Eikö tuossa ole varmaan AHL:n nuorin joukkue, jos vain yksi AHL-veteraani mahtuu pelaavaan kokoonpanoon?
Kyllä kyllä, joukkue on nuori, mutta sen myös halutaan olevan niin. Tuleva kausi on ensimmäinen, kun Red Wingsillä on täysi kontrolli Grand Rapidsin joukkueeseen ja joukkue on sen näköinen. Prospekteja alkaa olla nyt niin paljon, että kaikille on tehtävä ensisijaisesti paikka pelata.
Näinhän se yleensä on, että nuorten rinnalle palkataan AHL-veteraaneja, jos joukkue haluaa menestyä AHL:ssä. Red Wingsin päätevoite näyttää kuitenkin olevan prospektien kehittäminen kovassa paikassa, mutta isossa roolissa, miesten liigassa, miehiä vastaan. Vaikka tulisi turpaan joka ilta. Eli jokainen veteraani nähdään peliminuuttien syöjäksi prospektien tieltä ja silloin jokainen ison roolin veteraani rosterissa on liikaa. Jokainen kehittymätön pelaaja (AHL-veteraani) on periaatteessa hukattua kehityspotentiaalia. Siellä ne pyörii jämärooleissa loukkaantuneita stuntaten, mutta ei muuten.
Viime kaudella Grand Rapids ei menestynyt (jäi pudotuspelien ulkopuolelle) edes veteraanien turvin, joten nyt tehtiin täysi myllytys nuorempaan suuntaan ja tällä yritetään maksimoida prospektien kehittäminen ennen mitään muuta.
Mutta mutta, voihan sinne myös pari veteraania tulla vielä myöhemmin, jos esim. nuo kakkosketjun laiturit ovat molemmat edelleen sysipaskoja. Mutta ennenkuin tuo lockoutin tilanne selviää, niin paikat säilytetään Nyquistille, Brunnerille ja Smithille, jotka sitten tulisivat alas pelaamaan. Jos taas lockoutia ei tule, niin sitten mennään näillä ja mietitään myöhemmin tarvittavia täydennyksiä.
Mietin vain, että eikö niitä yleensä ole veteraanipelaajia pikkaisen enemmän AHL-joukkueissa? Ei olisi kilpailun puolesta pahitteeksi jos joku kokeneempikin olisi mukana.
Mitä tulee sitten tuohon kilpailuun, niin miksi tuoda se veteraani farmiin kirittämään prospektia, kun voi laittaa prospektin kisaamaan toista prospektia vastaan? Jos prospekti voittaa veteraanin, niin kiva juttu, mutta mitäs jos ei voitakaan? Käteen jäi musta pekka. Jos laittaa prospektin kisaamaan toista vastaan, niin parempi saa paikan auringossa. Tämä arpa voittaa "aina".
Esim. ensi kauden jälkeen Nestrasil ja Coetzee parivaljakosta hävinnyt osapuoli saa lähestulkoon varmasti kuopata NHL-haaveensa. Miksi näin? Tatar noussee ehkä NHL:ään ja Andersson on pakko nostaa ylös waiver-statuksensa myötä. Mutta tunkua TOP6:een riittää. Juniorisarjoista TOP6 hyökkäykseen puskee Marek Tvrdon, Ruotsista Calle Järnkrok ja Suomesta Teemu Pulkkinen. TOP6 on silloin Jurco, Sheahan, Pulkkinen, Tvrdon, Järnkrok, Nestrasil/Coetzee (parempi näistä). Tämä parempien prospektien paine käytännössä pakottaa äijät yrittämään parhaansa. Jos eivät onnistu, niin muut syrjäyttää.
Summa summarum, Griffins siis valjastetaan puhtaaksi prospekti-hautomoksi AHL-menestyksestä välittämättä. Siksi ei tarvita veteraaneja tarjoamaan kilpailua, vaan ainoastaan pari ukkoa toimimaan tutoreina. NHL:ssä tilanne on eri, nuoren pitää syrjäyttää se NHL-pelipaikan nykyinen mies pelaamalla paremmin. Silloin tavoitteena on menestyksen maksimointi.
On erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä tästä myllystä tulee ulos.