Detroit Red Wings 2007-08

  • 243 061
  • 1 029

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Osaako kukaan sanoa syytä siihen, miksi vain muutama Red Wingsin kotipeleistä on myyty loppuun? Viime kaudella jokainen kotipeli oli loppuun myyty.

a) Kalliit liput peleihin
b) Detroitin alueella työttömyysaste noussut
c) 4kertaa Joe Louisilla Hawks, Blues, B-Jackets ja Predators.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
a) Kalliit liput peleihin
b) Detroitin alueella työttömyysaste noussut
c) 4kertaa Joe Louisilla Hawks, Blues, B-Jackets ja Predators.

d) Myös muiden Major Sports -joukkueiden (Tigers, Pistons) aiempia vuosia menestys Detroitissa. Emme ole enää pelkkä Hockeytown.

EDIT:

Jahas, Andreas Paska muisteli jälleen viime kauden playoffseja ja lahjoitti Kojooteille avausmaalin. Muutenkin näyttäs menevän kiville. Ei jaksa kolmatta erää enää väijyä, toivotaan että pojat tekee vikassa neljä.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Jahas, Andreas Paska muisteli jälleen viime kauden playoffseja ja lahjoitti Kojooteille avausmaalin. Muutenkin näyttäs menevän kiville.

Kyllä. On se ihmemies(McGyver) tuo Lilja. Edellisessä pelissä jäätävä passi ottelun voittomaaliin. Tänään taas käsittämätöntä sekoilua oman maalin edessä ja kaverit kuittaa. Olipahan ehkä paskin Red Wings erä pitkiin aikoihin tuo Coyotes ottelun toinen erä. Ketään ei tunnu kiinnostavan tänään pelaaminen, kun vastassa on "vain" Phoenix. Turpaan tulee jos ei tahtotaso nouse ja nopeasti.

EDIT: No viisi minuuttia kolmannen erän alusta sitten riitti punasiiville, että 2pistettä rikkaampana taas matkustetaan seuraavalle viikolle. Aikamoista surffailua Detroitilta. Eka erän ok pelillä ja kolmannen erän alulla saatiin pisteet kotia, mutta esitykseen ei voi todellakaan olla tyytyväinen. Tiistaina vastaan Habs ja Hasek maalissa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Datsjuk on nyt osunut viime peleissä aika hyvin. Alkukaudesta ihmettelin, kun äijä ampuu hirvittävällä tahdilla, mutta maaleja ei ollut tullut 17 ensimmäisessä ottelussa kuin pari kappaletta 58 laukauksella. Neljässä edellisessä pelissä on tullut 5 osumaa ja laukausuprosentit alkaa jo lähestyä sitä mitä aiempina vuosina. 9 maalia nyt kasassa 96 laukauksella. Hyvä näin, kun Zetalla on hieman ollut ruuti märkää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ensi yönä sitten Montreal vastassa. Versus tarjoaa tämän mittelön näkyville.

Tämä tuleva kohtaaminen on hyvä esimerkki NHL:n tämän hetken surkeasta sarjasysteemistä. Detroit on pelannut viimeeksi Montrealissa lokakuussa 2003. Siis yli NELJÄ VUOTTA sitten. Eihän tässä ole mitään järkeä.

Onneksi pieni muutos sarjajärjestelmään on tulossa, mutta silti olisin Jounin blogisivullaan tekemän ehdotuksen linjoilla, eli jokainen jengi kohtaisi toisensa toisesta konferenssista kahteen kertaan. Silloin jokainen joukkue vierailisi jokaisessa NHL-kaupungissa kertaalleen kauden aikana. Fanit ansaisevat tällaisen systeemin. Tietysti se lisää lentomatkustusta, joka on rankkaa pelaajille ja kalliimpaa organisaatioille, mutta ainakin järjestelmä olisi sen jälkeen äärimmäisen tasapuolinen kaikkia kohtaan ja parantaisi lisäksi tuota NHL:n markkinoitavuutta, kuten Jouni blogissaan ohimennen mainitsi.

Itse otteluun Red Wings lähtee todennäköisesti samalla kokoonpanolla, mitä Phoenixia vastaan. Ainosataan maalivahti vaihtuu. Hasekilla on nyt kovat näyttöpaineet ottaa pitkästä aikaa voitto. Kirk Maltby saattaa palata kokoonpanoon, mutta se on vielä epävarmaa. Silloin Dallas Drake siirtyisi todennäköisesti takaisin neloseen, Matt Ellis vilttiin ja Maltby omalle kaipalleen kolmosketjuun.

Ennuste:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Hudler - Filppula - Samuelsson
Cleary - Franzén - Drake(Maltby)
Kopecky(Drake) - Ellis(Kopecky) - Downey

Lidström - Rafalski
Kronwall - Lilja
Lebda - Chelios

Hasek
(Osgood)

Ennen ottelua juhlitaan joukkueiden yhteistä 81-vuotista taivalta ja tilaisuuteen on tulossa varsin legendaarisia nimiä seuran historioiden ajalta.

The Canadiens will salute their 81-year rivalry with the Red Wings during a pregame ceremony tonight. Players scheduled to be honored at center ice include former Red Wings Gordie Howe, Ted Lindsay, Alex Delvecchio, Marcel Pronovost and Marcel Dionne and former Canadiens Jean Beliveau, Guy Lafleur, Jean-Guy Talbot, Dickie Moore and Claude Lemieux.

Kyllä Montrealin (tai minkä tahansa muun Original Six -jengin) kohtaamisessa on aina oma suolansa. Suoraan sanottuna vituttaa, kun näitä pelejä ei ole enempää kauden aikana.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
AHL:n sivuilla on artikkeli Darren Helmistä, vuoden 2005 viidennen kierroksen varauksesta. Helm on jo ehtinyt moneen paikkaan, viime kaudella hän voitti Kanadan paidassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja Medicine Hat Tigersin riveissä hänet valittiin Memorial Cupin All Star -kentälliseen.

Tällä kaudella hän on ollut Grand Rapidsin parhaita pelaajia:

“First and foremost of the many assets he brings to this hockey club is speed,” said Griffins head coach Mike Stothers. “He is probably the fastest guy on the ice, game-in and game-out.”
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voitokas meno jatkui Montrealia vastaan. 4-1 voitto ja laukaukset 34-16. Vahva viisikkopuolustus jätti Canadiensin varsin aseettomaksi ja lopulta ottelun ratkaisi Pavel Datsjukin jäätävä rannelaukaus, joka upposi kahteen kertaan Carey Pricen selän taakse. Kummassakaan maalissa ei ollut syöttäjiä. Datsjuk on nyt tehnyt peräti 7 maalia viimeisessä 5 ottelussa.

Niklas Kronwall ampui lisäksi kauden toisen maalinsa ja Kronwallin pisteputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi. 3 miljoonan mies alkaa lopulta lunastaa projektoitua rooliansa. Rannelaukaus oli tänään muutenkin valttia, kun Henrik Zetterberg sijoitti vielä viimeisen naulan kertaalleen Canadiensin arkkuun. Zetterberg 1+1 ja Datsjuk 2+1.

Dominik Hasek pelasi pitkästä aikaa vakuuttavan ottelun ja toivottavasti saa tuosta nyt hyvän vireen päälle. Jos Dominator palaa jälleen omalle tasollensa, niin Detroitilla on kasassa aivan huikea maalivahtikaksikko. Osgood kun on hävinnyt kauden otteluistaan vain yhden.

Siellä yritetttiin vähän nahistellakin. Hemmetti kun ei Samuelssonin ja Koivun annettu vetää myllyä keskenään. Mathieu Dandenault hyökkäsi aika säälittävästi vauhdilla takaapäin Samuelssonin kimppuun puolustamaan Koivua ja Rafalski yritti poimia Dandenaultin hippakaverikseen. Väliin ehti kuitenkin Chris Higgins, josta Rafalski sai hierontaparin ja Chris Chelios joutui ottamaan Dandenaultin syleilyynsä. Hyvältä näyttänyt joukkokahakka rauhoittui valitettavasti heti alkuunsa.

Olisi nyt vain perhana antaneet Koivun ja Samuelssonin tapella. Sen verran harvinaiset sankarit noihin puuhiin. Viimeisellä minuutilla Steve Begin haki vielä hyvitystä Andreas Liljalta ensimmäisen erän taklaukseen, jossa Begin lievästi loukkaantui. Hanskojenpudottelu loppui lyhyeen, kun Lilja menetti tasapainonsa.

Kummasti oli tunnetta tässä pelissä ja jotenkin paljon normaali viihdyttävämpi matsi. Ei voi muuta ku toivoa ja rukoilla Bettmanilta sitä päivää, jolloin Detroit siirretään itäiseen konferenssin. Mielenkiintoiseksi yksityiskohdaksi muodostui kolmostähdeksi valitun Chris Chelioksen tunteelliset tuuletukset keskiympyrässä. Ne merkisivät ehkä todennäköisiä jäähyväisiä Montrealin kannattajille, viimeistä kertaa jäällä Montrealissa. Ehkä turhaa ennakointia, mieshän pelaa vielä ainakin viisi kautta.

Detroit on nyt pelannut kolme peliä ilman Kris Draperiä ja Kirk Maltbyä. Joku voisi kuvitella, että kaksikon puuttuminen vaikuttaisi alivoiman tehokkuuteen, mutta näissä kolmessa pelissä Wings ei ole päästänyt ainuttakaan vastustajan ylivoimamaalia. Esimerkiksi juuri tänään liigan paras ylivoima jätettiin tylysti nollille, eikä Canadiens saanut aikaan edes vaarallisia pyörityksiä. Syvyyttä joukkueesta näkyy siis löytyvän valtavasti puolustaviinkin rooleihin.

Seuraavaksi vastassa Minnesota perjantaina kotikentällä.
 

Johnny K

Jäsen
Suosikkijoukkue
S-Kiekko,HIFK, Detroit Red Wings, SJK
Oliko Zeta - Datsuni parivaljakko erotettu tähän otteluun? Koostetita katsellessa ainakin usein näytti kentällä samaan aikaan olevan Datsjuk - Filppula - Hudler. Ja sitten näytti olevan ruotsaliskolmikko Zeta - Samuelsson - Franzen.
Oliko noin vai oliko sattumalta kaikki otokset oli kun nuo ketjut jäällä...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oliko Zeta - Datsuni parivaljakko erotettu tähän otteluun? Koostetita katsellessa ainakin usein näytti kentällä samaan aikaan olevan Datsjuk - Filppula - Hudler. Ja sitten näytti olevan ruotsaliskolmikko Zeta - Samuelsson - Franzen.
Oliko noin vai oliko sattumalta kaikki otokset oli kun nuo ketjut jäällä...

Hajavaihtoja vetivät noin. Yhdessäkin myös olivat. Babcock koittaa sillä vähän sekoittaa vastustajan jarrumiesten peluutusta vieraskentällä.

http://www.youtube.com/watch?v=p3SN8vUMpM4

Pavel-herkkua.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Minnesodalle turpiin 5-0 loistavan esityksen jälkeen. Detroit hallitsi peliä alusta alkaen ja Wildilla ei ollut mitään jakoa. Ensimmäisessä erässä Minnesota pystyi vielä peittämään Detroitin maaliaikeet aika hyvin, mutta erän lopussa Zetterberg pääsi murtamaan nollan ja siitä se sitten purkautui. Toisessa erässä Zetterberg alivoimalla 2-0, Hudler Filppulan syötöstä 3-0 ja vielä Franzen ylivoimalla 4-0. Fedoruk haki tämän jälkeen Downeytä tanssille, ensimmäinen kerta meni vituiks, kun Downey kaatui, mutta vähän ajan kuluttua miehet hanskasivat sitten kunnon myllyn. Kolmannen alkuun Zetterberg kruunasi iltansa tekemällä 5-0. Hattutemppu oli uran toinen. Datsyuk jatkaa nousuaan kohti pistepörssin kärkeä tehoilemalla 0+3. Myös "Muuli" Franzen pääsi vihdoinkin pisteille ja teki 1+1. Hasekille kauden ensimmäinen nollapeli 19torjunnalla.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Zetterberg-Datsyuk-Holmström ketju on tehnyt 28 pelissä 101 tehopistettä. Tekee noin 3,6 pinnaa/peli. Tasaisen tappavalla tahdilla ketju naputtelee runkosarjan aikana siis vaatimattomat 295 pistettä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihmeellisesti se Hasek sitten palasi huippuvireeseen kuin salamaniskusta. Kaks edellistä peliä GAA 0,50. Ja edelleen jatkui alivoimanollaaminen jo neljännessä pelissä peräkkäin, kun koko Wild nollattiin. Noh, eipä haittaa, nyt ei tarvi maalivahdeista olla huolissaan. Loukkaantumisetkin kestetään kevyesti.

Hyvä että tuo Franzénkin osui nyt toistamiseen. Siinä äijässä on paljon maalintekovoimaa piilossa. Lisäksi Muuli on ollut aivan loistava jarruketjun keskellä. Uskomattomalta tuntuu, että Kris Draperin (ja Maltbynkin) poissaolo ei näy joukkueessa millään tavalla. Ehkä Draperin ja Maltbyn voisi treidata jonnekin. ;)

Ainoa mikä tällä hetkellä hieman huolestuttaa, on Mikael Samuelssonin vire. Mies on ollut varjojen mailla jo useita viikkoja ja jotkut ovat spekuloineet, että häiritseekö lähiaikoina syntynyt tytär miehen yöunia tai jotain, kun ei kulje. Mene ja tiedä. Valtterilla ja Jirillä tuntuu synkkaavan, mutta Sammy on jotenkin tuon kaksikon ulkopuolella.

Nicklas Lidström pääsi Wildia vastaan helpolla, mutta esiintyi silti normaalin vahvasti. Ei tarvinut pelata kuin 26 minuuttia, kun homma oli selvä jo aiemmin. Tehopisteitä syntyi vain yhden syötön verran, mutta plusmiinuksissa mies oli jopa 4 pykälää plussan puolella.

Zetan hattutemppu oli hienoa katseltavaa. Tarkka sijoitus pienestä kulmasta, molarin kiertäminen ja pommi suoraan syötöstä. Aika löysin rantein upposi se hatun täydentänyt one-timer. Tuli lähes eräs Hull mieleen. Kronwall jatkoi pisteputkeaan ja se lämmittää päivä päivältä yhä enemmän.

Kokoonpano oli normaali:

Datsjuk - Zeta - Homer
Hudler - Filppula - Sammy
Cleary - Franzén - Drake
Kopecky - Ellis - Downey

(Draper ja Maltby loukkaantuneina)

Lidström - Rafalski
Kronwall - Lilja
Lebda - Chelios

(Meech hodarikatsomossa)

Hasek
(Osgood)

Pikkuhiljaa saisi vastaan tulla joku kunnon tasonmittari. Esim. huippuvireinen Canucks tai Devils.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Domink Hasekin on kyllä aivan turha kuvitella torjuvansa yhtään ottelua ainakaan tämän vuoden puolella. Sen verran väkevä oli esitys noiden läpiajojen torjumisessa.

Niin aikas komeasti hoiti tuon Gaborikin eilisen läpiajon kumminkin.

Sori Henkka mutta tämä oli pakko kuitata kun nyt kerran on aihetta.

Noh joo mutta siis Hasek on pelannut vasta 2 hyvää peliä peräkkäin. Mutta jo nyt näyttää erittäin hyvältä. Ja nämä niin murhelliset tilastotkin paranemat kohisten.

Eli todella näyttäisi taas että viini paranee vanhetessaan. Sillä näissä kahdessa peräkkäisessä voittopelissä Hasek on mielestäni ollut todella vahva. Montreal ja Minnesota voitoissa Hasek suorastaan ryösti muutaman varman maalipaikan tekemällä uskomattoman torjunnan. Ja Ilmeisesti myös valmennusjohtokin on tämän huomannut että peluutetaan sitä kuumaa maalivahtia.

Ja kun Wingseissä niitä on tällä hetkellä 2 kpl niin nyt on sitten Hasekin vuoro pelata. Näillä näkymin Hasek pelaa myös seuraavan pelin maalissa ja Osgood sitten jälkimmäisen.

Itseänikin hieman huolestuttaa tuo kakkosketju. Voisiko Samuelssonin paikalla kokeilla esim Clearya? Varsinkin silloin tämä kokeilu voisi olla ajankohtainen kun Maltby ja Draper palaavaat kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Niin aikas komeasti hoiti tuon Gaborikin eilisen läpiajon kumminkin.

Sori Henkka mutta tämä oli pakko kuitata kun nyt kerran on aihetta.

Noh joo mutta siis Hasek on pelannut vasta 2 hyvää peliä peräkkäin. Mutta jo nyt näyttää erittäin hyvältä. Ja nämä niin murhelliset tilastotkin paranemat kohisten.

Eli todella näyttäisi taas että viini paranee vanhetessaan. Sillä näissä kahdessa peräkkäisessä voittopelissä Hasek on mielestäni ollut todella vahva. Montreal ja Minnesota voitoissa Hasek suorastaan ryösti muutaman varman maalipaikan tekemällä uskomattoman torjunnan. Ja Ilmeisesti myös valmennusjohtokin on tämän huomannut että peluutetaan sitä kuumaa maalivahtia.

Ja kun Wingseissä niitä on tällä hetkellä 2 kpl niin nyt on sitten Hasekin vuoro pelata. Näillä näkymin Hasek pelaa myös seuraavan pelin maalissa ja Osgood sitten jälkimmäisen.

Itseänikin hieman huolestuttaa tuo kakkosketju. Voisiko Samuelssonin paikalla kokeilla esim Clearya? Varsinkin silloin tämä kokeilu voisi olla ajankohtainen kun Maltby ja Draper palaavaat kokoonpanoon.

Aika mieletön tuo Dominikin torjunta/ryntäys? Hyökkääjän katse on alhaalla ja Dominik ryntää jalkoihin. Eipä ole Hasek pitkään aikaan tullutkaan noin pitkälle seikkailemaan onnistuneesti? Mikähän tuossa lienee että kuin napin painalluksella Dominik pystyy nostamaan pelilevelinsä umpisurkeasta huipputasolle? Tottakai Detroitin kiekonhallinta%:lla ja vähäisillä torjuntatöillä pitääkin pelata voittoja joukkueelleen. Osgood onkin näyttänyt tällä kaudella juuri tämän. Hauska kuitenkin nähdä että Dominik on taas oma itsensä vaikka ikää on jo mittarissa pian kunnioitettavat 43 vuotta. Hasekhan on aiemmin tehnyt ihmetekoja joulu, tammi ja helmikuussa. Buffalon paidassahan tuli nollapeliennätys aikoja sitten juuri joulukuussa ja Naganossahan kulki myös suht hyvin...
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Eipä ole Hasek pitkään aikaan tullutkaan noin pitkälle seikkailemaan onnistunesti? Mikähän tuossa lienee että kuin napin painalluksella Dominik pystyy nostamaan pelilevelinsä umpisurkeasta huipputasolle? Hauska kuitenkin nähdä että Dominik on taas oma itsensä vaikka ikää on jo mittarissa pian kunnioitettavat 43 vuotta. Hasekhan on aiemmin tehnyt ihmetekoja joulu, tammi ja helmikuussa. Buffalon paidassahan tuli nollapeliennätys aikoja sitten juuri joulukuussa ja Naganossahan kulki myös suht hyvin...

Itse muistelen myös näitä "Hasek" ulostuloja hieman huvittuneena ja ei ainakaan heti mieleen vastaavaa tule. Siis sellaista missä pelaaja on lentänyt noin komeasti kuten Gaborik. Onhan tämä ulostulo myös joskus päättynyt myös maaliin mutta on myös onnistunut hyvin ennen tätä. Ilmeisesti Hasek tekee tälläisen ulostulon nykyään niin harvoin että hyökkääjät tätä eivät osaa niinhyvin ennakoida. Mutta todella nopeasti Hasek sieltä maalilta vain ryntäsi kohti Gaborikkin jalkoja. Jäähyhän tuosta oli luokaton vihellys.

Tuo Hasekin 6 nollapeliä 1 kuukaudessa on kyllä todella huima saavustus ja on aika vaikea ennätys rikottavaksi. Samalla kaudellahan mies pelasi 1 yhteensä 13 nollapeliä mihin kukaan ei ole pystynyt ainakaan 80-00 luvulla. Jos oikein muistan niin tuolla kaudella tuli myös henkilökohtainen ennätys nollanpitämisessä yhteensä 178 min vai oliko 179 min. Huikeaa tästä tekee se että mies teki sen Buffalon umpisurkeassa ja ns. todella nimettömän puolustuksen takana. Ei ollut Stevenseja ja kumppaneita vaan kaiken maailman Smehlikkeja yms. Ja kun vastassa oli joka ilta uransa huipulla pelaavia pelaajia kuten Lemieux, Jagr ja kumppanit.

Eihän tuo uran 77 nollapeli ollut aivan täysin Hasekin ansiota sillä viimeisessä erässä todella näki Detroit pelaajista sen että pelaavat Hasekille tuota nollapeliä. Pelaajat välttelivät turhia katkoja ja pelasivat muutenkin varman päälle.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo oli kieltämättä hieman vaikea tilanne viheltää. Toisaalta Hasek osui ensin kiekkoon, joka puoltaisi sitä että tuosta ei pitäisi jäähyä saada. Toisaalta hänen painopisteensä oli hyvin alhaalla jos tuota taklaukseksi ajattelee (leikkaus?). Voidaan jopa esittää näkemys että itse Gaborik siihen jäässä olleeseen Hasekiin luisteli. No ei onneksi ole maailman tärkein asia.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mutta todella nopeasti Hasek sieltä maalilta vain ryntäsi kohti Gaborikkin jalkoja. Jäähyhän tuosta oli luokaton vihellys.

Tuliko tuosta tilanteesta Hasekille jäähy? Tuomarilla on ainakin käsi pystyssä jäähyn merkiksi siinä videossa mutta nhl.comin tilastoissa ei ole merkitty Hasekille jäähyä. Itsehän olen sitä mieltä, että tuo oli selvääkin selvempi jäähyn paikka, melkein olisi voinut rankkarinkin viheltää tuosta.

Ps. Dominator39: sulla on allekirjoituksessasi kaksi kertaa linkki saamaan videoon, tuohon jossa Hasek päästää tuon paitsiomaalin.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Ps. Dominator39: sulla on allekirjoituksessasi kaksi kertaa linkki saamaan videoon, tuohon jossa Hasek päästää tuon paitsiomaalin.

Heh ajattelin että tuo on niin hauska kommellus että sitä pitää hehkuttaa tuplana! Ilmeisesti on tullut lauantai kunnossa hieman tohelosti laitettua linkkiä. Noh asia on korjattu.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tuo oli kieltämättä hieman vaikea tilanne viheltää. Toisaalta Hasek osui ensin kiekkoon, joka puoltaisi sitä että tuosta ei pitäisi jäähyä saada. Toisaalta hänen painopisteensä oli hyvin alhaalla jos tuota taklaukseksi ajattelee (leikkaus?). Voidaan jopa esittää näkemys että itse Gaborik siihen jäässä olleeseen Hasekiin luisteli. No ei onneksi ole maailman tärkein asia.

Mutta Hasek ei mailallaan yrittänyt kiekkoon osua, vaan pysäyttää pelkästään Gaborikin liukumalla kyljellään Marianin jalkoihin. Erittäin vaarallinen tilanne, ei voi käsittää miten selostajat kehuvat Hasekia tuossa tilanteessa. Tuosta Gaborik niskalleen jäähän ja tilanne olisi oikeasti ollut todella vaarallinen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Todella ääliömäinen temppu minusta Hasekilta. Mitä hemmetin väliä sillä enää on osuuko kiekkoon ensin, kun kuitenkin väistämättä liukuu hurjaa vauhtia vastustajan nilkoille aiheuttaen aivan uskomattoman näköisen vaaratilanteen. Jos Wildin pelaajilla olisi ollut yhtään munaskuita, niin tapahtuneeseen olisi pitänyt reagoida Tkachukin tyylillä. Valmentajana olisin ainakin käskyttänyt jonkun nelosen reikäpään vetämään Hasek aivan levyksi.

http://www.youtube.com/watch?v=CML5iWWke40&feature=related

Pitää vielä tarkentaa sen verran, että ei ole hajuakaan miksi ko. klipissä Tkachuk tekee tuon temppunsa ja en missään nimessä tuollaista toimintaa kannata. Mutta tuon Hasekin suorittaman Gaborikin niiton jälkeen hyväksyn kyllä noinkin ankarat toimenpiteet.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
no jos kiekollinen pelaaja luistelee pää alhaalla, niin senhän saa kuka tahansa puhtaasti taklata vaikka nepaliin ilman että tilanteesta kuuluu jäähyä antaa.

ja vaikka hasek ei mailalla kiekkoa yrittänyt, niin joskus maalivahdit koittavat siihen kiekkoon osua ihan kropallaankin. siksi heillä on suojat ja kaikki. itseasiassa hasek ihan ammattikseen yrittää estää vastustajia tekemästä maaleja ja tässä tapauksessa hän onnistui siinä mainiosti vaikka vastassa on yksi vaarallisimpia maalintekijöinä läpiajossa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
no jos kiekollinen pelaaja luistelee pää alhaalla, niin senhän saa kuka tahansa puhtaasti taklata vaikka nepaliin ilman että tilanteesta kuuluu jäähyä antaa.

ja vaikka hasek ei mailalla kiekkoa yrittänyt, niin joskus maalivahdit koittavat siihen kiekkoon osua ihan kropallaankin. siksi heillä on suojat ja kaikki. itseasiassa hasek ihan ammattikseen yrittää estää vastustajia tekemästä maaleja ja tässä tapauksessa hän onnistui siinä mainiosti vaikka vastassa on yksi vaarallisimpia maalintekijöinä läpiajossa.

Hyvin ymmärretty.

Jaa, että pelaajaa saa taklata siis miten vain, jos on pää alhaalla? Eikä Gabon pää niin alhaalla edes ole, saa kiekon, katse sen verran alhaalla että saa kiekon kunnolla haltuun. Kyllähän Gaborik huomaa Hasekin nostaessaan päätään, mutta liian myöhään reagoidakseen kunnolla tilanteeseen.

Ja ei jumalauta, tuo Hasekin ryntäily ei taida ihan normaaliin torjunta-kategoriaan mennä, vai? Mielestäni jos maalivahti lähtee tuolla tavalla ulos alueeltaan seikkailemaan, niin saa ihan rauhassa ns. "Go Tkachuk on him", aivan sama kuka maalivahti siellä seikkailee.

Pointti on se, että tuo Hasekin temppu oli erittäin vaarallinen, Gaborik täydessä vauhdissa, ja ei varmasti kukaan odota että maalivahti liukuu kovalla vauhdilla jalkoihin sinisen jälkeen. Kävi kuitenkin hyvä tuuri ettei Gaborik laskeutunut vaikkapa niskalleen, koska silloin olisi todennäköisesti käynyt huonommin. Siinä olet oikeassa, että Hasekin kannalta temppu oli onnistunut, nollapeli piti ja ei tainnut jäähyäkään saada, jos oikein tulkitsin aikaisemmin NHL.comin tilastoja.
 

NHL

Jäsen
Pahalta näytti. Onneksi Gaborik ei tullut pää edelle jäähän, muuten niskat nurin tai olisi saattanut tulla kuolema. Hasekille 10 ottelun pelikielto. Törkeää....
 

TML

Jäsen
Ruma oli suoritus. Onhan noita aiemminkin nähty mutta keskustelua on hyvin vähän kyseisissä tilanteissa ollut. Naureskelu tilanteella jälkeenpäin oli lisäksi aika mautonta mielestäni.

Pelikieltoa? Noh siihen en ota kantaa. Ruma suoritus enivei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös