmallakin alulla etsiä.

Mutta joo, edelleen näen että isoin ongelma on valmennuksessa. Siinä ettei ole oikeastaan minkäänlaista järkeä koko tekemisessä. Ihan käsittämätöntä se puolustuspelaaminen. Miten voi olla koko ajan vastustajia vapaana parhaalla maalintekosektorilla. On siellä niitä henkikökohtaisia virheitä, mutta mielestäni se on selvästi enemmän systemaattinen ongelma.

Eikö ennen All-Star taukoa ollut ihan positiivista virettä siinä että McDavid, Draisaitl ja RNH pelasivat omissa ketjuissaan? Miksi siitä taas luovuttiin. Nyt RNH siis pelasi McDavidin rinnalla Hymanin kanssa. Kane ja Yamamoto sitten Draisaitlin ketjussa. Tällä kertaa Tippett kuitenkin pitäytyi loppuun asti samoissa ketjuissa, mikä on kai positiivista.

Keithiltä jäi peli kesken ja aivotärähdys ei varmaan ole huono veikkaus kun taisivat valot sammua hetkeksi.
Niin ja myös Kassianilta jäi peli kesken, mutta kun nelosketju taas oli saamassa alle 10 minuuttia jääaikaa muutenkin, niin ei silleen vaikuttanut peluutukseen.
Puljujärven jääaika laskee kuin lehmän häntä. Nyt 11:47. Nyt kun katselinkin peliä, niin mielestäni ihan hyvin kuitenkin pelaa. Ja jos edellisessäkin pelasi hyvin, niin aika mielenkiintoista. Toki sinne tuli Kane viemään jääaikaa. Luulen että alkaa vaan olla taas pelihuumori kohta koetuksella Puljujärvelläkin.
 
Viimeksi muokattu:

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Muutenkin tämä koko Edmontonin räpellys on ihmeellistä koska riittäisi että puolustaisivat tarkasti ja hoitaisivat ylivoimamaaleilla homman kotiin. Puolustaminen on kuitenkin helpompaa laittaa kuntoon kuin hyökkääminen.

Jatkoajalle jos mennään niin Mcdavideilla on tietysti etulyöntiasema (jos pelaavat normaalin mittaisia vaihtoja) ja lisäksi Koskinen on todella hyvä rankkareilla (11 vuoden silmätestin perusteella).

Olen käytettävissä Tippetin tilalle kun seuraavat pari matsia tulee vielä turpiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tippet sai sitten kenkää.

Farmista Jay Woodcroft tilalle.

On Ken Hollandin aiemmin Detroitiin palkkaama mies. Aloitti lockoutin jälkeen 2005-06 kaudella Detroitin videovalmentajana, jossa toimi 3 vuotta.

Todd McLellanin lähdettyä 2008 Stanley Cupin jälkeen DET-assarin paikalta San Josen päävalkuksi, otti hän Woodcroftin mukaan videovalkun paikalta Sharksin assariksi. Siltä vaihtoi 2015 Edmontonin assariksi. Kolmen EDM-assari-vuoden jälkeen vaihtoi Bakersfieldiin farmiin alemmalle tasolle, jossa pääsi päävalmentajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Voi Edmonton, minkä teit! Surullista nähdä, miten Battle of Albertan toinen osapuoli on tällä hetkellä aikamoisessa käymistilassa. Peli ei kulje ollenkaan samalla tavalla kuin kauden alussa ja valmentajakin menee vaihtoon. Jotain pitäisi tehdä, sillä ongelmat tuntuvat olevan paljon syvemmällä kuin pelkästään valmentajissa ja pelaajissa.

Toivottavasti jossain vaiheessa päivä alkaa paistaa teillekin. Ja toivottavasti pääsette nauttimaan ennen kaikkea tasaisuudesta, ei vain tällä kaudella vaan jatkossakin. Oilersien ja Flamesin välisissä otteluissa sitä vaan on sellaista tunnelmaa, mikä tekee jääkiekosta niin mielekästä katsottavaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hienoa, että Jay Woodcroft saa nyt näytönpaikan päävalmentajana NHL-tasolla. Hyvää työtä on AHL:ssä tehnyt. Myös Dave Manson nostetaan ylös, kun Tippettin lisäksi myös Jim Playfair sai kenkää.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin, Tippett sai sitten lähteä. Itse en olisi uskonut, että Holland irtisanoo ketään, mutta olin väärässä. Woodcroft on saanut ainakin Condorsin pidettyä hyvässä lennossa ja tuntee paljon pelajia Oilersistakin, joten sinällään hyvä valinta väliaikaiskoutsiksi. Silti täytyy sanoa, että hämmästyn suuresti, mikäli pudotuspeleihin tällä kaudella riittää. Toki peli-ilme ja taisteluasenne ovat olleet nyt joulun jälkeen kunnossa, mutta jotain taikoja tuo hyökkäyspeli vaatisi, että päästäisiin edes maalipaikoille. Ja sitten se puolustus.. En jotenkin jaksa uskoa, että puolustus olisi noin huono, mitä se on nyt Joulukuusta asti esittänyt, mutta miten se saataisiin tiiviimmäksi? En oikein osaa sanoa. Ehkä pitäisi palkata apuvalmentajaksi Rautakorpi ja vetää viiden miehen träppiä loppukausi, jotta saataisiin jopa Koskinen näyttämään lähes AHL-tason maalivahdilta, joka saa koppeja kiinni ja ylivoimalta sitten hoidettaisiin voitto.

No, joka tapauksessa tämä nyt ainakin pelasti Viaplayn tilaukseni ainakin hetkeksi aikaa. Aamulla 0-2 tilanteessa päätin, että nyt saa mennä tilaus poikki ja katsellaan sitten joskus uudestaan, mutta annetaan nyt vielä mahdollisuus.
 
Ainakaan ei ole mitään syytä peluuttaa enää Mike Smithia kun Tippett ei ole enää puikoissa.

Olihan tuo odotettua, että Tippett lähtee. Suunnan on muututtava ja nyt oli vihoviimeinen hetki alkaa kääntää laivaa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Samapa tuo päätös oli nyt tehdä. Tippettin kanssa ei nähty tulevaisuutta ja joukkue alisuorittaa rankasti. Miksei siis irtisanoa Tippettiä jo nyt ja antaa loppukauden näytönpaikka Jay Woodcroftille, jonka voisi kuvitella olevan yksi ehdokas päävalmentajaksi jatkossakin. Ei tässä Tippettin valmennuksella olisi kuitenkaan enää onnistunutta kautta tullut, joten ihan oikea ratkaisu päästää mies jo nyt pois penkin takaa, eikä lasketella kauden loppuun asti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Farmi-valmentajan nosto on siinä mielessä hyvä, että sen pitäisi nimenomaan saada tuota secondary scoringia kuntoon. Sieltä nostaa omia luottopelaajiaan ylös, joiden vahvuudet tuntee 100%. Eiköhän kärkikentät ja tähdet tule pelaamaan ihan samalla tavalla kuin ennenkin, mutta eron contenderin ja ei-contenderin välillä tekee se joukkueen syvyys ja miten se toimii.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En olisi kyllä uskonut että näin tulee tapahtumaan. Olin jo henkisesti valmistautunut siihen että Tippett jatkaa kauden loppuun asti. Mutta onhan tuo homma niin sekaisin että ei paljoa huonompaan suuntaan voi enää mennä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös