Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Dallas Stars 2017–2018 – Hitchcockin paluu puikkoihin: tuleeko tulosta?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana heketsu88, 30.04.2017 klo 21.08.

 1. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Dallas Starsin kausi 2016-2017 päättyi kaikkien odotusten nähden katastrofaalisesti runkosarjaan. Kauden päätteeksi annettiin Dallas Starsin Lindy Ruffille potkut ja uudeksi päävalmentajaksi valittiin puolestaan St. Louis Bluesista potkut saanut Ken Hitchcock, joka on ennestään tuttu mies Dallas Starsissa tuomalla valmennuksellaan Starsille joukkueen ainoan Stanley Cup-pystin kaudella 1998-1999. Kysymys kuuluukin, onnistuuko Hitchcock tuomaan Dallas Starsin voittavaa jääkiekkoa pelaavaksi joukkueeksi?

  Paljon muitakin kysymyksiä tulevalle kaudelle on Dallas Starsin osalta. Miten puolustus saadaan toimivaksi kokonaisuudeksi ja hankitaanko treidin kautta puolustavaa pakkia? Saadaanko ylivoimalle mielikuvitusta, tulosta ja kiekonmenetysten välttämistä? Mikä on Dallasin tämänhetkisten maalivahtien Lehtosen tai Niemen tulevaisuus organisaatiossa; treidataanko tai ostetaanko jomman kumman sopimus ulos ja kokeillaan metsästää esimerkiksi Bishopia? Lisäksi Expansion draft asettaa omat näkökulmansa ensi kauteen. Ketkä suojata ja kenestä oltaisiin valmiita luopumaan?

  Suomen aikaan viime yönä käydyssä NHL 2017 Draft-lotteryssa Dallas sai ensimmäiselle kierrokselle kolmannen varausvuoron. Valitaanko hienoa nousua draft-rankingeissa tehnyt Miro Heiskanen vai sentteri/muu hyökkääjä?

  Dallasin sopimustilanne näyttää tältä:

  Hyökkääjät:

  Jason Spezza 2018/19 7,5 miljoonaa dollaria
  Tyler Seguin 2018/19 5,75 miljoonaa dollaria
  Jamie Benn 2022/23 9,5 miljoonaa dollaria
  Cody Eakin 2019/20 3,85 miljoonaa dollaria
  Antoine Roussell 2017/18 2,0 miljoonaa dollaria
  Devin Shore 2017/18 0,87 miljoonaa dollaria
  Mattias Janmark 2017/18 0,7 miljoonaa dollaria
  Curtis Mckenzie 2017/18 0,7 miljoonaa dollaria
  Adam Cracknell 2017/18 0,675 miljoonaa dollaria
  Nicholas Caamo 2019/20 0,745 miljoonaa dollaria

  UFA:

  Patrick Sharp
  Ales Hemsky
  Jiri Hudler

  RFA:

  Brett Ritchie
  Radek Faksa

  Puolustus:

  John Klingberg 2021/22 4,25 miljoonaa dollaria
  Dan Hamhuis 2017/18 3,75 miljoonaa dollaria
  Greg Pateryn 2017/18 0,8 miljoonaa dollaria
  Stephen Johns 2017/18 0,725 miljoonaa dollaria

  RFA:

  Jamie Oleksiak
  Patrik Nemeth
  Esa Lindell


  Maalivahdit:

  Kari Lehtonen 2017/18 5,9 miljoonaa dollaria
  Antti Niemi 2017/18 4,5 miljoonaa dollaria

  Lähde: Dallas Stars - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Kyllä edelleen Dallas tarvitsisi joukkueeseensa johtavan puolustavan pakin ja selkeän ykkösmaalivahdin. Jotkuthan ovat jo pohtineet, että Dallas voisi treidata tämän kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa (3.), Eakinin ja Anaheimilta saatavan varausvuoron Carolinan Noah Hanifiniin ja Carolinan ensimmäisen kierroksen varausvuoroon. Olisiko Hanifinista apua Dallasin puolustuspäähän vai pitäisikö Dallasin pitää oma ensimmäisen kierroksen varausvuoro ja hakea apua puolustukseen muuta kautta? Bishopin saaminen Dallasiin saamiseksi vaatisi joko Lehtosen tai Niemen treidaamista tai jomman kumman sopimuksen ostamista ulos.

  Tulee kyllä mielenkiintoinen Off-Seasoni Dallasin osalta, koska Nillillä ja kumppaneilla on vielä paljon tehtävää edessä, että joukkueesta saataisiin mahdollinen Stanley Cup-voittajaehdokas. Let's Go Stars!
   
 2. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  No eiköhän Dallas ole viimeinen joukkue joka Heiskasen kaltaista hyökkäävää pakkia varaisi. Treidi saattaa tuon #3 pickin osalta olla ihan todennäköinen kohtalo sillä ei tuolla taida valmiita puolustajia olla tarjolla ja Dallas tarvitsee sellaisen jo ensi kaudeksi mikäli menestystä halutaan. Ja halutaanhan sitä.
   
 3. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Heiskasestahan on just sanottu et tuskin siitä tulee mitään pistelinkoa. Mikään fyysinen luuta Miro ei ole, mutta vahvuudet on silti puolustumisessa ja etenkin siinä kiekon saamisessa pois omista. Kolme asiaa mitkä tekee Mirosta fitin meille:
  1) luistelu
  2) sijoittuminen
  3) kiekon liikuttaminen

  Honka ja Klingbergi voi hoitaa pistepörssin.

  Ja miksi Carolina ottaisi takapakkia rebuildissa ja treidaisi Hanifinin #3 pickkiin?
   
 4. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Lainaus:
  Carolinan puolustuksen keski-ikä on noin 23,71 vuotta, joten ainakaan omasta mielestäni ei Carolina tarvitse rebuildia puolustuksensa osalta. Voivathan he varata vaikka tolla #3 pickillä Heiskasen tai jonkun muun puolustajan, niin saavat nuoremman version Hanifinista.
   
 5. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Ihan sama mikä se Carolinan pakiston keski-ikä on nyt Hanifin -> Heiskanen on kaks vuotta takapakkia yhden pelaajan kohdalla saamatta mitään vastinetta. Joku ihan varmasti tarjoaa Hanifinista hyvän nuoren hyökkääjän, joka auttaa joukkuetta jo heti ensi lokakuussa.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näin on. Hanifin on mun papereissa lähellä Duchenea vaihtoarvon puolesta, toki Avalanche lisää hiukan, en osaa sanoa mitä. Ei Canesilla ole tarvetta Hanifinia prospecteihin tai varausvuoroihin kaupata, lisämausteena toki eri asia sitten.

  Kauppaisin Panarinin ja sälää Hanifiniin ihan onnessani. Mutta se on eri ketjun kamaa.
   
 7. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
 8. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Luin jostain, että Kari Takko ja joku muukin scoutti olivat povanneet Hintzille ensimmäisiä NHL-pelejä ensi kaudelle. Sanoivat, että Hintz on lähempänä NHL kuin moni luulee.
   
 9. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Kyllähän Hintzillä on nykyaikaiselta NHL-pelaajalta vaadittavat perusominaisuudet aika hyvin kunnossa, joten eiköhän tuo ole ihan mahdollista, että Hintz pääsisi kirkkaisiin valoihin ainakin kokeilemaan. Hintzin vahvuus on kuitenkin todella hyvä luistelu, jota ilman NHL:ssä on tänä päivänä vaikea menestyä tai ylipäätään pelata. En osaa sanoa kuinka hanakasti Hitchcock päästää tulokkaita näytille, mutta uskoisin, että ominaisuuksiensa puolesta Hintzillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet.
   
 10. Benn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
  Mielenkiintoisia nimiä tyrkyllä Shown puolelle ensi kaudella. Hintz, Gurianov etunenässä. Nill oli ilmeisesti sanonut, että aikoo tuoda Nuken takaisin, ainakin näytille.
   
 11. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Hienoa, että Hintz sai tulokassopimuksen. Muutama kausi AHL:ssä oppimassa pohjoisamerikkalaista pelitapaa, niin eiköhän Hintzistä kehity Dallasin tulevaisuuden 2-3. ketjun sentteri/laituri.
   
 12. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Hieman jälkikäteen mutta kuitenkin; sen perusteella mitä itse olen Heiskasen pelejä nähnyt niin olen profiloinut kaverin ennen kaikkea hyökkääväksi puolustajaksi, voin toki olla totaalisen väärässäkin. Kuitenkin jos miettii mitä Dallas seuraavina kausina tarvitsee niin Heiskanen on mielestäni melkolailla viimeinen pelaajaprofiili jota sinne kannattaisi varata. Olen valmis lyömään vaikka vetoa siitä että Dallas ei Heiskasta poimi numerolla kolme.

  Lisäys. Jos esimerkiksi Dallasin organisaatiosta löytyvään Honkaan vertaa niin uskon että Heiskanen tulee olemaan parempi pelaaja NHL:ssä nimenomaan hyökkäyssuuntaan kuin Honka.
   
 13. Falcon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ben Bishop hankittu uudeksi ykkösmaalivahdiksi. Todennäköisesti Lehtosen tai Niemen sopimus ostetaan ulos.Veikkaan Niemeä, saa nähdä onko sitten Lehtosella halua jäädä kakkosmaalivahdiksi. Tosin tuskin Niemi tai Lehtonen kelpaa enää nykykunnossaan millekään NHL seuralle ykkösmaalivahdiksi. Parhaat vuodet jo kummallakin takana.
   
 14. Gemondo Jäsen

  Dallas hankkinut Bishopin oikeudet, eiköhän tämä tarkoita sitä että molemmat suomalaismaalivahdit saavat etsiä ensi kaudeksi uuden työnantajan. Eipä tuo viime kauden ongelmia ratkaise mutta onpa kuitenkin selvä askel eteenpäin. Nyt jännitetään Bishopin tulevaa sopimusta. 5v/~30-35M?
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Tulee olemaan parempi myös puolustussuuntaan. En todellakaan puhuisi Heiskasesta pelkästään hyökkäävänä puolustajana kun osaa kyllä myös pelata omissa hienosti, sijoittuminen ja mailapelaaminen ovat todella hyvällä tasolla jo nyt ja sitä tarvittavaa nopeutta löytyy riittämiin.

  Bishop voi tehdä Dallasista ensi kaudella jo todella kovan, mielenkiinnolla seurataan millainen soppari sieltä tulee ja miten homma lähtee skulaa Starsissa.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Eilen lueskelin scouttien raportteja, Heiskasen yhteydessä puhuttiin kavereista kuten Duncan Keith ja Scott Niedermayer. Noista voi varmaam omat johtopäätöksensä vetää.
   
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Väitän että Dallasin pitää vahvistaa myös puolustustaan, jos siellä maalivahti haluaa onnistua kunnolla. Lehtosen ja Niemen otteet olivat ehdottomasti osasyy Dallasin huonoon kauteen, mutta ei se puolustus tehnyt hommaa ainakaan yhtään helpommaksi. Tämä nyt sen vähäisen tietämykseni perusteella, mitä minulla joukkueesta on.
   
 18. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Äkkiseltään tuntuu, että ensikaudella maalivahdeilla tulee olemaan helpompaa, kun Hitchcock pistää puolustuspelin kuntoon. Tämän pitäisi näkyä myös tilastoissa. Toisin sanoen uskon, että Bishopin värväystä pidetään käänteen tekevänä Starsin marssiessa jälleen pleijareihin ;)
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Ducks eteni konferenssifinaaleihin ja sen myötä Dallas Stars saa heidän ykköskierroksen varauksen tälle kesälle. Tuon Patrick Eaves-kaupan peruja tuo ehdollinen varausvuoro ja ehdot täyttyivät nyt sitten.
   
 20. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Kyllä tekee nasueinaria.

  3OA
  #28-31
  #39
  Jordie Benn -> Bishop + Pateryn

  Toki ei tiedetä vielä Bishopin diiliä ja aina mahis ettei homma realisoidukaan, mutta toistaiseksi naurattaa :)
   
 21. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Lainaus:
  Tästä surkeasta kaudesta saattaa tulla lottovoitto Dallasille, jos osaavat pelata nyt järkevästi Off-Seasonin. Bishopille joku noin 5-6 miljoonan sopimus 2-3 vuoden sopimuksella, Lehtosen tai Niemen sopimus ostetaan ulos tai yritetään vaihtaa jompi kumpi draft pickkiin. Puolustukseen hankitaan joku kyvykäs puolustava pakki ja joku ykkös-/kakkosketjun laituri (T.J Oshie?). Luottoa Nillin löytyy, koska on jo aiemmin osoittautunut uskaltaneen tehdä Dallasin kannalta onnistuneita kauppoja.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Jos noin halvan (ja lyhkäsen) sopparin tekee niin ihmettelen suuresti!
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Eiköhän sieltä tule joku 6v ja 40 milliä sopimus. Siihen päälle kaikki NMC-pykälät ja muut mausteet. Tai sitten eivät pääse sopuun ja Bishop jatkaa Las Vegasiin UFAna. Tällöin Bennillä Dallas sai Paterynin. Eikä tuo ole ihan sanottua, että Lehtosesta tai Niemestä Dallas pääsee noin vaan eroon. Mahdollisesti ensi kaudella veskarit vievät jälleen erittäin paljon captilaa.
   
 24. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Pakko tulla täältä paremmin kartalla olevilta kysymään, että onko sellaista mahdollisuutta olemassa, että jompi kumpi Niemi tai Lehtonen treidataan ja että Dallas pitää osan cap hitistä itsellään?

  Wildilla nimittäin on aika suuri ongelma juuri maalinsuulla, koska kunnollista kirittäjää Dubnykille ei ole. Toinen kysymys tietenkin on, että suostuuko kumpikaan tällaiseen, selkeänä kakkosena pelaamiseen? Lehtosta pidän lähtökohtaisesti lahjakkaampana maalivahtina, mutta miehen loukkaantumisherkkyys tietenkin huolettaa.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Lehtosen caphitille tuskin on kiinnostusta, vaikka pidättäisi maksimi 50%. Niemi sen sijaan olisi 2.25M ehkä jossain päin kiinnostava backup.