Corey Elkins HIFK:hon

  • 539 458
  • 1 375

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin on sellainen kuva, että Raadon käskystä annettu potku perseelle. Nybari onkin sitten toteuttanut tämän kirjaimellisesti, ja siitähän tullut perse kipeäksi --> alavartalovamma. Vamman perusteella voidaan unohtaa ulos kokoonpanoista ja antaa pelaajan palata rapakon toiselle puolelle parantelemaan vammojaan. EI siis tarvitse koskaan myöntää julkisesti, että taas tuli epäonnistuminen.

Tietysti toinen vaihtoehto on, että on oikeasti loukkaantunut pelatessaan, joka sekin kertoo yhtä surullista tarinaa pelaajahankinnasta. Edes Virmanen ei tainnut olla näin huono ilmalassa?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kauden muihin(kin) loukkaantumisiin viitaten on kieltämättä erikoista, että lätkää pelaamaan palkataan äijiä jotka eivät kestä lätkän pelaamista.

Monesta asiasta on kiva syyttää IFK:ta ja etenkin Nybaria tai Kautosta. Pelillisessä mielessä tämäkään haku ei missään nimessä täytä uskottavasti ulkkarivahvistuksen kriteereitä, vaikka tuskin Elkinsistä mitään ykkössentteriä haettiinkaan. Ennustajanlahjoja en silti osaa IFK:n (paskalta) skouttausosastolta vaatia; eri asia olisi, jos ko. pelaajan tausta olisi ollut jotenkin erityisen rikkonainen, jolloin luonnollisestikin pitäisi tiedostaa normaalia suuremmat loukkaantumisriskit (esim. case Riksman), mutta Elkinsin pelaajahistoria ei nyt suoranaisesti tällaista antanut odottaa ja kuluvallekin kaudelle oli ihan hyvin pelituntumaa kertynyt. Sehän ei sitten ole Nybarin tai Kautosen vika jos pelaaja sattuu jossakin ottelussa syystä tai toisesta loukkaantumaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Hah! Tuskin sillä mitään vammaa ole, tällä ilmoituksella saadaan yksi ulkkari paikka auki. Eiköhän Summanen ole sanonut, että hiuksista vittuun toi etana. Vai kuuluuko Elkins tähän vahvistus pakettiin jota Raivo vaati ennen sopimuksen allekirjoittamista? Järventie ja Hannula menee läpi, mutta mitkä ne perusteet Elkinsin kanssa olleet..

Kyllä tää on surkeeta touhua IFK:lta näiden vahvistusten kanssa. Toimistolla kummittelee joku Pentti niminen haamu nimittäin sen verran vihkoon nämä on viime aikoina menneet.
 

Meister

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin sillä lailla. Eihän näille voi enää muuta kuin nauraa. Uskomatonta. Alavartalovamma? Psyko-Summanen potkinut kaveria nivusille, että tämä saisi luistimiin vähän vauhtia ja tässä sitten tulos.

Edit. frozen näköjään samoilla linjoilla loukkaantumisen tod.näk. syystä :)
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennustajanlahjoja en silti osaa IFK:n (paskalta) skouttausosastolta vaatia; eri asia olisi, jos ko. pelaajan tausta olisi ollut jotenkin erityisen rikkonainen, jolloin luonnollisestikin pitäisi tiedostaa normaalia suuremmat loukkaantumisriskit (esim. case Riksman), mutta Elkinsin pelaajahistoria ei nyt suoranaisesti tällaista antanut odottaa ja kuluvallekin kaudelle oli ihan hyvin pelituntumaa kertynyt. Sehän ei sitten ole Nybarin tai Kautosen vika jos pelaaja sattuu jossakin ottelussa syystä tai toisesta loukkaantumaan.

Joo, myönnän tämän kyllä. Kunhan nyt vähän hiertää tämä kuluvan kauden vahvistustivoli. Kenkää kaikille, piti kirjoittamani.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kunhan nyt vähän hiertää tämä kuluvan kauden vahvistustivoli.

Tästä samaa mieltä. Niin pitkään kun IFK:hon ei saada edes välttävästi ammattimaista ulkkariskouttausta, niin näitä AHL-arpoja on mielestäni ihan turha hankkia. SM-liigassa kykynsä todistaneita osataan kyllä ostaa ihan hyvin ja sellaisissa kannattaisi mielestä pitäytyäkin jos AHL-taustaisten pelaajien onnistumisprosentti on luokkaa 20%.
 
Viimeksi muokattu:

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Diggaan kyllä itsekin pohjois-amerikan vahvistuksista, siis huom. vahvistuksista, mutta miksi passi on ratkaiseva tekijä valinnassa, eikö pelaajan tason pitäisi ratkaista hankinnan?

Pääosin suomalaiset hankinnat ovat menneet ihan ok, joskus jopa hyvin, liigassa aiemmin pelanneet ulkomaalaishankinnatkin pääosin muistaakseni hyviä hankintoja. Mutta sitten pitää näyttää näitä omia hankintoja, ja ne on lock-out-tyyppejä lukuunottamatta tainneet olla aika kuraa. Joko ei mitään annettavaa, tai sitten eivät pysy kasassa. Joskus jopa molempia.

Mitä noihin loukkaantumisiin tulee, niin eihän Nybari niitä taida lekalla hakata paskaksi, joten ei suoraan ole syyllinen. Eikä vahingoille voi mitään yms. yms. Mutta jos 19/20 ulkkarihankinnoista menee palasiksi heti täällä aloitettuaan, ei pelkkä sattuma voi enää selittää kaikkea.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n viime vuosien ulkkarihankinnat ovat olleet öhm. aika legendaarisia. :)

Etenkin nämä uudet tuttavuudet. Liigassa jo aiemmin pelanneet, kuten esim. Klubertanz ja Hamilton, ovat pelillisesti täyttäneet paikkansa, toki nämäkin esimerkkinä mainitut henkilöt yli kuukauden päivät loukkaantuneena sivussa.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
HIFK:n viime vuosien ulkkarihankinnat ovat olleet öhm. aika legendaarisia. :)

Katsotaanpa Nybarin ulkkarihankintoja vuosi vuodelta ja heitetään kehiin
nopeat arviot:

12-13

Eriksson = Täyttänyt paikkansa 2-3 sentterinä.
Klubertanz = Alun haparoinnin jälkeen ollut hyvä lisä puolustukseen.
Tyllerö = Täysi huti, toista vuotta putkeen.
P85 = Huikea pelimies, hyvä hankinta.
P4 = Kokoajan klesana, menee auttamatta hutihankintojen joukkoon, poffit pelastaa?
Robidas = Ei tottunut liigavauhtiin missään vaiheessa, osoittanut NHL:ssä olevansa kova pelimies tälläkin kaudella.
POs = Pelimies mutta liike täysin puutteellinen liigaan, huti.
Hannula = Liian pieni otanta pelejä.
Elkins = Tuntuu virherekrytoinnilta, liian pieni otanta.

Onnistuneet hankinnat 3/7

11-12

Tyllerö = Ok pisteet runkkarissa, täysi lapanen poffeissa.
Fernholm = Kaikin puolin onnistunut hankinta.
Endras = Hyvä hankinta vaikeaan rakoon.

Onnistuneet hankinnat 2/3

10-11

Hamilton = Huipun veljes, klesana välillä, silti onnistunut hankinta.
DelGrosso = Hutikuti.

Onnistuneet hankinnat 1/2

09-10

Clarke = Hyvän alun jälkeen täysi sukka, kokonaisuutena virhehankinta.
Lupaschuk = Ei onnistunut pelatessaan, muulloin klesana.

Onnistuneet hankinnat 0/2

08-09

Bates = Käsiä riitti, klesana kokoajan, keitto maistui.
Hacker = Huti, ISO huti!
Walsh = Nybarin Jan Kobezda!
Brennan = Viimeinen gooni IFK:ssa ikinä? Roolissaan hyvä, muuten täysi turhake.
Majesky = Alkukauden vuokra, ei laskuissa mukana

Onnistuneet hankinnat 1/4

Kokonaissaldo Nybarin/Kautosen ulkomaanhankinnoissa on siis 7/18 = 39%. Eli metsään mennään kolme kertaa viidestä. Suosittelisin Nybarille konsulttipalvelu Kautosesta luopumista mitä pikimmiten.
Eritoten Redenbachin palkkaaminen toista vuotta putkeen on mielestäni osoitus Nybarin osaamattomuudesta ulkomaalaishankintojen suhteen.

Joku voisi yrittää tehdä samanlaista listausta Suomalaishankinnoista. Perstuntumalla sanoisin että niiden suhteen Nybari on tehnyt parempaa duunia.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsotaanpa Nybarin ulkkarihankintoja vuosi vuodelta

Kiitokset listauksesta.Vahvisti omia muistikuviani, että liigassa aiemmin pelanneet ovat olleet lähinnä niitä onnistumisia, muita onnistujia maajoukkuetason hankinnat, vaikka eivät liigatasolta tuttuja olleetkaan. Sitten nuo pelaajat joita kukaan ei ole koskaan nähnyt ennen Helsinki-Vantaata, ovat olleet täysiä lapasia.

Listaukseen kuitenkin sen verran, että ottaisin pois nuo lock-out pelaajat, koska kyse aivan poikkeustapauksesta ja vääristää listaa, koska NHL-pelaajat ovat lähtökohtaisesti eri tason pelaajia, kuin normikautena saatavilla olevat pelaajat. Toki hankinta mikä hankinta, ja nekin voi epäonnistua, mutta ilman lock-outia ei mitään toivoa saada suomeen Perreaulteja tai Robidaksia. Tekstitv-skouttaus sivulta 235 on helpompaa kuin löytää ATK.sta ECHL:n tilastot.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On ollut jo täällä aikaisemminkin esillä, mutta kannattaisi Göran Stubbin osaamista,kokemusta ja laajaa verkostoa käyttää hyväksi pelaajahankinnoissa. Hän on edelleenkin raudanluja ammattilainen sillä saralla korkeahkosta iäastään huolimatta, pesee Kautosen ja Nybarin mennentullen. Varmastikin Göran auttaisi vanhaa seuraansa mielellään, ilmeisesti ei ole vain kyselty.
 

scholl

Jäsen
On ollut jo täällä aikaisemminkin esillä, mutta kannattaisi Göran Stubbin osaamista,kokemusta ja laajaa verkostoa käyttää hyväksi pelaajahankinnoissa. Hän on edelleenkin raudanluja ammattilainen sillä saralla korkeahkosta iäastään huolimatta, pesee Kautosen ja Nybarin mennentullen. Varmastikin Göran auttaisi vanhaa seuraansa mielellään, ilmeisesti ei ole vain kyselty.

Ikä on samantekevä. Hänellähän on jengiä duunissa. Toki itsekin näkee varmaan 200 peliä vuodessa, mutta se ei ole pointti. Ei Berlusconikaan kaikkia asioita itse tee, vaikka on vanha, vaan näillä molemmilla guruilla on henkilökuntaa. Tuossa iässä pitää jo olla.

Scharnhorstin listalta puuttui se, että Klubertanz on ollut lähes koko kauden loukkaantuneena eli kaikki ovat olleet jossain vaiheessa enemmän tai vähemmän sökönä. Herää kysymys, että kun tämä Elkins pelasi välittömän aikana ECHL:ssä niin altistiko se rasitus miehen loukkaantumiselle
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Täytyy myöntää, ettei tällaista kautta olisi toivonut rakkaalle viholliselle. Vaikkei se vielä ole ohi, mutta kaikki ainekset via dolorosaan on kasassa.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Listaukseen kuitenkin sen verran, että ottaisin pois nuo lock-out pelaajat, koska kyse aivan poikkeustapauksesta ja vääristää listaa, koska NHL-pelaajat ovat lähtökohtaisesti eri tason pelaajia, kuin normikautena saatavilla olevat pelaajat. Toki hankinta mikä hankinta, ja nekin voi epäonnistua, mutta ilman lock-outia ei mitään toivoa saada suomeen Perreaulteja tai Robidaksia.

Olin itsekin vähän kahden vaiheilla että jätänkö nuo pois. Kuitenkin niissäkin Nybarin onnistumisprosentti oli vain 50. Esim. The Penan aikakauden onnistuneimpiin hankintoihin lasketaan aika usein työsulkukauden pelaajat. Tämän takia Nybarinkin arviointiin on reilua ottaa myös lakkovahvistukset mukaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Katsotaanpa Nybarin ulkkarihankintoja vuosi vuodelta ja heitetään kehiin
nopeat arviot:

Jos Nybarin ajalta lasketaan pelaajat, jotka eivät olleet pelanneet aiemmin peliäkään SM-liigassa, eli ns. hakuyritykset, niin kyllä loppusaldo on aika murheellinen. En laskenut mukaan lockout-apuja, koska NHL-tason vakioukkoja ei normaaliolosuhteissa ole saatavilla.

Patrick O'Sullivan = Täysin keskenkuntoinen huti, joka tajusi itsekin olevansa hyödytön joukkueelle. Ei ole pelannut IFK:sta lähdön jälkeen otteluakaan missään.
Corey Elkins = Ei vakuuttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa. Loukkaantui samantien.
Joël Perrault = Suurella todennäköisyydellä ei ykkössentteriaineista, vaikka mitä ilmeisimmän tähän rooliin kaavailtiin. Loukkaantuneena lähes koko kauden.
Daniel Fernholm = Täytti hyvin roolinsa ja pelasi ehjän kauden.
Dennis Endras = Sama kuin edellinen.
Evan Barlow (ET) = Taso ei olisi riittänyt todennäköisesti edes Mestikseen. IFK:sta tryoutin jälkeen Norjaan ja sieltä sahaamaan AHL:n / ECHL:n välimaastoa.
Eddie Del Grosso = Ei lähellekään liigatasoa. Pelaa nykyään Hollannissa.
Shawn Bates = Hyvä pelaaja, mutta täysin keskenkuntoinen ja ylipainoinen. Loukkantui, jonka jälkeen pelasi muutaman ottelun Itävallassa sekä AHL:ssä ja lopetti uransa.
Tom Walsh = Varmaan paskin ulkkari SM-liigassa ikinä. Pelasi IFK:ssa olonsa jälkeen kauden EIHL:ssä ja lopetti uransa.
Kip Brennan = SM-liigatasolle täysin käyttökelvoton pelaaja eikä puolen minuutin poikapaini Jokereiden nallekarhun kanssa muuttanut tilannetta mihinkään. Huti ja vieläpä ennakkoon tiedostettu sellainen. Pelaa nykyään CHL:ää ~0,2 ppg -tahtia.

Kyllähän tämä kertoo kaiken oleellisen IFK:n skouttausosastosta, jota ei voi pitää millään tasolla ammattimaisena. Propsit siitä, että SM-liigassa jo kykynsä todistaneita pelaajia on hankittu ihan hyvällä prosentilla ja mielestäni tällä skouttaamisen tasolla ko. mallissa kannattaa pysyäkin.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Kyllähän tämä kertoo kaiken oleellisen IFK:n skouttausosastosta, jota ei voi pitää millään tasolla ammattimaisena. Propsit siitä, että SM-liigassa jo kykynsä todistaneita pelaajia on hankittu ihan hyvällä prosentilla ja mielestäni tällä skouttaamisen tasolla ko. mallissa kannattaa pysyäkin.

Kyllä scouttaamista pitää silloin laajentaa. On luonnollista, että joukkuetta vahvistestetaan Fernholmin, Endrasin, Pesosen, Hannulan tapaisilla nimimiehillä, jos heitä tulee saatavilla, mutta toisaalta pitäisi löytää eteenpäin meneviä pelaajia, jotka tulevat ulkomailta tänne kehittymään kuten Dehner ja Moses, jotka Keklu on löytänyt. Ei saa mennä sen taakse, ettei osata. Pitää hankkia se osaaminen ja toisaalta muistaa se, että jokainen haku ei onnistu. Jos joku on huti niin uutta kehiin, mutta nyt ei osata ollenkaan.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Kyllähän tämä kertoo kaiken oleellisen IFK:n skouttausosastosta, jota ei voi pitää millään tasolla ammattimaisena.

Kiitos, että jaksoit tehdä yhteenvedon ulkkareista. Olen samaa mieltä siitä, että osumatarkkuus on anteeksiantamattoman surkea. Siitä vastaa tietenkin nybis, mutta viime kädessä myös hallitus, joka antaa nybiksen jatkaa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllä scouttaamista pitää silloin laajentaa.

Tarkoitin lähinnä, että jos henkilöitä, jotka skouttaavat pelaajia, ei vaihdeta ammattilaisiin, niin silloin kannattaa hankkia ainoastaan pelaajia, jotka ovat jo kykynsä SM-liigassa todistaneet. Tietenkin toivoisin, että tuolle sysipaskalle skouttausosastolle jotain tehtäisiin, jotta myös tänne saataisiin Mooseksia ja Stapletoneja.

Viimeisin entuudestaan tuntematon ulkkarihaku IFK:hon, joka osottautui SM-liigatasolla huipputason kärkipelaajaksi ja on myös tämän jälkeen mennyt eteenpäin urallaan, lienee Ryan Vesce kaudella 2007-2008 ja hänkin oli Penan hankinta. Ja nyt kun asiaa tarkemmin pohtii, niin Penalla taitaa kaikkine huteineenkin olla pienempi floppikerroin tällaisissa hankinnoissa kuin Nybarilla.
 
Viimeksi muokattu:

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Nybarin ajalta lasketaan pelaajat, jotka eivät olleet pelanneet aiemmin peliäkään SM-liigassa, eli ns. hakuyritykset, niin kyllä loppusaldo on aika murheellinen.
Daniel Fernholm = Täytti hyvin roolinsa ja pelasi ehjän kauden.
Dennis Endras = Sama kuin edellinen.

Ainoat SM-liigassa "tuntemattomat" eli omat haut, jotka ovat onnistuneet, ovat siis näitä maajoukkueidensa vakiokamaa olevia MM-tason pelaajia. Eli siihenkään ei varsinaista pelaajatarkkailutyötä tarvitse tehdä. Ton tason pelaajat harvoin epäonnistuu missään, tosin IFK:ssa on näitäkin nähty, kuten PEsonen viime kaudella.

Jotenkin tuntuu, että se Penan/Mopen aikakauden tyyli pelaajahankinnassa jatkuu, eli uskotaan agentin kehuja ja ostetaan sika säkissä mainospuheiden perusteella. Itse kun eivät jaksa lähteä katsomaan matseja paikan päälle. Tosin Pena sentään lähti vuosittain Prahaan scouttaamaan pilsn..siis pelaajia.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkoitin lähinnä, että jos henkilöitä, jotka skouttaavat pelaajia, ei vaihdeta ammattilaisiin, niin silloin kannattaa hankkia ainoastaan pelaajia, jotka ovat jo kykynsä SM-liigassa todistaneet.

Pitkältihän tuota on tehtykin Nybarin aikana, eli kai ne puutteet on jotenkin tunnettu, sillä selkeästi enemmänhän meillä on ollut liigasta tuttuja ulkolaisia. Mutta aina sinne on haluttu ujuttaa joku oma haku sisään, tällä murheellisella kaudella vielä aiempaa enemmän.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Ainoat SM-liigassa "tuntemattomat" eli omat haut, jotka ovat onnistuneet, ovat siis näitä maajoukkueidensa vakiokamaa olevia MM-tason pelaajia. Eli siihenkään ei varsinaista pelaajatarkkailutyötä tarvitse tehdä.

Tämä on kyllä totta. Lasken siis Penankin pelaajatarkkailutyön laadukkaammaksi, sillä hänellä oli kuitenkin kaikkien floppien seassa muutama ihan onnistunutkin haku (joku täydentäkööt listaa mikäli hoksaa puutteita):

Robert Kantor +-
Andrei Podkonicky -
Jeff Scissons -
Dave Stathos +-
Frantisek Mrazek -
Yorick Treille -
Brett Harkins +
Martin Spanhel -
Lubomir Hurtaj -
Ladislav Benysek +-
Peter White -
Robert Schnabel +-
Mark Murphy -
Brad Parsons -
Jonathan Zion -
Steve Guolla +
Rem Murray +
Jan Hrdina +
Ryan Vesce +
Charlie Cook +-
Libor Ustrnul -

Kasattu siis entuudestaan SM-liigasta tuntemattomista ulkkareista, jotka ovat Penan aikan hankittu IFK:hon.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Evan Barlow (ET) = Taso ei olisi riittänyt todennäköisesti edes Mestikseen. IFK:sta tryoutin jälkeen Norjaan ja sieltä sahaamaan AHL:n / ECHL:n välimaastoa.

Try-outti joten mielestäni oli hyvä kokeilu, ei onnistunut, mutta so what! Näitä lisää niin saattaa sieltä joskus hyväkin pelaaja osua kohdalle...
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kun te nyt täällä vertaatte Penan ulkkishankintoja ja Töpön vastaavat niin muistutan että Pena sössi lähes 8 vuotta, Nybari puolet vähemmän ja silti päihittää jo paskan hommaamisessa Penan aika kirkkaasti. Nybari-Kautonen on kyllä pari omassa luokassaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös