Edmonton Oilers (2.) – Los Angeles Kings (3.), Pacific 1. kierros

  • 19 560
  • 119

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Olen kovin yllättynyt, jos Oilers tästä itsensä kairaa jatkoon. Omissa papereissani Kings on selkeä suosikki myös ilman Doughtya. Selkeästi edellä pelitavan osalta, maalivahtiosasto on parempi, Selke-luokan sentterit Kopitar/Danault ovat myrkkyä McDavidille ja Draisaitlille. Tämä korostuu etenkin Kaliforniassa, kun Kings pääsee matchaamaan heitä vielä paremmin.

Vaikka Kings on murrostilassa, eikä uusi sukupolvi ole vielä lähelläkään parastaan, on joukkueessa silti mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Keskikaistasta se homma lähtee ja playoffeihin Kopitar/Danult on niin vahva selkäranka, että sen päälle on hyvä rakentaa. Puolustus on toki melko vaatimaton ilman Doughtya, mutta sieltäkin löytyy kyllä myös kokenutta perusluutaa syömään minuutteja ja pelaamaan yksinkertaista kiekkoa. Pakistosta löytyy myös kiekollista taitoa riittämiin, jos vain kestävät fyysisesti. Tässä sarjassa siitä ei ole pelkoa. Flamesia vastaan kyyti saattaa sitten olla Kingsilläkin jo kylmää.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllähän tässä fiilis alkaa taas nousemaan pettymyksen jäljiltä. En tiedä tilastoja, mutta kun katsoin vielä jälkikäteen uusintana tuon pelin, niin kyllähän Kings laittoi joka ainoasta vaarallisesta paikastaan sisään, ja lisäksi Smith imaisi längistä sen yhden. Toisessa päässä taas Quick pelasi unelmaillan ja Oilersilla oli paikat tehdä 3-4 maalia enemmän.

Mikäli Quickin unelmamoodi ei jatku, niin uskon ensi yönä Oilersin isomaaliseen voittoon. Toki jos Smith jatkaa ykköspelin tasolla, niin loppulukemat voivat olla molemmissa päissä isot. Henkisellä tasolla Oilersin olisi tärkeä saada avausmaali ja sitä kautta rentous peliinsä.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
--uskon ensi yönä Oilersin isomaaliseen voittoon.

Hyvin ennustettu!

Olipahan näytös. Odotin huomattavasti tiukempaa nyhjäämistä, mutta kyllä Edmonton piti hienosti paketin kasassa. Saa nähdä, millaiseen playoff-tarinaan heillä lopulta paukut riittää, mutta jos homma ei ihan totaalisesti enää leviä, niin ainakin tämä kierroksen selvittänevät.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän nyt oli melkoinen tasonnosto Oilersilta sen heikohkon avauksen jälkeen. Edmontonin yleisö on varsinkin pudotuspeleissä yksi liigan fanaattisimmista ja tänään yleisön vaikutus kyllä näkyi joukkueen pelissä. Nyt palattiin myös takaisin siihen Woodcroftin omaan peluutukseen ja hyvä niin. Esim. McDavid pelasi tänään 15 minuuttia ja muutenkin peliaikaa jaettiin huomattavasti laajemmin kuin maanantain pelissä.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Kingsille varmasti kelpaa 1-1 Edmontonin reissun tuliaisina. Seuraava peli kertonee aika paljon - aukesiko Öljyn hanat pysyvästi vai saako Kings ovet kiinni kotonaan. Itse veikkaan jälkimmäistä, ja sarjan olevan 2-2, kun Edmontoniin taas palataan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
On tuo Öljyn touhu kyllä tavallaan hauskaa seurattavaa => ruonkosarjan alku whituiksi peluuttamalla ”kaksipäistä hirviötä” liikaa ja istuttamalla muita. Sitten vaihtuu valmentaja ja sitä kautta peluutus, ja kuinka ollakaan, homma kääntyy 180-astetta! Sitten alkaa pleijarit, palataan tuohon kauden alun tyyliin ja turpaan altavastaajalta (koska pystyvät sammuttamaan McD&D’n kahdella vuoron perään pelaavalla loistavalla jarrusentterillä). Sitten paluu kauden menestysreseptiin ja ylikävely… Ekaan matsiin Losissa sitten varmaankin ykkösenä Kassian - McD - Draisaitl, maalissa Koskinen ja Yamamoto & Pulju poppareilla?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Eiköhän tällä kokoonpanolla jatketa seuraavassakin pelissä, nyt kun Archibald on saanut lääkäreiltä luvan matkustaa ja hänet voi ottaa vieraspeleihin mukaan (siis muuallekin kuin Calgaryyn).
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäisessä erässä vierailla oli mahdollisuutensa, mutta Kopitarin laukoma kiekko ei jaksanut lipua yli maaliviivan ja Iafallon rystyveto kimposi maalinkehikosta ulos eikä sisään. Toisessa erässä kotijoukkue sitten meni menojaan.

JOS Quick olisi pelannut aivan huippupelin ja JOS kiekko olisi pomppinut avauserässä Kingsille, niin Losilla olisi ehkä ollut pienet saumat voittoon, mutta kyllä ero oli tässä ottelussa selkeä. Kings ei pystynyt vastaamaan Edmontonin vauhtiin eikä fyysiseen peliin, vaan oli ratkaisuhetkillä pahasti jaloissa. Vaikka kapteeni Kopitar otti kaksi miinusta, niin minusta hän oli joukkueensa paras pelaaja. Kotijoukkueesta erottuivat positiivisessa mielessä Draisaitl ja Kassian.

Katotaan nyt mitä muutoksia McLellan tekee kokoonpanoon ja peluutuksen - jos ylipäänsä tekee mitään. Sivussa oleva Arvidsson mahtuisi porukkaan ja parantaisi sitä, mutta eipä ole pelikunnossa. Enkä tiedä miten paljon Lizotten, Brownin, Kaliyevin tai Byfieldin korvaaminen Rasmus Kuparilla tai Lias Andersonilla vahvistaisi hyökkäystä tai olisiko puolustus jämäkämpi, jos Spencen tilalla olisi isompi Austin Strand tai kokeneempi Troy Strecher. GM Blake ja valmentaja McLellan ovat kooneet tällaisen miehistön ja näillä eväillä mennään.

Kings on hävinnyt molemmissa otteluissa laukaukset maalia kohden. Jos Kings aikoo pitkittää - saati voittaa - sarjaa, niin joukkueen pitäisi päästä hallitsemaan pelitapahtumia pitempiä jaksoja eikä sitä ole toistaiseksi tapahtunut. Tai voihan sitä toivoa, että jatkossa käy samalla tavalla kuin ensimmäisessä ottelussa, eli että Quick pelaa huipputasolla ja Smith haparoi ratkaisuhetkillä.

Pelien siirtyminen Kaliforniaan antaa peluutusedun McLellanille ja todennäköisesti Kopitar ja Danault varjostavat McDavidia ja Draisaitlia tätä toista peliä tiiviimmin. Ongelmaksi enää jää se, että millä keinoilla kolmoskenttä (Lizottet) ja neloskenttä (Byfieldit) pystyvät voittamaan Oilersin vastaavat kentät. Eihän Ryan Nugent-Hopkins mikään sateentekijä ole, mutta ehkä sittenkin parempi pelimies kuin Lizotte. Ja jokainen neloskenttien tekemä maali on iso positiivinen yllätys omalle joukkueelle... .
 

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT,Washington Capitals,Los Angeles Kings
Herätyskello viritetty herättää 04:50, kahvi tippumaan kera kreemimunkin. Lets go Kings!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei muutoksia Oilersin kokoonpanoon, samalla jatketaan kuin keskiviikkona. Let's Go Oilers!

Kane – McDavid – Puljujarvi
Hyman – Draisaitl – Yamamoto
Archibald – RNH – Ryan
Foegele – McLeod – Kassian

Nurse– Ceci
Keith – Bouchard
Kulak – Barrie

Smith
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: J_L_

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olipahan erikoinen matsi. Kings hallitsi pari erää, mutta niin vain Oilers karkasi 5-0 johtoasemaan, josta Kings ei enää noussut. 5-2 oli tiukimmillaan tilanne, mutta lopussa repesi Kanen hattutempun, sekä RNH:n kahden maalin myötä lopputulokseksi 8-2. Paljon oli tunnetta ja taklauksia, millä Kings yritti syödä Oilersilta tilan pois ja katollaan kävivät useaan kertaan mm. Draisaitel ja Kassian, mutta sekään ei nyt riittänyt. Kyllä tuossa Kingsin rosterissä näkyy, että se on nuori ja ehkä ensimmäisestä voitosta tuli maha täyteen, kun eivät ole päässeet enää samalle tasolle sen jälkeen. Myöskin Quick tuntuisi olevan taas kuolevaisten tasolla.

Maanantaiaamuna on kriittinen peli, koska jos Oilers sen vie, niin en jaksa uskoa, että Kings saisi enää kairattua voittoa Edmontonissa.
 

SM41

Jäsen
Edmontonilta aika suvereeni esitys. Smith laitto luukut kiinni, puolustus hoiti homman ja käytännössä melkeen jokasesta kunnon painasta häkki heilu. Ja siis aika maksimi suoritus, Los ei ollut hallinnallisesti kovinkaan jäljessä, ehkä jopa vähän eellä.
 

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT,Washington Capitals,Los Angeles Kings
Losin näennäisesti hallitsi peliä laukoi joka suunnalta ei vaan uppoa. Öljy miehet laittaa paikoista sisään, ei auta maanantain pelissä ratkaisun tuntua.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olipahan näytös Oilersilta. Toinen erä oli Oilersilta vahva ja siinä peli myös ratkesi. Kolmannessa erässä sitten puolustettiin tiiviisti eikä annettu Kingsille palaa. Seuraava peli on käänteentekevä sarjan kannalta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tässä pelissä Kings pääsi välillä hallitsemaan tapahtumia, mutta olihan Edmontonin maalintekotaito murhaavaa. Tai sitten Losin maalivahtipeli haavoittuvaista.

Hymanin toinen maali, missä Athanasiou löysäili, oli pelin lopullinen niitti. Nykypäivän nuo "Miracle in Manchester"-jutut on mahdottomia. Samassa tilanteessa Petersen vaihdettiin Quickin tilalle, mutta sehän ei hommaa muuttanut suuntaan eikä toiseen.

McLellan korvasi Byfieldin Kuparilla ja Vilardi pelasi loukkaantuneen Grundströmin tilalla. Nuoret laitettiin samaan ketjuun hankkimaan yhteistä pelikokemusta.

Athanasiou - Kopitar - Kempe
Iafallo – Danault – Moore
Lemieux – Lizotte – Brown
Kaliyev – Kupari – Vilardi

Edler – Roy
Anderson – Durzi
Maatta – Spence

Quick
Petersen

Ottelun ratkaisevat pelaajat minusta Smith ja Hyman. Losin paras oli yli 25 minuuttia kellottanut Durzi, vaikka keräsi kolme miinusta.

McLellanilla on paljon korjattavaa, jotta sarja ei menisi 4-1 Edmontonille. Kummallakaan Losin maalivahdeista ei ole vire (itseluottamus) kohdallaan ja se on suurin huolenaihe - jopa suurempi kuin umpisurkea ylivoima/alivoima ja Adrian Kempen vaisuus.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä sitten Game 4. Oilersin kokoonpanossa ei muutoksia. Toivottavasti siellä ei leijuta kahden edellisen murskavoiton jälkeen.

Kane – McDavid – Puljujarvi
Hyman – Draisaitl – Yamamoto
Archibald – RNH – Ryan
Foegele – McLeod – Kassian

Nurse– Ceci
Keith – Bouchard
Kulak – Barrie

Smith
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Hutikuti Öljyltä koko game 4, Kings pelasi hyvin ja heidän ”kaksipäinen jarruhirviö” sammutti valot kokolailla täysin Öljyn kaksipäiseltä hyökkäyshirviöltä. Määtän Olli pelaa kaikessa hiljaisuudessa hyvää kevättä, ei loista, mutta ei myöskään hölmöile. Ja Quick pelaa myös todella hyvää kevättä, tekivät siis tästä etukäteen ylikävelynä ajatellusta sarjasta mielenkiintoisen!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Muutoksia kokoonpanoihin viidenteen peliin. Oilers harjoitteli seuraavilla koostumuksilla:

Kane - McDavid - Yamamoto
McLeod - Draisaitl - Hyman
Archibald - RNH - Puljujärvi
Foegele - Ryan - Kassian

Nurse - Ceci
Keith - Bouchard
Kulak - Barrie

Smith
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Eiköhän McLellan lähde voittaneella kokoonpanolla.

Iafallo – Kopitar – Kempe
Moore – Danault – Grundström
Lemieux – Lizotte – Brown
Kaliyev – Kupari – Vilardi

Anderson – Roy
Edler – Stecher
Määttä – Durzi

Quick (Petersen)

Oilers oli pettymys neljännessä ottelussa. McDavidin ja Kanen yksittäisiä syöksyjä, mutta joukkuepeli- ja idea oli olematonta hyvin puolustunutta Kings-ryhmää vastaan. Olisi mielenkiintoista nähdä millaiseen kuosiin Barry Trotzin kaltainen huippuvalmentaja tuollaisen joukkueen saisi.

Ennakkoon ajattelin materiaaliedun kallistavan tämän sarjan Edmontonin eduksi, mutta neljän ottelun jälkeen olen alkanut epäillä arviotani. Varsinkin Oilin laituriosasto on ollut paljon heikompi kuin odotin - ilman kauden aikana/ennen kautta hankittua Evander Kanea ja Zach Hymania siipiosasto olisi surkea.

Puljujärvi tarvitsisi itseluotamusruiskeen, sillä ei tuollaisella olemustaan anteeksipyytelevällä pellailulla ansaitse jääaikaa yhtään nähtyä enempää. Pulju ollut tämän sarjan kolmanneksi paras suomalainen, Määttä selvästi paras.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
En katsonut kuin koosteen, mutta Duncan Keithiltä vahvaa veteraanipreesenssiä useammassakin tilanteessa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ei hemmetti jos Losi kairaa tästä sarjasta voiton. Mitä ihmettä tapahtuisi Edmontonissa kesällä? Luulisi, että siitä tajuaisi, että jotain pitää muuttua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös