Mennäänkö väliaikaisesti Venäjälle?

 • Ei mennä

  Ääniä: 295 82,6%
 • Mennään, jos se on ainoa vaihtoehto pelaamiselle

  Ääniä: 62 17,4%

 • Äänestäjiä
  357

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmaan kaikki länsipelaajat on harkinnut KHL:ssä pelaamista jo ennen kautta. Osa ei ole tehnyt siksi sopimusta, vaikka olisi saanut. Osa on tehnyt sopimuksen ja pelaa. Pelaajan oikeusturva Venäjällä on heikko. Jokereissa tilanne on tässä mielessä paljon parempi. Ehkä siellä pelaajat ja johto pohtivat asiaa, kun Nefte pelaa jo tänään.
Juu nimenomaan meinasin Jokereiden pelaajia. Kuitenkin suomalaisessa yhteiskunnassa korona on vakava homma ja tuollaiselle terveellekkin urheilijalle voi aiheuttaa keuhkoissa ongelmia vaikka ei tappaisikaan. Suomessa olevan jengin pelaajilla luulisi jonkunlaisen oikeusturvan olevan pelaamisesta kieltäytymiseen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Missähän vaiheessa pelaajat alkavat harkitsemaan pelaamisesta kieltäytymistä?
Rehellisesti sanoen, jos nyt olisin sopimussuhteessa pelaajana Jokereihin ja ura oikeassa kohtaa, niin todennäköisesti joku vanha tai aiemmin huomaamatta jäänyt selkävamma alkaisi kummasti haitata. Ovat nimittäin nuo selkävaivat sellaisia, että kuulopuheiden mukaan niiden todistaminen "hölynpölyksi" on kaikista vaikeinta. Välillä sitten kävisi jäillä kokeilemassa kestääkö, ja eihän se nyt kestänytkään. Eli kaikki keinot käyttöön, jotta palkka juoksee ja ei tarvitse ottaa liikoja riskejä koronaisen vastustajan tartunnasta.

Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että jos jostain Venäjältä napsahtaisi tarpeeksi iso lappu eteen tai Jokereissa olisi tonttia auki ja isot massit tekemättä, niin "välikauden" sijasta se olisi all in. Jos napsahtaa pahat jälkitaudit, niin se "puolmilliä" Venäjältä tai "kohtuullinen korvaus" ja "oiva näytönpaikka" Jokereissa todennäköisesti ajaisivat ohi ja se tshekkinivunen ei liikaa vaivaisi.

Kun tuota Jokerien nippua katsastaa, niin aika 50-50 fiilikset kieltäytymisen osalta. Siellä osa jätkistä on siinä vaiheessa uraa, että tuskin kauheasti kiinnostaa riskeerata parin satatonnin takia. Toisaalta siellä osa jätkistä on siinä vaiheessa uraa, että heidän saappaissa hyppäisin askiin vaikka pakkiparilla olisi Suomessa todettu korona ja Venäjältä ostettu saatu negatiivinen tulos. Ja kun tuohon ynnää henkilökohtaisten syiden päälle joukkuetason asetelmat, niin uskon jengin jatkavan niin kauan kuin se on mahdollista. Yksittäisiä pelaajia tulee varmasti tippumaan pois varsinkin jos/kun joudutaan pois Suomesta, mutta mitään kollektiivista "protestia" en usko tulevan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Juu nimenomaan meinasin Jokereiden pelaajia. Kuitenkin suomalaisessa yhteiskunnassa korona on vakava homma ja tuollaiselle terveellekkin urheilijalle voi aiheuttaa keuhkoissa ongelmia vaikka ei tappaisikaan. Suomessa olevan jengin pelaajilla luulisi jonkunlaisen oikeusturvan olevan pelaamisesta kieltäytymiseen.
Totta. Suurin ongelma taitaa tulla eteen kullekin siinä, jos kotipelit muuttuvat Venäjälle tai Latviaan/Viroon pysyvämmin.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Lainaanpa itseäni tuolta HPK:n puolelta. Uskon, että tämä sopii aika hyvin Jokereihinkin, vaikka isommissa kuvioissa liikutaankin.

Uskon, että suurimmalle osalle liigapelaajista korona olisi henkilökohtaisesti varsin lievä sairaus. Tätä tukevat ensimmäiset uutisoinnit Jukureiden, KooKoon ja Kerhon U20-joukkueiden sairastuneiden tämänhetkisestä tilanteesta. Osa sairastuneista pelaajista on oireettomia ja ilmeisesti kaikki muut lieväoireisia. Toki tilannehan saattaa kääntyä, sillä joskus sairastuneen tilanne pahenee vasta jonkin ajan kuluttua lievän alun jälkeen.

Ongelmia tästä kaikesta alkaa syntyä varsinkin sitten kun otetaan huomioon pelaajien perheet - puolisot, lapset ja vanhemmat sidosryhmineen. Niistä löytyy jo varmasti paljonkin riskiryhmäläisiä. Perhetason eristäytyminen on usein vaikeaa, kun puolisoiden täytyy käydä töissä tai opiskelemassa, lasten koulussa tai päivähoidossa, asioita pitää hoitaa jne. jne. Lisäksi on syytä huomata, että seuraorganisaatioista löytyy myös vanhempaa väkeä esim. valmennuksesta ja huoltajista, joiden kohdalla riskit ovat jo merkittävästi suurempia. Sijaisiakaan ei oikein voi ottaa tilalle noille paikoille.

Pohjois-Amerikassa ainakin osassa ammattilaissarjoista pelaajalla oli oikeus kieltäytyä pelaamasta ilman selityksiä. Liigassa tähän ei ole pelillisesti kovin paljon varaa, kun liigakelpoista reserviä ei juurikaan ole.
Itse en usko, että edes kotoinen liigakausi saadaan vietyä läpi. Vielä vähemmän uskon KHL:n onnistuvan. Jahka jotkut suurimmat venäläistähdet sairastuvat kunnolla, ehkä sitten reagoidaan KHL:n johdossakin? Toivottavasti kenenkään ei tarvitse kuolla jääkiekon vuoksi.
 
- Tolppa, maalivahtien ystävä

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK (KalPa), Bruins
Tässä ketjussa on ollut puhetta, että Jokerit voisi mahdollisesti pelata kotipelit Virossa, jos tie Suomessa nousee pystyyn.

Eikö Viron ja Venäjän välillä ole matkustusrajoitteita? Miksi Viro suostuisi tässä ajassa siihen, että Jokerit siellä pelaisi kotipelinsä, jos Suomi ei sitä salli? Miksi he tukisivat KHL:ää?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Totta. Suurin ongelma taitaa tulla eteen kullekin siinä, jos kotipelit muuttuvat Venäjälle tai Latviaan/Viroon pysyvämmin.
En usko hetkeäkään että Jokerit voittaisi yhtään mitään Latviaan tai Viroon "evakuoitumalla". Valko-Venäjä ja "Puna-Venäjä" ovat ne vaihtoehdot. Mutta KHL haluaa propaganda syistä Jokereiden pysyvän Helsingissä jos vain mitenkään mahdollista. Näin sitä voidaan markkinoida "läntisenä" joukkueena (ja syyttää likimain kaikesta....)
 
"What would Nickerson do?"
Ehkä Suomenkin kannattaisi lähettää kaikki koronatestit Putinin maahan analysoitavaksi, niin saataisi Suomesta täysin koronavapaa maa ja elämä rullaamaan normaalisti!
Kuitenkin KHL itse uutisoi, että noin kolmasosa (ja nyt varmaan jo yli) pelaajista on jo sairastanut tuon taudin. Eli ainakaan siellä tuo koronavapaus ei toteudu.
 
RELEASE THE KRAKEN

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainoa tapa jolla kausi saataan vietyä loppuun Jokerien osalta, on muuttaa paikkaan missä ei ole yhtä tiukkoja karanteenimääräyksiä.

Ihmettelen todella suuresti, että tätä karanteeniskenaariota ei ole otettu huomioon tiiviissä yhteistyössä THL:n ja viranomaisten kanssa. Täysin amatöörimaista puuhastelua, jossa KHL itse hämmentää vielä soppaa.

Ihmettelen myös miten paljon huomiota jonkun venäläisen nobodyn sanomiset Venäjän mediassa herättää Suomessa. Eri asia jos nuo lyttäämiset tulisivat sarjan sisältä/johdosta. Nyt paikallinen Juhani Tamminen on laukonut asioita ja täällä revetään henkseleistään.

Vaikeaa on tällä hetkellä. Mihin kaikkeen tilanne vielä kehittyykään.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Ihmettelen todella suuresti, että tätä karanteeniskenaariota ei ole otettu huomioon tiiviissä yhteistyössä THL:n ja viranomaisten kanssa. Täysin amatöörimaista puuhastelua, jossa KHL itse hämmentää vielä soppaa.
Ihmettelen todella suuresti, että tämä koronaskenaario tulee jollekin yllätyksen. Jokrut ja khl luvannut maat, taivaat, kuplat ja testit jotta saavat pelit Suomessa käyntiin. Nyt vierität syyn tästä ryssimisestä sitten ihan muille kuin homnan kuseneille. Voimassa olevien Suomen säännösten mukaan on vaan mentävä
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tämä Coronan ja jääkiekon yhteiselo ole mitenkään Venäläistä yksinoikeutta, vaan myös Ruotsissa mennään aivan eri linjoilla kun meillä koto Suomessa.

Tässä Google translaten kautta ote SHL:n sivuilta:Each case will be unique and require separate consideration. In order for the board to take up the matter, a larger number of players or leaders in a team need to either have found Corona or fallen ill with strong suspicion of Corona and the guideline for larger numbers of players is five or more. Furthermore, a medical statement is needed from the medical officer in the association with an assessment of the risk of the spread of infection.


Eli jopa yksittäiset TARTUNNAT eivät siellä estä pelaamista, joka mielestäni on ainoa oikea tapa, jos jääkiekkoa oikeasti tahdotaan tällä kaudella pelata. Jokerit, Liiga, Mestis tai mikään muukaan sarja ei tule tällä nykyisellä menolla menemään päätyyn saakka ilman jotain isoja kikkailuita.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit. Päivä päivältä tuntuu yhä enemmän siltä, että istutte tällä hetkellä ihan väärässä porukassa. Tulkaa pois.
Päivä päivältä nämä "tulkaa pois"- jutut kuulostaa entistä naurettavammalta. Käy sanomassa Potaninille tai Kurrille tuo. Heillä on siihen valta tehdä päätös. Ei meillä.Eli jopa yksittäiset TARTUNNAT eivät siellä estä pelaamista, joka mielestäni on ainoa oikea tapa, jos jääkiekkoa oikeasti tahdotaan tällä kaudella pelata. Jokerit, Liiga, Mestis tai mikään muukaan sarja ei tule tällä nykyisellä menolla menemään päätyyn saakka ilman jotain isoja kikkailuita.
Juuri näin. Näin se pitäisikin mennä, jos olisi mahdollisuuksia pelata. Liigan porukat ei voi mitenkään välttyä koko kautta altistumisilta. Eiköhän Jokerit pakkaa kamansa ja muuta jonnekkin hetkeksi, ellei viranomaisille tule jotain tolkkua päähän.

No, Jokereilla ei ole niinkään hätää, mutta nykyisillä toimintatavoilla Liiga tullee kärsimään konkursseja ja jo ennestään vaikeassa asemassa kilpailukyvyllisesti oleva sarja ei ainakaan hetkeen tuosta tervehdy.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Päivä päivältä nämä "tulkaa pois"- jutut kuulostaa entistä naurettavammalta. Käy sanomassa Potaninille tai Kurrille tuo. Heillä on siihen valta tehdä päätös. Ei meillä.
En nyt mitenkään uskonutkaan, että sinulla tai muilla Jokeri-kirjoittajilla olisi se valta
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taitaa Ruotsissa olla rajana 5 tai useampi tartunta joukkueessa, jotta suurempiin toimiin ryhdyttäisiin. Kausi on tarkoitus siellä viedä läpi aikataulussa. Jännittyneenä itse seuraan juuri Ruotsin tilannetta perhesyistä ja erityisesti erästä 25 tapausta 100k kohti rajaa. Näytti uusimmat luvut olevan 25.7 siellä puolella. Taitaa vähän joka puolella olla linjana, että Koronarajoja löysätään elinkeino ja talous edellä ajatuksella terveyden kustannuksella, valitettavasti.

Olen tässä vähän turhankin räväkästi kirjoitellut ajatuklsiani täällä viime päivinä. Jatketaan vielä tämän kirjoituksen verran ainakin samalla valitsemallani linjalla, kun kerran aloitettiin... Suomen linjan mukaisessa tilanteessa jääkiekko tyyppisessä kamppailu-urheilussa tilanne on suorastaan kestämätön. Toisella puolella rajaa on viidakon laki ja toisella Suomen lait, joten Jokereilla ei näytä olevan pakokeinoa tai ainuttakaan hyvää tai edes siedettävää ratkaisua edessään. Nykyisillä säädöillä edes lokakuun läpivienti kunnialla olisi suorastaan hämmästyttävä suoritus KHL:ssä. Ongelmat saattoi jopa tämmöinen ulkopuolinen aistia helpostikin. Ihmettelen, että Jokerit päätti ottaa käyttöönsä KHL:n kanssa tämmöisen hätäratkaisun, joka ei vie muuta kuin umpikujaan. Rahaa palaa ja paljon tässä kaiken keskellä karanteeninkin aikana. Mahtaisiko edes muutto Venäjälle auttaa Jokereita selviytymään? Kai kotiotteluihinkin pitäisi saada se kuuliainen faniryhmä katsomoon ja ostamaan mm. fanituotteita, niin ainakin kuvittelisin. Hyvin lähellä näen ajan, jossa vain tullaan yhden tarinan osalta tien päähän. Olisiko sitten kyseessä kaiken loppu vai alku? Joissakin tapauksissa kyse on ollut uudesta alusta. Mutta ennen lopullista niittiä, pitää meidän ehkä vielä pelata parit KHL-ottelut ennen joulua ja koittaa saada KHL-joukkueet Helsinkiin ja Riikaan ilman positiivisia koronatestejä. Suurin ongelma taitaa olla venäläisillä pelaajansa terveenä pitäminen sen 1-3 päivän ajan, kun ne ovat Venäjän rajojen ulkopuolella. Järjetöntä sekin on. Kuinka kauan Herra Potanin tai mikä nikkelin sulattaja se nyt oli, katsoo tätä rahan tuhlausta ja ns. sooloilua, siitähän tässä lopulta on kyse. Jotenkin vain tuntuu, että köysi alkaa olemaan aika kireällä.

Jotenkin tuo Liigan tilannekin vaikuttaa todella huolestuttavalta juuri ennen kauden alkua. Koska jossain joukkueessa joku pelaaja sairastuu ja tämän jälkeen on 2-4 liigajoukkuetta karanteenissa pari viikkoa. En haluaisi olla pelaaja, joka sai Liigan pysähtymään. En haluaisi olla myöskään se pelaaja, joka ensimmäisenä Jokereissa saa koronatartunnan.
 
Lukkomaniaa!!!
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rehellisesti sanoen, jos nyt olisin sopimussuhteessa pelaajana Jokereihin ja ura oikeassa kohtaa, niin todennäköisesti joku vanha tai aiemmin huomaamatta jäänyt selkävamma alkaisi kummasti haitata. Ovat nimittäin nuo selkävaivat sellaisia, että kuulopuheiden mukaan niiden todistaminen "hölynpölyksi" on kaikista vaikeinta. Välillä sitten kävisi jäillä kokeilemassa kestääkö, ja eihän se nyt kestänytkään. Eli kaikki keinot käyttöön, jotta palkka juoksee ja ei tarvitse ottaa liikoja riskejä koronaisen vastustajan tartunnasta.
Juuri tällainen moraalittomuus on pääsyy sille, että Suomi-niminen hyvinvointivaltio on rappeutunut jo pitkään ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tämä Coronan ja jääkiekon yhteiselo ole mitenkään Venäläistä yksinoikeutta, vaan myös Ruotsissa mennään aivan eri linjoilla kun meillä koto Suomessa.
...
Tällä palstalla on tietynlaista joukkohysteriaa ja tilanteiden dramatisointia havaittavissa – erityisen kärjistyneesti tämä ilmenee keskusteluissa Jokereiden ympärillä.

Jääkiekon parissa pyritään ihan samaan kuin millä tahansa alalla ja toiminnassa; maksimaalisesti normalisoimaan toimintaa vaikeassa, uudenlaisessa poikkeustilanteessa, jossa kompromissiratkaisuja täytyy tehdä usein nopeasti ja hetkessä. @Palokan Keisari kirjoitti aiemmin ihan aiheellisen kysymyksen: miksi huippujääkiekkoon – joka lopulta on ihmismassojen osalta aika marginaalista toimintaa – suhtaudutaan niin eri tavalla kuin toimintaan, mikä tapahtuu muilla aloilla ja kansan arjessa?

Jokereiden kohdalla tietysti tarve liikkua jatkuvasti ulkomaille ja takaisin on ainutlaatuinen haaste samoin kuin tarve toimia yhteistyössä Venäjällä tehtävien – mahdollisesti Suomen kontekstissa mahdottomien – ratkaisujen ja toimintamallien kanssa. Mutta esim. nuo IP-lehden jutun venäläiskommentit olivat täysin järkeviä: asiat pitäisi pyrkiä mahdollisuuksien mukaan tekemään keskitetysti ja yhtenäisesti koko KHL:n laajuisesti ja Suomen viranomaisohjeistukset luovat merkittävän haasteen Jokereiden osallistumiselle sarjaan tämän kauden osalta.

Nämä "milloinkohan Jokeri-pelaajat saavat tarpeekseen sekoilusta" -jutut ovat ylireagointia ja tilanteen dramatisointia.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ehkä Suomenkin kannattaisi lähettää kaikki koronatestit Putinin maahan analysoitavaksi, niin saataisi Suomesta täysin koronavapaa maa ja elämä rullaamaan normaalisti!
Tai sitten pitäisi mennä niin kuin Suomen kesälajit ovat koko kesän menneet, ei testausta -> ei koronaa. Ja pelit jatkuu.

KHLää syytetään nyt siitä, kun testaavat pelaajat viiden päivän välein ja lisäksi aina vieraspeliin lähdettäessä/saavuttaessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Mutta esim. nuo IP-lehden jutun venäläiskommentit olivat täysin järkeviä: asiat pitäisi pyrkiä mahdollisuuksien mukaan tekemään keskitetysti ja yhtenäisesti koko KHL:n laajuisesti ja Suomen viranomaisohjeistukset luovat merkittävän haasteen Jokereiden osallistumiselle sarjaan tämän kauden osalta.
Todellisuudessa venäläiskommentit eivät olleet järkeviä. Kaikkea muuta. Nehän olivat tyyliltään Venäjä yli kaiken. Ihan silkkaa paskaa, Venäjän ulkopuolella siis. Vaisfeld, yksi tunnetuista kiekkovaikuttajista Venäjällä, lataa Venäjällä ja Ilta-Sanomissa, että Jokerit pelaa politiikalla. Hänen esille nostama vaatimus Minskiin menosta on venäläisittäin varmaan järkevä, mutta täällä Suomessa ja Latviassa ollaan EU:ssa ja toimitaan EU:n arvopohjalla.

Venäjän testaukseen en ota kantaa vrt Latvia, kun en tiedä kummassa oli vika. Mutta KHL laitetaan pyörimään kaikissa tapauksissa ja Venäjän testaushistoriaa tuntien, negatiivisia tuloksia tuppaa tulemaan juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Yleisesti KHL:n testaus on kuitenkin toiminut varsin kohtuullisesti. Sen sijaan kuplan valvonta ei toimi, ja se on tiedossa useista seuroista. Niitä ei vaan nappaa hoitaa asioita ohjeiden mukaan. Asialla ei ole mitään väliä eikä rikkomuksista mitään seuraa.

Jos tällainen venäläinen "ei mitään väliä" on koronan osalta jotenkin järkevä, yhtenäinen tavoite, niin eipä siitäkään sen enempää.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kuinka kauan Herra Potanin tai mikä nikkelin sulattaja se nyt oli, katsoo tätä rahan tuhlausta ja ns. sooloilua, siitähän tässä lopulta on kyse. Jotenkin vain tuntuu, että köysi alkaa olemaan aika kireällä.
En usko, että Potainilla rahat loppuisi, vaikka Jokerit vetäisi seuraavat kolme kautta tyhjille katsomoille kotipelejä jossain Pietarissa tai Viipurissa. Enemmän asiaan vaikuttanee se, minkälaisia suosituksia/ohjeita Moskovasta tulee.

En tiedä, voiko "salama iskeä kahdesti samaan paikkaan", mutta kun tuota Jokereiden kalenteria katsoo, niin siellähän karanteenin jälkeen ekana tulisi Sibir vierailulle, mutta jatkavat Helsingistä kotiin. Toka peli olisikin sitten TSKA:ta vastaan ja he jatkavat Helsingin jälkeen Riikaan.

Milloinkohan muuten Venäjällä joku keksii syyttää Latviassa tehtyjä korona testejä Nato maan ilkeilyksi, kun Venäjällä eivät samasta joukkueesta löytäneet yhtään positiivista tapausta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Juuri tällainen moraalittomuus on pääsyy sille, että Suomi-niminen hyvinvointivaltio on rappeutunut jo pitkään ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.
On taas sulla jutut.

Jos on moraalittomuutta välittää omasta ja läheisten terveydestä välttämällä tartuntoja venäläisvetoisessa sarjassa, niin olkoot. Sarjan ja sen joukkueiden tulisi taata niin turvallinen ympäristö kuin mahdollista ammatin harjoittamiseen, eikä tuo selvästi tällä hetkellä toimi. KHL:ssä tällä hetkellä meno on sellaista, että tärkeintä oli saada pelit käyntiin suunnilleen samoihin aikoihin kuin "normaalisti" eri joukkueiden hirveistä koronatilanteista huolimatta, pelit näköjään pyritään pelaamaan hinnalla millä hyvänsä (esim. case Neftehimik) ja koko tautia vähätellään suunnilleen joka tasolla. Mikään KHL:n kohdalla ei viittaa siihen, että koronaa vastaan tehtäisiin mitään mainittavaa. Ja se ei yllätä, kun katsoo minkälaisella otteella ylipäätään asioihin idässä suhtaudutaan ja ketkä ovat kyseisen sarjan takana.

Jos sun mielestä on moraalisesti oikein mennä venäläisellä linjalla globaalin pandemian aikana, niin toki sen sulle suon. Mun mielestä ei tällä hetkellä olisi mitään moraalitonta siinä, että joku toteaisi ettei tilanne sovi itselleen ja nykyisissä olosuhteissa ei pysty ammattiaan harjoittamaan turvallisesti työpaikasta johtuvasta syystä. Mutta olkoot se tästä moraalikeskustelusta mun osalta, en usko tästä tulevan mitään kauhean rakentavaa keskustelua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hyvin lyhyt katsaus viime päivien Venäjältä siltä osin, kun asioita ei ole vielä esillä.

Venäjällä ollaan KHL-kaudesta huolissaan ja siitä - siis asia esille nostaen - että Venäjän mestaruudesta ei voi pelata suunnitellusti, kun Jokerit sotkee otteluohjelmaa. Venäjän mestaruus on tällä kertaa korostuneen tärkeä, koska edellinen jaettiin kesken jääneellä kaudella tilanteessa, jossa ei ratkaisuotteluissa tiedetty panoksena olevan Venäjän mestaruus.

Kirjoituksissa tulee hyvin esille se, että Jokerit on se ongelma, ja muita ongelmia ei samalla tavalla ole, koska muut joukkueet pelaavaat. Mieleen tulee, onko KHL:n koronatestit jo tehty joulukuunkin osalta, ja ne odottavat tutulla paikallaan ylähyllyn jääkaapissa avaamista...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Todellisuudessa venäläiskommentit eivät olleet järkeviä. Kaikkea muuta. Nehän olivat tyyliltään Venäjä yli kaiken. Ihan silkkaa paskaa, Venäjän ulkopuolella siis. Vaisfeld, yksi tunnetuista kiekkovaikuttajista Venäjällä, lataa Venäjällä ja Ilta-Sanomissa, että Jokerit pelaa politiikalla. Hänen esille nostama vaatimus Minskiin menosta on venäläisittäin varmaan järkevä, mutta täällä Suomessa ja Latviassa ollaan EU:ssa ja toimitaan EU:n arvopohjalla.
Tässä on yhtenä tekijänä myös se, että kenelle tämä uutisointi on osoitettu. Venäläisille. Vladimir of Moscow & kumpp. esitetään pelastajina kun muu maailma riutuu koronan kourissa. Aluevaalitkin lähestyvät joten uhkakuvia on luotava. Ellei sitten käytetä Valko-Venäjän esitäytettyjä vaalilipukkeita, selvä 80% voitto.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tässä on yhtenä tekijänä myös se, että kenelle tämä uutisointi on osoitettu. Venäläisille. Vladimir of Moscow & kumpp. esitetään pelastajina kun muu maailma riutuu koronan kourissa. Aluevaalitkin lähestyvät joten uhkakuvia on luotava. Ellei sitten käytetä Valko-Venäjän esitäytettyjä vaalilipukkeita, selvä 80% voitto.
Kyllä. Venäläisille kommentit on tietenkin suunnattu. Niistä näkee mielestäni myös sen, että Jokerien asema on pudonnut KHL:ssä ja halua heittää koko seura ulos löytyy paljon. Tämä taas ei välttämättä ole Kremlin mieleen ainakaan vielä, ja siksi Potanin antoi haastattelun Venäjällä, jossa hän tuki Kurrin ja Jokerien toimintaa ja oli itsekin siirtämässä MM-kisoja Valko-Venäjältä. Jälkimmäinen viesti oli ehkä Minskin suuntaan.

Venäjällä on tuttua, että iso herra antaa haastattelun, kun hiiret alkavat hyppiä pöydällä ja kertoa, miten asiat ovat. Esimerkiksi pari vuotta sitten Timchenko linjaamaan linjasi laajassa haastattelussa, miksi SKA:n etu on Venäjän etu, kun suunnilleen kaikki muut olivat ymmärrettävästi eri mieltä. Potanin ei tullut Jokereihin sattumalta eikä antanut haastattelua Venäjällä sattumalta.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
JYP - Pelicans
 • 2.35
 • 3.95
 • 2.60
KalPa - Ilves
 • 3.00
 • 4.00
 • 2.08
SaiPa - HPK
 • 3.00
 • 3.75
 • 2.15
TPS - HIFK
 • 2.87
 • 3.90
 • 2.18
Ässät - Kärpät
 • 4.10
 • 4.10
 • 1.73
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy