Detroit Red Wings 2022–2023

  • 210 415
  • 1 004

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Selvisi syy Vranan waiversiin heittämiselle:

Eli joutuvat kaventamaan rosteria, koska Fabbri on palaamassa ja Bertuzzi on myös pian pelikunnossa. Luottavat ilmeisesti, että kukaan ei nappaa Vranaa tässä tilanteessa.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Jaaha joulutauon jälkeen 6 matsia ja 4 tukkaan. Toinen voitoista oli se pens peli missä päästettiin kaveri 4 eteen mutta tultiin vielä jatkoilla ohi. Joten alkaako se taas olemaan tulevan siirtorajan tapahtumien odottelua? Ei taida jänne vielä kestää ja noi loukit Bertillä ja Vranalla on toki syönyt lähes koko kauden. Lisäksi Seider osoittautui myös tavalliseksi kuolevaiseksi. Jos oikein kyntään aletaan niin tänä vuonna ois kiva osua draft lotossa. Ois kuulemma iso kala nousemassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jaaha joulutauon jälkeen 6 matsia ja 4 tukkaan. Toinen voitoista oli se pens peli missä päästettiin kaveri 4 eteen mutta tultiin vielä jatkoilla ohi. Joten alkaako se taas olemaan tulevan siirtorajan tapahtumien odottelua? Ei taida jänne vielä kestää ja noi loukit Bertillä ja Vranalla on toki syönyt lähes koko kauden. Lisäksi Seider osoittautui myös tavalliseksi kuolevaiseksi. Jos oikein kyntään aletaan niin tänä vuonna ois kiva osua draft lotossa. Ois kuulemma iso kala nousemassa.
Itse en oikein missään kohtaa suhtautunut luottavaisesti siihen, että Detroit menisi pudotuspeleihin. Toki enemmän oletin sen olevan kiinni muun divisioonan kovasta tasosta, kuin siitä että Wings itse on huonompi. Nyt aletaan tosiaan olemaan siinä kohdassa kun aletaan miettimään Bertuzzin ja Määtän kauppaamista (ehkä myöskin Kubalikin). Kärkilaiturien poissaolo sotki kauden aika pitkälti kun Fabbri ja Bertuzzi eivät ole pelanneet juurikaan ja Vrana joutui selvittelemään omia ongelmiaan. Niin ja Seider ei ollutkaan välittömästi se Norris pakki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, eiköhän kauden voi nyt taputella.

Itse betsasin aika paljon tuolle, että Jakub Vrana tulee tervehdyttyään tuomaan kauden jälkipuoliskolle eliittitason maalintekoa ja ei sinne päinkään. AHL:ssä pelannut nyt jo 6 peliä, ja ollut täysi sukka. Mies on ilmeisesti henkisesti rikki ja taitaa olla lopullisesti menetetty tapaus. Todella paskamainen käänne organisaatiolle tässä kohtaa rebuildia. Menetät pelaajan ja menetät myös pelaajan myyntiarvon. Mitään ei jää käteen, paitsi vitutus.

Sinänsä rosterista eipä puutu kuin Bertuzzi, jonka loukkaantumiset tietysti sattui myös epäonnekkaasti väärään saumaan. Silti, ei pelkkä Tuzzin mukaantulo tätä junaa nyt käännä, se olisi pitänyt olla sekä Vrana että Tuzzi 100% iskussaan.

Puhdas ylisuoritushan tämä kausi silti on tähän asti, näillä käytössä olleilla pelimerkeillä, että siten kova näyttö uudelta valmennukselta. Lotteryyn on turha katseita kääntää, mitään spesiaalia onnea sieltä ei ole tulossa, lähinnä niihin 5-15 sijoille rankkailtuihin kannattaa alkaa taas tutustumaan paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yzermankin reagoi tilanteeseen TANK-muuvilla. Söderblom oli viimisen 10 matsin ajan paras offensiivinen pelaaja. Paras GF%, paras xGF% ja paras pisteet per peli.

Tottakai farmiin. Ja jotkut muut myynti-ikkunaan.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kieltämättä yllätys tämä, peliesitysten perusteella paikan ylhäällä kun olettaisi olevan selviö. No helppohan näitä waiver-vapaita liikutella.

Kyllähän tämä tietyn mittakaavan tankkauskaudelta alkaa vähitellen vaikuttamaan. Vaikka Bedard-juna onkin jo lähtenyt, kyllähän tähän runkoon vielä ainakin yhden top10-prospectin lisäisi.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siellä näytti olleen peli viime yönä. Kerrankin maalihanoja availtiin myös Detroitin osalta ja Seiderkin pääsi kaunistelemaan kauden tilastojaan 0+4-tehoilla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siellä näytti olleen peli viime yönä. Kerrankin maalihanoja availtiin myös Detroitin osalta ja Seiderkin pääsi kaunistelemaan kauden tilastojaan 0+4-tehoilla.

Oli kyllä hienoja pelejä ainakin syötöt Sundqvistin ja Larkinin maaleihin. Näytti jo hieman tulevan supertähden meiningiltä.

Taitaa olla Seider loppukauden miehiä? Viime kaudellakin lento alkoi vasta joskus ensimmäisten 30 matsin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
VÄLIRAPORTTI #7

Pelattu 39/82, saldo 17-15-7, pisteitä 41p, P% 0.526 [aiemmin 13-11-7, pisteitä 33p, P% 0.532]

Kotona:
MTL (W), LAK (OTL), ANA (W), NJD (L), MIN (W), WSH (W), NYI (W) MTL (OTL) NYR (L) NSH (W) ARI (W) TOR (L) BUF (OTL) VGK (L) CAR (L) OTT (L) TBL (W) OTT (W) NJD (L) FLA (L) WPG (W)-> 10-8-3

Vieraissa:
NJD (W), CHI (OTL), BOS (L), BUF (L) NYR (W) LOS (L) ANA (OTL) SJS (W) CBJ (W) CBJ (W) TBL (W) FLA (L) DAL (OTL) MIN (L) WSH (OTL) PIT (W) BUF (L) TOR (L) -> 7-7-4

Joulun aika meni joukkueelta lopulta aika kivasti, kun ensin jo lähes pisteautomaatiksi muuttunut Tampa keräili kamppeitaan LCA:n käytäviltä ja sen jälkeen Pittsburghia vastaan huikea nousu jatkoaikavoittoon karmaisevan ensimmäisen erän jälkeen. Siihen meinaa käytännössä jäädäkin positiivissävytteisimmät uutiset.
Buffaloa vastaan jälleen täysin haistapaska-esitys vieraissa, Ottawa kaatui uuden vuoden aattona lopulta suht kivuttomasti. Vuosimalli 2023 startattiin triolla tappioita kohdaten Devils, Florida, Toronto. Devilsiä vastaan esitys oli surkea, Floridaa vastaan otettavissa oli enemmän mutta erikoispelaaminen sakkasi (jälleen), Torontoa vastaan joukkue pelasi yhden erän ja sen jälkeen homma olikin taputeltu. Jetsiä vastaan toissapäivänä hurlumhei-voitto, jotta voittosarake on nyt auki tämänkin vuoden osalta.

Viimeiset tulokset ovat vaikeuttaneet oleellisesti playoff-paikan metsästystä. Jotkut puhuu tankista, mutta se on höpöhöpö-puhetta ainakin omaan korvaan. Rästipelit hoitamalla joukkue on 1p päässä villikortti-paikasta.
Pahimmat kilpakumppanit tällä hetkellä Capitals, Islanders, Penguins, Sabres, Panthers, varauksella Rangers ja näiden tuloksia sitä kierroksesta toiseen vilkuileekin. Tällä hetkellä joukkue on liigan 23. / itäisen konferenssin 12. / Atlanticin 6. / seitsemän tai yksitoista pistettä viimeisestä villikortti-paikasta ja tässä tapauksessa Caps on pelannut viisi ottelua enemmän. Voittoa vaan tauluun, niin keväällä pelataan!

Yleisellä tasolla samat virret, erikoistilanteet sakkaa todella pahasti molempiin suuntiin ja hyökkääminen on pääosin ihan helvetin hankalaa. Puolustuksessa parit ovat vihdoin muuttuneet, joka tuntuu että on helpottanut pakkien peluutusta. Chiarot tuntuu olevan murheen kryyninä. Edellisessä pelissä oli mielestäni suht potentiaaliset hyökkäystriot, joille voisi toivoa jatkoakin. Case-Vrana meni miten meni, mutta odotellaan vielä kuitenkin rauhassa eikä pistetä miestä vielä näillä tiedoilla (eli ei millään) luiskaan. Zadina on käytännössä enää ainut potilas, jonka pitäisi palata rosteriin ensi viikon puolella. Laajuutta alkaa olemaan sen verta paljon, että kyllähän tässä katseet kääntyy Steveen ja treidipuoleen.

Viimeisin kokoonpano Jetsiä vastaan (10.1.2023):

Bertuzzi - Larkin - Raymond
Rasmussen - Copp - Berggren
Fabbri - Veleno - Perron
Kubalik - Suter - Sundqvist

Walman - Seider
Chiarot - Hronek
Määttä - Lindström

Husso
Hellberg

Sisäinen pistepörssi:

1. Dylan Larkin (38) 14+21=35 /+5 / 20:05 / 53.6%
2. Filip Hronek (39) 7+22=29 / +13 / 21:54
3. Dominik Kubalik (39) 13+16=29 / -9 / 15:41
4. David Perron (39) 12+15=27 / 0 / 16:59
5. Lucas Raymond (39) 11+15=26 / -4 / 17:21
6. Andrew Copp (39) 3+20=23 / -1 / 17:14 / 47.4%
7. Michael Rasmussen (37) 7+10=17 / -7 / 15:02 / 50.5%
8. Moritz Seider (39) 2+15=17 / -13 / 22:48
9. Oskar Sundqvist (32) 6+10=16 / -5 / 15:22
10. Jonatan Berggren (26) 7+8=15 / +2 / 13:04
.
.
.
Maatta 14p, Erne 13p, Veleno 13p

Ville Husso (27) 13-8-5 / 0.901% / 3.03 GAA
Alex Nedeljkovic (8) 2-4-2 / 0.880% / 4.09 GAA
Magnus Hellberg (5) 2-3-0 / 0.896% / 2.81 GAA

Larkin on ainut, joka edes lähentelee P/G-tahtia. Raymond edelleen lupa odottaa parempaa, vaikka pisteitä alkanut putoilemaankin. Viimeisissä n. 8 ottelussa Veleno, Rasmussen, Berggren tehnyt noin piste per peli. Kubalikin tähti himmenee tilastojen valossa. Copp kerännyt syöttöjä aika kiitettävän määrän. Jake Walmanin nousu on alkanut (3p 5o). Kun YV sakkaa niin pisteet jää tietysti kaikilta vähäiseksi.

Pelaajakohtaiset arviot:

++ Jake Walman / Jonatan Berggren


Täältä löytyy tällä hetkellä joukkueen paras hyökkääjä ja puolustaja. Walman on pidemmän aikaa ollut jo todella hyvä, mistä kertoo jo loistava +/- tilasto (+14) ja viime aikoina alkanut pääsemään tasaisemmin pistesarakkeeseenkin. Jatkosopparia kouraan tälle miehelle, joka on vielä kauden jälkeen RFA eikä missään nimessä iällä pilattu (26v). Hyökkäyksessä taas käytännössä ottelun paras Detroit-kenttä määrittyy sillä missä kentässä Jonatan pelaa. Tekee peliä ja pelaa omaa peliään. Omaa kyvyt, joita joukkueesta ei liikaa löydy. Saanut kokoajan enemmän vastuuta, vielä kun ymmärtäisivät heittää kaverin ylivoimalle useammin heti alusta eikä vain lopuksi.

+ Moritz Seider / Lucas Raymond / Joe Veleno / Olli Määttä / Elmer Söderblom / Michael Rasmussen / Andrew Copp

Nuoriso on tulevaisuus totesi eräs legendaarinen lyyrikko ja sitä se tosissaan on, sillä tätä joukkuetta kantanut viime ajat nuorisokaarti eikä edes ne ennakkoon odotetut. JFV, Elmeri, Rasmussen kaikki on hoitanut oman roolinsa ja ollut mukana maalinteossakin. Määttä päässyt keuhkokuumeen jäljiltä palailemaan paremmin hoitamaan omaa rooliaan. Tämä joukkue tarvitsee suorittavaa Seideria ja Raymondia ja toivottavasti pahimmat slumpit alkaisi olla takanapäin. Seiderille auttoi kun viereen tuli Walman. Raymond edelleen vispaa kiekon kanssa liian kauan, ratkaisut kestää ja menee pötkölleen tosi helposti (= kiekonmenetyksiä). Andrew Coppista mulla on edelleen fiilis, että kunhan saa itsensä täysin kuntoon niin tuossa on hyvä ukko tuleville vuosille, käyrä on mielestäni niin silmän kuin tilastojen valossa ylöspäin.

+/- Ville Husso / Magnus Hellberg / Jordan Oesterle / Oskar Sundqvist / Filip Hronek / Tyler Bertuzzi / Robby Fabbri / Gustav Lindström / Dylan Larkin

Veskareilta vähän epätasaisempaa, välillä hyviä otteita välillä välipäiviä. Husson hulluttelupäivät ovat ohitse. Vähän sama pätee kaikkiin ketä yllä listattu. Larkinille kovemmat odotukset kuin muille, käsi toki haittasi hetken aikaa menoa mutta toivotaan että saisi hommaa käyntiin ja joukkuetta reppuselkään. Tuzzi on back! ja selkeästi viime kauden ketjulla yritetään kenties herättää kaikkia pelaamaan. Hronek Jetsiä vastaan karmea. Fabbri räppässyt jo muutaman häkin mutta myös pari typerää peliä vastapainoksi. Sundqvist näyttää välillä, että on legitti kolmosen laita ja jatkopaperia kouraan ja seuraavassa pelissä ei tee mitään. Oesterle hoitanut roolinsa.

- David Perron / Adam Erne / Pius Suter

Perron saatiin vihdoin pois kärkiketjuista. Pidempi pätkä meni, missä kaveri otti pelistä toiseen 2-3 täysin turhaa jäähyä (katson sinua Florida-peli) ja syy on monesti se, että hitauttaan jää jälkeen tai tekee kiekottomalle pelaajalle jotain. YV:llä ei myöskään tule tulosta, niin jäljelle ei jää hirveästi. Toivottavasti löytäisi entisestä nuottikaveri Fabbrista parivaljakon. Ainakin Veleno+Fabbri tuo jalkoja tämän dieselin rinnalle. Erne lähti ansaitusti poppareille, ei ole tuonut hirveästi taklauksien lisäksi mitään muuta. Suter pelaa AV:ta mutta siihen se tuntuu jääneen. Saa nähdä lähteekö Suter Zadinan tieltä pois.

- - Ben Chiarot / Dominik Kubalik

Chiarot on kyllä suht turhauttava kaveri. Uudenhehku on poissa, joo tuo elementtejä mitä joukkueesta puuttuu, mutta tuntuu kyllä vetävän pakkiparinsa syvään päätyyn. Ei se ihan katastrofaalista ole koko ajan ollut Hronekin kanssa. Paljon petrattavaa. Kubalik toinen, alkukauden kuuma pätkä on historiaa. Hyvä vetohan sillä on, mutta ei tällä hetkellä kyllä saa edes yv-aikaa kummemmin ja ansaitusti, ollut surkea 5vs5. Saa kiekon lapaan, niin se on siirretty jo eteenpäin eli ts. tappaa kyllä kaiken pelin ellei viimeinen siirto ole laukaus.

Loukkaantuneet: Filip Zadina / Mark Pysyk / Robert Hägg / (Jakub Vrana)

Raaputukset: Adam Erne, Nedeljkovic


Vrana waiveroitiin ja saa rauhassa kuntoutua Griffinsissä pelikuntoon. Ned on condition stintillä myös Griffinsissä, ensimmäiset kolme peliä loistavia saldolla 2-0-1, joista kaksi huippujengiä vastaan b2b. Toivottavasti saisi vireen kohdilleen, koska Lalonden sanojen mukaan ei miehen suhteen ole luovutettu. Varmasti tulee saamaan Hellbergin kustannuksella sauman. Zadinan paluu on tosiaan lähellä, Pysyk pitkäaikaispotilaana. Toivotaan, että loukkaantumiset helpottaisi nyt hetkeksi ja joukkue saisi alle reenejä samoilla ketjukoostumuksilla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No nyt kun sitä luovutti kauden suhteen ja "alkoi toivomaan tappioita", niin onkin pari peliä heti voitettu. :D Näin se menee.

Olihan tuossa tappioputken aikana jo paljon puhetta Lalolondelta, että oli tykännyt pelaamisen kehittymisestä, mutta harmitteli ettei se näkynyt tuloksessa. Pari peliä hävittiin vierasputkessa epäansaitusti. Sitten taas Winnipeg voitettiin kotona vähän ansaitsemattomasti, tuota matsia Lalonde taisi kutsua kauden surkeimmaksi peliksi. Mutta siinä oli vaikka mitä ongelmallisia Toronton reissun paluita, myöhään yöllä pääsivät vasta rajan yli ja kotona oltiin klo 2:33.

Sama taisi sitten käydä Torontolle, kun tulivat meilleppäin. Myöskään eivät olleet päässeet rajan yli nopeasti ja myöhäinen hotellisaapuminen näytti sekoittaneen pasmat edellispeliin verrattuna päinvastoin. Kun Matthews puuttui, niin Leafs näytti tuollaiselta "entisajan NY Islandersilta". Joku Tavares ykkössentterinä ja sen jälkeen ei mitään pelottavaa rosterissa. Ihan mankelissa olivat pääosan pelistä ja saivat tehtyä yhden säkämaalin Larkinin mailasta omiin. Näinpä yli 5 vuoden tappioputki Leafsiä vastaan saatiin vihdoin päätökseen.

Puolustuksen tilastoja kun olen nyt katsellut, niin siinä on nyt jotenkin sellaista balanssin löytymistä havaittavissa. Jos Chiarot-Seider oli se alkukauden musta aukko ja muut pari ylisuoritti, niin nyt oikeastaan kaikki vetää aika tasaisesti. Hronek on nyt hieman enemmän vaikeuksissa, yllätys yllätys, Chiarotin kanssa, mutta tuo ei ole ihan sellaista kauhua, kuin se pelaaminen oli Seiderin kanssa. Määttä ei ole päässyt Top4:ään keuhkokuumeensa jälkeen ja oli pitkään vähän ongelmissa, ilmeisesti vain kadonneen kunnon takia. Nyt taas näyttää paremmalta ja ollut hyvä jopa Gustav Lindströmin kanssa. Lindström oli alkukaudesta todella surkea kaikkien partnereiden kanssa, mutta Määttä on nyt saanut tämän kolmosparin toimimaan ok. Sinänsä se ei vaadi paljoa, kun tulee helppoja peluutuksia, mutta alkukaudesta esim.Hägg-Lindström pystyi vuotamaan helpoilla peluutuksillakin kuin seula.

Jake Walmanin nousu ykköspariin on sitten herättänyt viimeinkin Moritz Seiderin pelaamaan kärkipakin tasolla. En osaa sen enempää tulkita mistä tämä johtuu, onko se Chiarotin poistuminen vai mikä. Mutta Chiarotin kanssa tuntui että molemmat pelaa liian yliaktiivisesti ja samalla tavalla, jolloin molempien yliaktiivisuus johti aina fundamentaaliseen puolustuspään virheeseen. Nyt Walmanin kanssa, Seider oikeastaan alkoi pelaamaan enemmän puolustavammin, koska roolijako on selvempi ja Walmanilla on vapaudet hyökätä. Ja samalla Seider on löytänyt oman itsensä takaisin, tehojen kera. Ylivoimalla mies huokuu itseluottamusta ja on todella ottanut tahtipuikon heiluttajan roolin itsellensä. Nyt tuo pelaamisen rooli on Seiderilla "norris-pakin rooli" ja pelaamisen rytmitys muistuttaa hyvin paljon Nicklas Lidstörmiä. Tasakentin Seider on se peräpään lukko, joka lähinnä dominoi pelinavauksillaan syvältä ja pakkipari on offensiivisempi osapuoli. YV:stä käy sitten tehoilemassa.

Muistaakseni Tampan systeemissäkin (jota Lalonde Detroitiin on kopioimassa) alin pelaaja oli se kiekollinen pakki kun hyökkäyksiin lähdettiin. Hedman, McDonagh, Sergachev. Partneri pelasi ylempänä. Tämä homma oli jatkuvasti sivuraiteilla Chiarotin kanssa, tuon ekat 33 matsia runkosarjasta, millä tätä koitettiin väkisin saada toimimaan. Neliön muotoista palikkaa ängettiin kolmion muotoiseen reikään. Sen jälkeen kun tämä muuttui, Seider löysi paremman balanssin pakkiparinsa kanssa ja niin on tainnut löytää myös Chiarot (Hronekin kanssa).

Nyt joukkue on sitten terveimmillään koko kauden aikana, kun se Vrana unohdetaan ulos. Hänestä tuskin apuja on tulossa tälle kaudelle, saatikka ehkä koskaan. Nyt on mukava nähdä, mihin tämä Red Wings riittää. Parhaat on viimein askissa ja pakistoon löydetty erilainen balanssi. Puolet kaudesta jäljellä. Tuleeko pusku vielä playoff-paikan suhteen vai ei ?
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Mikä mahtaa olla Yzermanin sotasuunnitelma loppukeväälle? Viime kesän hankintojen jälkeen pleijaripaikkaa alettiin varmasti pitämään mahdollisena ja hyvältä alkukausi näyttikin. Nyt viiva alkaa kuitenkin karkaamaan, joten pitää tehdä uusia päätöksiä UFA-pelaajien suhteen. Ja niitähän riittää:

Larkin (NMC)
Bertuzzi
Suter
Sundqvist
Erne

Määttä
Oesterle
Pysyk
Walman
Hägg

Nedeljkovic
Hellberg


Kaikki muut paitsi Larkin ovat sopimuksiensa puolesta vapaata riistaa realisoinnille. Larkin pelaa noin 30 maalin ja 80 pisteen kautta, enkä usko kapteenin lähtevän Detroitista. Siellä varmasti sorvataan hiljaisuudessa maksimipitkää jatkoa.

Bertuzzi palasi vasta jäälle 1,5 kk:n saikun jälkeen, joten myyntiarvo muodostuu tässä seuraavan kuukauden aikana. Bert ilmoitti jo halukkuutensa jatkosopimukseen, mutta jos sitä ei saada helmikuun aikana aikaiseksi, niin kyllähän Y myy miehen muualle saadakseen edes jotain varmaa takaisin päin. Kyllä tuollainen 30 maalin mies kelpaa varmasti rentaliksi jollekin cuppia havittelevalle.

Oskar Sundqvist pelaa uransa parasta kauttaan pisteiden valossa. Täyttää maaliskuussa 29 ja uskoisin miehen haluavan testata arvonsa kesän markkinoilla. Siispä lihoiksi vaan.

Määttä on voittanut kaksi Stanley Cupia 2016 ja 2017 ja alkaa nyt vasta 28-vuotiaana olemaan pakkina uransa teoreettisella huipulla ja pelaakin varsin hienoa kautta. Jotenkin uskon, ettei Yzerman halua päästää miestä menemään, vaan tarjoaa jatkot vielä tässä ennen deadlinea. Luulisi kuitenkin myös Määtän hakevan nyt sitä maksimipitkää loppu-uran eläkesopimusta, koska UFA-markkinoilta joku sellaisen jopa saattaisi tarjota.

Nuo muut ovat sitten ihan sen varassa kyseleekö joku perään. Kyllähän pleijareiden alla joukkueita tankataan täyteen ihan vaan varmuuden vuoksi ja joku Erne tai Walman saattaa hyvinkin kelvata contenderiin roolipelaajaksi.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Hieno voitto Las Vegasista aamulla. Kyllä tuon Seider - Walman parin seuraaminen on mukavaa katsottavaa. Ei tosiaan haittais vaikka Walmanille maltillista jatkoa sorvattaisiin.
Lopussa vihu meinas taas tulla rinnalle, mutta tällä kertaa kestettiin. Karlssonin kavennus huikea taidonnäyte. Seisoi paikallaan ja ihmetteli että johonkin kiekko kolahti ja siitä sitten kiekko muutti täydellisesti suuntaa takakulmaan. Mutta kokonaisuutena vahva peli. Poffi juna se taisi jättää meijät jo kyydistä, mutta tämä olikin nyt kasvun vuosi.
Kumpa vaan nyt saataisiin ainakin Vranan ja Larkinin osalta selvyyksiä niin olisi taas positiivisempi fiilis tulevaisuudesta.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Lopussa vihu meinas taas tulla rinnalle, mutta tällä kertaa kestettiin. Karlssonin kavennus huikea taidonnäyte. Seisoi paikallaan ja ihmetteli että johonkin kiekko kolahti ja siitä sitten kiekko muutti täydellisesti suuntaa takakulmaan. Mutta kokonaisuutena vahva peli. Poffi juna se taisi jättää meijät jo kyydistä, mutta tämä olikin nyt kasvun vuosi.
Kumpa vaan nyt saataisiin ainakin Vranan ja Larkinin osalta selvyyksiä niin olisi taas positiivisempi fiilis tulevaisuudesta.
Harmillisesti oma kirjoittelu palstalle on ollut viime aikoina pikkuisen passiivista mikä vähän on mälsää, kovasti tekis mieli enemmänkin kirjoitella Wingsistä :D

Peli on valtavasti parempaa kuin vuosi sitten, mutta itäkonferenssi tänä vuonna (oikeastaan koko liiga) on todella armoton, ja Wingsin taso on just se taso miltä se jäällä näyttääkin. Eli huomattavasti kovempi jengi pelata vastaan kuin vuosi sitten tähän aikaan, mutta vielä kuitenkin kaukana idän lukuisista powerhouseista, ja prosessi on siltä osin vielä kesken. Pakko vaan jaksaa olla kärsivällinen.

Playoffien osalta näkymä on kyllä juuri toi, eri lähteet antaa Wingsin playoff-paikalle enää alle 10% todennäköisyyksiä lähes järjestään vaikka playoff-viivaan onkin matkaa vaivaiset viisi pistettä. Kilpailu viivan molemmin puolin on sen verta kovaa ja Wingsin ohjelma pysyy jatkossakin vaativana. Jos nyt oletetaan playoffviivan sijaitsevan kauden päätteeksi 96 pisteessä, ja Wings on nyt 44 ottelun jälkeen 46:ssa (19-17-8 eli yli .500 kummiskin), niin lopuista 38 ottelusta pitäis kairata 25 voittoa (tai vastaava jatkoaikatappioilla) eli saatavilla olevista pisteistä napata 66%. Pitäis siis pelata samalla tasolla kuin Tampa Bay Lightning on pelannut yli koko kauden.

Yksi pitkä >5 pelin voittoputki toki voi muuttaa asetelmia paljonkin mutta semmoinen pitäisi oikeasti tapahtua ennenkuin uskaltaa alkaa taas vahvemmin puhumaan playoff-haaveesta. Panthers varsinkin on alkanu viime aikoina nostaa osakettaan huolella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kumpa vaan nyt saataisiin ainakin Vranan ja Larkinin osalta selvyyksiä niin olisi taas positiivisempi fiilis tulevaisuudesta.

Vrana oli nyt ainakin maaliin osunut Grand Rapidsissa ekaa kertaa. Aika paljon tuo joukkue nyt kokenut muutoksia, karmean alkukauden jälkeen. Uusia pelaajia tullut Weatherby, O'Reagan ja Chiasson. Niin ja se se nyrkki-Pate. Nedeljkovic maalilla ilmeisesti auttaa, kun edessä on taas kaaos-puolustus. Olkinuorat sun muut normaalit maalivahdit toimisi järkevämmän systeemin takana, mitä Ben Simon ei osaa luoda.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Tiukka ottelu viimeyönä ja näyttää pudotuspelit epätodennäköisemmiltä, vaikka paljonhan tässä on pelejä jäljellä.

Harmillisesti tiettyjen pelaajien taso on pudonnut viime kaudesta ja eräiden loukkaantumiset ei ota loppuakseen. Tämän kauden voikin sitten sivuuttaa eräänlaisena oppimismatkana Lalonden johdossa ensimmäistä kertaa ja ensi kaudella parempaa suorittamista kaikilta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Larkin ja Yzerman kuulemma vielä melko kaukana toisistaan jatkosopimusneuvotteluissa.

Saisikohan Larkinilla draft lotteryyn yhden lipun lisää eli jonkun bottom jengin 1. kiekan varauksen jos pidättäisi 50% palkasta loppukaudelle? Ja sitten voikin signata takaisin kotikaupunkiinsa vapaana agenttina.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Miksi kukaan bottom jengi haluisi tällä kaudella luopua varausvuorosta ja nousta pykälää kahta ylemmäksi taulukossa että ne loputkin vuorot on huonompia?
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Ja kun negailun vauhtiin päästiin niin jatketaan. Mun puolesta saavat hävitä koko loppu kauden kaikki pelit jos sillä saataisiin oikeasti hyvä varausvuoro.
Detroitissa ei ole kymmeneen vuoteen ollut sellaista oikeasti eliittiä tasoa. Seideristä saattaa sitä tulla ja muutenkin nuoriso-osasto on ihan jees-tasolla, mutta jos ja kun tavoite on voittaa mestaruus joku kaunis päivä taas niin siihen tarvittaisiin ihan oikeasti ykköskorin pelaajia, ei neljää ketjua 2.-3. ketjulaisia. Niitä taas ei vaihtamalla tai vapailta markkinoilta saa juuri koskaan. Draftivuorot meillä järjestäen tippuu aina lotossa joten sekin kortti on vähän hasardi.
Larkin olisi erinomainen kakkossentteri oikeasti hyvässä jengissä.

Bertti jos pysyisi joskus kasassa niin voisi jopa vaihtua ykköskiekan varaukseen. Oli aiemmin mun suosikkipelaaja joukkueesta useamman vuoden ajan mutta toi koronaperseily vei maun ja nyt on sen verran vanha että on jo eläkkeellä kun Detroit pelaa taas keväälläkin lätkää. Ylipäänsä kaikki yli 25v pelaajat voi mun puolesta ulostaa pois jos vastine on hyvä.

Sillai luotan että yzerman saa pienen palan taas hommaa eteenpäin tälläkin treidi-ikkunalla ja draftissa. Mutta on se kyllä, viimeksi kun Detroitin matseissa oli jotain panosta mulla oli vielä jäljellä hiukset, näkö, elämänilo ja olin joku 30kg kevyempi.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Miten Ville Husso on pelannut? Jonkun verran katselin Wingsien alkukauden pelejä jolloin Husso oli kuin muuri, mutta nyttemmin seuraaminen on jäänyt ja Villen statsit ovat ottaneet todella paljon takapakkia. Osoittaako syyttävä sormi puolustusta vai onko Husso "palannut perustasolleen" huikean alkukauden jälkeen jolloin perustekeminen ei vain riitä pelien voittamiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös