Mennäänkö väliaikaisesti Venäjälle?

  • Ei mennä

    Ääniä: 298 82,1%
  • Mennään, jos se on ainoa vaihtoehto pelaamiselle

    Ääniä: 65 17,9%

  • Äänestäjiä
    363

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tämä Coronan ja jääkiekon yhteiselo ole mitenkään Venäläistä yksinoikeutta, vaan myös Ruotsissa mennään aivan eri linjoilla kun meillä koto Suomessa.

Tässä Google translaten kautta ote SHL:n sivuilta:Each case will be unique and require separate consideration. In order for the board to take up the matter, a larger number of players or leaders in a team need to either have found Corona or fallen ill with strong suspicion of Corona and the guideline for larger numbers of players is five or more. Furthermore, a medical statement is needed from the medical officer in the association with an assessment of the risk of the spread of infection.


Eli jopa yksittäiset TARTUNNAT eivät siellä estä pelaamista, joka mielestäni on ainoa oikea tapa, jos jääkiekkoa oikeasti tahdotaan tällä kaudella pelata. Jokerit, Liiga, Mestis tai mikään muukaan sarja ei tule tällä nykyisellä menolla menemään päätyyn saakka ilman jotain isoja kikkailuita.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit. Päivä päivältä tuntuu yhä enemmän siltä, että istutte tällä hetkellä ihan väärässä porukassa. Tulkaa pois.
Päivä päivältä nämä "tulkaa pois"- jutut kuulostaa entistä naurettavammalta. Käy sanomassa Potaninille tai Kurrille tuo. Heillä on siihen valta tehdä päätös. Ei meillä.Eli jopa yksittäiset TARTUNNAT eivät siellä estä pelaamista, joka mielestäni on ainoa oikea tapa, jos jääkiekkoa oikeasti tahdotaan tällä kaudella pelata. Jokerit, Liiga, Mestis tai mikään muukaan sarja ei tule tällä nykyisellä menolla menemään päätyyn saakka ilman jotain isoja kikkailuita.
Juuri näin. Näin se pitäisikin mennä, jos olisi mahdollisuuksia pelata. Liigan porukat ei voi mitenkään välttyä koko kautta altistumisilta. Eiköhän Jokerit pakkaa kamansa ja muuta jonnekkin hetkeksi, ellei viranomaisille tule jotain tolkkua päähän.

No, Jokereilla ei ole niinkään hätää, mutta nykyisillä toimintatavoilla Liiga tullee kärsimään konkursseja ja jo ennestään vaikeassa asemassa kilpailukyvyllisesti oleva sarja ei ainakaan hetkeen tuosta tervehdy.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Päivä päivältä nämä "tulkaa pois"- jutut kuulostaa entistä naurettavammalta. Käy sanomassa Potaninille tai Kurrille tuo. Heillä on siihen valta tehdä päätös. Ei meillä.
En nyt mitenkään uskonutkaan, että sinulla tai muilla Jokeri-kirjoittajilla olisi se valta
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taitaa Ruotsissa olla rajana 5 tai useampi tartunta joukkueessa, jotta suurempiin toimiin ryhdyttäisiin. Kausi on tarkoitus siellä viedä läpi aikataulussa. Jännittyneenä itse seuraan juuri Ruotsin tilannetta perhesyistä ja erityisesti erästä 25 tapausta 100k kohti rajaa. Näytti uusimmat luvut olevan 25.7 siellä puolella. Taitaa vähän joka puolella olla linjana, että Koronarajoja löysätään elinkeino ja talous edellä ajatuksella terveyden kustannuksella, valitettavasti.

Olen tässä vähän turhankin räväkästi kirjoitellut ajatuklsiani täällä viime päivinä. Jatketaan vielä tämän kirjoituksen verran ainakin samalla valitsemallani linjalla, kun kerran aloitettiin... Suomen linjan mukaisessa tilanteessa jääkiekko tyyppisessä kamppailu-urheilussa tilanne on suorastaan kestämätön. Toisella puolella rajaa on viidakon laki ja toisella Suomen lait, joten Jokereilla ei näytä olevan pakokeinoa tai ainuttakaan hyvää tai edes siedettävää ratkaisua edessään. Nykyisillä säädöillä edes lokakuun läpivienti kunnialla olisi suorastaan hämmästyttävä suoritus KHL:ssä. Ongelmat saattoi jopa tämmöinen ulkopuolinen aistia helpostikin. Ihmettelen, että Jokerit päätti ottaa käyttöönsä KHL:n kanssa tämmöisen hätäratkaisun, joka ei vie muuta kuin umpikujaan. Rahaa palaa ja paljon tässä kaiken keskellä karanteeninkin aikana. Mahtaisiko edes muutto Venäjälle auttaa Jokereita selviytymään? Kai kotiotteluihinkin pitäisi saada se kuuliainen faniryhmä katsomoon ja ostamaan mm. fanituotteita, niin ainakin kuvittelisin. Hyvin lähellä näen ajan, jossa vain tullaan yhden tarinan osalta tien päähän. Olisiko sitten kyseessä kaiken loppu vai alku? Joissakin tapauksissa kyse on ollut uudesta alusta. Mutta ennen lopullista niittiä, pitää meidän ehkä vielä pelata parit KHL-ottelut ennen joulua ja koittaa saada KHL-joukkueet Helsinkiin ja Riikaan ilman positiivisia koronatestejä. Suurin ongelma taitaa olla venäläisillä pelaajansa terveenä pitäminen sen 1-3 päivän ajan, kun ne ovat Venäjän rajojen ulkopuolella. Järjetöntä sekin on. Kuinka kauan Herra Potanin tai mikä nikkelin sulattaja se nyt oli, katsoo tätä rahan tuhlausta ja ns. sooloilua, siitähän tässä lopulta on kyse. Jotenkin vain tuntuu, että köysi alkaa olemaan aika kireällä.

Jotenkin tuo Liigan tilannekin vaikuttaa todella huolestuttavalta juuri ennen kauden alkua. Koska jossain joukkueessa joku pelaaja sairastuu ja tämän jälkeen on 2-4 liigajoukkuetta karanteenissa pari viikkoa. En haluaisi olla pelaaja, joka sai Liigan pysähtymään. En haluaisi olla myöskään se pelaaja, joka ensimmäisenä Jokereissa saa koronatartunnan.
 
Lukkomaniaa!!!
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rehellisesti sanoen, jos nyt olisin sopimussuhteessa pelaajana Jokereihin ja ura oikeassa kohtaa, niin todennäköisesti joku vanha tai aiemmin huomaamatta jäänyt selkävamma alkaisi kummasti haitata. Ovat nimittäin nuo selkävaivat sellaisia, että kuulopuheiden mukaan niiden todistaminen "hölynpölyksi" on kaikista vaikeinta. Välillä sitten kävisi jäillä kokeilemassa kestääkö, ja eihän se nyt kestänytkään. Eli kaikki keinot käyttöön, jotta palkka juoksee ja ei tarvitse ottaa liikoja riskejä koronaisen vastustajan tartunnasta.
Juuri tällainen moraalittomuus on pääsyy sille, että Suomi-niminen hyvinvointivaltio on rappeutunut jo pitkään ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tämä Coronan ja jääkiekon yhteiselo ole mitenkään Venäläistä yksinoikeutta, vaan myös Ruotsissa mennään aivan eri linjoilla kun meillä koto Suomessa.
...
Tällä palstalla on tietynlaista joukkohysteriaa ja tilanteiden dramatisointia havaittavissa – erityisen kärjistyneesti tämä ilmenee keskusteluissa Jokereiden ympärillä.

Jääkiekon parissa pyritään ihan samaan kuin millä tahansa alalla ja toiminnassa; maksimaalisesti normalisoimaan toimintaa vaikeassa, uudenlaisessa poikkeustilanteessa, jossa kompromissiratkaisuja täytyy tehdä usein nopeasti ja hetkessä. @Palokan Keisari kirjoitti aiemmin ihan aiheellisen kysymyksen: miksi huippujääkiekkoon – joka lopulta on ihmismassojen osalta aika marginaalista toimintaa – suhtaudutaan niin eri tavalla kuin toimintaan, mikä tapahtuu muilla aloilla ja kansan arjessa?

Jokereiden kohdalla tietysti tarve liikkua jatkuvasti ulkomaille ja takaisin on ainutlaatuinen haaste samoin kuin tarve toimia yhteistyössä Venäjällä tehtävien – mahdollisesti Suomen kontekstissa mahdottomien – ratkaisujen ja toimintamallien kanssa. Mutta esim. nuo IP-lehden jutun venäläiskommentit olivat täysin järkeviä: asiat pitäisi pyrkiä mahdollisuuksien mukaan tekemään keskitetysti ja yhtenäisesti koko KHL:n laajuisesti ja Suomen viranomaisohjeistukset luovat merkittävän haasteen Jokereiden osallistumiselle sarjaan tämän kauden osalta.

Nämä "milloinkohan Jokeri-pelaajat saavat tarpeekseen sekoilusta" -jutut ovat ylireagointia ja tilanteen dramatisointia.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ehkä Suomenkin kannattaisi lähettää kaikki koronatestit Putinin maahan analysoitavaksi, niin saataisi Suomesta täysin koronavapaa maa ja elämä rullaamaan normaalisti!
Tai sitten pitäisi mennä niin kuin Suomen kesälajit ovat koko kesän menneet, ei testausta -> ei koronaa. Ja pelit jatkuu.

KHLää syytetään nyt siitä, kun testaavat pelaajat viiden päivän välein ja lisäksi aina vieraspeliin lähdettäessä/saavuttaessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Mutta esim. nuo IP-lehden jutun venäläiskommentit olivat täysin järkeviä: asiat pitäisi pyrkiä mahdollisuuksien mukaan tekemään keskitetysti ja yhtenäisesti koko KHL:n laajuisesti ja Suomen viranomaisohjeistukset luovat merkittävän haasteen Jokereiden osallistumiselle sarjaan tämän kauden osalta.
Todellisuudessa venäläiskommentit eivät olleet järkeviä. Kaikkea muuta. Nehän olivat tyyliltään Venäjä yli kaiken. Ihan silkkaa paskaa, Venäjän ulkopuolella siis. Vaisfeld, yksi tunnetuista kiekkovaikuttajista Venäjällä, lataa Venäjällä ja Ilta-Sanomissa, että Jokerit pelaa politiikalla. Hänen esille nostama vaatimus Minskiin menosta on venäläisittäin varmaan järkevä, mutta täällä Suomessa ja Latviassa ollaan EU:ssa ja toimitaan EU:n arvopohjalla.

Venäjän testaukseen en ota kantaa vrt Latvia, kun en tiedä kummassa oli vika. Mutta KHL laitetaan pyörimään kaikissa tapauksissa ja Venäjän testaushistoriaa tuntien, negatiivisia tuloksia tuppaa tulemaan juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Yleisesti KHL:n testaus on kuitenkin toiminut varsin kohtuullisesti. Sen sijaan kuplan valvonta ei toimi, ja se on tiedossa useista seuroista. Niitä ei vaan nappaa hoitaa asioita ohjeiden mukaan. Asialla ei ole mitään väliä eikä rikkomuksista mitään seuraa.

Jos tällainen venäläinen "ei mitään väliä" on koronan osalta jotenkin järkevä, yhtenäinen tavoite, niin eipä siitäkään sen enempää.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kuinka kauan Herra Potanin tai mikä nikkelin sulattaja se nyt oli, katsoo tätä rahan tuhlausta ja ns. sooloilua, siitähän tässä lopulta on kyse. Jotenkin vain tuntuu, että köysi alkaa olemaan aika kireällä.
En usko, että Potainilla rahat loppuisi, vaikka Jokerit vetäisi seuraavat kolme kautta tyhjille katsomoille kotipelejä jossain Pietarissa tai Viipurissa. Enemmän asiaan vaikuttanee se, minkälaisia suosituksia/ohjeita Moskovasta tulee.

En tiedä, voiko "salama iskeä kahdesti samaan paikkaan", mutta kun tuota Jokereiden kalenteria katsoo, niin siellähän karanteenin jälkeen ekana tulisi Sibir vierailulle, mutta jatkavat Helsingistä kotiin. Toka peli olisikin sitten TSKA:ta vastaan ja he jatkavat Helsingin jälkeen Riikaan.

Milloinkohan muuten Venäjällä joku keksii syyttää Latviassa tehtyjä korona testejä Nato maan ilkeilyksi, kun Venäjällä eivät samasta joukkueesta löytäneet yhtään positiivista tapausta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Juuri tällainen moraalittomuus on pääsyy sille, että Suomi-niminen hyvinvointivaltio on rappeutunut jo pitkään ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän.
On taas sulla jutut.

Jos on moraalittomuutta välittää omasta ja läheisten terveydestä välttämällä tartuntoja venäläisvetoisessa sarjassa, niin olkoot. Sarjan ja sen joukkueiden tulisi taata niin turvallinen ympäristö kuin mahdollista ammatin harjoittamiseen, eikä tuo selvästi tällä hetkellä toimi. KHL:ssä tällä hetkellä meno on sellaista, että tärkeintä oli saada pelit käyntiin suunnilleen samoihin aikoihin kuin "normaalisti" eri joukkueiden hirveistä koronatilanteista huolimatta, pelit näköjään pyritään pelaamaan hinnalla millä hyvänsä (esim. case Neftehimik) ja koko tautia vähätellään suunnilleen joka tasolla. Mikään KHL:n kohdalla ei viittaa siihen, että koronaa vastaan tehtäisiin mitään mainittavaa. Ja se ei yllätä, kun katsoo minkälaisella otteella ylipäätään asioihin idässä suhtaudutaan ja ketkä ovat kyseisen sarjan takana.

Jos sun mielestä on moraalisesti oikein mennä venäläisellä linjalla globaalin pandemian aikana, niin toki sen sulle suon. Mun mielestä ei tällä hetkellä olisi mitään moraalitonta siinä, että joku toteaisi ettei tilanne sovi itselleen ja nykyisissä olosuhteissa ei pysty ammattiaan harjoittamaan turvallisesti työpaikasta johtuvasta syystä. Mutta olkoot se tästä moraalikeskustelusta mun osalta, en usko tästä tulevan mitään kauhean rakentavaa keskustelua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hyvin lyhyt katsaus viime päivien Venäjältä siltä osin, kun asioita ei ole vielä esillä.

Venäjällä ollaan KHL-kaudesta huolissaan ja siitä - siis asia esille nostaen - että Venäjän mestaruudesta ei voi pelata suunnitellusti, kun Jokerit sotkee otteluohjelmaa. Venäjän mestaruus on tällä kertaa korostuneen tärkeä, koska edellinen jaettiin kesken jääneellä kaudella tilanteessa, jossa ei ratkaisuotteluissa tiedetty panoksena olevan Venäjän mestaruus.

Kirjoituksissa tulee hyvin esille se, että Jokerit on se ongelma, ja muita ongelmia ei samalla tavalla ole, koska muut joukkueet pelaavaat. Mieleen tulee, onko KHL:n koronatestit jo tehty joulukuunkin osalta, ja ne odottavat tutulla paikallaan ylähyllyn jääkaapissa avaamista...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Todellisuudessa venäläiskommentit eivät olleet järkeviä. Kaikkea muuta. Nehän olivat tyyliltään Venäjä yli kaiken. Ihan silkkaa paskaa, Venäjän ulkopuolella siis. Vaisfeld, yksi tunnetuista kiekkovaikuttajista Venäjällä, lataa Venäjällä ja Ilta-Sanomissa, että Jokerit pelaa politiikalla. Hänen esille nostama vaatimus Minskiin menosta on venäläisittäin varmaan järkevä, mutta täällä Suomessa ja Latviassa ollaan EU:ssa ja toimitaan EU:n arvopohjalla.
Tässä on yhtenä tekijänä myös se, että kenelle tämä uutisointi on osoitettu. Venäläisille. Vladimir of Moscow & kumpp. esitetään pelastajina kun muu maailma riutuu koronan kourissa. Aluevaalitkin lähestyvät joten uhkakuvia on luotava. Ellei sitten käytetä Valko-Venäjän esitäytettyjä vaalilipukkeita, selvä 80% voitto.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tässä on yhtenä tekijänä myös se, että kenelle tämä uutisointi on osoitettu. Venäläisille. Vladimir of Moscow & kumpp. esitetään pelastajina kun muu maailma riutuu koronan kourissa. Aluevaalitkin lähestyvät joten uhkakuvia on luotava. Ellei sitten käytetä Valko-Venäjän esitäytettyjä vaalilipukkeita, selvä 80% voitto.
Kyllä. Venäläisille kommentit on tietenkin suunnattu. Niistä näkee mielestäni myös sen, että Jokerien asema on pudonnut KHL:ssä ja halua heittää koko seura ulos löytyy paljon. Tämä taas ei välttämättä ole Kremlin mieleen ainakaan vielä, ja siksi Potanin antoi haastattelun Venäjällä, jossa hän tuki Kurrin ja Jokerien toimintaa ja oli itsekin siirtämässä MM-kisoja Valko-Venäjältä. Jälkimmäinen viesti oli ehkä Minskin suuntaan.

Venäjällä on tuttua, että iso herra antaa haastattelun, kun hiiret alkavat hyppiä pöydällä ja kertoa, miten asiat ovat. Esimerkiksi pari vuotta sitten Timchenko linjaamaan linjasi laajassa haastattelussa, miksi SKA:n etu on Venäjän etu, kun suunnilleen kaikki muut olivat ymmärrettävästi eri mieltä. Potanin ei tullut Jokereihin sattumalta eikä antanut haastattelua Venäjällä sattumalta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Virusko ei siis voi näyttää negstiivista yhtenä päivänä ja positiivista toisena?
Minä luulin että vitsi olisi jo loppunut, mutta ei. Sain juuri lukea, että koko joukkueen testit olivat venäläisten omissa kokeissa kaksi päivää myöhemmin olleet taas negatiivisia, joten joukkue on pelikelpoinen jo tänään ja vastaus kysymykseen on selvästi tosiaan kyllä. Yhtenä päivänä näyttää negatiivista ja toisena positiivista. Vähän kateellinen pitää olla itänaapurin ylivertaista terveydenhuoltojärjestelmästä
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjän testaukseen en ota kantaa vrt Latvia, kun en tiedä kummassa oli vika.
En nyt jaksanut sohia tänne sekaan keskustelun käydessä ns. kuumimmillaan, mutta onko siis niin, että Suomessa ei testattu maahan tulleita ollenkaan vaan nämä kaikki keskustelua herättäneet testit ovat akselilla Latvia & Venäjä? Jos näin on, niin A) miksi meillä ei ole testattu missään kohtaa ja B) Latviassa on testattu?
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En nyt jaksanut sohia tänne sekaan keskustelun käydessä ns. kuumimmillaan, mutta onko siis niin, että Suomessa ei testattu maahan tulleita ollenkaan vaan nämä kaikki keskustelua herättäneet testit ovat akselilla Latvia & Venäjä? Jos näin on, niin A) miksi meillä ei ole testattu missään kohtaa ja B) Latviassa on testattu?
Muistaakseni tai käsittääkseni oli sovittu, että KHL ( lue Jokerit) testaa korona tilanteen 5-päivän välein. KHL-joukkueiden ei tarvinnut testauttaa itseään johtuen Långvikin turvallisista köysipuomeista aulassa, chapter-lennoista jne. Toivottavasti muistavat desinfioinnin vähintäin joka vierailun yhteydessä.
 
Lukkomaniaa!!!

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
En nyt jaksanut sohia tänne sekaan keskustelun käydessä ns. kuumimmillaan, mutta onko siis niin, että Suomessa ei testattu maahan tulleita ollenkaan vaan nämä kaikki keskustelua herättäneet testit ovat akselilla Latvia & Venäjä? Jos näin on, niin A) miksi meillä ei ole testattu missään kohtaa ja B) Latviassa on testattu?
Itse en tiedä enempää, mitä mediasta saa lukea. Siinä voi olla virheitä. Mutta sen mukaan Suomessa ei testattu Nefteä, vaan luotettiin Venäjän testeihin. Latviassa ei luotettu ja testattiin. Ratkaisu perustui KHL:n viranomaisille esittämiin erillisratkaisuihin. Paperilla siis.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Muistaakseni tai käsittääkseni oli sovittu, että KHL ( lue Jokerit) testaa korona tilanteen 5-päivän välein. KHL-joukkueiden ei tarvinnut testauttaa itseään johtuen Långvikin turvallisista köysipuomeista aulassa, chapter-lennoista jne. Toivottavasti muistavat desinfioinnin vähintäin joka vierailun yhteydessä.
Sen verran lisäisin, että KHL:n testauksesta vastaa venäläinen terveysvirasto. Suomessa terveysvirasto ostaa palvelun ei suinkaan Jokereilta, vaan yksityiseltä toimijalta.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo-o. Ymmärsin että täällä Suomessa pelatuissa kotimaisten joukkueiden välisissä otteluissa on myös mm. tuomariston jäseniä saanut koronatartunnan. Tarkoittaa, että korona tarttuu ihan siinä on-ice kanssakäymisessä ja joukkueiden sisällä sitten vaihtopenkeillä ja pukukopeissa sekä näiden liepeiltä muihin, vaikka miten liikkuvasti kuplauduttaisiin.

Riskejä muille voidaan hallita tekemällä asiat huolellisesti (ja paremmin kuin tuo Långvik-huhu), mutta käärme voi aina luikahtaa paratiisiin eli kuplan sisään ja pelaajat voivat tartuttaa toisiaan tehokkaasti.

Selvää nyt mielestäni on, että nykyisillä ajatuksilla (koko joukkue 14vrk karanteenissa altistumisesta ts. ollut samassa matsissa mahdollisen koronatartuttajan kanssa) ja jatkuvalla testaamisella ei ole mitään mahdollisuuksia viedä kautta normaalisti läpi niin KHL:ssä Jokereiden osalta kuin Liigassa, Mestiksessä kuin muuallakaan. Testaamatta tai testaamalla vain oireiset voitaneen mennä läpi, mutta tämä on toki käytännössä sama asia kuin myönnettäisiin että hyväksytään tietty leviäminen ja jokainen pelaaja hyväksyisi osaltaan riskin töihin mennessään. Miten tämä eroaa lähihoitajista, kaupan kassoista ja toimistotyöläisistä, sitä sitten mietittäköön. Fiksumpaa kuin testaamattomuus varmasti olisi kuitenkin jotain tuon Ruotsin-mallin suuntaista että testataan ja sitten koitetaan elää niiden tulosten kanssa. Igorin mallissa ongelmana voi olla se, että ei ole luottamusta siihen että kaikki eläisivät samalla tavalla tulosten kanssa jolloin kilpailu vääristyy ja riskit kasvavat sovituista hyväksytyistä riskeistä.
 
That's all folks!

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jos korona nyt olisi joku vaarallinenkin virus, niin tuskin se jokeripelaajia hirveästi haittaisi. Tuskin olisivat hirveästi kärryillä siitä, mitä oman kuplan ulkopuolella tapahtuu. Taannoinkin valko-venäjällä oli vaan vähän jotain pientä mellakantynkää, joka ei mihinkään vaikuta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todellisuudessa venäläiskommentit eivät olleet järkeviä. Kaikkea muuta. Nehän olivat tyyliltään Venäjä yli kaiken. Ihan silkkaa paskaa, Venäjän ulkopuolella siis.
...
Näkemys tuokin. Toiminnan tehokkuuden maksimoimiseksi urheilusarjan päätöksenteko on mahdollisuuksien mukaan järkevintä järjestää mahdollisimman yhdenmukaiseksi ja keskitetyksi. KHL:n seuroista yli 90(?) prosenttia on venäläisseuroja, joten luonnollisesti sarjan toimintaa ja ratkaisuja määrittää venäläisseurojen näkemykset, joita taas määrittää niiden toimintaympäristö (Venäjä).

Hyvä vertailukohta on baseball-sarja MLB, jossa on yksi kanadalaisjoukkue Toronto Blue Jays. Ontarion paikallishallinto ei hyväksynyt seuran pelien järjestämistä tänä vuonna Torontossa. Estyikö sen takia seuran osallistuminen sarjaan? Ei. Tekikö sarja jotain perustavanlaatuisia, koko sarjan toimintaa määrittäviä ratkaisuja yhden seuran kohtaamien haasteiden vuoksi? Ei. Toronto yksinkertaisesti pelaa kotiottelunsa Yhdysvaltain puolella. Asetelma koronatilanteen osalta samankaltainen USA:n ja Kanadan välillä kuin Suomen ja Venäjän.
 
RIP Blues

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
KHLää syytetään nyt siitä, kun testaavat pelaajat viiden päivän välein ja lisäksi aina vieraspeliin lähdettäessä/saavuttaessa.
taitaa kritiikin terä olla siinä, että ne testit ovat yhtä uskottavia kuin maan doping-testauskin. Testit on negatiivisia ja pelit jatkuu vaikka puolen tusinaa testataan taudin kantajiksi toisaalla.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Näkemys tuokin. Toiminnan tehokkuuden maksimoimiseksi urheilusarjan päätöksenteko on mahdollisuuksien mukaan järkevintä järjestää mahdollisimman yhdenmukaiseksi ja keskitetyksi. KHL:n seuroista yli 90(?) prosenttia on venäläisseuroja, joten luonnollisesti sarjan toimintaa ja ratkaisuja määrittää venäläisseurojen näkemykset, joita taas määrittää niiden toimintaympäristö (Venäjä).
Kommentoin alla olevaa väitettäisi, jonka mukaan venäläiskommentit IP-lehdissä olivat järkeviä:


Mutta esim. nuo IP-lehden jutun venäläiskommentit olivat täysin järkeviä: asiat pitäisi pyrkiä mahdollisuuksien mukaan tekemään keskitetysti ja yhtenäisesti koko KHL:n laajuisesti ja Suomen viranomaisohjeistukset luovat merkittävän haasteen Jokereiden osallistumiselle sarjaan tämän kauden osalta.
Sitä ne eivät olleet, ja kerroin miksi.

Sen enempää en tekstiäsi MLB:stä jaksa kommentoida kuin toteamalla, että USA:n ja Kanadan yhteiskunta ja raja sekä MLB:n tavoitteet poikkeavat täysin Suomen ja Venäjän yhteiskunnista ja rajasta sekä KHL:n poliittisista tavoitteista. Missä umpiossa sinäkin kasvat, kun tällainen perusero on huomaamatta? Ei Jokerit halua mennä Venäjälle. Jos kyse olisi Suomesta ja Norjasta, Jokerit voisi aivan hyvin siirtyä Norjaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Sais tuo Pasilan SKA palata Liigaan tai mennä Venäjälle pelaamaan tämän kauden. Suomessa ei vain tule onnistumaan.

Toimistolla tuskan hiki jatkuva.
Niinpä. Venäjä olisi oikea paikka Jokerien ja KHL:n otteluohjelman kannalta tässä tilanteessa, mutta Kurri ei halua Jokereita sinne viedä kuin aivan pakon edessä. Mieluummin riskillä kotipeli karanteenin uhalla kuin tilapäismuutto Venäjälle (tai Viroon). Varmaan on joukkueessakin rutinaa, jos kotimaa vaihtuu otteluiden osalta joksikin aikaa Venäjäksi.

Jokerien johdon syitä välttää kotipelimaana Venäjää voi jokainen pohtia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy