Dufvalle kenkää, kuka tilalle?

  • 24 517
  • 99

JiiPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiekko-Vantaa, D-kiekko,
Toi farmin käyttö voisi olla aika kova juttu. Tai mitäs jos vaihdettaisiin joukkueita valmentajineen päikseen kun näyttää siltä että d-teamille ei mestiksessä ole juurikaan vastusta. Ei se ainakaan kovin paljon huonommin voi pärjätä. Samalla jätkät näkis mikä odottaa ensi kaudella jos ei hommat ala paranemaan.

Toinen vaihtoehto voisi olla Jortikan palkkaaminen henkiseksi valmentajaksi ja ostaa sille etukäteen laivalastillinen vicksejä. Sillä huudolla jokunen ruusunen voisi herätäkin ennen perinteistä JYPin mustaa marraskuuta.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kyllä musta tuntuu, että homma kiikastaa kaikesta muusta paitis RD:stä. Toki valmentaja on viimekädessä vastuussa joukkueen esityksistä. En tiedä sitten tilanteelle voisi tehdä. Tapauksessa kuin tapauksessa joukkue "paskoo housuunsa" ja tulos on sen näköinen. Missä on se kypsä peli johtoasemassa?
 

Höyry

Jäsen
On näköjään tämä sellainen tilanne, joka on Dufvan heikko kohta. Hyvä valmentaja ollut tähän kauteen asti, mutta nyt homma tökkii. Todella harmittavaa että tälläinen heikkous löytyi. Eikä voida olettaa että tyyli olisi liian vaativa ja nopeasti käytetty (vrt. Tamminen), koska Jukureissa meni hyvin monta vuotta. Parasta nyt olisi pitää kunnon sauna-ilta joukkueen kesken ja päättää siellä että nyt p..kele ruvetaan pelaamaan. Siitä se lähtee.
Ei vaihdeta vielä, koska ei olla Jokerit, ja Dufva on sentään Jykylän miehiä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika paljon saisi tapahtua, että RD laitettaisiin ulos pelkästään tuloksellisin perustein. Tietenkin jos jotain välinpitämättömyyttä joukkueen touhuja kohtaan ilmenisi, niin sitten juttu olisi toinen. Jos Mikkelin kunnanvaltuuston kokoukset menisi vierasmatsien edelle, niin sitten voisi jo alkaa miettimään, mutta tällaista ei tule tapahtumaan. Kyllä RD oli se viime kauden JYPin kovin pelaaja kuitenkin.

Mutta jos tätä päivää katsotaan, niin kyllä siellä takki tuntuu tällä hetkellä aika tyhjältä. Milloinkohan aletaan nostamaan D Teamistä nimiä ihan kokeeksi tai vaihtelun vuoksi mukaan - kuten viime kaudella. RD on jotenkin nyt jähmettynyt. Kaikki energia mitä miehestä ulospäin lähtee, on jotakin tuomareille kohdistuvaa väärin vihelletystä paitsiosta huutamista. Mutta tuo nixun idea Ahvenjärven ja Dufvan paikkojen vaihdosta on kertakaikkiaan nerokas. Tietäisipä herrakin miltä se tuntuu kun penkitetään vaikka parhaansa yrittää.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on pakko ihmetellä useamman kirjoittajan ajatustenjuoksua. Jos mietitään Dufvan aikaa JYPssä niin sitä on leimannut jatkuvuus ja suunnitelmallisuus. Joukkue on rakennettu pala palalta tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Jatkuvuus ja menestys ovat vaatineet muutamia faneille ei niin mieluisia ratkaisuita. Esimerkiksi Sinkun myynnin aikaan osan mielestä faneille näytettiin persettä, kun ykköskassari laitettiin vuokralle. No kuinkas ollakkaan, tällä tempulla korjattiin sen tilikauen tulos ja urheilullinen mesestyskin oli varsin hyvä. Sama toistu Immosen myynnin yhteydessä. Pelillisesti menetettiin paljon (enemmän kuin luulinkaan), mutta kunhan kauden jälkeen katsotaan tilinpäätöksiä niin kuinkahan moni seuraa kestää tämän sesongin kuivin jaloin.

Samalla on rakennettu erittäin toimiva farmiyhteistyö D-teamin kanssa ja viritetty yhteistyötä oppilaitoksiin Jyvässeudulla. Tämän toiminnan seurauksena JYPn uskottavuus liigakartalla on jotain aivan muuta kuin kolme vuotta sitten. Uskottavuus ei sinällään tuo mitalleja pöytään, mutta nykyinen kokonaisuus on omiaan houkuttelemaan pelaajia JYPn pelaamaan.

Samalla kun seuraan pyritään luomaan jatkuvuutta ja rakentamaan yliajan jatkuvaa menestystä, niin koko rakennelman keskeinen palanen potkaistaisiin pois, koska kauden ensimmäiset 11 peliä menevät huonosti. Sehän olisikin helvetin loogista. Varsinkin jos tilalle heitettäisiin jotain Jukka Koivua, jolla on kyllä ollut aikaa näyttää taitonsa valmentajana.

Muutenkin tympii keskustelun taso, oli kyse sitten mistä joukkueesta tahansa. Jos menestystä tulee, niin valmentajat ja pelaajat ovat jumalasta seuraavia, ylöspäin. Jos taas hetkenkään menee huonommin, niin julistetaan hätätila päälle ja ollaan valmiit vaihtamaan koko joukkuen huoltajia myöten. Toivotaan ettei teistä kovin moni toimi ainakaan esimiesasemassa. Voi olla alaisilla kuumat oltavat jos työt eivät luonnistu odotetulla tavalla...
 
Ei ole isosta kiinni JYPin voitot. Voihan pelaajisto hetkellisesti suorittaa paremmin valmentajan vaihdoksen alla, mutta rinnastaisin sen tässä tapauksessa maalivahdin vahdokseen kesken peliä.

Dufvan pitää tietenkin parantaa, mutta lähtökohtaisesti voisi olla ensin viisainta hieman kohentaa pelaajamateriaalia. Iso pelillinen johtaja poistui, joten tilalle pitää hommata pari kovaa jannua. Kariya on varmasti yksi mitat täyttävä, mutta toinen samaan suuntaan oleva kaveri viimeistelisi materiaaliongelmat. Yhdessä korvaisivat siis Immosen.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Iso pelillinen johtaja poistui, joten tilalle pitää hommata pari kovaa jannua. Kariya on varmasti yksi mitat täyttävä, mutta toinen samaan suuntaan oleva kaveri viimeistelisi materiaaliongelmat. Yhdessä korvaisivat siis Immosen.
Junno on "autokauppias", mutta Seppänen on AUTOKAUPPIAS (tosin ex). Jyväskylässä ei siis laiteta rahaa menemään vaan poikimaan. Pitää olla varmoja että sijoitetulle rahalle saadaan oikeasti vastinetta (vrt. Piku, jonka sairaslomat on aina etukäteen tiedossa). Immosen hankkiminen jättipalkalla oli aikoinaan "hallittu riski", jonka nerokkuus on tullut jälkeenpäin selväksi. Eli - ratkaisu ei ole RDn potkuissa, mutta ei välttämättä myöskään uusissa pelaajissa, tosin kyllä niitä tullaan varmasti näkemään jos ei otteet parane. Jotain tarttis tehrä, mutta mitä?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Eli - ratkaisu ei ole RDn potkuissa, mutta ei välttämättä myöskään uusissa pelaajissa, tosin kyllä niitä tullaan varmasti näkemään jos ei otteet parane. Jotain tarttis tehrä, mutta mitä?
Joukkue ei ole tällä hetkellä tasapainossa. Vastaus kysymykseen mitä pitäisi tehdä on hankkia se ykkössentteri vielä joukkueeseen. Saadaan kaksi selkeästi hyökkäävää ketjua. Kolmas pelaa nolla nollaa ja nelonen puolustajaa ja aiheuttaa pahennusta vastustajien riveissä. Joukkue on tasapainoinen ja alkaa voittaa.
 

Erik Loka

Jäsen
Dufvalla on toki heikkoutensa, mutta ei mun mielestä ole silti mitään mieltä pistää ukkoa vaihtoon heti heikomman ajanjakson kohdalla. Eikä se potkuja tule saamaan, joten nämä spekulaatiot on aika turhia. Vähemmän yllättynyt olisin jos eroaisi itse.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Radio Mega haastatteli RD:tä tuossa vähän aikaa sitten. Yksi asia särähti korvaan. Nimittäin kun kysyttiin syitä nimenomaan näihin JYP:n vaisuihin otteisiin, niin vastaus oli että "tämä nyt kuuluu tähän juttuun(!), tämä on osa tätä mestaruuden jälkeistä prossia..." plaaplaaplaa.. Ihan kuin olisi johonkin tähtiin kirjoitettu että asioiden kuuluu mennä näin ja kun tämä kiirastuli kestetään niin päästään taivaaseen tjsp. Ei oikein vakuuttanut.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Radio Mega haastatteli RD:tä tuossa vähän aikaa sitten. Yksi asia särähti korvaan. Nimittäin kun kysyttiin syitä nimenomaan näihin JYP:n vaisuihin otteisiin, niin vastaus oli että "tämä nyt kuuluu tähän juttuun(!), tämä on osa tätä mestaruuden jälkeistä prossia..." plaaplaaplaa.. Ihan kuin olisi johonkin tähtiin kirjoitettu että asioiden kuuluu mennä näin ja kun tämä kiirastuli kestetään niin päästään taivaaseen tjsp. Ei oikein vakuuttanut.

Aivan samanlaisia se on höpöttänyt kaiken aikaa. Välillä on ollut usko kovilla (tippuminen Tapparalle 2008 joukkueen romahdettua täydellisesti ja alkuvuosi 2009), mutta sieltä vain se kaivoi sen ensimmäisen mestaruuden.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
.. Ihan kuin olisi johonkin tähtiin kirjoitettu että asioiden kuuluu mennä näin ja kun tämä kiirastuli kestetään niin päästään taivaaseen tjsp. Ei oikein vakuuttanut.
Olen ymmärtänyt että optimismi ja tahto, sekä voimakas - jopa epärealistiselta vaikuttava - usko omiin/joukkueen kykyihin ja tekemisen kautta menestykseen, olisivat huippu-urheilussa varsin merkittävä osatekijä (tsykologiaa), mikäli pyrkimyksenä oikeasti menestys.
Dufvakin on aina mielestäni tuonut esille haasteluissaan asian noin ja tiesin taannoin, (voittaja-)asenteisen Dufvan tullessa JYPiin valmentajaksi, että saamme taatusti hänessä sellaisen "henkisen johtajan", jonka ansiosta Suomen Mestaruuden voittaminen ei ainakaan tulisi olemaan kiinni päävalmentajan asennepuolesta tai johtamistaidoista. Nimittäin useammin kuin kerran - jo ennen kautta -08-09 - RD oli tullut todistaneeksi sen, että osaa myös valita ympärilleen tiimin, johon (voittaja-)asenne istutetaan onnistuneesti (Riston cv).

Minustakin asia on juuri noin ja erimielisyys tästä kaipaisikin siksi kunnon perusteluja (Onko joskus jossain pärjätty metodeilla, joihin edellä mainittu asenne ei kuuluisi?).

Voiko tuollaista vahvaan uskoon omasta pärjäämisestä perustuvaa taistelija-asennetta kutsua voittaja-asenteeksi? Minusta voi, vaikka käytin sanan ympärillä toistaiseksi nöyrästi vielä sulkuja, ennen kuin tähän saadaan hieman objektiivisuutta lisää.

Toisin sanoen tuossa Dufvan haastattelussa ei särähdä mikään.
Jos usko loppuu ensimmäiseen vastoinkäymiseen, voi olla varma ettei koskaan tule pärjäämään vahvauskoisempia vastaan rimpuillessa. Uskokee pois! ;)

Mitään yliluonnollista (jumalhahmoja) ja taikauskoa (amuletteja, loitsuja, rituaaleja yms.) näihin ei tarvitse kuitenkaan sotkea, vaikka monikin huippu-urheilija boostaakin henkisiä voimavarojaan sellaistenkin avulla.


edit: Minusta muuten tämä koko ketju on typeryyden ilmentymä. Aloituskysymys on idioottimainen, Suomesta kun ei löydy Dufvaa parempaa koutsia. Joukkue on kerännyt vähän pisteitä, sarja alkoi notkahduksella, mestarillekin voi käydä niin, so what?!. Resepti on "pää pystyyn ja taisteluun", eikä "paniikkipyyhe kehään ja kotiin imemään peukkua."
 
Viimeksi muokattu:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tottakai pitää uskoa omaan tekemiseen jne... Siitä ei ollut kysymys. Tuossa särähti korvaan lähinnä se että Dufva piti tilannetta jotenkin luonnollisena jatkumona mestaruudelle. Vähän niinkuin että "näinhän siinä pitikin käydä".

Ikäänkuin mitään ei olisi tehty väärin, vaan pelaajat nyt sattuvat vaan olemaan hieman kylläisiä. Omasta mielestä tilanne ei ala parantua ennenkuin hyväksytään että ollaan tehty jotain väärin ja korjataan tämä epäkohta. No tämä analyysi nyt vain yhden haastattelun perusteella, mutta kuitenkin.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tottakai pitää uskoa omaan tekemiseen jne... Siitä ei ollut kysymys. Tuossa särähti korvaan lähinnä se että Dufva piti tilannetta jotenkin luonnollisena jatkumona mestaruudelle. Vähän niinkuin että "näinhän siinä pitikin käydä".

Ikäänkuin mitään ei olisi tehty väärin, vaan pelaajat nyt sattuvat vaan olemaan hieman kylläisiä. Omasta mielestä tilanne ei ala parantua ennenkuin hyväksytään että ollaan tehty jotain väärin ja korjataan tämä epäkohta.
Ok.

Risto on kertonut että näkee jokaisen projektin uutena ja erilaisena "tienä" joka tavoitteeseen on kuljettava. Tämä on nyt tällainen tie.
Hyvin harvoin tie tavoitteeseen - ja mestaruushan se Dufvalla aina tietenkin on, "kysehän on tulosurheilusta" - on aallon harjalla liukumista pokaalin nosteluun saakka. Ja vaikka "tietä" kulkisi täsmälleen sama ryhmä, tie perille ei ole koskaan sama. Kaikki vastaan tulevat haasteet on kohdattava ja selätettävä, muuten ei tule tulosta, edes pitkässä juoksussa. Vastoinkäymisistä ei saa lannistua, vaan niistä on kerättävä oppi, joka on aina arvokasta, viisautta.
Tuo on ymmärtääkseni sitä Dufvan filosofiaa jollaista arvostan suuresti.

Ristolla ei tosiaan ole ollut tapana juuri kritisoida yksittäisiä pelaajia tai organisaation tekemisiä. Risto on antanut nyt kuitenkin ymmärtää, että ilman Immosen korvaajaa vaikeuksia on ollut enemmän, kuin oli henkilökohtaisesti osannut odottaa. Immosen saappaat osoittautuivat liian suuriksi mestareillekin, mitä juuri kentällä vastuun ottamiseen ja kantamiseen tulee. Tähän oli kuitenkin osattu seurajohdossa varautua - reagoitiin hankkimalla vastuunkantajaksi Kariya, joka on hyvä asia. Luulen että Dufva oletti mestaruuden kasvattaneen pelaajia niin, että ulkopuolista hankintaa ei olisikaan tarvittu, mutta väärässä joutui olemaan ja on tämän mielestäni jossain, ainakin epäsuorasti, ilmaissutkin.

Olen sitä mieltä, että Dufva säilyttää auktoriteettinsa ja sen uskon, jota joukkueeseensa pyrkii kaikin tavoin valaa, tällä tavoin - suuntaamalla huomionsa mieluummin positiivisiin asioihin ja niihin ongelma-alueiden haasteisiin (mediassa tietenkin yksityiskohtiin menemättä).

Olen varma, että ongelmia on käsitelty (ja kehno alku, "mestaruuskrapula" sekä Immosen puuttumisen merkitys [ainakin Pilen ja Antin] otteisiin, ovat siis hyväksytty, myönnetty ja loppuunkäsitelty) JYPissä viime aikoina erityisen paljon, mutta kehittävästi analysoiden, taisteluasennetta ja joukkuehenkeä luoden, ei syntipukkeja kaivamalla, uhkailemalla tai surkuttelemalla tätä hetkeä. Sen puolen hoitavat kyllä varmasti kiekkomedia, katsojat hallissa ja kiekkopalsta-aktiivit täälläkin.

Tätä keskusteluketjua on ainakin minun puolestani aiheellista jatkaa vasta sitten, jos JYP sattuisi Riston johdolla jäämään jotenkin ihmeellisesti pudotuspelien, eli mestaruustaistelun, ulkopuolelle nykyisellä miehistöllä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kummitus: aamen!

Valitsit juurikin ne sanat, joita itse olisin tänne tuonut omasta repustani kyllästyttyäni tähän itkemiseen. Itkut on itketty, on tulevaisuuteen katsomisen paikka.

Itse en kehtaisi eräiden nimimerkkien takaa tulla loppukaudesta enää esille, jos/kun suunta kääntyy. Sillä mitä arvoa on sellaisella "kannattamisella", joka heikolla hetkellä lisää joukkueen taakkaa ja hyvällä hetkellä kirkuu mukaan voittajan vaunuun? Ei mitään.

Hyvä kummitus, olet selkeästi viisauden arkulla.

Jupa
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kummitus: aamen!

Valitsit juurikin ne sanat, joita itse olisin tänne tuonut omasta repustani kyllästyttyäni tähän itkemiseen. Itkut on itketty, on tulevaisuuteen katsomisen paikka.

Hyvä kummitus, olet selkeästi viisauden arkulla.

Jupa
Kiitos Jupa tuosta. On aina mukavaa kun löytyy joku samalta aaltopituudelta!

Hieman sekavaahan ilmaisuni välillä oikeasti on, kuten noissa edellisissä viesteissänikin jonkin verran näkyy, mutta mainiota että hienoisesta hapuilustani huolimattakin, sieltä on nähtävissä itse asia jonka halusin kaikille tästä sanoa.

Ja muut anteeksi off topic, jatkoa osaltani tuskin seuraa tässä ketjussa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähes aina kun joukkue alkaa konttaamaan, ollaan kannattajien keskuudessa ensimäisenä antamassa päävalmentajalle potkuja. Ja joka kausi useampi päävalmentaja vaihdetaan. Se, että useat JYP-fanit pitää tätä ketjua vitsinä, kertoo jostakin. Luotto Ristoon on kova ja aika vaikea olisi kuvitella tämän päivän JYPiä ilman Dufvaa.

Totta kuitenkin on myös se, että valmennusjohdon kommenteista todellakin huokuu sellainen nimimerkki chargerin mainitsema "näinhän siinä pitikin käydä" -meininki. Olen jo tästä aiemminkin jankuttanut, mutta itseäni "hieman" ihmetytti nuo RDn antamat kommentit kauden alla, ennen ensimmäistäkään hävittyä tai voitettua ottelua, että joukkueelle pitää antaa aikaa. Minkä ihmeen takia Suomen parhaalle joukkueelle, miinus kaksi tärkeää lenkkiää, pitää antaa jotain extraaikaa? Tuon KalPa-ottelun toisen erätauon haastattelussa RD jyrisi kovaan ääneen UrhoTVn haastatelussa, että "me voitetaan tää ottelu!!!". Sitten erä meni ihan perseelleen eikä tämän jälkeen ole sellaista voittamisen halua huokunut mistään valmennusjohdon kommenteista.

Kukaan tuskin lähtisi korvaamaan RDtä millään Risto Kurkisella, mutta valmentajat voisivat, edes minun mieliksi, antaa noissa haastatteluissa ymmärtää, että JYP on ihan tosissaan liikkeellä tälläkin kaudella. Kun kelkka kääntyy TPS-ottelussa perjantaina ja JYP ottaa pötköön 10 voittoa, tällekin palstalle kirjoittelut loppuu hiljalleen. Mutta jotakin sellaista tarttis ihan oikeasti tapahtua.
 
Itse en kehtaisi eräiden nimimerkkien takaa tulla loppukaudesta enää esille, jos/kun suunta kääntyy. Sillä mitä arvoa on sellaisella "kannattamisella", joka heikolla hetkellä lisää joukkueen taakkaa ja hyvällä hetkellä kirkuu mukaan voittajan vaunuun? Ei mitään.

Eikö siis ole hyvä asia että nämä huonot kannattajat ovat kiinnostuneita joukkueensa nykytilasta ja suhtaudu kriittisesti seurajohdon ja valmennuksen toimintaan? Pitäisikö kaikkien olla vaan hiljaa tyytyväisiä siihen ettei pelejä hävitä kuin yhdellä maalilla, koska joskus 2000-luvun alkupuoliskolla tuli paljon rumemmin vielä pataan?

Kriittisyys ja joukkueen herätystä vaativa ihmisryhmä on siis huonoja kannattajia(?) ja nämä RD:n selkään taputtelijat ovat sitten niitä tosifaneja. Mikä sitten on tätä huonoa kannattamista? Kuitenkin osa muutosta vaativista huonoista faneista raahaa perseensä ja kukkaronsa hallille näistä tappioista huolimatta. Toisinajattelu Isä Ristoa vastaan siis on kiellettyä, ja heistä tulee B-luokan faneja...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Eikö siis ole hyvä asia että nämä huonot kannattajat ovat kiinnostuneita joukkueensa nykytilasta ja suhtaudu kriittisesti seurajohdon ja valmennuksen toimintaan? Pitäisikö kaikkien olla vaan hiljaa tyytyväisiä siihen ettei pelejä hävitä kuin yhdellä maalilla, koska joskus 2000-luvun alkupuoliskolla tuli paljon rumemmin vielä pataan?

Kriittisyys ja joukkueen herätystä vaativa ihmisryhmä on siis huonoja kannattajia(?) ja nämä RD:n selkään taputtelijat ovat sitten niitä tosifaneja. Mikä sitten on tätä huonoa kannattamista? Kuitenkin osa muutosta vaativista huonoista faneista raahaa perseensä ja kukkaronsa hallille näistä tappioista huolimatta. Toisinajattelu Isä Ristoa vastaan siis on kiellettyä, ja heistä tulee B-luokan faneja...

Kukaan ei varmaan ole sanonut että kritisoida ei saisi. Mutta luulenpa että Jupaa ärsyttää täysin sama asia kuin allekirjoittanutta. Täällä palstalla ja nimenomaan JYP-osiossa on tiettyjä nimimerkkejä, jotka kaivautuvat koloistaan silloin kun menee huonosti ja silloin kun menee hyvin, ovat hiljaa.

Mitä helvetin "kannattamista" se on? Lisäpointtina vielä tämä että pääasiallisesti nämä tyypit "näkevät" pelit radiosta ja tietävät julistaa radion perusteella analysoimalla JYPin kauden jo menetetyksi.
 
Viimeksi muokattu:
JYP-laiva ei RD:n potkuilla parane ja se olisi myös taloudellisesti erityisen typerä ratkaisu kun juuri teki kolmen vuoden sopparin. RD ehkä kaipaisi uusia ideoita mutta eiköhän nuo pelaajat ole niitä joiden pitäisi nyt pelata perkele.

Tässä tilanteessa on yksi helkkarin hyvä tilanne: nimittäin tämän kauden jälkeen jatkuvia pelaajasopimuksia on JYPillä ällistyttävän vähän joten nyt on hyvä katsoa kenestä tulevien kausien JYP-runkoa rakennetaan ja kenestä ei. Voipi olla ensi syksynä pakeissa monta uutta naamaa. Tällä hetkellä aika monta jätkää nauraa matkalla pankkiin kun tietävät minkä verran on töitä tehty että on ansainnut yritysjohtajan palkan.

Kausi ei ole vielä ohi mutta kohta ei selitykset auta, ts. ihan sama kuinka hienosti on taisteltu jne. jos ei pisteitä tule niin siinä ei selitykset auta.

Toivottavasti tuo "siipikarya" saisi JYP uuteen lentoon.
 
Kukaan ei varmaan ole sanonut että kritisoida ei saisi. Mutta luulenpa että Jupaa ärsyttää täysin sama asia kuin allekirjoittanutta. Täällä palstalla ja nimenomaan JYP-osiossa on tiettyjä nimimerkkejä, jotka kaivautuvat koloistaan silloin kun menee huonosti ja silloin kun menee hyvin, ovat hiljaa.

Kyllä näistä osasta oikeiden fanien viesteistä paistaa läpi se perimmäinen ajatus että kaikki kriittisyys on perseestä. Esimerkiksi tämä ketju on "täysin naurettava" ja "vastenmielinen" joidenkin mielestä, vaikka tarkoitus varmasti on herättää keskustelua joukkueen nykytilasta ja miten joukkue saataisiin herätettyä. Näiden joiden pää on puoliksi RD:n perseessä pitäisi muistaa että loppujen lopuksi valmentajat ja pelaajat vaihtuvat, mutta seura pysyy. Kaikki kunnia RD:lle tekemästään työstä seuran eteen, mutta koskematon ei hänkään saa olla.

Perus suomalaiseen ajattelutapaan kuuluu perinteisesti olla hiljaa tyytyväinen kun asiat menee hyvin ja antaa palaute vasta kun menee huonosti. Tästä on jotain tutkimustietoa asiakaspalvelun saralta, kun muistaakseni joka 10 hyvää palvelua saanut kertoo asiasta eteenpäin, mutta huonosta palvelusta kertookin jo joka toinen.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mitä helvetin "kannattamista" se on? Lisäpointtina vielä tämä että pääasiallisesti nämä tyypit "näkevät" pelit radiosta ja tietävät julistaa radion perusteella analysoimalla JYPin kauden jo menetetyksi.

Niin, mikä kutakin nyt vituttaa, toiset räksyttää joukkueelle ja toiset toisille kannattajille kun huonosti menee, jollekin kai on päästävä purkamaan siitä persiilleenmenosta tullutta angstia, on ihmisluonnon mukaista tämä.

Voipi olla, että itsekin tulee hintsummin avauduttua, kun hyvin menee, nautiskelee vaan keskenänsä enempi ja sekin kai ihan luonnonmukaista.

Mitä sitten tuohon viimeiseen lauseeseen tulee, niin ikävää kuin se onkin, niin ihan tilastomatematiikka kertoo, että menestyksen suhteen kausi on kyllä kokolailla tässä jo nyt, noin hirveetä etumatkaa ei kurota säälejä pitemmälle edes JYPin historian korkeimmalla pka:lla. Ihmeitten tekohan jää tietysti aina toivoksi, mutta silti itselle ainakin on parempi katsoa asioita silmästä silmään ja myöntää tilanne, seuraamismediasta riippumatta.

Duffan kohdalta lienen samaa mieltä kun enemmistökin (näin olen viestien perusteella ymmärtänyt), että mihinkään kenkimiseen ei ole mitään syytä. Siis minun luotto on miehellä ainakin. Voi olla, että on virheitä tullut, mutta niitä tulee jokaiselle ja se kuuluu elämään. Tämän kauden syöksykierre mestaruudesta jämäjengiksi on tietenkin hätkäyttänyt varmaan jokaista kannattajaa konttauksen totaalisuudesta johtuen. Nytpähän tiedetään, mitä mestaruuskrapula on, uutta tämäkin. Lopputulemana se ei ole varmaan yhden valkun aikaansaannoksia tai saamattomuuksia, enemmän luulen siellä sun täällä koko organisaatiossa tehdyn pikku virheitä ja virhearvioita, jotka sitten kasaantuessaan kertautuvat näyttämään pystysuoralta seinältä kiivettäväksi.

Enpä tiedä, itselläkin varmaan sitä mestaruuskrapulaa jonniinverran, mutta ei mulle kausi ole kiinnostuksen ja kannatuksen suhteen paketissa, vaikka menestys onkin jo kauden osalta mennyt, mutta lakkaisivat nyt sentään olemasta pisteautomaatti, eli toivotaan että nähdään vielä parempaakin tälläkin kaudella. Odotellessa voidaan ärmytä joukkueelle ja toisille kirjoittajille liikojen höyryjen poistohengessä, kyllä se siitä, menestyspaineet ainakin on menneet.
 
Junno on "autokauppias", mutta Seppänen on AUTOKAUPPIAS (tosin ex). Jyväskylässä ei siis laiteta rahaa menemään vaan poikimaan. Pitää olla varmoja että sijoitetulle rahalle saadaan oikeasti vastinetta (vrt. Piku, jonka sairaslomat on aina etukäteen tiedossa).

Vähän huono vertaus. Junnon aikana nimenomaan Kärpät on tehneet rahallista tulosta ja vahvaa sellaista. Toisekseen on muutenkin aivan turhaa ihmetellä Junnon tai Kärppien tekemisiä, kun on kyseessä JYPin asiat.

Itse en sinun tapaasi valmentajaa lähtisi JYPiltä kenkimään, mutta en todellakaan jättäisi pelaajahankintoja tekemättä. Yksi selkeä hyökkäävä sentteri olisi enemmän kuin poikaa JYP rosteriin ja minusta se on aivan selvä asia. Sentterin ei Kariyan jälkeen tarvitsisi edes olla lähelläkään Immosen tasoa, vaan ihan normaali hyökkäävällä peliälyllä varustettu kaveri. JYP on pitkin kautta tappioissakin ollut lähellä voittoa, joten mitään suuria ei välttämättä tarvitse tehdä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Eikö siis ole hyvä asia että nämä huonot kannattajat ovat kiinnostuneita joukkueensa nykytilasta ja suhtaudu kriittisesti seurajohdon ja valmennuksen toimintaan? Pitäisikö kaikkien olla vaan hiljaa tyytyväisiä siihen ettei pelejä hävitä kuin yhdellä maalilla, koska joskus 2000-luvun alkupuoliskolla tuli paljon rumemmin vielä pataan?

Kriittikkiä saa antaa ja pitääkin antaa meni sitten hyvin tai huonosti, sillä kukaan ei ole täydellinen. Mutta se mikä tässä ketjussa kovin monia taitaa ärsyttää on tapa millä tuo "kritiikki" annetaan ja kenen toimesta se tulee. "Kritiikki" on luokkaa pikkulapsen äkkäilyt, kun äiti tekikin kaurapuuroa, kun murot oli loppu vailla mitään kunnollista sanomaa. Kunhan nyt vain muodon vuoksi äkkäillään, kiukutellaan ja vaaditaan jonkun päätä giljotiiniin.

Lisäksi olisi hieman eri asia, jos kritiikkiä jakelisivat varmasti myös sellaiset nimimerkit, jotka niitä pelejä käyvät katsomassa eivätkä juuri nämä sankarit, jotka kovaan ääneen paukuttavat täälläkin, että eivät käy katsomassa JYPin pelejä silloin, kun JYP häviää. Vai kuinka hyvää syväanalyysiä nämä dosentit pystyvät antamaan Lievemaan hieman epäselviksi tuomittujen selostusten ja maalitilainteiden perusteella?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kriittikkiä saa antaa ja pitääkin antaa meni sitten hyvin tai huonosti, sillä kukaan ei ole täydellinen. Mutta se mikä tässä ketjussa kovin monia taitaa ärsyttää on tapa millä tuo "kritiikki" annetaan ja kenen toimesta se tulee. "Kritiikki" on luokkaa pikkulapsen äkkäilyt, kun äiti tekikin kaurapuuroa, kun murot oli loppu vailla mitään kunnollista sanomaa. Kunhan nyt vain muodon vuoksi äkkäillään, kiukutellaan ja vaaditaan jonkun päätä giljotiiniin.
Hyvin sanottu. Totta kai kritiikkiä voidaan antaa jos siihen on aihetta mutta sen pitää olla rakentavaa kritiikkiä eikä mitään "kaikki vaihtoon" -kritiikkiä ilman perusteluja tai ehdotuksia ratkaisuun.

Ja jos pystyy antamaan kritiikkiä, mielestäni silloin pitää myös antaa kehuja kun sen paikka on. Nyt, henkilökohtaisesti, en pysty ottamaan vakavasti sellaisia kirjoituksia jotka tulevat sellaisilta henkilöiltä jotka ainoastaan valittavat ollen muulloin hiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös