Edmonton Oilers 2020–2021 – kohti pudotuspelejä

  • 226 088
  • 880

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siis mitä tässä yritetään sanoa? Jos maaleja 5v5 pelissä tulee McDavidille enemmän kuin vastustajalle niin eikö se ole hyvä? Ja jos ilman McDavidia päästetään enemmän maaleja kuin tehdään niin se on huono asia.

Tulee tulee.

Mutta jätetään nyt kryptiikka vielä sen enempää aukaisematta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olipa ikävä tappio. Tässä pelissä vähän korostui se, että kun superkaksikko on samassa kentässä, ei muualta kauheasti löydy. Nugen kenttä päästi päätöserässä Toronton tasoihin. Jatkoilla sitten Toronto vei.. Toronto vaikuttaa Oilersille kovalta palalta.
Joo, ehdottomasti pitäisi pitää McDavid ja Draisaitl eri ketjuissa. Edelleen olen sitä mieltä että RNH ja Draisaitl voisivat olla samassa ketjussa. McDavid pärjää heikompienkin laitureiden kanssa jos vain on toinen vahva ketju taustalla.
Ja jos Ennis ei ole loukkaantunut, niin hänen pitäisi ehdottomasti pelata.
Näissä Leafs-peleissä on mielestäni ollut sellainen yhteinen tekijä että Tippett on jatkuvasti ottelun toiseksi paras valmentaja.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, kyllähän tuossa pelissä Toronto oli se parempi osapuoli. Smith piti joukkuetta pystyssä ja superkaksikko teki maalit. Muut ketjut yritti sitten rimpuilla nollanollaa, mutta ihan ei loppuun asti riittänyt.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kahden maalin johdon menettäminen tietysti harmittaa, mutta saivat sentään pisteen tuosta ottelusta kuitenkin. Voittomaalissa vähän huonoa tuuriakin kun kiekko kimposi Nursen luistimesta sisään. Tiistaina sitten revanssin paikka.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kahden maalin johdon menettäminen tietysti harmittaa, mutta saivat sentään pisteen tuosta ottelusta kuitenkin. Voittomaalissa vähän huonoa tuuriakin kun kiekko kimposi Nursen luistimesta sisään. Tiistaina sitten revanssin paikka.
Ihan kiva ottelu. Loppuun saakka sai jännittää kumpi ottelun voittaa. Näin tällä kertaa. Voittoon tarvitaan välillä onnea.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä se Toronton ensimmäinenkin maali oli melkoisen onnekas. Oli siellä sitten paljon tolppiakin, sekä pahoja tilanteita. No, tiistaina sitten revanssi.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Joo, ehdottomasti pitäisi pitää McDavid ja Draisaitl eri ketjuissa. Edelleen olen sitä mieltä että RNH ja Draisaitl voisivat olla samassa ketjussa. McDavid pärjää heikompienkin laitureiden kanssa jos vain on toinen vahva ketju taustalla.
Samaa mieltä.

Olihan tuo peli pääasiassa Toronton hallintaa ja vaikka Oilersin alemmat ketjut saivatkin kiekon työnnettyä vastustajan päätyyn, ei sieltä mitään maalipaikkoja saatu aikaiseksi. Ensimmäisen erän neljästä laukauksesta kolme taisi tulla Puljun lavasta.

Wisconsinin yliopistojoukkueen matka päättyi NCAA:ssa ja Dylan Hollowayn pistesaldoksi jäi 23 ottelusta 11+24=35, jolla napsahti NCAA:n pistepörssin viides sija. Joukkuekaveri Cole Caufield signasi jo Montrealiin ja mielenkiintoista nähdä, mitä tekee Holloway. Vaikka Caufield varattiinkin vuotta aikaisemmin, ovat pojat samaa vuosikertaa ja aloittivat yliopiston samaan aikaan ja kaksi kautta siis takana molemmilla. Yön lähetyksessä puhuivat, että Hollowaylla on peukalo murtunut, mutta pelihaluja olisi. Jos saa itsensä pelikuntoon, voisi olla mahdollista nähdä vielä tällä kaudella NHL:ssä. En tiedä, toisiko sitten mitään apuja tuonne middle 6:n tuloksentekoon, vauhtia ainakin piisaa. Pelit Wisconsinissa on joka tapauksessa tältä kaudelta taputeltu, joten parempihan se olisi päästä pelaamaan joko Oilersiin tai Condorsiin loppukaudeksi. Tiedä sitten, mitkä on suunnitelmat opintojen suhteen.

Bakersfieldiin vahvistuksiksi saapuvat Ruotsista Raphael Lavoie ja Philip Kemp. Lavoie missasi kaksi peliä tuosta Väsbyn ja Kristianstadin välisestä karsintasarjasta, jonka Väsby hävisi ja näin ollen putoaa sarjaporrasta alemmas. En tiedä, mitkähän ovat karanteeniajat, mutta kyllähän tuosta hyvät vahvistukset Condors saa. Yliopistosta signattu Kesselring pelasikin jo debyyttinsä. Condorsilla on ollut tuon yhdeksän ottelun voittoputken jälkeen vähän vaikeampi jakso, kuusi peliä sen jälkeen pelattu ja saaliina kaksi voittoa ja neljä tappiota, joista yksi rankkareilla. Marody ja Benson edelleen AHL:n pistepörssin kärkikaksikko ja McLeodkin edelleen kympin sakissa. Skinner tuntuu pelaavan jokaisessa ottelussa maalilla. Onhan tuo Rodriguen 87,2% viidestä ottelusta karmea, mutta alkukausi Itävallan Grazissa meni ihan kelpo ottein ja pelasi ykkösveskarina.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä otteluvoitot on vissiin Leafsille 4-0 Oilersia vastaan? Mikä mahtaa olla NHL:n ennätys otteluvoitoissa samaa joukkuetta vastaan saman kauden aikana? Varsinkin jos joukkueet vielä kohtaavat puotuspeleissä, saattaa kymppi mennä rikki?

Tulivoimaista Leafsia vastaan pitäisi osata puolustaa viisikkona. Otteluja näkemättä veikkaan, että tästä kiikastaa ja tuskin tuota pysyvästi kuntoon saadaan vielä pitkiin aikoihin.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tämän kauden kahdeksasta ottelusta rekordi on 5-1-2 Leafsille. Tasapeleistä toinen on voitettu ja toinen hävitty. Pelit on olleet kaikki tiukkoja yhtä lukuunottamatta, jonka Leafs vei 1-6. Myös nuo kaksi, missä Oilers jäi nollille olivat tiukkoja ja olisivat voineet päättyä voittoon, mutta maalivahdin game saverit ja tolpat pelastivat Toronton. 5v5 peli on ollut kaikissa peleissä (tuota yhtä lukuunottamatta) molemmilla joukkueilla hyvää, ero tuli vain viimeistelyssä. Toki Toronto on aina ollut hieman niskan päällä, mutta ero ei ole ollut suuri. Oma veikkaus on, että jos nuo 8 peliä pelattaisiin uudelleen, rekordi olisi paljon tasaisempi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tiukat väännöt Leafsia vastaan jatkuivat ja nyt jatkoaikavoitto. Oli 15. jatkoaikamaali, jossa sekä McDavid että Draisaitl olivat pisteillä. Ja toinen missä kumpikaan ei tehnyt maalia vaan ottivat vain syöttöpisteet.
Aavistuksen Leafs on vahvempi kuin Oilers, mutta ei tuossa mitään järisyttävää eroa ole. Eli jos pudotuspeleissä kohtaavat niin näillä näkymin pidän Leafsia ennakkosuosikkina mutta kyllä Oilersillakin mahdollisuudet on. Mutta sinne nyt on vielä matkaa eli ensin keskityttävä siihen että edes pudotuspeleihin pääsevät (Flamesiin ja Canucksiin toki 10 pisteen ero eli aikamoinen laskusuhdanne pitää tulla että takaa vielä tullaan ohi).

Alkaisikohan se olla kohta syytä laittaa Bouchard AHL:ään. Mielestäni ansaitsisi peliaikaa myös NHL:ssä, mutta kun kaverin edellinen peli on ollut 1. maaliskuuta, niin onko tuossa joukkueen mukana roikottamisessa mitään järkeä. Jos ei Tippett aio peluuttaa, niin jostain pitäisi saada minuutteja. Toinen on sitten Jones, mutta hänen edellisestä pelistään ei sentään ole kuin parisen viikkoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tämä oli kyllä selkeästi paras peli näistä Leafsia vastaan tällä kaudella pelatuista otteluista. Smith oli tänään todella hyvä ja teki ison määrän huipputorjuntoja. Maaleille ei mitään mahtanut, Matthewsin osuma oli sellainen jota tuskin yksikään NHL-veskari olisi ottanut. Tosiaan, Bouchard pitäisi laittaa AHL:ään kun ei NHL:ssä peliaikaa tule.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itsellä kans juuri eilen kävi mielessä tuo Bouchardin tilanne ja oli pakko käydä tarkistamassa missä mies menee. Tosiaan nyt noiden karanteenirajoitusten löysentymisen jälkeen ehdottomasti Bakersfieldiin hakemaan tuntumaa ja pudotuspeleihin sitten takaisin.

Nyt on kaikki Torontoa vastaan pelattavat runkosarjamatsit takana ja herkulliset asetelmat on pudotuspelejä ajatellen. Omissa kaavailuissa kohtaavat sitten toisella kierroksella.

Nyt sitten siirtoikkunalla joku top-6 laituri sekä varmistava pakki sisään, niin mahdollisuudet pleijareissakin sitten on. Smithkin on todistanut, että tämän kausi ainakin mennään vielä huipputasolla, niin sinne ei hirveää painetta ole. Huomenna sitten se ensimmäinen siirretty Montreal matsi ja päästään mittaamaan tasoa lähtökohtaisesti lohkon toiseksi parasta joukkuetta vastaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei vissiin ollut paljon sanottavaa Habsia vastaan. Huonona puolena tässä on se, että vaikka Koskisen piikkiin nyt ei mennytkään kuin kolmas, niin Tippetthän ei Koskista peluuta ainakaan enempää kuin tähän asti. Ja kun Smithillä alkaa väkisinkin peli jossain vaiheessa sakkaamaan niin siinä on tappioita tiedossa. Itse en siis edelleenkään usko että Smith 39 vuotiaana pelaisi tilastollisesti uransa parhaan kauden.

Aika paljon kyllä Tippett näyttää saaneen faneilta kritiikkiä tästä peluutuksestaan. Ei se Leafs peli nyt mikään huippuonnistuminen ollut muuta kuin sen suhteen että pääsivät jatkoille ja siellä voittomaali. Mutta ei sellainen peli etteikö olisi voinut tehdä muutoksia kokonpanoon. Ja sitten seuraavana päivänä lähti samalla kokoonpanolla liikkeelle vaikka siellä on liuta muitakin vaihtoehtoja.

Sen nyt sentään muutti että kesken pelin Draisaitl siirtyi kakkoseen ja sitähän itse olen toivonut. Toki sinne ykköseen sitten nostettiin Kassian, jolla ei kyllä pitäisi olla mitään asiaa kyseiselle paikalle. Ennemmin Archibald, Ennis tai jopa Turris. Jos siis ihan näyttöjen perusteella mentäisiin. Mutta tuo Draisaitl-McDavid-Puljujärvi oli nämä pari viimeisintä peliä ainakin tilastollisesti todella huono.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, eipä siitä paljoa kerrottavaa jäänyt. Itse lopetin katsomisen ensimmäisen erän jälkeen. Loput tuli sitten katseltua pikakelauksella tässä aamulla. Halutonta, väsynyttä peliä. Toisen erän lopussa olivat saaneet 10 laukausta maalia kohden. Kolmannen erän lopussa ylivoimalla pelin paras maalipaikka, kun Puljujärvi syöttää Draisaitelille, joka laittaa kovan ohjurin maalille McDavidille, mutta ohjaus epäonnistuu. Barrie koki kovia pariin otteeseen, mutta jospa ei olisi mitään vakavaa. Hyvä tosiaan, että nyt erotettiin nuo kaksi, niin ei ole niin helppo vastustajalla mätsätä. Itse olisin myös valmis antamaan Turrisille sekä Ennisille näytönpaikan yläketjuissa. Kassian voisi myös toimia siinä RNH:n ja McDavidin kanssa. Lauantaina sitten suomen aikaa Flames ja toivottavasti paremmalla ilmeellä.
 

Itäpuu

Jäsen
Mutta tuo Draisaitl-McDavid-Puljujärvi oli nämä pari viimeisintä peliä ainakin tilastollisesti todella huono.
Ei se vaan toiminut silmin nähdenkään. Todella tiukasti puolustetaan aika ja tila pois heiltä, joten ei ole mitään järkeä peluuttaa samassa ketjussa. McDavid veti turhautuneena melko raukkamaisen kyynärpään Kotkaniemeä päähän tilanteen ulkopuolella. Jos olisi joku tavis, niin saattaisi penalttia pukata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Canadiens oli kyllä maalin edessä todella vahva, siitä melkein kaikki maalit tänään tehtiinkin. Oilersin puolustuksella ei oikein vääntövoima riittänyt siinä Gallagherin osumassa, jossa mies survoi väkisin kiekon verkkoon.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kolmannen erän lopussa ylivoimalla pelin paras maalipaikka, kun Puljujärvi syöttää Draisaitelille, joka laittaa kovan ohjurin maalille McDavidille, mutta ohjaus epäonnistuu.
En kyllä tiedä mikä pieni aivojen jäätyminen Puljujärvelle tuli siinä McDavidin paitsiomaalissa. Tai siis että kun Ennis ei käytännössä edes hidastanut kiekon liikettä vaan ainoastaan otti sen haltuun. Ja silti Puljujärvi ehti puoli metriä paitsioon.

Russellille ja Khairalle erityismaininta avausmaaliin johtaneesta kommunikaatiosta tai sen puutteesta.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Montreal pelasi vahvasti maalin edessä. Mitä tulee maalivahtien peluutukseen, niin Tippett näyttää luottavan Smithiin. Hyvin on veteraani pelannut, mutta tuossa iässä niitä lepovuorojakin tarvitsee. Koskisen kannalta on ikävä ettei luottoa tunnu löytyvän. Vaikea sitä on penkillä pitää virettä yllä kun pääsee pelaamaan hyvin harvoin.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En kyllä tiedä mikä pieni aivojen jäätyminen Puljujärvelle tuli siinä McDavidin paitsiomaalissa. Tai siis että kun Ennis ei käytännössä edes hidastanut kiekon liikettä vaan ainoastaan otti sen haltuun. Ja silti Puljujärvi ehti puoli metriä paitsioon.

Russellille ja Khairalle erityismaininta avausmaaliin johtaneesta kommunikaatiosta tai sen puutteesta.

Joo, samaa ihmettelin itsekin. Kai oletti, että Ennis laittaan suoraan hänelle ja siitä sitten pääsee hyvään maalipaikkaan. No, saikin sitten toisen erän loppuun pelata nelosessa Shoren kanssa. Kolmannessa erässä sitten pelasi Kassianin ja McDavidin kanssa.

Edit. Lisätty lainaus.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
McDavid selvisi tuosta Kotkaniemen taklauksesta 5000 taalan sakoilla. Olihan tuo kyllä typerä temppu kapteenilta eikä pelikieltokaan nyt olisi ihan väärin ollut.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ennis laitettiin waiversiin ja suunnannee taxi squadiin jos ei joku poimi riveihinsä. RNH:n jatkosopimusneuvottelut myös jatkuvat vähitellen ja Frank Seravallin mukaan OIlers oli tarjonnut viisivuotista jatkopahvia. Ilmeisesti summa ei kuitenkaan RNH:n leiriä kamalasti miellyttänyt, kun eivät nimeä paperiin pistäneet. Jatkosopimusneuvottelut aloitettiin uudelleen kaksi viikkoa sitten ja Oilers ilmeisesti hakee maksimissaan 6.5 miljoonan taalan caphitillä varustettua diiliä.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Ennis laitettiin waiversiin ja suunnannee taxi squadiin jos ei joku poimi riveihinsä. RNH:n jatkosopimusneuvottelut myös jatkuvat vähitellen ja Frank Seravallin mukaan OIlers oli tarjonnut viisivuotista jatkopahvia. Ilmeisesti summa ei kuitenkaan RNH:n leiriä kamalasti miellyttänyt, kun eivät nimeä paperiin pistäneet. Jatkosopimusneuvottelut aloitettiin uudelleen kaksi viikkoa sitten ja Oilers ilmeisesti hakee maksimissaan 6.5 miljoonan taalan caphitillä varustettua diiliä.

Eikös Ennis ollut eilen waivereissa? Ja tänään siis olisi ne läpäissyt kun ei ainakaan ole silmään tullut uutisia että olisi kaapattu.
 
Montreal pelasi vahvasti maalin edessä. Mitä tulee maalivahtien peluutukseen, niin Tippett näyttää luottavan Smithiin. Hyvin on veteraani pelannut, mutta tuossa iässä niitä lepovuorojakin tarvitsee. Koskisen kannalta on ikävä ettei luottoa tunnu löytyvän. Vaikea sitä on penkillä pitää virettä yllä kun pääsee pelaamaan hyvin harvoin.

Startit ovat menneet jo pitkään käytännössä niin, että Smith pelaa kaksi ja Koskinen yhden, Smith kaksi, Koskinen yhden. Ja niin edelleen. Hyvin on koppi kyllä tarttunut Smithillä ja hän pelaakin parasta kauttaan vuosikausiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös