Detroit Red Wings, The Champions kaudella 2002-2003

  • 14 336
  • 201

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicago sai Erikssonin lisäksi tosiaan kaksi ykköskierroksen varausvuoroa. Haaviin tarttui vuonna 1999 puolustaja Steve McCarthy ja vuonna 2001 maalivahti Adam Munro. Vaikea sanoa vielä mitä miehistä tulee, mutta McCarthysta odotetaan ja on odotettu tulevaa huippupuolustajaa Hawkseille. Erikssonhan vaihdettiin Floridaan ja takaisin tuli Spacek joka taas myytiin Columbukseen josta saatiin Odelein.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Maltby

Mies on todella hyvä alivoima pelaaja ja ratkaisija mies on tehnyt varsinkin Stanley Cup finaaleissa 1997, 1998,2002 jokaisena vuonna tärkeitä alivoima/voittomaaleja!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Katsaus kauteen.

Takana on jo reilut parikymmentä peliä, (tarkalleen 23), joten on aika luoda pikainen silmäys joukkueen parhaimmistoon eri tilastojen valossa. Lähteenä käytetty: www.nhl.com

Aloitetaan pistepörssin parhaimmistosta:

1. Sergei Fedorov: 13+9=22.
2. Nicklas Lidström: 7+13=20.
3. Brett Hull: 9+10=19.
4. Brendan Shanahan: 6+9=15.
5. Luc Robataille: 3+10=13.

Pisteiden valossa Fedorovin tahti on hivenen hiipunut, nyt mennään vajaan piste/ottelu tahtia, mutta yhä edelleen hän on selkeästi tärkein hyökkääjä koko joukkueelle ja Lidströmin kanssa itkein pelaaja joukkueelle. Itseasiassa minusta tuntuu, että juuri nyt Fedorov voi olla jopa hivenen tärkeämpikin kuin Lidström - tämä on tosin makuasia sillä Lidström'in menettäminen olisi joukkueen kannalta todella kohtalokasta. Tärkeitä pelaajia molemmat. Ainoa uusi pelaaja tämän listan kärkiviisikossa on Golden Brett.

Maalit:

1. Sergei Fedorov: 13.
2. Brett Hull: 9.
3. Nicklas Lidström: 7.
4. Brendan Shanahan: 6.
5. Kirk Maltby: 6.

Fedorov jatkaa edelleen maalipörssin keulilla, vaikka juuri maalihanat ovat hänellä olleet hivenen tukkeessa viimeaikoina. Brett Hull on noussut todella hienosti jo toiselle sijalle, Lidströmin jatkaessa vakuuttavia otteita tässäkin pörssissä kolmannella sijallaan - joskin pudotusta edelliseen katsaukseen verrattuna tullut yhden pykälän verran.

Huolestuttavana seikkana voitaneen pitää Shannyn märkää ruutia, tosin tähän osaltaan vaikuttanut kaksosten syntymä. Puristus mailasta on lienee tavanomaista tiukempi, mutta eivätköhän ne verkot ala pian heilua.. Vielä enemmin huolestuttaa Homer'in katoaminen. Huhuu, missä olet?

Syötöt:

1. Nicklas Lidström: 13.
2. Brett Hull: 10.
3. Luc Robitaille: 10.
4. Kris Draper: 9.
5. Sergei Fedorov: 9.

Nicklasin tahti jatkuu entisellään, yhä edelleen tämän pörssin keulilla, "Proffessori" on syrjäytetty ja pudotettu tyystin listalta. Mutta vanhus tulee vielä keväällä uudelleen!

Hull'in nouseminen listalla toiseksi on melkoisen yllättävää, osoitus siitä kuinka "Golden Brett" on vuosien kuluessa monipuolistunut pelaajana, kyennyt muuttamaan pelityyliään ajalle sopivammaksi. Hienoa!

Puolustajien parhaimmisto pisteiden valossa:

1. Nicklas Lidström: 7+13=20.
2. Chris Chelios: 1+8=9.
3. Jiri Fischer: 1+5=6.
4. Dmitri Bykov: 1+4=5.
5. M. Dandenault: 0+3=3.

Lidström on suorastaan häikäisevän ylivoimainen puolustajien pörssissä, toisena taistelee ikinuori Chelios ja kolmantena yhä edelleen loukkaantumisestaan huolimatta Fischer. Tosin veikkaisin Bykovin painelevan ohi piakkoin, ja eiköhän Woolleykin nouse piakkoin listalle.

+/- parhaimmisto:

1. Nicklas Lidström: +17.
2. Kirk Maltby: +9.
3. Kris Draper: +7.
4. Darren McCarty: +5.
5. Chris Chelios: +4.

Onkohan minun peruttava puheeni Fedorovin asemasta joukkueen tärkeimpänä pelaajana, Lidström pelaa huikeaa kautta kaikin puolin.

Itseasiassa koko viisikko on sama kuin edellisen katsauksen aikaan, sillä erotuksellä, että tuolloin Chelios johti ja Lidström oli toisena, nyt vanhus on hiipumaan päin. Toivottavasti tämä on vain väliaikaista.

Hieno myös huomata duunariosaston tehokkuus, kolmikko sinnittelee tiukasti parhaimmistossa.

+/- ne vähemmän hyvät:

1. Jesse Wallin: -5.
2. Sean Avery: -2.
3. Maxim Kuznetsov: -1.
4. Boyd Devereaux: -1.
5. Brendan Shanahan: -1.

Edellisen katsauksen aikaan Bykov omasi vielä kehnoimman +/- saldon, lukeman näyttäessä -4, nyt hänen paikkansa on ottanut Wallin -5. Bykov'in on sen sijaan onnistunut karistaa tämän "osaston" pölyt jaloistaan. Good work!

Pim:

1. Darren McCarty: 42.
2. Chris Chelios: 40.
3. Kris Draper: 29.
4. Kirk Maltby: 24.
5. M. Dandenault: 20.

Chelios on aloittanut tiukan nousun kohti tämän pörssin kärkeä, se on sitten eriasia kuinka järkeviä hänen jäähynsä ovat olleet. Ehkäpä koiruudet kantavat hedelmää myöhemmin keväällä ja kesällä pleijareiden aikaan vastustajan varoessa kentällä "heiluvaa" Cheliosta. Joukkueen puolustus ei voi kuitenkaan liiallisella fyysisyydellä retostella, ehkäpä hitunen sitä lisää tekisi terää. Mutta ei itketä vielä sen perään.

Pieni katsaus maalivahtien otteisiin tilastojen valossa.

Ottelut:

Curtis Joseph: 17 (8-6-3).
Manny Legace: 7 (4-2-0).

GAA:

Joseph: 2.57.
Legace: 2.13.

SV-%:

Joseph: 90.5.
Legace: 92.7.

Näyttää siltä ettei maalivahtipeli ole aivan parhaimmalla mahdollisella tavalla onnistunut, syytä tosin löytyy koko joukkueesta ja sen tavasta pelata. Ajoittain laadittua taktiikkaa ei ole noudatettu läheskään parhaalla mahdollisella tavalla.

Parina Joseph ja Legace ovat tasapainoinen ja toimiva, joten sen tähden ei tarvitse menettää yöuniaan.


Katsotaan reilun kymmenen ottelun kuluttua miltä tilastot näyttävät, suuren suuria muutoksia tuskin tapahtuu - tai mikäli niin käy merkannee se mitä suurimmalla todennäköisyydellä sitä, että joku avainpelaaja on loukkaantunut tai muuta vastaavaa.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Chelios on ollut todella surkea viimeiset pelit. Jäähyjä tulee ja miinustili karttuu. Ei hyvältä näytä.

EDIT:

Tähän semmoinen pieni lisähuomautus, että Chellyn alamäki on alkanut suurinpiirtein Nashville-pelin jälkeen. Mitähän silloin tapahtuikaan...? Aivan oikein, pakkipari Fischer loukkaantui. Fischer taitaa olla Detroitille vielä tärkeämpi kuin mitä yleinen käsitys on.

Chelioksen Marraskuun saldo 13ott, 0+4=4, -6, 32pim

ja vastaavasti Lokakuussa 10ott, 1+4=5, +10, 8pim
 
Viimeksi muokattu:

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Hiljaista

Onnittelut vaikka hieman myöhäiset 42 v. Igor Larionoville. Eikä loppua näy!!!
Draperille 600 runkosarja ottelua täyteen. Onnittelut myös sinne suuntaan.

Zetaa on epäilty että pelaisi vaisun tulokas kauden mutta ainakin mies on Datsyukin viime vuotisen tahdin vauhdissa. Ja muutenkin mies on pelannut pirteästi kun on saanut Hullin rinnalleen.

Tuli kuumasta Hullista vielä sen verran että mies on nyt tehnyt 689 runkosarja maalia. Ja mies on 11 maalia maagisesta 700 maalista johon ei ole pystynyt kuin 5 pelaajaa. ja noista 6 maalitykeistä 3 on pelannut punasiivissä. Ei varmaan tarvitse mainita nimiä! (uusimmille Detroit faneille tiedoksi Howe, Dionne ja Hull)

Gretzky 894 kpl
Howe 801
Dionne 731
Esposito 717
Gartner 708
Hull 689

Ja kun Vlad rupesi tilastoilla leikkimään niin tilastoja tulee vielä lisää. (tämähän menee hulinaksi!)

McCarty tarvitsee 1 p. 250 pisteeseen.
Larionov tarvitsee 1 p. 600 p.
Fedorov tarvitsee 6 p. 900 p.
Chelios tarvitsee 17 p 900 p
Lidström tarvitsee 5 syöttöä 500 syöttöpisteeseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pitää tähän kommentoida Zetan ja Datsyukin pelejä sen verran, että mielestäni tehopisteet eivät heillä kerro koko totuutta taidoista. Uskon että kumpikin tekisi jossain Atlantassa pelatessaan 30-50 pistettä (tosin +/- oli pakkasella tyyliin Kovalchuk/Heatley). Parempi näin.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Fedorov

Fedorovilta puuttuu edelleen sopimus!

On täysin selvä että Ken Holland ja koko Detroit haluaa pitää Fedorovin. Ja Sergei tietää tämän.
Ottawa Sunin mukaan Fedorov ei ole hyväksyt 5 vuoden sopimusta 10 miljoonan vuosituloilla. Jos Lidas tienaa 10,5 miljoonaa, Sakic 10 ja Jagr 11 miljoonaa dollaria. Niin Sergein pitäisi minusta suostua sopimukseen. Fedorov viihtyy Detroitissa, siitä sopimus ei ole kiinni. En tiedä haluaako mies enemmän palkkaa vai eikö sopimuksen pituus kiinnosta. Mutta vapaiden pelaajien markkinoilla on taas ensi kesänä oikeat ”hullut päivät”. Tämä johtuu lähinnä erään joukkueen haluista maksaa pelaajilleen käsittämättömiä ylisummia esim. Holik ja Kasparaitis.

Tämän viikon perjantaina 33 vuotta täyttävä tähtipelaaja on takuulla todella kuumaa kamaa ensi vuoden Free agents markkinoilla. Siksi olisi hyvä saada sopimus aikaiseksi hyvissä ajoin ennen playoffeja missä on turha edes keskustella jatkosopimuksen teosta. Silloin keskitytään pelaamaan.
Ja mikäli mies päästetään vapaaksi agentiksi niin ei ole ollenkaan varmaa että mies jatkaisi Detroitissa.

Sillä on aivan varma että NY Rangers tekee kaikkensa että saa Fedorovin joukkueeseensa. Se nimittäin haluaa uuden keulakuvan ja tähden ja johtajan joka siivittää seuran menestykseen.
NY Rangers pystyy varmasti maksamaan 11 – 12 miljoonaa dollaria kaudesta Fedoroville. Ja se on ainut joukkue jolla on varaa maksaa noin hurjia palkkoja Detroitin lisäksi NHL:ssä. Fedorovin hankintaa mikäli on vapaana puoltaa sekin että Messier ei montaa vuotta jatka, Lindros kaupataan jo tällä kaudella jos on terveenä, Bure sivussa loppukauden ja varsinkin jos joukkue ei pääse tänäkään vuonna playoffeihin. Eli pallo on Fedorovilla. Haluaako mies kiiltokuva tähdeksi Isoon Omenaan vai onko mies Detroitin 1 tykki seuraavat 5-6 vuotta. Sen näemme viimeistään kesällä.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Lähipäivinä on käyty paljon keskustelua Fedorovin diilistä. Eräiden lähteiden mukaan Sergei on jälleen sekoittanut päänsä Anna Kournikovan kanssa. Tällä kertaa syynä on sama agenttitoimisto, joka on Fedsin mukaan osasyyllinen Annan heilasteluun Enrique Iglesiaksen kanssa kun järkkäsi Annan hänen videolleen kekkaloimaan. Oli totuus mikä tahansa Fedorov antoi agenttitoimistolleen kenkää ja tällä hetkellä joku lakimies hoitaa asiaa....

Fedorovin oman lausunnon mukaan hän haluaa keskittyä nyt pelaamiseen eikä ajatella mitään rahoja. Ota tosta nyt selvää.... Mies kuitenkin on ilmoittanut ehdottamasti haluavansa jatkaa Detroitissa, eikä ole missään nimessä vielä hylännyt tarjousta vaan ottanut ns. aikalisän sen kanssa...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kalliiksi se Sergei tulee...

Katsausta vähän Wingsin pelaajabudjettiin. Tässä ensiksi tämän vuoden liksat:

Lidström 10 500 000
Yzerman 8 500 000
Joseph 8 000 000
Shanahan 7 000 000
Chelios 5 919 506
Hull 5 500 000
Robitaille 4 000 000
Fedorov 2 000 000
McCarty 1 950 000
Larionov 1 500 000
Devereaux 1 400 000
Holmström 1 300 000
Woolley 1 300 000
Draper 1 275 000
Dandenault 1 262 500
Maltby 1 250 000
Fischer 1 072 500
Legace 900 000
Zetterberg 875 000
Wallin 726 000
Datsyuk 625 000
Bykov 605 000
Kuznetsov 525 000
Roest 495 000
Williams 425 000
Avery 400 000

Näistä tulee yhteensä 68 905 506$

Ensi kaudelle Sergeille olisi siis tulossa n. 8 miljoonan palkkalisä ja tuossa budjetissa ei kyllä ole enää yhtään varaa nostaa. Eli mistä ne rahat Sergeille revitään? Muutokset kaudelle 2003-2004:

Lidström -500 000 (10 000 000)
Shanahan - 500 000 (6 500 000)
Chelios +81 494 (6 000 000)
Devereaux +200 000 (1 600 000)
Holmström +100 000 (1 400 000)
Draper - 25 000 (1 250 000)
Fischer +175 500 (1 250 000)
Legace +100 000 (1 000 000)
Zetterberg -50 000 (825 000)

Eli noista muutoksista budjetti pienenee vain 418 006$. Ei paljoa vaikutusta. Lisäksi nuo Lidsin ja Shanahanin palkkapudoukset johtuvat ilmeisesti mestaruusbonuksesta, joka on lisätty tämän kauden palkkaan. Jos Wings vie pytyn tälläkin kaudella, niin ensi kauden palkat ovat käytännössä samat kuin tälläkin kaudella.

Noh, yksi melko varma pudotus on Robitaille lähtö. Ja onhan niitä juttuja kuulunut uran lopettamisestakin. Lucky-Lucilla on pelaaja/tiimioptio vielä ensi kaudesta, mutta en näe mitään käyttöä hänelle enää tässä joukkueessa tuolla palkalla. 4 miltsiä siis siitä pois.

Sitten minulla semmoinen hauska käsitys, että Yzerman ei vielä lopettaisi, vaan Wingsin rosteri puhalletaan uusiksi vasta kevään 2004 jälkeen. Kaudelle 2004-2005 tulee se NHL:n työsulku ja tuskinpa vanhoja partoja enää kiinnostaa lähteä odottelemaan kauden alkamista joskus tammikuussa, hyvä jos kautta pelataan ollenkaan. Detroit on myös tähdännyt noilla sopimuksillaan siihen että yli kevään 2004 olevia soppareita ei tehtäisi. Ainoastaan molareiden sopimukset menee lakkokauden "yli". Sergein sopimus tulee varmaan olemaan tämän kauden osalta ainut kenttäpelaajan sopimus, joka on pitemmälle kuin kauden 2004 loppuun.

Eli Stevie vääntäisi vielä tämän ja ensi kauden, joten siitä ei rahaa irtoa. Jos terve Yzerman pelaa nyt huikean kevään, niin palkka ehkä voi nousta vielä miljoonan verran.

Mutta mitenhän Igori? 1,5 millin mies saattaisi ehkä lopettaa tähän kauteen, tai sitten ei. Ei siitä miehestä ikinä tiedä. :) Mutta kuitenkin nyt oletan että tämä kausi on Larionovin viimeinen, sillä nuorelle sentterikalustolle pitää nyt lopulta raivata tilaa. Nyt olisi palkkapudotuksia kasassa n. 5,9 miljoonan verran.

Monilla päättyy sopimukset tähän kauteen ja jatkosoppareissa on tiedossa lähes aina palkankorotuksia. Niitä on todella vaikea käydä arvioimaan, mutta jos löisi sen 10% jokaiselle lisää, niin ehkä siitä jonkun suuntaa antavan summan saisi. Tosin nuoret Bykov, Datsyuk, Avery ja Williams ovat pelanneet hienosti, joten heille kyllä pitää nostaa palkkaa enemmän. Oletan nyt että lähes kaikki joukkueesa jatkaa, tai sitten ainakin tilalle tulee suurinpiirtein samanarvoinen mies. Isoa rahareikää tästä ei tule, mutta lähes 1,5 miljoonaa siitä silti kerääntyy. Pudotuksia siis olisi nyt kasassa n. 4,5 miljoonaa.

Sergein kahdeksasta millitä siis uupuu vielä nelisen milliä ja silloin katse suuntautuu Brett Hulliin. Palkka tästä kaudesta on 5 500 000 ja mies on vapaa agentti ensi kaudeksi. Hull on maalintekijänä tietysti aivan omaa luokkaansa, mutta onko häntä varaa enää pitää Sergein jatkosopimuksen takia? Lisäksi Hull on pelaamassa niin vahvaa kautta, että tuolla viidellä ja puolella miljoonalla tuskin mies suostuu pelaamaan ensi kautta. Eli Hull lähtee Dallasiin ja se on sitten siinä. Kasassa olisi siis n. miljoonan pienennys pelaajabudjettiin ja näin jäisi vähän varaa vielä mahdollisille tämän kauden mestaruusbonuksille.

Jäljelle jää kaudeksi 2003-2004:

Shanahan-Fedorov-Draper
Zetterberg-Yzerman-Holmström
Devereaux-Datsyuk-Dandenault
Maltby-Avery-McCarty

Williams
Roest

Nuorennusleikkaus olisi kyllä valtava, kun kolmikko Robitaille-Larionov-Hull lähtisi. Hyökkäykseen myös tuli melkoinen vaje, se saattaisi merkitä Dandenaultin siirtoa kokopäivätoimiseksi hyökkääjäksi. Tosin kesällä varattu Jiri Hudler johtaa tällä hetkellä Tsekin liigan pistepörssiä, joten ehkä sieltä yksi taitava nuorukainen saataisiin vielä täydennykseksi, mutta sen aika sitten näyttää.

Pakistossa olisi sitten vielä ihan hyvää kalustoa:

Lidström-Chelios
Fischer-Bykov
Woolley-Wallin

Kuznetsov

Woolleyn otteisiin Wings on ollut mitä ilmeisen tyytyväinen, joten jatkolappua on melko varmasti luvassa.

Ja molariosasto on nyt ainakin muutaman vuoden ajaksi kunnossa:

Joseph
Legace
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Hyvää pohdintaa pelaajabudjetista, Henkka! Tuollaista on ilo lukea. Yksi juttu vain pisti silmään viime viikolla, mikä saattaa muuttaa tuota kuviota: jos Brett Hull tekee runkosarjassa 35 maalia, hän saa 65 maalia kahdesta Detroit-kaudestaan täyteen, jolloin hän saa automaattisen option kolmannesta vuodesta. Tähän mennessähän Hull on tehnyt 12 maalia 28 ottelussa eli on juuri tuossa 35 maalin vauhdissa. Eli Brett on keväällä healthy scratch kunhan saa 34. maalinsa...heheh!
 

Käikäle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Jos Hulli saa tuon maalikiintiön täyteen niin seuraavan kauden palkka on 4,5M$.

Lähde: Detroit Free Press
"The Dallas Morning News reported Saturday that Hull had a clause in his contract giving him another season at $4.5 million if the Wings won the Stanley Cup and he scored 65 goals in his two seasons. "

Henkka: Mistä nuo Detroitin palkat on kotoisin? Kuullostaa aika uskomattoman pieneltä tuo Fedorovin palkka.

Edit: Ja näyttäis pitävän paikkansa.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Re: Kalliiksi se Sergei tulee...

Kiitokset Henkalle ansiokkaasta viestistä. Siinäpä sitä onkin nipistettävää budjetista melkoisesti mikäli aikomuksena on pitää Fedorov ja pitää samalla palkkakustannukset edes jotakuinkin entisellään.

Viestin lähetti Henkka


Fedorov 2 000 000

Ensi kaudelle Sergeille olisi siis tulossa n. 8 miljoonan palkkalisä ja tuossa budjetissa ei kyllä ole enää yhtään varaa nostaa. Eli mistä ne rahat Sergeille revitään? Muutokset kaudelle 2003-2004:

Lidström -500 000 (10 000 000)
Shanahan - 500 000 (6 500 000)
Chelios +81 494 (6 000 000)
Devereaux +200 000 (1 600 000)
Holmström +100 000 (1 400 000)
Draper - 25 000 (1 250 000)
Fischer +175 500 (1 250 000)
Legace +100 000 (1 000 000)
Zetterberg -50 000 (825 000)

Eli noista muutoksista budjetti pienenee vain 418 006$.

Tämän yhtälön perusteella tilanne näyttää varsin kehnolta, joko Fedorov ei saa haluamaansa korotusta, tai sitten Wingsit eivät kykene pitämään Fedorovia - mikä taasen ei minua oikein miellytä. Muutama ajatus minultakin eri vaihtoehdoista.

Yhdyn Henkan mielipiteeseen sen suhteen, että Robitaillen poistuminen joukkueen vahvuudesta on mitä suurimmalla todennäköisyydellä varma. Palkka suhteessa tulokseen ei ole enää tasapainossa, enkä muutenkaan näe hänellä juurikaan käyttöä joukkueen vahvuudessa. Paras vaihtoehto, kunniallisin siis, olisi uran lopetus. Ehkäpä kesä tuo tullessaan mestaruuden jonka jälkeen Robitaillen olisi helpompi vetäytyä sivuun, tai sitten ei, nälkä kun tuppaa kasvamaan syödessä.

Sitten minulla semmoinen hauska käsitys, että Yzerman ei vielä lopettaisi, vaan Wingsin rosteri puhalletaan uusiksi vasta kevään 2004 jälkeen. Kaudelle 2004-2005 tulee se NHL:n työsulku ja tuskinpa vanhoja partoja enää kiinnostaa lähteä odottelemaan kauden alkamista joskus tammikuussa, hyvä jos kautta pelataan ollenkaan.

Samaa minäkin epäilen, Yzerman varmasti haluaa päättää uransa kokonaiseen, ja mieluiten onnistuneeseen kauteen. Puolikautta sivussa ei tunnu hienolta päätökseltä, jollei sitten kesä tuo arvoistansa päätöstä mestaruuden muodossa. Tällä hetkellä kuitenkin kallistuisin sen vaihtoehdon puoleen, ettei Yzerman päätä uraansa vielä tähän kauteen.

Hänhän tosin "uhrasi" osan omasta palkastaan Hull'in hyväksi, tämä jos mikä on joukkuepelaamista, joten eihän sitä tiedä, vaikka näin tapahtuisi uudelleen. Miljoona tai pari palkasta pois nyt maksettavaksi sopivien korkojen kera tulevaisuudessa, näin vapautuisi hivenen lisää varoja Fedorovin sopimukseen.

Mutta mitenhän Igori? 1,5 millin mies saattaisi ehkä lopettaa tähän kauteen, tai sitten ei. Ei siitä miehestä ikinä tiedä. :)

"Proffasta" ei todellakaan tiedä. Hän kulkemalla, henkilökohtaisen valmentautumisen suhteen, omia polkujaan näyttää esimerkkiä nuoremmille sen suhteen ettei koko ja voima ole kaiken a ja o. Olettamuksilla on ikävä tälläisissä tapauksissa osua harhaan, mutta olettaisin, hänen päättävän huikean uransa tähän kauteen. Ikävähän se on päättää jos huomaa pysyvänsä vauhdissa mukana ja sydän huutaa kentälle.

Sergein kahdeksasta millitä siis uupuu vielä nelisen milliä ja silloin katse suuntautuu Brett Hulliin. Palkka tästä kaudesta on 5 500 000 ja mies on vapaa agentti ensi kaudeksi. Hull on maalintekijänä tietysti aivan omaa luokkaansa, mutta onko häntä varaa enää pitää Sergein jatkosopimuksen takia? Lisäksi Hull on pelaamassa niin vahvaa kautta, että tuolla viidellä ja puolella miljoonalla tuskin mies suostuu pelaamaan ensi kautta. Eli Hull lähtee Dallasiin ja se on sitten siinä.

Enpä olisi menneiden vuosien kokemukseni perusteella uskonut joutuvani tilanteeseen jossa tuntuisi raskaalta luopua Hull'ista. Mutta näin se vaan on asian laita, "Golden Brett" on onnistunut astumaan pelaajana uudelle tasolle - toki hän sitä oli jo Stars kausinaan - mutta vasta ura Wingseissä on saanut minut vakuuttuneeksi asian tilan pysyvyydestä.

Tiukkaa rahojen saaminen Fedorovin uuteen sopimukseen tulee tekemään mutta ei se mahdotonta ole, ja mikäli "Kapteenien kapteeni" antaa oman panoksensa peliin se on aivan mahdollista. Omalla listallani Steve Yzerman, päättäessään uransa, nousee kaikkien aikojen Wings-hyökkääjäksi, siinä ei Gordie Howe'lla ole nokkaan koputtamista. Näin on näreet!


Kuten Henkka totesi, mikäli kolmikko Robitaille-Larionov-Hull poistuu vahvuudesta kokee Wings-hyökkäys todellisen nuorennusleikkauksen, enkä usko, että sitä aivan yhdessä kaudessa paikataan - jollei sitten lähdetä ostoksille. Mutta se taasen tietää armotta rahanmenoa - ja rutkasti.

Puolustus taasen näyttää tasapainoiselta niin kauan kunnes Chelios lopettaa uransa. Tosin on oletettavaa, että Fischer sekä Bykov ovat tuolloin vakiinnuttaneet asemansa täysin joten Chelioksen menetys ei kirpaise niin kovin kuin hyökkäyskolmikon menetys.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se pitää tietysti muistaa, että Sergei sai edellisestä sopparistaan yhteensä 38 miljoonaa kuudesta (tai viidestä ja puolikkaasta) kaudesta. Nimellinen vuosipalkka on ollut vain se 2 milliä/vuosi, mutta tuosta sivussa istutusta, mutta Stanley Cupiin päättyneestä kaudesta Sergei sai 28 miljoonaa. Eli keskiarvona n. 6,5 miljoonaa/kausi. Ihan normaali keskipalkka se tuohon aikaan oli supertähdelle.

Jos muokkaisin nyt noita muutoksia sitten siihen suuntaan, että Hull jatkaisi sillä 4 500 000 palkalla. Se olisi miljoona pois nykyisestä. Igor+Robitaille sivuun = 5,5milj. Ja tuohon lisäksi tuo säästi muista palkkamuutoksista, niin summa olisi n. 6 miljoonaa. Palkankorotukset millin verran miinusta =5 milj. Ja otetaan sitten se Sergein vanha palkka vielä pois (ehkä helpompi ymmärtää) niin kasassa on 7 milliä. 3 miljoonaa siis puuttuu Sergein arvioidusta 10 miljoonaa per kausi sopparista.

Ja tähän kolmen miljoonan yhtälöön sopii seuraavaksi parhaiten Darren McCarty. Noista likaisen työn tekijöistä McCarty on selvästi kallein mies (1 950 000). En ole Wingsin pukukopissa koskaan käynyt ja en tiedä miten tärkeä kaveri hän joukkueelle on (tiedän että pirun tärkeä), mutta pakon edessä hänestä ehkä pitää luopua.

Toisaalta se ei välttämättä mikään pakko ole, sillä kaudelle 2004-2005 budjetista lähtee sitten peräti 19 miljoonaa, kun Stevie, Golden Brett ja Chelly lopettavat. Ehkä Holland kiristää tuohon "viimeiseen Stanley Cup run:iin" budjetin siihen 70 miljoonan kieppeille ja vain Larionov ja Robitaille ovat ne lähtijät. Hirvittävä budjetti otetaan sitten takaisin seuraavien vuosien rostereista, vaikkakin pari UFA-pelaajaa todennäköisesti hankitaan. Tätä vaihtoehtoa pidänkin nyt kaikista järkevimpänä, kun tuo Hullin jatkosopparin arvo selvisi. Siitä minulla ei ollut aiemmin tietoa.

Shanahan-Fedorov-Draper
Zetterberg-Yzerman-Hull
Devereaux-Datsyuk-Holmström
Maltby-Avery-McCarty

Williams
Roest

Nuo jäisivät joten hyökkäys olisi aika pirun kova edelleen. Dandenaultin voisi pitää pakkina, jos Hull jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jiri Hudlerista...

Hurjassa vireessä on tämä 18-vuotias Detroitin viime kesän ykkösvaraus. Tsekin Extra-liigassa tällä hetkellä paikkana pistepörssin kärki, 30 ottelussa tehot 19+27=46! Mies on pieni, n. 175cm/81kg, mutta kun kaveri on yhtä taitava kuin Saku Koivu, niin en näe NHL:ää minään esteenä hänelle. Hauska nähdä mitä Hudler saa aikaan nuorten MM-kisoissa. Hänhän saa edustaa joukkuettaan vielä vuoden päästäkin, ellei satu olemaan silloin jo Wingsin riveissä. ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Malbylle 4 vuoden pahvi, Dandenault lasarettiin.

Jatkoajan uutinen

Hyvä homma että "Köökille" saatiin jatkosoppari jo tässä vaiheessa, muuten olisi voinut käydä "Lapointet".
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei oikeen nuo Yzermanin puheet kuulosta hyvältä. Saattaa jäädä tämä kausi kokonaan väliin. :(

--------------------------------------------------------

"I'm a ways away from playing," he said. "I hope to be playing by Feb. 1, but I'm not expecting to. If I'm not ready by Feb. 1, that doesn't mean I won't be ready by March 1, or April 1. I'm optimistic but I'm unsure, like I have been all along."

Maybe, eventually, the Wings and Yzerman will have to consider the possibility he might not be back this season. Medically, the right knee is healing as expected. But the slow recovery has forced Yzerman to do some introspection. He promises only one thing.

"If I can't make it back this year, I'll try again next year," he said. "I'm not going to quit on this yet."
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Scouttausta?

Kuten varmaan FIN-SVK junnumatsin katsojat huomasi, peliä oli seuraamassa myös Scotty ja Holland. Oliskos kenelläkään tietoa ketä he mahdollisesti olivat tsekkaamassa? Vai olivatko vain vapaa-ajan vietossa *hymiö*
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Filppula siellä nyt oli ainakin ainut Wingsin varaama pelaaja. En sitten tiedä jos jotain varaamatonta "scouttailivat".
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kiitokset Henkalle ansiokkaasta kolumnista.

Ensilukemalla antamasi arvosanat tuntuvat hyvinkin oikeaan osuneilta, aika lailla samoja olisin varmaan itsekin antanut mikäli sellaiseen hommaan olisin ryhtynyt. Kaikkiaan erot olisivat jääneet minimaalisiksi.

Pitänee tutustua kolumniin syvällisemmin paremmalla ajalla (lue hetkellä jolloin aivot pelaavat) ja kommentoida mikäli kommentoitavaa ilmenee.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sergeistä juttua...

SUNRISE, Fla. - The Detroit Free Press reports that Red Wings centre Sergei Fedorov has fired his agents, was close to hiring new representation and hopes to re-sign with the Red Wings before the playoffs.

Fedorov told the paper he was not together with Octagon anymore. It is the parent company of former NHLers Brian Lawton and Mike Liut, the agents who had been negotiating with the Wings on his behalf.

Fedorov called them off in November and, when the news broke in December, said he was re-evaluating his relationship with them.

Fedorov, who turned 33 last month, leads the Red Wings with 35 points. He's on pace to record 75 points, which would be his best output since he collected 107 points in 1995-96.

Fedorov qualifies for unrestricted free agency July 1. The 13-year veteran was reportedly mulling over a five-year, $50-million US offer from the Wings in December.

He's earning $2 million this season, the last instalment of an offer sheet he signed as a restricted free agent with the Carolina Hurricanes in February 1998. The deal was matched by the Wings after an independent arbitrator ruled the contract was valid.

While the six-year deal only paid Fedorov $2 million a season, it included a $12-million bonus if the Wings reached the conference final in the spring of '98. The team fulfilled that objective en route to winning a second straight Stanley Cup. The contract also included a $14-million signing bonus, making the total value of the contract worth $38 million. Averaged out while including the bonuses, Fedorov has earned $6.33 million a season.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kausi on jo pitkällä, on jälleen aika luoda pikainen katsaus tilastoihin.

Tilastot koottu 43 ottelun jälkeen, lähteenä käytetty nhl.com'ia.

Aloitetaan pistepörssistä:

1. Sergei Fedorov: 19+16=35.
2. Brett Hull: 18+17=35.
3. Brendan Shanahan: 14+17=31.
4. Nicklas Lidström: 9+22=31.
5. Kris Draper: 5+13=18.

Pörssin kärkinelikkö loistaa tasaisuudellaan, selkeää huippua ei löydy mutta nykykiekossa tätä ei voi negatiivisena asiana pitää. Fedorovin tahti on pisteiden valossa hivenen hyytynyt mutta muilla osa-alueilla hän korvaa tämän pienoisen hyytymisen täysin.

"Golden Brett'in" nouseminen pörssissä jatkuu yhä edelleen, hän pelaa ainakin minun silmissä todella hienoa ja tasapainoista kautta, sen sijaan Luc Robitaille, jonka kuuluisi keikkua palkkapussin perusteella pörssin kärkiviisikossa loistaa poissaolollaan. Turhaakin turhempi mies joukkueelle jollei onnistumisia ala tulla!

Maalit:

1. Sergei Fedorov: 19.
2. Brett Hull: 18.
3. Brendan Shanahan: 14.
4. Kirk Maltby: 10.
5. Nicklas Lidström: 9.

Fedorov keikkuu edelleen tämänkin pörssin kärjessä mutta niukkaakin niukemmalla erolla Hull'iin. Siinä missä Sergein maalihanat ovat hivenen tukossa on Brett onnistunut maalinteossa tasaisella varmuudella, saman täytyy todeta käyneen Shanahanin kohdalla myös. Ruudin kuivuttua maaleja on tullut kohtuudella. Maltbyn panos joukkueelle on myös arvokas, alivoimapelaajana hän on vaarallinen: 4 osumaa jo tällä kaudella.

Syötöt:

1. Nicklas Lidström: 22.
2. Brett Hull: 17.
3. Brendan Shanahan: 17.
4. Sergei Fedorov: 16.
5. Chris Chelios: 13.

Nicklas - Go on! Huikeaa työskentelyä, mitä tässä muuta voi sanoa.

Ei sen puoleen, on jälleen kerran tunnustettava ihaillen Hull'in taidot - jollen ole sitä vielä sanonut niin silmissäni arvostus häntä kohtaan kohoaa suorastaan kohisten. Eikä seuraavakaan kolmikko - Shanahan, Fedorov, Chelios - paljoa heikommaksi jää.

+/- parhaimmat:

1. Nicklas Lidström: +16.
2. Jason Woolley: +12.
3. Kirk Maltby: +9.
4. Sean Avery: +8.
5. Chris Chelios: +8.

Nicklas-pörssi edelleen kyseessä... Tässä yhteydessä on myös annettava tunnustusta Jason Woolleylle, todella positiivinen yllätys minulle ja samalla erinomainen stuntti Fischerille!

Maltby, Avery - hienoa nähdä näiden pienemmän roolin pelaajien keikkuvan tämän pörssin kärkiviisikossa. Samoin Chelios on pienen lamakauden jälkeen päässyt jälleen iskuun ja on ottamassa oman paikkansa - tuskin kuitenkaan enää kohoaa Nicklasin uhkaajaksi.

+/- negatiivinen kärki:

1. Jesse Wallin: -6.
2. Brendan Shanahan: -5.
3. Igor Larionov: -3.
4. Jiri Fischer: 0.
5. Patrick Boileau: +1.

Tämäkään osasto ei kovin huolestuttavalta näytä, ainoakaan pelaaja ei ole totaalisen kehnolla lukemalla liikkeellä, tämä jos mikä on osaltaan osoitus joukkueen tasaisuudesta.

PIM:

1. Darren McCarty: 78.
2. Sean Avery: 67.
3. Chris Chelios: 64.
4. Kirk Maltby: 44.
5. Brendan Shanahan: 40.

Darren on edelleen omalla paikallaan mutta Sean Avery on tehnyt huikean nousun tämän listan kakkoseksi. Agitaattori Avery on joukkueelleen tärkeä pelaaja, vastustajien silmissä hän tuskin on niitä rakastetuimpia mutta tärkeintä on se, että omat rakastavat häntä. Avery on ollut minulle positiivinen yllätys!

Mielenkiintoista ettei edelleenkään kärkiviisikkoon mahdu kuin yksi puolustaja - Chelios. Mutta en edelleenkään itke puolustuksen fyysisyttömyyden perään. Toki fyysinen voi olla muullakin tavalla kuin ottamalla jäähyjä mutta kyllä nämä jollain muotoa kulkevat käsi kädessä.

Entäpä sitten maalivahdit, muutama sana heistäkin:

Ottelut:

Curtis Joseph: 34.
Manny Legace: 12.

Pelaamissaan otteluissa Legace on osoittanut huikeita otteita, kuuluu ehdottomasti NHL'n parhaimmistoon kakkosmokena - jollei ole jopa paras.

CuJo'n ailahtelevat otteet alkavat jäädä hiljalleen taakse, tämä jos mikä tietää hyvää kevään ja kesän kannalta.

GAA:

Curtis Joseph: 2.48.
Manny Legace: 1.73.

Sv-%:

Curtis Joseph: 91.0
Manny Legace: 94.2.

Kokonaisuutena maalivahtipeli on parantunut kauden mittaan selkeästi. Aiemmin seurasin hivenen huolestuneena varsinkin CuJon otteita mutta nyt myös peli alkaa sujua häneltä odotettuun malliin. Pientä hiomista ehkä vielä kaivataan joukkueen puolustustyöskentelyn suhteen mutta sen jälkeen kaikki palat alkavat olla varsin hyvin paikoillaan.

Tällä hetkellä koko joukkue on mielestäni varsin tasapainoinen kokonaisuus, poikkeuksena Luc Robitaille jolle ainakaan minä en löydä oikein mitään selkeää käyttöä. Metritavaraa... sanon minä.

Katsotaan reilun tusinan pelin kuluttua miltä tilanne näyttää, onko kenties mullistaviakin muutoksia tapahtunut.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Justus
Hyvää pohdintaa pelaajabudjetista, Henkka! Tuollaista on ilo lukea. Yksi juttu vain pisti silmään viime viikolla, mikä saattaa muuttaa tuota kuviota: jos Brett Hull tekee runkosarjassa 35 maalia, hän saa 65 maalia kahdesta Detroit-kaudestaan täyteen, jolloin hän saa automaattisen option kolmannesta vuodesta. Tähän mennessähän Hull on tehnyt 12 maalia 28 ottelussa eli on juuri tuossa 35 maalin vauhdissa. Eli Brett on keväällä healthy scratch kunhan saa 34. maalinsa...heheh!

43 matsia, 18 maalia. Hull on pelannut kaikki pelit ja ilman ihmeempiä sattumia myös pelaa, kuten viime kaudellakin. Maalitahti tarkoittaa tällä hetkellä 34,3 maalin lukemaa, joten jännäksi menee toteutuuko se automaattinen optio.

3 börsää enää Hullille, niin on 700 kasassa.

Tilastoa:

1. Wayne Gretzky 894
2. Gordie Howe 801
3. Marcel Dionne 731
4. Phil Esposito 717
5. Mike Gartner 708
6. Brett Hull 697
7. Mario Lemieux 674
8. Mark Messier 671
9. Steve Yzerman 658
10. Luc Robitaille 614

11. Bobby Hull 610
12. Dino Ciccarelli 608
13. Dave Andreychuck 605
14. Jari Kurri 601

Aktiivipelaajat boldilla.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Automaattinen optio tai ei niin, toivon Hullin jatkavan ensi kaudellakin Detroitissa. Joten mitä enemmän maaleja Brett tekee, niin sen parempi sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Robitaille on taas ollut aivan tusina jätkä. Mies saa muistaakseni 4 miljoonaa kaudessa verrattuna Larionovin 1.5 miljoonaan, joten vääryys on huutava. Luc elää vain pisteistä, kun taas Igor löytää aina keinoja auttaa joukkuettaan.

Henkan kolumni oli erinomainen, tosin numeroarvostelun asteikko taisi olla 4-11... Kyllä minun mielestä Fedorov tekisi arvosanalla 10- eli lähes täydellisellä kaudella reilusti sata pistettä ja Hart olisi lähinnä muodollisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös