Detroit Red Wings 2022–2023

  • 210 307
  • 1 004

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipas kova peli Rasmussenilta. Toivottavasti tämä jobi jatkuu pitempään tuossa kärkikentän fyysisenä laiturina, kemiat Larkinin ja Perronin kanssa tuntui natsaavan heti. Tokaa peliä vasta olivat yhdessä.

Paljonhan on miehestä haaveiltu jotain kolmoskentän shut-down sentteriä, mutta jos nyt pysyisi vaikka tuossa hommassaan. Irtopalan voittoja, maskipelaamisia, mahtava ohjurimaali Chiarotin kanssa. Saa pelit pidettyä elossa hyökkäysalueella erinomaisesti, kun pelaa ylempänä eikä ole niin suurta sentterin vastuusta omiin. Tätä lisää. Tietyllä tapaa tekee nyt Bertuzzin duunit.

Larkinin pelihuumori oli kanssa melkoinen, kun 2 maalin jälkeen yritti hattua nollakulmasta Elliottin kypärän kautta sisään. Saikin siihen hyvän kimmokkeen, mutta kiekko pomppasi pomppasi kypäräkimmokkeen jälkeen ylärimaan ja siitä ulospäin.

Seider tuntuisi olevan lämpiämässä. Nyt kahteen peliin on jättänyt ruumiin makailemaan kentälle. Edellisessä Kuznetsov, Tampaa vastaan Hagel. Puhtaita niittejä, ei mitään ihmeellistä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tylsät U20-kisat vähän menossa, kun Wings-prospekteja on mukana vain jenkkien varakapteeni Red Savage.

Kysehän ei ole siitä etteikö prospekteja olisi (2021 & 2022 drafteista), mutta ovat jo urapolullaan kehittyneet noista lasten kisoista ohi. Marco Kasper ei nähnyt mitään syytä liittyä Itävallan ryhmään ja Simon Edvinsson myöskin pelaa mielummin AHL, kuin näitä kisoja. Onhan hänellä jo 100 ammattilaispeliä vyöllään. Ja joku Buchelnikov on rusien maan pelaaja, jotka oivat boikotissa.

Ylempänä mainittu Amadeus Lombardi on OHL:n pistepörssissä neljäntenä, iältään 19,5 vuotta, eli nämä olisi hänen viimeiset kisat, mutta eihän Kanada pysty tällaisia yhden kauden yllättäjiä ja "Zegras"-tyylisiä, kaavasta poikkeavia taitopelaajia joukkueeseen valitsemaan. Siellä on taas täytetty alaketjut joillain tylsillä kahdensuunnan hyökkääjillä tai joku muu ihmeen status päättää valinnat.

Sinänsä kaikki on nyt lähinnä sattumaa, että miehiä ei kisoissa ole. Liam-Dower Nilssonin valitsematta jättämistä Ruotsissa ihmeteltiin, mutta siinäkin on tämä sama tekijä, että pelaa jo miesten pelejä. Ei tosin ole tällä kaudella missään vakuuttanut, mutta tuskin nyt ura missään päätepisteessä on. Suvantovaihe vain.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vranan paluuaikataulu näyttäisi nyt selkiytyvän. Mies lähetettiin Grand Rapidsiin hakemaan 3 matsista pelituntumaa conditioning stintillä. Nämä seuraavat GR-matsit on 28, 29 ja 31 päivä. Vuodenvaihteen jälkeen Detroit pelaa seuraavaksi 4.päivä tammikuuta Devilsiä vastaan, jossa mies päässee takaisin NHL-rosteriin.

Muistelisin, että jonkun pelaajan kohdalla aiemmin on conditioning stintti saattanut päättyä aiemminkin, jos on ollut liian ylikylän pelaaja AHL-tasolle ja osoittanut olevansa viressä. Saas nähdä miten tässä käy.

Fabbri pitäisi olla palaamassa samaan aikaan mitä Vrana. Mutta luulen, että hän lähetetään myös Griffinsiin tuon 4.päivän jälkeen, eikä palaa NHL-rosteriin suorilta noin pitkän poissaolon jälkeen. Samaan tyyliin jos pelaa 3 AHL-peliä alhaalla, niin Toronto-matsi keskiviikkona 12.tammikuuta voisi olla realistinen NHL-paluuajankohta.

Bertuzzin noin 6 viikon saikusta tulee täyteen 6 viikkoa 11.tammikuuta (loukkaantui 30.marraskuuta). Hänen en usko tarvitsevan mitään AHL-käyntejä. Suorilta askiin vaan 12.päivän Toronto-matsiin?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
En oikein pidä tästä uudesta pelitavasta, että katsotaan montako maalia vihulaiselle voi antaa eteen ennen kuin aletaan pelaamaan. Nyt 5-0 Buffalolle ja sitten alkoi tapahtua, mutta kiri loppui 5-3:een kun Kapanen nykäisi kuudennen tyhjiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En oikein pidä tästä uudesta pelitavasta, että katsotaan montako maalia vihulaiselle voi antaa eteen ennen kuin aletaan pelaamaan. Nyt 5-0 Buffalolle ja sitten alkoi tapahtua, mutta kiri loppui 5-3:een kun Kapanen nykäisi kuudennen tyhjiin.

Oli kyllä Hronekin uran huonoin ottelu, tosin oli tuomaritkin vähän vastaan. Läpiajossa selvä koukku jätettiin viheltämättä ja kohta olikin Sabres lisämaalin teossa.

Omituista on se, että Määtän sairastelun ja varmasti jo tervehtymisen jälkeen 2. ja 3. pakkiparit on pidetty erillään niistä hyvistä parituksista ja nyt on saatu sitten taas useampi huono pakkipari askiin. Miksi ihmeessä ei voi mennä takaisin hyväksi havaittuihin, Määttä-Hronek ja Walman-Oesterle.?

Husso oli näemmä nyt kipeänä. Ehkei pitänyt edes startata tätä suunnitelman mukaan, mutta puuttui kokoonpanosta ja Nedeljkovic oli Hellbergin kakkosena. Vaikuttaisi Michiganissa olevan jotain joulutautia liikkellä, koska myös Mickey Redmond kuulosti hyvin flunssaiselta ja Derek Lalonden äänikin oli sairastaneen oloinen Penssi-pelin lehdistötilaisuuden jälkeen.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa



Taas piti päästää vihulainen parin maalin karkumatkalle alkuun. Tällä kertaa alivoima toimi, eikä Ottawa päässyt rokottamaan typeristä jäähyistä. Hellbergiltä hyvä peli, nyt näyttäisi olevan luotettava tandem ja kumman vaan voi laittaa häkkiin. Kaksi rästipeliä olisi ja ne voittamalla pisteen päässä playoff-paikasta. Vuosi vaihtunut ja vielä ollaan haminoissa, eteen päin on menty.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt oli ekaa kertaa Chiarot-Seider hajoitettu. Koko pre-seasonin ja alkukauden jokaisen matsin ovat pelanneet yhdessä. Walman nousi ykköspariin.

Tasakentin:
Walman - Seider, 1 omiin
Chiarot - Hronek, 0 omiin
Määttä - Oesterle, 1 omiin

AV jatkoi samoilla parituksilla ja nyt se homma pysyi kasassa. Walman-Seider otti enemmän päätyaloituksia, eikä heidän aikanaan saanut Ottawa kertaakaan lauottua maalia kohti. Siis YV-tilanteessa. Chiarot-Hronek oli toinen AV pari, maalien osalta puhtaat paperit myös heille. Se on outoa, että Määttä on tipahtanut AV:ltakin pois ja ei nouse 3-paria ylemmäksi, onkohan jotain muutakin vaivaa siellä päällä kuin pelkkiä "illness" -jälkivaikutuksia?

Raymond heräsi, kun sai Jonatan Berggrenin vierelleen? Paras 2-3-4 ketju aina siellä missä Berggren? Kyllä se pelimies vaan on. Raymond ollut syvässä suossa jo pitkään, ja kuriositeettina, en minä tässä pelissä noteraannut drafti-kamu Tim Stützlea vastapuolelta oikeastaan mitenkään. Noh, ei olla 8 miljoonan lappua Raymondille heittämässä.

Larkin - Rasmussen - Perron
Berggren - Copp - Raymond
Kubalik - Veleno - Söderblom
Erne - Suter - Sundqvist

Ens peliin sitten Vrana mahdollinen, AHL-stintti käyty läpi, ei tehnyt siellä tehoja, 7 kertaa ampui viimisessä. Fabbrin paluu myös mahdollinen ja Bertuzzi jossain viikon päässä. Eiköhän nuo jotenkin porrastetusti tule mukaan. Erittäin vaikea nähdä, ketkä rosterista voisi tippua pois. Erne ehkä turhin äijä tällä hetkellä, ei ole mitään erikoistilannerooliakaan saanut kehitettyä Detroitissa olonsa aikana. Zadina on ainoa, jota en tuonne edes halua. Hänenkin paluunsa on lähellä, mutta saa kyllä palata ihan suorilta vaan pressiboxiin.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Raymondilta jännä peli. Hieno ajo maalille, josta syöttö Suterin lapaan ja maali. Sitten huonoa tuuria kun maila pomppaa DeBrincatin luistimesta silmäkulmaan ja 2+2 minuuttia rangaistuksia. Koska ilmeisesti vitutti niin otti sitten idioottimaisen estämisjäähyn päälle. Kun oli sen kärsinyt niin teki tasoitusmaalin ja yhtäkkiä Söderblom ja Rasmussen sitten tekivät tuosta innostuneena pari lisää.

Hellbergille meni maalit vähän helposti, ja pari kertaa hukkui kiekko näkökentästä ja sitten pyörittiin maalilla levottomana.

Velenolla ja Söderblomilla molemmilla muuten 6 ottelun pisteputket meneillään. Toki Söderblom oli sivussa muutamasta ottelusta siinä välissä eli virallisesti vain neljän ottelun pisteputki.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Velenolla ja Söderblomilla molemmilla muuten 6 ottelun pisteputket meneillään. Toki Söderblom oli sivussa muutamasta ottelusta siinä välissä eli virallisesti vain neljän ottelun pisteputki.

Tuo olisi hyvä jos homma kulkee heillä ilman Berggrenin ruokintaa. Saisi sen ukkelin muualle käyttöön, esim tuohon kakkosketjuun.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näköjään siellä Vranan conditioning stinttiä pidennettiin uudestaan 3 pelillä. Enpä edes tiennyt tästä mahdollisuudesta. Nyt puhuttiin että "maximum stint extended to 2 weeks". Kotipelejä ainakin nuo kaikki Griffinsin 3 peliä, joten ei tarvi matkustaa pitemmälle.

Selvästihän tässä haiskahtaa se, että rosteriratkaisuja halutaan vähän viivyttää, koska peli kulkee. Juurikin kaikki farmiin pudotettavissa olevat ELC äijät pelaa kaikki hyvin, Berggren, Veleno, Söderblom, niin ja Raymond, joka on ollut heikoin heistä.

Eli kun jengin esitykset viimeisestä 5 ottelusta (7 pistettä, 3 voittoa) ovat varsin ok, niin ei haluta vielä rikkoa tuota sapluunaa. Odotellaan jos iskee joku loukkaantuminen, niin sitten pelaaja on helppo korvata. Fabbri on lähimpänä paluuta rosteriin Lalonden puheiden mukaan, Devils-peliin.

Erne olisi oma valinta kokoonpanon ulkopuolelle. Ei nyt tarvi farmiin vielä ketään lähettää. Tai sitten Nedelkovic sinne lähtee, eiköhän tuo 3M palkka suojaa miehen.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Eipä mitään tarkempaa tietoa. Mut 5 mil palkka, epävarmuus miehen tilanteesta. Voi karkoittaa havittelijat. Vaikea tuota ymmärtää. Ehkä miehestä halutaan eroon tai Yzerman tietää ettei kukaan kaappaa. Mut olipahan hämmentävä uutinen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nyt kyllä tuli itselle yllätyksenä, että vrana heitettiin waiveriin. Osaako kukaan avata syitä tähän?
Conditioning stintillä ollessaan pelaaja lasketaan joukkueen kokoonpanoon. Eli vaikka Vrana pelaa AHL:ssä vielä tämän viikon (mikäli mikään joukkue ei häntä valitse?) niin vie yhden kokoonpano paikan. Yzerman ja Lalonde eivät halua ottaa waiver vapaita Velenoa, Söderblomia ja Berggreniä pois kokoonpanosta. Samaan aikaan on jostain syystä tärkeää pitää kolme maalivahtia ylhäällä (onko tässä pelko siitä että Hellberg tai Ned napattaisiin). Puolustajaa ei uskalleta laittaa waivereihin tai AHL:ään kun sitten niitä olisi NHL:n puolella vain 6 kappaletta ja se johtaisi ongelmiin mikäli tulee pikkuvamma joka pitää yhdestä pelistä poissa kokoonpanosta, mutta ei useammasta. Adam Erneä ei haluta laittaa waivereihin, koska Yzerman selkeästi pitää pelaajasta. Nyt Fabbri on pelikuntoinen joten häntä ei voi enää pitää IR-listalla ja pitää löytää paikka rosterista.

Yzermanilla on pakko olla vahva luotto siihen, että Vranaa ei napata waivereista korkeahkon palkan ja epäselvän tason takia. En kuitenkaan itse olisi tuota riskiä ottanut, vaan pistänyt Ernen ennemmin AHL:ään. Toki tuossa voi olla jokin herrasmies sopimus taustalla, että ei napata pelaajaa tuollaisessa tapauksessa waivereista.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Yzermanilla on pakko olla vahva luotto siihen, että Vranaa ei napata waivereista korkeahkon palkan ja epäselvän tason takia. En kuitenkaan itse olisi tuota riskiä ottanut, vaan pistänyt Ernen ennemmin AHL:ään. Toki tuossa voi olla jokin herrasmies sopimus taustalla, että ei napata pelaajaa tuollaisessa tapauksessa waivereista.

Voihan sillä olla myös varma tieto, että pelaajaa ei napata waivereista. Tänään illallahan tuo selviää.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Vähän huolettaa että twitterissä kommentoitu että Vrana poistanut kaiken Red Wingsiin liittyvän sisällön omasta somestaan. Eli oisko siellä mennyt sukset ristiin. :( No nämä pelkkää spekulaatiota. Harmi jos hyvä pelaaja menetetään ilmaiseksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vähän huolettaa että twitterissä kommentoitu että Vrana poistanut kaiken Red Wingsiin liittyvän sisällön omasta somestaan. Eli oisko siellä mennyt sukset ristiin. :( No nämä pelkkää spekulaatiota. Harmi jos hyvä pelaaja menetetään ilmaiseksi.
Ilmeisesti poistettu siinä vaiheessa kun meni tuohon Players Assistance ohjelmaan joten varmaan osa prosessia.
 

ipaz

Jäsen
Waiver-järjestys taitaa tänään olla ja palkkakatossa tilaa karkeastI:

1. Chicago (5,9 M)
2. Anaheim (14,3)
3. Columbus (0,3)
4. San Jose (0,03)
5. Arizona (17,9)
6. Montreal (0)
7. Philly (0)
8. Vancouver (0)
....
14. Buffalo (17,3 M)

Anaheimin lasken pois sillä perusteella että Yzerman ja Verbeek ovat erittäin hyviä kavereita ja tuttu GM-pari vuosien takaa. Jos Yzerman haluaa ettei Anaheim Vranaa nappaa, niin eiköhän tuo ole puhuttu. Jos taas "tarjoaa" Vranan tällä tavalla entiselle apulaiselleen, niin sekin on sovittu etukäteen.

Jäljelle jää siis Chicago ja Arizona. Haluaako nämä joukkueet nuoreen rinkiinsä 5,2 miljoonan ja kohta 27-vuotiaan kieltämättä erinomaisen hyvän maalintekijän, mutta jolla on ollut vaikeuksia pitää päänsä pelikunnossa. Mä luulen että Vrana menee waivereista läpi ja jatkaa kuntoutumistaan Grand Rapidsissa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Waiver-järjestys taitaa tänään olla ja palkkakatossa tilaa karkeastI:

1. Chicago (5,9 M)
2. Anaheim (14,3)
3. Columbus (0,3)
4. San Jose (0,03)
5. Arizona (17,9)
6. Montreal (0)
7. Philly (0)
8. Vancouver (0)
....
14. Buffalo (17,3 M)

Anaheimin lasken pois sillä perusteella että Yzerman ja Verbeek ovat erittäin hyviä kavereita ja tuttu GM-pari vuosien takaa. Jos Yzerman haluaa ettei Anaheim Vranaa nappaa, niin eiköhän tuo ole puhuttu. Jos taas "tarjoaa" Vranan tällä tavalla entiselle apulaiselleen, niin sekin on sovittu etukäteen.

Jäljelle jää siis Chicago ja Arizona. Haluaako nämä joukkueet nuoreen rinkiinsä 5,2 miljoonan ja kohta 27-vuotiaan kieltämättä erinomaisen hyvän maalintekijän, mutta jolla on ollut vaikeuksia pitää päänsä pelikunnossa. Mä luulen että Vrana menee waivereista läpi ja jatkaa kuntoutumistaan Grand Rapidsissa.
Yksi vaihtoehto voi myös olla St. Louis, missä sekä Ryan O'Reilly että Tarasenko päätyivät juuri LTIR-listalle.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Yllättävä ratkaisu yhden johtavan pelaajan heittäminen waivereille. Jopa niin yllättävä, että haisee ns. palaneelle. Onko tietoa siitä koko syksyn kuntoutuksesta, mitä siellä kuntoutettiin? Päihteitä, kipulääkkeitä, mielenterveysongelmia?

Tuskin tässä nyt puhutaan mistään venähdyksestä tai murtumasta, mikä ei ole parantunut oletetusti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Yllättävä ratkaisu yhden johtavan pelaajan heittäminen waivereille. Jopa niin yllättävä, että haisee ns. palaneelle. Onko tietoa siitä koko syksyn kuntoutuksesta, mitä siellä kuntoutettiin? Päihteitä, kipulääkkeitä, mielenterveysongelmia?

Tuskin tässä nyt puhutaan mistään venähdyksestä tai murtumasta, mikä ei ole parantunut oletetusti.
Addiktiot ja mielenterveyshäiriöt ovat yleisimmät syyt miksi noissa käydään. Tarkempia tietoja ei kerrota eteenpäin, ellei potilas itse halua sitä tehdä. Tuo on luottamuksellinen ja pelaaja saa tuona aikana palkkansa, mutta ei rasita palkkakattoa. Tämä ihan sen takia, etteivät pelaajat jättäisi menemättä noihin ja kärvistelisi ongelmiensa kanssa yksin peläten paikkansa menettämistä.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Ja tuota taustaa vasten on nyt joukkueessa tehty johtopäätökset kuntoutumisesta. Kertoo ongelman laajuudesta. Toivotaan kaikkea hyvää pelaajalle, mutta oletettavasti joku muukin joukkue voi tulla samaan johtopäätökseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös