Detroit Red Wings 2012-2013

  • 562 152
  • 1 670

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
12.31 Rockford Icehogs at Grand Rapids Griffins - YouTube

Grand Rapids Griffins päätti vuotensa 3-1 voittoon Rockfordista. Jälleen kyseessä oli tärkeä divisioonapeli, jolla Rockfordilla olisi ollut mahdollisuus uhata Griffinsin kärkiasemaa, mutta Tomas Tatar oli toista mieltä. Kahdella maalillaan mies ratkaisi ottelun. Molemmat syötti Gustav Nyquist. Avausmaalissa asialla oli Landon Ferraro.

Tatarilla nyt kasassa 13 maalia ja on sillä noin 33 maalin tahdissa. Vauhti on nihkeän alun jälkeen vain kiihtynyt. Yksi mielenkiintoinen seikka Tatarissa on se, että mies ei ole tainnut jättää jo nelivuotisella AHL-urallaan yhtään matsia väliin loukkaantumisen takia. Ainostaan NHL-kutsun tai junnu-MM-kisojen takia mies on ollut poissa. Lisäksi Tatar on pelannut MM-kisoja AHL-matsien perään ja nytkin aloitti kauden ennen AHL-kautta Euroopassa. Pelimäärä viime vuosilta on ollut todella suuri ja terveenä kuin pukki.

Griffins pelasi ilman ykkössentteri Joakim Anderssonia, jolla on joku alavartalovamma. Riley Sheahan oli nostettu ykkösketjuun ja ei tuo ainakaan yhtään sen huonompi ollut mitä Andersson näkemissäni peleissä. Sheahan teki hienon maskin Tatarin 2-1 osumaan ja sai samasta osumasta syöttöpisteen.

Petr Mrazek oli myös yksi voiton takuumiehiä. Vain yksi päästetty maali ja lukuisia huipputorjuntoja. Mies ei ole päässtänyt kahta maalia enempää viimeiseen seitseemään otteluun. 2-2-2-2-1-2-1 edelliset, 5 voittoa 2 tappiota: W-L-L-W-W-W-W. Miehen joulukuun torjuntaprosentiksi jäi 93,7%, kun se marraskuussa oli 91,0%.

***

Sault Ste Marie Greyhounds - Saginaw Spirit 7-3

OHL:ssä Ryan Sproul iski hattutempun Sault Ste Marien voittaessa Saginaw Spiritin 7-3. Ei paskempi tapa päättää vuosi. Ensin 1-1 tasoitus lämärillä viivasta ylivoimalla, sitten 2-2 tasoitus lämärillä vastakiekkoon ylivoimalla ja lopulta 4-3 osumaksi löysällä rannevipillä jäänyt voittomaali. Saginaw olisi ilmeisesti tarvinut Wings-prospekti Jake Patersonin apuja, mutta mies on siis Kanadan mukana WJC:ssä opintomatkalla seuraavien kisojen ykkösmolarin tehtäviä varten. Sault Ste Marien ylivoima oli murhaavan vaarallinen, neljä kertaa onnistui kuudesta. Myös Sproulin Mike Green'mäisyys näkyy noissa kahdessa ensimmäisessä Saginaw'n maalissa. Verkot soi molemmissa päissä kenttää miehen ollessa kentällä.

Sproul on nyt pelannut 21 ottelua, tehnyt niissä 10+18=28. Ennen tätä ottelua vain Dougie Hamiltonin piste/peli tahti oli OHL:ssä parempi (33o, 8+33=41), nyt Sproul meni ohi. Kuvaavaa on, että Sproul on pelannut on vain kolme ottelua ilman tehopinnoja.

Näin kovaa pakkipistemiestä ei löydy myöskään WHL:stä tai QMJHL:stä, vaikka liigat nyt ei keskenään ihan vertailukelpoisia olekkaan.

***

Luulisi tulevaisuudessa noita point-pelaajia löytyvän. Xavier Ouellet on perinteisempi quarterback, joka tulee jonain kauniina päivänä ruokkimaan tuota Sproulin hirmuista one-timeria. Myös Martin Frk veteli melkoisia pommeja Tsekin kakkosyv:n viivamiehenä ja Calle Järnkrok osaa myös tuon perinteisemmän pelintekemisen taidon viivamiehen tontilta. Ja voihan se ampujan rooli sopia Pulkkisellekin. Saa nähdä ketkä näistä pääsee läpi NHL:ään asti.


EDIT:

Videot lisätty.
 
Viimeksi muokattu:

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Just sitä Tataria noissa maaleissa mihin mm-kisoissa ihastuin, kun kaverin ensimmäistä kertaa näin livenä. Nopea ja ketterän oloinen pelaaja ja käsiäkin tuntuisi löytyvän. Innolla odotan nähdä miten pärjää NHL:ssä kun saa mahdollisuuden.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Just sitä Tataria noissa maaleissa mihin mm-kisoissa ihastuin, kun kaverin ensimmäistä kertaa näin livenä. Nopea ja ketterän oloinen pelaaja ja käsiäkin tuntuisi löytyvän. Innolla odotan nähdä miten pärjää NHL:ssä kun saa mahdollisuuden.

AHL:n sivuilla on artikkeli miehestä:

Tatar relishes role as “young veteran”

Tatar pärjäsi myös varsin hyvin tuolla vuoden 2012 aikana tehtyjen maalien listalla.

Year 2012 scoring

***

Yöllä Griffins laittoi Oklahoman kyykkyyn maalein 5-2. Teletappi Sheahan palkittiin ottelun parhaana miehen tehoiltua 2+1. Ei hassummin näytä peli maistuvan ykkösketjussa, kahteen peliin mies on tehnyt 2+2. Brendan Smithiltä myös melkeenpä kauden paras peli, 0+3 ja +3. Taisi haluta näyttää entiselle Wisconsinin pakkiparilleen.

0-1 OKC Lander, (3) (Hartikainen, Paajarvi), 9:09
1-1 GR Hoggan, (4) (Glendening, Smith), 21:20
2-1 GR Paetsch, (2) (Raedeke, Smith), 23:42
3-1 GR Sheahan, (8) (Tatar, Nyquist), 24:54
4-1 GR Ferraro, (11) (Sheahan), 31:48 (SH)
5-1 GR Sheahan, (9) (Tatar, Smith), 37:40 (PP)
5-2 OKC Schultz, (18) (Eberle, Hartikainen), 54:43 (PP)

Grand Rapids - Oklahoma 5-2

Liekköhän Oilers-miesten katseet jo NHL-kaudessa kun nettosivat nämä:

Schultz -4
Eberle -3
Hall -3
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
No niin. Nyt päästään näkemään miten se Brunner-Zeta akseli toimii pienessä kaukalossa. Quincey-Cocacola dominoi omassa päässä ja Datsyukin Pavel tekee mitä tahtoo.

Kohta mennään! Vihdoinkin.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings, Nyquist, Pulkkinen, KHL-Jokerit
Onhan tätä jo odotettukin sitten viime keväisen pettymyksen jälkeen. Zetterberg-Brunner hyvin pyörittänyt Sveitsissä vastustajia solmuun, toivottavasti sama jatkuu nyt isossa liigassakin.
Olen jo viikkotolkulla himoinnut näkeväni tv:stä uuden tehoketjun, Brunner-Zetterberg-Filppula? :)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Huh, saas nähdä miten tuo tiimi alkaa pelaamaan. Playoff-putki pelottaa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Zetterberg-Brunner hyvin pyörittänyt Sveitsissä vastustajia solmuun, toivottavasti sama jatkuu nyt isossa liigassakin.
Olen jo viikkotolkulla himoinnut näkeväni tv:stä uuden tehoketjun, Brunner-Zetterberg-Filppula? :)

Olisihan mielenkiintoista nähdä joskus Linus Omark mahdollisesti Wingseissä myös.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Noniin, vihdoinkin saa jotain asiaakin kirjoiteltua!

Hyökkäyksessä on tosiaan tuo tilanne, että meillä on ihan helvetisti pelaajia

Nyquist-Datsyuk-Franzen
Filppula-Zetterberg-Brunner
Cleary-Helm-Samuelsson
Bertuzzi-Abdelkader-Tootoo
Miller
Emmerton, Eaves, Mursak

Lisäksi Tatar pelailee loistavaa kautta AHL:ssä.

Tuossa on kaksi selvää tutkaparia nyt kahdessa ekassa kentässä. Nyquist-Datsyuk toimi viime kaudella ja Z-Brunner on tuntunut tällä kaudella toimivan. Kolmoskentälläkin on pisteidentekopotentiaalia, varsinkin jos Helm on treenannut maalintekoa nyt lockoutin aikana. Syytä olisi, muuten täydellinen pelaaja. Nelosessa Tuzzi paikkaa loukkaantumisia yläketjuissa ja vetelee spin-o-ramoja rankkareissa. Abdelkader vetelee Petrelliä turpiin ja tekee siinä sivussa 10+10 (5+5). Tootoo voisi vaikkapa koittaa jatkaa viime kauden suonenvetoaan, mutta siihen en usko sekuntiakaan. Millerille myös toivottavasti luvassa paljon peliaikaa. Hemmetin hieno kausi takana.

Puolustuksessa varmaan mennään jotenkin:

Kronwall-White
Colaiacovo-Ericsson
Quincey-Kindl/Smith
Kindl/Smith

Varmasti Kindl ja Smith saavat molemmat runsaasti peliaikaa, koska Red Wings -puolustus ei pysy ehjänä ikinä. Muistaakseni Henkka joskus laskeskeli paljonko Red Wingsin seiskapakit keskimäärin ovat pelanneet ja lukumäärä taisi olla 70 pelin paremmalla puolella.

Molareista Jimmy pelaa sen mitä jaksaa ja Monsteri hoitaa loput jos vaan sydän kestää. Mitäköhän Joey Macin kanssa meinataan tehdä? Griffinseissäkin on molaritilanne aika hyvä tällä hetkellä, lainataankohan mies johonkin muuhun AHL-joukkueeseen vai roikotetaanko NHL:ssä mukana?
 

Voittaja

Jäsen
Olin jo onnellisesti unohtanut tuon silmävälin sopimuksen ja en edelleenkään ymmärrä sitä ollenkaan. Hyökkääjistä ei ole ainakaan pulaa ja eipä tuo Sammy mitään sellaista mielestäni tuo joukkueeseen mitä siellä ei jo ole. Okei, on right, mutta se ei saa olla ainoa syy palkata pelaajaa paikalle mille on jo ennestään ylitarjontaa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Puoli vuotta inttiä jäljellä, syö miestä. Silti olen kuitenkin innoissani kauden alkamisesta. Joukkue näyttää mielestäni hyvältä viime kauteen nähden, ainoastaan Norris-tason pakki puuttuu.

LET'S GO RED WINGS!!
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Maailman paras lopetti Venäjän keikan tyylillä: http://http://www.championat.com/video/hockey/v/64/64053.html (<- Rankkarivideo)

On se vitun kova!

Tästä on kyllä oltava samaa mieltä. Datsyuk on muutenkin tehnyt tällä KHL-visiitillään muutaman maalin, jota ei äkkiseltään kuvittelisi keneltäkään muulta. Näin ulkopuolisena odotan kyllä miten tuo tuhojaan tehnyt Zetterberg - Brunner parivaljakko tuhoaa vastustajiaan NHL:ssä, vai vaikuttaako erilainen peliympäristö mitenkään. Kuitenkin mukava nähdä miten Brunner pärjää NHL:ssä. Vaikkakaan tuskin tulee mitään kovin suuria ongelmia, organisaationa Red Wings ja ympärillä kuitenkin ihan kohtuullisia pelimiehiä.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Uusi Red Wings fani ilmoittautuu joukkoon

Kyllä voi hyvin mielen alkaa taas seuraamaan Wingsien otteita, sen verran herkullisesti tuo Zeta - Brunner on Sveitsissä pelaillut, tietenkin Filppula siihen viel kolmanneks ni saa Valleki hyvät tehot tynkäkaudel :)

Mitkäköhän mahikset Tataril on päästä pelaavaa kokoonpanoo? Mies on kuitenkin hyvin AHL:ssä pelaillut.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Maailman paras lopetti Venäjän keikan tyylillä: http://http://www.championat.com/video/hockey/v/64/64053.html (<- Rankkarivideo)

On se vitun kova!

Ei toimi tuo sun linkki.. :(

Uusi Red Wings fani ilmoittautuu joukkoon.

Mitkäköhän mahikset Tataril on päästä pelaavaa kokoonpanoo? Mies on kuitenkin hyvin AHL:ssä pelaillut.

Welcome. Veikkaisin että Tatarilla on melko kova työ päästä kokoonpanoon NHL:n puolella, kuten tuossa jo aiemmin on mainittu, niin hyökkääjiä piisaa! Hänelle itselleenkin varmaan tekee hyvää pelata huippu kausi AHL:ssä. Toki tässä varmaan treidejä tullaan vielä näkemään, joten onhan se mahdollista että saumaa aukeaa jos lento jatkuu!
 

Dats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Ei toimi tuo sun linkki.. :(



Welcome. Veikkaisin että Tatarilla on melko kova työ päästä kokoonpanoon NHL:n puolella, kuten tuossa jo aiemmin on mainittu, niin hyökkääjiä piisaa! Hänelle itselleenkin varmaan tekee hyvää pelata huippu kausi AHL:ssä. Toki tässä varmaan treidejä tullaan vielä näkemään, joten onhan se mahdollista että saumaa aukeaa jos lento jatkuu!

Tossa linkissä on ylimäärästä www:tä ja http:tä siinä osoiterivillä. Pyyhit ne pois niin toimii.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Noniin, back to business ! Onhan tämä nyt huikeanupeanmahtavaa ! Samanlainen tunne, kun pikkupoikana odotti jouluaattoa kuin kuuta nousevaa.

Sitten vähän negatiivisempia uutisia, Colaiacovo sivussa 2-3 viikkoa Spengler Cupissa tulleen olkapäävamman johdosta.

Kauan siinä kestikin.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Sitten vähän negatiivisempia uutisia, Colaiacovo sivussa 2-3 viikkoa Spengler Cupissa tulleen olkapäävamman johdosta.

Kauan siinä kestikin.

Ei tuo ole edes paha, liigakin vasta pyörähtelee käyntiin parin viikon päästä. Onpahan ainakin pelannut ja saanut tuntumaa. Filppulakin vissiin kerennyt just sopivasti tervehtyyn!
 

Alejandro

Jäsen
Jeppisjee. Kausi alkaa sittenkin ja täälläkin odotellaan pelejä vesi kielellä. Kenelläkään tietoa Filppulan tilasta?

E: Kiitos tiedotuksesta!
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Jeppisjee. Kausi alkaa sittenkin ja täälläkin odotellaan pelejä vesi kielellä. Kenelläkään tietoa Filppulan tilasta?

Ihan kunnossa, tiistaina piti pelata Bluesia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös