Detroit (1) - Nashville (8) Playoffs 2008, Länsi, 1. kierros

  • 15 573
  • 87

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Predatorsin kannalta huono uutinen on se, että Scott Nichol mursi peukalonsa avausmatsissa, eikä pysty enää pelaamaan ottelusarjassa. Hyvä jarruketjun mies ja alivoimapelaaja on vaikea korvata.
Nichol paha menetys mutta miehen voi korvata Darcy Hordichukilla. Yksi niitä harvoja "tappelijoita" joka pysyy pelissä mukana. Hyvä luistelija ja taklaaja. Eikä ota turhia jäähyjä myöskään. Ei tietenkään Nicholin tasoinen pelimies mutta paljon huonompiakin vaihtoehtoja voisi sille paikalla löytyä. Fyysisyyttä vähän tulee lisää mutta vuorostaan aloituksissa tulee ongelmia koska Nichol on Nashvillen paras aloittaja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nichol paha menetys mutta miehen voi korvata Darcy Hordichukilla. Yksi niitä harvoja "tappelijoita" joka pysyy pelissä mukana. Hyvä luistelija ja taklaaja. Eikä ota turhia jäähyjä myöskään. Ei tietenkään Nicholin tasoinen pelimies mutta paljon huonompiakin vaihtoehtoja voisi sille paikalla löytyä. Fyysisyyttä vähän tulee lisää mutta vuorostaan aloituksissa tulee ongelmia koska Nichol on Nashvillen paras aloittaja.

Trotz vihjasi enemmän Josh Langfeldin nostamisesta farmijoukkuueesta. Sentteri sentterin paikalle.

Myös David Legwandin paluu on mahdollinen jalkavamman jäljiltä, mutta ehkä vielä epätodennäköistä. Mies on ollut sivussa kuukauden verran.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Dominik Hasekilta tänään varsin vahva esitys punasiipien maalilla, pisteet siitä miehelle (avauserässä torjuttu Marek Zidlickyn veto maalin läheltä oli varmasti melko tärkeä ottelun kulun kannalta). Ottelu näytti jo 2-0 tilanteessa olevan kotijoukkueen heiniä, mutta kaksi maalia lyhyen ajan sisään toivat Nashvillen vielä peliin mukaan. Vieraiden ensimmäinen osuma oli varsin onnekas, toisessa sitten Andreas Lilja ei ihan päässyt kiekkoon käsiksi ratkaisevalla hetkellä. 2-2 tasoitusmaalin jälkeen Predators kyllä painosti peliä Detroitin puolustusalueella hurjasti, mutta Hasekin torjunnat ja muutama tolppalaukaus olivat lopulta kotijoukkueen onni.

Valtterillakin oli muutama varsin makoisa tekopaikka, mutta tällä kertaa hän jätti maalinteon muiden harteille. Ehkä mies onnistuu sitten seuraavassa kohtaamisessa paremmalla prosentilla, tästä on joka tapauksessa erittäin hyvä jatkaa eteenpäin.

Ai niin, Darren McCartyn maali tietenkin lämmittää suuresti mieltä.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Katoma Sommet Centerissä.. En oikeasti parempaakaan nyt keksi.. puolen viinapullon jälkeen.. kalsarikänniketju-kamaa.. Tootoolla kaksi maalia, helvetin hieno homma!
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Game 2 oli kauden eka peli, jonka katsoin alusta loppuun kunnolla.

Maalintekijät: McCarty, Lidström, Draper, Holmström. It's like 1997 all over again!

Todellakin, Hasek oli mielestäni ihan playoff-vireessä, torjui tuurilla ja taidolla ja näytti erittäin "kuumalta". Oikein lupaavaa.

Andreas Lilja taas hoiti kaverille yhden maalin. Pomppihan se kiekko, mutta Nick olisi takuulla hoitanut tuollaiset.

Ja Valtteria katsellessa käy koko Suomen maajoukkuetta sääliksi. Tuommoista se on suomalaispoikien peli, tehotonta ja toivotonta näpertämistä. Niin kovasti kuin toivoisi kaverin onnistuvan Wings-paidassa, niin ei... tuolla tehottomalla menolla peliaika tulee laskemaan.

Zetterberg ja Datsjuk ovat kyllä tässä sarjassa ihan omaa luokkaansa. Ei ole Predatorseilla heittää samantasoisia pelimiehiä kentälle. Radek "youfuckinpieceofshit" Bonk yllätti toimeliaisuudellaan, mielestäni Predsien paras hyökkääjä eilen.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
2-0

Toinen kiinnitys!

Katselin pelin pienessä jurrissa mutta tarkemmin pelin nähneet saavat vapaasti korjata. Tämä toinen peli oli sitten parempi esitys kuin tuo tahmean oloinen GAME 1.Tänään oli onni tosin mukana muutamassa maalissa. Mutta pomppi se kiekko myös Nashvillelle! Erikoisia maaleja mutta kaikki lasketaan.

Hasek oli tänäänkin loistava varsinkin 1 erässä piti meitä pystyssä. Torjuntoja taisi tulla peräti 15 ekassa erässä! Näihin lukemiin en ole tällä kaudella itse todellakaan tottunut.OK olihan Hasekilla onni matkassa näissä tolppa tilanteissa. Myös Ellis pelasi kelpo pelin 4 päästetystä maalista huolimatta.

Myös Rafalski nosti tasoaan tuosta viime pelistä. 0+2 tehojen lisäksi ei kiekko tällä kertaa hirveästi lavassa polttanut.

Nashvillen tehtyä 2 nopeaa maalia ja saaden näin ollen momentumin itselleen nähtiin todella loistava taktinen veto Babcockilta. Sillä miehen ottaessa aikalisän 2-2 tilanteessa jossa peli oli täysin Nashvillen hallussa. Tämä ilmeisesti rauhoitti joukkuetta ja peli alkoi taas kulkea paremmin. Loistava taktinen ratkaisu tosiaan.

Draper on kyllä 2 pelissä ollut todella hyvä. Eilen voittomaali ja ensimmäisessä pelissä loistavaa alivoimaa ja hieno voitettu aloitus joka johti sitten Zetan tyhjiin tekemään pelin ratkaiseeseen 3-1 osumaan. En tiedä mitä muut ovat mieltä mutta jotenkin tuntuu siltä että Draper on alkanut pelaamaan loistavasti heti kun Maltby on vierestä sivussa! Toisaalta tällä ei hirveästi varmaan ole sen kanssa tekemistä koska kaikkihan tietävät että Draper on PLAYOFF PELAAJA.

McCartyn maali oli kyllä pelin tähtihetki miehelle itselleen ja myös varmasti kannattajille. Tämä onnistuminen tekee varmasti miehen peliajalle,itseluottamukselle ja peliesityksille varmasti hyvää. Tuo ketju McCarty,Drake, Hartigan näytti muuten todella hyvältä. Avausmaalin lisäksi varsin energinen ketju järjesteli pari muutakin hyvää paikkaa. Ja Drake jakeli pommejaan tuttuun tapaan. Toki niitä myös joutui vastaanottamaan muutaman.

Sitten hieman miinuksia.

Ensimmäisessä pelissä kehumani Samuelsson laukoo kyllä paljon mutta missä ne maalit ovat? Tehoja saisi tulla varsinkin vieraspeleissä. Noh joskohan ensi pelissä mies saisi pään auki.

Lilja. Miten mies voi aina hukata näitä kiekkoja. Eikö sitä voi vaikka purkaa pitkäksi jos ei taidot vaan riitä. En silti vielä ole valmis Lebdaa vaihtamaan Liljan paikalle. Hyvin alivoimat mies kyllä hoitaa.

Viime kaudella pirteästi playoffit pelannut Cleary arkailee selvästi tilanteisiin menoa. Ilmeisesti tämä visiiri ja loukkaantumisesta toipuminen on hieman vaikutttanut miehen otteisiin koska sama Cleary ei nyt esiinny jäällä kuin runkosarjassa ja viime kauden playoffeissa. Maalille ajaminen ja kulmissa vääntäminen on vähentynyt selvästi.

Cleary on ollut pahin pettymys minulle tähän asti näissä kahdessa pelissä. Toisaalta vastahan tässä on 2 peliä pelattu playoffeja. Ehkä olen hieman liian hätäinen koska kyllähän miehellä on aikaa parantaa otteitaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Heh, päissään on tuntunu muutkin olevan pelin aikana. Allekirjoittaneelle eilisilta oli totaalinen floppi, kun sekä rypeminen että kiekko meni aikalailla ohi, kiitos armottoman hedarin.

Eka erän näin kokonaan ja aikamoista hawaiitahan tuo oli. DMACin maali aiheutti sponttaanisen jamituskohtauksen, oli se vaan hienoa nähdä taistelija tuulettamassa taas. Toka erän alussa alko silmä luppasee jo siihen malliin että Lidaksen maaliin jälkeen oli meikun Game 2 ohi. Txt-tv:stä kateltuna maalintekijälista oli varsin hauska. Back to nainttiis.

Maalikooste katottuna. Viiltävää analyysiä ei pysty heittämään, mutta 2-0 sarja niinku pitääki olla tässä vaiheessa.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Ja Valtteria katsellessa käy koko Suomen maajoukkuetta sääliksi. Tuommoista se on suomalaispoikien peli, tehotonta ja toivotonta näpertämistä.

Ehkä tehotonta, ei kuitenkaan toivotonta. Valle meni hyvin maalipaikkoihin, siis nimenomaan meni pelaamalla itsensä oikeisiin paikkoihin. Viimeistely ei onnistunut, mutta muuten Filppula pelasi tässä toisessa ottelussa mielestäni ihan kohtuullisesti.

Radek "youfuckinpieceofshit" Bonk yllätti toimeliaisuudellaan, mielestäni Predsien paras hyökkääjä eilen.

Predsin parhaimmistoa myös ensimmäisessä pelissä, jos ei lasketa Bonkin löysää purkuyritystä seurannutta avausmaalia. Sen sijaan joukkueen tähdet ovat kuutamolla. Arnottilla yksi laukaus kahdessa ottelussa, vertailun vuoksi Arnottin laukaisutilasto runkosarjan kymmenessä viimeisessä: 4, 1, 2, 1, 6, 9, 5, 4, 1, 5. Lisäksi Arnott tuntuu häviävän aloituksia liukuhihnalta, prosentti oli jotain vähän päälle 30. Dumont ei saanut ensimmäisessä ottelussa aikaiseksi mitään, toisessa taisi kerran tarjoilla toimistosta maalipaikan, kahden pelin jälkeen plus-miinus jäätävä -4. Toisessa matsissa Dumont otti myös kaksi älytöntä kiukuttelujäähyä jälkipelistä. Mikä mättää? Muuten jäähyminuutteja koko kaudella 34, viime kaudella 28! Radulov sai viime pelissä kaksi tähteä, mutta aika kaukana räjähtävästä parhaastaan on hänkin. Päällimmäisenä on jäänyt mieleen tilanne, jossa Radulov aloituksen jälkeen kampesi Filppulan jalkakampilla jäähän.

Ensimmäinen peli oli tasapaksusti pelanneelle Wingsille 100-0, varsinkin Predatorsin ylivoima oli luokattoman kehnoa. Toisen pelin Predators aloitti hyvin, mutta alun painostus painui unholaan Wingsin tehtyä ensimmäisen maalin. 2-2-tilanteessa Predsillä oli nippu avaimia, mutta ne sopivat vain tolppaan. Jos Arnott ja Dumont heräävät pelaamaan (ja Dumont lopettaa kiukuttelun), sarja voi pitkittyä viiteen tai kuuteen peliin, muuten vaikuttaa läpihuutojutulta.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Harmi ettei muuten niin hyvää änärisettiä tarjoileva NASN näytä kaikkia Detroitin pelejä vaan old school sarja habs-b's tuntuu saavan eniten lähetysaikaa joten ei voi muuta kiittää netistä löydettyjä koosteita ja herrojen viiltäviä analyysejä. Nyt on pitkästä aikaa tilaisuus heittää omia havaintoja kehiin...
Nashvillen tehtyä 2 nopeaa maalia ja saaden näin ollen momentumin itselleen nähtiin todella loistava taktinen veto Babcockilta.
Kukaan ei tule enää koskaan kaipaamaan Dave Lewisia, Babcock on tällä kaudella todistanut allekirjoittaneelle olevansa ehkäpä tämän hetken paras valmentaja. Mieltä lämmitti tuo peluuttaminen viimeisessä pelissä Chicagoa vastaan, jossa jäälle kirmasi toistaan energisempiä nuoria miehiä, vanhempien vain välillä käväistessä jäällä...
Draper on kyllä 2 pelissä ollut todella hyvä. Eilen voittomaali ja ensimmäisessä pelissä loistavaa alivoimaa ja hieno voitettu aloitus joka johti sitten Zetan tyhjiin tekemään pelin ratkaiseeseen 3-1 osumaan. En tiedä mitä muut ovat mieltä mutta jotenkin tuntuu siltä että Draper on alkanut pelaamaan loistavasti heti kun Maltby on vierestä sivussa! Toisaalta tällä ei hirveästi varmaan ole sen kanssa tekemistä koska kaikkihan tietävät että Draper on PLAYOFF PELAAJA.
Onhan Draper kyllä nimenomaan parhaimmillaan pudotuspeleissä, mutta olen ihmetellyt kyllä koko runkosarjan että onko miehestä enää mihinkään. Tulee mieleen se Selke-kausi, jolloin painopiste oli enemmän pisteiden tehtailussa kun puolustuksessa ja tästä Draperista ei ole (ilmeisesti) ennen tätä peliä ollut juurikaan tietoa. Itse asiassa runkosarjassa Maltby pelasi mielestäni paremmin.
McCartyn maali oli kyllä pelin tähtihetki miehelle itselleen ja myös varmasti kannattajille. Tämä onnistuminen tekee varmasti miehen peliajalle,itseluottamukselle ja peliesityksille varmasti hyvää. Tuo ketju McCarty,Drake, Hartigan näytti muuten todella hyvältä. Avausmaalin lisäksi
Jos Maltby vielä saadaan tänä keväänä jäälle, olisi kyllä kiva nähdä mitä Grind Line #2 saa tänä päivänä aikaan.

Ensimmäisessä pelissä kehumani Samuelsson laukoo kyllä paljon mutta missä ne maalit ovat? Tehoja saisi tulla varsinkin vieraspeleissä. Noh joskohan ensi pelissä mies saisi pään auki.

Samuelsson on varmaan salaa suomalainen..8) Olen ihmetelly jo pari vuotta kuuluuko mies Detroitin kiintiöhurreihin vai mikä on. Viime keväästä jäi erityisesti mieleen se miksi ihmeessä miestä peluutettiin ylivoimalla viivalla = ei yhtään maalia. Muistetaan kyllä loukkaantumiset ála Schneider yms. mutta silti.

Lilja. Miten mies voi aina hukata näitä kiekkoja. Eikö sitä voi vaikka purkaa pitkäksi jos ei taidot vaan riitä. En silti vielä ole valmis Lebdaa vaihtamaan Liljan paikalle. Hyvin alivoimat mies kyllä hoitaa.

Tämä vastakkainasettelu Liljan ja Lebdan välillä on todella ärsyttävää jopa omassa päässäni. Lebda on parhaimmillaan hyökkäyksen kärkenä ja tuo mieleen vanhan kunnon Paul Coffeyn liitämässä luistimilla, mutta toisaalta melkein joka pelissä tulee omassa päässä pari sokkopurkua vastustajalle tai jotain pientä kämmiä, niin ainakin rinnalla pitäisi olla se puolustava puolustaja ja oikeastaan vielä puolustava hyökkääjä, joka paikkaa kun kiekko ei menekään vanhanaikaisella sisään toisessa päässä...

Lilja taas antaa kunnon pommia ja on alivoimalla todella hyvä, mutta joka peliin mahtuu niin ikään joku harhasyöttö omassa päässä tai vaihtoehtoisesti (ja ehkä vielä todennäköisemmin) turha jäähy.

Meetch ei mielestäni ole vielä riittävän kypsä ottaakseen paikan jomman kumman edellä mainituista ohi, mutta näytti Lidaksen poissa olessa ja viimeisissä runkosarjan peleissä todella hyvältä, jonka Babcock palkitsikin peluuttamalla miestä ylivoimalla.


Viime kaudella pirteästi playoffit pelannut Cleary arkailee selvästi tilanteisiin menoa. Ilmeisesti tämä visiiri ja loukkaantumisesta toipuminen on hieman vaikutttanut miehen otteisiin koska sama Cleary ei nyt esiinny jäällä kuin runkosarjassa ja viime kauden playoffeissa. Maalille ajaminen ja kulmissa vääntäminen on vähentynyt selvästi. Cleary on ollut pahin pettymys minulle tähän asti näissä kahdessa pelissä. Toisaalta vastahan tässä on 2 peliä pelattu playoffeja. Ehkä olen hieman liian hätäinen koska kyllähän miehellä on aikaa parantaa otteitaan vielä.

Täsmälleen samaa mieltä. Cleary jatkoi alkukaudesta nousujohteista uraansa siitä mihin viime keväänä jäi ja on lunastanut paikkansa Detroit-fanien keskuudessa yhtenä tärkeänä avainpelaajana. Siitä palkkiona uusi sopimus. Toivoisin miehen pystyvän jättämään tuon loukkaantumisen traumat taakseen ja löytävän sen ennakkoluulottoman energisen karvaajan ja alivoimaratkaisijan, joka mies parhaimmillaan on.

Toivoisin myös erityisesti että Filppula onnistuisi vihdoin myös pisteiden valossa kun ilmeisesti nostetaan seuraavaan peliin ykköseen.

Tässä ennakkoon uudet ketjut Predatorsin ketjujen murtoon:

Filppula-Datsyuk-Holmstrom
Franzen-Zetterberg-Samuelsson
Hudler-Draper-Cleary
Drake-Hartigan-McCarty

Lidstrom-Rafalski
Kronwall-Stuart
Lilja-Chelios

http://www.letsgowings.com/content/view/248/34/
 
Viimeksi muokattu:

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Kyllähän se nyt vähän siltä haiskahtaa, että ensi yönä täytyy herätä katsomaan tuo joukkueiden kolmas playoff-ottelu nettistriimin kautta. Mielenkiintoista tosiaan nähdä se, että muokkaako Mike Babcock kentällisiä ja jos näin tekee, millaiset koostumukset jäällä lopulta nähdään.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tässä ennakkoon uudet ketjut Predatorsin ketjujen murtoon:

Filppula-Datsyuk-Holmstrom
Franzen-Zetterberg-Samuelsson
Hudler-Draper-Cleary
Drake-Hartigan-McCarty

Lidstrom-Rafalski
Kronwall-Stuart
Lilja-Chelios

http://www.letsgowings.com/content/view/248/34/

Eli täysin odotettu veto Babcockilta hajottaa Dats-Zeta kaksikko vieraspeleihin. Kentät näyttää kyllä ihan hyviltä. Kyllä noilla äijillä pitäisi se pakollinen vierasvoitto ottaa. Sarjahan pistetään sitten viidennessä poikki JLA:lla.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tänä yönä sarja siirtyy Nashvilleen Detroitin johtaessa voitoin 2-0. Tilanne on yksinkertainen: Red Wingsin voittaessa tänään sarja on käytännössä ohi. Tämä on siis kriittinen ottelu varsinkin Predatorsin kannalta. Joka tapauksessa Detroitin olisi pistettävä sarja poikki viimeistään viidennessä pelissä. Joukkueen kokeneelle kalustolle, erityisesti Hasekille, kaikki lepo on tarpeen mahdollisia jatkopelejä ajatellen. Tosin jos Detroit voittaa kolmannen pelin, niin uskon sarjan menevän poikki jo heti seuraavassa pelissä. Suuret ovat panokset tämän yön pelissä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Tänä yönä sarja siirtyy Nashvilleen Detroitin johtaessa voitoin 2-0. Tilanne on yksinkertainen: Red Wingsin voittaessa tänään sarja on käytännössä ohi. Tämä on siis kriittinen ottelu varsinkin Predatorsin kannalta. Suuret ovat panokset tämän yön pelissä.

Totta. Detroithan oli viime vuonna täysin samassa tilanteessa Calgary sarjassa kuin mitä nyt. Detroitiin lähdettiin GAME 5 viime vuonna 2-2 tilanteessa. Tämä täytyisi mielestäni tänä vuonna välttää. Ainakin toinen noista Nashvillen peleistä vain pitäisi hoitaa.

Ensi yön peli on kyllä pakko väijyä. Yön pelissä YV tilanteista täytyy sitten rokottaa armotta Dallasin tapaan koska uskon että Nashville pelaa sarjan toistaiseksi agressiivisimman pelin ja sitä kautta jäähyjä varmasti tulee.

Filppulan kritiikki on kyllä osittain aiheellista koska tehot ovat 0+0 ja peliaikaa ja paikkoja on kyllä ollut. Täytyy muistaa että viime vuonna Valtteri oli tehnyt molemmissa Calgary peleissä yhden maalin ja ollut 4 ketjun 5 minuutin peliajalla todella hyvä.

Filppula tavallaan pelaa nyt samassa roolissa missä Lang pelasi viime kaudella. Eikä tuo laiska Langkaan niin kauhean tehokas viime vuonna ollut. Toki se San Jose pelin tasoitus maali muistetaan ainakin täälä päässä vielä lämmöllä.

Todella mielenkiintoista nähdä että miten nämä uudet ketjut toimivat. Varsinkin 2 ekassa pelissä Detroitin huonoin ketju oli Filppula,Muuli ja Cleary. Joskohan Cleary ja Filppula syttyisivät pelaamaan vähän eri miehien ollessa vierellä. Toisaalta Samuelssonin ja Clearyn paikkoja voisi vaihtaa.

tulosveikkaus: 1-2 jatkoaika voitto Clearyn maalilla meille!
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Maltby sivussa siis vielä tästä Nashville sarjasta. Mutta mikäli Detroit menee jatkoon toiselle kierokselle on Kirkin paluu hyvin todennäköistä.

Hartigan ilmeisesti heivataan katsomoon mikäli ei tule siihen mennessä mitään pelikieltoja tai loukkaantumisia (kop,kop,kop).

Mutta mikäli tuo 4 ketju jatkaa näitä samoja näyttöjä mitä tähän asti on sen rikkominen hyvin valitettavaa.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/04/maltby_might_not_be_back_for_s.html
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä se Maltbyn paluu isoa muutosta tulisi tekemään. Todennäköisesti Drake siirtyisi nelosen keskelle, Hartigan sivuun ja Maltby ketjun vasempaan laitaan.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ei kelvannut Detroitille ottelusarjan kolmas voitto, kun joukkueet ottivat yhteen Nashvillen kotijäällä. Red Wings johti ottelua 2-0, mutta isännät nousivat väkisin ottelussa tasoihin. Punasiivet menivät ottelussa vielä 3-2 johtoon Pavel Datsyukin hienolla rannevedolla, mutta hetkessä kaikki muuttui. Nashville iski päätöserässä kaksi maalia 9 sekunnin sisään siirtyen ottelussa 4-3 johtoon. Tämä oli sitten näemmä Mike Babcockin suojateille liikaa, sarjan ensimmäinen voitto Predatorsille lukemin 5-3.

Oliko tämä sitten se Predatorsin ainoa voitto tässä sarjassa? Toivottavasti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tulihan siinä taas oppia Tamin teeseistä, että 95% keskittymisellä saadaan sen 50% suoritus. Hasekin piikkiin meni mielestäni se 3-3 maali, joka oikeastaan ratkaisi koko roskan. Arnottin lämäri oli sitten niin täydellinen veto, ettei voinut mitään. Näytti muuten Arnott loukkaantuvan, kun Radulov hyppäsi tuulettamaan miehen päälle.

Hasek yleenä korjaa nämä huonot iltansa pelaamalla seuraavassa nollapelin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Lainaus yön otteluseurantaketjusta...

Toinen syy on yllätys, yllätys Andreas Lilja. Karmea sijoittumisvirhe voittomaalissa. Toivottavasti miestä ei enää tänä keväänä kentällä nähdä.

En ole peliä nähnyt, mutta jos näin kuten Wing kirjoittaa, niin turha odottaakaan, että Babcock (niin loistava valmentaja kun muuten onkin) heittäisi Liljaa vilttiin. Swedu saa tehdä vaikka viisi omaa maalia yhdessä pelissä ja silti luotto säilyy. Lilja on ylivoimaisesti paskin peliaikaa ja vastuuta saanut pakki 2000-luvulla Red Wingsissä. Liekö hyvä pukukoppipelaaja, seurustelee Ken Hollandin tyttären kanssa vai mitä, mutta ei pysty ymmärtämään mitä tämä swedu on tehnyt sen eteen, että saa illasta toiseen säheltää Red Wings-pakistossa. Ottakaa vaikka Jonathan Ericsson kokoonpanoon. Kaksi peliä näin Ericssonin pelaavan keväällä ja yhtäkään virhettä ei niissä mies tehnyt.

Muutama kysymys...

- miksi vastustajan laukaukset pleijareissa kohti maalia ovat selkeästi lisääntyneet runkosarjaan nähden? Tänäänkin 29 laukausta kohti maalia Nashvillelta, harvinaista Red Wings-ottelussa

- sotkeeko Babcockin ketjujen jatkuva sotkeminen pelaajia? Paniikkia?

- onko Rafalskilla jotain vammaa?

Tämä sarja olisi pitänyt viedä 4-0, ei mitään selityksiä.

Hasek yleenä korjaa nämä huonot iltansa pelaamalla seuraavassa nollapelin.

Jotenkin tuntuu vahvasti siltä, että neljännessä geimissä Red Wingsin maalilla seisoo mr. Osgood...

Ps. Tuli muuten tappiosta vittuuntuneena vuodatettua vertakin ja oikein huolella. Ei pitäisi mennä naaman pesuun kiroillen ja liian rajulla pulssilla, voi lyödä otsan kylpyhuoneen kaapin reunaan. Toivottavasti tyrehtyy verenvuoto. Mieluummin sitä käyttäisi aamun pari tuntia nukkumiseen kuin lekurissa jonottamiseen.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Jotenkin tuntuu vahvasti siltä, että neljännessä geimissä Red Wingsin maalilla seisoo mr. Osgood...

En katsonut viime yön matsia enkä ole vielä pelin maaleja nähnyt mutta, tuntuu että, Osgoodin maalille vaihto neljänteen peliin tuntuu utopistiselta? Detroit johtaa sarjaa 2-1 ja Hasek on pelannut 2 ekaa matsia ihan hyvin. Katsoo Hasekin peliä Dominikfanilaseilla tai ilman;) Mitä jos Osgood epäonnistuu ja Nahville tasoittaa sarjan? Mikä tulee olemaan Dominikin panos 5:ssä matsissa jos Babcock on tavallaan menettänyt luoton häneen peluuttamalla välillä Osgoodia? Sitä paitsi, ei Devilskään laita Brodeuria luukkumieheksi jos hän häviää yhden playoff-ottelun? Ja nyt menen katsomaan sen Hasekin imuroiman maalin...
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
En katsonut viime yön matsia enkä ole vielä pelin maaleja nähnyt mutta, tuntuu että, Osgoodin maalille vaihto neljänteen peliin tuntuu utopistiselta? Detroit johtaa sarjaa 2-1 ja Hasek on pelannut 2 ekaa matsia ihan hyvin. Katsoo Hasekin peliä Dominikfanilaseilla tai ilman;) Mitä jos Osgood epäonnistuu ja Nahville tasoittaa sarjan? Mikä tulee olemaan Dominikin panos 5:ssä matsissa jos Babcock on tavallaan menettänyt luoton häneen peluuttamalla välillä Osgoodia? Sitä paitsi, ei Devilskään laita Brodeuria luukkumieheksi jos hän häviää yhden playoff-ottelun? Ja nyt menen katsomaan sen Hasekin imuroiman maalin...

Brodeurilla ei ole kakkosena Osgoodin kaltaista kakkosta ; )

Joo olen samaa osastoa "en nähnyt viime yön peliä" ja turvauduin kommentissani silminnäkijähavaintoihin. Enkä itse asiassa ehdottanut vaihtoa Osgoodiin Hasekin heikkojen otteiden takia vaan lähinnä herätyksenä joukkueelle. Ja aivan kuten puhuttiin ennen pleijareiden alkua, "Babcock aloittaa play offsit Hasekilla". Chris Osgood: SC-voittaja. Lähes identtiset tilastot runkosarjasta kuin Hasekilla. Ihme on jos ei peliaikaa Osgoodille irtoa, tälläisella kaksikolla kuitenkin on mahdollista peluuttaa molempia ja kun kyseessä on kaksi erittäin kokenutta maalivahtia, tuskin kummallakaan menee "kuula jumiin" vaan kaikki tehdään oman joukkueen menestyksen eteen ja pelaavaa maalivahtia tuetaan kaikin mahdollisin keinoin. Babcock osoitti luottamuksen molempiin maalivahteihin peluuttamalla molempia tasaisesti runkosarjassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalivahteja peluutettiin runkosarjassa tasaisesti vain siksi, että Hasekia ei turhaan rasiteta liikaa ja mies on kunnossa playoffseissa. Se vaatii kyllä useamman todellisen floppipelin, että Osgood pistetään aloittamaan.

Ainakin yksi Scotty Bowmanin kirjoittamattomista säännöistä on, että yhteen molariin täytyy luottaa pleijareissa ja sillä mennään. En tiedä mikä psykologinen seikka tuon asian taustalla tarkasti on, mutta näin vanha legenda opasti tuossa pleijareiden kynnyksellä.

***

Vielä tuosta edellisestä pelistä, Babcock ei sekoitellut ketjuja mitenkään häiritsevästi, ainoastaan siinä tokan erän lopulla koitti peluuttaa kuumia pelaajia. Muuten mentiin samoilla yhdistelmillä.

Ja hieman on nyt liikaa menty haukkumaan tiettyjä yksilöitä, kyllä siellä joukkueena hävittiin. Ei siitä neljännestä maalista voi syyttää pelkästään Andreas Liljaa, sillä Daniel Cleary oli se, joka menetti kiekon juuri kun äijillä oli vaihto kesken. Lilja tuli vaihdosta ja otti enemmän keskikaistan, koska Chelios oli juuri menossa vaihtamassa Lidströmin kanssa. Lidström ei sitten penkiltä kerennyt enää mukaan, kun Arnott veti murhaavan laukauksena. Tokihan Hasekinkin pitäisi suorat maskittomat vedot kiinni ottaa, joten osasyyllisiä ovat Cleary, Lilja, Chelios ja Hasek.

2-2 tasoitusmaalissa taasen Brad Stuart lähti ihan turhaan ajamaan taklausta tilanteeseen, jossa pyöri laidan vieressä jo Draper ja Hudler. Sitten kiekko ihme kimmokkeella (mielestäni Hudlerin kosketuksesta) pomppasi laitatilanteesta suoraan Dumontille ja Nasuville 2-1 hyökkäykseen. Legwandilta varma onetimer tyhjiin.

Ekaa maalia en pistäisi Hasekin piikkiin, sillä Radulov ohjasi Suterin viivavedon. Yhtä järjetöntä olisi pistää Holmströmin ilmaohjauksia maalivahtien piikkiin. Ne on mahdottomia torjua, jos kiekko vaan tyhjään kohtaan maalia saadaan ohjattua. Jos se menee längistä niin se menee längistä, ei maalivahti voi mitenkään sellaista odottaa, jos veto on muuten tulossa esim metrin korkuisena. Se on vastustajan taitoa, joka pitää hyväksyä ja parempi keskittyä tekemään vaan kovemmin töitä onnistuakseen itse useammin.

3-3 suterin tasoitusmaali menee kyllä Hasekin piikkiin, vaikka hetki ennen vetoa maalin edestä menikin yksi Detroit pakki ja Nashvillen hyökkääjä. Kyllä aikaa oli nähdä veto kunnolla.

Jordin Tootoo oli yllättävän vaisu, mikähän miestä vaivasi. Ei niittejä eikä mitään. Ainoa kunnon pommi nähtiin jälleen Niklas Kronwallilta, joka ajeli Radek Bonkin kunnolla pystyyn. Hienoa että kaveri jaksaa pommittaa vailla itsesuojeluvaistoa, tosin Kronwallin sairaskertomuksen tuntien, jossain vaiheessa kaveri teloo vielä itsensä.

Virheitä tehtiin siis monelta rintamalta ja siinä on se parannettava osa-alue seuraavaan peliin. Turhat hölmöilyt pois, keskittyminen 110% ja Hockeytowniin lähdetään takaisin tilanteessa 3-1.
 
Viimeksi muokattu:

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Brodeurilla ei ole kakkosena Osgoodin kaltaista kakkosta ; )

Joo olen samaa osastoa "en nähnyt viime yön peliä" ja turvauduin kommentissani silminnäkijähavaintoihin. Enkä itse asiassa ehdottanut vaihtoa Osgoodiin Hasekin heikkojen otteiden takia vaan lähinnä herätyksenä joukkueelle. Ja aivan kuten puhuttiin ennen pleijareiden alkua, "Babcock aloittaa play offsit Hasekilla". Chris Osgood: SC-voittaja. Lähes identtiset tilastot runkosarjasta kuin Hasekilla. Ihme on jos ei peliaikaa Osgoodille irtoa, tälläisella kaksikolla kuitenkin on mahdollista peluuttaa molempia ja kun kyseessä on kaksi erittäin kokenutta maalivahtia, tuskin kummallakaan menee "kuula jumiin" vaan kaikki tehdään oman joukkueen menestyksen eteen ja pelaavaa maalivahtia tuetaan kaikin mahdollisin keinoin. Babcock osoitti luottamuksen molempiin maalivahteihin peluuttamalla molempia tasaisesti runkosarjassa.

No niin, tuli maalit katsottua. Suterin veto tosiaan menee aika helposti sisään.

Eiköhän Detroitin tasoisen joukkueen pitäisi mennä kuitenkin jatkoon Nashvilleä vastaan sekä Hasekin että Osgoodin peruspelillä. Kunhan kenttäpelaajien asenne ja suoritus on kohdallaan? Seuraavat sarjat ehkä vaativatkin jo Wingsveskoilta huippupelejä? Tulee sitten vastaan Dallas, San Jose jne. Näissä matseissa Detroit ei tule enää tekemään 3-5 maalia per peli. Tässä vaiheessa uskon että, Hasek on se maalivahti joka voi nostaa pelinsä uudelle (siis tässä tapauksessa vanhalle tasolle!). Dominik jatkaneekin maalilla seuraavat 2 peliä jotka Detroit vie ja näinollen vanhat luut pääsevät lepäämään ennen seuraavaa rundia.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En missään nimessä vaihtaisi Osgoodia maaliin Hasekin yhden huonon pelin takia, vaikka Dominator pari helppoa eilen imaisikin. Ottihan Hasek monta huipputorjuntaakin eilisessä pelissä. Se täytyy kuitenkin sanoa, että hiukan turhan usein Hasek näitä helppoja imaisee. Dominator on silti mielestäni vieläkin riittävän hyvä maalivahti, jos joukkue hänen edessään vain pelaisi tasollaan. Lisäksi Hasekilla on taipumus pelata aina huonon pelin jälkeen huippupeli.

Kommentoinkin jo tuonne yön otteluketjuun Andreas Liljan tämänhetkistä pelivirettä. Toistanpa kuitenkin vielä, että nyt Andreas olisi oikeasti heitettävä katsomoon. Itseluottamuksensa menettänyt Lilja on kävelevä katastrofi, jonka otteet kentällä aiheuttavat jatkuvasti sydämentykytyksiä. Tilalle laittaisin ainakin tähän Nashville-sarjaan Lebdan, koka pystyy huomasti Liljaa nopeammin hakemaan kiekot omasta päädystä ja avaamaan peliä ennen kuin nopeat Predators-hyökkääjät pääsevät iholle. En usko, että Lebdan voimanpuute näkyisi kovin selkeästi ainakaan tässä sarjassa. Nashville ei kuitenkaan ole niin hirvittävän fyysinen joukkue.

Rafalskin otteet eivät myöskään ole häikäisseet oikeastaan enää pitkiin aikoihin. Virheitä tulee kiekollisessa pelissä aivan turhan paljon. En tiedä, onko taustalla loukkaantuminen vai ei, mutta tasonnostoa tarvitaan selkeästi myös Brianilta. Stuartkin oli eilen aika paska. Chelioksen suorittaminen paranisi varmasti, jos viereen tulisi hyvin liikkuva Lebda kankean Liljan sijaan.

Hyökkäyksessä alisuorittivat ainakin Filppula, Muuli, Zetterberg ja Samuelsson. Varsinkin Filppulan otteet eivät anna tällä hetkellä aihetta minkäänlaisiin riemunkiljahduksiin. Ei ollut Pavelillakaan mielestäni paras päivänsä hienosta maalista huolimatta. Varsinkin Detroitin hyökkääjien karvauspelaamisen on syytä olla agressiivisempaa seuraavassa pelissä.

Suurin floppi löytyi kuitenkin penkin takaa. Babcockin pelaajaruletti pyöri eilisessä pelissä kovemmin kuin koskaan. Hommassa tuntui olevan mukana aivan turhaa kikkailua ketjukoostomuksilla. Ensi peliin olisi syytä palauttaa tutut kaverit toistensa vierelle (kuten Zeta- Datsjuk- Homer ketju yhteen) ja lopettaa ketjujen turha sekoittelu. Touhu oli viime yönä enemmän kuin sekaista. Erityisen hereillä valmennusjohdon pitää olla silloin, kun Predators tekee maalin. Viime pelissä muistaakseni ainakin kahden Predatorsin maalin jälkeen Babcock heitti kentälle Liljan. Tästä oli seurauksena se, että Saalistajien maalin jälkeiset vaihdot sujuivat Detroitilta surkeasti (esim voittomaalissa Lilja oli pihalla kuin lumiukko) ja momentum siirtyi täydellisesti Nashvillelle. Predators on todella vaarallinen ja tehokas joukkue momentumin saatuaan. Tämän eliminoimisen kannalta ensiarvoisen tärkeää on, että Detroit hyökkää ja karvaa koko pelin ajan määrätietoisesti. Oman pään avauspelaamisen ja kiekkojen hakemisen päädystä on myöskin oltava huomattavasti nopeampaa. Tähän Lebdan mukaantulo toisi varmasti parannusta.

Neljänteen peliin lähdetään siis erittäin kiinnostavista asetelmista. Detroit tulee varmasti uudella ilmeellä otteluun, koska ottelusarjaa ei missään tapauksessa haluta venyttää yli viiden ottelun. Babcockaan tuskin lähtee otteluun toista kertaa samanlaisella ketjurulettitaktiikalla. Joidenkin Wings-pelaajien on nostettava selkeästi tasoaan verrattuna aikaisempaan. Toisaalta Nashvillelle sai viime pelistä aimo annoksen lisää uskoa omiin mahdollisuuksiinsa, joten joukkueessa on henki päällä. Veikkaukseni on, että Hasek pelaa huippupelin ja Detroit voittaa kahdella Filppulan ripuliranteella 2-0.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Mikähän mahtaa olla syy että Detroit ei pysty näitä johtoasemiaan pitämään. Game 2 menetettiin 2-0 johto nopeasti. Sama toistui viime yönä. Luulisi että joukkueessa on sen verran kokemusta että tälläistä ei tapahtuisi ainakaan peräkkäisissä playoffpeleissä.

Voitto viime yönä olisi melkein tarkoittanut sitä että tämä sarja olisi mennyt 4-0 tai 4-1 Detroitille. Nyt Nashville kuitenkin rimpuilee sarjassa mukana, on saanut hengen päälle ja tärkeät hyökkääjät kuten Arnott ja Legwand tekivät sarjan avausmaalinsa. Vähän luulen että tämä sarja menee kuitenkin nyt 6 peliin.

Hasekin penkittämiseen en jaksa millään uskoa koska mies on kuitenkin näissä 3 playoffpelissä pelannut erittäin hyvin. Tuo Nashvillen tasoitus maali olisi kuitenkin täytynyt ottaa kiinni. Tuolle Arnottin maalille ei sitten enään voinut mitään. Se meni täysin kenttäpelaajien sekoiluitten piikkiin.

On muuten uskomatonta että Detroitin playoff pistepörssiä johtaa Jiri Hudler. Melkein ennen playoffien alkua olin laittamassa omissa kokoonpanoissani Hudleria vilttiin mutta tällä hetkellä mies järjestelee maalipaikkoja niin hyvin ketjukavereilleen että miestä on aivan mahdoton sivuuttaa.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Laitetaan nyt tilastoina vielä nämä Detroitin nukkumiset:

Game 2: Goals by Alexander Radulov (2:19) and Jordin Tootoo (2:30) tie the game 2-2.

Game 3: Goals by Alexander Radulov (12:53) and David Legwand (15:01) in the second period tie the game 2-2.

Game 3: Goals by Ryan Suter (16:03) and Jason Arnott (16:12) in the third give Nashville a 4-3 lead.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös