Dream Theater 27.09.2005 Helsingissä

  • 3 545
  • 27

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Sama viivasto tänne mitä Imperiumiinkin...

- olipas kaksijakoinen keikka, ensimmäinen osa melkoista murhaa, toinen osa silkkaa paskaa

- alku lähti potkimaan huolella. Octavariumia en tunne, mutta sen kaksi nähtävästi munille potkivinta rallia puskettiin heti kärkeen. Varsinkin Panic Attackin alku oli vakuuttava.

- sitten katalogiputki ja viihdyttyä tuli. Awakelta juuri ne mitkä pitikin (kun Space-Dye Vestista ei tarvitse edes haaveilla), I&W:ltakin paremman puoliskon ralli - eli aika helevetin hyvä, Turbulenssilta About to Crashin Reprise ja surkealta Falling Into Infinityltakin yksi ainoista toimivista biiseistä. Viihdyin. Niin ja Fatal Tragedykin, hyvvää mieltä. Fortune in Lieskin!

- sitten kauhulla odottamaan toista puoliskoa, ja ihan totaalijöötiähän se olikin. Train of Thought rallit yhtä heikkoja kuin levylläkin ja Octavarium sitten... uhh.

- kikkailu on ehkä kivaa, mutta sen annostelua voisi hieman miettiä. Ensimmäisessä osassa ainoa varsinainen kikkailuvaihe tuli Fatal Tragedyssa, kun toisella puoliskolla juuri muuta ei kuultukaan.

- encoret toimi "ihan hyvä" tasolla. Pull Me Under/Metropolis jätti ihan hieman lievensi paskanmakua toisesta puoliskosta.

- John Myung on aivan käsittämätön jannu. Huikea virtuoosi. Pisti eniten silmään.

- LaBrie oli parempi mitä odotin - joskaan en odottanut yhtään mitään. Edelleenkään en tykkää kaverin äänestä, mutta korkealla pärjäsi hyvin. Tosin eihän se juuri muualta laulanutkaan.

- mikä ihmeen funktio niillä kolmella screenilla on ellei niitä osata järkevästi käyttää? Kovasti koittivat jotain täytteitä sinne saada, mutta ei kovin hyvä kuva jäänyt.

- kuten edellä jo sanottiin, niin setin jakautuminen toisinpäin (jöötit ensin, herkut myöhemmin) olisi jättänyt varmasti muillekin kuin itselleni paremman maun suuhun. Mielestäni taannoinen Uriah Heepin keikka oli paljon "ookoota" yläpuolella, koska jannut vetivät uuden tavaran alkuun ja hittikavalkadin niin, että ne jäivät paremmin mieleen.

Eipä silti, kai noita toistekin tulee mentyä katsomaan jos tänne eksyvät. Kuitenkin vielä Learning to Live, Take the Time, Change of Seasons, 6:00, Erotomania ja Solitary Shell kuulematta. Hyvä kattaus saatiin kyllä ensimmäisellä puoliskolla.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Black & Gold (Who Dat Nation), WHUFC
Tulipahan käytyä DT:n keikalla itsekin. Dream Theater oli livenä kaikin puolin ikimuistoinen kokemus, yksi parhaimmista keikoista, joita olen nähnyt. Vaikka en tunnekaan bändin tuotantoa vielä läpikotaisin, jaksoin siltikin fiilistellä mukana koko keikan ajan. Bändi soitti yli 3 tuntia, joten herkkua sai kuulla koko rahan edestä ja enemmänkin.

Mike Portnoy soitti rumpujaan suorastaan leikittelevän helpon näköisesti, mutta samaan aikaan todella monipuolisesti. Loistava rumpali ja erinomainen showmies, kuten jo aiemmin todettua. Petruccin kitarointiin ei myöskään voinut olla kiinnittämättä huomiota, koska juuri sellainen virtuoosi mies kitaransa varressa oli kuin etukäteen kuvittelinkin. Suurin yllättäjä, jos näin voidaan sanoa, oli ehdottomasti James LaBrie. Jo setin aloittaneesta The Root Of All Evil biisistä lähtien minulle valkeni, että tässähän on todellinen huippulaulaja. Ennen pidin LaBrieta vain perushyvänä vokalistina, mutta näkemykseni on muuttunut radikaalisti eilisen keikan ja bussimatkalla kuunneltujen, itselleni uusien DT-tuotosten kuuntelemisen myötä. James saa luotua bändin biiseihin sen uskomattoman hienon tunnelman. Riittävän monipuolinen ääniala miehellä myöskin on, sillä korkeammat kuin raspisemmatkin vokaalisuoritukset ovat aivan eliittiä. Unohtaa ei sovi myöskään basisti Myungia, jonka omaperäinen soittotekniikka erottaa miehen muista basisteista. Kosketinpuolella Rudess on myös mies paikallaan, vaikken kovin tarkasti hänen soittoonsa kiinnittänytkään huomiota. Portnoyn rumpaloinnin ihmettely vei suurimman huomion visuaaliselta puolelta.

Keikan parhaat biisit on vaikea valita, koska setti oli täynnä loistokkaita suorituksia. Itseasiassa olin tyytyväinen biisivalintoihin, vaikkei kovasti odottamaani Change Of Seasonsia soitettukaan. Joitakin kohokohtia kuitenkin mainitakseni: The Root Of Evil, Awake-levyn loistavat rykäisyt Mirror ja Lie sekä tietenkin Metropolis pt.1 ja vielä legendaarinen Pull Me Under. Osan biiseistä oltua itselleni hieman vieraita, en ehkä päässyt niihin ihan niin hyvin sisälle. Siltikin melkein kaikki biisit voisi mainita huippukohtia luetellessa, sillä keikka oli kahdella sanalla todettuna: elämää suurempi!
 

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
okkim kirjoitti:
Puen ensi tiistaina Tavastialta vuonna 1995 ostetun paidan päälleni ja toivon, että väliajan jälkeinen osuus tyhjentää pajatson.

Don't be that guy.

Itselleni neljäs kerta kun yhtyeen näin ja mikäpäs siinä. Ei suurempia hurraamisen aiheita, mutta eipä aiheuttanut pettymystäkään. Keväämmällä tuli nähtyä Mr. Portnoy astetta kovemman bändin rumpalina, joten odotuksetkaan eivät olleet mitenkään hirveän korkealla.

Majesty-pätkä oli todellinen ylläri, tosin itse olisin toivonut ennemmin Your Majesty-biisiä. Peruvian skiesin uudet lainapätkät toimivat jopa paremmin kuin vanhat, tykkäsin. Falling into infinity on itselläni noussut arvostuksessa vuosien myötä ja olisin mieluusti kuullut lätyltä enemmänkin biisejä, vaikkapa New millennium olisi sopinut settiin.

op777
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös