Dallas Stars (4.) – Calgary Flames (8.), Läntisen konferenssin 1. kierros

  • 11 656
  • 61

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Noniin, sitten varsinaisiin playoffeihin! Rosterit taitavat näyttää kuta kuinkin tältä:

Stars:
Benn - Hintz - Seguin
Jänmark - Pavelski - Radulov
Gurianov - Dickinson - Perry
Cogliano - Faksa - Comeau

Lindell - Klingberg
Oleksiak - Heiskanen
Sekera - Johns

Bishop
Khudobin

Flames:
Gaudreau - Monahan - Lindholm
Tkachuk - Backlund - Mangiapane
Lucic - Bennett - Dubé
Jankowski - Ryan - Rieder

Giordano - Brodie
Hanifin - Andersson
Forbort - Gustafsson

Talbot
Rittich

Dallas Stars siis kaatoi kuin kaatoikin viimeisessä Round Robin -matsissa St. Louis Bluesin, jonka myötä tämä sarja sai lopullisen sinettinsä. Tuossa tulikin pelin tiimellyksessä paneuduttua Bluesiin enemmän, kun Starsin alku oli aika huono, eikä pelin edetessäkään meinannut kiekko maaliin löytyä. Noh, vikalla minuutilla tasoihin ja rankkareilla ohi, heh. Asetelmat ovat tietysti sellaiset, että Starsia voidaan pitää tämän sarjan suosikkina, vaikka Round Robin -peleistä oli vähän kritiikkiä sadellut. Noiden matsien painoarvoa voidaan sitten analysoida hiukan myöhemmin, jahka jokainen niitä pelejä pelannut on aloittanut playoff-taipaleensa. Lännen puolen voimasuhteita pohtiessa Stars taitaa sijoittautua nelossuosikiksi, kun Avs ja Vegas ovat nykyotteilla ne kovimmat hepat, ja Blues tietenkin puolustavana mestarina heti siinä vanavedessä.

Flamesin puolelta tästä saatiin nyt mukava haaste, kun Flames raivasi Jetsin tieltään lopulta 3-1 -voitoin. Vaikka tuota sarjaa ei ehkä voi aidoksi playoff-sarjaksi luokitella, niin se oli ensimmäinen post-season -sarjavoitto Flamesille sitten sen v. 2015 Canucks-sarjan, joten tätä fiilistä olikin saatu jonkin aikaa odottaa. Jos viime vuonna Flames poltti runkosarjassa muut lännen porukat tieltään ja eteni konferenssivoittajaksi, niin kausi päättyi todella karmeaan pettymykseen Avalanchen käsittelyssä. Siinä sai tehdä aika kovanlaisen reality checkin, ja tähän käynnissä olevaan kauteen sai lähteä Flames-fanille tuttuun tapaan aika nöyrin mielin. Nyt tilanne on täysin erilainen mitä viime keväänä: Flames on ennakkoon altavastaaja, ja lisäksi nuo parjatut post-season -flopit Monahan ja Gaudreau pelasivat tuloksellisesti ihan hyvin Jets-sarjassa. Tasakentällisin ykkösvitja ei esittänyt mitään ihmeitä, mutta oma pää pysyi kuitenkin puhtaana, ja pari maalia herrat värkkäsivät myös 5vs5-pelissä, joten hirveää määrää lokaa ei tarvitse ainakaan vielä sinne suuntaan kaataa. YV-pelikin oli sarjan aikana aika hyvää, josta yksi iso kiitos viivaan Erik Gustafssonille, joka on selkeästi parempi yv-pakki kuin sitä viulua useamman kauden soittanut Flames-kapteeni Mark Giordano.

Jets-sarjasta kaikkein positiivisimmassa mielessä on nostettava näitä middle-six -osaston pelaajia: sieltä suunnalta Tkachuk hankki pirusti ylivoimia, muttei kuluttanut itse jäähypenkkiä. Dubé oli energinen, ja tuon kolmosketjun toinen laituri Lucic pääsi pisteille jokaisessa pelissä. TOP3-hyökkääjiksi tuosta sarjasta nostan kuitenkin Mikael Backlundin, Andrew Mangiapanen sekä Sam Bennettin. Backlund on toisen ruotsalaisen, Elias Lindholmin ohella mielestäni Flamesin paras ”200ft-pelaaja”, joka tekee kaikenlaista hyvää siellä kentällä. Viime keväänä mies joutui pelaamaan miltei koko sarjan Nathan MacKinnonia vastaan, joten Jets-sarjassa haaste oli inhimillisempi, ja sama pätee myös tähän Stars-sarjaan, jossa ei tarvitse ihan vastaavalle supertähdelle olla kansitakkina (yhtään Seguinia ja kumppaneja väheksymättä). Mangiapanen karvaus- ja päätypelaaminen sekä duunimäärä olivat puolestaan tämän nuorukaisen ehdottomia valtteja Jetsiä vastaan. Bennett taasen oli se vanha tuttu playoff-Bennett, joka tuntuu olevan joka kerta erilainen pelaaja kuin runkosarja-Bennett. Useampia hyviä taklauksia tuossa Flamesin energiaketjussa (kyllä, energiaketjussa, vaikka Lucicia ei luistelun puolesta sillä termillä voi kutsua), ja tuntuisi nyt siltä, että mies on parempi sentterinä kuin laiturina. Pakiston puolelta nostaisin esiin TJ Brodien ja Rasmus Anderssonin, jotka olivat Flamesin parhaimmistoa sillä osastolla. Ei mitään näkyvää kiekollista supertaiteilua, mutta todella varmaa peliä noin muuten. Brodie on pelannut tämän kauden muutenkin paremmin kuin 18/19 kaudella, ja vastaavasti Anderssonin osalta on sanottava, että tuntuu aina tekevän pakkiparistaan paremman pelaajan kuin mitä on totuttu. Nyt kyse on siis Hanifinista, jonka tekeminen hitaamman Hamonicin parina näytti selkeästi huonommalta, mitä tuossa ruotsalaisen rinnalla.

Jos taasen haetaan niitä nimiä, joilla on vielä varaa nostaa tasoa, niin ehkäpä kapteeni Giordanolta voisi odottaa vähän parempaa kokonaisvaltaista panosta. Näkyvästi kukaan ei ollut mitenkään paska Jetsiä vastaan, mutta Giordano oli ehkä vähän vaisu offensiivisesti tarkasteltuna, ja kyllä sitä ykköseltäkin toivoisi vielä hieman vaarallisempaa peliä 5vs5-pelissä. Uskoisin myös, että Tkachukillakin on vielä kykyjä nostaa peliään. Kurinalaisuus on tietysti myös yksi asia, joka meni pahasti reisille siinä Flamesin ainoassa tappiopelissä tuossa Jets-sarjassa. Tämän ohella peleihin valmistautuminen on ollut jo runkosarjasta lähtien Flamesin yksi akilleen kantapää, ja tuossa Jets-sarjassakin ainoastaan viimeisessä pelissä Flames oli ottelun avausmaalin tekijä.

Alla olevat asiat nousivat itselleni ensimmäisenä mieleen, kun pohditaan sitä, mitä tämä sarja tarjoaa:
  • Missä on Starsin ja toisaalta Flamesin iskunpaikat? Löytyykö tuolta Starsin loppujen lopuksi suht tasavahvasta rosterista varsinaisia selviä heikkoja palasia, joihin Flames onnistuisi iskemään? Runkosarjakeskinäisiä kun viime vuosilta muistelee, niin aika tasaista on ollut (muistetaan toki, että niillä aiemmilla keskinäisillä ei tähän vaiheeseen tultaessa ole mitään väliä). Se nyt on ainakin jäänyt meikäläiselle aika vahvasti mieleen, että Ben Bishop on varmaan kaikista maalivahdeista ollut isoin mörkö Flamesilla viimeisen muutaman kauden ajalta. Yksittäisistä kenttäpelaajista tulee ehdottomasti positiivisessa valossa ensimmäisenä mieleen Miro Heiskanen, joka oli ainakin tuossa Round Robinin Stars-Blues -pelissä paras kenttäpelaaja. Suomalaiset näkyivät muutenkin aika positiivisessa valossa, mitä nyt Hintz kunnostautui tuhlaajapoikana. Sitten on jyrä-Benn, jolle tuli vähän ansaitustikin kritiikkiä mm. ylivoimapelissä toisessa erässä (toisaalta oli sen jälkeen jo selvästi nälkäisempi, eli tuossakin varmaan näkyi nämä Round Robin -pelien mitättömyydet vrt. oikeisiin playoff-peleihin). Puhdasta yksilötaitoa on aika paljon tuossa nipussa myös, ja sitä sirkusta tietysti johtaa Tyler Seguin, venäläiset Radulov ja Gurianov vanavedessään. Joe Pavelskin merkitys lienee myös varsin iso. Ja kun neloseenkin on laittaa luotettavan oloista haalariosaston miestä Coglianon ja Faksan johdolla, niin siinä paperivertailussa Stars vie pidemmän korren Calgaryn Jankowskiin ja Riederiin nähden, vaikka keskikaistalla Ryanissa onkin sellainen sveitsiläinen linkkari. Starsin alakertaa pidän aika laadukkaana, ja Heiskanen on ennakkoon tämän sarjan paras pakki, vaikka Giordano onkin puolustava Norris-voittaja. Heiskasen ja Klingbergin vanavedessä siellä on monta isoa puolustusorientoitunutta pakkia, joten tässäkin suhteessa Flamesin vahvalle päätypelille Jets-sarjasta tulee useampaa astetta kovempi haaste vastaan. Materiaaliero tässä sarjassa ei ole kuitenkaan mielestäni mikään hirveä, joten odotan itse melko tasaisia pelejä.
  • Fyysinen puoli ja kovuus. Flames oli Jets-sarjassa tällä osastolla vastustajaa edellä, ja tällä osastolla näen muutenkin joukkueen vahvuudet. Starsiltakin löytyy kyllä ihan hyvin noita fyysiseen peliin pystyviä kavereita. Flamesilla on heittää etunenässä Tkachuk, Bennett, Lucic, Forbort sekä Giordano, ja vastaavasti Starsilla Benn, Perry, Oleksiak ja Johns. Jotenkin luulen, että Tkachukin ja Perryn tiet tulevat kohtaamaan ainakin pariin otteeseen pienessä nahinamielessä. Eli toivottavasti myös fyysistä puolta nähdään rutkasti tässä sarjassa.
  • Erikoistilannepelaaminen. Flames sai nämä osastot aika hyvään jamaan Jets-sarjassa, mikä myös pitkälti avitti tuon sarjan klaaraamisessa. Toki Jetsiltä meni ykkösylivoima täysin uusiksi heti alkajaisiksi, eikä Winnipeg ollut runkosarjassakaan alivoimalla mikään huippunippu, joten nuo numerot pienellä otannalla voivat hiukan mairitella Flamesia. Toki ylivoima toimi runkosarjassakin aika ajoin ihan jees. Starsilla oli ennen koronataukoa runkosarjastatseja vilkuillen aika lailla yhtä tehokas ylivoima kuin Flamesilla, ja av taisi olla hiukan perässä siellä alemman keskikastin tuntumassa. Starsilta löytyy kyllä rosterista useampi hyvä ylivoimapelaaja, mainittakoon erityisesti Pavelskin taidot ohjata kiekkoja maaliin, sekä Heiskasen ja Klingbergin roolit yv-pakkeina. Saa nähdä, miten tämä paletti lähtee purkautumaan.
  • Bowness vs Ward. Joukkueissa on tältä kaudelta aika samanlaiset kehityskaaret, ja toisaalta hyvinkin erilaiset. Nimittäin molemmilta lähti päävalmentajat vaihtoon, käytännössä kentän ulkopuolisten asioiden takia. Flamesin Peters oli rasismikohun keskellä, ja Starsin Montgomery oli ajautunut alkoholin pirulaisen kautta sivuraiteille. Starsillahan ei pelitavallisesti ollut suuria ongelmia noiden potkujen aikaan, ja sikäli se oli ikävä särö Starsin kaudelle, että Montgomerysta jouduttiin luopumaan. Flamesilla sen sijaan tilanne oli erilainen: Petersin alaisuudessa oltiin menty loppusyksyllä melko heikoilla otteilla, ja voisi sanoa, että tuo kohu tuli kreivin aikaan. Wardin astuessa päävastuuseen peli nimittäin rentoutui ja parani jonkin verran, jonka myötä myös runkosarjassa nähtiin käännös parempaan. Bowness taitaa olla vähän enemmän vanhaa liittoa, kun on jo lähes kolme vuosikymmentä sitten ollut NHL-seurassa päävalmentajana. Ward sen sijaan on uransa ensimmäistä kautta päävalmentajan saappaissa, ja molemmat miehet ovat siis "interim coach" -leimoilla penkkien takana. Tästä sarjasta toinen joukkue luonnollisesti jatkaa, joten jatkaako myös voittajajoukkueen pääkäskijä saamalla vakipestin nykyhommastaan?
  • Yksi kliseinen asia lisää: maalivahtipeli. Bishop vs. Talbot näyttäisi olevan, tosin Bishop oli ”unfit to play” viimeisimmässä Stars-pelissä. Flamesin mahdollisuuksia parantaa huomattavasti se, mikäli Talbot pystyisi jatkamaan Jets-sarjan aika takuuvarmalla tasolla. Bishopista tulikin jo sanottua, että on tuntunut olevan aikamoinen muuri näin Flames-fanin näkökulmasta, joten sen muurin murtamista tältä sarjalta toivotaan. Ellei sitten tuo loukki ole sellainen, että luotettava backup Anton Khudobin pääsee tositoimiin.
Pelipäivät:
#1: 12.8. klo 00.30
#2: 14.8. klo 05.30
#3: 15.8. klo 05.30
#4: 16.8. klo 21.00
#5: 19.8. klo xx.xx (tarvittaessa)
#6: 21.8. klo xx.xx (tarvittaessa)
#7: 23.8. klo xx.xx (tarvittaessa)

@NIN, @M10, @Alamummo, @Breeze Harbour ja muut Starsista paremmin tietävät avannevat sitä puolta vielä paremmin. Nyt pitäisi ainakin sieltä kaverin puolelta tulla enemmän materiaalia kuin tuossa Jets-sarjassa.

E: Pakko linkata vielä tämä, liittyen tuohon Tkachuk-Perry -asetelmaan:


 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jos Dallas on yhtä uninen tässä sarjassa kuin round robin -peleissä, niin jengi lähtee äkkiä kotiin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Hieno avausviesti @Uniquewn, yritetään kompata täältä tähtilaivaston leiristä muutamia kommentteja.

Fyysinen puoli ja kovuus. Tässä on ehkä ottelusarjan mielenkiintoisin osuus. Flames-nutussa puree hammassuojiaan yksi tämän hetken suosikkipelaajistani (kuten oli isänsäkin) eli Tkachuk. Jotkut nuorukaista inhoavat ja toki odotan verenpaineeni nousevan ottelusarjan edetessä Tkachukin otteita katsoessani, mutta pidän kaverin asenteesta ja pelityylistä. Ei jätä kylmäksi. Vaikea nähdä, että Starsin puolelta vastaavaa pelaajaa löytyy. Prime Time Perry olisi voinut ehkä olla samantasoinen hämmentäjä, mutta ei ole ainakaan tämän kauden aikana yhtä tyhmää taklausta lukuunottamatta samaa santapaperia tarjoillut. Kovaan peliin ei Starsin nipusta juurikaan Bennin ja Oleksiakin lisäksi ole tarjokkaita kuin korkeintaan Johns, mutta kaveri on valitettavasti yhden aivotärähdyksen päässä uran finaalista, joten nyrkkihippasille on turha lähteä. Benn pahimmillaan ja parhaimmillaan onkin sitten yksi liigan kovimmista, joten Flamesin kannattaa toivoa, että Länsi-Kanadan karhu pysyy unilla. Faksakin on päässyt välillä kivasti vastustajiensa ihon alle. Oman pään luutana toiminut Polak jättäytyi näistä karkeloista sivuun, joten jonkun muun on pystyttävä tarjoamaan makuupaikat Bishopin edessä.

Puolustus. Tähän tuskin kumpikaan joukkue kaatuu. Starsilla on paras puolustuskuusikko sitten 2000-luvun alun ja Calgarylla puolestaan mm. hallitseva Norris-voittaja. Tästä syystä veikkaan ja pelkään, että vähämaalinen ja jatkoaikoja tarjoava ottelusarja on luvassa. Heiskaselle on luvassa isoa roolia ja on jo tänä syksynä osoittanutkin olevansa ykköspakki kiekollisena. Kyllä ne kiekot vielä löytävät tiensä maaliinkin Mirolla.

Hyökkäys. Pahoinvointiin saakka on puitu viime aikoina Dallasin ruudin märkyyttä, hyökkäyspelin impotenssia ja luokattomuutta. Bownesin pelisysteemi on se mikä se on, eikä se tässä kohtaa muutu. Stars-pelaajien pitää saada sihti kohdalleen ja sillä siisti. Muuten tulee noutaja. Gurianov ja Hintz pystyvät nopeudellaan ratkomaan otteluita, jos vaan valmentaja antaa heille mahdollisuuden. Toivottavasti Seguin, Benn ja Radulov vaivautuvat paikalle. Pavelski ja Perrykin voisivat näyttää pudotuspelikokemustaan positiivisessa valossa. Aika lailla yössä Jets-sarjan alkupuolella viilettivät Monahan ja Gaudreaukin, mutta se ei varmaan kokeneempia Flames-faneja yllättänyt. Toisaalta Lucicilta kukaan ei varmaan mitään odottanut, mihin nähden Jets-sarjan 2. paras pistemies oli positiivinen yllätys.

Maalivahtipeli. Olin hieman yllättynyt, kun Jets-sarjassa Talbot oli saanut ykkösen roolin. Olin jostain syystä ajatellut, että Rittich olisi napannut päätorjujan roolin. Jos Bishop on saanut itsensä parsittua kasaan ja saa otteluiden ensimmäisen laukauksen kiinni, näkisin että tässä olisi edge Starsilla. Turhan monta jossittelua kuitenkin tuossa lauseessa on. Khudobin toki on hiton hyvä paikkaaja, mutta silti uskon ja odotan Bishopin aloittavan.

Veikkaus: Jannmark saa ottelusarjassa 4 läpiajoa, muttei upota niistä yhdestäkään. Toivottavasti ei ratkea siihen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä tuohon hyvään avausviestiin ole juurikaan mitään lisättävää Flamesin osalta, mutta yritetään nyt kuitenkin laittaa jotain.

Odotan aika tasaista sarjaa, johon Stars mielestäni lähtee lievänä ennakkosuosikkina. Joukkueiden väliset matsit ovat olleet runkosarjassa usein aika puuduttavaa seurattavaa, joten toivottavasti nyt olisi mukana kunnolla edes fyysistä peliä. Flames ainakin tarjosi sitä Jetsiä vastaan.

Olen myös samaa mieltä siitä, että juuri Bishop on ollut kaikista liigan maalivahdeista Flamesille se vaikeimmin ohitettava. Pahin skenaario Flames-fanien kohdalla onkin juuri se, että jos/kun Flames päästää aina sen ekan maalin ja sen jälkeen hakkaa päätään Bishop-muuriin. Mv-peli voi muutenkin olla tässä sarjassa se kaikista merkittävin osa-alue.

Itse ainakin tulen kiinnittämään aika paljon huomiota pariin Benn ja Brodie. Brodie pelasi hyvin Jetsiä vastaan, mutta on mielestäni ollut usein ongelmissa juuri Bennin tyylisten pelaajien kanssa, joiden fyysisyyteen ei oikein pysty vastaamaan muuten kuin ottamalla jäähyjä.

Flamesin osalta siis toivon fyysistä peliä, turhat jäähyt ja ylihyökkääminen pois ja Talbot pystyisi pelaamaan edes lähellä Bishopin tasoa. Marginaalit tulevat todennäköisesti olemaan pienet, joten virheisiin ei olisi oikein varaa.
 

M10

Jäsen
Hieno avausviesti @Uniquewn, yritetään kompata täältä tähtilaivaston leiristä muutamia kommentteja.

Fyysinen puoli ja kovuus. Kovaan peliin ei Starsin nipusta juurikaan Bennin ja Oleksiakin lisäksi ole tarjokkaita kuin korkeintaan Johns

Hyvä analyysi kaiken kaikkiaan, mutta nostaisin tässä kohtaa esiin nimen Blake Comeau, joka pelaa kovaa ja jakaa yllättävän kovia niittejä.
 

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Itse nostaisin Anton Khudobinin ylös. Bishop jos pelaa samalla tasolla jolla on pelannut tammikuusta lähtien niin voi olla että Khudobin ottaa ykkösvahdin vastuun. Bishopilla on varsinkin pienestä kulmasta lähtevät laukaukset jonkinlaista myrkkyä ja tietysti liikaa pelaa kiekkoa maalin takaa jossa Flamesilla on mahdollisuudet karvata kiekkoa niistä ja tehdä helppoja. Khudobinilla taas pelityyli on vähän samanlainen kuin Antti Niemellä eli hieman ylipelaamista ja turhaa pomppimista mutta pelannut koko kauden hyvällä tasolla joten uskoisin hänen ottavan näissä peleissä ykkösen paikan jos Bishopille menee muutama helppo.

Kyllä silti pidän Starsia pienoisena suosikkina koska runkosarjassa viime vuosina Flames on sopinut Starsille vastustajana mutta Flamesilla on mahdollisuudet yllättää jos pelaa samalla tasolla kuin Jets sarjassa.

Edit. Kijoitusvirheet korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Dobby tai Bish - molemmat kelpaavat. Kunhan vaan oppisivat olemaan päästämättä ensimmäistä vastustajan vetoa sisään. Sitä saa aina pelätä.

Sarjasta tulee epäilemättä ärsyttävä ja viihdyttävä jo ihan Matthew Tkachukin ansiosta. Toivottavasti hän ei onnistu telomaan "vahingossa" ketään Starsin kärkipelaajaa, tähtäin on varmaan jo kohdistettuna. Ja saahan hän pelata esikuvaansa vastaan. Tuo @Uniquewn in linkittämä twiitti on aivan priceless!

Veikkaan Starsin pungertavan tästä itsensä jatkoon seitsemässä pelissä, mutta vain jos maalinteko onnistuu edes siedettävällä tasolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Starsilla on nyt varsin lupaava 2-6-2 viimeseen kymmeneen peliin robinit ja runkosarjat mukaanlukien. Näissä tehtynä hulppeat 18maalia. Toivottavasti se, jokin lukko nyt aukeaisi ja peli alkaisi kulkemaan...

Odotukset ovat siis korkealla! Toki kaikkea voi tapahtua, mutta pahoin pelkään Calgaryn vievän tämän sarjan ja rumasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Joo, hyvää keskustelua jo täällä käynnissä.

Noita ennakoita lueskellessa tuli myös esiin, että joukkueilla on melko vähän "rivalry" tyyppistä historiaa toistensa kanssa(eikä varsinkaan pleijareissa), mutta tunnetta tuskin tulee puuttumaan kiitos muutamien avainpelaajien.

Samaa mieltä olen myös edellisten kanssa, että maalivahtipelissä voi olla ratkaiseva ero joukkueiden välillä. Suuntaan tai toiseen.
Flames kykeni Jetsiä vastaan nousemaan takaa ohi 2/4 pelissä, joten se avausmaalin päästäminen ei onneksi koitunut kohtaloksi. Jos siitä olis vaikka tullu vähän itseluottamusta.

Kukaan ei muuten vielä nostanu sitä faktaa esiin, että Flames on hävinnyt ottelusarjan toisen pelin jo ties kuinka pitkään. Flames olla on koko ajan joku tälläinen ihme putki päällä(Anaheimin vierastappiot jne.)
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vähissä on ollut ilonaiheet Starsia seuraavilla viime aikoina, jos runkosarjan viimeiset pelit lasketaan myös mukaan. Pessimistinä lähden tähänkin sarjaan, koska Starsin hyökkäyspeli on niin ponnetonta. Jääkiekon musta aukko, eli Starsin ns. ykkösketju on imenyt tehot myös muista, ml. Hintz ja Gurianov. Tai sitten se on Bonesin ansiota sekin. Pavelskilta ei kuulemma tehoja kannata ennen pleijareita odottaakaan, joten annetaan tuolle myytille mahdollisuus. On mulla toki hiukan positiivistakin sanottavaa. Miro on mielestäni ottanut taas pienen askelen eteenpäin kohti supertähteyttä ja ottaa sitä hyökkäysvastuuta, mitä noilla taidoilla pitääkin tehdä. Osaisi vaan laukoa muualle kuin logoon, niin alkaisi tulla maaalejain. Ja vanha pieru Perry on minusta ollut pirteämpi kuin ennen taukoa.

Hyvin ne puolustavat ja molari-tandemiin voi luottaa. Mutta voittoihin vaaditaan maaleja. 24 ja 34 samaan ketjuun, 47 ja 91 pysykööt kaukana. 14 saa synninpäästön, liigan pelottavin tuijotus ja tarvittaessa mättää myös.

Se on muuten Janmark, aa:lla. Tiedoksi myös suomalaisselostajille, jos tätä luette. "Jaanmark", ei "Jäänmaak".
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Eka matsista kuokkaan 2-3, mutta enemmän kirvelee ehkä Johnsin mahdollinen loukki. Johnsin viimeinen vaihto oli noin 2:30 ennen 2. erän loppua ja hän laukoi rannarin kohti Talbotia ja Lucic taklasi tämän jälkeen. Isku ei osunut päähän eikä ollut kovin voimakas töötti muutenkaan, mutta kyllähän kaverin loukkaantumishistorialla aina vähän jänksättää, että näinkö ollaan taas post-concussion-helvetissä.

Sekeralla on tiedossa lupaava ura merimerkkinä sen jälkeen kun hokkarit pistää naulaan. Sen verran kivasti Dube slovakin 2-0 -osumassa kiersi. Voittomaalissa kiekko epäonnisesti Sekeran mailan kautta yläkulmaan. Ei voi minkään. Dallasin maalit olivat osastoa kiekko maalille ja hyviä asioita tapahtuu.

Ei nyt mitään ihan älyttömiä tunteenpurkauksia eka matsi herättänyt puoleen tai toiseen. Pelillisesti Stars on menossa parempaan suuntaan, mutta kuitenkin ihan ansaittu voitto Flamesille.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En nyt syytä tuomareita, mutta olihan se Radsin jäähy pahimman luokan kalastus Tkachukilta. Ja siitä vielä rankaisivat. Myöhemmässä vaiheessa paljon räikeämpi estely jäikin sitten viheltämättä Flamesille. Positiivista nopea tasoitus. Tuurilla sitten, kun ei taidolla mene. Eikä ne vapaamatkustajat nyt niin huonoja tällä kertaa olleet. Kohtalon ivaa, että se oli juuri Radulov, jolle se kevyt jäähy vihellettiin. Onhan tuo töhöillyt useastikin jäähyjä, mutta nyt meni halvalla. Klingeristä olen kyllä huolissani. Hautoo kiekkoa ja hyydyttää vastaiskut, syötöt menevät minne sattuvat, kun lopulta suostuu kiekosta luopumaan. Sille ei saisi antaa kiekkoa kuin vasta viivalle. Sekeralla ohipeli. Ei tuosta sweeppiä tule tuolla menolla, mutta jatkoonmeno vaatii aika isoa tasonnostoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Bones voisi antaa Gurianoville ja Hintzille peliaikaa enemmän kuin 14-15 minuuttia ja laittaisi kaverukset samaan ketjuun. Kaikki munat vaan samaan koriin, niin tulosta voisi vaikka tullakin. Loput kentälliset sitten pitäisivät omasta päästä huolen. Käsittämätöntä, että nopeakinttuinen, mutta totaalisen puukäteinen Janmark saa pelata enemmän kuin nämä kaksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN
Bones voisi antaa Gurianoville ja Hintzille peliaikaa enemmän kuin 14-15 minuuttia ja laittaisi kaverukset samaan ketjuun. Kaikki munat vaan samaan koriin, niin tulosta voisi vaikka tullakin. Loput kentälliset sitten pitäisivät omasta päästä huolen. Käsittämätöntä, että nopeakinttuinen, mutta totaalisen puukäteinen Janmark saa pelata enemmän kuin nämä kaksi.

Niin siis Gurianov - Hintz - Dickinson, Lindell - Heiskanen. Nämä kaverit pelaamaan joka kolmatta vaihtoa, niin Stars voisi menestyä. Muut voi pitää huolen ettei omissa soi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Dubé > Dobby.

Sellainen matsi. Jets-sarjan pelien alkujen yleiskuvaan nähden sai olla ihan tyytyväinen tähän Flamesin sisääntuloon. Se ei yllättänyt yhtään, että Bennettin johdolla pleksit paukkuivat heti, mutta se oli se positiivinen osio, että kiekko ei polttanut + sekoilut ja kiekonmenetykset loistivat poissaolollaan. Oliko siinä sitten osittain myös sitä, että myös Starsilla on ollut käynnistymisvaikeuksia? Lopulta todella hieno sarjan eka maali Dubélta, jossa erityiskrediitit suoraan syötöstä lähteneelle täydellisen korkuiselle laukaukselle, sekä Lucicin terävästi lähteneelle passille. Erän lopun alistus sai sitten vielä kylmempiä väreitä aikaan, kun Dubé näytti offensiivisia kykyjään: Sekera jäi tikkuna paskaan ja Khudobin kierrettiin vielä komeasti.

Toisessa erässä homma näytti edelleen ihan hyvältä, kunnes sitten Stars vastasi sarjan ekasta tuurikimmokkeesta. Brodien perseen kautta viivatoimitus maaliin. Talbotin playoffien eka hörppy tuli sitten heti perään, ja se olikin karmea imaisu. Siinäkin niitä hyviä asioita tapahtui Starsin kannalta, kun kiekkoa vaan toimitettiin maalille Bennin toimesta, ja hörps. Tuosta ei onneksi mikään tutina alkanut Calgaryn suunnalla, ja lopulta saatiin tuurikimmokkeetkin 1-1:een, kun Andersson lakaisi Sekeran lavasta kiekon ylähyllylle.

Kolmannesta erästä jäi pääosin positiiviset fiilikset Flames-näkökulmasta. Olisiko ollut johonkin 55 min asti, kun Starsilla oli vain 3 laukausta Flames-maalia kohti, ja huipputontit loistivat poissaolollaan. Överipassivoitumista ei siis nähty, ja viimeisetkin minuutit sujuivat ihan mukavasti, kunnes Giordanolta hieman alle minuutti ennen loppua harvinainen lipsahdus pahaan paikkaan, kiekko katsomoon, ja Stars 6vs4-ylivoimalle. Pavelskille siinä tuli ihan kohtuu tontti, mutta Talbot ehti siihen hyvin mukaan, ja homma pakettiin.

Peli-ilmeestä ja pelin tulosta siis plussaa. Avausviestissä kun tuli kyseltyä joukkueiden iskun paikkoja, niin Dubé ainakin näytti, miten nopeudella mennään Starsin kolmosparin vartioinnista maalintekoon. Noita suoria haastoja siis lisää näille nopeammille kavereille. Starsin puolelta sen sijaan voisi sanoa, että Talbotin hörpyn myötä Flames-maalivahtipeliin tuli jälleen pieni särö, joten näkisin Dallasin puolelta, että toimituksia ja irtokiekkoja olisi hyvä koittaa päästä hyödyntämään. Talbot toki muuten pelasi ihan varmasti, mutta ei kyllä mitään gamesavereita joutunut ottamaan.

Fyysinen puoli & kovuus löytyivät myös kivasti, ja ennustus Tkachuk-Perry -kohtaamisesta toteutuikin heti ekassa erässä myllyn muodossa, jossa Tkachuk oli aktiivisempi osapuoli, ja sai siitä selkävoiton. Tkachukille siis molemmat playoff-sarjat käyntiin tappelun merkeissä. Lisäksi hankki sen edelläkin mainitun jäähyn Raduloville, joka oli Tkachukin kuudes hankittu ylivoima näissä pleijareissa. Flames hyödynsi siis ainoan ylivoimansa tuon sarjan avausmaalin muodossa, sen sijaan Stars 0/2 (toki se jälkimmäinen ylivoima jäi alle minuutin mittaiseksi). Aika vähän mitään karkeita rikkeitä oli, joten sikäli tuo pieni jäähymäärä oli tälle matsille luontaista. Johtuiko sitten osittain tästä, mutta molemmilla joukkueilla peluutus oli todella tasaista. Starsilla joka pelaaja pelasi vähintään 10 minuuttia, ja Heiskanen siellä leaderina 25:16. Flamesilla ainoastaan Jankowski jäi alle kymppiminuuttisen, ja kärkenä Andersson 21:46. Freshimpänä päästään siis tätä sarjaa jatkamaan kuin tuolla TBL-CBJ -osastolla. Maalivahtipelistä puolestaan tulikin jo tuossa mainittua, että Talbot imuroi yhden sisään, mutta muuten siellä ei vapinaa ollut. Virkaveli Khudobin pelasi hyvin, joten sillä osastolla Stars-fanien ei varmaan tarvitse olla huolissaan, vaikkei Bishop vielä pelannutkaan.

Yksilöitä ja ketjuja jos hiukan kommentoi, niin ennakoinnissakin mainittu Flamesin energiaketju Lucic-Bennett-Dubé oli Calgaryn parasta antia. Dubé oli tietenkin man of the match, ja parin maalin lisäksi siellä oli mm. yksi läpiajo. Bennett jatkoi fyysistä peliään, ja pelaa hyvällä itseluottamuksella. Lucic puolestaan on avannut nämä playoffit siten, että jokaisessa viidessä pelissä on irronnut tehopiste. Tällainen on Flamesin puolelta tapahtunut viimeksi v. 2006 Jarome Iginlan toimesta, joten siitä epäilijöille näyttöjä. :D Noh, eiköhän tuo tehopistepuoli ala pikku hiljaa Loochilla rauhoittumaan, mutta ihan mies paikallaan se siellä on koko ajan ollut. Nyt kunnostautui aloitusspesialistina, kun kauhoi 11/16 aloitusvoittoa. Bennett ei aloittanut kertaakaan, joten liekö sitten ihan taktinen/treeneissä todettu homma, vai voisiko Bennettillä olla jotain pientä vammaa? Ei ole ainakaan peliotteissa näkynyt. Alakerrasta on nostettava Forbortin nimi esiin. Todella hyvä peli häneltä, varsinkin viimeisessä erässä. Ykkösketju oli vaisuhko, muttei nyt mikään sysipaska. Starsin puolella nuo nimimiehet olivat myös aika vaisuja (Seguin, Radulov), ehkä Benn ja Pavelski vähän näkyvämpiä. Gurianov jäi ehkä vaarallisimpana mieleen, ollen liikkeellä aika lailla yhtä hyvällä jalalla kuin Flamesin Dubé. Sekeraa tietysti vietiin kertaalleen, ja voittomaalikin hänen lavasta sisään, niin sinne ne kuuluisat kolme lampaanpersettä menee.

Seuraavaksi onkin luvassa back-to-back -pelit to-pe -ja pe-la -aamuöinä 5.30 alkaen. Saas nähdä, tuleeko esim. Bishop maaliin, ja onko Johns tosiaan taas pahemmin hajalla. Onko se sitten nuori Thomas Harley, joka on ensimmäisenä tyrkyllä kolmospariin, vai Taylor Fedun?
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Nyt kunnostautui aloitusspesialistina, kun kauhoi 11/16 aloitusvoittoa. Bennett ei aloittanut kertaakaan, joten liekö sitten ihan taktinen/treeneissä todettu homma, vai voisiko Bennettillä olla jotain pientä vammaa?

Tästä oli Wardilta kysytty ja vastaa jotenkin siihen tyyliin, että Lucic on näitä treenannu ja voimansa avulla on hyvä aloittaja. Ihan tietoinen, taktinen valinta siis Flames ilta.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Seuraavaksi onkin luvassa back-to-back -pelit to-pe -ja pe-la -aamuöinä 5.30 alkaen.

Game 2 on pakkovoitto Starsille tai sarja alkaa olla taputeltu. Johnsin tilanteesta en ole lukenut mitään, mutta Fedun sieltä pitää ottaa kolmospariin peliin mukaan, oli Johns pelikuntoinen tai ei. Jos on, niin Sekera joutaa katsomoon neppailemaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames jatkaa samalla kokoonpanolla, paitsi nelosketjun vasen laita päätetään kuulemma vasta hiukan ennen pelin alkua. Se mittelö on taas Jankowskin ja Rinaldon välillä.

Fun fact: Flames on hävinnyt kymmenen game 2:ta putkeen NHL-playoffeissa. Viimeisin kakkospelivoitto on kuudentoista vuoden takaa, vuoden 2004 konferenssifinaaleista San Jose Sharksia vastaan.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Fun fact: Flames on hävinnyt kymmenen game 2:ta putkeen NHL-playoffeissa. Viimeisin kakkospelivoitto on kuudentoista vuoden takaa, vuoden 2004 konferenssifinaaleista San Jose Sharksia vastaan.

Jäi vielä toistaiseksi odottamaan. Onneksi.

Jokohan Bownesin kantti riittäisi pudottamaan Sekeran poppareille ja nostamaan nuoren Harleyn kehiin. Sekera ollut jo niin monessa Calgaryn maalissa todistamassa siltä surullisen kuuluisalta aitiopaikalta. Noh, jos vaikka kolmas kerta toden sanoo ja Sekera vetää parhaimman pelinsä syksyyn?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Fun fact: Flames on hävinnyt kymmenen game 2:ta putkeen NHL-playoffeissa.

Nyt sitten 11.

Tappio ei oikeastaan edes harmita, kun oli se sen verran karmea esitys Flamesin osalta. Toivottavasti tuo herättäisi ne kolme muutakin ketjua pelaamaan.

Gaudreau taisi tehdä yhden hyvän ratkaisun koko ottelun aikana ja Monahan ei puolestaan tehnyt yhtään mitään. Tkachuk puolestaan oli näkyvässä roolissa ainoastaan ne pari kertaa, kun otti Benniltä osumaa. Saa nyt sitten nähdä, että pystyykö edes pelaamaan seuraavassa matsissa. Gion kohdalla ikä alkaa ilmeisesti vihdoin näkymään. Ollaan kyllä todella kaukana siitä Norris-tasosta.

Flamesin osalta toivon seuraavaan matsiin paljon vähemmän niitä epätoivoisia syöttöyrityksiä ja enemmän kiekkoa ja miestä maalille.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Cale who? Quinn who? - No ei ehkä oikeasti ihan näin, mutta kyllä Miro Super-Hessu on ihana pelaaja!

Mukavaa, että Dallasin veteraanitkin saivat rasvattua luunsa liikenteeseen, näkyivät positiivisemmin kuin kertaakaan aikaisemmin näissä peleissä. Myös Faksa osoitti elonmerkkejä. Benn oli liian kova Tkachukille, montakohan kertaa tämä joutui poistumaan koppiin paikkailemaan itseään.

1-1- tilanteesta on kivempi jatkaa kuin 0-2, vaikka Flamesilla onkin kaksi seuraavaa "koti"peliä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt sitten 11.

Tappio ei oikeastaan edes harmita, kun oli se sen verran karmea esitys Flamesin osalta. Toivottavasti tuo herättäisi ne kolme muutakin ketjua pelaamaan.

Täysin samaa mieltä paitsi tästä, niin koko muustakin viestistä. Tappio vitutti yllättävän vähän, vaikka tuolla tavalla ratkesi. Ja juurikin siitä syystä, että peli oli niin paskaa Calgaryltä. Bennett ja Lucic olivat ihan jäätävällä draivilla varsinkin alussa, mutta muuten oli kyllä varsin huonoa.

Talbot hörppäsi jälleen yhden kiekon, kun Heiskasen jälkimmäinen meni liian helposti sisään. Ei nyt missään nimessä tappiota Camin piikkiin, mutta ei ole ollut tässä sarjassa Jets-sarjan tasolla. Kenttäpelaajista huonoudellaan eniten näkyivät johtavat pelaajat Gaudreau ja Giordano, joiden pitäisi kantaa toisenlaista viittaa. Lukuisia kertoja eri Flames-playoffien aikana on ruvennut motivaatio loppumaan Johnnyn ja Monyn panokseen, ja jälleen niitä fiiliksiä saatiin kyllästymiseen asti. Jos ykkösketjussa olisi enemmän tasoa, niin tuo olisi oikeasti varteenotettava joukkue, mutta ei näillä esityksillä. Kritiikkiä voi antaa myös muille kärkiukoille, eli Backlundille, Lindholmille sekä Tkachukille. Näistä Tkachuk otti tosin jo pelin alussa osumaa, kun Benn keihästi kasseille (tämä jäi tuomareilta näkemättä), ja toisen erän loppupuolella sitten tuli tuo taklaus Benniltä, jonka jälkeen Tkachuk ei palannut. Tkachuk ei ollut haavoittuvassa asennossa, eikä olisi käynyt mitään, mutta ihan miehen takana seisoi parimetrinen Oleksiak, johon Tkachuk löi päänsä. Näytti siltä, että concussion protocoliin kävi matka, ja se on kyllä Flamesille kova kolaus, jos jää matseja väliin. Jos noin on, niin toivottavasti ei Rinaldo ja Jankowski ainakaan ole samaan aikaan kokoonpanossa, vaan jotain Quinea esim. mieluummin kehiin.

Ward yritti jo toisen erän alussa hiukan herätellä joukkuetta ketjumuutoksilla, kun Bennett pelasi ykkösessä ja Lindholm kolmosessa. Siinä taisi vaan käydä siten, että Bennettin, Dubén ja Lucicin peli kärsi, kun joutuivat pelaamaan huonommalla intensiteetillä sisällä olleiden pelureiden kanssa. Stars paransi selvästi ekaan peliin nähden, ja vastaavasti Flames oli pihalla numeroista huolimatta. Varsinkin yv-hyökkäyksiä Dallas sai Calgaryä selvästi enemmän, joista mm. Heiskasen maali syntyi. Tämä oli se murheenkryyni myös Jets-sarjan toisessa pelissä, joten noin ei vaan voi pelata, jos haluaa päästä eteenpäin. Huipennuksena sitten tuo jäätävä passivoituminen heti sen jälkeen, kun peli on saatu tasoitettua. Lisäksi ihan statistiikkaa katsomalla Stars sai huomattavasti enemmän laukaisupaikkoja slotista ja vaarallisemmilta sektoreilta. Sota-alueelle pitäisi vaan päästä paremmin. Jos nyt jotain posia haluaa hakea, niin saivatpahan ainakin noustua kahden maalin takaa tasoihin kolmannessa, vaikka eka kirimaali hylättiin.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En muuta ole nähnyt kuin highlightit, mutta niiden perusteella tulin sanomaan, että olipas tutun näköistä playoff-Perryä. Miten on muuten pelannut rooliinsa nähden?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös