36 ottelua, 51 pistettä, maaliero 136-97 (3,78-2,69)
Todella hyvä syyskausi Detroitilta, ei voi kieltää. Ennen kauden alkua en tosin realistisesti ajateltuna olisi uskonut, että olemme joulutauon alkaessa liigan kolmen parhaan joukossa. Kronwallin loukkaantuminen, Legacen loukkaantuminen, Yzermanin vaisut otteet, Fischer tragedia jne. Paljon odottamattomia ikäviä asioita, silti joukkue pystyi hyviin esityksiin - kauhean suuria heilahduksia suoritustasossa ei nähty. Mitä tulee kevätkauteen ja tuleviin pleijareihin, ainoa asia mikä tässä joukkueessa huolestuttaa (edelleen), on maalivahtitilanne. Mikä on Legacen kunto? Kestääkö mies ykköstorjujan paineet? Osgoodista ei ole mihinkään, tämähän tiedettiin jo ennen kauden alkua.
Hyökkäys on paras puolustus tyylillä voidaan mennä pitkälle, mutta kannuun asti se ei riitä, näin uskallan väittää. Vaikka NHL on uusien sääntöjen myötä muuttunutkin rajusti, silti uskon että mestarijoukkueen maalivahdin pitää olla liigan viiden parhaan torjujan joukossa. Näinhän se on aina ollut ja tullee olemaan myös ensi keväänä. Legace oli syyskaudella ehdottomasti liigan eliittiä maalivahtiosastolla, onko hän sitä vielä keväällä? Elämme mielenkiintoisia... : )
Syyskauden Top 3 Ottelut
1) 23.11 - Detroit vs Colorado 7-3
2) 09.10 - Detroit vs Calgary 6-3
3) 17.12 - Tampa Bay vs Detroit 3-6
Fischer tragediasta oli kulunut vain kaksi päivää, kun vastaan luisteli "rakas vihollisemme" Coloradosta. 7-3 murskavoitto tuloksena, Red Wings näytti mitä on suuri sydän ja tahto. Samalla katkesi myös neljän ottelun tappioputki. Calgary kohdattiin lokakuussa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2004 ja play offsien. Kipperin 1.5 vuoden takaisista maagisista torjunnoista ei ollut tietoakaan, suomalainen vuoti kuin seula ja Joe Louis Arena sai nauttia suloisesta kostosta murskavoitolla. Tampa ottelun nostin ranking kolmoseksi ihan vaan siksi, että tässä näyte urheilun ihmeellisyydestä. Kolmen ottelun etelän kiertueella tämä ottelu piti olla se vaikein. No mites kävikään, Atlantalta ja Floridalta tuli turpaan, mutta Tampa voitettiin. Ja olihan tässä ottelussa muutama todellinen highlight maalikin, mm. se Datsyukin.
Syyskauden Top 3 Flopit
1) 05.11 - Detroit vs Phoenix 1-4
2) 13.12 - Atlanta vs Detroit 7-6
3) 04.12 - Detroit vs NY Islanders 1-2
Cujo vuoti Red Wings vuosinaan kuin seula, mutta sitten kun mies palaa Joe Louis Areenaan toisen joukkueen paita päällään, tuloksena lähes 50 torjuntaa ja puhdas niskalenkki ex-seurastaan. Atlantaa vastaan mahdollisuus oli tehdä yksi kaikkien aikojen NHL-nousuista (6-2 tilanteesta 6-6'een) mutta sitten ajatus jäätyi ja kaveri pääsi iskemään lopussa 7-6 voittomaalin. Osgood näytti tässä ottelussa, mitä mies voi olla huonona päivänään... Detroitin tasoinen joukkue ei voi eikä saa jäädä kotijäällään yhteen tehtyyn maaliin. Varsinkaan Islandersia vastaan.
Muutama maininta muutamista pelaajista...
Pavel Datsyuk - Missä olisimme ilman tätä miestä tällä hetkellä? Ehdottomasti syksyn paras Detroit pelaaja. Maagiset kädet, käsittämätön pelinluku, uskomaton laukaus.
Brendan Shanahan - Missä tahansa muussa joukkueessa olisi ehdottomasti joukkueen kapteeni. Pelaa ehkä uransa parasta alkukautta, tekee joka ilta ison määrän duunia joukkueen eteen. Jos syyskaudelta olisi joku pelaaja palkittu MVP-palkinnolla, Shanahan olisi ollut erittäin lähellä sitä.
Jason Williams - SM-liigan pistepörssin kärkiporukasta Detroit Red Wingsin pistepörssin kärkiporukoihin. Tehot 10+23 reilun 14 minuutin peliaika keskiarvolla - liigan syyskauden ehkä kovin yllättäjä. Puolustavaksi hyökkääjäksi kaavailtu Williams näytti, että hyökkäyspäässäkin peli kulkee.
Mikael Samuelsson - Hintalaatu suhteessa ehdottomasti löytö numero 1. Lähinnä täytemiehenä jengiin hankittu Samuelsson iski 35 pelaamassaan ottelussa komeat tehot 13+10 ja käsittämättömintä on se, että ruotsalaisen +/- tilasto on joukkueen paras, +14! 13 maalia reilun 12 minuutin peliaika keskiarvolla on kova suoritus.
Red Wings All Star Line Syksy 2005
Manny Legace
Nicklas Lidström - Mathieu Schneider
Brendan Shanahan - Pavel Datsyuk - Henrik Zetterberg
Eniten maaleja = Brendan Shanahan 20
Eniten syöttöjä = Nicklas Lidström 28
Eniten pisteitä = Pavel Datsyuk 42 (15+27)
Paras tehotilasto = Mikael Samuelsson +14
Eniten jäähyminuutteja = Chris Chelios 64
Eniten jatkoaikamaaleja = Pavel Datsyuk, Robert Lang & Jiri Fischer 1
Eniten ylivoimamaaleja = Brendan Shanahan 10
Eniten alivoimamaaleja = Johan Franzen 2 (!)
Eniten ottelun voittomaaleja = Brendan Shanahan & Henrik Zetterberg 3
Eniten laukauksia = Brendan Shanahan 127
Paras laukaisutarkkuus (väh. 15 laukausta) = Steve Yzerman 23,5 %
Eniten peliaikaa / ottelu (puolustajat) = Nicklas Lidström 28.33 min / ott
Eniten peliaikaa / ottelu (hyökkääjät) = Henrik Zetterberg 19.14 min / ott
Paras aloitus % (vain sentterit) = Jason Williams 59,1 %
VLADIMIR KONSTANTINOV
Katselin tuossa joulupäivän kunniaksi nauhalta vuoden 1998 neljännen finaalin Washington-Detroit ja tuli sitä juhlintaa katsoessa taas pitkästä aikaa mieleen Vladi Konstantinov. Mitä mahtaa miehelle tänä päivänä kuulua, olisiko kenellekään "tuoretta" tietoa?