Commodore Kuusnepan parhaat pelit

  • 16 482
  • 153

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ensin tulee mieleen se hirvee hinta mitä kuusnepa maksoi.Oliko se jotain 3000-3500.Siihen vielä levyasema lisäksi niin kyllä rahaa meni.Mulla ei ollut alkuun kuin kasettiasema ja sitä piti aina säätää.
Gunshippiä latasin joskus lähemmäks tunnin kunnes se kaatu taas kerran.
Kopioitahan suurin osa peleistä oli,"turbolla" tai ilman.bruce Lee oli eka ostettu peli ja hyvä sen aikaseksi.Ehkä paras karatepeli oli Int.Karate missä oli hyvä grafiikka pelattavuuden lisäksi.
Kyllä ohjelmoijat aika paljon sai koneesta irti ei voi muuta sanoa.
Raid over Moskovasta tuli mieleen että siitä tehtiin joku eduskunta kyselykin kun se oli niin neukkuvastainen.
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
Re: Vielä 64:n jääkiekkopeleistä...

Viestin lähettänyt käyttäjä Pioneer
Näin joskus vilaukselta jonkun sivuttain skrollaavan lätkäpelin, jossa alotuksessa pelaajat olivat pienen välimatkan päässä toisistaan ja tuomari huusi kiekkoa pudottaessaan että "CHARGE!". Makeat naurut ainankin tuotti ja kyseinen peli nousi heti legendojen joukkoon, vaikken koskaan saanut kunniaa sitä kokeilla. :)

Kyseinen jääkiekkoelämys oli nimeltään Slapshot, jonka kentän pituus lähenteli nälkävuotta. Muihin nerokkaisiin ominaisuuksiin kuului mm. se, että saatuaan kiekon tietokone suuntasi kentän keskelle ja siitä sitten junan lailla kohti vastustajan maalia.

Kuusnepan lätkäpeleistä kovimmassa käytössä oli meikäläisellä SuperStar IceHockey sekä Powerplay Hockey. Nyt kun niitä on emulaattorilla pelaillut, niin kyllähän ne aika ankeilta tuntuivat, mutta ainakin muutamat hiihto/joulu/kesälomat niiden parissa kavereiden kanssa tuli vietettyä.

Vaikka tämä menee hieman otsikon viereen, niin parhaat lätkäpelit ovat edelleen Segan Megadrive-konsolille kyhätyt NHL 96 ja NHL 97. Jos jossain pelattavuus voi olla lähellä täydellisyyttä niin näissä. Välillä tulee mieleen, että EA Sportsin PC-uutuuksia väsäävät saisivat kaivaa vanhat tekeleensä esiin ja ottaa niistä mallia.

Kuusnelospeleistä vielä mainittakoon Tracksuit Manager, jalkapallomanageripeli, jonka kanssa tuli vietettyä niin ikään pitkiä aikoja.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Itse en ole ollut kovinkaan aktiivinen C64- pelaaja, Amigallakin tuli väännettyä oikeastaan vain Settlersiä, Moonstonea ja Mortal Kombatia (Finish Him!). Mutta sitten alkoikin juhlapäivät, kun isä Nintendon osti. Alussa ei ollut kuin Super Mario Bros 1, mutta sitten tuli pelattua puhki sellaiset klassikot kuin Metroid, Megaman 1 ja 2, Gunsmoke, Turtles, Zelda, Ice Hockey...

Kun nyt urheilupeleistä on ollut puhe, niin NES-ympyröissä ikimuistoisimmat ovat legendaarinen Blades of Steel - lätkäpeli, jossa vain tappelun häviäjää rankaistiin kakkosella, sekä yleisurheilun puolelta Track & Field 2. ( Oliko ykköstä? ) Myös Tecmo World Wrestlingin kanssa tuli kaveriporukalla vietettyä monia hilpeitä iltoja. Harmi vaan, ettei sitä ole mistään emulaattoripaikasta löytynyt. Myös edellämainittu Ice Hockey ansaitsee mainitsemisen, siinä tappeluista ei ainakaan intensiteettiä puuttunut...
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Entä muistaako kukaan futispeliä, jonka nimi oli aika hirviö: Peter Shilton's Handball Maradona tai jotain sinnepäin...

Pelissähän toimittiin pelkästään maalivahtina ja yritettiin torjua "skenaaroita", jotka arvottiin peräkkäin matsiin.

Se oli helmi...

Joku muuten kyseli Skool Dazea, multa kyllä löytyy emulaattoriversio siitä. Itsekään en tajunnut, mikä oli pelin päämäärä. Ainakin niitä kylttejä seinällä piti varmaan ampua ritsalla, mutta koskaan en saanut kaikkia ammuttua.

Bruce Lee oli myöskin ehdoton suosikki, varsinkin kaksinpelinä. Ja Friday 13th pisti oikeasti pelottamaan yöllä yksin pimeässä. Ne karmaisevat kuolinhuudot kun korahti aivan yllättäen niin teki mieli painua peiton alle piiloon :eek:

Muita legendaarisia:
- IK+
- Way of the exploding fist (se seikkailuversio)
- Monty on the run (joka oli parhaimmillaan viikkoja päällä kuuslankussa kun ei uskaltanut sammuttaa; sen lataaminen kun ei tahtonut joka kerta onnistua)
- Wizard of wor
- Commando
- Barbarian
- Skate or die (vapise Tony Hawk!)
- Gary Lineker's superstar soccer

Listaa voisi jatkaa loputtomiin...ja sitten vielä erikseen kuolemattomat Amiga-pelit.
 

Sundance

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Skool Dazen idea

Viestin lähettänyt käyttäjä Jake78

Joku muuten kyseli Skool Dazea, multa kyllä löytyy emulaattoriversio siitä. Itsekään en tajunnut, mikä oli pelin päämäärä. Ainakin niitä kylttejä seinällä piti varmaan ampua ritsalla, mutta koskaan en saanut kaikkia ammuttua.

Tätä tuli itsekin pelailtua vaikka kuinka paljon, mutta silloin pienenä en todellakaan pelin ideasta mitään tiennyt. En tietäisi nytkään muuten, mutta jostain luin jotain asiaan liittyvää. En enää kunnolla muista, mutta jotain sieltä koulusta piti muistaakseni löytää tai sitten tehdä.
Eli oli siinä todellakin joku tietty asia mikä piti saavuttaa, ei vain nyt tule mieleen. :(

Muita legendaarisia:
- Wizard of wor

Löytyy multa vieläkin moduulina (pitäisi toimiakin)! :D
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
C64: IK+, Decathlon, Pole Position, Nemesis the warlock.

Amigalla oli kaksi ylitse muiden: WGH2 sekä mieletön Turboraketti 2, jota addiktiivisempaa peliä en ole ikinä pelannut. Vastaavia on PC:llekin tehty, mutta ei Pro5000 & TAC2 -tasoisia tikkuja. Pata13:n kanssa lenneltiin satoja tunteja! Erikoismaininta tilastoinneista.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tällainenkin helmi ketju..:)

Boulder Dash, Out Run, Giana Sisters, Commando, IK+, Faceoff, WG hockey, Sensible soccer and many more..
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
River Raid oli mielestäni selkeästi paras peli ja kakkossijaa tavoittelevat sekä Soccer II että hieman vanhempi peli, Pole Position.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni 64:sen peleistä tulee päälimmäisenä mieleen Ultima 5, jota tuli tahkottua satoja tunteja, ellei tuhansia. 4 diskettiä, joka lienee jonkun sarjan ennätys 64:sella, oi niitä aikoja, elämä edessä ja huolet kaukana, kesäloma.

Amigalla: The Manager, kaverin kanssa pelasimme viikkoja ja viikkoja ja kyllä harmitti tahkota alemmassa divarissa hävityn pelin jälkeen juuri kaverille. Sopivan nopea tempoista, jotta kaksinpeli samalla koneella kaverin kanssa oli mahdollista.

Lotus 1: Tästä pelistä teimme jo lähes taidetta. Ennätykset kaatuivat yhteenkin väärällä linjalla ajettuun kisaan, ai kun harmitti, aika optimissa ajat lienivät.

lisätään muita kun mielen syövereistä palaavat, jos palaavat.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Vaikka itselläni taisi olla toista tuhatta peliä niin kyllä Giana Sisters oli se jota tuli eniten pelattua, ja se oli paljon se!

Unissaankin löi päätään johonkin kattoon kun hyppy jäi lyhyeksi.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Suurin osa klassikoista on jo mainittu, mutta pari puuttuu: Lords Of Midnight ja Archon. LOM:mia tuli pelattua koko joululoma, kun sen joululahjaksi sain ja Archonissa oli kavereiden kanssa armottomia taisteluja.
 

Aina Pata

Jäsen
Elite oli se meikäläisen juttu, mutta kun tarkemmin koittaa muistella niin paljon on mielestä kadonnut.

Muistaako joku näitä arvoja mitä siinä oli? Eikös sitä yritetty ELITEksi? vai... Johonkin arvoon tuli jämähdettyä ja kun sitä tuli pelailtua kellon ympäri niin jossain vaiheessa usko loppui. Asiaa ei tietenkään auttanut kasettiasema ja se että pelasi 6 tuntia seivaamatta ja sitten kuoli. Siitä olisi aikanaan riittänyt kirjoittamista vitutus-ketjuun.

montaa peliä tuli paljon pelattua mutta blue max muistuu siitä mieleen, että se taisi olla varhaista Microsoft tuotantoa... kaatuili aika lahjakkaasti.

Kone on kyllä vieläkin tallella.
 
Space rogue ja Omega.

Space rogue oli Elite-klooni höystettynä juonella: avaruusolennot ovat julistaneet sodan ihmisille, mutta ei tiedetä miksi. Juonta sai seurata jos halusi, tai sitten vaan räiskiä ja varustaa alustaan. Vähän kuin tähtienvälinen Ultima, johtolankojen osalta ainakin.

Space rogue oli myös uraauurtava, että siinä oli täytetty vektorigrafiikka - en muista miksi sitä kutsuttiin. Kuitenkin se oli toteutettu erittäin pelattavasti, mikä oli ennenkuulumatonta kuuslankun suhteen.

Omegan idea: rakenna tankki ja ohjelmoi siihen tekoäly. Päästä tankki vapaaksi maastoon ja katso mitä tapahtuu. Jos tankki tuhoaa vihollisia, asetehdas antaa ylennyksen ja lisää määrärahoja. Tekoälyä koodatessa meni sitten päiviä ja öitä. Kun kaikki oli täydellistä, tankin pystyi lähettämään modeemin välityksellä Jenkkilään isoon turnaukseen. Tämä siis 80-luvun lopulla.

Kumpikin peli on tunnettu myös isommilla koneilla, ja ne ilmestyivät kuuslankun huippuajan jälkeen. Kuuslankkukäännöksissä se näkyi siinä, että levyasema latasi ja latasi...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
-Grand Prix Circuit
-Gianna Sisters
-Gauntlet
-Boulder Dash
-Who Dares Wins 2
-California Games
-World Games
-Slapshot
-Commando (se musiikki!)
-Track and Field

Track and Field oli legendaarinen urheilupeli. Missä muussa pelissä pystyi juoksemaan satasen kuudessa sekunnissa, hyppäämään pituutta 10 metriä ja kaiken kruununa heittämään moukarinheitossa takalaittoman!!!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Re: Re: Vielä 64:n jääkiekkopeleistä...

Viestin lähetti bisnesman
Kalle kotipsykiatri oli myös huvittava..:)

Tuo oli legenda. Muistan muutaman hauskan keskustelun:

Sistis: "Haista paska!"
Kalle kotipsykiatri: "Noinko puhut isoäidillesikin?"
Sistis: "Vedä käteen!"
Kalle kotipsykiatri: "Psykiatrina ymmärrän kiroilusi, mutta silti se ei ole pääasia tässä maailmassa."

Minulla oli myös joku bugisempi versio tuosta psykiatrista, sen nimi vaan sattui olemaan Eliisa. Muistan, kun serkkuni kanssa selitimme aina kummallisia juttuja Eliisalle, joka vastaili ihan puuta heinää ja lopulta sekosi ihan täysin, tyyliin: "Etkö tosiaan, mutta se olen jo kuollut"
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
viestin lähetti Sistis


Track and Field oli legendaarinen urheilupeli. Missä muussa pelissä pystyi juoksemaan satasen kuudessa sekunnissa, hyppäämään pituutta 10 metriä ja kaiken kruununa heittämään moukarinheitossa takalaittoman!!!

Kyseinen peli ajoi roskikseen useamman joystickin.. Ei sen ajan muovikapulat kestäneet satasen juoksun vaatimaa rämpytystä!

Muut kovat oli sotapeli Who Dares Wins, sekä tietysti Pole Position ja Soccer II.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti mixu
Ensin tulee mieleen se hirvee hinta mitä kuusnepa maksoi.Oliko se jotain 3000-3500.Siihen vielä levyasema lisäksi niin kyllä rahaa meni.Mulla ei ollut alkuun kuin kasettiasema ja sitä piti aina säätää.

Ei kai se ihan noin paljon maksanut; itselläni oli tuliterä CBM64 heti mallin Suomen rantautumisen jälkeen, ja hinta taisi oll silloin alkuun 2995,-. Lähelle kuitenkin.

Ja ehkä eniten tahkotut pelit olivat Up n' down, Elite ja Forbidden Forest. Ne sammakot ja kotkat..
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti DAF
Ei kai se ihan noin paljon maksanut; itselläni oli tuliterä CBM64 heti mallin Suomen rantautumisen jälkeen, ja hinta taisi oll silloin alkuun 2995,-. Lähelle kuitenkin.

Milloinkas kuusnepa rantautui Suomeen? Aikanaan, kun itse ostin ensimmäisen kuusnepani (tai siis isi osti sen minulle), niin silloin hintaa oli 995:-. Mukana tuli vielä joysticki ja moduuli, jossa oli shakki, "jätkänshakki" sekä jalkapallo. Vuosi tosin oli -88, joten kuusnepa oli jo silloin aika lailla kehityskaarensa päässä. Mutta kuitenkin...
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä ovat tainneet jäädä mainitsematta.

- David's Midnight Magic flipperi jota pelattiin joka päivä. Hienoa oli että mukaa voi ottaa neljä pelaajaa.

- Pool biljardi, lähes jokapäiväistä kamaa. Löytyi myös moduulina josta sen sai käyntiin heti !!!

- Ghost & Goblins, parhaita tasohyppelyitä.

- Beach Head I, II, Theatre Europe - strategia peleistä

- Alter Ego - aikansa Sims, kuten myös samaa sarjaa Activisionin Little Computer People.

- Action Biker ja KickStart I, II eniten pelattuja motukkapeleistä

- Monty Mole 1-3 tasohyppely muistaakseni

- Thing On a Spring loistava tasohyppely

- Räiskintäpelistä oli paras ehkä Cyruss. Ympyrää pyörittiin...
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Bruce Lee tietysti. Sitten Vikings trainerina ja River Raid oli myös kova!

JA Boulder Dashit myös sekä Pitfall II

Edit: Ai niin. Sellaienn kuin Hot Wheels vai mikäs se olikaan- auton sai koota itse ja ajella kaupungilla jne...

Quick Shot II(muistaako joku Spectravideon vastaavan mallin) hajos aika nopeasti Decathlonin käytössä...onneksi oli sellainen Commodoren oma tikku,jota ei saanut hajalle sitten millään.
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Sistis
Milloinkas kuusnepa rantautui Suomeen?
En ole ihan varma, mutta veikkaisin vuotta 1983. Omani hankin -84.

Pulteri oli kanssa aika menevä peli. Kivikautisella yksipyöräisellä ajettiin kenttää edestakaisin erilaisia esteitä väistellen tai yli hyppien. Ja yksi pirun vaikea peli oli Aztech Challenge... Jostain syystä tuli aika paljon hakattua sellaisiakin pelejä kuin Booga Boo ja ...ööö.... mikäs se olikaan, jossa apinana hypittiin pitkin temppelin raunioita viidakossa. Pitfall II ja Blue Max rulettivat myös.

Erityismaininta täytyy antaa niille mainioille tekstipohjaisille seikkailupeleille, jotka olivat pitkälti perustana omalle englannin kielitaidolleni. Sieltähän oppi monta hyvää arkienglannin käyttösanaa, kuten sword, dragon ja cauldron.

Edit: juu, siis tuo apinapelihän oli Congo Bongo. Entä muistaako kukaan Cliff Hangeria? Mainio peli, jonka juoni oli selvästi matkittu Kelju K. Kojootin ja Maantiekiitäjien välisistä taisteluista. Impossible Missionin pahan isännän ääni kuuluu yhä korvissani: "Destroy him, my robots!"

Ynnä Eddie Kidd Jump Challenge, jossa moottoripyörällä hypittiin autojen yli! Mahtavaa! Taikka Fred, jossa ukkoa juoksutettiin pitkin ansoitettua luolastoa aitoon Indiana Jones -tyyliin, taustamusiikkina High Noon... Ja länkkäripeleistä pitää mainita ehdottomasti Kane!
 
Viimeksi muokattu:

Erkenholt

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, AIK
Nyt ryvetään nostalgiassa

Tässä muutamia minulle runsaasti hupia tuottaneita kuusnepapelejä:

Super Pipeline
Silent Service
International Soccer
Boulder Dash I-IV
Mercenary
Dictator
IK+
Gunship
Crusade in Europe
Tigers in the Snow

luetteloa voisi jatkaa loputtomiin...

Mutta ykköseksi nostaisin Ultima V, jonka pelaamisesta tuli todellinen pakkomielle.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Nostalgikoille maailman ylivoimaisesti paras C64-sivu:

http://www.lemon64.com/

Ja ei, en mainosta kyseistä sivua omanani enkä kaverini sivuna. Sivut on laatinut tanskalainen Kim Lemon.

Vielä vuosi sitten ko. sivuilta sai PC:llä pelattavalle emulaattorille yhteensä yli 3600 peliä!!!, joista itse silloin imuroin yli 500 ja kyllä sitä pelattavaa ja fiilisteltävää riitti.

Niille jotka eivät tätä emulaattorisysteemiä tunne niin kyseessä on normaalille tietokoneelle asennettava ohjelma jolla voi pelata kuusnepan pelejä ja pelit ovat 100% samanlaisia kuin silloin joskus.

Sittemmin tekijänoikeuksien tms. takia Lemon joutui poistamaan pelit sivuiltaan ja nyt niitä löytyy vain muutama sata.

Sivuilta löytyy myös mm. erittäin mielenkiintoinen C64-museo, kauppa, yms. yms.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ai niin unohtui pari tärkeää

Se pingviinipeli jossa kolme valkoista kuutiota piti saada yhteen. Jos kuutiot sai yhteen alle 60 sekunnissa sai lisäbonusta. Pisteitä tuli 10000 jos kuutiot olivat irti reunasta ja 5000 jos yksikin koski reunaan. JA NIMI OLI PETCH.

Joku varmaan muistaa tämän todella addiktiivisen kolikkopelin.
Olisko alkuperäinen pelihalliversio ollut Pingo, Pengo tms.

Toinen monen aikaa vienyt peli oli Stix. Tästä oli muistaakseni useampia eri versioita Styx, Q-Sticks jne. Ruudusta piti saada maalattua 75% ja sinua ahdistavat örkit yrittivät katkaista aina jokaisen maalausyrityksen.

Oi niitä aikoja huoaah....
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös