JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Hitsi. Näin suurta hype fiilistä ennen kauden alkua en muista koko aikana mitä Wingsejä kannattanut. Vaikka odotusarvona oli vuosia Stanley Cup. No johtunee ettei meillä ole koskaan ollut jännittävää odotusta mitä tulokkaat voi saada aikaan.
Ei ole ollut aikaa jolloin että jopa kolmella pelaajalla on ihan realistiset mahdollisuudet samalla kaudella Calderiin, Nedeljkovic, Seider ja Raymond. :D Alkais jo ...
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, JokeritYöltä highlightsia. On kyllä innokkain fiilis vuosiin kauden kynnyksellä, kun tämän tason junnuja kilpailemassa pelipaikoista. Viime yöltä Veleno ollut liekeissä ja Seider jakoi muutaman pommin. Eiköhän se niistä tosipeleistä viimeistään lähde. Ylivoima on ainakin harjoituspeleissä ollut ihan eri tasoa kuin edelliskaudella.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Näinhän se menee ainaki omassa ajattelussa :D :

Jos preseason pelit menee hyvin: "Red Wings voi olla sp00ky tänä vuonna, playoffit ehkä??"
Jos preseason pelit menee huonosti: "preseason, ei lasketa"

Mutta ehdottomasti mieluummin tää edeltävä kuin jälkimmäinen skenaario!
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Melkeenpä kaikki pre-season pelit on tullut katsottua ja jos tuosta nyt jotain huomioita tekisi kokonaisuutena. Yksittäisiin peleihin turha takertua. On se semmosta puolittaista höntsää kuitenkin lähinnä puolustamisen kurinalaisuuden osalta ja isompana asiana kaikissa matseissa melkein ollut tuo hirvittävä koti-rosterien etu läpi NHL:n. Tämä tuntui jopa markkinointikikalta, että halutaan kotijengille isomaalisia voittoja ja kausarimyyntiä taas korona-ajan jälkeen. Jotenkin ollut läpinäkyvää, että liigan läpi olisi jopa jotenkin yhteisesti ollut sovittu, että junnut tai AHL-kurarosteri heitetään vieraskentällä susille ja kovemmat nimet pelaa kotona. On toki tätä nähty aiempinakin kausina, mutta tuli silmille jotenkin vielä överimmin.

Vedonlyönnistä tämä ainakin teki naurettavan helppoa. Ehkä helpointa ikinä ja en varmasti koskaan ole voittanut yhtä hyvällä osumaprosentilla lyhyellä aikavälillä, mitä nyt. Pelkillä kokoonpanotiedoilla vaan.

Mutta sitten itse Red Wingsiin. Harkkapeleissä on positiivisesti saanut ihmetellä tuota, että pelejä hallitaan lähes suvereenisti tasakentin, nopeudella ja lyhytsyöttämisen kautta kiekollisella taidolla. Jotain hyviä asioita on kyllä kesän aikana tehty. Rosterikin on toki vaihtunut, mutta jotenkin ei voisi uskoa että se niin paljoa on vaihtunut, että tällainen nopeus pistää merkittävästi silmään. Mutta ehkä jotenkin huomaamatta kaikki Yzermanin tekemät muutokset liittyy siihen, että raskaan jalan miehiä on poistunut ja jalkavuutta on tuotu tilalle. Esim Mitchell Stephens on juurikin tällainen äijä. Myös tuossa Columbus-kohtaamisessa Nyquistin nähtyäni taas terveenä, tuli mieleen että miltähän Gussesta tuntuu nähdä vanhat tutut seurakaverit. Ja sitten kun aloin niitä ynnäilemaan, että ketäs tuttuja pelikavereita tuossa rosterissa oli, niin ei tainnut olla kuin Larkin. Niin paljon on rosteri uusiutunut Nyquistin siirryttyä Columbukseen.

Tasakentin on pelattu vauhdikasta kiekkoa ja maalieron on tasakentin oltava julmetun hyvä. Helvetti kun en pääse tätä tarkistamaan, kun pre-season tilastoja kerännyt Natural stat trick on tietysti tänään nurin. Ylivoiman näytettiin eilisissä matsi-grafiikoissa olleen koko NHL pre-seasonin tehokkainta (40%). Mutta totaalinen murheenkryyni on ollut alivoimapelaaminen. Se on varmasti huonompaa mitä tuo pre-season-paras ylivoima. Omissa kolahtaa aina käytännössä heti. Oikeasti. HETI. Syynä näyttäisi olevan joku uusi PK-formaatti, jota yritetään ajaa sisään. Kuvio on jonkinlainen esihistoriallinen timantti, mikä ei tunnu sopivan nykykiekkon YV-formaatteja vastaan sitten pätkääkään. Heti kun kuvio asettuu paikoilleen (ensinnäkin, itselle tulee paha olo, että eihän nyt noin voi pelata) keskusta jää täysin auki ja vihu painaa siitä helpon maalin. Kukaan ei ollut väärin sijoittunut, vaan kuvion suhteen täysin oikein sijoittunut ja se kuvio vuotaa kuin seula. Aivan järkyttävän näköistä, en muista yhdenkään jengin jääkiekossa pelaavan nykypäivänä tuolla tavalla, ihan yksinkertaisesti siksi että on se kuolettavan tehoton kuvio.

Alex Tanguayta on kovasti hehkutettu tuon uuden YV:n taustalla, että se on hänen kädenjälkeään. Mutta kiinnostaisi kyllä tietää paljon enemmän, että kuka perkele tuon alivoiman on ideoinut. Toivottavasti kauden alkaessa tuo kokeilu on jo heitetty romukoppaan. Ei kestäisi katsella moista "vastustajan varmaa maalia" yhtään enempää.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Se millä ketjuilla kauteen lähdetään, niin pre-season mutut, eye-testit ja advancet statsit sun muut waiver-vapaudet huomioiden, luulenpa että näillä mennään:

1. Larkin, selvä tapaus ykkösen keskelle. Vaikuttaisi henkisesti piristyneeltä, tiimin oletettavan nousujohdanteen ansiosta.
2. Fabbri, ehkä koko pre-seasonin paras pelaaja. Ollut tehokas ja kiekollisesti dominoiva, niin silmällä kuin advanced stateissakin. Peli toiminut Suterin ja Raymondin kanssa, mutta viime kauden ykkösnyrkissä oli nämä kolme, ketkä ensin mainitaan.
3. Bertuzzi, täydentänee ykkösketjun nyt kun on kunnossa. En oikeastaan näe, että asema joukkueessa olisi uhattuna mitenkään muuten kuin terveyden osalta. Oli todella hyvä oma itsensä viime yön pelissä.
-------------
4. Pius Suter, erinomainen haku tämä edelleen on. Peliälyllään saa tuon kakkosen toimimaan ja ollut parempi mitä ikinä luulin. Tälle kakkossentterin tontille ei nyt oikeastaan ole kilpailua. Kyllä se on vaan Yzermanille helppoa löytää sopivat pelimiehet.
5. Adam Erne. Ernelle vielä vähän epäselvää tuo mihin paikkaan istutetaan middle6:ssa, mutta aivan selvää on ettei nelosketjun mies enää ole. Mennyt eteenpäin pelaajan ja on se likaisen työn tekijä 2-3 ketjuissa, kuten Bertuzzi ykkösessä. Nyt Rasmussenin puttuessa näkisin jopa mahkuja kakkosketjuun, kun duunaripelaaja sieltä puuttuu. Mutta ehkä se ketju rakennetaan ilman tuollaista pelaajaa.
6. Filip Zadina on näyttänyt jälleen tuskaiselta koko pre-seasonin, mutta silti sieltä tuntuu tulevan aina kerran pelissä joku käsittämätön maalimanluokan syöttö, joka vapauttaa jonkun täysin avopaikkaan tai läpiajoon. Vieläkin isossa osaa NHL-fanimaailmaa on olemassa jonkinlainen harhausko siitä että Zadina olisi joku sniper, mutta minä alan näkemään hänessä enemmänkin nuoren Mikael Granlundin. Tämä on nyt jo kolmatta kautta sama. Hän on joskus ennen junioritasolal tehnyt maaleja paljon, mutta tuo syöttötaito tuolta tulee nyt esiin, kun ei muuhun pysty. Ongelma on edelleen liikkeen puutteessa, jolloin ei pääse maalintekijänä kunnon paikoille. Pakki ehtii aina häiritsemään ja nollaamaan tilanteen. Ratkaisu on silloin syöttö ja se on hyvä. Kestihän se kehittyä Granlundilakin, toisaalta hyvä että Zadina on nyt epämukavuusalueella ja joutuu itsestään kehittämään uusia puolia. Odotukset maalintekijästä silti unohtaisin, sieltä on jotain muuta tulossa. Asetelma odotuksien suhteen on kääntynyt täysin päälaelleen.
7. Mitchell Stephens. Järkyttävän hyvä haku se on tämäkin Yzermanilta. Haki kaupasta luotettavan alaketjujen pelaajan. Nopeuden suhteen tulee mieleen nuori Darren Helm, läpiajoja vähän väliä ja osunut maaliinkin. Lienee lukittu nelossentterin tontille, kun middle6 löytyy muut vaihtoehdot ja ehkä Chase Pearson ja Carter Rowney oli ainoat tämän sentteri-spotin haastajat. Molemmat jäänet kyllä kaikessa Stephensin varjoon. Lienee ykkösalivoiman spesialisti, olihan se Tampan aikana aika hyvä aloituksissakin.

Fabbri - Larkin - Bertuzzi
Zadina - Suter - X
Erne - X - X
X - Stephens - X

Nyt olisi päästy siis tähän asti.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
8. Lucas Raymond. Sieltä se poika tuli ja on pelannut kuin aikamies ohittaen taidoillaan käytännössä kaikki vanhat NHL-turhakkeet. Ei pitäisi olla mitään epäselvää, etteikö aloittaisi pelaavassa NHL-rosterissa. Ei mahdoton ajatus jopa ajatella ykköskenttään, mutta eiköhän se tuohon kakkoseen sovellu oikealle laidalle. Eilen pelattiin Bertuzzi-Suter-Raymond kolmikolla. Kehut olen kirjoittanut jo aiemmin ja todella vaikea nähdä mitä annettavaa AHL-peleillä olisi hänelle? Kiekonsuojaaminen onnistuu ja puolutuspelissä ei ole puutteita. Kehittyä voi NHL:ssäkin, kun on niin hyvä että pärjää. Monet ovat puhuneet että ei niin näkyvä tasakentällisin, mitä ylivoimalla, ja sitten kun katsoo tilastoihin, niin asia on toki näin. Ei loista tasakentällisin, koska puolustaa niin hyvin. Ei ole ollut kentällä yhdenkään tasakenttämaalin aikana omiin. Laukaisujakaumat tukee samaa. YV:llä sitten pyörittää koko palettia ja saa muut Wingsin ex-YV-miehet näyttämään radikaalisti huonommilta.

9. Joe Veleno. Middle-kutosen täyttäminen jatkuu ja muiden loukkaantumisten turvin paikka on aukeamassa Velenolle. Vähän varjojen mailla meni aiemmat pelit, mutta nyt viimeisimmässä alkoi irtoamaan. Rasmussenin ollessa loukkaantuneena, ja loukin venyessä käsittääkseni vielä kauden aloituksen yli, Velenolle on 3.ketjun sentterin rooli tarjolla. Ilman tätä loukkia olisi voinut olla todennäköisimmin Griffinsin 1.sentteri.

10. Sam Gagner. Sitten vähän yllättävämpi nimi, Gagner ollut pre-seasonin todella hyvä. Varmasti mennyt monelta täysin ohi ja yksi syy miksei Bobby Ryania tarvi signata lopulliseen sopimukseen. Näiden veteraanien välisessä vertailussa Gagner on ollut offensiivisesti vähintään yhtä hyvä mitä Ryan, mutta pystyy myös pelaamaan alivoimaa ja on sitä kautta käyttökelpoisempi. Puhtaan offensiivista ukkoa tuonne middle6 kyllä on tarjolla, mutta AV-pelaajista on pulaa. Siksi Gagnerille on etenkin näillä peliesityksillä käytännössä varma paikka ja Ryan jää todennäköisesti ilman lappua, jos lisäloukkeja ei tule.

Fabbri - Larkin - Bertuzzi
Zadina - Suter - Raymond
Erne - Veleno - Gagner
X - Stephens - X

Tässä nykyisessä tilanteessa loukkien suhteen voisi jopa miettiä Ernen nostamista kakkoseen, tuomaan sen fyysisen elementin ja kytkemään entuudestaan tutut Zadina&Velenon yhteen tuossa kolmosessa. Mutta enemmän kiekollisella kakkosketjulla ja jyrämäisellä kolmosella Blashill on noita kokonaisuuksia rakentanut. Molemmin käy.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
11. Namestnikov. Nelosketjuun on sitten hakusessa erilaisempia ukkoja. Vlad Namestnikov ei ole mitenkään pre-seasonilla säväyttänyt, mutta kun alkaa etsiä näitä neloseen soveltuvia kavereita, niin Namestnikov on heistä vähiten huono. Ja kun tuo AV uusiutui paljon (Glendening, Helm, Filppula, Nielsen pois) niin Namestnikov on Gagnerin kera sitä eniten viimekauden puolella pelannut pelaaja. Jotain jatkuvuutta tarvitaan tähänkin.

12. viimeinen spotti menee sitten vaikeaksi. Carter Rownyn uskoin tuon paikan ottavan, koska on hankittu AV-spesialistina joukkueeseen, mutta on ollut pre-seasonilla valitettavan surkea. Kaikissa tilanteissa. niin tasakentin kuin AV. Saattaa olla että joutuu lopulta waivereiden kautta AHL:ään. Ei Givani Smithkään ole hyvä ollut ja lienee ainoa ylös jäävä varahyökkääjä. Yzerman on ilmoittanut että 8 pakkia jää ylös, joten kauden aloittava lopullinen rosteri on muotoa 13+8+2. Silti jokerikorttina tähän nousee Chase Pearson, joka ei pystynyt sentterin asemassa haastamaan Stephensiä, mutta sitten näistä jäljellä olevista vaihtoehdoista saattaisi olla se, joka paikan ottaa nelosen laidasta. Pelasi jo viime yönä Stephensin laidalla. Ehkä veteraani Rowney on epätodennäköisempi menettää waivereissa ja jättää nämä nuoremmat Smith ja Pearson ylös.

Fabbri - Larkin - Bertuzzi
Zadina - Suter - Raymond
Erne - Veleno - Gagner
Pearson - Stephens - Namestnikov

(13.Smith)
Rowney - waivers (tai sitten Pearson ja Rowney on siellä nelosessa)
Vrana - LTIR
Rasmussen - IR


Tässä siis todennäköinen kauden aloittavan rosterin tilanne. Vrana siis sivussa 4kk ja Rasmussen voisi alkaa palailemaan rosteriin samoihin aikoihin, kun tulee nuo ekat Bertuzzilta väliin jäävät Kanadan pelit (Game 5). Rasmussen tiputtaa sitten Pearsonin rosterista, jos ei enempää loukkeja tule. Jos Rasmussen ei vielä ehdi palata, niin Bertuzzi-tuuraukset putoaa Givani Smithille. Mennee neloseen ja Namestnikovia ylemmäs jne.

Jonatan Berggrenin osalta se loukkaantuminen prospect-turneessa osui vähän huonoon paikkaan. Näkemättä näitä ukkoja, ennenkuin yhtään reenipeliä oli pelattu, pidin mutulla Berggrenin NHL-paikkaa jopa todennäköisempänä mitä Raymondin. Noh, takki kääntyi suhisten aika nopeasti kun alettiin pelaamaan. Ei Berggren huonoksi ole muuttunut, mutta Raymond vaan tuli aivan ylikylän esityksillä sisään. Berggren on periaatteessa näyttänyt parissa pre-season pelissä silmään ihan hyvältä (tilastoissa ei), muttei nyt oikeastaan pysty syrjäyttämään ketään tuolta Top9 hyökkäyksestä. AHL:stä hyvä aloittaa. Myös yksi syy, miksi sitä Ryania ei tarvita sopimukseen. Berggren kyllä tarjoaa ihan saman offensiivisen vaihtoehdon mitä Ryan, jos loukkisuma lyö päälle.

***

Pakiston osalta oikeastaan tuo kauden aloittava teoreettinen suunnitelma ei ole muuttunut mihinkään. Yzerman ilmoitti että 8 pakkia jää ylös ja nuo ovat olleet selviä tapauksia jo ennen pre-seasonia. Loukkaantumisia ei ole tullut, eikä mitään yllättäviä tasonnostoja tai tasonlaskuja.

DeKeyser - Hronek
Leddy - Seider
Staal - Stecher

(Oesterle - Lindström)

Aloittava Top6 lienee aika selvä, vain Lindströmin näkisin haastavan Stecheriä, jos noita pareja rakennetaan hieman eri tavalla. Seiderin ottaisin irti tuosta Leddystä, jotta pääsisi itse pelaamaan enemmän kiekolla. Silloin Stecher tai Lindström sopii enemmän varmistamaan Leddyn parina. Seider taasen voi mennä joko DeKeyserin tai Staalin kanssa, jolloin roolijako on hyvä. Sama Hronekin kohdalla. Siinä aika liki ne vaihtoehdot on. Miksei siis näinkin:

DeKeyser/Staal - Hronek
DeKeyser/Staal - Seider
Leddy - Stecher (tai Lindström)
(Oesterle)

Tuolloin jokasessa parissa olisi kiekollinen ja varmistava pelaaja ja aika tasaisesti voisi peluuttaa. Ei ole kärkiparia eikä kolmosparia. Oesterle tarjoaa lähinnä kiekollisen vaihtoehdon vasemmalle puolelle, jos loukkeja tulee. On myös pelannut aiemmin hyökkinä, joten lienee näitä pitkien vieraskiertueiden tärkeitä paikkaaja-pelaajia.

Greiss
Nedeljkovic


Maalivahtien kohdalla mitään kummallista ei ole tapahtunut. Alkusuunnitelma oli 1A ja 1B, eli Greiss + Nedeljkovic ja sillä lähdetään. Mitään haastajia ei Pickard ja Brattström tässä kohtaa ole ja menevät AHL:ään.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Kiitos @Henkka hyvä tiivistys. Harkka matseja lähinnä tulosten ja highlightien perusteella vain seurannut. Onneksi kauden avaus osuu perjantaille ni pääsee sen ihan katsomaan.
Laineen maali pisti pahasti silmään, et miksi Seider ei pamauttanut kaveria pystyyn tilanteessa. Mut toi miten kuvailit tuota alivoimaa taitaa asian selittää. Sekä että kyseessä vielä pre-season.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kiitos @Henkka hyvä tiivistys. Harkka matseja lähinnä tulosten ja highlightien perusteella vain seurannut. Onneksi kauden avaus osuu perjantaille ni pääsee sen ihan katsomaan.
Laineen maali pisti pahasti silmään, et miksi Seider ei pamauttanut kaveria pystyyn tilanteessa. Mut toi miten kuvailit tuota alivoimaa taitaa asian selittää. Sekä että kyseessä vielä pre-season.
Ei siinä Laineen maalissa oikeastaan ollut sen kuvion kanssa tekemistä. Se oli lähinnä paska pelaaminen keskialueella.

Mutta Seider on pelannut jotenkin "veltosti" ihan kuin epämukavuusalueella, lähinnä mailapuolustamista kehittäen. Vasta tuossa viime yönä Wilkes-Barrea vastaan tuntui ensimmäistä kertaa hermostuvan ja se tuntui saavan hänestä tuota ilkeämpää elementtiä esiin. Uskoisin että tätä pre-seasonia on nyt hyödynnetty jollakin tapaa pelaamisen kehittämiseen, tilanteiden pelaamisessa on jotenkin ollut liikaa miettimistä. Virheitä ja vääriä sijoittumisia on tullut, siinä missä hyviä suorituksiakin. Kun herra sitten taas alkaa oikeasti pelaamaan ja antaa flown viedä, niin todennäköisesti nähdään se oikea Seider. Silloin ukko on elementissään.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Se tuossa tilanteessa niin jotenkin silmiin pistävää oli että mm-kisa / shl Seider olis Patun tohon ajanut suorille. Olis ollut niin helppo niitti. Toki nähnyt vain sen some klipin tilanteesta joten ei sen suurempaa näkemystä. Lähinnä ihmettelin miksi kolme jäbää luistelee rivissä taaksepäin ja Seider ainoa kuka edes yrittää jotain. Hyvin olis pystynyt laitaa ns stopparin ja siihen olis jääny, kun suoraan kohti luisteli. Mut kuten sanottu vain sen pienen klipin varassa, joten en ole nähny koko tilannetta.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Vaikka en fani olekaan tykkään katsella Red Wingsien pelejä. Nopeaa ja jalkavaa mutta äärettömän rentoa lätkää. Näyttää että mennään kevyellä jalalla ja pidetään hauskaa jäällä eikä liian otsa kurtussa. Ajoittain äärettömän helponnäköistä kiekkoa ja tehokastastakin. Voisin kuvitella että äärimmäisen pelaajia kehittävää jääkiekkoa. Tietysti siinä on myös huonot puolensa kuten sarjasijoitus viime kaudelta kertoo. Voisin kuvitella että tulevalla kaudella pisteitä kertyy enemmän kun kehitys etenee. Toinen pelityylillisesti hieman samanlainen on Devils. Aina kun mahdollista striimit tulilla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vaikka en fani olekaan tykkään katsella Red Wingsien pelejä. Nopeaa ja jalkavaa mutta äärettömän rentoa lätkää. Näyttää että mennään kevyellä jalalla ja pidetään hauskaa jäällä eikä liian otsa kurtussa. Ajoittain äärettömän helponnäköistä kiekkoa ja tehokastastakin. Voisin kuvitella että äärimmäisen pelaajia kehittävää jääkiekkoa. Tietysti siinä on myös huonot puolensa kuten sarjasijoitus viime kaudelta kertoo. Voisin kuvitella että tulevalla kaudella pisteitä kertyy enemmän kun kehitys etenee. Toinen pelityylillisesti hieman samanlainen on Devils. Aina kun mahdollista striimit tulilla.
Tästä olen nähnyt myös kirjoittelua tuolla rapakon toisella puolella. Ei olla tulevalla kaudella todellakaan contender, eikä edes playoff-joukkue, mutta joukkueeseen on nyt puhallettu raikas nuoren ja nousevan joukkueen henki. Peli tulee olemaan viihdyttävän näköistä. Ei varmasti virheetöntä ja parhaat porukat tulee rokottamaan ja viemään pisteet ammattilaisten rutiinilla. Mutta pykälä pykälältä Yzerman rakennuprojekti on menossa vääjäämättömästi parempaan.

Voisin jopa ennustella sellaista, että Detroit tulee olemaan oman Divisioonansa 5.sijalla, Montrealin, Ottawan ja Buffalon edellä. Moni varmasti kauhistuu tästä ennustuksesta, mutta sanotaan että siihen riittää 75 pistettä. Ja eroa divanarin neloseen tulee olemaan 30 pistettä.

Atlantic on niin kahtiajakautunut, että koko Top4 TBL/FLO/BOS/TOR pystyy kerämään kaikki +105 pistettä. Ja Detroit on divisioonan vitonen, siellä valovuoden ja 30 pisteen päässä.

Ja mitä itäiseen konferenssiin tulee, niin koko Metropolitan divisioonan voi sijoittaa Atlantic nelosen ja Atlantic vitosen väliin. Tuon divisioonan tasaisuus ja laadukkuus on jotain aivan järjetöntä. Columbus on ehkä se huonoin joukkue, mutta parempi kuin Detroit tai Montreal.

Eli näin itä tulee menemään pisteissä:

1. Tampa +105 pistettä
2. Florida +105 pistettä
3. Boston + 105 pistettä
4. Toronto + 105 pistettä
-----------------
5. Metropolitan 1 (noin 100 pistettä)
6. Metropolitan 2
7. Metropolitan 3
8. Metropolitan 4
------------------------ playoffviiva
9. Metropolitan 5
10. Metropolitan 6
11. Metropolitan 7
12. Metropolitan 8 (80 pistettä)
-----------------
13. Detroit (75 pistettä)
14. Montreal
15. Ottawa
16. Buffalo
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Liikaa en preseasonista ole innostunut, SaiPa opetti aika hyvin olemaan maltillinen odotusten kanssa kun oikea kausi alkaa. Mutta hyvältähän tuo on näyttänyt ja varsinkin Raymondin ja Seiderin otteet tulevat olemaan erittäin kiinnostavia. Alkaisi jo!
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tulihan ne harjoitusten ketjutkin sieltä Ansar Khanin Twitterissä:

Raymond ykköskentässä.

Bertuzzi - Larkin - Raymond
Fabbri - Suter - Zadina
Erne - Rasmussen - Gagner
Veleno - Stephens - Rowney
---------------------------
Smith, Namestnikov varamiehinä.

DeKeyser - Hronek
Leddy - Seider
Staal - Lindstrom
---------------------
Oesterle-Stecher

Saa nyt nähdä jääkö Troy Stecher avauksen ulkopuolelle. Lindstörmillä on kuitenkin enemmän annettavaa AV-pakkina.

Joku pitäis vielä waiveroidakin, tai lähettää ELC edes alas. Toisaalta Smithin kohdalla puhuttu loukkaantumisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joku pitäis vielä waiveroidakin, tai lähettää ELC edes alas. Toisaalta Smithin kohdalla puhuttu loukkaantumisesta.
Velenon pistäisin mieluummin AHL:ään pelaamaan 18-20 minuuttia pelissä kuin pitäisin nelosketjussa pelaamassa 9 minuuttia. Smith/Namestnikov mieluummin siinä roolissa.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Edvinsson oli kyllä erittäin hyvä IFK:ta vastaan CHL:ssä. Kaverilla on loistava kyky tulla kiekon kanssa karvaajista läpi kun laittaa kiekon pitkän mailansa kanssa suojaan ja jatkaa vain luistelua. Aivan kuten videolla. Todella vaikea saada karvaajien kiekkoa pois lavasta laillisin keinoin. Melkin jopa mahdotonta. Kivihän sen CHL-studiossa sanoi, että aina kun pelaaja varataan näin korkealla, niin jotain hyvin erityistä pelaajassa silloin on.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Velenon pistäisin mieluummin AHL:ään pelaamaan 18-20 minuuttia pelissä kuin pitäisin nelosketjussa pelaamassa 9 minuuttia. Smith/Namestnikov mieluummin siinä roolissa.
Ainakin nyt vielä meni teknisesti Grand Rapidsiin. Mutta noilla alkaa kausi vasta perjantaina, katsotaan selviääkö Red Wings ilman loukkaantumisia sinne asti.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux
Suosikkijoukkue
Leijonat, U20
Oh my. Nyt joku pliis vois puhaltaa ilmat pois hyperenkaista jotta ei lähe meikällä ihan laukalle. Miten voi 18-kesäsenä pelata tolla tasolla SHL:ssä?
Olin paikan päällä HIFK - Frölunda - pelissä, eikä tuo Edvinsson kyllä siinä pelissä mitenkään erityisesti esiintynyt edukseen. Ihan hyvin avasi peliä, mutta tuon videon näköisiä nousuja ei kyllä näkynyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Aika hauska juttu.

Jonatan Berggren lähetettiin Grand Rapidsin farmiin, löi paikkakunnan mapsiin ja lähti ajelemaan. Sattui vaan menemään Ohion osavaltion Grand Rapidsiin, pieneen 700 asukkaan kylään. :D


Ei siitä onneksi tullut kuin sata mailia ja pari tuntia väärään suuntaan ajelua.

***

Yöllä sitten kauden avaus Tampaa vastaan.

Red Wings katkoi viime kaudella noita tappioputkia Tampaa vastaan. Enää ei olla hävitty 15 kertaa peräkkkäin tai jotain. Mutta Andrei Vasilevski ei ole koskaan hävinnyt peliäkään Red Wingsille. Saas nähdä onnistuuko ens yönäkään. Kovan vitutuksen sai mestarit varmaan tuosta vihkoon menneestä kotiavauksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy