Divisioonien MM-kisat

  • 211 989
  • 1 365

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Toinen hankala tapaus Aleksandr Kuznetsov on pitkästä aikaa ehdokkaiden listalla, koska tehoja tosiaan syntyy edelleenkin. Toivon mukaan korkki pysyy tällä kertaa kiinni turnauksen ajan...

Eikö Ismo Lehkosen maajoukkueeseen ajama nollatoleranssi enää olekaan voimassa? Paha homma jos siellä ruvetaan sooloilemaan eikä mennä yhteisten pelisääntöjen mukaan kun muutenkin hankalat kisat tiedossa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Eikö Ismo Lehkosen maajoukkueeseen ajama nollatoleranssi enää olekaan voimassa? Paha homma jos siellä ruvetaan sooloilemaan eikä mennä yhteisten pelisääntöjen mukaan kun muutenkin hankalat kisat tiedossa.

Kuznetsov pelasi maajoukkueessa viimeksi ennen Lehkosen aikaa. Banni tuli ehkä Lehkosen aikana harjoitteluvaiheessa/treenipelissä tai sitten edellisissä kisoissa, joissa Lehkosen sanoin "tää porukka hörppäsi nousunsa".
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meksiko saanee mukaansa taas Cervantesin veljekset.

Kyllä Cervantesin veljekset mukana ovat, kuten myös Lauttakylän Lujan ja Imatran Ketterän "kasvatti", tehopuolustaja Brian Arroyo. Pelaakohan muuten tätä nykyä hyökkääjänä, koska ainakin pelaajalistaan on hyökkääjäksi merkitty?

Meksikon maalivahtina on jälleen De la Garman kiekkoklaanin jäsen Andres De la Garma. Lisäksi kokoonpanosta löytyy puoliksi suomalainen Cristofer Kelo.
 

Pardus

Jäsen
Virolaiset pelaavat kaksi ottelua Dynamo Rigan reservejä? vastaan. Eilen tuli takkiin 5-9 ja kaikkia maalivahteja peluutettiin. Tänään toinen ottelu, jossa näkyy Roobert Roobakin olevan mukana.

Mukava nähdä, että useampikin palstaveli on kiinnostunut Viron otteista. Tänään tosiaan Rooba vahvistaa kokoonpanoa, kuten myös Dmitri Rodin ja Maksim Ivanov. Sen sijaan toista Blues-junnua Riho Embrichiä en bongannut eilen kentältä ja tänään häntä ei löydy enää kokoonpanostakaan. Myös Vassili Titarenko ja Anton Jastrebov loistavat yhä poissaoloillaan. Pahalta näyttää, ei voi kyllä muuta sanoa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ensimmäisen erän perusteella Riikan MHL-joukkue vaikuttaa urheilullisemmalta ja fyysisemmältä kuin Viron maajoukkue, vaikka kyseessä on vasta A-juniori-ikäiset pelaajat. Näyttäisi siltä että MM-turnauksessa Ukraina ja Puola vievät Viroa kuin mätää kukkoa ja Liettua sekä Hollanti ottavat rutiinivoitot. Viron toivo lepää siinä että voittaisivat Romanian.

Riho Embrich vahvistaisi mukavasti tuota juokkuetta. Toivottavasti saavat esim. Embrichin ja Tittarenkon vielä mukaan kisoihin.
 

Pardus

Jäsen
Ensimmäisen erän perusteella Riikan MHL-joukkue vaikuttaa urheilullisemmalta ja fyysisemmältä kuin Viron maajoukkue, vaikka kyseessä on vasta A-juniori-ikäiset pelaajat. Näyttäisi siltä että MM-turnauksessa Ukraina ja Puola vievät Viroa kuin mätää kukkoa ja Liettua sekä Hollanti ottavat rutiinivoitot. Viron toivo lepää siinä että voittaisivat Romanian.

Näin on. Ukrainaa, Puolaa ja ehkä jopa Hollantia vastaan Virolla ei ole mitään mahdollisuuksia. Näkisin kuitenkin, että Romanian lisäksi myös Liettua on mahdollista yllättää, koska Kumeliauskaksen veljekset ja Arnoldas Bosas ovat (onneksi) kiinni Kazakstanin liigan playoffeissa.

Koitmaa näyttäisi säilyttävän paikkansa maajoukkueen ykkösvahtina, sillä sen verta surkea debyytti oli Sumihhinilla, vaikkei kaikkea voikaan laittaa hänen piikkiinsä. Voi tosin olla että Sumihhin tulee tänään puolivälissä ottelua maalille ja petraa eilisestä. Ei se ainakaan minua haittaisi. Altavastaajat ovat ennenkin pärjänneet loistavan maalivahdin avustuksella.

Edit. Pakko kuitenkin antaa krediittiä tämäniltaisesta esityksestä tähän mennessä. Onhan tämä nyt ollut jo ihan erinäköistä taistelua kuin eilinen sekoilu.

Edit2. Ja jos jotakuta kiinnostaa kirjoittaa raporttia/muuta huomioita ottelusta, niin olisi oikein mukava lukea. Itse kun olen suoraan sanottuna surkea kirjoittamaan mitään sellaista.
 
Viimeksi muokattu:

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Nonih, ylihuomenna se sitten käynnistyy, joten tempaistaanpas omatkin veikkaukset ja analyysit kehiin! Sijoitusveikkaus isketty maan nimen perään.

III-Divisioona

Kreikka 3.
Irlanti 6.
Luxemburg 4.
Pohjois-Korea 2.
Etelä-Afrikka 1.
Arabiemiraatit 5.

Tuskin isoja yllätyksiä nähdään, Kreikka on todennäköisin jokerikortti. Kreikkalaisten joukkue on iäkäs, joskin Juti-ikäluokkaa edustaa enää 48-vuotias Iannis Koufis. Etelä-Afrikka on edellisvuosien perusteella todennäköisin nousija, mutta ihan mielenkiintoista on nähdä Kimin armeijankin panos. Loppupää on selvähköä kauraa. Irlannin kiekko on luistellut jyrkkää alamäkeä jo hyvän aikaa ja Luxemburg polkee paikallaan. Arabit saattavat tulevina vuosina jopa nostaa tasoaan entisestään, mutta tänä vuonna mennään vielä harjoitellessa. Suomalaisväriä arabijoukkueessa edustaa muuten kakkosvalmentaja Matti Fagerström.

IIB-Divisioona

Bulgaria 5.
Kiina 4.
Israel 2.
Meksiko 3.
Uusi-Seelanti 1.
Turkki 6.

Todella vaikea ennustettava on tämä lohko. Jotenkin järki sanoisi että Uusi-Seelannilla olisi hyvä mahdollisuus nousta lohkoa ylemmäs, mutta takaa tulee muitakin potentiaalisia, eikä esimerkiksi Israelin nousu olisi lainkaan poissuljettu skenaario. Eizenman ja Sherbatov ovat ilmeisesti ainakin tulossa kisoihin, samaten Erlich ja Bochner. Kovin menetys on puolustaja Daniel Spivak, joka on ilmeisesti loukkaantuneena pois vaikka rosterista löytyykin. Jos joka jannu ilmaantuu paikalle, Israelin nippu on riittävän kova nousua ajatellen. Bulgaria voi motivaatiosta riippuen sijoittua ihan mihin tahansa, säilyttävät kuitenkin sarjapaikan. Meksiko ja Kiina pystynevät niin ikään säilyttämään sarjapaikkansa.

IIA-Divisioona

Australia 2.
Belgia 4.
Kroatia 1.
Espanja 3.
Islanti 5.
Serbia 6.

Niinkuin noissa aiemmissa viesteissä pohdittiin, vastustajien avainpelaajien poisjäännin vuoksi tie on aurattu Kroatian nousua varten. Mate Tomljenovic on viime vuosina nostanut maalissa tasoaan hurjasti ja on kiistatta tämän lohkon paras kassari Espanjan Alcainen jäädessä loukkaantumisen vuoksi pois. Mukana on kuitenkin Juan Munozin ja Adrian Sosan kaltaisia taitureita, joten sarjapaikan puolesta hätää Espanjalla ei ole. Maalivahtikysymys on mielenkiintoinen, luulisi kuitenkin että veteraanikassari Alonso olisi tässä turnauksessa tolppien välissä. Ausseilta puuttuu Nathan Walker joka yksinään laskee kengurumaan osakkeita alemmas. Kroatia sitävastoin on saamassa lähes parhaan mahdollisen kokoonpanon cronuckeineen ja Renduliceineen. Nähtäväksi jää, ajetaanko Marko Sakicin kaltaisia erittäin lupaavia junioreita sisään jo tässä turnauksessa. Belgian paikka on luultavasti myös turvattu, putoamistaistelu kun käydään lähes satavarmasti Islannin ja Serbian välillä, jälkimmäisen todennäköisesti tipahtaessa. Serbian kiekon tilanne on murheellinen, paikallista sarjaa ei tällä kaudella enää ilmeisesti pelattu ja muutama avainpelaaja jäi eläkkeelle.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
IB-Divisioona

Viro 5.
Liettua 4.
Hollanti 3.
Puola 2.
Romania 6.
Ukraina 1.

Itäblokki feat. Hollanti tulee olemaan tasainen vääntö. Nousutaisto käydään hyvin todennäköisesti Ukrainan ja Puolan välillä, mutta on jännittävää nähdä mihin Hollannin panokset riittävät. Maa kuitenkin onnistui yllättämään Unkarin olympiakarsinnoissa, joten potentiaalia yllätyksiin Hollannilta löytyy. Viro on eittämättä suurin putoajaehdokas, mutta mahdollisuudet Romanian yllättämiseen ovat olemassa ja kaiken mennessä nappiin Liettuankin luulisi olevan lyötävissä. Niinpä laitankin veikkaukseni Viron kannalta optimiseksi, sarjapaikan säilyttäminen olisi Virolle kova saavutus. Nousijaksi veikkaan kaikesta huolimatta Ukrainaa, joka on heikentymisestään huolimatta todella kova nippu tälle tasolle. Puolan mahdollisuudet ovat lähinnä Ukrainan motivaatiossa tai sen mahdollisessa puutteessa, mutta kärkeen Puola sijoittuu selvästi silti.

IA-Divisioona

Iso-Britannia 4.
Unkari 2.
Italia 3.
Japani 5.
Kazakstan 1.
Etelä-Korea 6.

Näistä kisoista tulee todella tiukat, eikä mikään ihme ole mahdoton. Harjoitusotteluiden ja rosterin perusteella Kazakstan on selkein ehdokas kultamitalille, mutta takana on tasaisempaa. Unkarin nousu on mahdollinen nyt, kun maalivahtiosasto on kunnossa Hetenyin tulon myötä. Jos Hetenyillä pelit eivät luista, takana turvaamassa ovat vielä konkari Levente Szuper ja lupaavanoloinen Miklos Rajna. Ongelma on vain siinä, että Szuperille ei sarjapelejä viime kaudella kertynyt. Ilmeisesti Vasas on herättelemässä kiekkojoukkuettaan uudelleen, sillä sen listoilla Szuper kuluneen kauden on treenannut. Rajnalla ei puolestaan näistä peleistä ole edes luukkuveskarin kokemusta. Muilta osin Unkarin tilanne näyttää ihan perushyvältä. Joukkue on niin hyvä kuin se ilman Daniel Kogeria voi olla ja vaikka puolustuspeli on edelleen suurelta osin kokeneiden Szeligin ja Tokajin vastuulla, hyökkäyspelin onnistuessa Unkari on vaikea voitettava kenelle tahansa. Tästä nipusta Unkari on tosin myös eniten fiilispohjalta toimiva nippu: kaiken mennessä nappiin joukkue jyrää voitosta voittoon mutta jos jo ensimmäiset pelit brittejä ja Japania vastaan eivät tuo odotettuja pisteitä, joukkue saattaa heittää pyyhkeen totaalisesti kehään.

Italian nippu näyttää myös kovalta. Maaliin on heittää päivästä riippuen joko Bellissimo, Bernard tai Tragust, kaikki näissä kisoissa varteenotettavia kassareita. Puolustuspäässä päähuomio keskittyy järkälemäiseen Thomas Larkiniin sekä Peliittojen puolustaja Roland Hoferiin. Hyökkäyspää on Italian suurin kompastuskivi, tehoja odotellaan mm. Oskarshamnin Giulio Scandellalta sekä JYPin Simon Kostnerilta. Italian liigan miehiltä vaaditaan hyökkäyspäässä paljon onnistumisia, muuten Italian nousuhaaveet ovat haudatut. Erityisesti Italian kohdalla odotettavissa on vähämaalisia otteluita, joissa pienet asiat ratkaisevat ja juuri siksi hyökkäyspelissä Italian on onnistuttava.

Italian takana käydään tiukka taistelu putoamista vastaan. Iso-Britannia, Japani ja Etelä-Korea ovat todella tasainen kolmikko jotka voivat hyvinkin yllättää kovempiaan tai vastaavasti taistella kynsin hampain putoamista vastaan. Joukkueiden väliset tasoerot eivät ole suuret, joten homma ratkennee kokemuksen puolesta brittien eduksi, Japanin sinnitellessä viidentenä ja Etelä-Korean hakiessa vauhtia alempaa.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
IB-Divisioona

Viro 5.
Liettua 4.
Hollanti 3.
Puola 2.
Romania 6.
Ukraina 1.

Virolta puuttuvat Andrei Makrov, Alexander Petrov, Maksim Semjonov eikä Ville-Henrik Koitmaa vakuuttanut yhtään harjoituspeleissä. Ainoat mahdollisuudet ovat siinä, että Romanian molari Adrian Catrinoi epäonnistuu pahasti Viroa vastaan. Hän voi toisaalta pelata kuin hurmiossa ja välillä lipsahtaa 4 todella helppoa vetoa sisään. Romanian perustaso on sen verran korkeampi Viroon verrattuna ja kun Ruotsissa pelaava nuori huippuhyökkääjä Roberto Gliga laitetaan boksiin niin oma vaaka kallistuu Romanian puolelle ja Viro valitettavasti putoaa.

Nousu onkin jännä. Puola ryssi viime vuonna kotona Koreaa vastaan ja nyt kotikisojen paineet ovat Ukrainalla. Ukrainalla entry listassa on vain kourallinen 90-luvulla syntyneitä pelaajia, joten siellä ollaan kohta oikeasti pulassa. Vanha pöllö Igor Karpenko lienee edelleen ykkösmaalivahti ja hän saakin vertyä parhaimpaansa. Melkein toivoisin Puolan voittavan, mutta Ukraina on paperilla suosikki.

Liettuassa jääkiekkoliitto on konkurssissa ja ensi kauden kuviot ovat vähintään epäselvät maan oman liigan suhteen. Viime vuonna Liettua oli 5. ja tänä vuonna sijoitus on korkeintaan yhden silmän parempi. Uskon Romanian voittavan Liettuan tänäkin vuonna.

Oma kuponki:

1. Ukraina
2. Puola
3. Hollanti
4. Romania
5. Liettua
6. Viro


IA-Divisioona

Iso-Britannia 4.
Unkari 2.
Italia 3.
Japani 5.
Kazakstan 1.
Etelä-Korea 6.

Näissä arvioissa olen aika samoilla linjoilla. Iso-Britannian sijoitus voi olla mitä vain 3-5 välillä. Olympiakarsintojen perusteella en usko mitenkään heidän nousuunsa.

Unkarin molariosasto on hyvin mielenkiintoinen ja nähtäväksi jää kuka on päävastuussa.

Italialla maalissa saattaa ykkösenä olla kanadan-italialainen Adam Dennis. Hän on pelannut 5 kautta OHL:ssä, 3 kautta AHL:ssä ja viimeiset 4 kautta pientä Saksanreissua lukuunottamatta Italiassa edustuskelpoisuuden saamiseksi. Buffalon 5. kierroksen varaus ja hän pelasi yhden ottelun olympiakarsinnoissa. Ensi kaudella hänen suuntana on Dornbirner ja EBEL-liiga.

Mukavaa olisi toki nähdä myös Bernard tolppien välissä sekä Simon Kostner hyökkäyksessä aiheuttamassa hämmennystä. Tämä kausi oli tehojen puolesta hieno JYP-Akatemiassa ja nyt voisi kenties olla debyytin aika miesten arvokisoissa. Pienikokoinen, 172 cm, hyökkääjä kyseessä joten tukalat oltavat tulee isojen köriläiden puolustuslinjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Virolta puuttuvat Andrei Makrov, Alexander Petrov, Maksim Semjonov eikä Ville-Henrik Koitmaa vakuuttanut yhtään harjoituspeleissä. Ainoat mahdollisuudet ovat siinä, että Romanian molari Adrian Catrinoi epäonnistuu pahasti Viroa vastaan. Hän voi toisaalta pelata kuin hurmiossa ja välillä lipsahtaa 4 todella helppoa vetoa sisään. Romanian perustaso on sen verran korkeampi Viroon verrattuna ja kun Ruotsissa pelaava nuori huippuhyökkääjä Roberto Gliga laitetaan boksiin niin oma vaaka kallistuu Romanian puolelle ja Viro valitettavasti putoaa.

Makrovin ja Petrovin puuttuminen ovat tosiaan iso harmi Viron joukkueelle, mutta minkäs teet. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, Koitmaa ei ole vakuuttanut mua ikinä mutta niin vain Viro on aina tasaisin väliajoin voittoja napsinut. Catrinoi Romanian maalissa on tosiaan niin Ässä-arpa kuin veskari vain voi olla ja Viron toivo onkin Catrinoin epäonnistumisessa ja Liettuan mahdollisessa Romania-voitossa. Toivoa pitää elätellä ;)

Italialla maalissa saattaa ykkösenä olla kanadan-italialainen Adam Dennis. Hän on pelannut 5 kautta OHL:ssä, 3 kautta AHL:ssä ja viimeiset 4 kautta pientä Saksanreissua lukuunottamatta Italiassa edustuskelpoisuuden saamiseksi. Buffalon 5. kierroksen varaus ja hän pelasi yhden ottelun olympiakarsinnoissa. Ensi kaudella hänen suuntana on Dornbirner ja EBEL-liiga.

No höh, kuinkas mä nyt Dennisin tolta entrylistalta missasin? Tosiaan, Italialla on neljä tälle tasolle pätevää kassaria käytettäväksi, veikkaisin vuorottelua Dennisin ja Bernardin kesken.

edit: Niin joo, tuohon IA-nousutaistoon pitää lisätä vielä sekin muuttuja, että Valko-Venäjä ei saa sijoittua A-sarjassa putoajapariin, muuten nousijoita ylöspäin on vain yksi. Paljon muuttujia, paljon jännitettävää.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
IIB-Divisioona

Bulgaria 5.
Kiina 4.
Israel 2.
Meksiko 3.
Uusi-Seelanti 1.
Turkki 6.

Uusi-Seelanti hoitaa homman kotiin. Rick Parry on joukkueen ykköskassari ja hän on valovuoden edellä viimevuotisiin imureihin verrattuna. Hyökkäys vahvistuu Paris Heydillä sekä Brett Speirsillä. Tosin superjunnu Chris Eaden ei tänäkään vuonna valitettavasti tule paikalle. Ian Wannamaker ja erittäin kova työmyyrä Joshua Hay hyökkäyksessä pääsevät tällä kertaa näyttämään tehojaan kun vastus helpottuu. Viime vuonna hän oli erittäin kovalla peliajalla koska kärki oli niin kapea, mutta nyt leveyttä on enemmän.

Israelista ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Hommat siellä suunnalla ovat enemmän ja vähemmän sekaisin ja Tal Avneri kokoonpanossa on sama kuin sinne heittäisi Suomen III-divarista 4-ketjun jarrun boksiin. Avihu Sorotzki on perus ok molari, ei häikäise, eikä pahemmin petä. Välillä voi mennä helppoja, mutta ei taatusti ole kisojen huonoin maalivahti.

Max Birbraer olisi erittäin kova vahvitus hyökkäykseen jos hän todella suostuu tulemaan. Hänellä on ollut pitkään sukset ristissä Israelin liiton kanssa eikä häntä ole maajoukkueessa pahemmin näkynyt.

Bulgaria ei nouse, se on yhtä varma fakta kuin, että finaalissa on Tappara ja Ässät. Jos vanhat merkit pitää paikkaansa, niin ylipainoisen hyökkääjä Martin Milanovin faija on edelleen päävalmentaja ja poika pääsee tällä meriitillä pyörimään askiin ilman kunnon pelituntumaa.

Jos Konstantin Mihaylov on vihdoin malttanut lopettaa, niin silloin joukkue on erittäin pahassa pulassa. Hän toki on junioreissa maalivahtivalmentajana, mutta sen vaikutuksia nähdään vasta vuosien päästä. Pari vuotta sitten Mihaylovin aseenkantajana oli nyt 22-vuotias Teodor Asenov ja hörp hörp. Mikään ei tarttunut ja epävarmuus näkyi katsomoon asti. Torjuntaprosentti 61,1 tukee nähtyä täydellisesti.

Viime vuonna tässä samassa divarissa koppi tarttui peräti 71,1 prosentin varmuudella, eli helvetin huonolta näyttää.

Hyökkäyksessä ainoa hyvä on käytännössä kynämies Alexander Yotov, mutta saas nähdä tuleeko mies paikalle. Nämä kisat ovat bulgarialaisille käytännössä ryyppyreissu minkä ohessa käydään vähän pelaamassa lätkää.

Oma arvio on, että Bulgaria saa tapella Turkkia vastaan putoamisesta juurikin surkean maalivahtitilanteen takia. Jos Mihaylov olisi häkissä, niin sitten ei pitäisi olla hätää.

1. Uusi-Seelanti
2. Meksiko
3. Kiina
4. Israel
5. Turkki
6. Bulgaria


IIA-Divisioona

Australia 2.
Belgia 4.
Kroatia 1.
Espanja 3.
Islanti 5.
Serbia 6.


Sijoista 1,2 ja 3 olen samaa mieltä. Belgiaa en ole aikaisemmin nähnyt joten heidän iskukyky on semiarvoitus. Maalivahtiosastolla vanha kettu Bjorn Steijlen on erittäin kovaa valuuttaa ja hän kannattelee joukkuetta hyvin pitkälle.

Islanti on on luopunut Olaf Ellerin palveluksista päävalmentajana ja toivottavasti uusi jenkkikoutsi jatkaa hänen tekemillään jalanjäljillä. Richard Tähtinen oli Elleriä edeltänyt päävalmentaja ja he ovat tehneet nykyisestä maajoukkueesta niin ammattimaisen kuin noilla resursseilla voi. Siellä ei pelleillä niin kuin Bulgariassa, vaan siellä tehdään oikeasti töitä ja halutaan olla parempia.

Viime vuonna Islannilla ei ollut palaa Espanjaa vastaan, mutta tänä vuonna tuo pari on paljon tasaisempi. Uskon Islannin palaavan vuoden tauon jälkeen pronssikantaan ja jättävän Espanjan taakseen.

Heikommalla maalivahtipelillä Espanja jää viidenneksi.

Serbian joukkueessa on muutamia poissaoloja ja lisäksi Partizan Belgrad ei enää pelaa ammattikiekkoa Serbiassa ja homma on sielläkin mennyt neppailuksi. Luonnollisesti tämä näkyy maajoukkueessa ja lähtölaskenta käy alempaan sarjaan.

1. Kroatia
2. Australia
3. Islanti
4. Belgia
5. Espanja
6. Serbia
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Huomenna lähtö Unkariin ja tarkoituksena on haastatella ainakin Iso-Britannian päävalmentajaa Tony Handia sekä Italian Andreas Bernardia ja Unkarin Zoltan Hetenyiä. Jos palstalaisia kiinnostaa saada lisätietoja turnauksessa pelaavista maista tai pelaajista, niin ehdotuksia rohkeasti tähän suuntaan ja sen mukaan valitaan haastateltavia lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Huomenna lähtö Unkariin ja tarkoituksena on haastatella ainakin Iso-Britannian päävalmentajaa Tony Handia sekä Italian Andreas Bernardia ja Unkarin Zoltan Hetenyiä. Jos palstalaisia kiinnostaa saada lisätietoja turnauksessa pelaavista maista tai pelaajista, niin ehdotuksia rohkeasti tähän suuntaan ja sen mukaan valitaan haastateltavia lisää.

Vilkaisepa tunnelmia kisojen yhteydessä pidettävästä näyttelystä, jolla juhlistetaan Unkarin lätkän 30-vuotista taivalta. Olisi kiva tietää onko kyseessä ihan kunnon expo vai Synergian tyylinen historiaseinä koinsyömine paitoineen päivineen.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Jos palstalaisia kiinnostaa saada lisätietoja turnauksessa pelaavista maista tai pelaajista, niin ehdotuksia rohkeasti tähän suuntaan ja sen mukaan valitaan haastateltavia lisää.

Kazakhstanin pelaajilta haastatteluja jos mahdollista. Heistä kun kuuluu jotain vain kerran vuodessa kun matkaavat kisoja pelaamaan. Toki viime vuosina internetin myötä tiedonsaanti on parantunut. Englantia siellä puhuvat tosin lähinnä Pohjois-Amerikassa oleskelleet Dallman, Pushkarev ja Kolesnik.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kreikka 3.

Tuskin isoja yllätyksiä nähdään, Kreikka on todennäköisin jokerikortti. Kreikkalaisten joukkue on iäkäs, joskin Juti-ikäluokkaa edustaa enää 48-vuotias Iannis Koufis.

Huomionarvoista on että Jannis Koufis ("vasta" 47v. by the way) oli Kreikan paras pistemies karsintaturnauksessa. Koufis pelasi vain 2 matsia, mutta ehti tehtailla 6 maalia ja syöttääkin yhden. Toki tuo turnaus ei ollut minkään sortin mittari, mutta kuitenkin.
Täytyy huomata että Kreikalla on laittaa kaukaloon myös vuonna -97 syntynyt "superjunnu" Thomas Donas. Ei mitään hajua millainen kaveri on kyseessä, mutta tulevaisuus näyttää taas hieman valoisammalta kun myös nuoria kavereita on suuntautunut lätkäharrastuksen pariin.
Töitä on silti vielä paljon jäljellä Kreikassa...
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jos Zoltanilta irtoaa pelipaita niin tuo mulle. :)

Voidaan tehä vaihtarit jonkun Turkissa olevan paidan kanssa.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Jos Zoltanilta irtoaa pelipaita niin tuo mulle. :)

Voidaan tehä vaihtarit jonkun Turkissa olevan paidan kanssa.

En halua olla pessimisti, mutta en usko, että saat paitoja ostettua ellei joukkueilla ole viimevuotisia paitoja varapaitoina. Kaikki saavat uudet paidat täksi kaudeksi ja niillä pitäisi mennä vielä ensi vuonnakin. Jos saan Zoltanin paidan, niin sitten rahaa tiskiin ja paljon, että se liikkuu vielä eteenpäin. ;)
 
Suosikkijoukkue
Espoolaiset
edit: Niin joo, tuohon IA-nousutaistoon pitää lisätä vielä sekin muuttuja, että Valko-Venäjä ei saa sijoittua A-sarjassa putoajapariin, muuten nousijoita ylöspäin on vain yksi. Paljon muuttujia, paljon jännitettävää.
Hetkinen... Eikös tällaisessa tilanteessa putoajina olisi sitten vain Valko-Venäjän sijasta putoamiskarsinnan kolmanneksi huonoiten sijoittunut joukkue kuten aina ennenkin (esim. Saksa/Itävalta 2009 kun Saksa isännöi vuoden 2010 kisat)? Vai onko tämä sääntö hiljattain muuttunut?
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Hetkinen... Eikös tällaisessa tilanteessa putoajina olisi sitten vain Valko-Venäjän sijasta putoamiskarsinnan kolmanneksi huonoiten sijoittunut joukkue kuten aina ennenkin (esim. Saksa/Itävalta 2009 kun Saksa isännöi vuoden 2010 kisat)? Vai onko tämä sääntö hiljattain muuttunut?

IIHF:n MM-kisasivuilta copy-paste:

The overall bottom ranked two teams will be relegated to the 2014 IIHF Ice Hockey World Championship Division Group A.

The 2014 IIHF Ice Hockey World Championship will consist of 16 teams including the team of the organizing member national association, thus Belarus cannot be among the two relegated teams.

The teams promoted to the 2014 IIHF Ice Hockey World Championship will be the top-two teams of the 2013 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A.

Minä ymmärrän tämän juurikin niin, että kaksi huonointa putoaa ja Valko-Venäjän sijoitus jätetään huomioimatta vaikka se olisikin putoajien joukossa.

Eli kaksi putoajaa joka tapauksessa.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Minä ymmärrän tämän juurikin niin, että kaksi huonointa putoaa ja Valko-Venäjän sijoitus jätetään huomioimatta vaikka se olisikin putoajien joukossa.

Eli kaksi putoajaa joka tapauksessa.

Eikun niinhän toi meneekin, my bad.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Huomenna lähtö Unkariin ja tarkoituksena on haastatella ainakin Iso-Britannian päävalmentajaa Tony Handia sekä Italian Andreas Bernardia ja Unkarin Zoltan Hetenyiä. Jos palstalaisia kiinnostaa saada lisätietoja turnauksessa pelaavista maista tai pelaajista, niin ehdotuksia rohkeasti tähän suuntaan ja sen mukaan valitaan haastateltavia lisää.

Etelä-Korean poppoosta jos löydät jonkun vähänkään selkokieltä solkkaavaan. Voisit kysellä vaikka, kuinka maan kotiolympialaisten rakennusprojekti toimii.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
No voi nyt perse, jos tulkitsin Zoltan Hetenyin statuspäivitystä fb:ssä oikein, Hetenyi ei saavu kisoihin ja Balizs on takaisin ringissä. Samaten Daniel Kiss jää pois selkävamman vuoksi. Paskaa purkissa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Viro laittoi entrylistansa IIHF:n sivuille ja siellä olivat harjoitusotteluissa pelanneiden lisäksi mukaan laitettu puolustaja Lauri Lahesalu ja hyökkääjät Riho Embrich ja Vasili Titarenko. Kuka vain näistä pelaajista vahvistaisi mukavasti Viron joukkuetta. Huomionarvoista on myös se että maalivahdeiksi merkattiin Koitmaa ja Sizov. Imuroiko Sumihhin sitten itsensä ulos maajoukkueesta..?

Harjoituspeleissä Viron ykkönen oli Rooba-Lukin-Ivanov ja kakkonen Sibirtsev-Virjassov-Kuznetsov ja mututuntuma olisi se että noilla mentäisiin johtuen surkeasta sentteritilanteesta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Huomenna lähtö Unkariin ja tarkoituksena on haastatella ainakin Iso-Britannian päävalmentajaa Tony Handia

Vai on Tony Hand Iso-Britannian päävalmentaja (joo, en ole seurannut hänen uraansa tai Iso-Britannian jääkiekkoa juuri yhtään). Olin joskus 90-luvun lopulla katsomassa, kun Kerho pelasi jostain syystä Sheffield Steelersia vastaan, ja Hand oli ainoa pelaaja, joka brittien joukkueesta erottui taitojensa puolesta. Enkä ollut ainoa katsoja, johon hän teki vaikutuksen. Kysäisepä, muistaako hän itse Hämeenlinnassa pelanneensa, ja kerro toki että pelimiehenä häntä pidettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös