Detroit (1) - Dallas (5) Playoffs 2008, Länsi, Konferenssifinaali

  • 27 454
  • 129

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ei Barnesia eikä Boucheria 1. ottelussa, Filppula pelaa.

Dallasin ketjut 99% varmuudella:

Morrow-Ribeiro-Lehtinen
Lundqvist-Richards-Eriksson
Hagman-Modano-Miettinen
Winchester-Petersen-Ott

Norstrom-Zubov
Grossman-Robidas
Fistric-Daley

Winchesterin nostamista ruokaketjussa Barchin ja Crombeenin ohi en ymmärrä. Nyt olisi parilla finnillä (Hakki & Antti) paikka nostaa tasoaan.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Detroit oli erittäin hyvä, ei kahta sanaa siitä. Dallas sitä vastoin näytti hitaalta mutta kömpelöltä, hieman väsyneeltä sekä fyysisesti että henkisesti. Tämä luultavasti korjautuu 2. matsiin mennessä. Koska Stars oli hitaampi, se otti jälleen aivan liian paljon kurittomia jäähyjä, joista Detroit rankaisi erinomaisesti. Harhasyöttöjen määrää ei voi ymmärtää. Ja Detroitin alivoimapelaaminen oli sanalla sanoen huikean tyylikästä. Syöttölinjat olivat jatkuvasti peitettynä. Todella hienoa av-pelaamista. Lisäksi Dallasin olisi kyllä syytä keskittyä aloituksiin, taisivat mennä 27-15 Red Wingsille. Välitön kiekkokontrollin menetys vastustajalle ja taas joutuvat juoksemaan perässä saadakseen sen takaisin.

Detroitille ansaittu voitto, koska oli selkeästi parempi joukkue. Kuitenkin toivoisi, ettei tuomarit ottaisi ihan noin paljon ratkaisevaa roolia kuin nyt 1. ottelussa tekivät. Fistricin jäähy, josta Stars joutui 5-3 alivoimaan oli aivan käsittämätön. Samoin Holmströmin maali olisi ehdottomasti pitänyt hylätä maalivahdin häiritsemisenä. Oli monta muutakin omituista pitkää kiekkoa ym, mutta nuo korpeavat eniten, koska johtivat suoraan maaleihin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämähän oli vallan hyvä lopputulos, Detroit teki sen mitä odotettiin ja Dallasista Morrow teki maalin ja Turco ei päästänyt yhtään helppoa, joten kaikki voivat olla tyytyväisiä. Siinä missä Dallasin suomalaiset eivät naputelleet maaleja, Detroitin Ruotsalaiset sitä tekivät (Filppula voidaan laskea tässä yhteydessä Ruotsalaiseksi)

Detroitin kannalta parasta ottelussa oli, että keskialueen ylityksessä ei ollut oikeastaan suoraan sanottuna minkäänlaisia ongelmia. Dallasin ihan yhtä taitava hyökkäys sitä vastoin ei päässyt samalla tavalla heittämällä viemään peliä toiseen päätyyn. Toki heille ei siihen yhtä hyviä mahdollisuuksiakaan ollut, koska kiekko oli kaikkien suureksi yllätykseksi Detroitilla.

Hauskinta ottelussa oli tämä:
While the Stars are deemed the physically toughest of the two teams, Babcock made a prediction involving body-crunching Wings defenceman Niklas Kronwall. Opponents are always looking to see where Kronwall is on the ice, Babcock added.

"He's out there hunting you down," he said. "He's looking for you. He's going to get somebody in this series. I guarantee it."

Olihan Dallasillakin omat paikkansa (mikäli nyt Hagmanin läpiajoa edes maalipaikaksi tilastoidaan), mutta tosiasia on myöskin että vielä ei Detroitin supertähdiltä Zetalta, Datsyukilta ja Lidströmiltä tarvittu (eikä myöskään nähty) sellaisia otteita joihin herrat tarvittaessa pystyvät.
 

M10

Jäsen
Detroit parempi, Dallas ruosteessa. Red Wingsin kiekollinen hallinta on kaiken hehkutuksen arvoista. Starsin hyökkäys on paljon parempi mitä nähtiin - kaiken sen kehumisen arvoista- mutta minkäs tosiaan teet, jos toinen joukkue pitää koko ajan kiekkoa. En kuitenkaan usko, että koko sarja jatkuisi tällä tavoin. Viimeistään Dallasissa tullaan näkemään ihan erilaista peliä. Ehkä jo seuraavassa ottelussa.

TSN:n porukat (MacKenzie, Pang, Milbury) olivat aika yksimielisiä, että Holmströmin maali olisi pitänyt hylätä. Sinänsä ihan sama, koska tuolla ei ollut käytännössä mitään vaikutusta ottelun lopputulokseen.

Kronwallilta hieno pommi Miettiseen. Vetäisi kerran Hagmaninkin pystyyn, josko vaikuttaisi Niklaksen maalipaikkojen hukkaamiseen.

Ott, Robidas ja Morrow olivat Starsin parhaita. Modano ja Ribeiro eniten ruosteessa.

Saa nähdä, alkaako Tippett jo muuttelemaan ketjuja?
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Pelejä hieman seuranneena voin sanoa että Morrow on tämän hetken paras voimahyökkääjä nhl:ssä. Aivan huikea pelaaja. Dallasin täytyy koventaa peliään ei tule muuten mitään.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ottipa Turco nätisti Zetterbergin vanhanaikaisen mailallaan. Z yritti hyödyntää Martyn pienen ulkoilun, mutta näin maalivahdin näkökulmasta oli hienoa katseltavaa, miten nopeasti mutta kuitenkin kiireettä oli maila etukulmalla. Loistavaa työtä, pakitkin mielestäni olivat miehissään kiinni, joten se siitä maalipaikasta. Filppulan maali oli hienoa työtä koko ketjulta ja hieno viimeistely.

On kyllä ilo seurata näitä pelejä, Detroit ja Dallas pelaavat ihan miellyttävää kiekkoa. Tosin tätä peliä en jaksanut valvoa, mutta kuitenkin.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Helpohkon oloinen voitto Detroitille ottelussa, jossa kummallekin joukkueelle jäi reilusti parannettavaa. Dallasille tosin vielä monin verroin enemmän. Red Wingsin kannalta on tärkeää, ettei Stars saanut samanlaista lentävää lähtöä kuin aiemmissa tämän kevään sarjoissaan. Detroitin monta luokkaa parempi erikoistilannepelaaminen käänsi ensimmäisen matsin punasiiville. Kumpikin maalivahti oli hyvä. Turco ei voinut mitään yhdellekään Red Wingsin maaleista. Holmströmin 3-0 maali oli kyllä aika lähellä maalivahdin estämistä. Vaikea on kuitenkin varmaksi mennä sanomaan, oliko Homer maalivahdinalueella ennen kiekkoa. Tyylikäs polviohjaus se oli joka tapauksessa. Ozzie otti muutaman hienon torjunnan juuri silloin, kun joukkue sitä eniten tarvitsi.

Dallasin puolustus oli pahoissa vaikeuksissa Detroitin karvauksen kanssa. Red Wings sai riistettyä kiekon ties kuinka monta kertaa joko taklauksen tai harhasyötön seurauksena. Toisessa päädyssä Dallas ei päässyt lähellekään samalla kiinni Detroitin pakkeihin. Red Wings pääsi lähtemään hyökkäyksiin pääosin melko helposti, kun Stars ei pystynyt tarvittavaa painetta luomaan.

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että Detroitilla ei ollut ottelussa mitään hätää missään vaiheessa. Stars oli yksinkertaisesti todella pehmoinen eilen. Dallasin paras vaihe osui toisen erän jälkipuoliskolle, jolloin painetta pystyttiin luomaan Detroitin maalille muutamaan otteseen. Lopun ajan peli oli täydellisesti Wingsin hallussa.

Helposta voitosta huolimatta minulle jäi sellainen tunne, ettei Red Wingsilläkään ollut vielä eilen kaikki sylinterit käytössä. Ehkä viikon tauko vaikutti otteisiin. Kärkinimistä varsinkaan Datsjuk-Zeta akseli ei ollut parhaimmillaan hyökkäyssuuntaan. Puolustuspäässä herrat pelasivat jälleen Selke-tason varmuudella. Darren Helmin ennakkoluuloton pelaaminen jaksaa kyllä ilahduttaa pelistä toiseen. Chelios oli kyllä kaksi erää pihalla hitaine jalkoineen. Kolmannessa erässä Chelin pelitaso nousi mielestäni selkeästi. Lauantaina homma jatkuu jälleen Joe Louisilla.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Kyllä oli Dallas tällä kertaa tosi heppoinen. Kaiken lisäksi Detroitin ykkösketju oli vielä puolivaloilla tässä matsissa. Zetterberg muutaman kerran väläytteli ja olikin tehdä maalin vanhanaikaisella, mutta Turco oli tilanteessa hyvin hereillä. Jatkotilanteessa Hagman pääsi läpi ja Osgood torjui loistavasti.

Ei sitten Dallas saanut ruotsalaiskarpaaseja maalin edestä pois pelatessaan alivoimaa. Turcolla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua kiekkoja, kun näkyvyys oli täysi nolla. Samalla kaavalla Detroit rokottaa myös jatkossa, ellei Starssit keksi jotain keinoa kammeta Franzen ja Holmström pois maalilta. Tuskin Detroit kuitenkaan jatkossa tulee tekemään kolmea yv-maalia/peli.

Kronwall antoi Miettisen lisäksi myös Erikssonille kunnon tällin. Dallasin Ott jakeli myös muutaman hyvän pommin.
Ensin Filppula onnistui hienosti tekemällä maalin, mutta lahjoitti kiekon Dallasille erän lopussa ottaessaan kiekkoa huolimattomasti omalla alueella ja tilanteesta Dallas teki ainokaisensa.
Myös Kronwall ja Chelios nukkuivat tilanteessa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tulipa sitten nähtyä eka kertaa Dallas näissä playoffeissa ja vaikea muodostaa isompaa kuvaa vastustajasta kun ottelu oli nopeasti ohi jäähyjen takia. Muutamia hajahuomioita nappasin pelistä:

- Detroitin ylivoima toimi ja toimikin perkeleen hyvin. Franzen ja Homer elementissään ja ainakin tässä Game 1:ssä lähes pitelemättömiä maalinedessä.

- Dallasin rynnistys kärsi pahoin aika heppoisista jäähyistä eka erässä. Kun taululla olikin sitten 4-0 jo toisen erän puolessa välissä niin pelihän oli käytännössä siinä.

- Detroitin valmennusjohto oli hyvin hereillä. 2-0 maalin jälkeen Babcock heitti kentälle Draper-Filppula-Cleary osaston, eli puolustusvoittoisesti lähdettiin heti maalinjälkeiseen vaihtoon. Ehkäpä Nashville-sarjasta on opittu jotain, miten 2-0 tilanteessa pitää homma hoitaa.

- Dallas oli ajoittain hyvä. Nopealla suunnanmuutospelillä saivat hieman paniikkia aikaan Detroitin puolustukselle ja jos tulevissa peleissä jäähymäärät pienenevät radikaalisti on odotettavissa todella huikeita vääntöjä.

- Ozzie on edelleen mainio. Otti pari gamesaveria ja piti jälleen irtokiekot vähissä. Turco sen sijaan oli taas se sama Turco mitä Detroittia vastaan ollaan nähty, hyvä muttei vaan pysty olemaan loistava. Tekeekö The-O-Doorit?

- Fyysinen peli aika tasaista. Dallasin kaverit yrittävät ehkä hiukan enemmän jyräytellä päälle, mutta ymmärtäähän sen kun kiekko on sen n.65% peliajasta Detroitilla. Kronwall-Stuart kaksikko tällä hetkellä Detroitin parhaimmistoa tällä osastolla. Pakkipari on pelannut loistavasti.

- Kokonaisuudessa aika vaisu peli, koska ei oikeastaan tarvinnut jännittää missään vaiheessa. Molemmat varmasti parantavat peliään ja toivottavasti nähdään seuraavassa pelissä enemmän 5 vs. 5 peliä heti alusta asti, jotta nähdään ne todelliset voimasuhteet kentällä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Jaha noin 24 h on päästä sitten Game 2.

On aivan turha tosiaan enään lähteä jaarittelemaan näitä kaikkien toistamia faktoja tosta Game 1 moneen kertaan. Sillä jokseenkin samaa mieltä olen pelin kulusta ja tapahtumista mitä tänne on jo kirjoitettu.

Mutta yksi uusi asia pelin jälkeen tuli huomattua että McCarty on korvattu Maltbyllä. Eli ilmeisesti D-Mac ei ollutkaan loukkaantunut vaan poissa rosterista ihan pelillisistä syistä. Hyvän keväänhän D-Mac on pelannut mutta Babcock vain halusi tähän sarjaan enemmän alivoima osaamista ja ennenkaikkea luistelua ja nopeutta. Toki suhteelisen näkymätön Maltby n 7 min peliajallaan kylläkin oli.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mutta yksi uusi asia pelin jälkeen tuli huomattua että McCarty on korvattu Maltbyllä. Eli ilmeisesti D-Mac ei ollutkaan loukkaantunut vaan poissa rosterista ihan pelillisistä syistä. Hyvän keväänhän D-Mac on pelannut mutta Babcock vain halusi tähän sarjaan enemmän alivoima osaamista ja ennenkaikkea luistelua ja nopeutta. Toki suhteelisen näkymätön Maltby n 7 min peliajallaan kylläkin oli.

Itse yllätyin myös nähdessäni Maltbyn jäällä. Hienoa tässä on se että Helmin nopeus ja muutenkin hyvä otteet on rekisteröity myös valmennusjohdossa eikä tilaa Maltbylle tehty vanhojen meriittien perusteella. Saa nähdä palaako Grind-line jossain vaiheessa jäälle...

Osgood pelasi mielestäni todella hyvän pelin ja kun yleisö vielä kannusti miestä Ozzie-huudoillaan, uskon itseluottamuksen riittävän loppuun asti emmekä tule tänä keväänä näkemään mitään murtumisia.

Dallasia ei ole tullut vielä pudotuspeleissä nähtyäkään ja ekan pelin perusteella on selviö, ettei ankkoja ja haita pudotettu tuollaisella esityksellä. En tiedä onko fyysisyys todellakaan enää se ase, jolla punasiivet katkaistaan, sillä pisti lähinnä huvittamaan Ottin suunsoitto Cheliokselle. Lisäksi Detroitissa on otettu jo salaiset aseet käyttöön, sillä ottihan Lidström tililleen playareiden ensimmäisen taklauksensa ja kolmannen jäähynsä. Hyi, ettäs kehtaa...

Yöllä kiekko putoaa taas jäähän ja uskoisin että näemme tasaisemman, jokseenkin edelleen Detroitin kiekonhallintapeliin perustuvan kamppailun, jossa taikuri Datsuyk näyttää Selke-veljensä kanssa miten maaleja tehdään klap klap syötöillä.
 

M10

Jäsen
En tiedä onko fyysisyys todellakaan enää se ase, jolla punasiivet katkaistaan, sillä pisti lähinnä huvittamaan Ottin suunsoitto Cheliokselle.

Ei noista Ottin tempauksista kannata järkyttyä. Pelin ollessa jo käytännössä ohi on pleijarikiekolle tyypillistä, että hieman aletaan suorittamaan kaikenlaista hämmennystä.

Matt Niskanen palaa mitä todennäköisimmin kaukaloihin ensi yönä. Fistricin vuoro olla seitsemäs pakki.

Grossman-Zubov
Daley-Robidas
Norström-Niskanen
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Game 1 oli punasiipien hallintaa - ja kuten odottaa saattoikin - Johan Franzen oli hänkin jälleen maalinteossa. Ihmeellinen kaveri tämä 2.0. versio Tomas Holmströmistä, täytyy ihailla miehen peliälyä. Ja mikä hienointa, Valtteri onnistui myös maalinteossa läpiajonsa päätteeksi. Varmasti jälleen mielenkiintoinen ottelu ensi yönä on luvassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ahmat, Leijonat, Hait, Everton
Varmasti jälleen mielenkiintoinen ottelu ensi yönä on luvassa.
Mielenkiintoinen kyllä, mutta ei varmaankaan mitenkään jännittävä sellainen. Niin ylivoimainen joukkue Detroit tällä hetkellä on NHL:ssä. Muutama jäähy tänään Dallasille ja peli tulee olemaan jälleen siinä, ja kyllähän niitä jäähyjä kuitenkin siis taas tulee. Ylivoima vaan rullaa ja Wings on maailman paras joukkue erikoistilanteissa. Jos Dallas ei saa tänään kuin pari jäähyä, ratkeaa peli muihin asioihin. Kokemus ja hermojen hallinta Detroitilla on parempaa luokkaa kuin millään muilla jatkossa olevista joukkueista. Ei voi kuin ihailla tuota kypsyyttä ja näyttää siltä, kuin Wings pelaajilla ei olisi hermoja lainkaan. Muilla ne hermot menevät, alkavat hermot tutista ja vapista. Arvioisin Wingsien vievän tämän toisen ottelun vielä yli yhden maalin erolla, mutta sitten Dallasissa saatetaan ehkä nähdä tiukempaa peliä maalienkin valossa, yleensäkin. Kotiyleisö siivittää varmaankin jonkin verran enemmän vielä Starseja. Wings vie Cupin, se on selvä. Oikeastaan ainoa joukkue, jonka olisin nähnyt kykenevän haastamaan tämän joukkueen, olisi ollut Rangers... Heillä kuitenkin loukkaantuneita pelaajia ja rusikoituja pelaajia niin paljon riveissään pleijareiden aikana, että matka jäi lyhyeen... Rangersilla olisi ollut tarvittavaa kokemusta ja jäätävyyttä, myös kovuuttaa ja hermoja. Penguins ja Flyers eivät omaa tarpeeksi kokemusta tai edes talenttia, kaataakseen Wingsit. Pens saattaa ERITTÄIN hyökkäävällä pelillä ryöstää yhden ottelun finaaleissa, mutta siihen se sitten jääkin.

Kun pelataan sellaisia otteluita, joissa ei ole tempo hirvittävän kova ja tarkkaillaan jonkun verran toisiaan, Wingsejä on mahdotonta kaataa. Se nähtiin viime vuonna ja on nähty tänä vuonnakin. Anaheim onnistui hienolla joukkueellaa viime kaudella, mutta tänä vuonna näissä joukkueissa ei ole vaadittavaa kypsyyttä. Detroit voi pelata 60min, tehden vain yhden kaksi virhettä, jos niitäkään, kun taas tässä ajassa vastustaja on tehnyt jo 8-12 henkilökohtaista virhettä, joissa ajatuskatkoja, hermojen tutinaa, surkeita ratkaisuja muuten vaan... Silloin on Wings sitten jo iskenyt. Näin näen jäljellä olevat konferenssi finaalit ja Cup finaalit myös. Niissä matseissa, joissa mennään sitten sata lasissa 90% ajasta, päättömästi jopa, saattaa Pens voittaa jopa kerran viidestä. Mutta kun ei sellaisia pelejä tule kovin usein, pelaajat eivät ensinnäkään jaksa ja valmentaja ei anna niin tapahtua.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tämmöstä Detroitista tänään:

The Wings are on the ice right now, but Tomas Holmstrom and Johan Franzen are not. They're the only two lineup regulars who are not on the ice.
With the two Swedes not on the ice, Dan Cleary skated on a line with Valtteri Filppula and Mikael Samuelsson. Kirk Maltby was up on the third line with Kris Draper and Dallas Drake and Darren McCarty worked on the fourth line with Jiri Hudler and Darren Helm. Mark Hartigan worked with the top line (Pavel Datsyuk and Henrik Zetterberg), which is a good sign that Holmstrom and/or Franzen will be in the lineup tonight.


Babcock tuumasi treenien jälkeen seuraavaa:

Coach Mike Babcock said after practice that "at this time of year, nobody's totally healthy. We plan on going with what we had in Game 1." In other words, some players may be banged up, but they'll all be in the lineup tonight ... probably.


Mielenkiintoista etten sanoisi.

Lähde -Red Wings Corner- http://redwingscorner.blogspot.com/
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
2-0

Huh olipas tasainen tämä Game 2.

Molemmat teki yhden YV maalin vaikka kummallekkin tarjottiin paikkoja useampaan YV maaliin.

Osgood oli kyllä So Good tänään. Samoin Turco pelasi hyvän pelin.

Helm teki siis uransa ensimmäisen maalinsa Detroit paidassa ja oli muutenkin todella hyvä.

Dallas oli tänään aivan eri planeetalta kuin Game 1 ja aiheuttikin jatkuvalla nopeudellaan vaikeuksia Detroitille. Hieman Dallasin hyvää esitystä varjostivat nämä lukuisat koiruudet joita nämä Dallasin pelaajat viljelivät kuten Turco, Ott ja Ribeiro ottelun lopussa.

3 pelistä tulee varmasti todellinen sota. Siitä pitävät varmasti huolen nuo viime hetken tapahtumat ja se että Dallasin on pakko ottaa nyt sarjan ensimmäinen voitto.

Lehtinen ilmeisesti loukkaantui kun Morrow tyrmäsi hänet 1 erässä vahingossa taklaustilanteessa. Olin myös näkeväni että Samuelsson pelasi 1 ketjussa Homerin paikalla pelin lopussa. Oliko Homerilla pikku vammaa vai pelasiko Sammy vain sitten muutaman tuplavaihdon 3 erän lopussa.

Tästä sitten matka jatkuu Dallasiin missä olisi hyvä ottaa 1 voitto 2 yrityksestä. Toki 2 voittoakin kelpaa!!!!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Down, down you go!!

Aseeton oli Dallas taas, kiitos Ozzien maalilla. 2-0 johtoasemasta on parhaat asetelmat lähteä Dallasiin. Kahden nähdyn konferenssifinaalin perusteella luotto joukkueeseen on vahva, mutta Dallas tulee varmasti petraamaan tähän mennessä nähdystä.

Ja olipahan täysin turhanpäiväinen huitaisu Mike Ribeirolta ottelun päätyttyä Chris Osgoodia kohtaan - kosto tai ei - ei tuollaisia koskaan ole mukava nähdä. Saa nähdä muistetaanko tuokin seuraavassa kohtaamisessa Red Wingsin puolelta..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aloitusympyrässä Dallasilla tuntuu olevan suuria vaikeuksia. Ekassa matsissa aloitukset meni 35-21 Detroitille, toisessa vielä selvemmin 39-16 (71%)

Muutama kommentti asiaan liittyen:

"Our three centermen were pretty average or below in face-offs,'' Mike Modano said of himself, Mike Ribeiro and Brad Richards. "When you're not starting with the puck it makes things difficult, difficult to get the puck back and create things from that offensively.''

Said Stars coach Dave Tippett: "When your top three centermen are all 30 percent in draws, you're chasing a lot from right there.''

"Instead of chasing the puck for 20 seconds it's nice to have it right away,'' Zetterberg said. "And most of the time if you win a lot of face-offs you take the momentum in the games.''
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jääkiekon säännöissä on kyllä jotain pahasti vikana, jos pelin loppumisen jälkeen tehdyistä kahdella kädellä suoritetuista mailalla huitaisuista ei rangaista mitenkään muuten kuin merkkaamalla jäähy pöytäkirjaan. Huotaisun suorittajana oli vielä ranskis, jonka tämän kauden Lady Byng voittaja pelitilanteessa liiskasi laitaa vasten kunnolla.

Vaikka Dallas oli huomattavasti ensimmäistä parempi peliä parempi, niin aika paljon saa joukkue vielä parantaa, jotta tästä tiukka sarja tulee. Aloitukset, erikoistilannepelaaminen (Detroitin alivoima oli huikeaa vaikka maaliin johtaneessa tilanteessa virheitä tehtiinkin). Turcon mailipelaaminen on todellakin huikeaa! Periaatteessa parikin lähes varmaan maalia esti sillä viime pelissä.

Ilman Lehtistä ja Ribeiroa Stars tulee olemaan ongelmissa, jälkimmäinen oli kuitenkin joukkueen hyökkääjistä parhaasta päästä. Toivottavasti Morrow malttaa säästellä taklauksiaan tulevissa peleissä ettei lopu joukkuekaveri kesken. Hagmanilla olisi ollut paikat taas pariin maaliin, harmi vain kun NHL:ssä ei pelata tyhjiin maaleihin, kuten Keenankin aikoinaan osuvasti havainnoi.

Datsyukin maalin hylkäämisen aiheuttaneen pelikatkon tuomio oli muuten tuomarivirhe. Ei tod. ollut käsisyöttö. Mistä muuten Franzenin aivotärähdys on tullut?

edit: mitä tulee tuohon Henkan mainitsemaan aloitusasiaan, niin milloin viimeksi on sentterin nähty 3 vs 5 alivoimalla voittavan aloituksen itselleen, ottavat kiekon rauhassa haltuun, tappavan jokusen sekunnin ennen kiekon lähettämistä rauhassa toiseen päätyyn? Zeta teki varmaan playoffs-historiaa tuossa. Vastaa lähes Bobby Orrin kiekon pitämistä minuutin putkeen 70-luvulla.
 
No kyllähän tuon tiesi, että tuossa käy vielä huonosti.

Ribeiron Dallas oli häviämässä NHL:n konferssifinaaleissa tiukkaa matsia ja lopussa Ribeiro koittaa vielä hätäisesti ajaa maalin taakse, mutta ajan loppuessa Osgood tahalleen provosoi vielä Ribeiroa. Ribeiro iskeekin aivan turhan kahden käden viikateiskun Osgoodin rintapanssariin, iskuvoimalla joka vastaa jonkun 14-vuotiaan pojan lämäriä. Näin ollen Osgood vielä tekee kuolemaa hetken ajan.

Molemmat teot täysin tuomittavia, mutta toivottavasti NHL huomio myös Osgoodin provosoinnin rangaistusta antaessaan.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Melkonen pelle tää maalivahtikin.

Mailanpäällä naamaan ja sitten kun ite saa pienen napautuksen niin dramaattinen kaatuminen ja makoilu.

Jos pelikieltoja jaetaan, niin molemmille.
 

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vaikka kentällä pyörikin naurettavia pellejä oma henkilökohtainen totaalirepeäminen tapahtui kun Datsyukin tutkavaroitin ilmoitti jälleen lähestyvästä täsmäohjuksesta ja hienosti ajoitettu väistö aiheutti pelin rajuimman kolarin...tilanteesta olisi voinut antaa melkeinpä jäähyn, kentällä näkyi sen mällin jälkeen niin paljon kyllä "tähtiä".

Asiantuntijat ovat sanoneet Dallasin ainoan mahdollisuuden olevan taklauspelin koventamisen Detroitin tähtipelaajiin mutta eilinen oli hyvä esimerkki sen vaikeudesta, pahimmillaan pelaat itsesi pois kokonaan kun kohde väistääkin. Youtubessa löytyy nimenomaan Datsyukilta muitakin vastaavia missä vastustajat telovat toisensa, eli kyllä tuota on harjoiteltu.

Ribeiro sai pelirangaistuksen ottelun loputtua...tarkoittaako tämä automaattisesti ainakin seuraavaa ottelua katsomossa, vaikka kurinpitotoimikunta ei asiaan puuttuisikaan sen enempää?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Toivottavasti ei tule kenellekään rangaistuksia, aivan turha episodi ja turhaa vääntöä.

mutta toivottavasti NHL huomio myös Osgoodin provosoinnin rangaistusta antaessaan.

Mietippä vähän. Oli Osgoodilla provoa tai ei niin tiedätkö miksi Osgood teki sen? Ei, en ole kysynyt asiaa "Ozzilta", mutta vertaan tuota heittäytymistä samaan kuin mitä tapahtuu aina kun jääkiekossa korkea maila osuu pelaajaa kasvoihin ja pelaaja heittää hanskat kahdeksan metrin korkeuteen ja heittäytyy kuolemaa tehden jäähän. Nyt varmaan lähti puolet hampaista irti ja poskessa on kahdeksan sentin haava? Ei.

= tämän "teatterin" tarkoituksena on varmistaa, että tuomarit huomasivat jotain tapahtuneen ja peli laitetaan poikki.

Ps. Aika mahtava pommi Drakelta heti pelin alussa, kohteena "juniori" Robidas.

Ps2. Miksei kukaan puhu mitään ensimmäisen ottelun Turcon potkusta kohteena Zetterberg?

EDIT = Lisätään vielä sen verran, että ihmettelen myös miksei Ottin sucker punchista kukaan ole kirjoittanut mitään, tässä kohteena oli Kris Draper.
 
Viimeksi muokattu:

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ps2. Miksei kukaan puhu mitään ensimmäisen ottelun Turcon potkusta kohteena Zetterberg?

Nimenomaan ja miksei tuomarit puuttuneet Turcon maalinsiirto-operaatioon 2 pelissä. Miehestä alkaa pikku hiljaa kehkeytyä Royn kaltainen inhokki. Ainoa pysti jonka Turco ansaitsisi tuosta suorituksesta on Golden Raspberry. Mailapeli kyllä toimii todella upeasti, pakko antaa miehelle kredittiä siitä. Tosin hieman ihmetyttää miksei tuomarit vihellä jäähyä vaikka Turco välillä näytti seikkailevan kulmassa, jonne ei käsittääkseni maalivahti saa mennä vai onko sääntöjä taas muutettu? JLA pysyy ikuisesti Turcolle synkkänä paikkana ja Detroit tuulimyllynä.

Ribeiron huitaisu rikkoi lähes kaikkia jääkiekon kirjoitettuja ja kirjoittamattomia sääntöjä. Eniten ärsytti se ettei se tapahtunut peliajalla vaan hävityn ottelun jälkeen. Pannaan vaan koko mies tai sitten saa D-Mac "maalata" uuden taulun pukukopin seinälle!

Tässä vielä muutama havainto pelaajista:
Drake on kyllä selvä päivitys tuohon uuteen GrindLineen. Mies on ollut todella hyvä tuossa Draperin rinnalla ja oikeastaan koko ketju on nostanut tasoaan runkosarjaan nähden merkittävästi. Uusi neloskenttä näytti olevan ihan hyvässä iskussa. Helm parantaa koko ajan otteitaan ja kun Hudlerkin on päässyt hyvään pelivireeseen niin mikäs siinä D-Mac ei ole vielä ihan näyttänyt sitä mitä parhaimmillaan on ollut. Cleary on parantanut otteitaan myös koko ajan ja sopi hyvin Flipperin ja Samuelssonin ketjuun. Valtteri hankki taas hyvin yhden jäähyn ja sai uskomattomat peliminuutit kasaan. Toivottavasti Muuli palaa seuraavaan peliin, silllä Turcon eteen on pakko saada lisää lihaa. Ilmeisesti Homerkaan ei ole ihan 100% kunnossa, joten tuota vastuuta on pakko saada jaettua. Luulisin ettei Babcock halunnut riskeerata mitään Franzenin kohdalla koska tiesi että vierassa miestä todella tarvitaan.

Nyt alkaa kyllä todella tuntua siltä että Chelios pelaa Detroitissa viimeistä kauttaan. Turhat jäähyt ovat osoitus siitä ettei vire ole ihan enää entisensä. Tämä on todella harmi sillä vielä runkosarjassa peli kulki hyvin. En silti välttämättä haluaisi Liljaa kentälle sähläämään, sillä lähes joka pelissä miehelle sattuu joku virhe, josta vastustaja iskee maalin. Lebda on puolestaan parantanut puolustuspelaamistaan ja on pelannutkin enemmän puolustavassa roolissa kuin esim. Nashville-sarjassa. Loistavat kiekon kuljetukset hyökkäysalueelle ovat vähentyneet merkittävästi. Rafalski on puolestaan omassa päässä ollut hämmästyttävän huono.

Osgood pelaa kyllä todella varmasti ja jäätävän rauhallisesti. Oikeastaan tätä on lupaillut jo miehen nöyrä asenne hyväksyä koko kauden ajan kakkosveskarin rooli Hasekin varjossa ja omalla hyvällä pelaamisella näyttää kuka on joukkueen todellinen ykkösmaalivahti. Aivan loistavaa kuinka täysi JLA on näyttänyt millaista suosiota mies tätä nykyä Hockeytownissa nauttii.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Franzen ei pelannut ilmeisesti loukkaantumisen takia. Onko kellään tietoa tuon loukkaantumisen vakavuudesta?

Katsoin sen koosteen tänään ja minusta se Osgoodin juttu oli silkka vahinko. Ribeiron vastaisku oli kyllä yliampuva kosto. Toivottavasti tosiaan Ribeiro saa vähintään yhden pelin ottelukiellon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös