Detroit Red Wings 2023–2024

  • 168 785
  • 769

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Vuosien tarpomisen jälkeen tuntuu hullulta, että reilu neljäsosa runkosarjasta pelattuna ja Red Wingsin pisteprosentti on liigan kuudenneksi kovin. Mulla on hiukan inhorealistin vikaa ja jotenkin sitä vähän takaraivossa odottaa, että koska se sama kyntäminen jatkuu mitä tässä nyt on ollut 6-7 vuotta. Mutta toistaiseksi tuo lätkäporukka on pitänyt tason hyvänä vaikkei ehkä ehjänä, kuten yllä mainittiin ja pääpiirtettäin joukkue on suoritunut koviakin jengejä vastaan hyvin.

Kanen kunnosta en ole lukenut oikeastaan mitään, toivottavasti miehessä on vielä peliä jäljellä ja saataisiin hyväkin vahvistus joukkueeseen, mutta katsotaan nyt rauhassa, mikä on taso tuon operaation jälkeen. Asenne on se, että kaikki on bonusta, tuskin Kane sentään saa vedettyä muuta jengiä kaivoon, jossei hänen oma pelinsä kulkisikaan.
 
Jos kuvitellaan että Detroit on "Tampere", niin Ann Arbor on vähän lähempänä mitä "Hämeenlinna" ja Plymouth aika liki "Lempäälässä". Sen putken läpi menee tällä hetkellä noin 30% NHL-pelaajista, joilla tulee olemaan olemaan siteitä Michiganiin.

Tottahan tuo on, mutta miten se liittyy Red Wingsiin?

Itse en näe yhteyttä USA:n junnuputkella ja Detroitin NHL-joukkueella.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Mulla on hiukan inhorealistin vikaa ja jotenkin sitä vähän takaraivossa odottaa, että koska se sama kyntäminen jatkuu mitä tässä nyt on ollut 6-7 vuotta. Mutta toistaiseksi tuo lätkäporukka on pitänyt tason hyvänä vaikkei ehkä ehjänä, kuten yllä mainittiin ja pääpiirtettäin joukkue on suoritunut koviakin jengejä vastaan hyvin.
Tunnistan itsessäni vähän samaa inhorealistin vikaa ja varmaan moni muukin on siihen viimisten reilun 7v aikana oppinut.

Luulen että vielä siinäkin vaiheessa, jos Red Wings on kirjaimellisesti aloittamassa ensimmäistä pudotuspelikierrosta esim Maple Leafsia vastaan playoffien alkaessa, niin siltikin Detroitin ja NHL:n hovitoimittajat, Winged Wheel Podcast, Ismo Lehkonen, oman kaveriporukan NHL-WhatsApp chat, Jatkiksen Red Wings-ketju ja Ville Touru toppuuttelee, ja on edelleen sitä mieltä että kyllä se Lightning ja Sabres vielä uhkaa pullauttaa Red Wingsin ulos pleijareista. :D

Yhdellä änärin vaikeimmista otteluohjelmista kuudenneks parhaan pisteprosentin kairaaminen runkosarjan ensimmäiseltä kvartaalilta vois kuvitella muuttavan narratiivia rohkeammin optimistisemmaksi kautta linjan. Huomaa et se on itellekin vaikeaa kun on koko alkukauden toppuutellut aika maltillisesti. Mutta kaipa materiaalin leveys ja hyvä valmennus pelitapoineen ei oo niin seksikästä kuin se että Tage Thompson tekee yli 100 pistettä.

Samaan hengenvetoon, mun mielestä itäinen konferenssi on edelleen ihan täysin auki kun piste-erot on lopulta aika pienet.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Vielä tässä samaa pelkoa kannikassa että koska niitä heikompia pelejä alkaa tulemaan. sen verran tasaista on että muutama ohipeli putkeen niin vaihtuu paikka sarjataulukossa aika nopeesti. Vielä ei kuitenkaan olla siinä pisteessä kun tulospalvelua avaa, että odottaa pelkkiä voittoja ja tappio olisi suuri ihmetyksen aihe. (tämmöistäkin ihanaa aikakautta, kun on päässyt todistamaan). Tuohon liittyen oli jossain podcastissa (ehkä Marekin) knoppi, että kenellä pelaajalla on kautta-aikain eniten voittoja nhl:ssä, sehän oli meitin Nikke Lidström. En ainakaan itse tiennyt tuota kun ei ole sellainen ehkä seuratuin statsi. Harmi että tuo San Jose peli tulee pahimpaan aikaan yöstä vaikka vähän ehkä kutitteleekin laittaa kelloa vähän aikasemmaks soimaan on kuitenkin perjantai, niin saattais sitä selvitä vähän väsyneenpänäkin työpäivästä lävitse. Kyl sen verran tuo Kanen depyytti ja kunto kiinnostelis.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tottahan tuo on, mutta miten se liittyy Red Wingsiin?

Itse en näe yhteyttä USA:n junnuputkella ja Detroitin NHL-joukkueella.

Kyllä sen nyt jo aika monen suusta kuullut että, miksi tuli Detroitiin niin:
- Tienoot tutut, junnuajalta
- Tienoot tutut, yliopistoajalta
- Vaimo alueelta ja halutaan asettua lähelle sukulaisia

Eihän kaikkien kohdalla näin ole, eikä se päätöksiin vaikuta, eikä tarvikkaan vaikuttaa. Mutta mitä enemmän tätä sakkia on (USA hockeyn kasvaessa), niin joukkuetta valittaessa nämä ovat painavia syitä. Ja myös se Michigan yliopisto on sitten ehkä sitä "vaimonlöytämis-aikakautta", kun sinne tulee näitä kanukkejakin, jotka ymmärtävät sen olevan parempi kehityshautomo, mitä juniorisarjat.

Esim. Patrick Kanen kohdalla Farmington Hills oli tuttu alue jo ennen NTDP:tä. Tämä on siis sama alue, mistä DeBrincat on kotoisin. Kane pelasi siellä jotain Honeybaked-junnusarjaa. Sitten NTDP:ssä pelattiin siihen aikaan Ann Arborissa (josta Andrew Copp on kotoisin), ja Kane asui NTDP-aikansa (2004-06) Pat Verbeekin luona. Verbeek oli siihen aikaan Red Wingsin epävirallinen scoutti ja hänestähän tuli tuon jälkeen Yzermanin oikea käsi, lähtivät yhdessä Tampaan, rakensivat sen monsterin aika hyväksi. Tulivat takaisin ja sitten Anaheim palkkasi Verbeekin GMksi.

Tämä lienee hyvin yleistä, että NTDP hoki-talentit siojoitetaan jonkinlaisiin hoki-familyihin (kuten Verbeek), ja nyt kun se NTDP sijaitsee vielä lähempänä Detroitia Plymouthissa, niin todennäköisesti ne sijoitusperheetkin ovat taas todennäköisemmin jotain Red Wings -väkeä. Tuossa tietyllä tapaa jo verkoistoidutaan ja Michigan tulee tutuksi. Se alentaa kynnystä liittyä myöhemmin joskus Red Wingsiin.

Detroitin kaupungista voi puhua vaikka mitä pahaa, mutta ihan sama mätäpaise se on ollut jo vuosikymmeniä. Se ei ole hyviä pelaajia karkoittanut pois, jos joukkue menestyy. Siinä ne sitten näkee mitä se todellisuus on, ihan ok paikka käydä töissä nyt uuden areenan aikana ja myös sen miten hienoja paikkakuntia ne pienemmät kaupungit lähistöllä on asua. Kaikki hokiäijät ei varmasti sitä mahtavaa isoa Cityä kaipaa. Tai jos kaipaa, niin lentokoneella niihin pääsee. Luulen että Yzerman yrittää etsiä pitkän ajan rungoksi juuri tällaisia skandinaavisia pelaajatyyppejä (jenkeistäkin), joille perhearvot ovat tärkeitä. Joku Holmström tykkäsi käydä pilkillä ja moottorikelkkailla jne. Ei ne sitä Cityä kaipaa, DeBrincat on ainakin tasan tätä tyyppiä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oletetut San Jose -matsin ketjut, näillä ainakin menty harkoissa:

Fabbri --- Larkin --- Raymond
DeBrincat - Veleno - Kane
Rasmussen - Copp - Perron
Kostin --- Fischer --- Sprong
--------------
(Compher: day-to-day)

Walman -- Seider
Chiarot --- Petry
Gostisbehere - Holl
-----------------------
(Määttä, huilivuoro)

Husso
(Lyon)

Compher lepovuorossa, Lalonde ilmoitti että day-to-day, ehkä jopa pelaisi jos ei olisi nyt 12 muuta tervettä hyökkiä. Veleno pääsee aika mukavaan paikkaan pelaamaan.

Toivottavasti Zadina on Sharksilla kokoonpanossa ja pääsee tekemään maaleja.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Detroitin joukkue on kovin erilainen profiililtaan kuin vuosi sitten. Jos nyt satuttaisiin playoffeihin menemään, ollaan aivan eri tilanteessa kuin mitä oltaisiin viime kaudella oltu, kun joukkueeseen on hankittu kaksi Stanley Cup -voittajaa Määtän ja Perronin lisäksi. Enää ei Sidney Crosbyllä ole enempää playoff-pisteitä kuin Red Wingsin pelaajilla yhteensä :)

Detroitin nykykokoonpanon omilla varauksilla ei ole kovin montaa playoffpeliä alla.
 
Detroitin kaupungista voi puhua vaikka mitä pahaa, mutta ihan sama mätäpaise se on ollut jo vuosikymmeniä. Se ei ole hyviä pelaajia karkoittanut pois, jos joukkue menestyy.

Tässä mielestäni tämä homman ydin kiteytyy. Alue voi olla kiva tai se voi olla mätäpaise tai jotain siltä väliltä. Lopulta kuitenkin joukkueen menestyminen luo vetovoimaa enemmän kuin mikään muu tekijä.

En esimerkiksi usko, että pelaaminen USA:n kehitysohjelmassa junnuna tekee juuri Detroitin NHL-joukkueesta houkuttelevamman sitten joskus kymmenen vuoden kuluttua kun sama pelaaja pääsee valitsemaan seuraansa. Mutta menestyvä Detroit varmasti tekee joukkueesta houkuttelevan. Ei Red Wings tähän mennessä ole kovimpia vapaita agentteja houkutellut, mutta muutaman vuoden päästä tilanne voi olla ihan toinen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Detroitin nykykokoonpanon omilla varauksilla ei ole kovin montaa playoffpeliä alla.
Taitaa Larkinin 5 peliä olla koko kokemuksen määrä.
En esimerkiksi usko, että pelaaminen USA:n kehitysohjelmassa junnuna tekee juuri Detroitin NHL-joukkueesta houkuttelevamman sitten joskus kymmenen vuoden kuluttua kun sama pelaaja pääsee valitsemaan seuraansa. Mutta menestyvä Detroit varmasti tekee joukkueesta houkuttelevan.
Korkeintaan sen verran, että Detroitilla on parhaat mahdollisuudet niiden pelaajien tarkkailuun.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voi olla. Tosin kun puhutaan koko maan lupaavimmista pelaajista, niin uskoisin niiden pelaajien olevan läpiscoutattuja muutenkin.
Joo eiköhän heidät ole scoutattu jo tarpeeksi hyvin riippumatta siitä onko joukkue lähellä vai ei. Joskus Detroit sai etua kun oli ainoita joukkueita jotka scouttasivat Ruotsin/Venäjän sarjoja tarkemmin, nykyään sitä on hankala saada.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
Tuntuupa kaikkien näiden vuosien jälkeen oudolta toivoa, että Patrick Kane tekee maalin.

Kanella (kuten koko jengillä) meni eka erä vähän surffaillessa. Toisessa on päässyt paremmin pelin päälle eikä byyri ole kovin kaukana ollut.

Meinasin just puoliturhautuneena kirjoittaa, että klisee siitä, jos et tee omista paikoista niin jossain vaiheessa kaveri kyllä tekee, pätee varmaan tässäkin ottelussa, mutta sieltähän se Kostin kävi nyt väkisin 1-0:n runnomassa! Josko tästä vähän homma aukeaisi? Nää on niitä pelejä, joista ei saisi tiputtaa pistettäkään.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
No aukesihan se :D
 

JJA90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red wings
Muutamassa pelissä nyt tullut kapteenille ihmeellisiä virheitä, viimeksi alivoimalla nyt ylivoimalla.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
No niin, herätys.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
Käsittämätön erä. Mitäpä helsvettiä?
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Mitä ihmettä? Pakko katsoa erätauolla nämä tilanteet, kun itsellä tuo Bostonin peli menossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös