Dallas Stars (1.) – Edmonton Oilers (2.), Lännen konferenssifinaali

  • 30 438
  • 129

Animal

Jäsen
Energiaton ja hengetön esitys Dallasilta. Bensa aivan lopussa. Ja valitettavasti kauden tärkeimmällä hetkellä. Oilers menee helppoon voittoon, ellei DeBoer tarjoa pervitiiniä joukkueelleen. Ihmeeseen en usko näiden kahden pelin esityksen jälkeen.
Leikkimättä ennustajaa miten käy seuraavassa pelissä tai kuka vie sarjan, niin joukkuetta kasatessa, siirtotakarajalla, runkosarjan lopulla ja playoffien aikana Oilers on tehnyt peliliikkeitä, joiden pitäisi näkyä juuri tässä vaiheessa kautta, kun pelaajilla alkaa olla keskimäärin +/- 100 peliä vyöllä.

Kokoonpanon alempien ketjujen täyttäminen rutinoituneilla ja kokeneilla pelaajilla (mm. Foegele, Jänmark, Ryan, Gagner, Perry, Brown, Erne, 2 mv Pickard jne.). Kaikkihan näistä ei ole pudotuspeleissä edes pelannut, mutta pointtina lähinnä se, että kokoonpanon syvyys on tällä hetkellä jotain sellaista mitä aiempina kausina ei Oilersilla ole ollut, eikä pudotuspelivastustajat ole pystyneet matchaamaan. Tämä mahdollistaa ihan pelaajien fyysiseen rasitukseen perustavan kierrätyksen pudotuspeleissä sekä tuo joukkueelle huomattavaa sietokykyä, vaikka joku loukkaantuisi. Ei pidä myöskään aliarvioida sitä, että viimeistään semifinaaleissa alkaa rasituksesta johtuen tempo hidastumaan, kaikenlainen kulma- ja maalineduspainiminen ottamaan enemmän roolia ja virheiden sekä vaistonvaraisen pelaamisen merkitys korostumaan. Tämä peli ei ole enää nuorten kikkapoikien peliä, vaan kokeneiden konkareiden.

Siirtotakarajalla Oilers haki vielä lisää rutiinia, kokemusta ja kovuutta kokoonpanoon Adam Henriquen ja Sam Carrickin myötä. Henrique on urallaan voittanut "liki kaiken", paitsi Stanley Cupin ja mukaan tulollaan varmisti sen, että Oilersilla on jatkossa myös aina riittävän laadukas kolmoskenttä, vaikka joku loukkaantuisi. Carrick taas on se pelaaja, joka tarvittaessa ajaa vaikka vastustajan maalivahdin, jos tämä tarvitaan voiton saavuttamiseksi. Carrick on oletettavasti myös se pelaaja, joka mahdollisessa Florida -sarjassa tulee Perryn ohella olemaan jatkuvasti niistämässä kärsää Floridan neloskejulta ja sopivan paikan tullen Tkachukilta. Carrickista on myös mainittava, että Ducksin farmissa mies oli useamman vuoden kapteeni ja varakapteeni ja parhaimmillaan AHL:ssa sellainen "pinna per peli" -mies, eli mistään goonista ei ole kyse.

Runkosarjan lopulla Oilers aika ronskisti huilautti omia ykköspelaajiaan ja tämä yhdistettynä siihen, että ensimmäisen kierroksen läpi Oilers meni suhteellisen kivuttomasti, toisin kuin Stars, joka paini ennen Oilers -sarjaa kaksi pitkää ja kuluttavaa sarjaa. Tämän seurauksena McDavidilla ja kumppaneilla pitäisi tankeissa olla enemmän jäljellä kuin Starsin kärjellä.

Näkisin, että iso osa tästä on GM Ken Hollandin ansiota ja kokemuksen tuomaa viisautta, sillä vastaavaa nähtiin myös Detroitissa Hollandin aikana. Detroitissa Hollandin aikaan annettiin myös tietynlaisille "hylkiöille" ja "menetetyille tapauksille" (mm. Bertuzzi) uusia mahdollisuuksia hyvällä hinta-laatu suhteella ja tätä kaavaa Holland on toistanut myös Oilersissa signaamalla mm. Evander Kanen, Corey Perryn ja Connor Brownin.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Miten näkisitte jatkaako Philip Broberg kokoonpanossa?
Toisessa ottelussaan eli G5:ssä sai melkoisen itseluottamus piikin maalistaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Corey Perry pelaa tänään. Ainoa muutos on nelosketjussa jossa Derek Ryan korvaa Sam Carrickin, joka loukkasi itseään edellisessä pelissä.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Näkisin, että iso osa tästä on GM Ken Hollandin ansiota ja kokemuksen tuomaa viisautta, sillä vastaavaa nähtiin myös Detroitissa Hollandin aikana. Detroitissa Hollandin aikaan annettiin myös tietynlaisille "hylkiöille" ja "menetetyille tapauksille" (mm. Bertuzzi) uusia mahdollisuuksia hyvällä hinta-laatu suhteella ja tätä kaavaa Holland on toistanut myös Oilersissa signaamalla mm. Evander Kanen, Corey Perryn ja Connor BrBrownin.
Paperilla vaikuttaa siltä että Edmonton on saanut korjattua rosterin puutteita aiempiin kausiin nähden. Evan Bouchardissa on joukkueelle vihdoin oikea ykköspakki. Ekholm pystyy käsittääkseni myös pelaamaan ykkösparissa uskottavasti, onnistunut hankinta.

Hyökkäykseen on myös Tuotu leveyttä ja kokemusta. Jos halutaan pelata Stanley Cupista on hyvä jos joukkueessa on pelaajia joilla on kokemusta voittamisesta jo ennestään.

Vaikuttaa hivenen myös siltä että MacDavid ja Draisatl ovat nyt napsun enemmän joukkueen menestyksen, mitä omien tehopisteiden perässä mitä aiemmin. Voi olla jopa hyvä merkki että tehot on hieman laskeneet?

Mikäli Edmonton menee finaaliin on sillä aito mahdollisuus voittaa se. Tämän kauden Edmonton on vahvempi mitä aiemmat viime vuosina. Edmontonia vahvistumisessa on auttanut se että "inflaatio" on painanut MacDavidin ja Draisatl sopparit hinta-laatusuhteeltaan hyvin edullisiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ai että, finaalit kutsuu sitten vuoden 2006! Kiitos Stars-faneille tästä hienosta ketjusta ja sarjasta! Lopulta tämänkin sarja ratkesi, kun Oilersin parhaat olivat parhaita. McDavidilta huikea yksilösuoritus ja Hymanilta loistava laukaus, unohtamatta Bouchardia joka jälleen syötti molemmat maalit. Myös Skinner pystyi pitämään tasonsa riittävällä tasolla, vaikka olikin muutamassa tilanteessa jo pihalla.

Oilersin maalien jälkeen peli oli kyllä täysin Starsin, mutta Oilers kuitenkin pystyi pitämään heidät pois pahimmilta paikoilta ja kerran Hintz osui tolppaan. Lopun kavennus toi jännitystä pelin, mutta Oilers oli tyly isäntä eikä päästänyt tasoihin. Oilersin alivoimaputki on nyt 28 jäähyä peräkkäin päästämättä maaliakaan. Tunnelma hallissa oli kyllä huikea alusta loppuun ja sitä se ln varmasti finaaleissakin.

LGO!
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Erikoistilanteisiin sitten ratkesi tämä sarja. Oilers löysi cheatcoden Starsin sekä yli- että alivoimaan.

Ikävä sanoa ääneen, mutta Pavelskilta taisi jäädä kannu saamatta. Jalka ei vaan enää riitä. Vaikka lähtisi vielä one more year minimilapulla, anti joukkueelle ei ole enää positiivinen pelillisellä puolella. Mentorina ja isähahmona toki on annettavaa. En muuten nostaisi yksittäisenä pelaajana esiin, mutta hän jos kuka sen kannun olisi ansainnut. Sydän särkyy.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Millonhan on viimeksi voitettu pleijaripeli 10 vedolla :D
Tämä. Tuntuu niin väärältä, että kahden yv:n aikana nro 97 hoitaa 1+1 ja sitten Edomonton puolustaa koko loppupelin. Missä vaiheessa Edmonton on ylipäätään ruvennut puolustamaan. Vaikka kuinka voisin iloita 97:n puolesta, niin ei Dallasia vastaan. Jos ois ollut Edmontonia vastaan vaikkapa Vegas, niin olisin ollut täysin Edmontonin puolella, mutta nyt harmittaa. Jos sitä lähtisi töihin vaikka kiukkuttelemaan kaikille, niin saa vähän iloa tähän päivään.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olit oikeassa. Historia ei tälläkään kertaa ennustanut tulevaa.
Stars oli huonompi kuin aavistin. Antoivat voiton avaimet Oilersille. Parempi meni finaaliin. Mutta onneksi historiassa on sellainen juttu, että Corey Perryn joukkue ei voita finaaleja. Take my word!
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Harvoin näkee noin hermostunutta peliä kuin Edmontonilta. Pelin panosten tuomat paineet ja jännitys näkyi pelaajista selkeästi. Paitsi yhdestä. McDavidia ei jännittänyt ja hänen parilla yksilösuorituksellaan Edmonton meni 2-0 johtoon ja sen johdon piti.

Ajattelin että jännitys hälvenisi sitä mukaa kun peli etenee, mutta muuttui vain karmeammaksi. McDavid sai vielä pari paikkaa ekassa erässä kun häntä tuplattiin Henriquen ja Hollowayn vieressä Kanen ollessa paikattavana, mutta sittemmin Edmonton tai McDavid ei saanut mitään aikaan. Kolmannen erän kaksi ainoaa vetoa olivat molemmat siniviivaheittoja.

Ikävä nähdä, jos Pavelski jää ilman kannua (Suterin puolesta en osaa harmitella). Pitkään ollut menestyssuosikeissa, mutta vajaaksi jäi San Josella ja nyt myös Dallasilla. Toisaalta tuolla on monia joukkueita ja pelaajia jotka ansaitsisivat cupin, mutta sen voittaa vain yksi joukkue kaudessa ja viime aikojen Pensin ja Tampan tuplamestaruudet ovat vielä vähentäneet yhden cupin mahdollisuuksia. Ei taida kaudet riittää tuottamaan kaikille ansaitseville kannua.

Mahtavia finaaleita kohti! En tykkää toisaalta yhtään tästä tauosta, viime vuonna huomasin oman momentumin katoavan tauon aikana ja sitten finaalit alkoivat yhtäkkiä ja menivät ohi. Melkein koko viikko ilman pelejä!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Stars oli huonompi kuin aavistin. Antoivat voiton avaimet Oilersille. Parempi meni finaaliin. Mutta onneksi historiassa on sellainen juttu, että Corey Perryn joukkue ei voita finaaleja. Take my word!

Olemme siirtyneet aikajanaan missä Selänne ei koskaan voittanut lopulta kannua ja tästä sisuuntuneena luki itsensä tohtoriksi Harvardista psykologian puolelta lopputyöllä ”pitaa pahaa Han on teille tehnyt?”?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onhan tämä kyllä hieno fiilis. Ensimmäistä kertaa Stanley Cup-finaalissa 18 vuoteen. Vastus on kova, mutta sellainen tunne on, että tämä Oilers-joukkue voi mennä päätyyn asti. Nytkin löivät todella hyvän Stars-joukkueen joka hallitsi tätä kuudetta peliä ihan mielin määrin. Kiitokset Starsille ja sen faneille, tämä oli upea sarja. Nyt kohti finaaleita. Let's Go Oilers!
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Onnittelut Oilers-faneille finaalipaikasta. Toivottavasti nähdään tasainen finaalisarja ja vaikka ihan seiskapeliin asti. Itse hyppään Panthersin kelkkaan suomalaisten takia.

Ihan vähän vaan tökki tuo maalintekeminen Starsin jätkillä kutospelissä. Skinner oli toki mainio ja otti tarvittavat kopit. Oettinger ei maaleille mitään nähdäkseni voinut ja haastava matsi kun tulee vaan kymmenen kutia pelin aikana. Liian monta ohipeliä tuli Starsille tähän Oilers-sarjaan. Bensa loppui Starsin veteraaneilta?
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kiitos Oilers! Eipä tarvitse lukea ja kuulla seuraavaa paria viikkoa suomimedian päättymätöntä onanointia jostain "kaikkien aikojen suomalaisfinaalista", vaikka samalla tosin harmittaa Pavelskin kaltaisen hahmon puolesta, ja olisi ollut kiva nähdä tämä kamppailemassa (ainakin) vielä kerran siitä isoimmasta pytystä. Bourquen jälkeen ollut aina kiekkoromantikon sydämessä erityinen paikka tällaisille pitkän linjan puurtajille finaalitaistossa.
 
Viimeksi muokattu:

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Parempi voitti. Oilersin YV ja AV ei löytynyt Starsilta vastausta ja Oilers pystyi pitämään Dallasin poissa parhailta tonteilta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onnittelut Oilersin faneille!

Tuli Canucks-sarjassa manattua, kun Vancouver ei saanut aikaan ratkaisuhetkillä ylivoimamaaleja helpottamaan urakkaa. Mutta ei tehnyt Dallaskaan yhtään maalia ylivoimilla koko sarjassa. Eikä tehnyt Kings avauskierroksella.

Edmonton on pelannut nyt 10 peräkkäistä peliä ja 28 alivoimaa päästämättä maaleja. Tuossa ajassa joukkue on lisäksi tehnyt alivoimalla yhden pelin voittomaalin. Kun yhdistää tuon ylivoiman ja nuo NHL:n kirkkaimpaan kärkeen kuuluvat ratkaisupelaajat tuohon alivoimaan, saadaan aikaan voittava resepti.

Yksilötasollakin McDavid esitti nyt sellaista voittavan pelaajan peliä mitä Edmonton tarvitsi. Canucksia vastaan seiskapelissä hän jäi pisteittä ja sai aikaan vain yhden laukauksen, mutta nyt tuli uusi sarja ja uusi mahdollisuus ja sen Connor tosiaan käytti hienosti hyväkseen.

Mielenkiintoiset finaalit edessä ja mukava nähdä kanadalainen seura siellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä Dallasille tapahtui nelospelin 0-2 maalin jälkeen? Tuon jälkeen Dallas näytti koko loppusarjan luokattoman huonolta. Toki Oilersin kymmenen laukausta maalia kohden ja finaaleihin on myös melko omituinen sattuma.

Oilers oli jonkin verran parempi mitä itse odotin, mutta Dallas näytti suorastaan romahtavan. Ihan kuin olisi taikaiskusta liekki vain sammunut.

Ei ollutkaan se Dallasin ja Vegasin välinen sarja moraalinen finaali mitä täällä tykättiin rummuttaa.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitä Dallasille tapahtui nelospelin 0-2 maalin jälkeen? Tuon jälkeen Dallas näytti koko loppusarjan luokattoman huonolta. Toki Oilersin kymmenen laukausta maalia kohden ja finaaleihin on myös melko omituinen sattuma.

Oilers oli jonkin verran parempi mitä itse odotin, mutta Dallas näytti suorastaan romahtavan. Ihan kuin olisi taikaiskusta liekki vain sammunut.

Ei ollutkaan se Dallasin ja Vegasin välinen sarja moraalinen finaali mitä täällä tykättiin rummuttaa.

En voi tätä allekirjoittaa. Kyllä tässä viimeisessä pelissä ne marginaalit oli todella pienet. Dallasilla oli muutamia paikkoja (tolppia, Duchenen veto Skinnerin olkapäähän jne.) missä hieman parempi tuuri olisi voinut kääntää pelin myös Dallasille. Ja kenttätapahtumat paikkoineen meni kuitenkin selkeästi Dallasille.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Dallasilla oli muutamia paikkoja (tolppia, Duchenen veto Skinnerin olkapäähän jne.) missä hieman parempi tuuri olisi voinut kääntää pelin myös Dallasille. Ja kenttätapahtumat paikkoineen meni kuitenkin selkeästi Dallasille.

Hieman parempi Dallasin tuuri olisi ottanut Edmontonin pois kilpikonna-moodistaan kesken pelin ja tuo matsi olisi pelattu ihan eri tavalla loppuun jonkun aikaisemman tasoituksen jälkeen.

Dallas hallitsi koska Edmonton valitsi tuon tien ja tällä kertaa johto kesti. Game3:ssa ei kestänyt.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vähän odotin että Oilersin erikoistilannepelaaminen olisi tässä avainasemassa, mutta täytyy myöntää etten ihan odottanut sitä, että se onkin Oilersin alivoima. Ei yhtäkään päästettyä ylivoimamaalia koko sarjassa. toki ylivoimalla tekivät myös tuhojaan, mutta tuo alivoima on erityisesti yllättänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös