Detroit Red Wings 2023–2024

  • 168 094
  • 764

pahakurki

Jäsen
Näin sitä on helppo perustella itselle punaisten lasien läpi. Päästään varaamaan kärkikympissä, ja tuloksena saadaan ~25 pisrettä kauteen tekevä työhevonen. Ja sitä pidetään ok:na.
En itse lukenut tuosta viestistä, että sitä pidettäisiin varsinaisesti ok:na.

Paskaa tuuria loukkien kanssa (tai sitten ei, kyllähän niitäkin voi paremmalla kehonhuollolla vältellä), mikä ei silti poista, että olisi voinut draftata paremmin.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Tuolla hinnalla tervetuloa. Aika hyvä syvyys muuvi. Alkaa olemaan ruuhkaa jo pakki osastolla.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Nyt voi sanoa et pakisto kestää yhen ukon loukkaantumisenkin ilman että tulee aivan valtavaa downgradea. Jännä nähä voiko tässä olla taustalla se että Walman ei olekaan ihan kauden alkuun mennessä valmis.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Haisee aika paljon semmoiselta "ens vuonna pitää alkaa tapahtua"-sopparilta.

Näinpä. Itse en Velenon harteille kummoisia nousuja enää elättele, ja Marco Kasper sieltä on antamassa painetta rosteri-paikan suhteen. Vaikka Kasper vielä todennäköisesti farmiin meneekin, niin hieman paremman kaudenkin pelannut Veleno on Yzermanin silmissä todennäköisesti vain Lindströmin kaltainen trade-bait.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL




Traverse Cityn prospektijengi julistettu. Isoista nimistä aika lailla muuten kaikki mukana, paitsi loukissa oleva Edvinsson, collegessa oleva Dylan James, Axel Sandin-Pellikka, Venäjällä oleva Butshelnikov ja Trey Augustine joka lienee kans collegehommissa.


Mielenkiintoinen porukka. Etenkin keskikaista sykähdyttää. Siinä voipi olla vaikka kolme tulevaisuuden sentteri-miestä. Lombardi voisi vaikuttaa seuraavalta yllättäjäprospektilta ja Kasper ja Danielson taas vaikuttaa näiltä suht varmoilta tapauksilta, jotka kärkivarauksina lyövät läpi.

Jos tuosta jonkinlaista joukkuetta hahmottelee niin:

LW
Elmer Söderblom, 22v, 6'8 Left
Cross Hanas, 21v, 6'1 Left
Dean Loukus, 20v, 5'10 Right (2021 draftin varaamaton) try-out
Emmit Finnie, 18v, 6'0 Left

C
Marco Kasper, 19v, 6'1 Left
Amadeus Lombardi, 20v, 5'10 Left
Nate Danielson, 18v, 6'2 Right
Riley Sawchuk, 24v, 5'11 Right (AHL Grand Rapids)
Matyas Melovsky, 19v, 6'1 Right (2022 draftin varaamaton pelaaja) try-out

RW
Carter Mazur, 21v, 6'0 Right
Alexandre Doucet, 21v, 6'0 Left
Jake Uberti, 21v, 6'1 Right (try-out) tainnut olla aiemminkin Wingsin leirillä
Nick Sima, 18v, 6'2 Right (2023 draftin varaamaton) try-out

Söderblom - Kasper - Mazur
Hanas - Lombardi - Doucet
Loukus - Danielson - Uberti
Finnie - Sawhuck - Sima
(Melovsky)

LD Wallinder, 21v 6'4 Left - RD Gibson, 18v 6'3 Right
LD Mathurin, 19v 6'3 Left - RD Tuomisto, 22v 6'5 Right
LD Punnett, 20v 6'2 LEft - RD Desouza 20v 6'4 Right
RD Harding, 18v 6'1 Right

G Sebastian Cossa
G Jan Bednar
G Lukas Matecha 6'3 try-out (2023 draftin varaamaton pelaaja)

Söderblomin mukanaolo turnauksessa vähän ihmetyttää, mutta toisaalta kausi oli rikkonainen sen jälkeen kun NHL-puolella loukkaantui. Ei päässyt kunnolla pelikuntoon vielä AHL:ssäkään. Voi olla suht vahva poika näihin kinkereihin.

Puolustuksessa tuntuu tuo muotti olevan selvä, mihin joukkuetta ollaan viemässä. Isoja jannuja kaikki ja ketkä eivät ole taitopuolustajia (kuten Wallinder ja Tuoisto), niin sitten nää kaverit ovat todella fyysisiä pakkeja. Ei välttämättä mietään taitoniekkoja, mutta vanhan sukupolven särmää. Näitä on nyt haalittu sieltä täältä ja kun tuota tyyppiä alkaa olla jo kymmenkunta, niin jospa sieltä joku yksinäinen löisi suonenvedolla läpi.

Try-outeista Punnett ja Desouza ovat tätä fyysisen puolen osastoa ja Gibson & Mathurin taasen varatuista pelaajista.

Isokokoisuus ja vittumaisuus pelata vastaan puolustuksen osalta kyllä huokuu kaikesta. Sitä kohti mennään. Ja Seiderhan on tietysti jo johtohahmo tässä. Jotenkin näkyy, että Yzerman ei hirvästi aikanaan tykännyt pelata Chris Prongeria vastaan ja aikoo rakentaa tulevaisuuden pakistosta semmoisen "kuuden Prongerin kokonaisuuden".
 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Pakko kysyä että millanen pelaaja toi Söderblom on?
Kokonsa puolesta voisin kuvitella olevan kova maalin edessä ja kulmissa, mutta minkälaiset kädet ja/tai peliäly?
Hakeeko enemmän vetoja vai syötteleekö ?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakko kysyä että millanen pelaaja toi Söderblom on?
Kokonsa puolesta voisin kuvitella olevan kova maalin edessä ja kulmissa, mutta minkälaiset kädet ja/tai peliäly?
Hakeeko enemmän vetoja vai syötteleekö ?

Mielestäni on aika vahva pitämään kiekkoa ja vetää enemmän itse. Osaa kyllä syötelläkin. Youtuben 30min highlights koko kehityksestä kertoo aika paljon.

Jos nyt pystyy lyömään NHLssä läpi, niin eiköhän se pelaa tuolla tyylillä mitä SHLssä parhaimmillaan pelasi.

Ja itse kyllä ennustan, että hänestä tulee Red Wingsin ykkösylivoiman maskimies vielä jonain päivänä. Ne väläytykset Ruotsin junnumajusta vaan oli jotain spesiaalia. Ja kun maalivahdit nykyään on 6'6 pitkiä niin miksikäs ei laiteta eteen 6'8 pitkä screener.

Aika paljon Johan Franzenin kaltaista modernin ajan pelaajaa tässä voisi kuvitella. Ei ehkä ihan ykköskentän mies, mutta siinä rajoilla. Urahuipussaan voisi olla joku 3-4 tärkein hyökkääjä.





Joku saattaa ajatella että on jo liian vanha ja ei ole esittänyt yhtään mitään, mutta on siinäkin vinha perä, että poikkeuksellisen isokokoisilla kestää kehittyä kauemmin. Eihän se Tage Thompsonkaan lyönyt kunnolla läpi kuin vasta 24-vuotiaana, täysin "tyhjästä". Söderblom on nyt 22-vuotias.
 
Viimeksi muokattu:

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Mitä Red Savagelle kuuluu, ei päässyt prospektikemuihin?
Uusi Wings-suosikki ihan nimen perusteella Amadeuksen lisäksi.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Joku saattaa ajatella että on jo liian vanha ja ei ole esittänyt yhtään mitään, mutta on siinäkin vinha perä, että poikkeuksellisen isokokoisilla kestää kehittyä kauemmin. Eihän se Tage Thompsonkaan lyönyt kunnolla läpi kuin vasta 24-vuotiaana, täysin "tyhjästä". Söderblom on nyt 22-vuotias.
Itse asiassa omaan silmään Söderblom on kehittynyt jopa varsin nopeasti. Kuten sanoitkin, niin tuollaisten poikkeuksellisten isokokoisten pelaajien kehitys on usein paljon hitaampaa. Söderblomin uraa aikajanana:

2018-2019: Varausikäisenä 17 pistettä Ruotsin A-junnuissa.
2019-2020: A-junnuissa 36 matsiin 55 pistettä, 10 peliä SHL:ää kiikareilla
2020-2021: 28 ottelua SHL:ssä (pistettä) ja vahvat U20 MM-kisat
2021-2022: SHL:ssä 21+12, Frölundan paras maalintekijä ja debyytti A-maajoukkueessa
2022-2023: 21 peliä AHL:ssä, 21 peliä NHL:ssä, molemmissa 8 pistettä

Sanoisin, että aika hienoja harppauksia on Elmer ottanut. Joka vuosi on mennyt eteenpäin, eikä varauksesta lähtien löydy oikeastaan yhtäkään kautta, jolla ura olisi ottanut takapakkia tai edes polkenut paikallaan. Hieno prospekti!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Satavarmaksi en sano, mutta käsittääkseni nämä yliopistokaverit ei osallistu prospektikemuihin ollenkaan.
Sitä ei ole kielletty suoranaisesti, mutta sitten prospectin pitäisi muistaakseni maksaa itse osallistumisensa. Eli rahallisesti ei ole erityisen kannattavaa kun ura ei välttämättä kovin kauaa kestä.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Sori kaikki joilla ei ole The Athletic-tilausta, tää juttu on maksumuurin takana. Jo perinteinen fanikysely NHL-joukkueiden johtoportaan nauttimasta luottamuksesta fanien keskuudessa toteutettiin aiemmin loppukesästä, ja tulokset on tässä. Viime vuonna Red Wings oli kolmossijalla, tänä vuonna kahdestoista. Jutun nostoissa siitä, mitä fanit ovat sanoneet, jatkuu aika lailla sama laulu mitä on kuunneltu koko kesä: visio on hukassa, joukkueenrakennus ja palkkakaton hallinta on menny persiilleen, ja muistettiinko sanoa että Chiarotin palkka on liian iso.

Tiedän olevani ainakin jenkkiläiseen fanikuntaan verrattuna vähemmistössä kun sanon, ettei tässä nyt oikeasti ole mitään hätää kun tän joukkueen ikkuna auennee toden teolla vasta 2-3v kuluttua. Täällä Jatkiksen palstallahan mielestäni hivemind on enemmän kärsivällisen kannalla. Ärsyttävää tässä on se, että koska sitä blackhawks-maista moukan tuuria ei oo draftilotoissa käynyt, ja koska tähtikultti on tähtikultti, niin yleinen mielipide varmaan teurastaisi tässä vaiheessa rebuildia Red Wingsia joka tapauksessa. Nyt kun on vahvistettu syvyyttä, niin kysellään et ei syvyyspelaajilla voiteta cupia. Jos taas ei oltais vahvistettu syvyyttä, niin todennäköisesti silloin fanit kitisisi siitä että rakennetaan häviävää kulttuuria kun vaan tankataan vuodesta toiseen. Klassinen puun ja kuoren välissä-tilanne.


Prospect pipeline-rankingissa Wings on kahdeksantena. Näissä rankingeissa mulla kyl vähän ärsyttää se, kuinka paljon nää yliarvostaa nimenomaan tuoreimman draftien varauksia, joista todellisuudessa pystytään projisoimaan kaikkein vähiten sitä, kuinka hyviä ne pelaajat tosiasiassa on vaikka kolmen vuoden päästä. Wingsinkin rankingissa tuntuu, että Danielsonia yliarvostetaan suhteessa vaikkapa Kasperiin, jolla kyllä on näyttöjä huomattavasti vakuuttavammasta pelaamisesta ihan vaan siksi että se on pelannut enemmän ja kovempia pelejä - silti Danielsonin "potentiaali" on korkeampi kuin Kasperin. Samanlaisia esimerkkejä oli muillakin joukkueilla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wingsin pelaajarunko on siitä hauskassa tilanteessa, että "nuorison" ja vanhusten välille voi vetää viivan tasan tuohon vuosituhannen vaihteeseen.

Veteraanien Team A:

Rasmussen - Larkin - Debrincat
Fabbri - Compher - Perron
Kostin - Copp - Sprong
Veleno - Czarnik - Fischer

Walman - Gostisbehere
Chiarot - Petry
Määttä - Holl

Husso
Reimer
Lyon

2000-luvulla syntyneiden junnujen Team B:

Elmer Söderblom -- Marco Kasper --- Lucas Raymond
Jonatan Berggren -- Nate Danielson -- Carter Mazur
Cross Hanas --- Amadeus Lombardi -- Dmitri Buchelnikov
Dylan James ---- Red Savage ---- Noah Dower-Nilsson
--------------------------
Alexandre Doucet -- Liam Dower-Nilsson -- Theodor Niederbach

William Wallinder -- Moritz Seider
Simon Edvinsson -- Axel Sandin Pellikka
Albert Johansson -- Andrew Gibson
----------------
Shai Buium --- Anton Johansson
Brady Cleveland -- Antti Tuomisto

Sebastian Cossa
Carter Gylander
Jan Bednar

Nää junnut on suurinpiirtein HF Boardsin äänestysjärjestyksessä heitelty ketjuihin. Edvinsson oli ykkösprospekti, ja vain Seider, Berggren ja Raymond NHL-puolelta (äänestyksen ulkopuolella) junnujoukkueessa.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

No niin. Alkaa kuulua vähän valmennukseltakin missä mennään. On rakennettu jääkiekkojoukkue, eikä mikään vitsin aihe.
"I love what we did this past offseason. We've improved; there's no doubt about it. We're going to be significant. That's all I ask. That's all I want...I also understand why there's not a single projection or a single expert out there that says we're gonna make the playoffs. It's on us now. We were pushing [last year]. We were flirting with it a little bit last year before the deadline. I love the fact that we're gonna be significant. We've added some nice pieces, but we're still not there and what more motivation can you have than that as a group."

Game recognize game ja Lalondella ei todellakaan näytä mopo keulivan liikaa. Oli myös aika hauska huomio siitä, että Lalonde omien sanojensa mukaan ei suostunu puhumaan jätkille playoffeista mitään etukäteen:

"I had a little rule with the guys last year: I would never talk about the playoffs...It truly is about the process. Game 58 last year, we'd beaten the Rangers 4-1, we'd won seven of eight, and this was three games before the deadline. Not only were we in the playoffs, we had three games in hand on the Florida Panthers...Things turned, we did the right thing at the deadline, it's the reality of where we're trying to be, not where we were at the moment. And they were three wins away from winning the Stanley Cup. I get it, they're deeper, they've got a superstar like that, but this was a group that pushed last year and over-achieved. I don't see why this group could not do that again, especially with some of our additions. It's not a knock on us; it's more where the conference, where the division is. There's just nowhere to go...If we played in the West, we would have made the playoffs. What does that mean? We're still not good enough to win the Stanley Cup, it's Steve's job to get us there. Steve reminds me all the time—I'm a coach, I want it now—when we get there, we want to be sustainable."
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Mielenkiintoista että nyt vaikuttais että änärin puolella huhumylly pyörii, että Pate Kane olisi mahdollisesti halukas tekemään sopparin Detroitiin kun saa itsensä kuntoon. Ainakin näin puhuivat Spittin Chicletsissä orkkis lähteen missasin, että mistä huhu lähtöisin joten ihan en vielä pelimerkkejä viitsisi panostaa.

Kyllä tollanen Kane - Larkin - DeBrincat ketju kuullostais aika kivalta vaikka Kane nyt siellä uran loppupäässä onkin. Se että toteutuuko huhu koskaan on toinen asia. Se että tämmöisiä huhuja edes heitellään ilmoille kertoo kyllä joukkueen statuksen noususta, joka on erittäin mukavaa pitkän taapertamisen jälkeen.

Pitkä on ollut kesä, mut siellä se uusi kausi jo häämöttää.

Edit. Huhu sektiossahan @Henkka olikin kerennyt tuon twiitin/x:n postata.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiintoista että nyt vaikuttais että änärin puolella huhumylly pyörii, että Pate Kane olisi mahdollisesti halukas tekemään sopparin Detroitiin kun saa itsensä kuntoon. Ainakin näin puhuivat Spittin Chicletsissä orkkis lähteen missasin, että mistä huhu lähtöisin joten ihan en vielä pelimerkkejä viitsisi panostaa.

Huhu tosiaan lähtöisin Daily Heraldin toimittajalta John Dietziltä, joka seuraa ja kirjoittaa työnsä puolesta Chicagon urheiluskeneen liittyen. Ei siis välttämättä aivan tuulesta temmattu huhu ole. Enkä toisaalta ihmettelisi, että Kanea kiinnostaisi palata yhteen tällä kertaa DeBrincatin kanssa. Jos aivan tarkkoja ollaan, niin meikäläinenhän haistoi jotain tämän suuntaista jo heinäkuussa.

Nyt vielä P.Kane siihen halvalla rinnalle ja Jitsermanin jumalainen plääni on hankkia Chicagon sloppy secondit Detroitiin
 
Viimeksi muokattu:

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Katselin viikonlopun Traverse City-turnauksesta suurin piirtein pari kokonaista matsia muiden hommien lomassa, perjantaisen CBJ-pelin ja tämän päiväisen Toronto-matsin. Sen kummemmin en jaksa ottaa kantaa suorituksiin jäällä kun kuitenkin vähän höntsäturneesta kyse, mutta pari huomiota oli matseihin liittyen.

Positiivisena jäi mieleen erityisesti Cross Hanas hyökkäysalueen pelin ansiosta. Toivottavasti tästä kaverista saadaan leivottua NHL-pelaaja. Negapuolella Marco Kasper näytti aika heikolta ympäri kenttää. Söderblom pelasi ajoittain ihan pitelemättömästi, mutta saisi luottaa pelillisiin taitoihinsa enemmän kuin pelkästään isoon kokoonsa. Moneen otteeseen Elmeri koitti riplailla kiekkoa kauempaakin helpon syötön tai jopa kudin sijaan, ja tilanne kuivui kokoon.

MV-osastolla Cossa taitaa olla meidän fanien keskuudessa suht kuuma peruna. Vaikka useampi päästämistään maaleista oli aika pitkälti puolustuksen "ansiota", niin ei Cossan suorituksia liikaa voi kehuakaan. Yhtään huipputorjuntaa en noissa kahdessa matsissa muista nähneeni, vaan moni vastustajan vähänkään parempi paikka päättyi maaliin. Kiekon pomputteluakin oli helpohkoissa torjunnoissa aika paljon. Nuoresta kaverista on tosin edelleen kyse, joten pyyhettä ei kannata heittää kehään hänen suhteensa. Wallstedt taitaa silti olla ainakin tällä hetkellä aika paljon edellä, jos vertaillaan huvin vuoksi.

Ihan muuna huomiona, että kausi saisi alkaa jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös