I Saunamäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, AIK
Nyt kun näyttää siltä, että suljettu SM-liiga on tullut jäädäkseen ja alemman sarjatason joukkueille ei ovi ylös aukea kuin rahalla, uhkana on väistämättäkin Mestiksen näivettyminen ja samalla myös itse sm-liigan mielenkiinnon lasku ainakin pidemmällä aikavälillä. Paitsi että liigaseurojen ja mestisjoukkueiden taloudellinen kuilu kasvaa kasvamistaan, myös urheilullinen tasoero tulee yhä suuremmaksi. Mestispelaajista koottu ”b-maajoukkue” on ideana hyvä, mutta ei yksin riitä tuomaan kovia pelejä kuin pienelle osalle mestispelaajia. Mediankin kiinnostus näitä kansainvälisiä otteluita kohtaan, aivan ymmärrettävästikin, on jäänyt lähinnä teksti-tv:n tasolle.

Todellinen piristysruiske suomalaiselle jääkiekkoelämälle ja –kulttuurille voisi olla kansallisen cup-kilpailun tuominen mukaan. Kilpailujärjestelmä takaisi kovia otteluita sekä mestiksen että suomi-sarjankin joukkueille, jotka pääsisivät mittauttamaan tasonsa tosipeleissä jopa liigaseuroja vastaan. Ottelut pelattaisiin play-off-systeemillä kauden aikana ja yllätykset taattaisiin sillä, että pääsy jatkoon olisi kiinni yhdestä ottelusta, joka pelattaisiin heikommaksi arvioidun joukkueen kotihallissa. Otteluparit luonnollisesti arvottaisiin. Cup-ottelut toisivat kaivattua väriä juuri pienemmille paikkakunnille, jossa ylemmän sarjatason joukkueen kohtaaminen olisi todellinen tapahtuma. Vaikka tasoero jo sm-liiga- ja mestisjoukkueiden välillä on selvä, pystyisivät esimerkiksi Jukurit ja Kookoo varmasti haastamaan pelicansit ja ilvekset ja miksei kovempiakin liigajengejä. Cupissa pärjääminen voisi tuoda panosta myös mahdollisuutensa playoffeihin menettäneille liigajoukkueille, porkkanana olisi nimittäin esimerkiksi seuraavan kauden euroedustus sekä sopiva rahallinen potti.

Cupiin pääsisivät mukaan sm-liigaseurat, sekä mestiksen ja suomisarjan joukkueet. Liigajengit tulisivat mukaan vasta toisella kierroksella, kun alempien sarjatasojen joukkueista heikommat olisivat karsiutuneet pois. Loppuottelu järjestettäisiin puolueettomalla kentällä, vaikkapa Tampereella tai Areenassa. Kierroksia ei tulisi maksimissaankaan niin montaa, että se olennaisesti lisäisi liigareurojen ottelumääriä. Jos cup-otteluilla korvattaisiin nyt kauden aikana esim. maaottelutauoilla pelattavia harjoitusmatseja, eivät ottelumäärät välttämättä edes nousisi.

Jääkiekko-Cup olisi mielestäni erinomainen mielenkiinnon lisä kotimaiseen kiekkokauteen. Se tarjoaisi kovia otteluita alempien sarjaportaiden joukkueille. Nyt kun karsinnatkin ovat lakkautetut, eivät mestisseurat pääse testamaan tasoaan liigaa vastaan muuten kun merkityksettömissä harjoitusmatseissa, jotka eivät edes kiinnosta yleisöä. Cup-otteluiden televisiointioikeudet voisi muuten antaa Urheilukanavalle, jolla riittäisi kanava-aikaa mestismatsiensa ohessa. Vaikkei cup-kilpailua ole aikaisemmin jääkiekossa juuri kokeiltu, ei se suinkaan tarkoita, etteikö siinä olisi ideaa. Keskustelu on avattu, mitä mieltä olette ystävät hyvät?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mielestäni hyvä idea, itsekin olen joskus pohtinut samaa. Toisi varmasti katsojia Mestis ja Suomi-sarjan joukkueille. Pienillä paikkakunnilla voisi syntyä tiettyä Cup-hurmosta jos toisella kierroksella onnistuttaisiin pudottamaan jokin liigajoukkue.

Yksi lisäidea voisi olla A-juniorien osallistuminen Cupiin. Jalkapallon puolellahan HJK:n junnut menivät Cupissa todella pitkälle, pidemmälle kuin edustusjoukkue. A-junnuille se voisi olla todella kova asia, ja kehityksenkin kannalta ehkä hyvä asia. Kovia pelejä tulisi cupissa, eräänlaista pienen tason valmistautumista miesten peleihin. Tietenkään saman joukkueen junnut ja edustusmiehistö eivät voisi kohdata missään vaiheessa, ellei finaalissa.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sm-liigan osalta ei ole intressiä kasvattaa pelimäärää nykyisestä. Eikä varsinkaan siten, että liigaseurojen vastustajina olisi nykyistä heikompia (= vähemmän yleisöä kiinnostavia) seuroja.

Painetta on kasvattaa pelien määrää nykyisestä, mutta se kohdistuu pudotuspeleihin ja silloin pitää vakavasti harkita sitä, että täytyykö vähentää runkosarjan pelien määrää.

Ideassa ei sinällään ole mitään vikaa.
 
"HIFK on kuitenkin jokaisen ammattivalmentajan silmissä se kiekkojoukkue, joka sytyttää."
- Hannu Aravirta, 27.03.2003

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
TheAnimal:
Ongelmanahan on se että kausi on periaatteessa pitkä, mutta se katkaistaan vähän väliä joidenkin turhien turnausten takia. Täysin huuhaa-turnauksia pelaillaan siellä sun täällä ja pidetään liigasta pitkiä taukoja.

Lisäksi otteluohjelmat välillä ihmetyttävät. Joukkueet pelaavat ensin neljä ottelua viiteen päivään ja sitten saattaa olla viikon tauko.

Liigan ja jääkiekkoliiton kannattaisikin miettiä miten saataisiin runkosarja vedettyä läpi lyhyemmässä ajassa, eikä sitä miten sitä saataisiin lyhennettyä. Pudotuspelit voisi mielestäni pelata joka kierroksella paras seitsemästä systeemillä. Pelataan sitten vaikka viikko pidempään. Tai aloitetaan runkosarja viikkoa ennemmin. Tai lyhennetään maajoukkuetaukoja. Kaikilla päästäisiin samaan tulokseen.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

Jet-Ace

Jäsen
Tällaisista cupeista tuskin kukaan liigajoukkueen kannattaja olisi kiinnostunut. Otteluja on jo nytkin liikaa ilman mahdollisia otteluja Mestisjoukkueita vastaan. Ei mitään ideaa, tyhjät katsomot olisivat pomminvarma juttu.

Ainoastaan kansainväliset ottelut eurooppalaisia huippuseuroja vastaan oikein mainostettuina ja kunnon panoksella voisivat kiinnostaa. Ehkä.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Footless
Ongelmanahan on se että kausi on periaatteessa pitkä, mutta se katkaistaan vähän väliä joidenkin turhien turnausten takia. Täysin huuhaa-turnauksia pelaillaan siellä sun täällä ja pidetään liigasta pitkiä taukoja.


Olen täysin samaa mieltä, mutta määrätyt tahot näkevät nämä Euro Hockey Tour-kissanristiäiset erittäin tärkeiksi ($€$€...). Turnausten mielekkyyttä voi enemmän kuin vahvasti pohtia, kun joka toinen mies SM-liigasta alkaa olemaan "maajoukkuepelaaja" ja siellä käy kokeilemassa sellaisetkin pelaajat, jotka eivät taatusti tule ikinä MM-kisoissa pelaamaan.

Mielekkyyttä voi pohtia jo siitäkin syystä, että seurat maksavat pelaajien palkan ja kuitenkin kohtalaisen merkittävän osan kaudesta pelaajat ovat jossain muualla kuin seuran palveluksessa. Ja tähän kun lisätään vielä se, että seuran pelaaja saattaa loukkaantua maajoukkueen kissanristiäisissä, niin silloin palkanmaksajan huippupelaajan kausi saattaa olla paketissa sellaisten pelien vuoksi, jotka eivät palkanmaksajaa hyödytä millään tavoin. Voidaan toki aina väittää, että maajoukkuepelit nostavat yleistä mielenkiintoa jääkiekkoa kohtaan. Näin taatusti onkin, mutta vain määrättyyn pisteeseen saakka. Liika on aina liikaa ja jatkuvat turnaukset aiheuttavat pelkästään inflaation.

Aika harva on nostanut esiin sitä, että mikä on näiden Euro Hockey Tour-kissanristiäisten merkitys liigaseurojen taloudelle. Samaan aikaan voitaisiin pelata SM-liigaa ja sitä kautta kerätä tuottoa liigaseurojen kassoihin.

Euro Hockey Tour pitäisi supistaa maksimissaan kahteen turnaukseen. Karjala-turnaus ja Sweden Hockey Games sopisi Suomelle erittäin hyvin. Toki voidaan sanoa, että tämä ei kävisi esimerkiksi Tshekille (eikä ole käynyt aina tähänkään saakka..), mutta ei tarvitsekaan käydä. Kanada tulee taatusti mukaan ja jos ei joukkueet riitä, niin vaikka Suomen B-maajoukkue kehiin.

Liigan ja jääkiekkoliiton kannattaisikin miettiä miten saataisiin runkosarja vedettyä läpi lyhyemmässä ajassa, eikä sitä miten sitä saataisiin lyhennettyä.


Eipä taida Jääkiekkoliitolla olla asiassa paljonkaan sananvaltaa. Ja jos ajatellaan, että nykyinen pelimäärä pelattaisiin lyhyemmässä ajassa, niin se tarkoittaisi nykyistä tiiviimpää pelitahtia. Joka taas käytännössä tarkoittaisi lisää rasitusta, lisää loukkaantumisia ja entistä vähemmän aikaa palautumiseen tai laadukkaaseen harjoitteluun. Ei vaikuta houkuttelevalta.

Pudotuspelit voisi mielestäni pelata joka kierroksella paras seitsemästä systeemillä. Pelataan sitten vaikka viikko pidempään.
Tähän se tulee todennäköisesti menemäänkin, mutta aikaa vaan pitää varata vähän enemmän kuin viikko.
 
Viimeksi muokattu:
"HIFK on kuitenkin jokaisen ammattivalmentajan silmissä se kiekkojoukkue, joka sytyttää."
- Hannu Aravirta, 27.03.2003

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Mikä ettei, kunhan kokonaisuus hoidettaisiin paremmin kuin jalkapallon puolella. Palloliittohan on onnistunut ryssimään futiscupin paitsi piilottamalla ottelut julkisuudelta, myös peluuttamalla cupin finaalin - josta valitettavan harva on lopulta tiennyt - loppusyksyn/alkutalven hangessa.

Sivistyneessä maailmassa futiscupit ovat suhteellisen arvostettuja tapahtumia, toisin kuin Suomessa - ja siitä Palloliitto saa kiittää itseään. Lätkäcup on hyvä idis, ja siitä voisi kehkeytyä mainio lisätapahtuma liigan oheen. Mielenkiintoisia ottelupareja ja suuria mahdollisuuksia jengeille, jotka eivät pääse nousemaan liigaan, mutta saisivat mahdollisuuden näyttää kotiyleisölleen omaa osaamistaan. Kehittämisen arvoista!
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Berezin94

Jäsen
Hyvä idea juuri tuossa tarkoituksessa että tuo katsojia suomisarja ja divari joukkueille... mutta tämän tasoeron takia olisi ihan sama että pelattaisiin vain sm-liiga joukkueiden välinen cup-turnaus jossakin... ei hyvä mielestäni..
 
Kovaa, mutta väärin...

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän jääkiekossakin on pelattu Suomen Cup vuosina 1955-58 ja 1964-71, mutta siitä luovuttiin kun pelejä rupesi olemaan liikaa eli siirryttiin 22 ottelusta huikeaan 32 otteluun per joukkue ja pudotuspeleja ei edes pelattu silloin. Nykyisinhän pelejä rupeaa olemaan tuplamäärä, joten liigan huippujoukkueilla ei varmaan riitäisi panostusta. Mutta mikä tahansa idea, jolla saadaan nämä "paikallispelien värittämät" välisarjat paikkaan jonne ei päivä paista, on mielestäni kannatettava.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Suomen Jääkiekko Cupin idea ei ole uusi. Sitä on jopa pelattu 30-50-luvuilla, vähän epäsäännöllisesti. Tilastoniilomme Mane varmaan kaivaa tähänkin ketjuun Suomen Cupien voittajat.

Idea on uudelleen herätessäänkin täysi susi.

SM-liigajoukkueita ei voisi vähempää kiinnostaa pelata jotain uusia keinotekoisia turnauksia Mestis- ja Suomi-sarjajoukkueita vastaan. Todennäköisesti otteluihin lähdettäsiin aina junnupitoisilla joukkueilla, kun tärkeimpiä pelaajia säästettäisiin sarjaotteluihin.

Mikä sitten olisi näiden otteluiden pelaamisen motivaatio? Jalkapallossa Cupin voittaja pääsee euro-cupeihin. Pitäisikö täältä päästä tähän keinotekoiseen Continetal Cupiin, jossa nyt on jo kaksi suomiedustajaa, vai kenties suoraan Stanley Cup pleijareihin? Raha ei ole tarpeeksi suuri motivaatio, sillä pelaajielle pitäisi maksaa palkkoja ylimääräisistä peleistä, reissaamiset ja hallivuokrat (tällä hetkellä HC Salamat ja Jukurit ovat ainoat joukkueet, jotka voisivat vetää esim. Tampereelle yli 4000 katsojaa), joku todella mielenkiintoinen Tappara-FPS-cup ottelu menisi järjestäjälle persneton puolelle.
 
"Ilvesläinen voi tällä hetkellä rakentaa helvetin kovalla voimalla toimivan aikapommin omaan pyllyyn."
- Nimimerkki Henkan osoitus tapparalaisten keskustelukyvyistä Burke Henry-ketjussa. 31.12.2006

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja tottakai Patapaidatkin
Ei paha idea!

Siihen vois ottaa mukaan kaikki sarjatasot, koska futiksesssakin tulee aina portaittaittain parempi sarjataso mukaan kun vaan finaali lähenee. Näin kaikilla olisi mahkut!

Kunnon palkintosumma sais olla siinä jonkin näköisenä houkuttimena, näin ehkä päästäis näistä viime hetken kotimaisista siirroista ennen siirtoajan umpeutumisesta. Tämä taas tarkoittais sitä, että liigaseurat tulisi vasta siirtoajan jälkeen cuppiin mukaan. Ilman suurta palkintosummaa tämä kuvitelma ei kyllä toimi!

Vedonlyöjät olisi mielissään myös moisesta kokeilusta. Varsinkin tulosvedon puolella voitais nähdä huikeita kertoimia ja mikä ettei myös pitkävedon puolella.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eikö viestin avaaja kirjoittanut varsin selvästi että ottelut pelattaisiin sarjassa alempana sijaitsevan joukkueen kotihallissa eli esimerkiksi tämä tappara - fps olisi fps - tappara ja veikkaanpa että forssan hallin ovet ja seinät paukkuisivat eli tätä ei huomattu.... liigajoukkueet eivät siis pelaisi kotiotteluita mestisjengejä vastaan!! mielestäni ihan hyvä idea, mutta sm-liigan johto kääntää takapuolen tällaisille ehdotuksille

edit: palkintonahan tässä voisi olla joku huomattava rahasumma kuten 100 000 euroa, joka rupeis varmaan monia jo kiinnostamaan...
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Loistavaa!

Mikkeliläisenä jääkiekon ystävänä kannatan ajatusta, idea on hieno.

SM-Liigajoukkueet kannattajat mukaanlukien eivät välttämättä lämpenisi Cupiin ihan heti, mutta ajatus Cupin ottelusta Jukurit-HIFK täpötäydessä Kalevankankaan hallissa olisi erittäin houkutteleva. Ketjun avaaja osuu oikeaan ajatuksessaan, että ottelut pelattaisiin heikomman kotiareenalla.

Toivottavasti joku jääkiekkopäättäjäkin sattuu tämän ketjun lukemaan.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joskus taannoin tätä mietittiin eestaas Tapparan palstalla. Niiden välisarjojen tilallehan kelpaisi melkein mikä vain.

Mutta ehkä paras tähän asti ehdotetuista ideoista on tuo että tällainen cup pelattaisiin kesällä / alkusyksystä. Siirrettäis liigan alkua sitten vaikka viikolla, tai vain niiden joukkueiden osalta jotka on esim. välierissä mukana (ei olis kovin iso nakki). Kesällähän liigajoukkueet muutenkin pelaavat heikompia porukoita vastaan, ja pitkän loman jälkeen katsojillakin on kiekkonälkää tulla tsiigaamaan melkein mitä vain. Luonnollisesti tämän cupin "arvostus" kärsisi siitä että se pelataan kesällä eikä silloin kun joukkueet ovat timmissä, mutta eipä se suoraan sanottuna se arvostus kovin korkealle nouse muutenkaan. Lisäksi juuri tuohon aikaan vuodesta niillä mestiksen parhailla olisi todelliset saumat yllättää joku huippujoukkue ja saada PR:ää oikein olan takaa.

Luonnollisesti pitäis pelata liigajoukkueiden osalta vain jokunen kierros. Ehkä max. viisi (32 joukkueesta etiäppäin). Jos kisalla olis enemmän "prestigeä" niin olisi ongelma se, että hyvin menestynyt pikkujoukkue esim. tolla mainitulla liigajoukkueiden mukaantulokierroksella sitten saisi vastaansa jonkin liigaporukan, ja peli pelattais jossain 400 katsojan hallissa. Kesällä tämä ei varmaan olis kuitenkaan mikään maailmojakaatava juttu. Urheilukanavakin sais täytettä ohjelmistoonsa.

Talvi on niin täyteen ahdettu isomman rahan pelejä (joita tällaisista ei suurimmasta osasta koskaan tule), että ei sinne mahdu, vaikka haluttaisiinkin. Kesällä on muutenkin harjoituspelejä joissa ei katsojatuloilla mässäillä, joten tämä voisi käydä sen sijaan. Mutta muuten olen sitä mieltä, että mitään Tampere cuppia ei sitten tämän tieltä oteta meiltä pois.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Kannatetaan!
Kyllä itseäni ainakin kiinnostaisi enemmän tälläiset Cup-ottelut kuin kauden kuudes kohtaaminen esim. Ässiä vastaan.
Eli välisarjat hemmettiin ja Cup tilalle! Cuppiahan voitaisiin pelata esim. juuri maaottelutaukojen aikana. Aloitus voisi olla tuolla elo-syyskuulla eipähän tarvitsisi joukkueiden pelata turhia harjoituspelejä. Ottelut näkisin mielelläni 2-osaisina ,jotta olisi itselläänkin mahdollisuus nähdä mestisporukoita.
 
Same shit different day!

Elämä on ihmisen parasta aikaa! by Matti Nykänen

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Perusideana ihan hyvä, mutta vaatii hieman kehittelyä.
Alempisarjalaisten hallien ovet varmasti todellakin paukkuisivat. Ongelmia aiheuttaisivat ainakin seuraavat otteluparit:

K-Vantaa - Jokerit/HIFK
TuTo - TPS
KOO-Vee - Tappara/Ilves
Kiekko-Oulu - Kärpät

En jaksa sen enempää nyt mittailla, mutta joka tapauksessa, kun samasta/naapurikaupungista löytyy jo liigajoukkue, niin kiinnostusta ei välttämättä olekaan niin paljoa. Tietenkin muissa tapauksissa toimisi. Mutta jonkun pitäisi myös mahdollisesti maksaa Mestiksen ja Suomi-sarjan joukkueiden matkakulut tms, budjetit kun lienevät suunniteltu omaa sarjaa varten. Lisäksi porkkana puuttuisi, kun voitosta tulisi "vain" rahaa ja pysti. Esimerkiksi kansainvälisiä pelejä ei todennäköisesti saada cupin voittajalle taattua.

Myös A-junnujen SM-sarjan parhaita voisi mielestäni ottaa mukaan tasonmittauksen vuoksi.

Hyvä perusidea, mutta vaatii niin paljon kehittelyä, että hiukan uskallan epäillä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kannattaisin itse ideaa. Tämä antaisi joukkueille mahdollisuuden peluuttaa junnuja antaa heille vastuuta. Toisaalta loukkantumisesta toipuvat pelaajat voisi parannella vammansa rauhassa. Lisäksi mahdollisesti sarjassa huonosti pelanneet joukkueet voisivat edelleen menestyä Cupissa ja paikata talouttaan näissä peleissä eikä pelaajia myymällä.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti werther
Mutta mikä tahansa idea, jolla saadaan nämä "paikallispelien värittämät" välisarjat paikkaan jonne ei päivä paista, on mielestäni kannatettava.
Kunhan idealla kyetään tuomaan seurojen kassoihin vähintään saman verran rahaa kuin mikä sieltä poistuu, jos paikallispelejä pelataan nykyistä vähemmän. Ei niitä pelejä huvikseen pelata. Yleisöä on kyseisissä otteluissa normaalia enemmän, joten käytännössä yleisö saa mitä haluaakin. Voi katsoa paljonko HIFK-Jokerit matsi veti yleisöä ja paljonko yleisöä kiinnosti vaikkapa HIFK-Kärpät ottelu. Puhutaan todella merkittävistä eroista.
 
"HIFK on kuitenkin jokaisen ammattivalmentajan silmissä se kiekkojoukkue, joka sytyttää."
- Hannu Aravirta, 27.03.2003

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti TheAnimal
Kunhan idealla kyetään tuomaan seurojen kassoihin vähintään saman verran rahaa kuin mikä sieltä poistuu, jos paikallispelejä pelataan nykyistä vähemmän. Ei niitä pelejä huvikseen pelata. Yleisöä on kyseisissä otteluissa normaalia enemmän, joten käytännössä yleisö saa mitä haluaakin. Voi katsoa paljonko HIFK-Jokerit matsi veti yleisöä ja paljonko yleisöä kiinnosti vaikkapa HIFK-Kärpät ottelu. Puhutaan todella merkittävistä eroista.
Tai paljonko kiinnostaa ikiaikaisten verivihollisten paikalliskamppailu SaiPa-Lukko? Urheilulliseti en näe välisarjoja myöskään reiluna ratkaisuna, sillä lohkot ovat epätasaiset. Lisättäköön sitten vaikka pudotuspelien määrää paras seitsemästä -systeemiin jos se on rahasta kiinni.

EDIT. Ja tuo HIFK:n perimä paikallispelilisä TPS:n otteluihin on kyllä kaiken huippu.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Cupia on tosiaan pelattu ensin vuosina 54-58 ja sitten 63-71

Cup-mestarit:

1955 TPS, Turku
1956 TPS, Turku
1957 Tappara, Tampere
1958 Ilves, Tampere
...
1964 Lukko, Rauma
1965 RU-38, Pori
1966 Reipas, Lahti
1967 Ässät, Pori
1968 KooVee, Tampere
1969 Lukko, Rauma
1970 HJK, Helsinki
1971 Ilves, TampereIlves on siis tälläkin hetkellä hallitseva Suomen cup-mestari
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Täytyypä tökätä tahan oma idea: haahuilu Suomen ja Ruotsin liigojen yhdistämisestä ei vain maistu, vaikka kuinka kääntelee, mutta mitens olis yhteinen cup naapurien kanssa? Systeemillä, että ensin alkas allsvenskan ja mestis setviä jatkajia ja myöhemmässä vaiheessa elitserien ja sm-liiga. Välisarjat tietysti kauemmas kun kukaan näkee. Molemmat liitot kun pistäs yhteisen potin, sitä hamuttais molemmilla rannoilla, vai mitä? En nyt jaksa sen yksityiskohtasemmin visioida, mutta sana vapaa, joten jatkakaa...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
jybfabulla varsin mielekiintoinen idea.. ei tarvitsisi liigojen sarjataulukoita sekoitella noilla keskinäisillä otteluilla ja varmasti kiinnostas nuo cup pelit... ja miksei samalla koko pohjoismainen cup kilpailu jossa allsvenkan, mestis, norjanpääsarja, tanskan pääsarja ratkos ensin välejä ja myöhemmin tulis sm-liiga ja elitserien.. no tähän visioon taitas tulla liikaa matseja.. mutta kuitenkin..
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

nro.44

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, VG-62
en jaksa sen enempää rueta runoilemaan, mutta olishan tää ihan hyvä idea, olis komeeta olla Naantalin uudessa peltiladossa katsomassa VG-62 - HIFK..

Tosin A-junnuja ei välttämättä cupiin kannattaisi mukaan ottaa. TPS A on ottanut tällä kaudella muutamaan otteeseen yhteen VG:n kanssa, ja vaikka TPS A on molemmat pelit voittanut, ei taso ero ole suuri, eikä myöskään VG:n taso ole huima..
 
play and be happy

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
CUP

Jeppajee. Mielenkiintoinen idea. Erityisesti tekisi hyvää saada tuo välisarjajärjestelmä huitsin kuuseen - täysin epäurheilullinen, keinotekoinen lohkojako, ja tiesvielämitä pöljää.

Suomalaisten joukkueiden kohtaamiset voisivat ehkä kiinnostaa enemmän kuin Elitserien/SM-Liiga -ottelut. Tämä CUP olisi myös edullisempi järjestää (jos sillä nyt on mitään merkitystä). Saataisiin myös laajempialaista kiekkoviihdettä maahamme, kun ottelut pelattaisiin alempisarjaisen joukkueen kotiluolassa.

Toisaalta tasoerot liigaseurojen ja alempien sarjatason joukkueiden välillä voivat olla kovinkin suuret; Elitserien-kohtaamiset puhuvat puolestaan. Ja TAAS toisaalta jos liigajoukkueista jäävät sivuun vammojaan parantelevat ja/tai maajoukkuerinkiin osallistuvat, saattaa peleistä tulla hyvinkin tasaisia ja mielenkiintoisia.

Hyvä ajatus.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Cup-ajatus on esitetty täällä pari-kolme kertaa aiemminkin. Edelleen mielestäni cup-muotoinen kilpailu on totaalisen sopimaton jääkiekkoon. Paperilla asioita on varmasti kiva pyöritellä, mutta ei se todellisuudessa toimi.

Jääkiekossa joukkueiden väliset radikaalit tasoerot tulevat selvemmin esiin, kuin vaikkapa jalkapallossa. Jalkapallossa pienikin voi pyristellä pitkään, ja sitä myöden vaikka yllättää, mutta jääkiekko on intensiteetiltään sitä luokkaa, ettei mahdollisuuden sijaa jää. Muistellaanpa vaikka Japanin esiintymisiä arvokisoissa.

Jos liigajoukkueet pistävät kaiken peliin, seurauksena olisi näiden joukkueiden surkuhupainen dominointi. Jos liigajoukkueet pistävät lekkeriksi, ja peluuttavat vaikkapa junnuja, asettuu koko cup-kilpailu kyseenalaiseen valoon.

Pelillisesti ja kilpailullisesti jääkiekon cup-kilpailu ei tarjoaisi yhtään mitään. Taloudellisesti varmasti jotakin pienemmille seuroille, kun halli kerran vuodessa täyttyisi. Liigajoukkueet eivät hyötyisi mitään, joten nämä eivät siihen tulisi ikinä suostumaan. Pelejä on muutenkin jo tarpeeksi, ja kovia pelejä ei varmasti lähdetä vähentämään, jotta saataisiin tilaa cup-matseille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy