Edmonton Oilers 2020–2021 – kohti pudotuspelejä

  • 227 049
  • 880

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Siitä pelistä ei paljon kerrottavaa jäänyt. Puolitoista erää oli yksi joukkue jäällä ja peli ohi. Puolustuspeli juuri niin huonoa, kuin pahimmissa kuvitelmissa vain voi olla. Jospa seuraavassa pelissä nähtäisiim vähän paremmin puolustava porukka. Kokkoekille avausmaali Oilers nutussa, jos jotain positiivista yrittää etsiä
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En jaksanut peliä herätä katsomaan ja oli varmasti oikea ratkaisu. Ihan koosteen perusteella Koskinen näytti kyllä pelottavan epävarmalta. Siis varsinkin ensimmäisestä erästä koosteeseen päätyneet torjunnatkin tuntuivat olevan lähinnä sellaisia ettei Koskisella ollut homma hallinnassa.

Ensimmäisessä takaiskussa varsin mielenkiintoinen maali missä Petry taidokkaasti otti kiekon hanskalla alas pudottaen sen Koskisen jalkojen välistä maalin edustalle ja kierrettyään maalin laittoi sen itse sisään.

Toisessa maalissa McDavid ja Puljujärvi sekoilivat keskialueella laidassa ja menettivät kiekon. Nurselta päätön taklausyritys ja siitä 2-1 hyökkäys omaan päähän. Tatarilta laadukas veto hanskakäden puolelle yläkulmaan.

Kolmannessa Petry heittää laidasta maalille ja Koskisen mailatorjunnasta kiekko suoraan Bearin jalkaan ja siitä sisään.

Neljännessä McDavidilta ylivoimalla hyökkäyspäässä kiekonmenetys ja siitä 2-1 hyökkäys omiin. Ensimmäisen laukauksen Evans vetää Koskisen rintaan mutta toisella yrityksellä menee sisään.

Viidennessä Bear nousee b-pisteen kaaren tuntumaan heittämään kiekon ruuhkaan mutta menee ohi maalin ja toiselle puolelle ränniin. Jones yrittää pitää viivan mutta Habsin kaveri ehtii väliin ja saa kiekon keskialueelle. Bearia ehkä jossain määrin paikkaamaan laskenut Puljujärvi ei huomaa selän takaa lähtevää vastustajaa ja Bear on auttamatta myöhässä lähdössä puolustuspäähän. Taisivat kaikki Oilersin kaverit olettaa että Jones ehtii heittää kiekon takaisin ränniin mutta ainakin Bearin olisi pitänyt tajuta että vierestä kaveri polkaisi liikkeelle hyökkäyssuuntaan. Tuon vaihdon jälkeen Bear ei enää pelannutkaan.

Koekkoekin kavennuksessa McDavid voittaa kiekon kulmassa, antaa alas Barrielle ja tämä toiselle puolelle Koekkoekille. Ensimmäinen laukaus blokataan ja toisen sitten laittaa etuyläkulmasta sisään.

Ehkä aavistuksen ihmettelen Tippettin ratkaisua laittaa Archibald Kassianin tilalle ykköseen (Ennis sitten kolmosen vasemmassa laidassa). Kassianin vaimo siis synnytti perheen toisen lapsen ja siksi Kassian puuttui. Onhan Archibald siinä ennenkin toki pelannut muttei kovin tuloksekkaasti. Toki kolmannessa erässä Puljujärvi pelasi siinä ykkösen laidassa neljä vaihtoa (ja päästivät siis sen viidennen maalin yhdessä vaihdoistaan). Pelin viimeisen vaihdon Puljujärvi sitten oli Nygårdin ja Shoren kanssa.
Mutta vaikea tietenkään pelkän koosteen perusteella arvioida miltä peli näytti. Odotetusti tietenkin on niitä puolustusongelmia. Sekä hyökkääjien että puolustajien puolustaminen on aika heikkoa.

EDIT:
Pakko myös ihmetellä miten suolaisia Oilersin fanit ovat rapakon takana tästä Canesin liikkeestä, tämän asian olisi voinut Holland itse hoitaa monella toisella tavalla alkaen vaikka siitä, että olisi heittänyt Forsbergin waivereihin paljon aikaisemmin.
Itse laitan tämän maalivahtisekoilun kyllä Hollandin piikkiin. Ei mennyt nyt ihan putkeen. Toki huonoa tuuriakin siinä että Smith joutui saikulle, mutta se oikeastaan vaan korosti sitä miten huonosti tuo tuli hoidettua muuten. No nyt sitten poimivat Grosenickin Kingseistä. On ainakin AHL-tilastojen valossa aikamoinen parannus Skinneriin. NHL-tilastojen varaan en laske mitään kun on pelannut vain kaksi peliä... positiivista tosin että on ylipäänsä pelannut NHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Ekan ja kolmannen maalin selostus ovat paljon hauskempia, jos vielä vähän unisena muistaa/kuvittelee, että Petry pelaa Oilersissa.

Parasta silti se, etten ihan mahdottomasti edes ihmetellyt. Oilersilla normi-ilta. Vasta viidennen maalin kohdalla Ethan Bear sai jostain syystä heräämään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Koskinen oli maalissa ihan hyvä, eikä peli ollut lähelläkään kaatua häneen. Puolustus jätti hänet ihan yksin. Pricella oli jumalamoodi päällä Habsien maalilla, joten siihen nähden kyllä maalivahtien välisen vertailun Koskinen hävisi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei ollut Koskisen maaleja nuo. Petryn ekassa vähän huonoa tuuria kun kiekko lipui jalkojen välistä maaliviivalle. Petryltä myös ihan loistavaa pelinlukua tuossa maalissa. Tatarin ensimmäistä maalia ei olisi edes Price ottanut, täydellinen laukaus yläpeltiin. 3-0-osumassa sitten taas huonoa tuuria kun kiekko kimposi Bearista sisään. Näitä sattuu. Onneksi revanssin paikka koittaa jo tiistaina.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo no se on hyvä jos Koskinen pelasi hyvin. Enkä nyt muutenkaan hänen piikkiinsä tappiota ollut laittamassa. Mutta koosteeseen valikoidut pätkät antoivat varsin epävarman kuvan. Ja siis se lienee kuitenkin fakta että oli pelin toiseksi paras maalivahti.

Mutta joo tottakai puolustuspelaaminen on se murheenkryyni kuten on tiedostettu jo pitkään.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä se puolustaminen oli semmoista sekoilua, että Koskinen siellä vähiten syyllinen oli. Joka irtokiekossa oli ensimmäisenä Canadiensin pelaaja ja Koskinen yritti epätoivoisesti pysyä perässä, eikä saanut kyllä yhtään tukea puolustukselta. Olisiko kolme läpiajoa tai puolittaista läpiajoa lisäksi ottanut. Pulju tosiaan sai mahdollisuuden kolmannen erän lopussa ykkösessä, mutta ajatukset menivät keskialueella jatkuvasti ristiin ja törmäili siellä kapteenin kanssa. Hyökkäysalueella meni sitten nöyrästi maalille ja siellä toimi mielestäni paremmin, mutta kokonaisuutena heikko esitys siltäkin muodostelmalta. Shore oli kyllä parempi kuin Khaira ja Ennis sitten yllättäen pelasikin, kun Kassian oli pois. Toivottavasti toiseen osaan Kassian palaa ja saadaan ketjut takaisin järjestykseen.

Edit. Kassianilla tuli tosiaan perheenlisäystä ja siksi oli pois.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Vähän tilannepäivitystä Prospect-osastolta:

- Carter Savoie valittiin NCAA:n kuukauden tulokkaaksi. Ensimmäinen yliopistokausi on tähän mennessä tuottanut 13 tehopistettä 12 pelissä.
- Matej Blumel teki tiistaina ensimmäisen hattutemppunsa Tsekin Extraliigassa. Viimeisessä seitsemässä ottelussa hyökkääjä on iskenyt seitsemän maalia. Yhteensä koko kaudella Blumel on tähän mennessä tehnyt 19 tehopistettä 27 peliin. Vertailun vuoksi viime kaudella Blumel teki 31 ottelussa vain viisi tehopinnaa.
-Raphael Lavoie on tällä hetkellä kolmen ottelun maaliputkessa. Lavoie on pelannut Allsvenskanissa 29 ottelua ja tehnyt niissä tehot 14+8=22.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Eikös tuolloin draft vuonna tuota Lavoieta pidetty aika kovana lupauksena, ja yllättäen putosi kakkoskiekalle? Vähän sama juttu Bensonin kanssa, tosin siinä taisi loukkaantumiset olla syynä, jos en väärin muista.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Vähän tilannepäivitystä Prospect-osastolta:
Mainittakoon vielä, että Blümel osui myös rankkareilla neljännen kerran maalitolppien väliin tuossa hattutemppuottelussaan. Valittiin myös mukaan Tshekin EHT-joukkueeseen. Pelaa Pardubicen ykkösketjussa ja on joukkueensa paras pistemies tällä hetkellä.

Lavoiesta myös sen verran, että sarjanousija Väsby on Allsvenskanin selvästi heikoin joukkue. Tällä hetkellä Allsvenskanin jumbona, kaksi pistettä jäljessä toisiksi viimeisenä olevaa Kristianstadsia, joka on pelannut viisi ottelua vähemmän kuin Väsby. Maaliero on aika järkyttävä -57, kun seuraavaksi huonoimmalla eli Kristianstadsilla se on -28. Tähän peilaten Lavoiella on kyllä menossa erinomainen ensimmäinen ammattilaiskausi. Johtaa Väsbyn maali- ja pistepörssiä suht selkeällä erolla. Lavoien maaliputki myös katkesi jo 8.1, Väsby on tehnyt edelliseen kolmeen otteluun vain yhden maalin ja siihen Lavoie napsautti syöttöpisteen. Väsbyssä pelaa myös toinen Oilers-prospekti, ykkösparissa luutiva Phil Kemp, joka siirtyi Yalen yliopistosta ammattilaiseksi täksi kaudeksi. 12 otteluun on syntyneet tehot 1+1, mutta eipä tuossa joukkueessa voi mahdottomia odottaakaan tuollaiselta peruspakilta, joka ei ole koskaan tehopisteillä juhlinut.

Muuten onkin aika hiljaista prospektiosastolla. Hyvillä prosenteilla KHL:ssä torjunut Ilya Konovalovkin menetti ykkösvahdin paikkansa Lokomotiviin täksi kaudeksi siirtyneelle ja Bakersfieldistäkin tutulle Eddie Pasqualelle.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pulju tänään treeneissä McDavidin ketjussa.
Mistäs tällainen tieto? Oilersilla oli käsittääkseni sunnuntaina pakollinen vapaapäivä eikä ollut treenejä.

Edmonton has a mandatory day off today and will reconvene Monday morning ahead of another game against the Canadiens.

Aaron Dell olisi siis waivereissa. Saa nähdä yrittääkö Oilers saada häntä mutta edellä taitaa olla parikymmentä joukkuetta eli voi olla ettei onnistu vaikka haluaisivat.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin, vähän palettia uusiksi:
RNH-McDavid-Kassian
Kahun-Draisaitl-Yamamoto
Nygård-Turris-Puljujärvi
Archibald-Shore-Chiasson

Nurse-Koekkoek
Russell-Barrie
Lagesson-Larsson

Koskinen

Eli Jones ja Bear puolustuksesta pihalle ja tilalle Russell sekä Lagesson. Hyökkäyksestä Ennis pois. Kolmosketjuun tilalle Nygård.

Niin joo ja Devils poimi Dellin. Nyt Grosenick voi jatkaa ajomatkaa kohti Edmontonia ja karanteenia. Oli jäänyt odottelemaan ennen rajanylitystä että miten käy tuon Dellin kanssa. Aikamoinen ruletti menossa noiden veskareiden kanssa waivereissa. Onkohan tuossa taxi squad-systeemin waivereissa joku suunnitteluvirhe. Onhan tämä toisaalta mielenkiintoista, mutta luulisin että pelaajat eivät ole välttämättä kovin innoissaan.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Viimeiset 25 minuuttia katselin. Oilers ei vaan ole kovin hyvä. Mikä ei kai toisaalta ole yllätys kenellekään mutta viime kauden runkosarjan perusteella olisi voinut jo odottaa vähän edistystä. Tai no siis kyllähän Canadienskin pelasi hyvin eli ei mitään heiltä pois. Oilersilla ei ollut minkäänlaisia aseita päästä tekopaikoille ainakaan tuossa kolmannessa erässä.

Oikeastaan kaikissa tilanteissa Oilersin pelaajat vähän myöhässä ja aikalailla kaikki kaksinkamppailut hävisivät. Sitten sellaisia hyökkäysyrityksiä että yritetään itse kuljettaa tai annetaan jotain toivottomia syöttöjä. Ei vaikuta kovin suunnitelmalliselta pelaamiselta.
Vaikka ei kokonaisuutta muuta, niin sitä ihmettelen että miksei Tippett voi laittaa sitä viime kaudella loistanutta RNH-Draisaitl-Yamamoto ketjua yhteen. Nytkin kuitenkin kolmannessa muutti siten että Draisaitl meni ykköseen ja RNH kakkoseen. Ei tietenkään voi perustua homma siihen että olisi yksi ketju joka saisi joskus henkilökohtaisella taidolla tehtyä maalin, mutta jos vaikka jonkun pienen positiivisen kipinän saisi hommaan. Nytkin kuitenkin Shoren alivoimamaali sitten sytytti koko joukkueen.

Ylivoimapelaaminen aikalailla luokatonta. Toki pari laukausta ja oikeastaan toisen erän lopun ylivoimassa ihan huippupaikka, mutta isoja ongelmia saada edes kiekkoa alueelle. On mietitty sitä että pitäisikö Chiassonin tilalla olla joku muu, mutta itsestäni näyttää siltä että viime kauteen verrattuna iso ero on se että Klefbom puuttuu. Barrie vaikuttaa vähän hitaalta viivassa. Tai sitten johtuu siitä että Klefbomilla on niin monen vuoden kokemus tuolta paikalta että osaa paremmin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

No, toisaalta arvelin jo ennen kauden alkua että pudotuspelit jäävät haaveeksi eli eihän tämä sinänsä yllätä. Mutta se vähän harmittaa että ei vaikuta edes siltä että olisivat taistelemassa hyvistä sijoituksista. Tietenkin vasta neljä peliä pelattu ja kahta eri vastustajaa vastaan eli katsotaan mihin päin se tästä lähtee. Mutta aika pettynyt olen tuohon pelaamisen tasoon.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Samat ajatukset itsellä. Jotenkin halutonta peliä, ja Canadiens pelasi tiiviisti viisikkona. Nyt pelattiin paremmin puolustussuuntaan, mutta Koskinen päästi nyt sen helpon. Esimmäinen olisi pitänyt ottaa kiinni ja Lehkosen veto oli myös otettavissa. Ylivoimalla kokeiltiin Puljujärveä ja Yamamotoa siinä Chiassonin tilalla ensimmäisessä erässä, mutta ei ainakaan vielä toiminut. Shore oli taas hyvä, joten Khairaa tuskin hetkeen nähdään mukana. Seuraavaksi olisi Toronto, mikä mielestäni sopii paremmin Oilersille, koska eivät pelaa niin tiiviisti. Pudotuspelihaaveita ei vielä ole menetetty, mutta paljon pitää parantaa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
No vähän eri mieltä Shoresta ja Lehkosen maalista. Kaikki vedot on toki otettavissa, mutta terävä ranne juuri siihen patjan yläpuolelle. Ei tuota voi laittaa kenenkään muun kuin sen piikkiin, jo(t)ka sen virheen yyveessä teki. Eka maalikin siinä ja siinä. Hidastuksesta näkee, että maskissa on kaksi omaa pelaajaa suoraan kiekon ja Koskisen välissä. Tuo veto olisi ennemminkin pitänyt pystyä blokkaamaan. Päästikö juurikin Shore pakin vetämään, joka sitten oli mielestäni suurin syyllinen 0-2 maaliin. Ei Shore huono ollut, mutta en lähtisi kehumaan, vaikka nyt sen av maalin tekikin. Toisessa erässä Koskinen piti Oilersin yksin pelissä mukana. Tuliko siihen 18 torjuntaa ja mukana ihan gamesavereita.

Yyvee ei tosiaan toiminut, eikä Turris ja Puljukaan siihen tehoa tuoneet. Paras paikka oli kai se Chiassonin oivaltava yhden kosketuksen siirto maskista McDavidille maalin eteen. Siitä olisi pitänyt tehdä. Ykkösessä tuo Kassian ei kummoinen ole. Tietysti tehtävä on ihan joku muu kuin pisteet, mutta silti. Kahunikaan ei ihan hirveästi tuo kakkoseen. Ei se toki Leollakaan tänään luistanut.

Mutta Montreal on tiivis joukkue ja pelaa leveällä materiaalilla. Saivat hyvin tylsytettyä Edmontonin keihään kärjen.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
80-lukulaisena OIlersin seuraajana kysyn: onko tämän kauden Oilers sellainen, jonka voi ajatella realistisesti menevän pudotuspeleihin ja voiko sieltä odottaa pärjäämistä? Vai millainen joukkue kokonaisuutena on? Onhan siellä muutama kelvokas pelaaja ("kelvokas" toki vähän hupaillen sanottuna), mutta onko joukkue kokonaisuutena jossain sijoilla 25-31 kun katsoo NHL:ää kokonaisuutena?

Miten voi olla mahdollista, ettei McDavidin ympärille saada kerättyä contender-joukkuetta? vai onko tämä sellainen joukkue? Eihän tuo Puljujärvikään mikään ilmiö Suomessa ollut mutta siellä näytää tekstiteeveen mukaan Oilersissa pelaavan. Viime yön minuuteista ei tosin tietoa.

Tehtiinhän Crosbynkin ympärille loistava joukkue. Ja Oilersin Malkin on tämä Saksan poika, jonka sukunimeä en vieläkään osaa kirjoittaa. Leon on etunimensä. Draisaitl? Koskisen luulisi olevan ihan riittävän hyvä torjuja. Ilmeisesti puolustus on ihan paska? Kysymyksiä riittää! Nurse vitutti MM-kisoissa 2019 mutta on kai hyvä puolustaja. Onko muita hyviä puolustajia? Entä valmennus? GM? Vähän nyt ihmettelen tuota Albertan menoa enkä ole sietänyt Flamesia koskaan, vaikka siellä pelasikin Rocky Rautakallio silloin kun All Stars -otteluun ylsi. Vai pelasiko jossain muualla? Joka tapauksessa en pidä Calgaryn peliasusta ja Lanny McDonald on epäilyttävä (viikset). Kaverihan tempoi maalin Suomen verkkoon ekassa erässä MM-skaboissa 1982. Se vitutti. Suomi hävisi 9-2. Sekin vitutti. Gretzky (Edmonton Oilers) lepäsi vikan erän koska aikaerorasitus, mutta kuka pölvästi Suomella pelasi numerolla 17, kun Kurrille lykättiin pelipaitaan numero 25? Tästä tunnen kaunaa. Kurrihan pelasi loistavat kisat ja Gretzky vertyi vähitellen ja viimeinen peli Väinöllä (lempinimi taidettiin keksiä juuri tuolloin) oli lievästi sanottuna dominointia. Oi niitä aikoja ja nyt Oilers on ihan paska ja saa hävetä vaikka peliasut ovat hyvät. En ole homo vaikka määrittelenkin suosikkijoukkueeni peliasujen perusteella. Tosin kannatan Oilersia vaikka pelaisivat ihan missä asuissa tahansa. No ei tässä muuta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kärjistetysti tästä joukkueesta puuttuu "Jere Lehtinen", "Teemu Selänne" ja "Puolustuksen liiteripakki". Ja ehkä vielä jämerä " Stay at home pakki"
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, no ei kai tämäkään sinänsä maalivahtipeliin ratkennut kun ongelmia on niin paljon muualla. Mutta kyllähän se ensimmäinen maali näin koosteen perusteella on sellainen että se vaan pitää ottaa kiinni. Ei ollut ratkaiseva mutta jos käsittääkseni Oilersilla oli hyvä alku pelissä niin ei voi mennä sisään tuollainen viivalta heitetty kiekko. Vaikka siinä Archibald ja Nurse vähän edessä olivatkin. Kuten Nurmisen Pasi sanoisi niin veskarin vain pitää nähdä se kiekko.
Lehkosen maalia en laittaisi Koskisen piikkiin. Meni toki hanskakäden puolelta ja sehän tuntuu olevan aika hyvin skoutattu, että Koskiselle kannattaa ampua sinne. Mutta 2-1 hyökkäyksestä hyvältä paikalta veto. Ehkä Barrie vähän aikaisemmin olisi voinut alkaa kaventaa Lehkosen kaistaa kun sieltä Draisaitl oli ehtimässä puolustamaan syöttöä pois.
Weberin tekemässä puolustus tötöili ihan itse. Siinä tosin taas vähän sähäkämpää reagointia olisin toivonut Koskiselta. Toki hänen liikkumisensa on aina sellaista korostetun rauhallista mutta nyt ei tajunnut sitä että Weber aikoo hänen kauttaan laittaa kiekon sisään. Olisi, Shoresta huolimatta, mielestäni ehtinyt nousta vähän rivakammin ylös.

Mutta onhan Koskinen ollut kuin maalitauluna ampumaradalla. Aivan hurjia laukausmääriä tai laukausyrityksiä kohti Oilersin maalia. Varsinkin viivasta tuntuu tulevan vetoja koko ajan ja laitahyökkääjät jättävät paljon tilaa vastustajan pakeille.

Mutta kyllä tämä peli taisi kaatua pääasiassa ylivoimapelaamiseen. Oilers ei seitsemällä yrityksellä saanut tehtyä yhtään ja päästi yhden. Habs sitten taas teki yhden viidellä yrityksellä.

Ja sitten toisena se, että tasakentällisin Canadiens hallitsi aika suvereenisti ainakin sen kolmannen erän mitä katselin.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Samat ajatukset itsellä. Jotenkin halutonta peliä, ja Canadiens pelasi tiiviisti viisikkona. Nyt pelattiin paremmin puolustussuuntaan, mutta Koskinen päästi nyt sen helpon. Esimmäinen olisi pitänyt ottaa kiinni ja Lehkosen veto oli myös otettavissa. Ylivoimalla kokeiltiin Puljujärveä ja Yamamotoa siinä Chiassonin tilalla ensimmäisessä erässä, mutta ei ainakaan vielä toiminut. Shore oli taas hyvä, joten Khairaa tuskin hetkeen nähdään mukana. Seuraavaksi olisi Toronto, mikä mielestäni sopii paremmin Oilersille, koska eivät pelaa niin tiiviisti. Pudotuspelihaaveita ei vielä ole menetetty, mutta paljon pitää parantaa.
Pakko olla vähän eri mieltä. Omasta mielestä yhtään "helppoa" ei mennyt Koskiselle. Ensimmäinen tuli pahasti maskin takaa ja kolmannessa Lehkosen veto oli erittäin laadukas. Toki kaikki vedot on otettavissa, kun tähtien asennot on oikein kyseisenä päivänä. Koskiseen ei peli kaatunut, vaan joukkue oli taas kerran liian paljon kahden pelaajan tehojen varassa. Ylivoimalla olisi pitänyt iskeä ainakin maali tai pari.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Nyt ei toiminut sitten enää edes yv.. aikamoista vuoristorataa peliesitykset. Yamamoto oli viime pelin näkyvin pelaaja ja tänään täysin pimennossa. Toisaalta niin oli koko muukin joukkue. Sohvalta koutsaamalla kokeilisin kierrättää työmiehiä drain ja mcdavidin laidoille. Kassian ainakin pois ykkösestä. Pulju ainakin aiheuttaa irtokiekkoja vastustajan päässä joita mcdavid voisi käydä poimimassa pois.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Ne ripuliranteet siniviivalta on ihan nallejakarkkeja maalivahdeille jos näkevät kiekon ja ei tule ohjauksia. t: kaljaliigavahti joka torjuu mestiksen ripuliranteet siniviivalta 99/100 ilman maskia. Tuossa ekassa maalissa Koskinen ei nähnyt kiekkoa tai joku osui matkalla siihen. Eikä siinä auta mitkään Nurmisen väsyneet kommentit jos ukkoa menee edestä ja kiekko tulee läpi.

Ei varmaan tarvitse pleijareita jännitellä jos YV ei toimi. 3 omiin pitäisi olla ihan siedettävä lukema jos hyökkäyksessä on pari maailman parasta ukkoa. Lisäksi jatkoajalle pääsy pitäisi olla jo puoli voittoa Edmontonille koska parhaat pääsevät vetämään 3vs3.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo eihän tuo peli Koskiseen ratkennut, mutta jotenkin helpon oloisesti se ensimmäinen maali tuolta kainalosta lurahti. Kolmas oli taas semmoinen, mikä torjuttuna olisi voinut kääntää vielä ottelun ja siitä se purkaus. Shoren verrokki itsellä tosiaan on Khaira ja siihen suhteutettuna näyttää jääkiekkoilijalta ja on selkeästi parempi apu tuossa nelosen keskellä. Maali nyt sattui tulemaan, eikä enää tarvi jännätä kauanko menee ennenkuin alaketjut saa maalin tehtyä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ne ripuliranteet siniviivalta on ihan nallejakarkkeja maalivahdeille jos näkevät kiekon ja ei tule ohjauksia. t: kaljaliigavahti joka torjuu mestiksen ripuliranteet siniviivalta 99/100 ilman maskia. Tuossa ekassa maalissa Koskinen ei nähnyt kiekkoa tai joku osui matkalla siihen. Eikä siinä auta mitkään Nurmisen väsyneet kommentit jos ukkoa menee edestä ja kiekko tulee läpi.

Ei varmaan tarvitse pleijareita jännitellä jos YV ei toimi. 3 omiin pitäisi olla ihan siedettävä lukema jos hyökkäyksessä on pari maailman parasta ukkoa. Lisäksi jatkoajalle pääsy pitäisi olla jo puoli voittoa Edmontonille koska parhaat pääsevät vetämään 3vs3.
Joo, pakko se on tässä tilanteessa tosiaan toivoa että Koskinen ei sitä kiekkoa nähnyt. Tai näki toki kun lähti tekemään torjuntaa ylipäänsä mutta näki liian myöhään. Ja sen verran itsekin maalissa pelannut että tiedän kyllä mikä merkitys sillä maskilla on tuossa tilanteessa. Mutta jos pelaa NHL:ssä, niin ei sieltä paljoa maskittomia laukauksia tule. Nyt Koskinen katsoi Nursen vasemmalta puolelta ja näki vedon lähtevän Archibaldin oikealta puolelta. Lähti siihen tekemään torjuntaa mutta lipsahti kainalosta sisään.

Mutta edelleen ei kaatunut maalivahtipeliin. Tälläkään kertaa.

Nuo jatkoajat joo ovat olleet Oilersille ihan ok paikkoja, mutta sinne pitäisi ensin jotenkin päästä. Ja NHL:n pistelaskusysteemillä ei niillä voitoilla paljoa eroa kurota umpeen tai revitä lisää kun ovat kolmen pisteen matseja ja pelataan vain divisioonan sisäisiä otteluita.

Viisikkopelaaminen varmaan pitäisi saada jotenkin kuosiin. Puolustuksessa jos ensinnäkin olisi joku joka osaisi syöttää hyökkääjälle liikkeeseen ja jos koko viisikko olisi jotenkin samalla sivulla siitä että mitä yritetään niin voisi auttaa. Pakeissa vaan on vähän se ongelma että ne jotka osaisivat avata peliä eivät oikein osaa puolustaa. Ja toisinpäin. Ja muuten viisikopelaamisessa jos olisi muukin idea kuin se että annetaan kiekko McDavidille vauhtiin ja katsotaan että tekeekö se maalin.

EDIT: Ja korostetaan nyt vielä että neljän ottelun aikana Koskisen maalia kohti on lauottu 145 kertaa. Mikä on ihan liikaa. Ja jos ottaa mukaan kaikki laukausyritykset (blokatut, ohi menneet jne.) niin niitä on 257 eli keskimäärin 64 ottelua kohti. Mielestäni tuokin määrä on oleellinen kun mietitään maalivahdin kuormittumista ja jaksamista. Vaikka se kiekko blokataan tai se menee ohi, niin joka tapauksessa maalivahdin pitää siihen valmistautua ja reagoida mikä syö jaksamista ja vie energiaa. Tätä tahtia jos Koskinen joutuu torjumaan vielä niin kauan että Grosenick on hoitanut karanteeninsa, niin saattaa alkaa painaa sekä fyysisesti että henkisesti. Enkä usko Grosenickin kovin paljoa pelaavan ellei ole aivan jäätävän hyvässä vireessä. Jostain syystä Tippett ei myöskään esimerkiksi siinä edellisessä pelissä halunnut kuunnella maalivahtivalmentajaansa joka ehdotti että Skinner olisi tullut pelaamaan ottelun lopun ja siten antanut Koskiselle lepoa ja Skinnerille pelituntumaa. Tippett halusi omalla päätöksellään peluuttaa Koskista loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös