Detroit Red Wings 2008-09

  • 374 203
  • 1 167

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tämän puhtaan taklauksen jälkeen Dallasin sika Ott sitten kostaa poikittaisella mailalla miestä takaapäin. On se kumma juttu kun ei saa enään puhtaita taklauksiakaan ilman vastustajan kostamista NHL:ssä tehdä.

Ei saa ei, koska on instigator-sääntö, joka estää kenenkään raskassarjalaisen leipomasta Ottia turpaan, jos puhtaita pommeja alkaa rottailulla kostamaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oliko tässä nyt joku virhe, vai missaanko ironian täysin?

Osgood on voittanut Dallasia vastaan 28 ottelua 41:stä, joten näppäilyvirhe taisi olla.

Marty Turco on muuten voittanut Red Wingsin 3 kertaa 20 yrityksestä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vahva vire jatkui kotona Buffaloa vastaan 3-1 voitolla. Red Wings rakensi ottelun aikana tuhottomasti maalipaikkoja, mutta onnistui ratkaisemaan pelin vasta pari minuuttia ennen loppua. Derek Roy vei ekassa erässä Buffalon johtoon, tokassa erässä Jiri Hudler tasoitti ja kolmannen erän lopulla sekä Samuelsson että Hossa maalasivat.

Buffaloa dominoitiin kaikilla osa-alueilla. Wings vei laukaukset 48-22 ja Ryan Millerillä todella riitti töitä. Aloitusympyrässä selkeä 65%:n voitto ja taklauksetkin vietiin 24-17. Tomas Kopecky innostui niittaamaan mukavat viisi kertaa.

Niklas Kronwall ei jostain syystä pelannut ja syy pelaamattomuudelle ei ole vieläkään tiedossa. Brett Lebda nousi kakkospariin ja Derek Meech kolmospariin. Molemmat pelasivat erinomaisen ottelun. Etenkin Meech jälleen miellytti silmää liikkuvalla ja kiekkovarmalla point-pelaamisellaan kakkosylivoimassa.

Nyt joukkue alkaa olla sillä tiellä, millä viime kaudellakin. Oma pää pitää kotonakin ja joukkue ottaa vähämaalisia voittoja. Neljässä viimeisessä ottelussa on päästetty vain 4 maalia ja tehty 14.

Kokoonpano Buffaloa vastaan:

Franzén - Datsjuk - Holmström
Cleary - Zetterberg - Hossa
Hudler - Filppula - Samuelsson
Kopecky - Draper - Maltby

Lidström - Rafalski
Lebda - Stuart
Meech - Lilja

Conklin
(Osgood)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nyt joukkue alkaa olla sillä tiellä, millä viime kaudellakin. Oma pää pitää kotonakin ja joukkue ottaa vähämaalisia voittoja. Neljässä viimeisessä ottelussa on päästetty vain 4 maalia ja tehty 14.

Josko tämä tietäisi nyt sitä, että kelkka on kokonaisvaltaisesti kääntynyt ja ne alkukauden vaikeudet on voitettu, ja joukkue hitsaantunut lopullisesti yhteen valmistautessaan kevään ja tulevan kesän koitoksiin.

Mikäli peliesitykset jatkuvat tällaisina niin voisin olettaa, että myös maalivahtikaksikon - etenkin Osgoodin - tilastot alkavat hilautua kohden niitä normaaleja lukemia ja sen myötä puolustukseen tulee lisää varmuutta kun pelaajien ei tarvitse pelätä epävarman maalivahdin otteita. Jotenkin nimittäin uskoisin, että epävarma maalivahti ruokkii myös epävarmuutta puolustuspelaamiseen ja tämä yhtälö aiheuttaa sitten kahta kaueammin panikoitumista joukkueen puolustuspelaamisessa.

Mutta nyt kaikki näyttää hyvältä ja mikäli tahti jatkuu samana runkosarjan loppuun saakka, niin eiköhän pudotuspeleihin astele voitontahtoinen ja kurinalainen joukkue, jossa pelaajat ovat valmiit tukemaan toinen toisiaan. Hyvältä näyttää tällä hetkellä!

vlad.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
3-1

Tulihan se voitto sieltä lopulta vaikka peli ratkesikin aivan 3 erän lopussa. Kyllähän nuo laukaisu tilastotkin kertovat sen että Detroitin tämä peli pitikin voittaa.

Miller oli tänään kyllä todella hyvä. Oikea elävä muuri ja olihan se kiekkosade kyllä tänäänkin miehelle melkoinen.

Toisessa päässä Conklin ehti pelata kotona päästämättä maaliakaan 143 min 49 sek ja oli tänään erittäin hyvä. Puolustus tuki taas mukavasti maalivahtiamme.

Meech oli tänään tosiaan hyvä ja silmiin pisti miehen hyvä liikkuminen ja tälläinen yleinen pelirohkeus esim. YV viivalla pelattaessa. Mies haki rohkeasti laukaisupaikkoja ja syöttöjä eikä hirveästi roiskinut tosinkuin eräs A Lilja.

Hossa teki taas maalin ja miehellä on nyt siis 3 ottelun maaliputki. Tämä tekee varmasti todella hyvää jatkoa ajatellen koska ennen tätä kolmen ottelun maaliputkeaan miehellä meni 7 ottelua ilman maalia. eli kyllä tuollainen 40- 45 maalia tällä tahdilla on Hossalle mahdollinen.

Sammy teki tänään 1+1 mutta oli ainakin minun silmissäni varsin näkymätön. Tai oikeastaan mies ei tehojen lisäksi esittänyt oikein yhtään mitään. Niin Sammyä niin tyypillistä Sammyä.

Buffalon paras Millerin ohella oli mielestäni hieman yllättäen ex wings pelusi M Ellis joka todella jaksoi raataa ja tehdä raakaa duunia joukkueen eteen. Mies on tainnut löytää oikean ympäristön ja joukkueen Buffalosta pienen matkalaukku ajan jälkeen. Ei mies kyllä Kingsseissä tällä tasolla pelannut.

Tämän pelin jälkeen alkaakin 5 ottelun vieraspeli reissu jossa kohdataankin sitten. Ankat, Dallas ja vissin San Josekin. Eli pikkuhiljaa haetaan asetelmia tuonne playoffeihin.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Osgood pihalle ja Kari Lehtonen sisään. Karin arvo on hieman laskussa, joten uudesta sopimuksesta ei tule mitään aivan järjetöntä. Samalla Detroit nappaa kerrankin kehittyvän huippuveskarin johon voi luottaa helposti seuraavat 10-vuotta. Pieniä vaivoja Karilla aina välillä on, sitten vaan jotain Howardia maaliin. Vaihdossa Kariin Detroit voisi laittaa jonkun pelaajan mitä ei voi pitää joukkueessa esim Franzen.
 

Voittaja

Jäsen
Osgood pihalle ja Kari Lehtonen sisään. Karin arvo on hieman laskussa, joten uudesta sopimuksesta ei tule mitään aivan järjetöntä. Samalla Detroit nappaa kerrankin kehittyvän huippuveskarin johon voi luottaa helposti seuraavat 10-vuotta. Pieniä vaivoja Karilla aina välillä on, sitten vaan jotain Howardia maaliin. Vaihdossa Kariin Detroit voisi laittaa jonkun pelaajan mitä ei voi pitää joukkueessa esim Franzen.

Pakko lainata kokonaan kun en oikein tiedä mitä tästä jättäs pois. Ensinnäkään en ainakaan itse näe mitään mitä Lehtonen voisi esimerkiksi kevään pleijareita ajatellen tuoda mitä Osgoodilla ei ole tarjota, päinvastoin. Ja vähän mietityttää tuo Lehtosen tulevaisuuskin tuolla remppahistorialla, joten en olisi yhtään varma että joka kausi Stanley Cupista taisteleva joukkue hänestä mitään luotettavaa ykköstä saisi. Ja miten tuo nyt toimisi, eli Osgood ja Franzen Lehtosta vastaan, thanks but no thanks. Franzen tulee olemaan tärkeässä osassa kun yritetään ottaa toista mestaruutta peräkkäin samoin kun luultavasti Osgood, enkä usko että Lehtonen tuossa olisi hirveäkään apu.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Pakko lainata kokonaan kun en oikein tiedä mitä tästä jättäs pois. Ensinnäkään en ainakaan itse näe mitään mitä Lehtonen voisi esimerkiksi kevään pleijareita ajatellen tuoda mitä Osgoodilla ei ole tarjota, päinvastoin.

Aivan. Siksi vastaus kaikkiin Detroitin ehkä mahdollisesti tuleviin ongelmiin onkin...Niklas Bäckström. Ihan oikeasti, ei noin paljon taitoa mahdu yhteen jengiin, saatte Niken voittamaan Cupin sinne Detroitiin, kaupanpäällisiksi vielä helvetin potentiaalinen Benoit Pouliot (kyllä se on hyvä, jos vaan jaksais kiinnostaa), vaihtarina Wildiin Conklin, Filppula, Hudler. Ja vaikka vielä 1st round pick Wildiin, Detroitin scoutit nappaa ne tähdet kuitenkin vasta neloskiekan jälkeen joten ette te mitään jollain ykköskierroksen varauksella edes tee.

Ja näin, maailma on taas parempi paikka.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei Detroit nyt maalivahteja tarvitse. Omista äijistä on kehittymässä lupaavat prospektit ja näillä vanhuksilla vedetään sopparit ihan kivuttomasti loppuun. Daniel Larsson on AHL:ssä ajamassa jo Jimmy Howardista ohitse ja se on paljon se.

Detroitilla ei ole capissa varaa mihinkään maalivahtikauppaan, koska Osgood ja Conklin tienaa yhteensä vain reilut pari milliä. Tim Thomas olisi ainoa huippumaalivahti, joka palkaltaan Red Wingsiin mahtuu. Näiden cap-faktojen takia on mielestäni turha spekuloida treideillä, jotka eivät koskaan tule tapahtumaan.

Esim. Oilers-fanitkin ovat hfboardsilla saaneet päähänsä varman huhun, että Roloson on tulossa Detroittiin pelkkää varausvuoroa vastaan. Jo ensimmäiseksi tällaisen ankan saa ammuttua alas salary cap -faktalla, tilaa capissa jotain 300k ja hyvinhän sinne 3.6 millin Roloson mahtuu.

***

Mestaruus"krapulasta" muuten sen verran, että nyt kun kausi on puolivälissä, niin pisteitä on kasassa samat 63 mitä viime vuonna 41 matsin jälkeen.

EDIT:

Ja miten tuo nyt toimisi, eli Osgood ja Franzen Lehtosta vastaan, thanks but no thanks.
Eihän se toimisi mitenkään, koska noista kahdesta tulee capiin tilaa vain 2,4 milliä, capissa on nyt tilaa se 300k ja Lehtosen palkka on 3 milliä. Eikä tuossa nyt muutenkaan ole minkään valtakunnan mitään järkeä, ei kukaan heikennä jengiään, kun tähtäimessä on Cup.
 
Viimeksi muokattu:

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
HemmoP puhuu asiaa. Täytyy sanoa että tällä hetkellä on suuri nautinto katsella Red Wingsien pelejä. On se Datsyuk vaan äijä, siis aivan mieletön pelaaja.

Mestaruuskrapulakaan ei tosiaan ainakaan näytä pahemmin vaikuttavan, todella hyvin ovat pelit taas menneet. Pelaajistakin huomaa sen peli-ilon joka joukkueessa vallitsee. RW tulee taas olemaan kova luu keväällä, en yhtään ihmettelisi vaikka voittaisi toisen SC:n putkeen.
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
On se Datsyuk vaan äijä, siis aivan mieletön pelaaja.

Kannattaa katsoa highlightseista Datsyukin esityö Holmströmin maaliin jahka kuvaa on saatavilla, ei herranen aika. Muutenkin ensimmäisessä erässä ollut ilmiömäinen Dallasia vastaan ja lähiaikoina muutaman Wingsien pelin nähneenä täytyy todeta, että mahoton sälli pelaamaan jääkiekkoa tuo Pavel!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kannattaa katsoa highlightseista Datsyukin esityö Holmströmin maaliin jahka kuvaa on saatavilla, ei herranen aika. Muutenkin ensimmäisessä erässä ollut ilmiömäinen Dallasia vastaan ja lähiaikoina muutaman Wingsien pelin nähneenä täytyy todeta, että mahoton sälli pelaamaan jääkiekkoa tuo Pavel!

Jopas oli outo matsi Dallasissa. En ihan kunnolla matsia nähnyt, kun piti töissä katsoa ja striimi nyki jatkuvasti, mutta jotain siitä sentään tuli nähtyä.

Puolustuksellisesti Red Wings otti jälleen takapakkia, sillä Dallas päästettiin ampumaan maalia kohti peräti 49 kertaa. Tämä on aivan satavarmasti Wingsin vastustajien laukausmäärän ylivoimainen ennätys lockoutin jälkeiseltä ajalta ja kaikelta ajalta mitä itse muistan. Dallas näytti pelaavan kuin Detroit, ampuvat joka paikasta, kaukaakin vain kiekkoa ja miestä maalille. Ja sinnehän niitä upposi, usein Osgoodin nähtyä yhtään mitään.

Neloskenttä oli sitten se surkein kolmikko tänään Dallasin vastaavan iloitellessa maaleilla. Draper ja Maltby -2, kun Starsin Barch-Sutherby-Parrish osui kahdesti. Surkeata.

Marian Hossa teki yhden osuman, mutta esti itse toisen tulemasta ja jätti myös yhden Modanon järjestämän avopaikan käyttämättä. Ensimmäisessä mokassa kiekko olisi mennyt hänen luistimestaan vahingossa ja ihan hyväksyttävästi sisään, mutta Hossa yritti vielä hipaista mailalla kiekkoa ilmeisesti potkumaalin pelossa ja pysäytti itse kiekon ihan turhaan maaliviivalle. Modano taasen menetti kiekon ylivoimalla oman maalin edessä, mutta kiekon saanut Hossa veti käsittämättömästi metrin päästä ohi.

Ottelun paras pelaaja oli kuitenkin Pavel Datsjuk, joka järjesti kaksi maalia aivan ilmiömäisellä tavalla. Ensimmäisessä Pavel vei Sydorin kuutamolle ja syötti rystyllä kuin Wayne Gretzky silmät kiinni takatolpalle, jossa Tomas Holmström tietenkin oli ja sai pistää kiekon tyhjiin. 4-3 maalissa Datsjuk veivasi jälleen uskomattomalla kiekkokontrollilla Niskasesta ohi ja ampui kiekon etukulmaan. Pavelille tehot 1+2 ja ilman hänen panostaan Red Wings olisi ottanut ansaitusti kunnolla turpaan.

Osgood päästi jälleen ison määrän maaleja, mutta nyt häntä ei voi juuri näistä osumista syyttää. Yhtään hän ei olisi niistä voinut kiinni ottaa, kun maski oli osumissa mahdoton ja parissa osumassa kiekko vain pelattiin tyhjiin. Muutaman varman maalin Osgood pelasti ilmiömäisellä torjunnalla.

Syyt tappioon oli yksinkertaisesti heikossa puolustusasenteessa. Vastustaja ei ikinä ja missään olosuhteissa saa päästä laukomaan maalia kohti 49 kertaa. Joko Dallas Stars on NHL:n ylivoimaisesti paras joukkue, tai sitten vieraskiertueen eka matsi ei vaan kiinnostanut. Paskasta pelistä huolimatta plakkariin kertyi taas yksi piste. Yhtä huonosti tuntuu menevän kuin Sharksilla silloin kun menee "huonosti", eli pinnoja kertyy.

NHL.comista kannattaa katsoa videokooste, siellä on muutamia hyviä hidastuksia tarjolla.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Pavel on kyllä tulikuuma pelaaja tällä hetkellä.

Detroitilla on ollut pientä mestaruuskrapulaa eli näitä alkukauden heikosti aloittaneita vastaan on ongelmia. Sen sijaan kun vastassa on ollut kärkipään jengejä on meno ollut jäätävää. Uskoa pitää olla, että Vallu tuo taas sitä pikkuruista maljaa näytille...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilen tuli hieman tutkiskeltua tuota farmijengin mieninkiä ja eniten mieleen jäi tuo Jakub Kindlin hyvin sujunut kausi.

Kindl pelasi siis viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kautensa AHL:ää ja oli koko liigan plusmiinustilaston huonoin -34 lukemalla, eikä tehojakaan tullut kuin 75 ottelussa kuin 3+14=17 pistettä.

Mutta tälle kaudelle mies on ollut kuin uudestisyntynyt. Raporttien perusteella varusteiden sisällä on ihan eri mies ja 39 ottelussa on tullut tehoja jo 5+19=24 pistettä. Mies on näillä luvuilla pakkien pistepörssissä viidentenä ja vahstunut Grand Rapids porskuttaa sarjan kärkipaikoilla. Seurauksena oli valinta AHL:n All Star -ottelun lännen aloituskentälliseen.

Se mikä tästä teki mielenkiintoista, oli tuo Kindlin ensimmäinen kausi myös OHL:ssä. Aivan samoin myös silloin hänen ensimmäinen kautensa meni puihin ja se pudotti Kindl'n draft-rankkausta sijalta 3. niin alas, että Wings pystyi hänet varaamaan 19. vuorolla. Kolmannen OHL-kautensa jälkeen hänet valittiin jo liigan toisiksi parhaaksi puolustajaksi NY Rangersissa nykyään vaikuttavan loistavan Marc Staalin jälkeen.

Tässä saattaa olla taas erittäin onnistunut riski-draft tuloillaan. Wingsin scoutit luottivat miehen lahjoihin, kunhan niitä vaan päästään hiomaan rauhassa oikeanlaiseen ympäristöön. Ja ihan oikealla tiellä ollaan.

Kindl näyttäisi toistuvien asioiden perusteella olevan taistelijaluonne, jota ei yhden kauden koettelemukset lannista. Hän on voittanut pahat rookie-vaikeutensa nyt sekä OHL että AHL -tasolla puhtaasti pelaamalla ja sopeutumalla kulloisellekin sarjatasolle. Luovuttajaluonne olisi lähtenyt jo ekan vaikean kauden jälkeen AHL:stä kotiin.

Voinkin hyvin ennustaa, että sinä päivänä kun Kindl NHL:n puolelle nousee, niin hänen tulokaskautensa on vaikea. Mutta silloin pitää kaikkien muistaa, että seuraavalla kaudella on vasta sadonkorjuun aika.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ankat kaatui vieraskentällä rapean maistuvasti 4-3. Jälleen Wings pelasi todella vahvan kolmannen erän ja käänsi ottelun alle minuutissa tappioasemasta voitoksi. Lopussa Ankoilla oli toki hyvä sauma tasoitukseen, mutta Chris Osgood pisti pari Stanley Cup -finaalitason gamesaveria ja jätti Corey Perryn kahdesti pyörittelemään päätään.

Ryan Getzlaf vastai ottelun upeimmasta maalista veivaten ylivoimalla Draperin kahville ja syöttämällä maalin eteen taidokkaan ohjurin, josta Perry viimeisteli. Todella hieno maali. Getzlaf tuntuu oleman melkoinen perkele aina Wingsejä vastaan. Joka kertaa pelaa loisto-ottelun. Kaikissa uran kohtaamisisssa Wingsejä vastaan Getzlaf on tehnyt 13 ottelussa 19 tehopinnaa. Todennäköisesti pistekeskiarvo Wingsejä vastaan on paras kaikista nykypelaajista.

Pavel Datsjuk saalisti 0+2 ja jatkaa hullua tehoiluaan. Pavelin pisteputket ovat toki katkenneet 3-1 voittoon päättyneessä Buffalo-pelissä, mutta muuten Pavelin saldo joulukuun 13. päivän jälkeen on hurja. 15 peliä, 10+17=27 tehopistettä. Samalla ajanjaksolla esim. Henrik Zetterberg on tehnyt vain 3+10=13 pinnaa ja Marian Hossa 6+7=13 tehopinnaa. Tämän jälkimmäisen kaksikon olisi syytä pikkuhiljaa saada yhteispelinsä kulkemaan, samassa ketjussa on menty jo aika pitkään.

Kokoonpano:

Franzén - Datsjuk - Holmström
Cleary - Zetterberg - Hossa
Hudler - Filppula - Samuelsson
Meech - Draper - Kopecky

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Lilja

Osgood
(Conklin)

Derek Meech loukkaantui ekassa erässä, mutta palasi myöhemmin takaisin. Kolmanteen erään Babcock siirsi hänet pakiksi ja viltitti Brett Lebdan. Mitään suurempi virheitä Lebdalta en nähnyt, eikä äijä jäälläkään ollut yhdessäkään Ankka-maalissa. Mitä lie sitten tapahtunut, mutta Meech paikkasi häntä hyvin.

Seuraavaksi edessä on taas sellainen matsi, josta tämän kauden käsikirjoituksella on tullut turpaan. Takana kova ja motivoiva matsi Anaheimia vastaan ja tämän matsin jälkeen on kova ja motivoiva konferenssin kärkikamppailu San Josea vastaan. Los Angeles siinä välissä tietää taas puolivaloilla pelaamista.

Tulossa on melkoisella varmuudella joko tuurivoitto tai sitten ansaittu tappio. Hyvän keskittymisen rutiinivoittoon en usko millään. Canali näyttää.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Vaihdossa Kariin Detroit voisi laittaa jonkun pelaajan mitä ei voi pitää joukkueessa esim Franzen.

Anteeksi nyt kun tulen näin "kolmantena osapuolena" huutelemaan vieraisiin pöytiin, mutta miksi ihmeessä Atlanta treidaisi Lehtosen siihen että Franzen tulee pariksi kuukaudeksi höntsäilemään Atlantaan? Atlanta ei tule pääsemään playoffeihin ja Franzen on kesällä UFA. Atlantan kannalta ei olisi järkevää treidata Lehtosta edes Crosbyyn, jos Crosby olisi kesällä UFA (ellei olisi suuri todennäköisyys että saisivat neuvoteltua hänelle jatkosopparin ennen vapaita markkinoita). No, Crosbyn tapauksessa saisivat ehkä hieman näkyvyyttä ja pr-arvoa, mutta Franzen ei tuo edes sitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Franzen tuskin on kesällä UFA, koska tekee jatkosopimuksen ennen sitä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Franzen tuskin on kesällä UFA, koska tekee jatkosopimuksen ennen sitä.

Tekeekö? En ole Detroitin tilannetta seurannut erityisemmin, mutta sikäli kun Snaipperi#16:n lausahdus pitää paikkansa "...jonkun pelaajan mitä ei voi pitää joukkueessa esim Franzen...", Franzen ei tod. näk. tule mahtumaan Detroitin ensikauden palkkakaton alle, koska saanee ainakin 3M $ palkankorotuksen (ellei siis itse halua pelata pikkurahalla.)

Haluaako Franzen tehdä jatkosopimuksen Detroitin kanssa, jos tietää tilanteen ettei ensikaudella mahdu capin alle? Mikäli hän tekee, joutuu hän luultavasti treidattavaksi jonnekin satunnaiseen seuraan. Todennäköisesti Franzen mielummin itse valitsee seuran, jolloin olisi järkevintä odotella vapaan agentin statusta ja sitten tehdä sopimus johonkin missä on mielekästä pelata. Vai onko Franzenilla no-trade-clause? Se, että hän tekisi uuteen sopimukseen sellaisen, ei riitä, koska uusi sopimus tulee voimaan vasta kesällä.
Jos homma on rahasta kiinni, niin joku Toronto kyllä maksaisi Franzenille sen 6.5M $ kymmenen vuoden ajan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä se sinne mahtuu. Ens kauden capissa on noin 38 miljoonaa, joka sisältää 7 hyökkiä, valmiin pakiston ja maalivahtiosaston. Jos cappi putoaa vaikka 55 miljoonaan, niin 6-7 hyökkiin on käytettävissä 17 miljoonaa.

Zetterberg ja Franzén on mielestäni aivan saletit jatkosopimukset ennen kesää, he kun ovat ns. omia miehiä, Wingsin varaamia ja kasvattamia. Muiden tilanne (Hudler, Samuelsson, Kopecky) jää sitten auki, koska ovat marginaalipelaajia. Tärkeimmistä pelaajista pidetään aina kiinni ja Ken Holland osaa hommat. Lisäksi ruotsalaiskommuunin viehätys on svedujen kohdalla ison rahan markkinoita suurempi.

Hossan pitämiseen pitäisi sitten kaupata kesällä esim. Brad Stuart ja nostaa hänen tilalle farmista Jonathan Ericsson. Vaihetohtoja on ja ensi kesänä tehdään kovia ratkaisuja. En silti usko että Red Wingsin nykypelaajista poispäin on kenelläkään kovia muuttohaluja. Wings pystyy maksamaan markkinahintaan hieman alihintaisen, mutta järkevän jatkosopimuksen kaikille muille paitsi Hudlerille, joka RFA:na tulee saamaan kovia offer-sheettejä.

Tuohon 17 millin 6-7 pelaajan skenaarioon lähtisin tällä miehityksellä:

Henrik Zetterberg 7.0 (jatkosopimus)
Johan Franzén 4.0 (jatkosopimus)
Mikael Samuelsson 1.8 (jatkosopimus)
Ville Leino 1.0 (jatkosopimus)
Tomas Kopecky 0.7 (jatkosopimus)
Darren Helm 0.5 (jo voimassa oleva sopimus)
Joku marginaalirymistelijä 0.5 tai farmista Justin Abdelkader

Molariosastolla Howardin ja Conklinin palkat menevät päittäin.

yht.

15,5 milliä. Vähän jää ilmaakin Zetan ja Muulin palkkapyynnöille.

Hossan lähtiessä Filppulan kiekollinen rooli kasvaisi, Filppulan kolmosketjun sentterin roolin täyttää Helm. Leino korvaa Hudlerin. Muuten peruspaketti olisi entinen.

Zetterberg - Datsjuk - Holmström
Franzén - Filppula - Cleary
Leino - Helm - Samuelsson
Maltby - Draper - Kopecky
(Abdelkader tai rymistelijä)

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Lilja
Meech - Ericsson

Osgood
(Howard)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Seurailen suorana Det-LA peliä. Eurooppalaisten rooli näyttäisi vain kasvavan Detroitin kiekkokontrolliin perustuvassa pelissä. Ykkösylivoima Kronwall-Samuelsson Hudler-Zetterberg-Franzen ja kakkosylivoima Lidström-Rafalski Hossa-Datsyuk-Holmström pyörittävät peliä taitavasti. Detroitin hyökkäyksiinlähdöissä löytyy paljon viivelähtöjä, jotka esim. SM-liigassa ovat harvinaisia. Samoin Detroit kiekottelee tarvittaessa taaksepäin, mikä sekin on jäänyt suomalaisessa kiekkoilussa "heti ylöspäin"-suuntauksen jalkoihin. Mielenkiintoinen pelikirja-kevät on tulossa. Detroit näyttää suuntaa siitä, mikä on tehokkain tapa pelata kapeassa kaukalossa.
Tilanne 4-0 pelin puolessavälissä. Tasakentällisin ovat kunnostautuneet Draperin ja Filppulan kentät maalinteossa, joten pelkästään ruotsalaisten, yhden slovakin, yhden tsekin ja virtuoosimaisen venäläisen varassa Detroit ei ole.
 

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Hienoa peliä jälleen punapaidoilta! Eilinen tiukka Anaheim rutistus ei tunnu näkyvän ja Losia ei päästetä edes laukomaan. Draperin ja Maltbyn onnistumiset ovat jatkon kannalta todella hyvä juttu. Hudler jaellut upeita syöttöjä, joista esim Samuelssonin avopaikka hivelee silmää näin aamutuimaan. Filppula sai osansa Sean O'Donnelilta, jonka rusikoimaksi mies joutui. Tuloksena 2+2 min, jonka aikana Los pelasi hyvää alivoimaa. Kyllä tuli ikävä jälleen kunnon enforceria, joka olisi muistuttanut konkari O´Donnelia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voi voi, oli kyllä surullisen surkea joukkue tuo Kings. Red Wings pelasi puolivaloilla, mutta silti hoiteli pinnat ylivoimaiseen tyyliin. Odotin kyllä huomattavasti parempaa vastusta tähän matsiin.

Chelios pääsi pitkästä aikaa kokoonpanoon ja herranjestas mites pihalla ukko ekat vaihtonsa oli. Ei yhtään onnistunutta purkua pois alueelta eikä syöttöjä omille. Luulin jo että Babcock viltitti papan koko pelin ajaksi, mutta ilmestyihän se sitten Stuartin pariksi kolmospariin. Viime peleissä sekoillut Stuart sai ansaitun passituksen kolmospariin ja Lilja nousi yhtä ansaistusti kakkospariin Kronwallin pariksi.

Neloskenttä pelasi kauden parhaan pelinsä iskemällä peräti kahdesti. Voiko Draperin siirtäminen laitaan vaikuttaa noin paljon? Draper on ollut yksi kauden suurimmin flopanneita Wingsejä, mutta nyt näytti paljon paremmalta.

Loppumatsin aikana ja maalieron revettyä Chelioskin alkoi saada enemmän jääaikaa ja paransi jonkinverran peliään. Silti äijä on kyllä todella voimattoman oloinen rukkanen kaikissa tilanteissa. Ei oikein osaa enää oikein muuta hyödyllistä kuin hakata mailalla vastustajan mailaan ja sijoittua jotenkuten oikein.

Kingsin kuumenemisia en oikein ymmärtänyt. Tokihan se turhauttaa, kun mikään ei onnistu, mutta mikä ihme Sean O'Donnellin sai hakkamaan päätä Filppulalta irti? Hermostuiko äijä Pavel Datsjukin nöyryyttäviin harhautuksiin, kun Pavel kieputteli kiekkoa O'Donnelin jaloissa muutama vaihto aiemmin, vai mitä ihmettä? Valtteri vain laukoi kohti maalia, eikä kukaan edes ollut hakkamassa maalivahtia käsille tms. ja O'Donnel alkaa piripäissään hakata päätä irti. Käsittämätöntä.

Toinen kahakka oli sitten hieman huvittavampi. Kopecky taklaa Brownin nurin ja on saamassa kampituksesta jäähyn. Älyn jättiläiset Derek Armstrong ja Denis Gauthierin hyökkäävät kahdestaan Kopeckyn kimppuun ja tuloksena 2 jäähyä Kingsille ja ylivoima Red Wingsille. Jumankauta että tuli naurettua noille typeryyksille.

Jotakin Kingsin surkeudesta kertoo se, että Wingsin viime pelien paras pelaaja Pavel Datsjuk jäi pisteittä ja silti voitto oli ylivoimainen. Jiri Hudler oli hyökkäyspään tähti, uskomattoman oivaltavia lämärisyöttöjä. Ty Conklin pelasi jälleen nollan, pari paraativenytystä tarvi alkuun ja loppupeli olikin sitten helppoja koppeja. Kingsin loppukauden ohjelma on niin vieraspainotteinen, että joukkue saa varmasti näillä esityksillä parhaat asetelmat Tavares-lotteryyn.

Energiaa matsissa tuskin kului kovinkaan paljon ja Sharks-peliin voi nyt lähteä hyvistä asetelmista. Kerrankin Sharksia vastaan pääsee lähtemään ilman itkemisiä väsymysteorioista. Särjetkin innostui oikein häviämään kotona Flamesille, joten kärkeä saatiin tämän illan voitolla pari pinnaa kiinni. Lauantaina toivottavasti ero kapenee lisää.

Kokoonpano:

Cleary - Zetterberg - Hossa
Franzén - Datsjuk - Holmström
Hudler - Filppula - Samuelsson
Draper - Kopecky - Maltby

Lidström - Rafalski
Kronwall - Lilja
Stuart - Chelios

Conklin
(Osgood)
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Zetterbergin kohdalla huhutaan 10 vuoden ja 75 miljoonan diilistä. Eli siis 7,5 miljoonan caphitistä. Alkuun tietysti tuo summa kuulostaa pieneltä mutta sopimuksen loppuvaiheessa tilanne voi olla toinen. En toki kiistä, etteikö Z voisi olla 7,5 miljoonan arvoinen 38-vuotiaanakin.

Avoimilla markkinoilla saisi varmasti enemmän / kausi, mutta ei välttämättä yhtä pitkää sopparia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös