Eli voimme olettaa Damonin olevan pelimies, toisin kuin jotkut täällä jotka ottaisivat mieluummin nuo Mestikseen hakeutuneet ulkomaalaisvahvistukset.
Kukaan ei varsinaisesti kai ole epäillyt etteikö Damon periaatteessa voisi ihan pelimies ollakin, ainakin siis suhteessa näihin Mestiksen pohjoisamerikkalaisiin, mutta itse en ainakaan mitään kovin suurta etumatkaa esimerkiksi juuri Collinsiin, Dickensoniin tai jopa SaPKon Contoisiin näe, kun katselee pelaajien uria kokonaisuudessaan. Vielä, kun mukaan lisää oletetut korvaukset mitä pelaajille maksataan, niin hinta-laatu-suhteista voi olla montaa mieltä.
Damon on 28-vuotiaana pelannut vasta kaksi kautta aikuisten sarjoissa, joista jälkimmäinen toki pisteiden valossa onnistunut, ja on ensimmäistä kertaa urallaan Pohjois-Amerikan kaukaloiden ulkopuolella. Mies pelasi vahvassa Mainen yliopiston joukkueessa ihan kiitettävän yliopistouran olematta kuitenkaan millään muotoa minkäänlainen tähtipelaaja sarjan mittakaavassa. Puheiden mukaan hyvä kahdensuunnanpelaaja, mutta toisaalta puheissa vilahtelee vaikeahko persoona ja jutellut haluavansa tulla Eurooppaan rahan perässä, jos AHL-portit eivät aukene. Ota noista nyt selvää sitten mikä on totta ja mikä ei. Ei NHL-varausta eikä muita varsinaisia henkilökohtaisia saavutuksia.
Kaksikymmentäkuusi vuotta pian täyttävä Lou Dickenson pelasi junioriuransa OHL:n tuon ajan heikoimassa joukkueessa, ollen kuitenkin yhdessä Jason Spezzan kanssa joukkueen ainoita valopilkkuja. Vaikka seura olikin heikko, nähtiin Loun
potentiaali NHL-seurojen osalta kovana vaikka varausta saatiin lopulta odottaa neljännelle kierrokselle asti. Nopea ja taitava Dickenson ei ilmeisesti ollut kuitenkaan henkisesti kypsä NHL-uran vaatimalle työnteolle, kuten netin syöväreistä löytyvät kirjoitukset hieman viittaavat.
HFboards kirjoitti:
He has the talent to make it, he just wasn't mature enough at that time. Didn't take it seriously enough.
Ilmeisesti uudet kokemukset Euroopasta kiinnostivat miestä enemmän ja viimeisen viiden vuoden aikana mies esitellyt taitojaan Allsvenskanista Slovenian liigaan. Reissujen väliset ECHL-visiitit ovat tuoneet kaksi valintaa sarjan tähdistöotteluun. Kaksi enemmän kuin Damonilla muuten vaikka Derek takoikin viime vuonna tehoja täydet 0,36 pistettä/peli Dickensonia enemmän, kun miehet samaa sarjaa tahkosivat. Noh, pistescouttaukselle voi jokainen suhtautua miten haluaa. Ollut useimmissa edustamissaan joukkueissaan ilmeisen suosittu kaveri kannattajien keskuudessa peliesitystensä ja rennon persoonansa takia ja vaikuttaa muutoinkin olevan sekä pelaajana että ihmisenä ilmeisen
vastakohtainen Damoniin verrattuna. Kumman etu se sitten on, en tiedä.
25-vuotias Sean Collins teki NHL-varauksen tuottaneesta tulokaskaudestaan alkaen todella kovaa tulosta (Paras kausi: 42gp 56p / Damon: 40 gp / 35p) New Hampshiren joukkueessa ja ennen kaikkea yliopistoura huipentui 2005 Hobey Baker-ehdokkuuteen maan parhaaksi yliopistopelaajaksi. Vaikka voittoa ei tullut, Collins sai paikan New Hampshiren kautta aikojen All-American-kunniagalleriassa vain 24 pelaajan joukosta esimerkiksi Ty Conklinin, Mark Mowersin, Darren Haydarin ja Jason Krogin rinnalta. NHL-ura ei kuitenkaan auennut ja mies on seilannut AHL:n ja ECHL:n väliä viimeiset kolme kautta. Pisteitä 208 ottelussa on kertynyt mukavaa 1,2 pinnan ottelutahtia sarjan heikoimpiin kuuluvassa Wheelingin joukkueessa. Kolmen peräkkäisen sisäisen pistepörssivoiton lisäksi mies valittiin 2006 sarjan tähdistöotteluun. Ensimmäistä kertaa Euroopassa.
SaPKon 26-vuotiaasta Contoisista en taida sen enempää kirjoitta kuin, että miehellä on kahdelta ECHL-kaudelta taskussaan ihan mukavat 40 maalia (Damonilla 45). Ja pelasihan mies myös keväällä tähdistöottelussa ja liikutti 185cm/88kg-kokoista varttaan tapahtuman yhteydessä järjestetyssä nopeusluistelukisassa sen verran vauhdikkaasti, että nappasi voiton kyseisestä hupailusta. SaPKo joutui suostumaan miehen sopimuksessa liigapykälään, koska kiinnostusta oli myös sieltä suunnasta ja kaveri on Savonlinnassa ilmeisesti antamassa näyttöjä ensisijaisesti liigaan päin. Seuroja voi jokainen miettiä..
Ovathan nuo jutut nyt ehkä hieman kärjistäen kirjoitettuja, mutta silti minulle ei täysin aukene miksi nämä Mestiksessä aloittavat kaverit olisivat lähtökohtaisesti tasoltaan
selkäesti Damonia jäljessä. Se ei tarkoita sitä etteivätkö voisi olla, koska yhtään sarjapeliä ei ole kenelläkään takana.
Toisaalta täällä on tuotu myös esiin Mestiksen ja liigan suuri tasollinen ero ja tähän suhteutettuna Damonin kaltainen kaveri liigajoukkueen ykkössentterinä(?) tuntuu hieman erikoiselta.
Toivotaan kaikille kuitenkin onnistumisia sarjasta riippumatta.