Detroit Red Wings 2018–2019

  • 138 614
  • 509

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@secord samaa mieltä, kaikki kunnia Detroitin pitkälle playoff-putkelle, mutta modernia aikaa se käsittää noin puolet. Tai ainakin itse miellän moderniksi ajaksi NHL:ssä ajan jolloin palkkakatto on ollut käytössä. Ja mielellään kuulisin kuinka se Pens on alkanut nyt yskimään, kun ei cup tullutkaan viime keväänä kaupunkiin vai? Tämä ei toki tänne liity, mutta...
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vai taas on provoa koitettu verhota asialliseksi keskusteluksi. Noh...

Palataan tähän vielä, mutta tässä kiteytyy sinun suurin ongelmasi. Siitä huolimatta, että vuodesta toiseen suitsutat kaikkia pelaajia ja kaikkea aivan naurettavalla tasolla (tuleviksi franchise-pelaajiksi on julistettu mm. Smith, Järnkrok, Nyqvist ja Larkin) ja nuo ennusteet menevät täysin perseelleen, et tunnu kestävän lainkaan eriäviä mielipiteitä. Kaikki on aina negailua tai dissausta. Sama laulu on käynyt aina siitä, kun julistit seuraavan contenderin puolustuksen rungon olevan tulossa sproulin ym. muodossa (tuleva Suter-Weberkin oli jo varma nakki). Sanoin, että erittäin hyvänä lopputuloksena olisi edes kaksi top-4-tason puolustajaa siitä revohkasta. Haukuit tyypilliseen tyyliin dissaajaksi ja negailijaksi. Sama kun käsiteltiin seikkaperäisesti esim. Pulkkista ja Mrazekia.

Tämähän ei tosin rajoitu vain minuun. Tämä Detroit-osio on suurelta osin täysin kuollut sen takia, että jos joku uskaltaa jotain negatiivista sanoa, niin syöksyt heti haukkumaan negailijaksi. Täällä ei ole kertaakaan puolivuosikymmenen aikana käyty edes vähääkään analyyttista ja objektiivista keskustelua, kuten vaikka Flyers-ketjussa tällä kaudella. Kirjoittajia kyllä riittäisi, mutta harvaa kiinnostaa tänne kirjoittaa. Ja tämä on ihan faktaa perustuen minulle laitettuihin yksityisviesteihin.

Mutta mennään itse asiaan.

No esimerkiksi siihen, että Holland on viimeisen 2 vuoden aikana kaupannut ulos yhden varausvuoron ja sisään 12 varausvuoroa. Kovasti näyttäisi panostavan tulevaisuuteen.

Sinun mielestäsi ilmeisesti ei?

Rebuild on organisaation valitsema strateginen linjaus, jota ilmentää organisaation kaikki toiminta. Siitä huolimatta, että tulevien UFA-pelaajien kauppaamisen mm. sinä kovaan ääneen vuosia sitten julistit moraalittomaksi paskaksi, tekee jokainen asiansa osaava organisaatio niin, kun menestysmahdollisuuksia ei käytännössä ole. Se ei tarkoita itsessään mitään rebuildia. Se on lähinnä resurssien hallintaa eli sitä kuuluisaa asset managementtia. Detroitin kohdalla on ensijaisesti kyse siitä, että tuote jäällä on ollut heikko jo useamman vuoden, jolloin ainoa järkevä ratkaisu on ollut olla sortua tuohon moraalittomaan touhuun (toki eihän se enää ole tietenkään moraalitonta...)

Tuossa 2012-2016 kausilla kun (tänä turhana aikana, kun Detroit ei olisi saanut yrittää menestyä) Holland hankki näitä Eric Coleja ja David Legwandeja, niin samalla kun herraa syytettiin varausvuorojen hukkaamisesta, niin nyt jälkikäteen tarkasteltuna Holland käytti 6 varausvuoroa ostoihin ja samaan aikaan sai hankittua 5 varausvuoroa myös sisäänpäin. Toki nämä sisäänhankitut oli alempia ja arvottomampia vuoroja, mutta tällä hetkellä tuo merkittävin menetys, eli Quincey-kaupan ykkönen tarkoittaa lähinnä Olli Määttää. Hyvin oli siis Kenny hajulla siitä, mitenkä vahvan draftin ykkösestä oli kyse. Yksi Määttä ei tässä kohtaa kääntäisi Wingsin kurssia suuntaan eikä toiseen.

Tämähän on ihan todella yksipuolinen näkökulma. Holland heikensi joukkueen tulevaisuutta jopa merkittävästi koittamalla parantaa menestymsahdollisuuksia joukkueessa, jolla ne oli lähes olemattomat jo muutenkin.

Detroitilla oli tuolloin mahdollisuus tehdä jonkinsortin retool (kuten vaikka Boston teki). Se olisi tarkoittanut tiettyjen pelaajien kauppaamista pois pitämällä kuitenkin ydinpelaajat. Tuolloin joukkueessa vielä oli pelaajia, joilla oli jotakin arvoa. Tällä hetkellä ei juuri ole. Kyse oli yksinkertaisesti siitä, että reagoidaanko vääjäämättömään mitenkään vai ei. Holland ei reagoinut millään tavalla. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Babcock käveli pihalle, olisi pitänyt ottaa täysin toinen suuntaa, ja aggressiivisesti.

Detroit käytännössä jäi moneksi vuodeksi tuolle no-mans-landille eikä hyötynyt siitä yhtään mitään. Tästä jauhoin aika paljon jo silloin aikanaan...

Miksi nämä sopimukset olisi ongelmia? Ne tulevat nyt menemään tuossa mukana ja näille herroille jää se nuorten mentoroimisen vastuu. Pitäähän siellä jotain veteraanejakin olla kun rosteri nuortuu. Klausuulit eivät edes ole kummallisia, mutta teikäläisen kaltainen Nostradamus niitä toki suurentelee. Jos viitsit laiskuuttasi sinne capfriendlyyn klikata, niin huomaat, että sekä Helmillä että Abdelkaderilla on peliaika/ottelukohtaiset klausuulit, eli jos tippuvat ulkopuolelle TOP9 kokonaisjääajasta tai joukkue ei pääse playoffseihin, niin klausuulit poistuu. Helmillä näin käy ensi kesänä. Muutenkin noista siirron estavistä pykälistä mesoaminen on aivan turhaa, jos pelaajat on suunniteltu pidettäviksi. Palkkakatto ei ole Detroitille mikään ongelma, en kesälle tilaa tulossa 29 miljoonaa.

Noiden sopimusten ongelma on se, että ne ovat 1) liian kalliita 2) liian pitkiä 3) sisältävät liikaa klausuuleita. Toisin sanoen, niissä on kaikki sopimuksen elementin vituillaan.

Helmin ja Abdelkaderin klausuulit astuvat voimaan silloin, kun heillä ei ole edes sitä olematonta arvoa mikä nyt on. Nuo eivät suinkaan ole ainoat paskat sopimukset. Harva organisaatio antaa tuollaisia klausuuleita rivimiehille. Poile ei anna edes tähtipelaajilleen (Rinne poikkeuksena). Tuo vaikeuttaa myös suuresti tulevaa, koska miksi kukaan tulisi edes markkinahinnalla Detroitiin, kun siellä on jo jaettu älyttömiä soppareita ihan kakkoskorin kavereille? Se itsessään luo jo heikot neuvottelulähtökohdat.

Palkkakaton osalta osoitat puhdasta tietämättömyyttä. Detroit on vielä pitkään hirressä cappinsa suhteen kun tuota LTIR-osastoa on niin paljon. Tuo tarkoittaa sitä, että organisaatio ei pysty operoimaan capin kanssa samalla tavalla kuin vaikka esim. Toronto ja Buffalo pystyivät deadlinella. Tuota mahdollisuutta yksinkertaisesti ei ole. Rebuild-joukkueelle todella huono lähtökohta.

Fakta on kuitenkin se, että Ken Holland on kaikista GM:istä pisimpään onnistunut pitämään joukkueen kilpailukykyisenä modernin NHL:n aikana. 20 vuoden periodista 18 kertaa playoffseihin ja 3 Stanley Cupia. President's pönttö 5 kertaa. Stan Bowmanin suonenveto kesti 8 vuotta (josta kaikki crediitti kuuluisi mennä Dale Tallonille) je Penssikin alkanut yksimään samalla aikavälillä. Muihin on sitten turha vertailla kun menestys ei ole lähelläkään samaa tasoa.

Ken Hollandin menestyminen on perustunut pääosin ihan muihin tekijöihin kuin hänen omaan suoritukseensa. Tuo sai tarjottimella joukkueen, jossa oli Yzerman, Lidström. ym. Holland ei tehnyt mitään noiden osalta. Siitä eteenpäin aina palkkakattokaudelle Holland hyötyi rajattomista resursseista, jotka yhdistettynä noihin jo valmiisiin HHOF-miehiin teki Hollandin hommasta helpompaa kuin kenenkään muun. Palkkakattoaikana lentoa kesti about sen verran, kun Lidström pelasi ja nuo 90-luvun loppupään onnenpotkut draftin viimeisillä kierroksilla kannattivat (eipä Hollandkaan nähnyt noita edes keskikierrosten varausten arvoisina aikoinaan). Siitä eteenpäin homma on ollut pelkkää alamäkeä ja vääriä ja huonoja ratkaisuja. Eritoten 2010-luvulla. Tuolloin varaaminen on ollut pääosin paskaa, vähät treidit ovat olleet paskaa, sopimukset ovat olleet paskaa. Voin lähteä näitä erittelemään tarvittaessa. Olen sen kyllä tehnyt jo lukemattomia kertoja.

Miksi tässä kohtaa rebuildia pitäisi saada jotain kilpailullista etua? Jos kuitenkin pitäisi sijoittua alemmas ja varata korkealta lisää tulevaisuuden pelaajia? Kilpailullisia etuja tarvitsee miettiä vasta sitten organisaation nousuvaiheessa, jossa Red Wings ei ole.

Tämä oli lähinnä tuohon hölynpölyysi. Buffaloon on ollut jo vuosia enemmän imua kuin Detroitiin siitä huolimatta, että narratiivisi mukaan Detroit on niin perkeleen hieno organisaatio ja Buffalo kasa paskaa. Detroit ei tule kiinnostamaan ketään ennen kuin se saa laadukkaita pelaajia. Siis ihan eliittitason kavereita. Tällä hetkellä sellaisia ei ole ainuttakaan ja on kovin epävarmaa, nouseeko kukaan organisaatiossa nyt oleva sellaiseksi.

Detroit tekee nyt kaiken viiveellä verrattuna esim Buffaloon. 2-3 vuotta perässä tapahtuu sama prosessi. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, paitsi se, että Buffalo ei koskaan menestynyt sellaisella tasolla edes parhaimmillaan, mitä Detroit teki puolivaloilla ja rampaantuneena, silti viihdyttäen.

Tämä on kyllä merkillinen kommentti. Vuosia takaperin pauhasit täällä kovaan ääneen siitä, kuinka Detroit organisaationa ei ikinä alistu siihen moraalittomaan paskaan, mihin Buffalo. Nyt sitten höpötetäänkin, että ollaan samassa prosessissa. Noh, hopeareunuksena mainittakoon, että iloitsen aina järjen voittoa.

Buffalo ei ole koskaan menestynyt samalla tasolla kuin Detroit viime vuosina? Väität vakavissasi, että Buffalon 90-luvun lopun joukkueet ja 2000-luvun puolivälin joukkueet menestyivät huonommin? Tuo ei ole oikeasti edes mikään mielipidekysymys.

Mikäs ongelma Detroitilla on esim caphiteissä? Näyttää ehkä tilastoissa pahalta, kun 10M on LTIRssä, kahden miehen osalta, eli Zetterbergin ja Franzenin. Nämä herrat ovat muuten voittaneet enemmän Stanley Cupeja mitä Buffalo Sabres, joten ihan hienosti palvelleita miehiä. Taistelut vaati veronsa. Ens kesälle on tulossa 29 miljoonaa cap-tilaa käytettäväksi. Melkoisen ongelman on Holland rakentanut.

Tähän vastasinkin jo, toivottavasti valaisi.

Buffalo on toki monissa tulevaisuus-rankingeissa nostettu ihan parhaimpiin, kun teillä on käynyt tuo lottery-tuuri. Detroit kuitenkin viimesimmissä jo noussut TOP10 porukoihin. Detroit tulee rebuild-prosessissaan sen pari kautta jäljessä, ei ole vielä saanut kovin montaa extra-ykköstä, kun ei ole ollut sellaista kaupattavaakaan ja saanee tuon eron kiinni. Mitään sellaista ihmeellistä ei Buffalossa ole tehty, mitä Detroit ei pystyisi tekemään. Tuurin käyminen on sitten eri asia. Kaikki nyt vaan tulee tapahtumaan myöhemmin.

Näinkö lyhyt muisti oikeasti on? Kävimme kaikkein kovimmat väännöt juuri kaudesta 2014-2015 ja siitä, että Buffalon tankkaamisessa oli kyse nimenomaan siitä, että varmistetaan Eichelin saaminen ilman minkäänlaista tuuria. Tuo oli nimenomaan se strategian mukainen valinta, minkä johdosta Buffalolla on tällä hetkellä yksi liigan parhaimmista pelaajista, jolla on parhaat vuodet vielä edessä. Kyse oli kovemman prospectin 100% varmuudella saamisesta kuin mitä on todennäköisesti varattavissa pitkään aikaan.

Detroit ei ole saanut "ekstraykkösiä", koska sillä ei ole mitään sellaista, minkä nojalla se voisi niitä saada. Tatarin kauppaaminen viime kaudella oli hyvä kauppa ja siitä Holland ansaitsee krediittiä. Muuten mikään palanen ei todennäköisesti sellaista tule tuomaan Detroitiin (poislukien Larkin), Tässäkin on ongelmana esim. Nyqvistin NTC (taas ne klausuulit vaan sieltä puskee esille...).

Kysytään nyt vielä ihan varmuuden vuoksi, että väitätkö nyt ihan vakavissasi, että Detroitissa on tehty samat asiat nyt kahden viime vuoden aikana kuin mitä Buffalossa vuosina 2013-2015?

Hollandhan on tässä tekemssä lähes täydellisiä pohjia Yzermanille, tehnyt täydellistä työtä viimeiset 2 vuotta. ilmaisia pelaajia sisään, pelaajia ulos ja pickejä sisään. Tässä tuo recordi siitä eteenpäin, kun omistaja Mike Ilitch lähti autaammille metsästysmaille ja Holland sai seurajohdolta erilaisen signaalin, kohti rebuildia:

Pois kaupatut vuorot:
5th 2018 (Sheahan-Wilson)

Sisään kaupatut vuorot:
1st 2018 (Tatar)
2nd 2018 (Smith)
2nd 2019 (Tatar)
3rd 2017 (Jurco)
3rd 2017 (Vanek)
3rd 2017 (Smith)
3rd 2018 (Sheahan-Wilson)
3rd 2019 (Mrazek)
3rd 2021 (Tatar)
4th 2018 (Mrazek)
5th 2019 (Wilson)
6th 2018 (Ott)

Suluissa kauppa johon vuoro liittyi.

12 vuoroa sisään ja 1 ulos, ja tuossa ulosmennessä tapahtui vuoron korotus. Puhdasta tulevaisuuden valueta sisään.

Boldatut ovat kyllä melko lystikästä tekstiä.

Tuo viimeinen boldattu taas on omaa salaliittojorinaasi samalla tavalla kuin esim. viime kaudella höpinät siitä, että Blashill häviäisi tahallaan jne. Noita höpinöitä ei tue yhtään mikään, vaan ne ovat sitä tyypillistä narratiivia, joilla koitat selittää kaiken Hollandin eduksi - oli kyse kuinka uskomattomista asioista tahansa.

Noissa treideissä on ollut kyse joko epäonnistuneiden varausten kiertoon laittamisessa (mikä sekin on järkevää asset managementtia sinänsä) sekä tuleiven UFA-pelaajien kiertoon laitosta, josta puhuttiinkin jo.

On vähän vaikea vakavasti lukea jostain täydellisestä pohjasta, kun riippakivinä on Helmin, Ericssonin, Abdelkaderin, Nielsenin ja Bernierin kurasopimukset. Stephen Weissinkin sopimus kummittelee siellä vielä useamman kauden.

Näiden lisäksihän Holland teki sitten 2016 draftissa tuon Datsyuk-caphit kaupan, jossa ykkönen aleni dramaattiset 4 vuoroa ja sillä varattiin todennäköisesti Jacob Chychrunia potentialisempi Dennis Cholowski, ja dratista saadulla lisäkakkosella Filip Hronek. Silloin draftin hetkellä Red Wingsin johtoportaalta kysyttiin, että miksi Chychrun skipattiin ja kommentoivat että hän on todennäköisesti juuri nyt valmiimpi pelaaja NHL:ään, mutta potentiaali ei ole kakkosparia korkeampi ja siksi valitsivat mielestään potentiaalisemman puolustajan. Pari vuotta meni odotellessa näiden asioiden realisoitumista ja nythän tulokset alkavat olla nähtävillä. Molemmat astumassa NHL:ään ja näyttävät pelimiehiltä, Cholowski alkaa olla jo Chychrunin edellä.

Lisäksi Datsyukin caphitin poistaminen antoi cap-tilaa, jolla tuli Vanek ja Ott puoleksi vuodeksi käväisemään ja ne Holland kauppasi 3rd+6th varausvuoroihin. 4 vuoron pudotus ykkösellä johti siis jatkokaupppoina 3 lisävuoron saamiseen. Tätä on rebuild, jos quotaamani kirjoittaja ei sitä vielä tiennyt. Tai ehkä tiesi, mutta päätti keskittyä vain päänsä aukomiseen, ilman faktapohjaa.

Tämä on ehkä pöyristyttävin yritys spinnata asioita jotenkin omaan agendaan sopiviksi.

Ensinnäkin unohdat tuossa sen, että Datsyukin sopimuksen kauppaamisen pakko oli seurausta Hollandin omista paskasopimuksista. Ilman niitä Holland olisi pystynyt signaamaan Vanekin ja Ottin ja nielemään Datsyukin sopimuksen.

Toisekseen Holland joutui draftissa heikompaan asemaan. Ihan riippumatta siitä, kuka varasi kenetkin. Holland siirsi kontrollia itseltä muille.

Toisekseen nuo puheet Cholowskista menevät jo tutulle linjalle. Cholowski on toki lupaava puolustaja, jolla on hyvät jalat ja kiekolliset taidot. Kuitenkin sinun pitäisi tietää erittäin hyvin, että puolustuspelaaminen ei ole lähelläkään NHL-tasoa. Cholowski ottaa turpiin match-upeissa pahasti, hänen taakseen tehdään pelattuja minuutteja kohden selvästi enemmän maaleja kuin muille puolustajille jne. Tämä siitä huolimatta, että Cholowski on pääasiassa pelannut suojattuja minuutteja. En ole lainkaan vakuuttunut siitä, että tuo on oikea kehityspolku pelaajalle, joka ei ole ikinä pelannut ennen miehiä vastaan. Aika toki näyttää.

Chychrun on tuolta osin aivan eri tason pelaaja. Cholowskista voi tulla parempi, mutta sitä hän ei kyllä vielä todellakaan ole. Loukkaantumiset ovat varmasti se Chychrunin suurin kompastuskivi.

Jos Holland on jotain jatkoja veteraaneille tehnyt, niin nuo ovat lyhyitä ja suunniteltu myytäviksi. Tämä saman rumban pyörittämistä, puhtaasti rebuild mielessä. Ilmaisia assetteja sisään, joitain muuta assetteja ulos --> futures. On aika hupaisaa väittää, ettei tämä olisi rebuildia, mutta voihan sen provo-tarkoituksissa sen joksikin muuksi mieltää.

Nämä ovat taas niitä kohtia, joita pitää oikeasti lukea muutaman kerran. Siis Helmin, Nielsenin ja Abdelkaderin sopimukset ovat mielestäsi lyhyitä? Vanekin sopimus on esimerkiksi sellainen (NMC), ettei sitä liikutella eikä siitä mitään saada takaisin.

Yzerman voi jatkaa samaa prosessia sitten ens alkuun (jos tulee). Viimeiset turhat sopimukset ulos, kun Holland itse siivoaa suurimman osan. Jälkeenpäin on hienoa tarkastella tätä Hollandin täydellistä työtä, jonka hän sopparinsa lopussa alusti seuraajalleen. Tai jos ei vaikka sinne Seattleen eksy, niin ties vaikka nostaisi Wingsin itse takaisin contenderiksi.

Tämä koko postaus kyllä lienee sellaista materiaalia, joka on pakko ottaa ns. talteen tulevaisuutta varten.

Ken Hollandin tapaus on sinänsä varsin mielenkiintoinen, kun näköjään oletus on tuo, että organisaation laskuvaiheessa GM:n täytyisi vastata siitä saamalla potkut. Ja sitten palkataan erikseen joku alasajovaiheen manageri. Tämä laskuvaihe vain palkkakattomaailmassa on sellainen, ettei sille kukaan ole mitään mahtanut. Se on hyvin negatiivissävytteinen kaikkialla. Chicagot, Los Angelesit ja Pittsburghit tulee menemään alas ihan samaa nuottia mitä Detroit 2010-2016. Ei silti Hollandin tai jonkun muun taidot GM:nä katoa mihinkään. Näköjään mies pystyy kantamaan alasajovaiheen vastuunsa siinä missä erillinen alasajomanageri ja muuttamaan kytkimestä kääntämällä tekemisiään. Sillä mennään, mitä ohjeita johtoporras antaa alaiselleen ja sitten käydään töihin. Lou Lamoriellollekin naureskeltiin pitkään tuossa NJD:n alasajovaiheessa, mutta niin se vaan kelpasi Toronton johtoportaaseen antamaan näkemyksiään. Ja käväisi välillä SC-finaalissa.

Kuten tässä on nähty, niin NHL on piiri pieni pyörii -meinkiä, jossa vaan ukot vaihtaa toimistoja ja jatkavat sitä samaa vahvaa työtään toisaalla, niinkuin joku Rutherford. Ensin rakensi voittajan Carolinassa, sitten herralle naurettiin, kunnes tuli Pittsburghiin ja rakensi taas voittajan ihme yskintävaiheen jälkeen ja nyt taas laskusuhdanteessa vaaditaan jo potkuja. Detroitissa potkuja on toki vaadittu, mutta Hollandia ei nyt vaan ole vaihdettu. Koska ihan yhtä hyvin myös hän voi olla se alasajomanageri. Sama mies tekee menestyksen ajan työt, alasajovaiheen työt ja rakentaa vielä nousullekin pohjan. Jossain muualla miestä tykätään vaihtaa, Detroitissa tällä kertaa ei. Ainoastaan pellet, kuten joku tälläkin palstalla hehkutettu Tim Murray on naurettu kokonaan ulos liigasta.

Mutta jotenkin nyt ilmeisesti jonkun käsikirjoituksen mukaan "kuuluisi menettää kasvonsa" saamalla potkut, ja se nyt sitten harmittaa toisaalla, kun Ken Holland ei joudu menettämään kasvojaan. Ja tästä huolimatta se perkele menee vielä tekemään rebuildinkin, joka täytyy kiistää, ettei vaan jotain positiivista sieltä lipsahtaisi tähän dissaamisen agendaan. Mutta se on jo myöhäistä. Holland on tehnyt liikaa hyvää työtä Red Wingsin nousun käynnistämiseksi.

Sinulla vaikuttaa olevan käsitys siitä, että organisaatiot ikäänkuin automaattisesti ja vääjäämättä vajoaisivat. Tämähän ei pidä paikkansa. Organisaatiot vajoavat, koska niissä ruvetaan tekemään vääriä ratkaisuja jne.

Moni menestynyt toimitusjohtaja liike-elämän puolelta on todennut, että nyrkkisääntönä viisi vuotta samassa organisaatiossa, jonka jälkeen uusia tuulia. Syynä on se, että viiden vuoden jälkeen rupeaa olemaan sokea omalle toiminnalle ja muutenkin ideat rupevat loppumaan. Tarkoittaa siis kilpailukyvyn laskua.

Nuo mainitut tyypit saivat monoa ihan aiheesta - heidän työnsä jälki edellytti sitä. Kaikkein typerin ratkaisu olisi ollut olla pitää siellä tyyppejä, jotka ovat syynä organisaation vajoamiseen.

Tapaus Ken Holland ilmentää Detroit-organisaation country club -johtamista. Siellä palkitaan niin pelaajia kuin muutakin henkilöstöä vanhoista meriiteitstä välittämättä tulevaisuudesta. Juuri siksi Detroit on organisaationa vajonnut pohjalle. Ken Holland on ollut ja tulee aina olemaan täysi puuhastelija GM:nä David Poileen verrattuna (pätee toki muihinkin).
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Loistava kirjoitus @Henkka ! Ken Holland on tosiaan tehnyt aina erinomaista työtä vaikka se on viime vuosina unohtunut monelta joka jättää katsomatta pintaa syvemmälle. Ei todellakaan ole Hollandin vika, että edesmennyt omistaja halusi pitää rungon kasassa ja siitä jouduttiin maksamaan ylipitkinä sopimuksina. Holland toteutti erittäin tarkasti juuri sitä linjaa jonka omistaja saneli. Ja toteuttaa jälleen onnistuneesti nyt kun uuden omistajasukupolven tahto on erilainen. Minulla(kaan) ei ole epäilystäkään etteikö Holland kykenisi johtamaan Detroitia myös jatkossa. Luulen kuitenkin että omistajaporras näkee tärkeänä saada organisaatiolle tuoreet mutta samalla tunnetut kasvot fanien rakastaman Yzermanin muodossa. Holland voi varmasti halutessaan siirtyä neuvonantajaosastolle ja alkaa nauttia vähän rauhallisemmasta elämästä tai jos GM työt kiinnostaa edelleen löytynee työpaikka tuolla CV:lla melko helposti.

Seattleenhan se on kait menossa, kun haluavat palkata seniilin ja lajista mitään ymmärtämättömän vanhuksen sinne rakentamaan joukkuetta.

Kieltämättä Detroitin saldo on ollut vakuuttava, sitä ei käy kiistäminen. En tiedä mihin modernilla aikakaudella tarkalleen viittaat, mutta palkkakaton tullessa NHL-kuvioihin mukaan toimarien tehtävä muuttui huomattavasti haasteellisemmaksi. Tuolta ajalta Detroitilta ei ole "kuin" yksi mestaruus. Toki siellä on myös yksi hävitty finaali sekä kertaalleen esiintyminen läntisen finaalissa, että sikäli ihan hyvää jälkeä on organisaatio tehnyt.

Juu tämä on aina kummallista, kun Detroitin voittama Kannu palkkakaton aikana ei ole yhtään mitään, eikä mikään meriitti GM:lle, kun sen on samana aikana pystynyt tekemään ehkä 6-7 GM:ää. Epäonnistujia lienee ~30 kipaletta.

Ja parhaimpia GMiä on näköjään ne, ketkä eivät ole voittaneet kertaakaan.


***

Omat provoni näyttää uppoavan ihan hyvin tähän Disso-tosikkoon. Siellähän lämmettiin oikeen kunnolla. :D
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Palkkakaton osalta osoitat puhdasta tietämättömyyttä. Detroit on vielä pitkään hirressä cappinsa suhteen kun tuota LTIR-osastoa on niin paljon. Tuo tarkoittaa sitä, että organisaatio ei pysty operoimaan capin kanssa samalla tavalla kuin vaikka esim. Toronto ja Buffalo pystyivät deadlinella. Tuota mahdollisuutta yksinkertaisesti ei ole. Rebuild-joukkueelle todella huono lähtökohta.
Kuten Torontolla oli hirvittäviä ongelmia, Lupulin(5,25 miljoonaa), Robidasin(3 miljoonaa AAV) ja Hortonin(5,3 miljoonaa) kanssa? Vai mitä meinaat tuolla, että joukkueella ei ollut juurikaan ongelmia LTIR pelaajien kanssa?
Nämä ovat taas niitä kohtia, joita pitää oikeasti lukea muutaman kerran. Siis Helmin, Nielsenin ja Abdelkaderin sopimukset ovat mielestäsi lyhyitä? Vanekin sopimus on esimerkiksi sellainen (NMC), ettei sitä liikutella eikä siitä mitään saada takaisin.
En nyt @Henkka mielipidettä osaa sanoa, mutta Abdelkaderin ja Helmin sopimukset ovat huonoja. Pelaajat itsessään ovat okei, mutta nuo palkat ja sopimuksen pituudet ovat karmivia. En ymmärtänyt sopimuksia silloin kun ne tehtiin, enkä ymmärrä niitä nytkään. Nielsenin sopimuksessa on liikaa palkkaa, mutta pituus on okei. Pitäähän sitä joukkueessa olla joku sentteri Larkinin lisäksi, joka pystyy pelaamaan muitakin kuin bottom-6 minuutteja. Ei tarvitse myöskään Seattlen laajennuksen kanssa miettiä suojausta pelaajalle (tällä hetkellä joukkueesta ei jäisi mitään arvokasta poimittavaksi).
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Holland heikensi joukkueen tulevaisuutta jopa merkittävästi koittamalla parantaa menestymsahdollisuuksia joukkueessa, jolla ne oli lähes olemattomat jo muutenkin.

Detroitilla oli tuolloin mahdollisuus tehdä jonkinsortin retool (kuten vaikka Boston teki). Se olisi tarkoittanut tiettyjen pelaajien kauppaamista pois pitämällä kuitenkin ydinpelaajat. Tuolloin joukkueessa vielä oli pelaajia, joilla oli jotakin arvoa. Tällä hetkellä ei juuri ole. Kyse oli yksinkertaisesti siitä, että reagoidaanko vääjäämättömään mitenkään vai ei. Holland ei reagoinut millään tavalla. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Babcock käveli pihalle, olisi pitänyt ottaa täysin toinen suuntaa, ja aggressiivisesti.

Detroit käytännössä jäi moneksi vuodeksi tuolle no-mans-landille eikä hyötynyt siitä yhtään mitään. Tästä jauhoin aika paljon jo silloin aikanaan...



Noiden sopimusten ongelma on se, että ne ovat 1) liian kalliita 2) liian pitkiä 3) sisältävät liikaa klausuuleita. Toisin sanoen, niissä on kaikki sopimuksen elementin vituillaan.

Helmin ja Abdelkaderin klausuulit astuvat voimaan silloin, kun heillä ei ole edes sitä olematonta arvoa mikä nyt on. Nuo eivät suinkaan ole ainoat paskat sopimukset. Harva organisaatio antaa tuollaisia klausuuleita rivimiehille. Poile ei anna edes tähtipelaajilleen (Rinne poikkeuksena). Tuo vaikeuttaa myös suuresti tulevaa, koska miksi kukaan tulisi edes markkinahinnalla Detroitiin, kun siellä on jo jaettu älyttömiä soppareita ihan kakkoskorin kavereille? Se itsessään luo jo heikot neuvottelulähtökohdat.

Joukkueen kilpailukyvyn tekohengittäminen oli omistajan, ei GM:n, valinta. Mike Ilitch halusi aivan samaa strategiaa baseballin Tigersin kanssa ja sielä ollaan myös nyt rebuildissa miehen poistuttua multiin. Hänellä oli joukkueissaan omat suosikkinsa jotka piti sitoa organisaatioon. Red WIngsissä ne pelaajat olivat vain aiemmin HHOF tason kavereita (Yzerman, Lidström) tai ainakin kovaa franchise tasoa (Zetterberg, Datsyuk). Kaikki haluttiin pitää uran loppuun asti punasiivissä. Zetan sopimus muuttui paskaksi vasta jälkikäteen kun tämä häntäsopimussäännöstö otettiin käyttöön takautuvasti. Datsyukin sopimuskaan ei ollut paska muuten, muuta siviiliasiat nyt veivät sitten miehen takaisin äiti-venäjälle.

Baseballin puolella Ilitch halusi Miggy Cabreran 8 vuoden ja 248 miljoonan dollarin jatkosopimukseen vaikka entistä sopimusta oli vielä 2 kautta jäljellä. Toki mies on lajilegenda ja oli sopimushetkellä yksi liigan parhaita, mutta kaikki lajia tuntevat tietävät miten ikääntyminen ja loukkaantumiset siinä lajissa menee sitten kun alamäki lyöntipuolen miehillä alkaa ja Miggyllä se alkoi juuri siinä parin vuoden päästä (30-34 ikävuoden kohdalla). Eli kukaan ei todellakaan olisi markkinoilla maksanut sitä 248 M$ silloin 33 vuotiaalle hiipumaan alkavalle tähdelle mikä tekee tuosta todella paskan sopimuksen joka jatkuu vielä 5 vuotta yli 30M$ keskiansiolla.

Abdelkader on harvoja Red Wingsissä pelanneita Michiganin kiekkokoulun kasvatteja ja Ilitch myös arvosti hänen rooliaan ns. yhteiskuntavastuun puolella eli hyväntekeväisyystyössä ym toiminnassa ja halusi että hänet sidotaan seuraan loppu uraksi. Holland toteutti omistajan tahdon... Mike Ilitch oli hieno omistaja ja intohimoinen urheiluihminen, mutta hänen ajattelumallinsa kostautui palkkakattoaikana loppujen lopuksi.

Ei Holland mikään täydellinen ole kuten ei kukaan ole, mutta melko onnistuneesti on toteuttanut seuran omistajan tahtotilaa.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eivät menneet mestaruudet välttämättä kerro yhtään mitään GM:n osaamisesta nykyhetkessä.

Vai onko nimimerkki @Henkka nyt ihan vakavasti sitä mieltä, että esim. Chiarelli on Poilea parempi GM tai Jay Feaster potkujensa aikaan oli yksi liigan kovimpia managereita? Molemmilla heistä on mestaruus taskussa.

Kuten Torontolla oli hirvittäviä ongelmia, Lupulin(5,25 miljoonaa), Robidasin(3 miljoonaa AAV) ja Hortonin(5,3 miljoonaa) kanssa? Vai mitä meinaat tuolla, että joukkueella ei ollut juurikaan ongelmia LTIR pelaajien kanssa?

Torontohan pystyi nimenomaan operoimaan ottamalla assetteja ja paskasopimuksia sisään/ulos. Tuohan juuri osoittaa sen pointtini! Detroit ei tuohon ole pystynyt tai todennäköisesti myöskään pysty - päinvastoin, on joutunut maksamaan, jotta saa sopimuksia ulos.

En nyt @Henkka mielipidettä osaa sanoa, mutta Abdelkaderin ja Helmin sopimukset ovat huonoja. Pelaajat itsessään ovat okei, mutta nuo palkat ja sopimuksen pituudet ovat karmivia. En ymmärtänyt sopimuksia silloin kun ne tehtiin, enkä ymmärrä niitä nytkään. Nielsenin sopimuksessa on liikaa palkkaa, mutta pituus on okei. Pitäähän sitä joukkueessa olla joku sentteri Larkinin lisäksi, joka pystyy pelaamaan muitakin kuin bottom-6 minuutteja. Ei tarvitse myöskään Seattlen laajennuksen kanssa miettiä suojausta pelaajalle (tällä hetkellä joukkueesta ei jäisi mitään arvokasta poimittavaksi).

No tässä maailmassa on varmaan vain kourallinen ihmisiä, jokta pitävät noita hyvinä sopimuksina. Kuitenkin täysin käsittämätöntä on se, että joku voi sanoa Abdelkaderin seitsemän vuoden sopimusta lyhyeksi. Mutta niin pinttymätön Holland-fani Henkkakin on, ettei edes pysty noita sopimuksia paskoiksi myöntämään.

Nielsenin sopimus on myös liian pitkä, koska hän ei ole enää kelvollinen top-6-sentteri, vaikka sopimusta on vielä 3 vuotta jäljellä.

Rebuild-vaiheessa täytyy olla kokoonpanon täytettä, mutta ei sitä nyt pidä tehdä tuollaisella määrällä noin paskoja sopimuksia. Mutta eihän Holland näin oikeasti toiminutkaan. Tuo ihan aikuisten oikeasti kuvitteli, että tuolla rungolla vielä menestytään ja sen takia teki nuo sopimukset. Nuo tehtiin ninemonaan lyhyen aikavälin tavoitteita silmällä pitäen.

Tuota laajennusdraft-asiaa en nyt ymmärrä. Ei Nielsenin sopimus siihen vaikuta, koska ei tuota tulla poimimaan sen enempää kuin oltaisiin poimittu Darren Helm. Mielummin ottavat vaikka jonkun puoliturhakkeen nosekin kuin paskasopimuksen.

Joukkueen kilpailukyvyn tekohengittäminen oli omistajan, ei GM:n, valinta. Mike Ilitch halusi aivan samaa strategiaa baseballin Tigersin kanssa ja sielä ollaan myös nyt rebuildissa miehen poistuttua multiin. Hänellä oli joukkueissaan omat suosikkinsa jotka piti sitoa organisaatioon. Red WIngsissä ne pelaajat olivat vain aiemmin HHOF tason kavereita (Yzerman, Lidström) tai ainakin kovaa franchise tasoa (Zetterberg, Datsyuk). Kaikki haluttiin pitää uran loppuun asti punasiivissä. Zetan sopimus muuttui paskaksi vasta jälkikäteen kun tämä häntäsopimussäännöstö otettiin käyttöön takautuvasti. Datsyukin sopimuskaan ei ollut paska muuten, muuta siviiliasiat nyt veivät sitten miehen takaisin äiti-venäjälle.

Baseballin puolella Ilitch halusi Miggy Cabreran 8 vuoden ja 248 miljoonan dollarin jatkosopimukseen vaikka entistä sopimusta oli vielä 2 kautta jäljellä. Toki mies on lajilegenda ja oli sopimushetkellä yksi liigan parhaita, mutta kaikki lajia tuntevat tietävät miten ikääntyminen ja loukkaantumiset siinä lajissa menee sitten kun alamäki lyöntipuolen miehillä alkaa ja Miggyllä se alkoi juuri siinä parin vuoden päästä (30-34 ikävuoden kohdalla). Eli kukaan ei todellakaan olisi markkinoilla maksanut sitä 248 M$ silloin 33 vuotiaalle hiipumaan alkavalle tähdelle mikä tekee tuosta todella paskan sopimuksen joka jatkuu vielä 5 vuotta yli 30M$ keskiansiolla.

Abdelkader on harvoja Red Wingsissä pelanneita Michiganin kiekkokoulun kasvatteja ja Ilitch myös arvosti hänen rooliaan ns. yhteiskuntavastuun puolella eli hyväntekeväisyystyössä ym toiminnassa ja halusi että hänet sidotaan seuraan loppu uraksi. Holland toteutti omistajan tahdon... Mike Ilitch oli hieno omistaja ja intohimoinen urheiluihminen, mutta hänen ajattelumallinsa kostautui palkkakattoaikana loppujen lopuksi.

Ei Holland mikään täydellinen ole kuten ei kukaan ole, mutta melko onnistuneesti on toteuttanut seuran omistajan tahtotilaa.

Tämä "omistajan toiveen toteuttaminen" on nimimerkki Henkan uusi yritys valkopestä Ken Hollandia. Hän on nyt aika hiljattain kehittäny tämän salaliittoteorian. Yhtään mikään todettavissa oleva seikka ei tue tuota. Kukaan ei ole antanut organisaatiossa mitään lausuntoja, jotka viittaisivat mihinäkään tuollaiseen. Täytyy kyllä ihmetellä, kuinka helposti tämä väki täällä nielee noita salaliittoteorioita. Menee täysin samaan kastiin kuin selitykset siitä, että viime kaudella Blashil yritti tahallaan hävitä. Silloin kun noita paskasopimuksia ollaan tehty, ei silloin niitä olla selitetty jonain omistajaportaan tahtona. Toisaalta, vaikka Henkka ei ehkä ole hoksannutkaan, hän epäsuorasti myöntää Hollandin toimien menneen vituiksi. Eihän muuten olisi tarvetta selittää niitä "omistajaportaasta johtuviksi". Edistystähän sekin, vissiin.

Ja vaikka hyväksyttäisiinkin tuo salaliittoteoria, niin siitä huolimatta se kertoo Ken Hollandin surkeudesta. Se on nimenomaan GM:n vastuulla urheilupuolen johtajana saada omistusporras ymmärtämään organisaation paras. Näinhän tapahtui Buffalossa, jossa Darcy Regierin aloitteesta organisaatio Pegulaa myöten sitoutui toteuttamaan rebuildin. Pegula olisi halunnut ostaa menestystä nopeasti rahalla (ja tätä yritettiinkin), mutta nimenomaan GM;n tehtävä on ohjata organisaatiota urheilullisin perustein.

***

Ken Holland markkinoi vuosia sitten tälläkin palstalla hehkutetun mukaisesti tätä "rebuild on the fly" -strategiaa. Tarkoitus oli pitää joukkue menestyvänä mutta parantaa sitä samalla. Tuohan meni ihan vituiksi. Joukkue ei saavuttanut sen enempää menestystä kuin sai luotua kunnon pohjia tulevaakaan varten. Joukkueella on yksi liigan huonoimmista nuorten pelaajien rungoista, prospect pool on parhaimmillaan keskitasoa hieman parempaa ja draft pick -tilanne ei ole kummoinen (joskaan ei paskakaan). Assetteja ei myöskään juurikaan pystytä haalimaan, koska kaupattavaa ei yksinkertaisesti ole.

Tästä huolimatta täällä oikeasti saa lukea, että Holland on tehnyt täydellistä työtä? Se on vähän sama kuin sössöttäisin, että Buffalossa rebuild on mennyt "täydellisesti". No ei todellakaan ole, vaikka nyt ollaankin taas oikeilla raiteilla. Oikeilla raiteilla ollaan tasan tarkkaan siitä syystä, että virheet on myönnetty ja muutokset tehty. Detroitissa ei.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ken Hollandin menestyminen on perustunut pääosin ihan muihin tekijöihin kuin hänen omaan suoritukseensa. Tuo sai tarjottimella joukkueen, jossa oli Yzerman, Lidström. ym. Holland ei tehnyt mitään noiden osalta. Siitä eteenpäin aina palkkakattokaudelle Holland hyötyi rajattomista resursseista, jotka yhdistettynä noihin jo valmiisiin HHOF-miehiin teki Hollandin hommasta helpompaa kuin kenenkään muun. Palkkakattoaikana lentoa kesti about sen verran, kun Lidström pelasi ja nuo 90-luvun loppupään onnenpotkut draftin viimeisillä kierroksilla kannattivat (eipä Hollandkaan nähnyt noita edes keskikierrosten varausten arvoisina aikoinaan). Siitä eteenpäin homma on ollut pelkkää alamäkeä ja vääriä ja huonoja ratkaisuja. Eritoten 2010-luvulla. Tuolloin varaaminen on ollut pääosin paskaa, vähät treidit ovat olleet paskaa, sopimukset ovat olleet paskaa. Voin lähteä näitä erittelemään tarvittaessa. Olen sen kyllä tehnyt jo lukemattomia kertoja.

Ihan hauska tarina suoraan mielisaaraalan osastolta.

Eli jääkiekkomies, joka liittyi Red Wingsin Scouting osastoon vuonna 1985 ja on toiminut scoutingin johtajana 90-luvun alussa, jolloin Wings varaa huipputasolla ja assistant GM:nä vuoteen 1997, ja on vaikuttanut tänä aikana näiden Fedorovien, Lidströmien, Konstantinovien, Kozlovien, Zetterbergien ja Datsyukien varaamiseen oleellisesti tiimipalavereissa ja jonka edeltävä GM kirjoittaa kirjassaan, että totesi hänet ylivoimaisesti parhaaksi työnsä jatkajaksi kun suunnitteli siirtymistä eläkkeelle ja joka vuodesta 1997 eteenpäin on vastannut kaikkien niiden muiden ihmisten palkkaamisesta, mitä tämän miehen alaisena ovat ne ansiot tälle ihmiselle hankkineet, olisi täysin ansioton kaikkeen mitä Red Wingissä on tapahtunut 80-luvun lopulta tähän päivään?

Hall of Fameen kertaheitolla menevä mies ja kaikki tekemiset on muiden ansiota, pääasiassa henkilöiden, jotka mies itse palkkasi. Onhan tuo sellainen rutistus paskaa, johon en itse pystyisi.

Onnenpotkua ja paskaa. Ihan varmasti.

Ihan hyvä provo, toivottavasti et ollut tosissaan. Mikä on ihmisen motiivi tällaiselle?
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tästä huolimatta täällä oikeasti saa lukea, että Holland on tehnyt täydellistä työtä? Se on vähän sama kuin sössöttäisin, että Buffalossa rebuild on mennyt "täydellisesti". No ei todellakaan ole, vaikka nyt ollaankin taas oikeilla raiteilla. Oikeilla raiteilla ollaan tasan tarkkaan siitä syystä, että virheet on myönnetty ja muutokset tehty. Detroitissa ei.

Niin, Holland on tehnyt täydellistä työtä siitä Datsyukin caphitin kauppaamisesta lähtien. DTremens tästä kirjoitti hienosti, miten se myös liittyy tuohon johtoportaan muutokseen. Näköjään sama salaliittoteoria siellä, jonka päätät tulla ilmeisesti paremmin Red Wingsiä seuraavana kiistämään.

Puhdasta tulevaisuuden valueta sisään. Cholowskit, Hronekit varattiin niillä ja vapautuneen cap-tilan myötä signattiin pari UFAaa, jotka mies muutti 6 kuukautta myöhemmin varaus vuoroiksi. Ja sitten tämä 1 kieppi ulos, 12 sisään.

Kaikki on puhdasta rebuildia. Täydellistä.

Ja sinä tulet väittämään tänne, ettei Detroit ole rebuildissa, kun Ken Holland itse ilmoittaa niin. Jos et usko kirjoitettuun sanaan, tai videoon, jossa herra itse puhuu rebuildista, niin en voi auttaa. Missä ihmeen vuodessa tai ulottuvuudessa oikein elät?

Ken Holland: Detroit Red Wings determined to rebuild with youth

"Obviously very disappointing season," general manager Ken Holland said. "The theme going forward is the future, it's rebuild, it's young kids. But young kids put into the lineup when they are ready to play at this level. I believe that you need to have some veterans on the club that are good role models. We've got those."

***

Ja mikä on tämä ihme henkilökohtainen ajojahti meikäläistä kohtaan? Sinä sinä sinä sitä ja tätä silloin ja silloin ja salaliittoa ja kaikkea. Salaliitoista huuteijat elävät yleensä itse jossain vainoharhassa.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ihan hauska tarina suoraan mielisaaraalan osastolta.

Eli jääkiekkomies, joka liittyi Red Wingsin Scouting osastoon vuonna 1985 ja on toiminut scoutingin johtajana ja assistant GM:nä vuoteen 1997, ja on vaikuttanut tänä aikana näiden Fedorovien, Lidströmien, Konstantinovien, Kozlovien, Zetterbergien ja Datsyukien varaamiseen oleellisesti tiimipalavereissa ja jonka edeltävä GM kirjoittaa kirjassaan, että totesi hänet ylivoimaisesti parhaaksi työnsä jatkajaksi kun suunnitteli siirtymistä eläkkeelle ja joka vuodesta 1997 eteenpäin on vastannut kaikkien niiden muiden ihmisten palkkaamisesta, mitä tämän miehen alaisena ovat ne ansiot tälle ihmiselle hankkineet, olisi täysin ansioton kaikkeen mitä Red Wingissä on tapahtunut 80-luvun lopulta tähän päivään?

Hall of Fameen kertaheitolla menevä mies ja kaikki tekemiset on muiden ansiota, pääasiassa henkilöiden, jotka mies itse palkkasi. Onhan tuo sellainen rutistus paskaa, johon en itse pystyisi.

Onnenpotkua ja paskaa. Ihan varmasti.

Ihan hyvä provo, toivottavasti et ollut tosissaan. Mikä on ihmisen motiivi tällaiselle?

Ennen GM-uraansa Ken Holland ei ole kantanut päävastuuta organisaation toiminnasta. Se on huvittavaa, kuinka julistat Yzermanin touhuja Tampassa (vaikka hänellä ei ole ollut osaa eikä arpaa esim. Stamkosin ja Hedmanin saamiseen), vaikka Briseboisilla on ollut ihan yhtälailla roolia ja vaikutusta. Sinun kelkkasi tuntuu kääntyvän aina tilanteen mukaan.

GM kantaa päävastuun ja täten kaikki ratkaisut ovat viime kädessä hänen tekemisiään. Tottakai siellä alempi porras vaikuttaa mukana, mutta se ei pidä kaikkia lankoja käsissään.

Esimerkiksi Håkan Anderssonia Holland ei palkannut. Hän oli sitä hopealautasella tarjottua perintöä, joka Hollandille jäi. Detroitin draftaaminen on ollut jo kohta 20 vuotta parhaimmillaankin keskinkertaista. Viimeiset about 10 vuotta se on ollut jopa huonoa. Siitä Ken Holland kantaa vastuun täysimääräisesti.

Niin, Holland on tehnyt täydellistä työtä siitä Datsyukin caphitin kauppaamisesta lähtien. DTremens tästä kirjoitti hienosti, miten se myös liittyy tuohon johtoportaan muutokseen. Näköjään sama salaliittoteoria siellä, jonka päätät tulla ilmeisesti paremmin Red Wingsiä seuraavan kiistämään.

Puhdasta tulevaisuuden valueta sisään. Cholowskit, Hronekit varattiin niillä ja vapautuneen cap-tilan myötä signattiin pari UFAaa, jotka mies muutti 6 kuukautta myöhemmin varaus vuoroiksi. Ja sitten tämä 1 kieppi ulos, 12 sisään.

Kaikki on puhdasta rebuildia. Täydellistä.

Eli siis nyt päätätkin, että voidaan unohtaa kaikki Hollandin paskatouhut ja tarkastella tilannetta tuosta kesästä 2016 lukien? Höpöhöpö.

Tuona kesänä kyse ei ollut mistään rebuildista vielä. Kyse oli siitä, että Holland oli tehnyt keväällä paskasopimukset Abdelkaderin ja Helmin muodossa. Sitten Ken Holland oli ajanut itsensä nurkkaan capin osalta ja hänen oli pakko treidata Datsyukin sopimus pois. SItten homma jatkui Nielsenin paskasopimuksella. Vanek ja Ott otettiin sisään parantamaan joukkuetta ja heille sentään ei tarvinnut pidempia lappuja tehdän, kun eivät enää tuossa vaiheessa kelvanneet muualle kauden alusta lukien. Heidän kauppaamisensa meni sitten ihan vain asset management -moodissa, aivan kuten monen muunkin ei-rebuild-vaiheessa olevan.

Tuossa vaiheessa Hollandin tavoite oli voittaa - ei rebuildata.

Ja sinä tulet väittämään tänne, ettei Detroit ole rebuildissa, kun Ken Holland itse ilmoittaa niin. Jos et usko kirjoitettuun sanaan, tai videoon, jossa herra itse puhuu rebuildista, niin en voi auttaa. Missä ihmeen vuodessa tai ulottuvuudessa oikein elät?

Ken Holland: Detroit Red Wings determined to rebuild with youth



***

Ja mikä on tämä ihme henkilökohtainen ajojahti meikäläistä kohtaan? Sinä sinä sinä sitä ja tätä silloin ja silloin ja salaliittoa ja kaikkea. Salaliitoista huuteijat elävät yleensä itse jossain vainoharhassa.

Jos olisit lukenut huolella mitä kirjoitan, et ihmettelisi.

Täällä väitettiin joukkueen olleen rebuildissa kaks kautta. Tuo artikkeli on tämän vuoden keväältä.

Minähän sanoin, että Holland yksinkertaisesti ajoi itsensä nurkkaan. Salary cap on täynnä paskoja veteraanien sopimuksia - ja joukkue on kuraa. Holland ei yksinkertaisesti enää pysty tekemään hankintoja, koska cap tilaa ei ole eikä joukkue edes kiinnosta kuin ehtoopuolella olevia jarruja. Joukkueessa ei ole mitään kaupattavaa paitsi Larkin (jonka kauppaaminen olisi kolikon siirtämistä vasemmasta taskusta toiseen).

Eihän tuossa vaiheessa vain ole yhtään mitään muuta vaihtoehtoa - joukkuetta on parannettu niin paljon kuin mahdollista ja se on silti paska. Nyt ei auta kuin syödä ja niellä se itse keittämä paskasoppa ja lähteä ihan pohjilta. Ja tätä polkua on nyt Detroitissa kuljettu.

Tomas Tatarin kauppaaminen oli ensimmäinen oikea rebuildia ilmentävä liike - kaupattiin primeikäinen pelaaja, jolla oli vielä sopimusta jäljellä. Tuossa vaiheessa Hollandkin oli viimein tajunnut, että muuta vaihtoehtoa ei ole.

***

Nuo sinun sepustukset ovat klassista salaliittoteoriaa. Occamin partaveitsellä tarkasteltuna yksinkertaisin selitys on se, että urheilupuolesta vastuussa oleva henkilö on myös vastuussa urheilupuolen romahtamisesta. Näin se on kaikissa muissakin joukkueissa ja organisaatioissa. Jostain syystä Detroitissa tilanne nyt olis toinen (ja näin jälkikäteen vieläpä selitettynä). Minulla ei sitä paitsi ole mitään näyttötaakkaa kumota sinun salaliittoteoriaasi. Näyttötaakka sen olemassa olosta on juuri sinulla itselläsi. Mitään näyttöä et ole tarjonnut, ainoastaan väitteitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ennen GM-uraansa Ken Holland ei ole kantanut päävastuuta organisaation toiminnasta. Se on huvittavaa, kuinka julistat Yzermanin touhuja Tampassa (vaikka hänellä ei ole ollut osaa eikä arpaa esim. Stamkosin ja Hedmanin saamiseen), vaikka Briseboisilla on ollut ihan yhtälailla roolia ja vaikutusta. Sinun kelkkasi tuntuu kääntyvän aina tilanteen mukaan.

GM kantaa päävastuun ja täten kaikki ratkaisut ovat viime kädessä hänen tekemisiään. Tottakai siellä alempi porras vaikuttaa mukana, mutta se ei pidä kaikkia lankoja käsissään.

Esimerkiksi Håkan Anderssonia Holland ei palkannut. Hän oli sitä hopealautasella tarjottua perintöä, joka Hollandille jäi. Detroitin draftaaminen on ollut jo kohta 20 vuotta parhaimmillaankin keskinkertaista. Viimeiset about 10 vuotta se on ollut jopa huonoa. Siitä Ken Holland kantaa vastuun täysimääräisesti.

Hopealautasella tarjottua perintöä. Kummasti Andersson on kuitenkin halunnut pysyä Detroitissa. Ihmeen hyvin Holland on asioista mitään ymmärtävänä ymmärtänyt pitää hyvästä miehestä kiinni. Ja antanut vapaasti muiden osaajien lähteä ja palkannut heidän tilalleen uutta.

Ken Holland hankki aikanaan esim. Mike Babcockin, kun Dave Lewis lievästi epäonnistui Scotty Bowmanin jatkajana. Löysi jostain tyhjästä Stanley Cup -valmentajan, joka nousi myös Kanukkien ykköskäskijäksi ohi kaikkien muiden legendojen hoitamaan olympiakullat kahdesti kotiin ja palkattiin sitten Liigan kalleimpana Torontoon. Kenellekkäs muulle tästä menee meriitit?

Hyvin yksisilmäisesti tilannetta tarkastelet. Mitäs jos seuraavat 10 vuotta tai, lähinnä tuosta Scouting Directorin vaistamiskohdasta alkaen Detroitin draftaaminen onkin huippuhyvää? Vielä ei olla kertaakaan päästy edes draftaamaan TOP5:ssä. Mites sitten suu pannaan, meneekö ansiot taas jollekin mulle taholle, kuin Hollandille? Varmaankin Yzermanin patsas on sitten se jota kiillotetaan. Tosin häntäkään ei saisi hehkuttaa, perkule.

Yzermaniakin olen joskus kritisoinut, miten esimerkiksi eroaa jonkun Ryan Callahanin kurasopparin roikottaminen siellä rosterissa. Tai joku Matt Carlen ulososto. Onhan se melkoista rallia pitänyt, viihdyttävä GM, joka menee käsi kädessä nousua tekevässä organisaatiossa, siitä talent poolista kun on hyvä ammentaa. kun taas laskevan seuran GM on enemmän Hollandmainen, tekijästä riippumatta. Tässäkin olet vain ollut hyvin yksisilmäinen ja jostain syystä kimpaantunut jos näet minun hehkuttavan Yzermania. Onhan se ihan kamalaa, vähintään maailmanloppu. Joku meni kehumaan jotakin.

Minähän sanoin, että Holland yksinkertaisesti ajoi itsensä nurkkaan. Salary cap on täynnä paskoja veteraanien sopimuksia - ja joukkue on kuraa. Holland ei yksinkertaisesti enää pysty tekemään hankintoja, koska cap tilaa ei ole eikä joukkue edes kiinnosta kuin ehtoopuolella olevia jarruja. Joukkueessa ei ole mitään kaupattavaa paitsi Larkin (jonka kauppaaminen olisi kolikon siirtämistä vasemmasta taskusta toiseen).

Eikös tämä ole juuri se tapa, jolla korkeisiin varausvuoroihin päästään kiinni? Ajetaan se joukkue alas. Nytkö se on sitten väärintekemistä, kun kyseessä on Detroit ja Holland? Holland on tehnyt sen alasajon ihan itse, kuten aiemmin kirjoitin, ei tarvita erillistä alasajomanageria, koska Hollandilla oli munaa tehdä se itse. Tämä nyt lienee ainoa tapaus koko NHL:ssä ja sinänsä hauskaa.

***

Nuo sinun sepustukset...

Mitä minä olen tänne kirjoitellut, niin monessa asiassa, hehkuttamisessa ja julistamisessa on ollut mukana se tietty viihteelllisyys ja ylikorostaminen, jota sinä et ilmeisesti ymmärrä. Minusta on mukava kirjoittaa niin, posin kautta, ennemmin kuin jatkuvasti negaa kaivaen. Olen positiivinen ihminen, en nauti negatiivisuudesta. Kun Noppa10 kaivoi esiin niitä jotain vanhoja sepustuksia, jo silloin mainitsin tästä. Se on minun tapani nauttia tästä keskustelupalstasta, jota olen tehnyt jo kohta 18 vuotta. Suuri vahinko, jos tämä tyyli ei sinulle maistu. En aio muuttaa tyyliäni, sori.
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tämä "omistajan toiveen toteuttaminen" on nimimerkki Henkan uusi yritys valkopestä Ken Hollandia. Hän on nyt aika hiljattain kehittäny tämän salaliittoteorian. Yhtään mikään todettavissa oleva seikka ei tue tuota. Kukaan ei ole antanut organisaatiossa mitään lausuntoja, jotka viittaisivat mihinäkään tuollaiseen. Täytyy kyllä ihmetellä, kuinka helposti tämä väki täällä nielee noita salaliittoteorioita. Menee täysin samaan kastiin kuin selitykset siitä, että viime kaudella Blashil yritti tahallaan hävitä. Silloin kun noita paskasopimuksia ollaan tehty, ei silloin niitä olla selitetty jonain omistajaportaan tahtona. Toisaalta, vaikka Henkka ei ehkä ole hoksannutkaan, hän epäsuorasti myöntää Hollandin toimien menneen vituiksi. Eihän muuten olisi tarvetta selittää niitä "omistajaportaasta johtuviksi". Edistystähän sekin, vissiin.

Ja vaikka hyväksyttäisiinkin tuo salaliittoteoria, niin siitä huolimatta se kertoo Ken Hollandin surkeudesta. Se on nimenomaan GM:n vastuulla urheilupuolen johtajana saada omistusporras ymmärtämään organisaation paras. Näinhän tapahtui Buffalossa, jossa Darcy Regierin aloitteesta organisaatio Pegulaa myöten sitoutui toteuttamaan rebuildin. Pegula olisi halunnut ostaa menestystä nopeasti rahalla (ja tätä yritettiinkin), mutta nimenomaan GM;n tehtävä on ohjata organisaatiota urheilullisin perustein.

Luuletko sinä että mun 7 vuotiaasta pikkujunnusta asti jatkunut Red WIngsin seuraaminen perustuu jonkun yksittäisen Jatkoaika -nimisen keskustelupalstan nimimerkin kirjoitteluihin. Jotain rotia nyt saatana tai korkki kiinni.

Sinä et selvästikään myös ymmärrä paskan vertaa NHL seurojen johtamisportaista. GM ei todellakaan ole titteli joka automaattisesti sanelee seuran strategian vaan nimenomana on henkilö joka sitä valittua strategiaa totetuttaa. Otetaan esimerkki Detroitin ulkopuolelta: Columbuksessa GM Kekäläisen pomo on President of Hockey Operations/Alternate Governor John Davidson. Davidsonin pomo on Owner/Governor John P. McConnell. John Davidson on se henkilö kuka keskustelee omistajan kanssa ja vastaa perseellään valitusta strategiasta. Kekäläinen toteuttaa sitä strategiaa. Detroitissa Ken Hollandin titteli on Executive Vice President & GM eli jotakuinkin toimeenpaneva varapresidentti ja GM. Hänen pomonjaan oli vanhemman Ilitchin aikana ainakin Senior Vice President & Alternate Governor Jim Devellano sekä enemmän talouspuolesta vastannut President & CEO & Alternate Governor Christopher Ilitch jonka pomo oli ainoastaan Owner & Governor Mike Ilitch. Hollandin asema oli normaalia GM:a vahvempi ja hän oli myös mukana linjakeskusteluissa Ilitchin ja Devellanon kanssa. Hän ei silti todellakaan ole ollut mikään itsevaltias seurajohtaja. Esim. Brian Burke oli Torontossa sekä President että GM, mutta oli hänelläkin silti pomonsa jota joutui kuuntelemaan. Totta helvetissä omistaja on viimekädessä se joka sanelee linjan.

Et varmaan (toivottavasti) ole niin tyhmä ettetkö ymmärrä esim. että jenkkien isoissa liigoissa on monta joukkuetta joiden omistajien halu ei ole realistisesti voittaa vaan tuottaa mahdollisimman suurta taloudellista menestystä haluamallaan budjetilla. Jos ja kun Mike Ilitchille tärkeintä oli playoff putken pidentäminen (=periaatteessa mahdollisuus voittaa jotain hänen elinaikanaan) ja omien suosikkiensa sitominen niin hänellä siihen oli oikeus. Ei ole todellakaan ennen kuulumatonta. Samaa teki tosiaan baseballissa Tigersin kanssa (ei tullut mestaruutta). Ja ottaaksemme myös havainnollistavan esimerkin Ilitchien busineksen ulkopuolelta niin tutustu uudenvuoden kunniaksi Washington Nationalsin tämän hetken pelaajasopimuksiin. Sielä 1925 syntynyt omistaja on "vähän" myynyt tulevaisuutta voidakseen voittaa ennen kuin joutuu madonruuaksi.

Parempaa vuotta 2019 sinulle ja henkistä rauhaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Totta helvetissä omistaja on viimekädessä se joka sanelee linjan.

Et varmaan (toivottavasti) ole niin tyhmä ettetkö ymmärrä esim. että jenkkien isoissa liigoissa on monta joukkuetta joiden omistajien halu ei ole realistisesti voittaa vaan tuottaa mahdollisimman suurta taloudellista menestystä haluamallaan budjetilla. Jos ja kun Mike Ilitchille tärkeintä oli playoff putken pidentäminen (=periaatteessa mahdollisuus voittaa jotain hänen elinaikanaan) ja omien suosikkiensa sitominen niin hänellä siihen oli oikeus. Ei ole todellakaan ennen kuulumatonta. Samaa teki tosiaan baseballissa Tigersin kanssa (ei tullut mestaruutta). Ja ottaaksemme myös havainnollistavan esimerkin Ilitchien busineksen ulkopuolelta niin tutustu uudenvuoden kunniaksi Washington Nationalsin tämän hetken pelaajasopimuksiin. Sielä 1925 syntynyt omistaja on "vähän" myynyt tulevaisuutta voidakseen voittaa ennen kuin joutuu madonruuaksi.

Tätä samaa asiaa olen lueskellut Pohjois-Amerikan mediasta ja hieman syvemmältäkin. Ei oo mikään salaliittoteoria tai oma keksitty uutinen. En minä voi keksiä mitään itse Red Wingistä, vaan joku näkemäni peli tai tietolähde se on paikapäältä, josta sitten kirjoitellaan tänne. Aivan käsittämättömiä uskomuksia joillain.

Mike Ilitchin puhuttiin olevan huonossa hapessa jo 1-2 vuotta ennen kuolemaansa. Sitten kun se lopullinen hetki tuli ja valta siirtyi Christopher Ilitchille, niin onkin ollut melkoista rallia rebuildin hengessä. Tämä yllätti, jälkikäteenhän tätä nyt tarkastellaan. Ei kukaan hehkuttanut etukäteen, että sitten kun Mike Ilitch kuolee, niin Ken Holland alkaa heti myymään pelaajia ja muuttuu ostajasta myyjäksi. Hassusti ne vaan sattuu täysin samaan kohtaan. Datsyuk oli edeltävä muuvi ja tasan 2 viikkoa Mr I:n poistumisen jälkeen alkaa suurin kaupparalli Detroitista ulospäin (ja pickejä sisään), mitä on nähty kertaakaan Mr I:n omistajuuden aikana.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hopealautasella tarjottua perintöä. Kummasti Andersson on kuitenkin halunnut pysyä Detroitissa. Ihmeen hyvin Holland on asioista mitään ymmärtävänä ymmärtänyt pitää hyvästä miehestä kiinni. Ja antanut vapaasti muiden osaajien lähteä ja palkannut heidän tilalleen uutta.

Hyvin yksisilmäisesti tilannetta tarkastelet. Mitäs jos seuraavat 10 vuotta tai, lähinnä tuosta Scouting Directorin vaistamiskohdasta alkaen Detroitin draftaaminen onkin hyvää? Mites sitten suu pannaan, meneekö ansiot taas jollekin mulle taholle, kuin Hollandille. Varmaankin Yzermanin patsas on sitten se jota kiillotetaan. Tosin häntäkään ei saisi hehkuttaa, perkule.

Mikäli Holland tekee hyviä ratkaisuja, ansaitsee hän tietenkin niistä krediittinsä. Minähän olen todennut, että esim. Larkinin varaus ja Tatarin treidaaminen olivat hyviä ratkaisuja. Kokonaisuudessa kuitenkin auttamatta liian merkityksettömiä, kun katsotaan niitä lukuisia hasardeja.

Yzermaniakin olen joskus kritisoinut, miten esimerkiksi eroaa jonkun Ryan Callahanin kurasopparin roikottaminen siellä rosterissa. Tai joku Matt Carlen ulososto. Onhan se melkoista rallia pitänyt, viihdyttävä GM, joka menee käsi kädessä nousua tekevässä organisaatiossa, siitä talent poolista kun on hyvä ammentaa. kun taas laskevan seuran GM on enemmän Hollandmainen, tekijästä riippumatta. Tässäkin olet vain ollut hyvin yksisilmäinen ja jostain syystä kimpaantunut jos näet minun hehkuttavan Yzermania. Onhan se ihan kamalaa, vähintään maailmanloppu. Joku meni kehumaan jotakin.

Tottakai olet, koska se on sopinut silloiseen agendaan. Jim Nill oli jumalasta (eli siis Hollandista) seuraava, mutta kun lähti Dallasiin, niin muuttuikin tumpeloksi. Calle Järnkrok oli tuleva franchise-sentteri. mutta kun Holland kauppasi hatulliseen paskaa, sopikin Järnkrokille naureskella.

Yzermanin kanssahan homma meni samalla tavalla. Kun ei ollut enää Detroit-organisaation jäsen, niin sopii kritisoida. Nyt kun on mahdollisuus, että palaa, voi aloittaa jo jumaloinnin. Keskeisenä tekijänä tässä on se, että sen sijaan että todettaisiin Hollandin olleen kykenemätön pitämään miestä organisaatiossa (mikä on sinänsä täysin luonnollista), niin jotenkin selitellään jälkikäteen, että hyvähän tuo oli, ei se nyt ainakaan Hollandia parempi ole, joten ihan oikein että lähti eikä Holland.

Eikös tämä ole juuri se tapa, jolla korkeisiin varausvuoroihin päästään kiinni? Ajetaan se joukkue alas. Nytkö se on sitten väärintekemistä, kun kyseessä on Detroit ja Holland? Holland on tehnyt sen alasajon ihan itse, kuten aiemmin kirjoitin, ei tarvita erillistä alasajomanageria, koska Hollandilla oli munaa tehdä se itse. Tämä nyt lienee ainoa tapaus koko NHL:ssä ja sinänsä hauskaa.

Tämä on merkillistä. En tiedä, kuinka paljon juuri sinun kanssasi jauhoimme tästä aiheesta menneinä vuosina. Siis silloin, kun olit sitä mieltä, että rebduildit ovat moraalitonta paskaa ja tuomittuja epäonnistumaan koska Edmonton.

Detroitin tapauksessa ei ole kyse mistään tarkoituksellisesta alasajosta. Kyse on joukkueen romahtamisesta tilanteessa, jossa ei ole pystytty maksimoimaan resursseja tai petaamaan pohjaa tulevaan salary capin ym. muodossa.

Niin Buffalo kuin Torontokin molemmat suorittivat tarkoituksellisen alasajon, jonka yhteydessä joukkeutta heikkennettiin saamalla takaisin assetteja. Buffalo sai tässä rytäkässä ennen muuta Ristolaisen, Reinhartin ja Eichelin. Toronto sai Marnerin ja Matthwsin. Joukkueet eivät olisi todennäköisesti saaneet noita, elleivät olisi tietoisesti ajaneet alas joukkueitansa. Kyytipoikana tuli sitten niitä 1st round pickeja ja prospecteja (jollaisia Detroit ei ole saanut kuin Tatarin muodossa - ja mahdollisesti ei tule sen enempää saamaan). Nuo pelaajat ovat olleet ihan keskeisessä roolissa organisaatioiden nousussa ja koko rebuildissa. Hillumalla noilla sijoilla, joilla Detroit on hillunut ja hilluu, varataan todennäköisesti noita rasmusseneita. Ei niillä todennäköisesti nosteta joukkuetta kärkeen.

[Mitä minä olen tänne kirjoitellut, niin monessa asiassa, hehkuttamisessa ja julistamisessa on ollut mukana se tietty viihteelllisyys ja ylikorostaminen, jota sinä et ilmeisesti ymmärrä. Minusta on mukava kirjoittaa niin, posin kautta, ennemmin kuin jatkuvasti negaa kaivaen. Olen positiivinen ihminen, en nauti negatiivisuudesta. Kun Noppa10 kaivoi esiin niitä jotain vanhoja sepustuksia, jo silloin mainitsin tästä. Se on minun tapani nauttia tästä keskustelupalstasta, jota olen tehnyt jo kohta 18 vuotta. Suuri vahinko, jos tämä tyyli ei sinulle maistu. En aio muuttaa tyyliäni, sori.

Kirjoituksissasi on enemmänkin kyse uskonnoliseen fanatismiin verrattavissa olevasta suitsutuksesta kuin värilasit päässä olevasta fanikirjoittelusta. Jälkimmäinen kuuluu asiaan, ensimmäinen ei oikeastaan palvele yhtään mitään.

Pidät itseäsi positiivisena asiakirjoittajana, mutta siitä huolimatta hyökkäät vihamieleisesti erimieltä olevien kimppuun ja syytät heitä milloin mistäkin (en ole ainoa johon tämä kohdistuu - tämä kohdistuu myös "omaan väkeen", minkä johdosta täällä on hiljaista) samoin kuin haukut trolliksi, jos joku pilkkaa pyhää lehmää. En väitä, ettenkö itse syyllistyisi vastaaviin, mutta en sentään esitä muuta.

Luuletko sinä että mun 7 vuotiaasta pikkujunnusta asti jatkunut Red WIngsin seuraaminen perustuu jonkun yksittäisen Jatkoaika -nimisen keskustelupalstan nimimerkin kirjoitteluihin. Jotain rotia nyt saatana tai korkki kiinni.

Sinä et selvästikään myös ymmärrä paskan vertaa NHL seurojen johtamisportaista. GM ei todellakaan ole titteli joka automaattisesti sanelee seuran strategian vaan nimenomana on henkilö joka sitä valittua strategiaa totetuttaa. Otetaan esimerkki Detroitin ulkopuolelta: Columbuksessa GM Kekäläisen pomo on President of Hockey Operations/Alternate Governor John Davidson. Davidsonin pomo on Owner/Governor John P. McConnell. John Davidson on se henkilö kuka keskustelee omistajan kanssa ja vastaa perseellään valitusta strategiasta. Kekäläinen toteuttaa sitä strategiaa. Detroitissa Ken Hollandin titteli on Executive Vice President & GM eli jotakuinkin toimeenpaneva varapresidentti ja GM. Hänen pomonjaan oli vanhemman Ilitchin aikana ainakin Senior Vice President & Alternate Governor Jim Devellano sekä enemmän talouspuolesta vastannut President & CEO & Alternate Governor Christopher Ilitch jonka pomo oli ainoastaan Owner & Governor Mike Ilitch. Hollandin asema oli normaalia GM:a vahvempi ja hän oli myös mukana linjakeskusteluissa Ilitchin ja Devellanon kanssa. Hän ei silti todellakaan ole ollut mikään itsevaltias seurajohtaja. Esim. Brian Burke oli Torontossa sekä President että GM, mutta oli hänelläkin silti pomonsa jota joutui kuuntelemaan. Totta helvetissä omistaja on viimekädessä se joka sanelee linjan.

Et varmaan (toivottavasti) ole niin tyhmä ettetkö ymmärrä esim. että jenkkien isoissa liigoissa on monta joukkuetta joiden omistajien halu ei ole realistisesti voittaa vaan tuottaa mahdollisimman suurta taloudellista menestystä haluamallaan budjetilla. Jos ja kun Mike Ilitchille tärkeintä oli playoff putken pidentäminen (=periaatteessa mahdollisuus voittaa jotain hänen elinaikanaan) ja omien suosikkiensa sitominen niin hänellä siihen oli oikeus. Ei ole todellakaan ennen kuulumatonta. Samaa teki tosiaan baseballissa Tigersin kanssa (ei tullut mestaruutta). Ja ottaaksemme myös havainnollistavan esimerkin Ilitchien busineksen ulkopuolelta niin tutustu uudenvuoden kunniaksi Washington Nationalsin tämän hetken pelaajasopimuksiin. Sielä 1925 syntynyt omistaja on "vähän" myynyt tulevaisuutta voidakseen voittaa ennen kuin joutuu madonruuaksi.

Parempaa vuotta 2019 sinulle ja henkistä rauhaa.

Eihän kukaan ole väittänyt, että GM ajaisi omistajan ohitse - sanoin juuri päinvastoin.

Urheilussa ja jääkiekossa GM on nimenomaisesti urheilupuolen asiantuntija. Hänen on oltava organisaatiossa se, jolla on paras tietämys liigan ja lajin urheilupuolesta. Mikäli näin ei ole, on organisaatiossa roolit vituillaan. Omistaja palkkaa organisaatioon GM:n, koska tällä on sellaista ekspertiisiä, jota omistajalla ei ole. Mikäli omistaja ei luota GM:n ammattitaitoon, tulee GM vaihtaa.

Näin ollen GM:llä on aivan valtava vaikutus siihen, miten urheilupuolta johdetaan, vaikka hän ei siitä päätä omistajan yli. Myös Buffalossa on aina ollut asetelma, niin että GM:n ja omistajan välissä on henkilöitä. Tästä huolimatta juuri Regier oli se henkilö, joka oli katalysaattori rebuildin aloittamisessa. Se on hänen ekspertiisiiään. Jos omistaja ei luota häneen, tulee mies vaihtaa.

Urheilussa menestynein tuote on myös se tuottavin tuote. On GM:n vastuulla saada omistaja tajuamaan, mikä on se keino saada menestynein - ja tuottavin tuote - jalkeille. Jos Holland ei tätä kyennyt näkemään ja tuomaan ylemmän johdon tietoon, on hän epäonnistunut hommassaan.

Kirjoitit paljon itsestäänselvyyksiä ja oikeastaan jonninjoutavuuksia. Et vastannut oikeastaan lainkaan siihen, että millä perusteilla Holland on ollut kädet sidottuina urheilupuolen johtamisessa. Mikäli sinulla ei ole yhtään mitään konkreettista seikkaa johon vedota (niinkuin et ole vedonnut), niin olen pakotettu johtopäätökseen, että olet joko samaa salaliittoteoriaa esittävältä Henkalta sen omaksunut tai sitten itse päätynyt samaan salaliittoteoria-selitykseen.

Minä en jotenkin jaksa uskoa, että elämänsä viimeisiä vuosia elävä useamman organisaation omistaja taho olisi kovinkaan kiinnostunut noiden seurujen operatiivisesta johtamisesta. Eiköhän tuossa vaiheessa ole ollut tilanne se, että hän on luottanut palkkaamiensa miesten ammattitaitoon - niinkuin asia on, jos on vähääkään perillä liiketoimintalähtöisten organisaatioiden toiminnasta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämä on merkillistä. En tiedä, kuinka paljon juuri sinun kanssasi jauhoimme tästä aiheesta menneinä vuosina. Siis silloin, kun olit sitä mieltä, että rebduildit ovat moraalitonta paskaa ja tuomittuja epäonnistumaan koska Edmonton.

No kyse on tuosta, ettei Holland puhu samanlaisesta rebuildista, kuin joku Edmonton. Hän ei halua olla vuosia pohjalla. Kenny on koko ajan puhunut, että pitää pelata "meaningful games", eli 1 maalin tuntumassa pelaamista, ettei synny paskaa kulttuuria pukukoppiin ja ne "meaningful games" kehittää nykyisiä nuoria pelaajia. Eli minä olen tämän ainakin ymmärtänyt näin, että yritetään pelata voitosta ja jalkautetaan sen verran hyvä joukkue, ettei sitä perspanna ihan joka ilta tuosta noin vaan. Ja näinhän Wingsit tällä kaudella pelasivat, täysin yläkanttiin, ennen loukkaantumissumaa.

Mutta kuten olen itse tänne kirjoitellut, niin kesällä ennustelin joukkueen olevan materiaaliltaan toiseksi huonoin Ottawan jälkeen ja tippuvan niille sijoille jossain vaiheessa, vaikka kuinka ylisuorittaisivat. Hyvin usein on nähty, että mitä enemmän nuoria jengissä on, niin seinä tulee vastaan siinä ~50 matsin kohdalla. Siitä on 10 peliä trade deadlineen ja silloin ne matemaattiset todennäköisyydet realisoituu, vaikka vielä taulukossa näyttäisi että näennäisiä saumoja on.

En ole odottanut tuolta porukalta mitään muuta kuin sitä "meaningful games" ja että junnut kehittyy. Ja muutama soppari taas lähtee pihalle, joista todennäköisesti saadaan lisää varausvuoroja. Nyquist, Howard, Glendening, Kronwall, Daley (NTC poistuu ennen deadline) pyörii huhuissa, myytävää on vaikka kuinka paljon. Ja eiköhän Holland tule myymään. Kenestä tulee järkevä tarjous, niin se lähtee. Kaikki eivät lähde.

Draft lotteryhän muutti kaiken (Scortched Earth Rebuild ei takaa enää korkeaa pickiä, edes 2nd overalla, joten enää ei ole viimeisintäkään järkeä sijoittua tarkoituksellisesti aivan viimeiseksi sysipaskalla joukkueella) ja etenkin tämän kauden osalta on se ja sama mihin tuolla perässä sijoittuu. 2019 Drafti on laadukas kärjen takaa, Sitä oli edellinenkin, ja suhteellinen ero pelaajien välillä pienempi kuin aikaisemmissa drafteissa. Nämä toki muuttuu vuodesta toiseen. Lottery prosentteihin panostamisessa, ainakin nyt erityisesti tällä kaudella ja ehkä edelliselläkin, on pienempi hyöty, kuin se että jo olemassa olevat junnut pelaa järkevää hokia ja kehittyvät siinä samalla. Tällaiseksi minä näen Red Wingsin suunnitelmat ja tämä kelpaa aivan eriomaisesti sellaisenaan, tässä tilanteessa.

Scortched Earth rebuildit ovat paskaa ja niitä en halua nähdä. Ne kestää vuosikymmenen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No kyse on tuosta, ettei Holland puhu samanlaisesta rebuildista, kuin joku Edmonton. Hän ei halua olla vuosia pohjalla. Kenny on koko ajan puhunut, että pitää pelata "meaningful games", eli 1 maalin tuntumassa pelaamista, ettei synny paskaa kulttuuria pukukoppiin ja ne "meaningful games" kehittää nykyisiä nuoria pelaajia. Eli minä olen tämän ainakin ymmärtänyt näin, että yritetään pelata voitosta ja jalkautetaan sen verran hyvä joukkue, ettei sitä perspanna ihan joka ilta tuosta noin vaan. Ja näinhän Wingsit tällä kaudella pelasivat, täysin yläkanttiin, ennen loukkaantumissumaa.

No sitten tuo sinun aikaisempi ei kyllä tee järkeä.

Se, että pelataan voitosta tai ei pelata, ei ole kovin oleellista. Torontolla pari kautta sukellusta ei tehnyt mitään merkitystä. Buffalon rebuildin ongelmat liittyivät ihan muuhun kuin tuohon tankkaamiseen - ne liittyivät nimenomaan siihen aikaan, kun pelattiin niitä merkityksellisiä pelejä ja oltiin päästy pois pohjalta.

Mutta kuten olen itse tänne kirjoitellut, niin kesällä ennustelin joukkueen olevan materiaaliltaan toiseksi huonoin Ottawan jälkeen ja tippuvan niille sijoille jossain vaiheessa, vaikka kuinka ylisuorittaisivat. Hyvin usein on nähty, että mitä enemmän nuoria jengissä on, niin seinä tulee vastaan siinä ~50 matsin kohdalla. Siitä on 10 peliä trade deadlineen ja silloin ne matemaattiset todennäköisyydet realisoituu, vaikka vielä taulukossa näyttäisi että näennäisiä saumoja on.

Noissa paskasopimuksissa on vähän se ongela, että vaikka sopimukset ovat paskoja, niin kokonaisuudessaan joukkue ei kuitenkaan ole materiaaliltaan niin selkeästi huonompi, että nuo alasijat olisivat taattuja. On suuri riski vajota tuohon limboon, jossa esim. Carolina on ties kuinka kauan pyörinyt.

Buffalon tank-vuosien perusteella pysyvä romahdus ei tapahdu 50 ottelun jälkeen. Se romahdus tulee yleensä joulu-tammikuussa, minkä jälkeen joukkue rupeaa pelaamaan parasta kiekkoaan deadlinen jälkeen. Syyt lienevät psykologiset.

En ole odottanut tuolta porukalta mitään muuta kuin sitä "meaningful games" ja että junnut kehittyy. Ja muutama soppari taas lähtee pihalle, joista todennäköisesti saadaan lisää varausvuoroja. Nyquist, Howard, Glendening, Kronwall, Daley (NTC poistuu ennen deadline) pyörii huhuissa, myytävää on vaikka kuinka paljon. Ja eiköhän Holland tule myymään. Kenestä tulee järkevä tarjous, niin se lähtee. Kaikki eivät lähde.

Markkinat ovat olleet jo jonkun aikaa sellaiset, että ostajia ei hirveästi ole. Tuolla kaudella ennen kuin Murray sai potkut niin Buffalolla oli myytävänä paljon porukkaa ja osa sellaisia, joista ihan uskoi hyvänkin hinnan saatavan. Ketään ei saatu myytyä ja syy oli kuulemma, se että kysyntää ei ollut. Detroitin kaupattavia sopimuksia rasittaa vielä nuo klausuulit sekä se, että osa ei ole puhtaita rentaleita.

Draft lotteryhän muutti kaiken (Scortched Earth Rebuild ei takaa enää korkeaa pickiä, edes 2nd overalla, joten enää ei ole viimeisintäkään järkeä sijoittua tarkoituksellisesti aivan viimeiseksi sysipaskalla joukkueella) ja etenkin tämän kauden osalta on se ja sama mihin tuolla perässä sijoittuu. 2019 Drafti on laadukas kärjen takaa, Sitä oli edellinenkin, ja suhteellinen ero pelaajien välillä pienempi kuin aikaisemmissa drafteissa. Nämä toki muuttuu vuodesta toiseen. Lottery prosentteihin panostamisessa, ainakin nyt erityisesti tällä kaudella ja ehkä edelliselläkin, on pienempi hyöty, kuin se että jo olemassa olevat junnut pelaa järkevää hokia ja kehittyvät siinä samalla. Tällaiseksi minä näen Red Wingsin suunnitelmat ja tämä kelpaa aivan eriomaisesti sellaisenaan, tässä tilanteessa.

Scortched Earth rebuildit ovat paskaa ja niitä en halua nähdä. Ne kestää vuosikymmenen.

Toronto voitti lotteryn uusitulla systeemilla. Samoin Buffalo. Kummatki päätyivät viimeiseksi. Oddsit eivät tuolloinkaan ole puolella, mutta ne ovat paremmat kuin jollain 8. viimeisellä.

Fakta on myös se, että varaamalla 4. saat todennäköisesti paremman pelaajan kuin varaamalla 8. Ainakaan et ole sen varassa, mitä muut varaavat. Tuolla voi olla merkittäviä vaikutuksia varattavan pelaajan suhteen.

Detroitin tilanteessa on seuraavat ongelmat:

1. Todennäköisyydet lottery-voittoon ovat huonommat kuin pohjalla
2. Joukkue ei ole saanut vuoroja/prospecteja siinä määrin kuin olisi mahdollista
3. Joukkue todennäköisemmin tulee varaamaan huonomman pelaajan kuin edellä olevat.

Käytännössä siis organisaatio joutuu entistä enemmän laskemaan onnen varaan.

Kovissa drafteissa on hieman se ongelma, että vaikka itse pääsee varaamaan hyvän pelaajan myöhemmällä vuorolla, niin se samaa pätee myös muihin joukkueisiin. Liigassa on kuitenkin kyse kilpailuedun luomisesta muihin nähden. Toki kovissa drafteissakin voidaan pärjätä eri tavoin.

Kestikö Toronton rebuild tosiaan vuosikymmenen? Edes Buffalolla ei ole mennyt kuin puolet tuosta.

Detroitin ajautuma linja muistuttanee lähimpänä Vancouver Canucksin valitsemaa linjaa. Vaikka homma meneekin siellä koko aika eteenpäin, niin on se kestänyt jo nälkäkuoleman verran ja on edelleenkin epävarmaa, koska tuo joukkue tulee olemaan siinä kunnossa, että voidaan puhua contenderista. Koko homma saattaisi olla vielä enemmänkin vituillaan, jos vaikka esim. Colorado olisikin varannut Pettersonin ennen Vancouveria. Siltä osin Vanouverkin on ollut muiden armoilla. Jos Detroit olisi sijoittunut viimeiseksi ja varannut huonoimmalta mahdolliselta sijainnilta, olisi Petterson ollut saatavilla. Enää kuudentena se ei olisi ollut mahdollista (olettaen, että Vancouver olisi ollut viides).
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Edes Buffalolla ei ole mennyt kuin puolet tuosta.
No en nyt alkaisi vielä puhumaan Buffalosta rebuildin jo lopettaneena joukkueena. Corsit ja Fenwickit ovat punaisella melko selkeästi ja Carter Hutton ei välttämättä ole pitkäikäinen ratkaisu maalille. Sinällään toivoo kyllä onnea Buffalolle, että saavat rakennettua contenderin tuosta muutamassa vuodessa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Torontohan pystyi nimenomaan operoimaan ottamalla assetteja ja paskasopimuksia sisään/ulos. Tuohan juuri osoittaa sen pointtini! Detroit ei tuohon ole pystynyt tai todennäköisesti myöskään pysty - päinvastoin, on joutunut maksamaan, jotta saa sopimuksia ulos.
No mitä sitten tämä tarkoittaa:
Detroit on vielä pitkään hirressä cappinsa suhteen kun tuota LTIR-osastoa on niin paljon. Tuo tarkoittaa sitä, että organisaatio ei pysty operoimaan capin kanssa samalla tavalla kuin vaikka esim. Toronto ja Buffalo pystyivät deadlinella.
Detroitilla on ennen tätä kautta ollut yksi pitkäaikaispotilas listoilla. Nyt on toinen myös kun Zetterberg tuli Franzenin seuralaiseksi. Nythän sitä päästään tutkailemaan miten homma toimii pidemmällä aikavälillä.

Samalla hieman mietin miksi puhut Detroitin ainoan kauppatavaran yhteydessä koko ajan Larkinista. Ei liene mitään järkevää syytä myydä häntä, ellei vastineena tarjota ykköspuolustajaa. Kyseessä on kuitenkin Eichelin kanssa samanikäinen pelaaja. Ei tuollaisia myydä pois vaikka kuinka olisi rebuild meneillään kun kyseessä on oikeasti hyvä top-6 sentteri. Ja onhan Wings tehnyt yhden aika hyvän kaappauksen draftissa kun joukkue varasi Tyler Bertuzzin (58. 2013) ja olihan Athanasiou (110. varaus 2012) myös aika hyvä haku. Ei kumpikaan ole mikään Zetterberg tai Datsyuk mutta molemmat ovat hyvin käyttökelpoisia pelaajia pitkälle tulevaisuuteen. Ja eipä Manthakaan ole mikään surkea varaus, vaikka kovin sanotkin Detroitin olleen surkea varaamisessa viimeiset 10 vuotta. On sieltä kuitenkin tullut ainakin yksi rosteripelaaja per drafti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Detroitin ajautuma linja muistuttanee lähimpänä Vancouver Canucksin valitsemaa linjaa. Vaikka homma meneekin siellä koko aika eteenpäin, niin on se kestänyt jo nälkäkuoleman verran ja on edelleenkin epävarmaa, koska tuo joukkue tulee olemaan siinä kunnossa, että voidaan puhua contenderista. Koko homma saattaisi olla vielä enemmänkin vituillaan, jos vaikka esim. Colorado olisikin varannut Pettersonin ennen Vancouveria. Siltä osin Vanouverkin on ollut muiden armoilla.
Ehkä tästä pitäisi keskustella Canucksin ketjussa, mutta otetaan tuohon nyt kuitenkin kiinni.

Vancouverilla on tosiaan ollut tuo Detroitinkin valitsema linja käytössä siinä mielessä, että joukkue on pyrkinyt olemaan jollain lailla peleissä mukana ilman täydellistä romahtamista Oilers-tyyliin. Tuo linja on poikinut viimeisten kolmen kauden sisään kolme varausta top10 joukosta, mutta ei yhtään varausta top3 joukosta. Draftien ja nopeamman joukkueen kehityksen kannalta huono asia, mutta joukkueella on ollut kuitenkin nyt joka kausi teoreettiset mahdollisuudet saada se top3 varauskin. Yhtään tuuria ei ole vain käynyt ja toisaalta tuossa on mukana pari lopun venymistä, missä joukkueen rakentamisella ei ole kuitenkaan ollut sen suurempaa merkitystä.

Keväällä 2016 Canucks voitti kuudesta viimeisestä pelistään neljä vaikka oli peleissä ongelmissa ja päästi Toronton (yksi voitto kuudesta viimeisestä pelistä) vielä taakseen. Leafs sai paremmat prosentit arvontaan ja sai lopulta varattua Matthewsin. Canucksille olisi sijoituksen perusteella kuulunut tuo kolmosvaraus, mutta hävittyjen pallojen vuoksi haaviin tuli käytännössä sijoitukseen nähden huonoin mahdollinen, eli vitosvaraus. Tuossa oli ihan täydet mahdollisuudet tuohon Matthews-Laine -kaksikkoon, mutta Canucksille tuli (lmeisesti vielä väärän arvioinnin seurauksena) Olli Juolevi.

Keväällä 2017 Vancouver oli NHL:n toiseksi huonoin ja olisi taas pelillisesti ansainnut ainakin top3 varauksen, mutta arpapallot pudottivat seuran varaamaan viidentenä. En tiedä kenet Benning olisi ottanut mikäli tuo sijoitus olisi pitänyt, mutta näin jälkeenpäin olen puolestaan erittäin tyytyväinen tuohon Petterssonin varaukseen. Viime kaudella Canucks oli puolestaan vielä kaksi viikkoa ennen runkosarjan päättymistä NHL:n toiseksi huonoin ja esimerkiksi Buffaloon oli tuolloin yksi piste eroa. Viime kauden lopussa joukkue sai jonkun ihmeellisen hurmoksen päälle (johtuiko Sedinien lopettamisesta ja joukkueen pelaamisesta heille vielä kerran?) ja sijoittui lopulta kuudenneksi huonoimmaksi - bingbongit pudottivat sijoitusta tuolloinkin lopulta.

Kolmen viimeisen kauden aikana Canucks ei siis ole saanut yhtään top3-varausta, mutta tuo ei johdu joukkueen rakentamisesta tai mistään linjasta. Joka kausi Vancouverilla on ollut ihan täydet mahdollisuudet saada se top3-varaus tai jopa ykkösvaraus, mutta arpapallot eivät ole pomppineet ollenkaan ja toisaalta joukkue on saanut kahtena keväänä erilaisten syiden vuoksi jonkun loppukauden ihmeellisen raivon päälle.

Seurajohtoa en tuosta syytä enkä toisaalta pelaajiakaan. Taitaa aika harvassa olla ne ammattilaiskiekkoilijat, jotka loppukauden merkityksettömissä peleissä ajattelisivat "vedetään vihkoon nämä viimeiset pelit, että seura saa mahdollisuuden siihen 20% arpalippuun kesällä". Joukkue on kuitenkin yhteisö joka koostuu tulevaisuudestaan pelaavista ammattilaisista. Ja vaikka fanit voivat nähdä tuon tulevaisuuden valoisampana mikäli pelaajat ajattelisivat kesää kauden aikana, todellisuudessa en usko yhdenkään pelaajan pelaavan muusta kuin parhaasta suorituksesta yksilönä ja joukkueena juuri sillä hetkellä.

Tuosta Vancouverista muiden armoilla olemisesta sen verran, että voihan noinkin tietysti ajatella halutessaan. Jokainen joukkue olisi muiden armoilla joka kesä jos ei saisi valita ykkösenä. Itse annan kyllä pisteet tuosta Petterssonin varauksesta varaavalle seuralle ennemmin kuin muille. Canucks otti Petterssonin yleistä rankkausta aikaisemmin. Kuten sanoin, joukkueella olisi ollut menestyksen puolesta mahdollisuus saada tuo arpalippu aikaisemmaksi, mutta tuonkin kesän hävittyjen pallojen vuoksi mahdollisuus saada Pettersson vähän heikkeni.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No en nyt alkaisi vielä puhumaan Buffalosta rebuildin jo lopettaneena joukkueena. Corsit ja Fenwickit ovat punaisella melko selkeästi ja Carter Hutton ei välttämättä ole pitkäikäinen ratkaisu maalille. Sinällään toivoo kyllä onnea Buffalolle, että saavat rakennettua contenderin tuosta muutamassa vuodessa.

Joo, tuskin kukaan ajattelee tuon prosessin vielä päätepisteessään olevan. Kyllä se oman näkemykseni mukaan on edelelen käynnissä (siksi "ei ole mennyt" eikä "ei mennyt"). Itse näen homman olevan "valmis" siinä tilanteessa, kun joukkue on selkeä contender ja on sitä todennäköisesti useamman kauden. Riippuen siitä, miten Botteril hoitaa hommansa ja pelaajat kehittyvät, Buffalon tapauksessa tämä voisi tapahtua ehkä kaudella 2020-2021. Ehkä. Tällöinkään ei olisi vielä mennyt "vuosikymmentä" - siitä huolimatta, että pari kautta menikin vituiksi.

No mitä sitten tämä tarkoittaa:

Detroitilla on ennen tätä kautta ollut yksi pitkäaikaispotilas listoilla. Nyt on toinen myös kun Zetterberg tuli Franzenin seuralaiseksi. Nythän sitä päästään tutkailemaan miten homma toimii pidemmällä aikavälillä.

Samalla hieman mietin miksi puhut Detroitin ainoan kauppatavaran yhteydessä koko ajan Larkinista. Ei liene mitään järkevää syytä myydä häntä, ellei vastineena tarjota ykköspuolustajaa. Kyseessä on kuitenkin Eichelin kanssa samanikäinen pelaaja. Ei tuollaisia myydä pois vaikka kuinka olisi rebuild meneillään kun kyseessä on oikeasti hyvä top-6 sentteri. Ja onhan Wings tehnyt yhden aika hyvän kaappauksen draftissa kun joukkue varasi Tyler Bertuzzin (58. 2013) ja olihan Athanasiou (110. varaus 2012) myös aika hyvä haku. Ei kumpikaan ole mikään Zetterberg tai Datsyuk mutta molemmat ovat hyvin käyttökelpoisia pelaajia pitkälle tulevaisuuteen. Ja eipä Manthakaan ole mikään surkea varaus, vaikka kovin sanotkin Detroitin olleen surkea varaamisessa viimeiset 10 vuotta. On sieltä kuitenkin tullut ainakin yksi rosteripelaaja per drafti.

Toronton cap-tilanne kokonaisuudessaan ei ollut niin huono kuin mitä se on Detroitilla. Detroit joutuu koko aika operoimaan veitsen terällä tuon capin kanssa, mikä ei ole todellakaan ideaali tilanne rebuild-joukkueelle. En nyt oikein tämän selkeämmin pysty asiaa ilmaisemaan. Kyse ei ole siis pelkästään LTIR-pelaajista, mutta ne yhdistettynä muutenkin tiukkaan cap-tilanteeseen ei joukkue saa yhtään kumuloitua cappia deadlinelle.

Minähän totesin, ettei Larkinin kauppaamisessa ole mieltä. Mutta hän on kuitenkin ainoa pelaaja organisaatiossa, jolla on oikeasti merkittävämpää vaihtoarvoa. Kenestäkään muusta ei yksinään saisi vaihdossa mitään merkittävää. Kyse on juuri siitä, että kaikki keinovalikoimat on käytännössä käytetty. Nyt ei auta kuin antaa paatin seilata, toivoa lottery-onnea ja sitä, että draftaamisessa onnistutaan paremmin kuin keskimäärin.

Bertuzzi ja Athanasiou ovat toki onnistuneita varauksia vuorot huomioon ottaen. En ole kuitenkaan ihan varma, onko kummastakaan contender-joukkueeseen. Athanasiou on kovin yksipuolinen offensiivinen pelaaja ihan jo työkalujensa puolesta. Bertuzzin ongelma taas on se, että pelaaminen hyökkäysalueen ulkopuolella on kovin vaatimatonta vielä. Tuon tyyppinen pelaaja on liian köykäinen hyökkäysominaisuuksiltaan contenderiin top-6-rooliin ja taas liiallinen rasite bottom-6-rooliin. Tuon aspektin pitää kehittyä paljon, jos haluaa muuksikin kuin " "vain" jamie mcginniksi. Manthaan pätee hieman sama kuin Athanasiouun. Ei ole ykköskoria hyökkäyspäähän ja muuta ei sitten oikein tarjoakkaan (on toki Athanasiouta monipuolisempi hyökkäyspäähän). Ei huono pelaaja, mutta ei tuolalisista contenderia rakenneta.

Jos Detroitin varaamista vertaa muihin joukkueisiin, niin ei se kovin mairittelevaa vain ole. Jos tuolla "no-mans-land"-alueella halutaan rakentaa contender, on varaamisen oltava keskitasoa selkeästi parempaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ehkä tästä pitäisi keskustella Canucksin ketjussa, mutta otetaan tuohon nyt kuitenkin kiinni.

Vancouverilla on tosiaan ollut tuo (1.) Detroitinkin valitsema linja käytössä siinä mielessä, että joukkue on pyrkinyt olemaan jollain lailla peleissä mukana ilman täydellistä romahtamista Oilers-tyyliin. Tuo linja on poikinut viimeisten kolmen kauden sisään kolme varausta top10 joukosta, mutta ei yhtään varausta top3 joukosta. Draftien ja nopeamman joukkueen kehityksen kannalta huono asia, mutta joukkueella on ollut kuitenkin nyt joka kausi (2) teoreettiset mahdollisuudet saada se top3 varauskin. Yhtään tuuria ei ole vain käynyt ja toisaalta tuossa on mukana pari lopun venymistä, missä joukkueen rakentamisella ei ole kuitenkaan ollut sen suurempaa merkitystä.

Keväällä 2016 Canucks voitti kuudesta viimeisestä pelistään neljä vaikka oli peleissä ongelmissa ja päästi Toronton (yksi voitto kuudesta viimeisestä pelistä) vielä taakseen. Leafs sai paremmat prosentit arvontaan ja sai lopulta varattua Matthewsin. Canucksille olisi sijoituksen perusteella kuulunut tuo kolmosvaraus, mutta hävittyjen pallojen vuoksi haaviin tuli käytännössä sijoitukseen nähden huonoin mahdollinen, eli vitosvaraus. Tuossa oli ihan täydet mahdollisuudet tuohon Matthews-Laine -kaksikkoon, mutta Canucksille tuli (lmeisesti vielä väärän arvioinnin seurauksena) Olli Juolevi.

Keväällä 2017 Vancouver oli NHL:n toiseksi huonoin ja olisi taas pelillisesti ansainnut ainakin top3 varauksen, mutta arpapallot pudottivat seuran varaamaan viidentenä. En tiedä kenet Benning olisi ottanut mikäli tuo sijoitus olisi pitänyt, mutta näin jälkeenpäin olen puolestaan erittäin tyytyväinen tuohon Petterssonin varaukseen. Viime kaudella Canucks oli puolestaan vielä kaksi viikkoa ennen runkosarjan päättymistä NHL:n toiseksi huonoin ja esimerkiksi Buffaloon oli tuolloin yksi piste eroa. Viime kauden lopussa joukkue sai jonkun ihmeellisen hurmoksen päälle (johtuiko Sedinien lopettamisesta ja joukkueen pelaamisesta heille vielä kerran?) ja sijoittui lopulta kuudenneksi huonoimmaksi - bingbongit pudottivat sijoitusta tuolloinkin lopulta.

(3) Kolmen viimeisen kauden aikana Canucks ei siis ole saanut yhtään top3-varausta, mutta tuo ei johdu joukkueen rakentamisesta tai mistään linjasta. Joka kausi Vancouverilla on ollut ihan täydet mahdollisuudet saada se top3-varaus tai jopa ykkösvaraus, mutta arpapallot eivät ole pomppineet ollenkaan ja toisaalta joukkue on saanut kahtena keväänä erilaisten syiden vuoksi jonkun loppukauden ihmeellisen raivon päälle.

Seurajohtoa en tuosta syytä enkä toisaalta pelaajiakaan. Taitaa aika harvassa olla ne ammattilaiskiekkoilijat, jotka loppukauden merkityksettömissä peleissä ajattelisivat "vedetään vihkoon nämä viimeiset pelit, että seura saa mahdollisuuden siihen 20% arpalippuun kesällä". Joukkue on kuitenkin yhteisö joka koostuu tulevaisuudestaan pelaavista ammattilaisista. Ja vaikka fanit voivat nähdä tuon tulevaisuuden valoisampana mikäli pelaajat ajattelisivat kesää kauden aikana, todellisuudessa en usko yhdenkään pelaajan pelaavan muusta kuin parhaasta suorituksesta yksilönä ja joukkueena juuri sillä hetkellä.

Vähän turhan pitkä lainaus, mutta menkööt nyt. Tein hieman merkintöjä alkuperäiseen viestiin.

Aloitetaan 1. kohdasta. Tämä ei ole oleellista, mutta pointtini nimenomaan on se, että Detroit ei ole valinnut linjaa vaan ajautunut siihen.

2. ja 3. kohdat: Vastaat oikeastaan itse tähän jo, mutta tarkennetaan.

Kun puhutaan rebuild-joukkueesta, puhutaan lähes aina joukkueesta, joka ei tule pudotuspeleihin pääsemään. Näin ollen tuolla on aina teoreettiset mahdollisuudet ykkösvaraukseen. Ovatko ne mahdollisuudet yhtäläiset kaikilla joukkueilla? Eivät tietenkään ole.

Kyse on aina tuurista, mutta unohdat jostain syystä ihan koko aika sen kaikkein oleellisimman asian - Vancouver ei ole kertaakaan osallistunut arvontaan parhailla mahdollisilla lottopalloilla. Jos Vancouver olisi sijoittunut viimeiseksi jokaisena kolmena edellisenä vuotena, olisi se varannut seuraavasti:

2016: 1st overall
2017: 4th overall
2018: 1st overall

Mitä tuo tarkoittaa käytännössä? No se tarkoittaa esimerkiksi Matthewsia, Pettersonia ja Dahlinia.

Se on paskapuhetta, etteikö Vancouver olisi itse voinut vaikuttaa tuohon. Tottakai olisi. Olisi vetänyt jalkeille Buffalon ja Toronton tapaan niin surkeat rosterit, että viimeinen sija on taattu. Kaudella 2015-2016 oli melko selvää, että Toronto tulee olemaan viimeinen. Samoin kuin kausilla 2014 ja 2015 että Buffalo. Se, että Vancouver ei ole osallistunut arvontaan parhailla oddseilla on nimenomaan seurausta tuosta mainitsemastasi valitusta linjasta. Tämä on koko pointtini.

Tuosta Vancouverista muiden armoilla olemisesta sen verran, että voihan noinkin tietysti ajatella halutessaan. Jokainen joukkue olisi muiden armoilla joka kesä jos ei saisi valita ykkösenä. Itse annan kyllä pisteet tuosta Petterssonin varauksesta varaavalle seuralle ennemmin kuin muille. Canucks otti Petterssonin yleistä rankkausta aikaisemmin. Kuten sanoin, joukkueella olisi ollut menestyksen puolesta mahdollisuus saada tuo arpalippu aikaisemmaksi, mutta tuonkin kesän hävittyjen pallojen vuoksi mahdollisuus saada Pettersson vähän heikkeni.

Tässähän ei ole miltään osin kyse siitä, kuinka hyvä Vancouver tai muu on scouttaamisessa. Onko joku sanonut, että Pettersonin varaus ei ollut hyvä valinta organisaatiolta?

Tässä on kyse siitä, mistä lähes jokainen lotteryn voittanut GM sanoo: "We're on the driver's seat". Siinä on kyse täysimääräisestä kontrollista sen suhteen, kenet valitaan ja myös siitä, kuka ei ole enää muiden valittavissa.

Varasiko Vancouver Juolevin Matthewsin sijasta sen takia, että piti tätä parempana prospectina? Entä Hughesin, koska piti parempana kuin Dahlin? Ei tietenkään. He eivät valinneet noita pelaajia, koska kuskin paikalla olleet Toronto ja Buffalo tekivät sen valinnan.

Sillä ei olisi ollut yhtään mitään merkitystä, kuinka hyvänä pelaajana Vancouver Pettersonia piti, jos joku sen olisi varannut ennen sitä. Itseään voisi toki selkään taputella, mutta organisaatiota se ei olisi auttanut yhtään. Nyt kävi Vanouverin onneksi niin, että kukaan edellä olevista eivät varanneet JA kukaan sellainen joukkue ei voittanut lotossa, joka olisi Pettersonin vienyt Vancouverin nenän edestä. Kyllä nuck aivan hyvin tietää, että Petterson olisi aivan hyvin voinut mennä jo ennen 5. valintaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toronton cap-tilanne kokonaisuudessaan ei ollut niin huono kuin mitä se on Detroitilla. Detroit joutuu koko aika operoimaan veitsen terällä tuon capin kanssa, mikä ei ole todellakaan ideaali tilanne rebuild-joukkueelle. En nyt oikein tämän selkeämmin pysty asiaa ilmaisemaan. Kyse ei ole siis pelkästään LTIR-pelaajista, mutta ne yhdistettynä muutenkin tiukkaan cap-tilanteeseen ei joukkue saa yhtään kumuloitua cappia deadlinelle.

Miksi sinne deadlinelle pitäisi Detroitin saada sitä cappitilaa kumuloitua? Se asia ei ole DETROITIN ongelma vaan OSTAJAN. Caphit siirtyy Detroitista ostajan suuntaan.

Takerrut nyt tähän asiaan ihan liiaksi, kun se ei ole Detroitille ongelma. Se ei estä Detroitia myymästä omia pelaajiaan.

Tuo palkanpidätys ajaa nykyään osittain saman asian, kuin se että otetaan paskasoppari vastaan, mutta NLHL-maailma on siten täysin muuttunut, että contenderit jättävät itselleen enemmän palkkatilaa. Etkö ole huomannut tästä muutosta? Sen huomaa kun käy capfriendlyssä ja miettii asioita 10 minuuttia.

Joskus ennen tilanne saattoi olla niin, että contenderit olivat ihan joka ikinen capia vasten myös deadlinella ja silloinhan kauppoja on vaikea tehdä, jos vastapuoli ei ota mitään vastaan. Nythän tuolla on tilaa vaikka kuinka.

Boston - Deadline cap spase - 18 miljoonaa
Tampa Bay - Dealine cap space - 8 miljoonaa
Toronto - Deadline cap space - 24 miljoonaa
Pittsburgh - Deadline cap space - 5 miljoonaa
Washington - Deadline cap space - 411k (täällä on menestyspainot jalassa ja vaikea nähdä kauppaa)
Winnipeg - Deadline cap space - 26 miljoonaa
Nashville - Deadline cap space - 29 miljoonaa
Colorado - Deadline cap space - 51 miljoonaa
San Jose - Deadline cap space - 5 miljoonaa
Las Vegas - Deadline cap spacd 17 miljoonaa
Calgary - Deadline cap space - 3 miljoonaa
Anaheim - Deadline cap space - 7 miljoonaa

Siinä on vaikka kuinka iso ostajien lista, joiden kanssa Detroitin on mahdollista tehdä isompaa tai pienempää kauppaa. Nyquist, Howard, Daley, Jensen ja niinpoispäin.

Ja kahtena edellisenä deadlinena Holland on myynyt porukkaa, ei ole silloinkaan ollut Cappi estenä kaupoille. Miksi ihmeessä pitää jankata vastaan näin ilmiselvästi asiasta.

Ja ensi kaudella Red Wingsillä on capissaan tilaa noin 21 miljoonaa, + mahdollinen Zetterberg+Franzenin tuoma 8 miljoonaan LTIR ylitys.

29 miljoonaa tilaa 83 miljoonan capissa edelleen, vaikka miten väittäisit mustaa valkoiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Miksi sinne deadlinelle pitäisi Detroitin saada sitä cappitilaa kumuloitua? Se asia ei ole DETROITIN ongelma vaan OSTAJAN. Caphit siirtyy Detroitista ostajan suuntaan.

Takerrut nyt tähän asiaan ihan liiaksi, kun se ei ole Detroitille ongelma. Se ei estä Detroitia myymästä omia pelaajiaan.

Tuo palkanpidätys ajaa nykyään osittain saman asian, kuin se että otetaan paskasoppari vastaan, mutta NLHL-maailma on siten täysin muuttunut, että contenderit jättävät itselleen enemmän palkkatilaa. Etkö ole huomannut tästä muutosta? Sen huomaa kun käy capfriendlyssä ja miettii asioita 10 minuuttia.

Joskus ennen tilanne saattoi olla niin, että contenderit olivat ihan joka ikinen capia vasten myös deadlinella ja silloinhan kauppoja on vaikea tehdä, jos vastapuoli ei ota mitään vastaan. Nythän tuolla on tilaa vaikka kuinka.

Boston - Deadline cap spase - 18 miljoonaa
Tampa Bay - Dealine cap space - 8 miljoonaa
Toronto - Deadline cap space - 24 miljoonaa
Pittsburgh - Deadline cap space - 5 miljoonaa
Washington - Deadline cap space - 411k (täällä on menestyspainot jalassa ja vaikea nähdä kauppaa)

Winnipeg - Deadline cap space - 26 miljoonaa
Nashville - Deadline cap space - 29 miljoonaa
Colorado - Deadline cap space - 51 miljoonaa
San Jose - Deadline cap space - 5 miljoonaa
Las Vegas - Deadline cap spacd 17 miljoonaa
Calgary - Deadline cap space - 3 miljoonaa
Anaheim - Deadline cap space - 7 miljoonaa

Siinä on vaikka kuinka iso ostajien lista, joiden kanssa Detroitin on mahdollista tehdä isompaa tai pienempää kauppaa. Nyquist, Howard, Daley, Jensen ja niinpoispäin.

Ja ensi kaudella Red Wingsillä on capissaan tilaa noin 21 miljoonaa, + mahdollinen Zetterberg+Franzenin tuoma 8 miljoonaan LTIR ylitys.

29 miljoonaa tilaa 83 miljoonan capissa edelleen, vaikka miten väittäisit mustaa valkoiseksi.

Havainnollistetaanpa tätä nyt vähän.

Nuo boldatut ovat hyviä esimerkkejä.

En tiedä mitä höpötät Washingtonista? Edelliskauden mestari on varmaan kaikkein se todennäköisin joukkue rakentamaan menestyksen päälle. Washington on käytännössä kokonaan poissuljettu kauppakumppani Detroitilla. Detroit ei pystyisi tekemään edes niin yksinkertaista liikettä kuin vaihtamaan 50% palkkapidätyksellä Daleyta suoraan Burakovskyyn. Ei vain onnistuisi. Niin huvittavaa kuin se onkin.

Toisekseen kyse on siitä, että yleensä joukkueet vahvistavat kokoonpanojaan useamman kaupan myötä. Se liikkumavara ei siis todellakaan juuri suhteessa Detroitiin ole tuo. Jos siellä on joku muu kauppakumppani, joka pystyy ottamaan pari huonompaa sopimusta kontolleen, niin Detroit sivuutetaan siinä vaiheessa.

Jos Calgary vaikka haluaisi eroon Frolikista ja Stonesta ja olisi valmis maksamaan ekstraa siitä, että nuo sopimukset otetaan nyt kontolle, putoisi Detroit tästä skenaariosta pois kokonaan. Juuri tuonkaltaisia kauppoja rebuild-joukkueiden kannattaa hakea - otetaan hieman paskaa sisään nostamaan takaisin päin tulevaa vastineen arvoa. Tätä työkalua Detroitilla ei yksinkertaisesti ole.

Tuo cap-tilanne toisin sanoen sulkee pois kauppakumppaneita JA estää sen, että pystyttäisiin tekemään joukkuetta pidemmällä välillä enemmän palvelevia kauppoja (mikä on keskeistä rebuild-organisaatiolle).
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En tiedä mitä höpötät Washingtonista? Edelliskauden mestari on varmaan kaikkein se todennäköisin joukkue rakentamaan menestyksen päälle. Washington on käytännössä kokonaan poissuljettu kauppakumppani Detroitilla. Detroit ei pystyisi tekemään edes niin yksinkertaista liikettä kuin vaihtamaan 50% palkkapidätyksellä Daleyta suoraan Burakovskyyn. Ei vain onnistuisi. Niin huvittavaa kuin se onkin.

No jumalauta. Listasin siihen nyt vaan KAIKKI contenderit tai puolikkaat sellaiset. Ja mainitsin itse että Washintonin kanssa vaikeaa. Mutta muiden kanssa ei.

Kyllähän se cap-tilanne jotain kauppakumppaneita sulkee pois, mutta ei kaikkia. Ei Detroitin tarvitse tehdä 20 kauppaa kaikken kanssa tässä deadlinella. 1-2-3, ja siinä se.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ja kahtena edellisenä deadlinena Holland on myynyt porukkaa, ei ole silloinkaan ollut Cappi estenä kaupoille. Miksi ihmeessä pitää jankata vastaan näin ilmiselvästi asiasta.

Ja ensi kaudella Red Wingsillä on capissaan tilaa noin 21 miljoonaa, + mahdollinen Zetterberg+Franzenin tuoma 8 miljoonaan LTIR ylitys.

29 miljoonaa tilaa 83 miljoonan capissa edelleen, vaikka miten väittäisit mustaa valkoiseksi.

Tämä nyt piti ihan erikseen täältä nostaa esille.

Hössötät koko aika minulle siitä, kuinka pitäisi katsoa capfriendlystä sitä ja tätä, mutta itse et selkeästi osaa katsoa sieltä mitään.

Capfriendlyssa lukee ihan selkeästi, että Detroitin arvioitu palkkatila ensi kaudeksi on $12,812,124 miljoonaa. Ei todellakaan tuo väittämäsi 21 miljoonaa (mistäköhän helvetistä tuollaisia edes revit?). Ilmeisesti olet laskenut nuo LTIR-ylitykset kahteen kertaan.

On tämä melkoista touhua, kun sinun kanssasi 7 vuoden sopimuskin on "lyhyt" ja selkeä lukema 12,812,124 on 21 miljoonaa. Tämä ei nyt mene kyllä enää edes positiivisen huumorinkaan puolelle.

Ps. Mitenköhän saat Zetterbergin 6 miljoonasta yhdistettynä Franzenin 3,95 miljoonaan 8 miljoonaa?

Nyt menee kyllä tämä Henkan matematiikka sellaiseksi salatieteeksi, että ainakin allekirjoittanut nostaa kädet pystyyn ihan suosiolla.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No jumalauta. Listasin siihen nyt vaan KAIKKI contenderit tai puolikkaat sellaiset. Ja mainitsin itse että Washintonin kanssa vaikeaa. Mutta muiden kanssa ei.

Kyllähän se cap-tilanne jotain kauppakumppaneita sulkee pois, mutta ei kaikkia. Ei Detroitin tarvitse tehdä 20 kauppaa kaikken kanssa tässä deadlinella. 1-2-3, ja siinä se.

Minä olen sanonut, että tuo rajoittaa monella tapaa Detroitin kaupantekoa. En ole väittänyt, että se sulkee sen kokonaan pois.

Minä en tiedä mikä tässä nyt on niin vaikeata. Itsekin myönnät, että Ken Hollandin täydellinen rebuildaaminen on johtanut sellaiseen tilanteeseen, jollaisessa esim. Buffalo ei ollut missään vaiheessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös