Mainos

Detroit Red Wings 2011-2012

  • 535 718
  • 1 779

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lueskelin tuossa lähes koko Starsin 2008-09 -kausitopikin läpi, jotta saisin vähän käsitystä tuosta Brunnströmin kohtelusta. Ja kyllä siellä nimimerkki M10 kertoili, että kaikkensa yrittivät tehdä, ettei mies joudu liian isoon roliin liian alussa. Mutta sitten tuli se debyytti ja hattutemppu, odotukset nousivat. Sinänsä se liian hyvä alku oli huono homma Brunnerin kohdalla.

Tämän jälkeen Dave Tippet toimi mielestäni väärin Brunnströmin kohdalla verrattuna siihen, mitä Detroit todennäköisesti olisi tehnyt. Tippet alkoi käyttää Brunnströmiä joko maalintekoketjuissa tai viltissä, vähän kuin Hudlerin asema oli viime kaudella. Mutta huilia tuli vielä rajummin. Välillä Brunnström kävi taas väläyttämässä tehot ja taitonsa ja sitten vilttiin. Red Wingsissä Fabian olisi ajettu sisään ensin puolustuspelin kautta alaketjuissa, eikä tätä viltin ja 1-2 ketjujen väliä lennättäen.

Tippet ilmeisesti ajatteli, että kun Brunnström ei osaa puolustaa, niin hän on hyödytön puolustavissa ketjuissa ja perusti tämän viltittämisen ja 1-2 kenttien välillä siirtelyn siihen. Red Wingsillä on ollut tapana opettaa kaikki tällaiset kaverit edes osittain Babcockin kahdensuunnan peliin ja juuri sitä tarkoittaa tuo kouluttaminen alemmissa kentissä. Kun todistat siellä että osaat myös puolustaa, tulee näytönpaikka ylempiin ketjuihin kun joku loukkaantuu ja sitten on se taivas rajana. Näin toimitaan Wingsissä ja näin Dave Tippet ei mitä ilmeisimmin toiminut tuolla Brunnströmin debyyttikaudella.

Seuraavan kauden kohtalosta en sitten tiedä. En jaksa toista kausitopikkia kahlata läpi. Edellisessäkin oli ihan liikaa jauhamista Sean Averystä. Lopulta Brunnströmin osakkeet taisivat mennä siihen, että GM:ksi vaihtui Joe Nieuwendyk ja valmentajaksi Marc Crawford. FB oli Hull&Jackson -kaksikon hankinta ja Fabian dumpattiin lopulta farmiin.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Voi olla, että Detroit onnistuu kuorimaan Fabsusta kelvollisen pelimiehen. Tai sitten Faaabian ei yksinkertaisesti ole kyllin hyvä NHL-tasolle? Vaikka Detroitissa asioita osataankin oikein tehdä, niin ei kaikki paska kullaksi muutu edes Red Wingsin jumalallisella kosketuksella. Tässä yhteydessä en kuitenkaan vertaa Brunnstromia siihen itseensä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mitä ihmeen itsemoderointia tämä oikein on? Kai sen kirjoittajan nimen nyt muutoinkin osaa etsiä, ettei tarvitse jokaisen viestin perään arpoa sitä nimmaria.

Ignoretoiminto on olemassa, jos nimimerkkini (ts. allekirjoitukseni) lukeminen ottaa noin kovasti pattiin. Sen luulisi olevan helpompi tehtävä kuin kerätä paineita sinne yläkuuppaan muutaman kirjaimen lukemisesta.

secord:

Sekin vaihtoehto on toki pidettävä mielessä, että Fabian ei ole riittävän hyvä NHL-tasolle tai ei kykene säilyttämään tasoaan koko kautta, jolloin niitä alamäkiä ja suorituskyvyn heittelemistä tulee väkisinkin kohdalle. Tärkeintä liene tässä vaiheessa antaa selkeä näytönpaikka ja sen jälkeen tehdä ratkaisut suuntaan tai toiseen. Jos FB:ltä löytyy riittävästi nöyryyttä, hän varmasti haluaa tehdä töitä pelipaikkansa eteen ja on varmasti valmis käymään tien jopa farmin kautta. Se ei ole helpoin tie mutta kovin moni Wings-pelaaja on kulkenut sen tien ja kärsivällisyyden ja oikeanlaisen nöyryyden kautta löytänyt paikan ylhäältä.

vlad.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos FB:ltä löytyy riittävästi nöyryyttä, hän varmasti haluaa tehdä töitä pelipaikkansa eteen ja on varmasti valmis käymään tien jopa farmin kautta. Se ei ole helpoin tie mutta kovin moni Wings-pelaaja on kulkenut sen tien ja kärsivällisyyden ja oikeanlaisen nöyryyden kautta löytänyt paikan ylhäältä.

Aivan. Tässä tullaan myös siihen pointtiin, että tuossa tapauksessa on annettava tunnustusta myös pelaajalle. Se on aivan sama kuinka hyvä organisaatio on kysymyksessä, jos pelaajan palikoista osa puuttuu. Välillä tätä ketjua lukiessa tulee mieleen, että Detroitissa tehdään taikatemppuja. Eiköhän esim. Ville Leinon kehittyminen ole ollut myös Leinon sekä Flyersinkin ansiota?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aivan. Tässä tullaan myös siihen pointtiin, että tuossa tapauksessa on annettava tunnustusta myös pelaajalle. Se on aivan sama kuinka hyvä organisaatio on kysymyksessä, jos pelaajan palikoista osa puuttuu. Välillä tätä ketjua lukiessa tulee mieleen, että Detroitissa tehdään taikatemppuja. Eiköhän esim. Ville Leinon kehittyminen ole ollut myös Leinon sekä Flyersinkin ansiota?

Totta, toisinaan olisi syytä pistää hiukan jäitä hattuun kun kirjoitetaan ja kehutaan Wingsien organisaatiota. Se kuuluu ehdottomasti niihin parhaimpiin organisaatioihin koko liigassa, tämän varmasti moni joukkuetta muuten inhoava voinee allekirjoittaa, mutta kyllähän myös pelaajalla on oma roolinsa tässä kuviossa, vaikka organisaatio kykeneekin keskimääräistä paremmalla prosentilla noukkimaan niitä kykyjään hiukan piilossa pitäiviä pelaajia eri sarjoista, mutta jos - kuten kirjoitit - pelaajan palikoista osa puuttuu, ei organisaatio voi niitä mistään loihtia.

Se mitä Leinosta kirjoitit on myös asiaa. Hänelle itselleen kuuluu antaa se arvostus minkä ansaitsee ja tietty myös Flyersille, joka organisaationa antoi hänelle myös näytönpaikan ja kenties toisella tavalla enemmän luottoa. (En tunne Flyersejä kovinkaan tarkoin, joten on vain arvailujen varassa se, että seura antoi Leinolle luottoa uudella tavalla).

vlad.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Eiköhän esim. Ville Leinon kehittyminen ole ollut myös Leinon sekä Flyersinkin ansiota?

Ööh, onkos joku täällä ottanut kredittejä Leinon kehittymisestä Detroitin nimiin?? Muistaisin äkkiseltään vaan Henkan huumorilla heittämän läpän verratessaan Fabianiin. Tai ainakin itse otin sen huumorilla..?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siis eihän se Detroit Leinoa mihinkään kehittänyt. Koko Leinon aika Wingsissä oli hirveää katseltavaa pääasiassa.

Mutta se on hauska pointti, että missä Leino olisi nyt, jos Detroit olisikin saanut Brunnströmin? Kun se oli kuitenkin Wings-scoutti Ari Vuori, joka Leinoa sitten Brunnströmin tilalle tarjosi.

Olisiko tarjottu Leinoa muualle ja olisiko muita seuroja kiinnostanut mies ollenkaan? Ja sekin vielä miten ihan sattumalta mies dumpattiin Flyersiin ja homma tökki sielläkin aivan samalla lailla, kunnes jollain ihmeen kaupalla Laviolette keksi miten Leinosta saa parhaat irti ja loppu on historiaa. Levännyt mies jaksoi painaa pleijareissa kuin hurmiossa väsyneitä runkosarjan raatajia vastaan ja sementoi statuksensa seuraavalla ihan mukiinmenevällä kaudella. Tuossa tarinassa on niin monta ihmeellistä sattumaa, joidenka ei mitenkän pitänyt tehdä Leinosta tämän kesän kovaa UFA-nimeä. Leino voisi olla täysin nevöhööd änärin suhteen eikä se 27 miljoonan mies. Se että Detroit miehen otti, oli alkuunpaneva voima koko tarinalle. Ei mitenkään ratkaiseva, mutta se alkuunpaneva voima.

Tuo läppä siitä että olisiko Brunnströmille voinut käydä samoin kaiken Leinomaisen kohelluksen jäljiltä oli totaalinen läppä. Siinä kun oli niin monta järjetöntä sattumaa, missä mikään ei todistanut Leinon olevan yhtään mitään, vähän kuten Brunnströmmillekin olisi voinut käydä ja yhtäkkiä se kaveri sitten syttyikin liekkeihin. Leino meni vaikeuksien kautta voittoon ja Brunnström taas hypetyksestä maan alle. Väärin valittu tie jälkimmäisellä. Detroitiin tulemalla valinta olisi ehkä voinut olla oikeampi, koska pelaajaa olisi kohdeltu eri tavoin.

Semmoinen vinha pointti tässä kuitenkin on, että jos ja kun Detroit Red Wings on jostain pelaajasta kiinnostunut, niin se tuntuu herättävän muidenkin joukkueiden kiinnostuksen. Mielestäni Brunnströmin agentti aloitti tämän pelaajan hypetyksen juuri sillä, että _hallitseva_Stanley_Cup_mestari_Detroit_Red_Wings_ on hänen asiakkaastaan kiinnostunut. Sen jälkeen kiinnostui muutkin.

Kyllä Red Wingsin kiinnostuksia tunnutaan arvostavan muissa joukkueissa. Esim. Alex Edler "menetettiin" aikanaan draftissa Vancouverille, kun Håkan Andersson meni möläyttämään draftaamisaikeista väärälle ruotsalaisvalmentajalle, jolla sattui olemaan yhteyksiä myös Canucksiin. Andersson on jälkikäteen katunut tätä syvästi ja sen jälkeen ei ole kertonut draftiaikeistaan mitään kenellekään. Canucks tiesi koska Red Wings aikoo Edlerin varata ja poimivat miehen omalla pickillä muutamaa aiemmin. Eivät olisi poimineet niin aikaisin, jos eivät olisi tienneet Red Wingsin aikeita. Olivat toki muuten kiinnostuneita samasta pelaajasta.

Veikkaisin vahvasti, että vähän samanlaisesta syystä Dallas "outbidsasi" Brunnstömin sopimustarjouksen ja luvatun roolin, koska eivät halunneet hävitä tätäkin taistelua pelaajasta. Ennen Brunnström-casea Dallas oli hävinnyt konferenssifinaaleissa Detroitille ja voin veikata että se edelleen söi Dallasin toimistolla miestä. Hull&Jackson GM-kaksipäähirviö ei ollut ihan parhaasta päästä, kuten se Averynkin signaus osoitti. Menivät miinaan tässä ja jotenkin sen vaan voi haistaa, että Wingsiä haluttiin näpäyttää. Mehän viedään tämä äijä ihan vaikka ihan kiusaksi teidän nenän edestä pois. Ihan ymmärrettävää valtapeliä, ja pelaajan kohdalla eivät sitten onnistuneet, kun Tippet ei osannut miestä käsitellä.

Hauska vaan nähdä, että mitä tästä nyt loppujenlopuksi tulee. Nyt on pudottu pilvistä maihin ja ollaan lähdössä samalle nöyryyden tielle kuin Leino.

Mitään tässä ei voi hävitä, vaikka Brunnström ei onnistuisi ollenkaan. Ei onnistu, ja mies on AHL/KHL/Elitserien mies loppuiäksi. Mutta jos onnistuu, niin kyllähän se pistää jonkunverran hymyilyttämään.

Parin kuukauden päästä ollaan viisaampia, saako mies edes sitä sopparia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks tiesi koska Red Wings aikoo Edlerin varata ja poimivat miehen omalla pickillä muutamaa aiemmin. Eivät olisi poimineet niin aikaisin, jos eivät olisi tienneet Red Wingsin aikeita. Olivat toki muuten kiinnostuneita samasta pelaajasta.
Se lisäyksenä tuohon, että tuskin Canucks tiesi missä vaiheessa Wings aikoisi Edlerin varata, mutta Canucks tiesi kyllä myös Wingsin (luultavasti ainoana toisena joukkueena) olleen kiinnostunut kokonaan rankkaamattomasta Edlerista. Vancouverin pitkäaikainen Euroopan pääscoutti Thomas Gradin sai kuulla vinkkiä Edlerista Jämtlandissa asuneelta ystävältään ja teki viiden tunnin junamatkan katsoakseen kokonaan nuorisomaajoukkueiden ulkopuolelle jääneen Edlerin otteita paikan päälle Ruotsin kolmostasolle.

Otteet vakuuttivat Gradinin, mutta sen jälkeen hänen piti vielä "myydä" ajatuksensa pääscoutti Delormelle sekä Vancouverin silloiselle toimitusjohtajalle Dave Nonisille. Ongelma tuossa oli se, että Vancouverilla ei ollut tuona kesänä ollenkaan toisen- eikä myöskään kolmannen kierroksen varauksia. Nonis kertoi myöhemmin, että Gradinilla oli kova usko Edleriin ja toi sen vahvasti julki. Nonis luotti arvostamaansa Gradinin ja vaihtoi Edleriin käytetyn kesän 2004 kolmannen kierroksen varausoikeuden Vancouverille Dallasilta seuraavan kesän kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan.

Edlerin varaaminen oli siis lopulta aika monen mutkan takana. Sitä ei olisi koskaan tapahtunut ilman Gradinin Jämtlandissa asunutta ystävää, ilman Gradinin tekemää taustatyötä eikä toisaalta ilman Nonisin uskoa Gradiniin ja hänen onnistumistaan kaupan tekemisessä. Sen lisäksi vaadittiin luonnollisesti Edlerin itsensä lisäksi Canucksin tekemä pelaajan sisäänajo Pohjois-Amerikkalaiseen pelitapaan, joka Edlerin tapauksessa tarkoitti aluksi hänen "myymistään" WHL:n Kelownalle. Varsinaisessa NHL:aan siirtymisessä ei ollut hänen tapauksessaan myöhemmin ongelmia, sillä Edler onnistui heti ensimmäisessä pelissä Coloradoa vastaan ja piti sen jälkeen paikkansa.

Tuona 2004 kesänä Gradinin listaan lisättiin muuten varaustilaisuudessa myös tanskalaispelaaja Jannik Hansenin löytäminen yhdeksänneltä kierrokselta #287 numerolla. Yhteensä Vancouver löysi tuolta kesän 2004 varaustilaisuudesta peräti neljä tulevaa NHL-pelaajaa (kolmella heistä on takanaan vähintään 189 NHL-ottelua ja ykkösvaraus Cory Schneiderin ottelumäärät tulevat varmasti kasvamaan jossain vaiheessa lähikausina selvästi nykyisestä). Mutta se Canucks-propagandasta tähän ketjuun.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Detroit on ollut kykyjen löytämisessä ja pelaajien kehittämisessä aikoinaan omaa luokkaansa, mutta nykyisin tietotaitoa löytyy laajalti ympäri liigaa. Scotty Bowman mm. mainitsi tästä asiasta draftin alla, kuinka enää ei näitä tapaus Edlereitä putkahtele, koska kaikista organisaatioista löytyy scouting puolelta vahva edustus myös Euroopan puolella. Detroit on toiminut varmasti monelle joukkueelle hyvänä esimerkkinä ja siitä kaikki kunnia Michiganin suuntaan.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Tylsän päivän mietintöjä: Detroitia pidetään ymmärrettävästi "ruotsalais joukkueena", mutta kun kattoi ensi vuoden kokoonpanoa, niin siellä on kanadalaisia nyt enemmän kuin ruotsalaisia. Toki ruotsalaisten roolit on isoja, mutta kyllä kanukeiltakin roolia löytyy.. Joukkueessa on vain 4 jenkki pelaajaa, joista Conner ei luultavasti pääse pelaamaan.

Todd Bertuzzi Sudbury, Canada
Danny Cleary Carbonear, Canada
Mike Commodore Fort Saskatchewan, Canada
Patrick Eaves Calgary, Canada
Cory Emmerton St. Thomas, Canada
Darren Helm St. Andrews, Canada
Brendan Smith Mimico, Canada
Brad Stuart Rocky Mountain House, Canada
Ian White Steinbach, Canada

Jonathan Ericsson Karlskrona, Sweden
Johan Franzen Vetlanda, Sweden
Tomas Holmstrom Pitea, Sweden
Niklas Kronwall Stockholm, Sweden
Nicklas Lidstrom Vasteras, Sweden
Henrik Zetterberg Njurunda, Sweden

Tämän kauden jälkeen kaksi? poistuu, alkaako Red Wingsillä uusi aikakausi myös tässä suhteessa? :)
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Tämän kauden jälkeen kaksi? poistuu, alkaako Red Wingsillä uusi aikakausi myös tässä suhteessa? :)

No jaa-a, onhan siellä Top 20 -prospekteissa aina sen 4-5 ruotsalaista. Nyt kai kovimpina ruotsalaisniminä Nyquist ja Järnkrok. Eiköhän se huippumäärä kuitenkin saavutettu pari kautta sitten, mutta niin kauan kuin H. Andersson määrää Euroopan kykyjenetsinnästä, niin ruotsalaispelaajien virta lienee tasaisen tappava.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tämän kauden jälkeen kaksi? poistuu, alkaako Red Wingsillä uusi aikakausi myös tässä suhteessa? :)

Hyvä, että se kaksi on kysymysmerkeissä. Holmström nyt poistunee (poistuu) kuvioista mutta entäpä toinen. Mikäli Lidström paukuttelee tulevallakin kaudella kohtuullisesti pisteitä ja on Norris-ehdokkaana tai ainakin hätyyttelee ehdokkuutta, en pitäisi suurenakaan ihmeenä sitä, että hän jatkaisi Wingseissä vielä yhden kauden lisää. Varmasti suostuttelua se vaatii mutta siinä hommassa Holland on kyllä osannut näyttää kykynsä.

Ja kuten #_6 totesi, prospektien joukossa on huomattava määrä ruotsalaisia, joten eiköhän heitä nähdä vastakin Wingseissä sen kentällisen verran, jollei enemmänkin.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvä, että se kaksi on kysymysmerkeissä. Holmström nyt poistunee (poistuu) kuvioista mutta entäpä toinen. Mikäli Lidström paukuttelee tulevallakin kaudella kohtuullisesti pisteitä ja on Norris-ehdokkaana tai ainakin hätyyttelee ehdokkuutta, en pitäisi suurenakaan ihmeenä sitä, että hän jatkaisi Wingseissä vielä yhden kauden lisää. Varmasti suostuttelua se vaatii mutta siinä hommassa Holland on kyllä osannut näyttää kykynsä.

Ja kuten #_6 totesi, prospektien joukossa on huomattava määrä ruotsalaisia, joten eiköhän heitä nähdä vastakin Wingseissä sen kentällisen verran, jollei enemmänkin.

vlad.

Niin, eipä sieltä nyt hirveästi niistä ruotsalaisia ole tulossa. Farmissa on Joakim Andersson, josta voipi tulla alaketjujen puolustava hyökkääjä. Prospekteissa on sitten Gustav Nyquist ja Calle Järnkrok, jotka ovat niin potentiaalisia, että hyvin todennäköisesti ovat vielä jonain päivänä Red Wingsissä. Muita hyökkääjiä ei juuri ole, eiköhän se Dick Axelssonkin ole jo menetetty tapaus. Tietysti jos Brunnström nyt onnistuu, niin onhan siinä yks sveduhyökki lisää.

Pakissa ei sitten ole kuin tuo tänä kesänä varattu Mattias Bäckman, hänen kehityksestään on vaikea sanoa mitään. Adam Almqvist on lupaava, mutta en usko että hän pienen kokonsa takia koskaan yltää Wingsiin asti. Onhan sekin tietysti mahdollista, jos sitten jonain päivänä Almqvist olisi ainoa pienikokoinen pakki, mutta saa sitten olla kiekollisesti aika loistava. Nuo muut varatut pakit tuntuu olevan nykyään järjestään isoja koljatteja.

Daniel Larsson on sitten ainoa svedumaalivahti ja jossain vaiheessa nuo sopimusoikeudetkin ukkoon menetetään. Mies voipi siten signata jonnekin muualle, jos Red Wings kovin pitkään jatkaa tuota halvan veteraanikakkosen käyttöä. En edes tiedä kiinnostaako NHL Larssonia enää, mutta ei olisi eka kerta kun joku eurooppalaismolari roudataan johonkin NHL-joukkueeseen kolmikymppisenä jonkun huippuvuoden jälkeen. Ja Larsson on vasta 25 wee.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Näinhän se menee, kyllähän sieltä lupaavia ruotsalaisia on tulossa takaakin.. Noh tämä olikin vaan tylsän iltapäivän pohdinta. Pitkä on odottavan aika, että liiga pyörähtäisi käyntiin.. Milloinkas noi trainingcampit oikein alkaa, ens kuun alkupuolella vissiin? Sais edes jotain seurattavaa..
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Niin, eipä sieltä nyt hirveästi niistä ruotsalaisia ole tulossa.

Kaikesta huolimatta jokunen potentiaalinen tulija kuitenkin, mikä pitänee yllä ruotsalaisten suhteellisen vankan edustuksen joukkueessa tulevienkin kausien aikana. Kuten toit esille:

Joakim Andersson - potentiaalia mahdollisesti niihin jarruketjuihin. Ja onnistuessaan voi saada paikan ylhäältä, jollei muuta niin satunnaisiin peleihin. Katsotaan mitä seuraa!

Gustav Nyquist ja Calle Järnkrok - kaksi potentiaalista pelaajaa, jotka todennäköisesti voivat pelata ylhäällä, kuten totesit.

Dick Axelsson - menetetty tapaus. Olet seurannut kuitenkin tarkemmin hänenkin edesottamuksia, joten olet varmasti oikeassa.

Fabian Brunnström - minulle on aikamoinen avoinkortti, jonka varaan en uskalla laskea juuri yhtään. Onnistuessaan paikka ylhäällä mutta yhtä suurella - tai jopa suuremmalla - todennäköisyydellä pelaa kauden tai osan siitä farmissa.

***

Adam Almqvist - uusi Rafalski, tai edes jotain sinnepäin. Paljon saa varmasti töitä tehdä lunastaakseen paikkansa ylhäällä mutta kaikki on loppujen lopuksi hänestä ja taidoistansa kiinni. Riittävästi kiekollista osaamista niin pieni kokokaan ei ole rasite.

Mattias Bäckman - en uskalla veikata mitään suuntaan tai toiseen, kaikki on totaalisen auki vielä toistaiseksi.

***

Daniel Larsson - kuten viittasit, sopimusoikeuksien menettäminen voi olla lähellä.

***

Onhan tässä kohtalainen määrä ruotsalaisia, mutta kuinka moni lunastaa sitten paikkansa ylhäällä? Jokunen varmasti, joten se pitää ruotsalaisten edustuksen joukkueessa suhteellisen suurena vielä tulevien vuosien aikana. Toki tämä on silkkaa spekulointia ja loukkaantumiset, kehityksen taantuminen, seuravaihdot, sopimusoikeuksien menettäminen tms. seikat voivat vaikuttaa paljonkin siihen saako pelaaja edes mahdollisuuden päästä sovittamaan Wings-paitaa ylleen.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos nyt vielä katsoisi millä aikataululla nuo uudet voisi tulla sisään ja miten vanhoja poistuu.

Joakim Andersson, nyt 22-vuotias, yksi kausi AHL:ää takana, joten kolmivuotista ELC-sopparia on kaksi kautta jäljellä. Sitä ekaa visiittiä AHL:ään ei lasketa käytetyksi sopimusvuodeksi, koska mies oli amateur try-out -sopparilla silloin vain Grand Rapidsin kirjoilla.

Kahden vuoden päästä siis Andersson on samassa tilanteessa kuin esim Emmerton nyt. waiver-vapaus loppuu, mies on 24 vuotta ja sitten tie käy joko ylös NHL:ään tai ulos Eurooppaan/muualle.

Andersson on kokoonpanossa todennäköisesti kaudella 2013-14.

Gustav Nyquist täyttää syyskuun alussa 22 vuotta. Mies ei tule pelaamaan enää viimeistä vuotta yliopistosarjassa, vaan jättää viimeisen vuoden väliin ja siirtyy AHL:ään. ELC-soppari on kaksivuotinen Nyquistin kohdalla. Hän siis voi olla maksimissaan kaksi vuotta farmissa, kunnes tulee tämä sama waiver-vapauden menetys ja "pakollinen hyppy" joko NHL:ään tai ulos nenän eteen.

Nyquist on kokoonpanossa todennäköisesti kaudella 2013-14.

Calle Järnkrok täyttää syyskuussa 20 vuotta. Ja hänen kohdallaan toimitaan todennäköisesti samoin kuten Pulkkisen tapauksessa. Ei ole järkeä tuoda häntä farmin ykkössentteriksi, vaan antaa jonkun muun ottaa isot minuutit siellä. Koska Järnkrok on kuitenkin Brynäsissä käsittääkseni ykkössentteri, niin hän kehitty siellä enemmän mitä taistellessaan peliajasta AHL:ssä. Ainakin ensi kausi mennään vielä Elitserieniä ja miksei toinenkin kausi. Jossain vaiheessa Håkan Anderssin vihjaisi, että Järnkrok pystyy hyppäämään sitten vaikka suoraan NHL:ään ilman farmituksia, jos saa kehittyä ison roolin turvin tarpeeksi pitkään Euroopassa. Tässä voisi tehdä ns. "Zetterbergit", Zetahan kehittyi pitkään Euroopassa ja tuli sitten vasta 22-vuotiaana suoraan NHL-rosteriin. Eli todennäköisesti Järnkrok tulee änäriin kahden vuoden kuluttua, 1+1 vuotta Elitserien+AHL tai 2 vuotta Elitserien.

Koska kuitenkin kahden edellämainitun pelaajan kohdalla sisääntuontia ei enää voinut pitkittää, mutta Järnkrokin kohdalla voi, niin lisään vielä yhden vuoden tuohon ja ennustan Järnkrokin olevan änärissä kolmen vuoden kuluttua kaudella 2014-15.

Fabian Brunnström on 26-vuotias. Oletetaan, että ukko saa sopimuksen ja pelaa seuraavat 8 vuotta Wingseissä. :D

Adam Almqvist on 20-vuotias. Hänen on signattu 3-vuotiseen ELC soppariin, jonka alkua voidaan kuitenkin siirtää eteenpäin yhteisymmärryksessä HV-71:n kanssa. Ainakin yhden kauden mies pelaa vielä Elitserieniä ja suurin puute miehellä on lihasmassan kasvattaminen. Eli yksi vuosi Ruotsissa vielä ja sitten kolme vuotta AHL:ää, sen jälkeen täytyy tehdä ratkaisut, että NHL vaiko ulos waversin kautta.

Almqvist voi olla kokoonpanossa enemmän tai vähemmän todennäköisesti kaudella 2015-16.

Mattias Bäckman varattiin nyt kesällä. Mies täyttää lokakuussa 19. Jos tähän ajattelee tuon normaalin setin, eli pari vuotta Elitserieniä ja kahden vuoden päästä varauksesta tehdään 3-vuotinen ELC soppari, mies tahkoaa sen farmissa, joten viiden vuoden päästä kaveri voisi olla NHL:n porteilla.

Bäckman voisi olla änärin puolella kaudella 2016-17. Jos miestä pidetään Elitserienissä esim yksi lisävuosi, niin sitten tuo siirtyy vuodella. Näitä nyt on todella vaikea tässä kohtaa ennustella.


***



Eli tästä päästään sitten lopulliseen analyysiin, eli siihen tuleeko se ruotsalaisten määrä kasvamaan vai vähenemään? :)

Otan nämä ennustukset huomioon, otan muutaman vuoden tuosta taaempaa mukaan ja koitan ennustaa nykyisten ruotsalaisten pysyvyyden joukkueessa. Siitä luulisi näkevän jotain.

Lähdetään jopa niin kaukaa, kuin vuodesta 2000 liikkeelle.

Kausi 2000-01:
2 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström

Kausi 2001-02:
3 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Fredrik Olausson

Kausi 2002-03:
3 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg

Kausi 2003-04:
4 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall

Kausi 2005-06:
7 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Mikael Samuelsson
Johan Franzén
Andreas Lilja

Kausi 2006-07:
7 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Mikael Samuelsson
Johan Franzén
Andreas Lilja

Kausi 2007-08:
8 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Mikael Samuelsson
Johan Franzén
Andreas Lilja
Jonathan Ericsson

Kausi 2008-09:
8 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Mikael Samuelsson
Johan Franzén
Andreas Lilja
Jonathan Ericsson

Kausi 2009-10:
8 kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Andreas Lilja
Jonathan Ericsson
Mattias Ritola (vain 5 peliä ja waiversiin, mutta laskin mukaan)

Kausi 2010-11:
6kpl
Nicklas Lidström
Tomas Holmström
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Jonathan Ericsson

Kausi 2011-12:
7 kpl
Nicklas Lidström (jatkaa vielä ensi kaudenkin)
Tomas Holmström (lopettaa tähän kauteen)
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall (tekee pitkän jatkosopparin)
Johan Franzén
Jonathan Ericsson
Fabian Brunnström (yltiöpositiivinen oletukseni oli, että Brunnström onnistuu ja pelaa Wingsissä seuraavat 8 vuotta)

Kausi 2012-13:
6 kpl
Nicklas Lidström (lopettaa)
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Jonathan Ericsson
Fabian Brunnström

Kausi 2013-14:
7 kpl
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Jonathan Ericsson (Ericsson osoittautuu lopulta flopiksi ja 3-vuotinen megasoppari päättyy tähän)
Fabian Brunnström
Joakim Andersson (uutena mukaan)
Gustav Nyquist (uutena mukaan)

2014-15
7 kpl
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Fabian Brunnström
Joakim Andersson
Gustav Nyquist
Calle Järnkrok (uutena mukaan)

Kausi 2015-16:
8 kpl
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Fabian Brunnström
Joakim Andersson
Gustav Nyquist
Calle Järnkrok
Adam Almqvist (uutena mukaan)

Kausi 2016-17:
9 kpl
Henrik Zetterberg
Niklas Kronwall
Johan Franzén
Fabian Brunnström
Joakim Andersson
Gustav Nyquist
Calle Järnkrok
Adam Almqvist
Mattias Bäckman (uutena mukaan)

Tästä eteenpäin on sitten mahdodonta ennustella. Franzén voisi lopettaa 2017-18 kauteen, Zetterberg 2018-19 kauteen ja Kronwall 2019-20 kauteen, jos jokainen lopettaa 38-vuotiaana.

Mutta kuitenkin tuollainen yhdeksän ruotsalaisen huippu voisi olla mahdollista nähdä vielä, vaikkakin tuossa on aika monta epävarmaa tekijää, kuten Brunnström, ja sitten nuo nuoret pakit, joidenka poatentiaalista ei voi vielä sanoa mitään. Mutta tasoitukseksi otin kuitenkin Ericssonin pois. Stanley-Cup -finaalikausilla 2008 ja 2009 sveduja oli 8 kappaletta.

Eiköhän se jatkossa siinä 6-8 ruotsalaisen määrässä tule pyörimään seuraavalle vuosikymmenelle asti. Kun eihän tässä mahdollisia vapaiden agenttien hankintoja huomioitu ollenkaan.


Mutta semmonen katsaus swedupettereihin. :)
 
Viimeksi muokattu:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Henkan ansiokas katsaus leikattu pois:

Voitaneen siis todeta melkoisella todennäköisyydellä (kun Henkan katsauksessa ei otettu mahdollisia ruotsalaisia sisältäviä pelaajakauppoja - suuntaan tai toiseen - ollenkaan huomioon), että Red Wingseissä tulee pelaamaan vähintään sen puolenkymmentä ruotsalaista vielä seuraavat 6 vuotta. Näillä mennään.
 

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Kun täällä aikaisemmin tuon Brunnströmmin kohdalla mainittiin näistä Red Wings onnistumisista draftaamattomien pelaajien ''kouluttamisessa'' ja löytämisessä Nhl pelaajiksi ja siitä miten joukkueen johto on onnistunut löytämään ja pitämään kehityskelpoiset pelaajat itsellään. Niinpä sitten löysin tälläisen blogi-kirjoituksen aiheesta:

The Left Wing Lock Free Agent Getaways

Eli tuossa on laitettu pelaajat, jotka ovat Detroitissa käyneet kokeilemassa, mutta eivät saaneet paikkaa ja pelasivat sitten jossain, muussa jengissä. Kovimmat nimethän nuo LaRose ja Ward ehdottomasti ovat, mutta on noita kunnolla pelanneita ovat myös Ivanans, McGratton sekä Segal. Tosin ainekin itse lasken kaksi ensimmäistä puhtaaksi pelotteeksi ja tuo Segal ei sano mitään. Vaikka itse tykkäänkin Wardista todella paljon ja LaRosellekin varmasti käyttöä olisi, niin summa summarum jos nuo ovat ainoat pelaajat, jotka Wings tutkan ohi kiihottivat niin kyllä asiat on hyvin hoidettu. Tarkoitan nyt siis pelaajia jotka olivat leirillä, mutta eivät kelvanneet.
Itse kun tuon luin kiinnostuin aiheesta ja ajattelin itse ottaa selvää pelaajista, jotka Red Wings on draftannut tai muuten ottanut jengiinsä ja sitten syystä tai toisesta ulostanut muualle ja onnistuneet/pelanneet muualla.
Aloitetaan nyt puhutuimmasta ja ehkä tunnetuimmasta eli:

Ville Leino
Red Wings 55 peliä, 9 maalia ja 7 syöttöä. Flyerssissa Leinon lukemat olivat 94 peliä 21 maalia ja 36 syöttöä + 30 playoff peliä, joissa 10 maalia ja 16 syöttöä, jotka poikivat megasopparin Buffaloon. Tosin sopimuksen myötä floppiriski kasvaa suureksi mutta Leino on kyllä omasta mielestäni breikannut kunnolla itsensä nhllään, kun siirtyi pois Detroitista.

Aaron Ward
Ward oli Jetsien ykköskierroksen varaus ja tuli Detroittiin Paul Ysebaert kaupassa. Vaikka Ward pelasi 277 peliä Detroitissa ja voitti kaksi Cuppia, jostain syystä hän jäi aina muiden varjoon. Voitti myöhemmin urallaan Cupin myös Canesissa missä mielestäni oli parhaimmillaan ja kuuli myös Bruinsien runkopakistoon pari kautta. On varmasti niitä, jotka eivät miestä tänne pistäisi, mutta tuleepahan edes sanomista:)

Sean Avery
Mies tuli Detroitiin varamattomana ja pelasi kahdessa kaudessa 75 peliä tehoin 7+8. Myöhemmin on iskenyt itsensä läpi Rangersseissa lähinnä täytenä kusipäänä, mutta osaa myös pelata jonkin verran. Tästä miehestä en kyllä keksi mitään hyvää sanottavaa ja ehkä oli parempi, että hänet poistettiin kokoonpanosta.

Ray Whitney
Eroaa muista sillä, että oli jo hyvän tason pelaaja, kun tuli joukkueeseen. Ei onnistunut ja lähti yhden kauden jälkeen Caneseihin jossa voitti Cupin ja pelasi monta hyvää kautta ennen siirtoa Phoenixiin. Yksi niistä pelaajista joiden olisin toivonut onnistuvan Detroitissa.

Kyle Quincey
Detroitin oma varaus joka pelasi 13 peliä ylhäällä, kunnes siirtyi muistaakseni palkkakaton takia Kingsseihin. Missä pelasi pari hyvää kautta ja oli yksi kulmakivistä. Siirtyi Ryan Smith kaupassa Coloradoon, jossa eka kausi ihan ok ja toka kausi meni niinkuin meni. Aluksi en itse ainekaan pitänyt siitä, kun mies kaupattiin, mutta ehkä kumminkin parempi näin.

Tomas Kopecky
Pelasi Detrotissa useamman kauden ei varsinaisesti loistanut, mutta oli ihan mukava palanen joukkueessa. Siirtyi pari kautta sitten Chicagoon, missä ensimmäinen kausi oli suunnilleen samanlainen kuin Detroitissa, mutta toisella kaudella sai kasatuksi mukavat tehot 15+27 joka palkittiin sopimuksella Floridaan. Voidaan myös olla montaa mieltä siitä kuuluuko tänne, mutta mielestäni teki varsinaisen läpimurron vasta Chicagossa.

Nämä tulivat ensimmäiseksi mieleen. Vaikka näinkin päin homma on toiminut niin on pakko sanoa, että kyllä niitä toisinpäin menneitä on huomattavasti enemmän, eli muiden hylkiöitä, jotka täällä ovat onnistuneet esim. Clery. Saa kommentoida lisätä ja haukkua ihan pystyyn jos siltä tuntuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aaron Ward
Ward oli Jetsien ykköskierroksen varaus ja tuli Detroittiin Paul Ysebaert kaupassa. Vaikka Ward pelasi 277 peliä Detroitissa ja voitti kaksi Cuppia, jostain syystä hän jäi aina muiden varjoon. Voitti myöhemmin urallaan Cupin myös Canesissa missä mielestäni oli parhaimmillaan ja kuuli myös Bruinsien runkopakistoon pari kautta. On varmasti niitä, jotka eivät miestä tänne pistäisi, mutta tuleepahan edes sanomista:)

Aaron Ward lähti Detroitista koska Scotty Bowman ei tykännyt miehestä. Tai sitten se Scottyn doghouse-meininki oli kasvatusprosessia, joka ei sitten tehonnut. Annettiin ukon vaan mennä.


Ray Whitney
Eroaa muista sillä, että oli jo hyvän tason pelaaja, kun tuli joukkueeseen. Ei onnistunut ja lähti yhden kauden jälkeen Caneseihin jossa voitti Cupin ja pelasi monta hyvää kautta ennen siirtoa Phoenixiin. Yksi niistä pelaajista joiden olisin toivonut onnistuvan Detroitissa.

Ei Whitney mielestäni epäonnistunut mitenkään. Olisi varmasti jatkanut Wingsissä pitkään, ellei olisi tullut palkkakattoa. Whitney oli yksi niistä kovapalkkaisista (Hatcher, Whitney & McCarty), jotka Red Wings joutui ostamaan ulos capin laskettua peräti 39 miljoonaan.

Whitney on juuri se rightin kätisyyden ylivoimamies, joka Wingsistä on puuttunut kaudesta 2005-06 lähtien. Mies todennäköisesti olisi erittäin käyttökelpoinen vieläkin omana "Selänteenä", jos olisi aikanaan juurtunut joukkueeseen. Sitä rightin miestä etsitään vieläkin, enkä tiedä onko se sitten Pulkkinen vai Järnkrok, joka tämän tilanteen korjaa joskus vuosien päästä, jos mitään Semin/Boyes/Alfredsson -treidiä ei sitä ennen tule.

Kyle Quincey
Detroitin oma varaus joka pelasi 13 peliä ylhäällä, kunnes siirtyi muistaakseni palkkakaton takia Kingsseihin. Missä pelasi pari hyvää kautta ja oli yksi kulmakivistä. Siirtyi Ryan Smith kaupassa Coloradoon, jossa eka kausi ihan ok ja toka kausi meni niinkuin meni. Aluksi en itse ainekaan pitänyt siitä, kun mies kaupattiin, mutta ehkä kumminkin parempi näin.

Quinceyhän lähti waiwereilla pois, kun hävisi sen taistelun pelipaikasta training campillä Derek Meechiä vastaan. Aika yllättävää että mies silloin oli niin vaisu ettei pystynyt edes yhtä Meechiä peittoamaan ja sitten alkoi loistaa heti muualla. Ehkä mies ei sitten kestänyt silloista kilpailutilanetta.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Aaron Ward lähti Detroitista koska Scotty Bowman ei tykännyt miehestä. Tai sitten se Scottyn doghouse-meininki oli kasvatusprosessia, joka ei sitten tehonnut. Annettiin ukon vaan mennä.

Wardin oma näkemys on, ettei Bowmanin koirankopissa ollut mitään henkilökohtaista: ei inhoa pelaajaa kohtaan tai kasvatustavoitteita. Wardin mukaan Bowmanilla vain oli tapa potkia jotakuta hyväsietoista ja paljon kestävää pelajaa. Siten hän piti muun joukkueen kurissa, koska kukaan ei tahtonut Aaron Wardin rooliin.
 

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Aaron Ward lähti Detroitista koska Scotty Bowman ei tykännyt miehestä. Tai sitten se Scottyn doghouse-meininki oli kasvatusprosessia, joka ei sitten tehonnut. Annettiin ukon vaan mennä.

Ei Whitney mielestäni epäonnistunut mitenkään. Olisi varmasti jatkanut Wingsissä pitkään, ellei olisi tullut palkkakattoa. Whitney oli yksi niistä kovapalkkaisista (Hatcher, Whitney & McCarty), jotka Red Wings joutui ostamaan ulos capin laskettua peräti 39 miljoonaan.

Whitney on juuri se rightin kätisyyden ylivoimamies, joka Wingsistä on puuttunut kaudesta 2005-06 lähtien. Mies todennäköisesti olisi erittäin käyttökelpoinen vieläkin omana "Selänteenä", jos olisi aikanaan juurtunut joukkueeseen. Sitä rightin miestä etsitään vieläkin, enkä tiedä onko se sitten Pulkkinen vai Järnkrok, joka tämän tilanteen korjaa joskus vuosien päästä, jos mitään Semin/Boyes/Alfredsson -treidiä ei sitä ennen tule.

Quinceyhän lähti waiwereilla pois, kun hävisi sen taistelun pelipaikasta training campillä Derek Meechiä vastaan. Aika yllättävää että mies silloin oli niin vaisu ettei pystynyt edes yhtä Meechiä peittoamaan ja sitten alkoi loistaa heti muualla. Ehkä mies ei sitten kestänyt silloista kilpailutilanetta.

Tarkotin tuolla Wardilla sitä, että mies ei oikein ikinä erottunut porukasta millään tavalla kun vierellä viiletti sen verran kovia kavereita ja enpä lisäksi tiedä oikein ketään joka on koirankopissa ollessaan näkynyt hyvällä tavalla.

Whitneyn kohdalla olen todellakin samaa mieltä tuosta jälkimmäisestä ja juuri siitä syystä olisinkin toivonut miehen jäävän joukkueeseen, kun näin jälkeenpäin ajatellaan. Ehkä tuo epäonnistua on liian järeä sana kuvaamaan, mutta ei mies mielestäni ihan omien odotusteni mukaan onnistunutkaan, varsinkin 14 maalia jätti hivenen hampaankoloon.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Onko muuten Henkalla tai muilla tietoa, mitkä johti siihen että Fedorov lähti joukkueesta? Pelaajalle kuitenkin tarjottiin 4 ja 5 vuoden sopimusta 10milj/kausi, mutta ei hyväksynyt. Johtuiko tämä kyllästymisestä seuraan, vai oliko jotain muita juttuja taustalla? Hän siirtyi Anaheimiin 5 vuotisella ja 40milj/sopparilla, joten rahan perässä hän ei lähtenyt. Luin eräältä sivulta että halusi isompaa roolia ja lisää jääaikaa, mutta se kuulostaa aika oudolta omaan korvaan. Oliko Sergeillä sitten muka niin vähän peliaikaa, kuin nyt saa tekstistä ymmärtää.. Yzerman on ollut aina itselle se ykkönen, mutta kyllä minä pidin paljon Fedorovin tyylistä! Noihin aikoihin vaan näki pelejä niin vähän, että ei ole ihan täysin tietoinen mitä kaikkea ympärillä pyöri. Kaudesta 02-03 on sit muuten vaan hatarat muistikuvat.. Ainoat lähteet Fedorovin peliaikoihin oli kuitenkin siihen aikaan vain tekstitv ja prohockey, sekä NHL makasiini ohjelmat..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko muuten Henkalla tai muilla tietoa, mitkä johti siihen että Fedorov lähti joukkueesta? Pelaajalle kuitenkin tarjottiin 4 ja 5 vuoden sopimusta 10milj/kausi, mutta ei hyväksynyt. Johtuiko tämä kyllästymisestä seuraan, vai oliko jotain muita juttuja taustalla? Hän siirtyi Anaheimiin 5 vuotisella ja 40milj/sopparilla, joten rahan perässä hän ei lähtenyt. Luin eräältä sivulta että halusi isompaa roolia ja lisää jääaikaa, mutta se kuulostaa aika oudolta omaan korvaan. Oliko Sergeillä sitten muka niin vähän peliaikaa, kuin nyt saa tekstistä ymmärtää.. Yzerman on ollut aina itselle se ykkönen, mutta kyllä minä pidin paljon Fedorovin tyylistä! Noihin aikoihin vaan näki pelejä niin vähän, että ei ole ihan täysin tietoinen mitä kaikkea ympärillä pyöri. Kaudesta 02-03 on sit muuten vaan hatarat muistikuvat.. Ainoat lähteet Fedorovin peliaikoihin oli kuitenkin siihen aikaan vain tekstitv ja prohockey, sekä NHL makasiini ohjelmat..

Se oli käytännössä mysteeri. Sergei vain päätti lähteä ja sillä selvä. Jimmy Devellanon kirjassa tästä oli, että Wingsin viimeinen tarjous oli 5 vuotta ja 50 miljoonaa ja ei kelvannut. Otti vähemmän ja meni muualle. Ehkä hän sitten halusi sen viihtyisämmän ympäristön aurinkorantoineen. Joutui sitten taas treidatuksi Columbus-helvettiin, mikä oli suht huvittavaa.

En sitten tiedä olisiko Fedorov jo ostettu kahden vuoden päästä ulos, kun tuli salary cap? Vaikea on kuvitella miten oltaisiin mahduttu capin alle, jos joukkueessa olisi ollut kaksi 7.6 millin pelaajaa (Fedorov ja Lidström). Ehkä Fedorov olisi pidetty, koska "you keep your best players". Toisaalta Robert Langia ei olisi tarvinut hankkia, mutta Lang oli silloin halvempi kuin Fedorov, olisiko pelannut 4 millin liksalla. Lähes neljä milliä olisi jostain pitänyt silloin siivuttaa. Ehkä Mathieu Schneiderin tilalla olisi ollut joku muu ja Kronwall&Fischer ajettu nopeammin isoon rooliin. Noh, Fischer olisi sitten menetetty lockoutin jälkeisellä ekalla kaudella, vaikea näitä kiemuroita on miettiä.

Ehkä kävi onni onnettomuudessa, kun Fedex lähti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös