Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 316 168
  • 1 263

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
John Davidson avasi myös maalivahtien marssijärjestystä korona aikana.
Saakohan Davidson poikkeusluvan käyttää numeroa 00? On meinaan se NHL historian toinen pelaaja joka tolla numerolla aikoinaan pelasi ennen kuin numero 0 ja 00 kielettiin.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Washingtonia vastaan yritetään katkaista yhä venyvä tappioputki. Roslovic on healthy scratch ja Tarasov saa uransa toisen startin Dallas matsin perään. Alla oleva twiitti on mielestäni hyvä ja kertoo osaltaan maalivahtiosaston tilanteesta.



Roslovicin pitäisi löytää seuraava vaihe uralleen tai uskon uran Blue Jacketsissa päättyvän tähän kauteen. Oli oman kylän poika tai ei.

Coach Larsen peräänkuuluttaa jalkoja ja energiaa joita ei viime peleissä ole löytynyt samalla tavalla kuin ihan kauden alusta.

Ketjut peliin:

 
En usko että sillä on väliä Korpisalon kannalta onko Tarasov maalilla tai ei. Korpisalo kaupataan heti kun hyvä vastine on pöydällä. No ehkä korkeintaan sen verran että vaaditaanko vaastineessa maalivahtia. Sais alkaa treidi jo tapahtua ja Korpisalollekin kaikkea hyvää jatkoon. Toivottavasti pääsee jonnekkin ykkösmaalivahdiksi kokeilemaan.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kotivoitto Sharksista lukemin 6-4. Kovasti tuntuu kotona olevan helpompaa. Onnistumisia tulee ja itseluottamus on nuorella joukkueella ihan eri tasolla kun ollaan talon isäntiä. Mukavasti tuli onnistumisia mm. Sillingerille, Roslovicille ja Boqvistille, joka muuten nakuttaa aika kovalla tahdilla pisteitä peliaikaansa nähden. Elvis ei ollu ihan terävimmillään ja Larsenkin kommentoi matsin olleen melkoista taistelua koska eilen pelattiin Washingtonissa ja palautuminen jäi vajaaksi. Nostaa voiton arvoa ja hienoa että neljän matsin tappioputki saatiin katkaistua. Columbus on tällä kaudella pelannut kotona rekordilla 9-3-0 ja vieraissa 4-7-0.

Boqvistilla tosiaan 16 peliin jo kuusi maalia ja siihen päälle kolme syöttöä eli 9 pistettä. Ei pelannut alkukaudesta ykkösylivoimassa ollenkaan, mutta nyt saanut yv-aikaa enemmän kun Laine ollut sivussa. Tarkka tuntuu olevan laukaus niin lämärin kuin rannarin osalta.

Roslovic oli viime pelissä healthy scratch ja nyt pääsi pelin alkuun Nyquistin ja Bjorkyn väliin, mutta ei oikein lähtenyt. Oli mm. jäällä kolmen Sharksin maalin aikana. Kolmannessa erässä sitten väläytti nopeuttaan ja käsiään tuon hienon maalin verran. Roslovicilla tähän kauteen 22 peliin tehot 4+5=9 ja peliaikakeskiarvo tuolla 12 minuutin päällä. Pelaten jengissä jossa on yksi liigan ohuimpia sentteriosastoja eli on ollut tonttia näyttää. Kuinka moni uskoo vielä että hänestä on top6 sentteriksi tähän liigaan? Vaikealta näyttää.

Danforth saanut sentterivastuutakin viime peleissä. Mielestäni voitaisiin tässä tilanteessa kokeilla vähän enemmänkin hänen osaamistaan. Minimaalisella vastuulla on tähän kauteen tehnyt 7 peliin 1+2=3 ja on plus miinus tilastossa plussalla 2 maalin verran. Jäähyjä ei ole ottanut ja aloitusprosentti 75%. Toki suhteellisen vähän ottanut aloituksia mutta kuitenkin.

Domi - Jenner - Voracek
Nyquist - Sillinger - Bjorkstrand
Texier - Kuraly - Roslovic/Chinakhov
Robinson - Danforth - Chinakhov/Roslovic

Kohta onkin sitten tunkua laituriosastolla kun Laine ja Bemström käytettävissä... Eikä me oikeastaan Roslovicilla tehdä mitään jos hänestä ei sentterin rooliin ole. Larsen on lähtökohtaisesti Columbuksen päävalmentaja myös tulevaisuudessa ja jos hänellä ei luottoa Rosloviciin ole niin en näe muuta vaihtoehtoa kuin treidin tulevalla offseasonilla. Oman kylän poika yms. mutta treidattiinhan täältä faniyhteisön suosikki Atkinsonkin.. Vaikea on tuo hyökkäyspaletti siinä mielessä että top9 roolin laitureista on ylitarjontaa, mutta kaikille ei vaan riitä peliaikaa eikä varsinkaan laatusentteriä vierelle.
 
Boqvist vaikuttaa kyllä hyvältä. Annetaan pojan kasvaa niin ehkä tästä tulee meidän parhaita pakkeja.
Roslovicin ja muutamaan muuhun pelaajaan nähden voisi olla paikallaan pyöräyttää sellainen iterointikierros vaikka TDL:llä tai ens kesänä. Rohkeasti kiertoon ja takaisin varausvuoroja? Ohion mies sai näytönpaikkansa NHL:ssä mitä Jetsissä ei saanut oikein. Kuraly voidaan pitää.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Joku muukin sitä mieltä että Danforth ansainnut näytönpaikan..



Kunhan Laine tulee takaisin niin voitas ketjuiksi kokeilla jotain tällaista..

Laine - Jenner - Voracek
Domi - Sillinger - Bjorky
Nyquist - Danforth - Tex
Robinson - Kuraly - Roslovic
+Hofmann, Bemström

Näin Danforth saisi laadukkaat laiturit ja paikan näyttää. Roslovic hakemaan peliään samasta paikasta mistä Texier omansa löysi..
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Hieno peli hieno voitto. Kovia joukkueita tässä on vastassa ollut, ettei minusta sillein mitään hätää vaikka tappioita tuli. Toki hyvä että saatiin putki poikki.

Danforth oli hyvä niin kuin kaikissa pelaamissaan peleissä. Viidestä viime pelistä pelannut neljä ja ainut hyökkääjä kuka on plussalla tällä jaksolla +2. Tässä jo odottanut milloin saa sentterinä näyttää, vaikkei ole laiturinakaan missään nimessä pettänyt. Onneksi päästiin säikähdyksellä tuosta pahan näköisestä polven vääntymisestä. Kävi pelin lopussa voittamassa omanpään aloituksen ja hyppäsi samantien penkille. Hienoa nähdä käytettävän tuota erikoisosaamista hyväksi.

Sillinger siirrettiin laitaan ja heti maali tärähti ja oli vaarallinen muutenkin hyökkäyspäässä. Ei tuo välttämättä olisi huono, vaikka laiturina jatkaisi, ei olisi niin suurta puolustus velvoitetta. Toki tulevaisuus on sentterinä.

Boqvist tullut upeasti esiin tuon pienen luokkaantumisen jälkeen. Nyt viimeiseen 11 peliin 6+3 tehot. Domi on nyt hyytynyt viimeisissä peleissä, toki koko muukin Joukkue on. Roslovic kyllä minusta rotaatio pelaajana vielä menisi. Tuskin kovin suurta kauppa-arvoa on.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olin eilen paikan päällä Nationwide-arenalla ja ihan hieno tunnelma jenkkimatsiksi siellä oli. Tykin pamahtaessa ensimmäisen kerran hieman jopa säikähdin :D

CBJ näytti usein olevan kusessa omalla alueella kiekon kanssa ja varsinkin ensimmäisen erän aikana tuli ihan järjetön määrä kiekon menetyksiä omalla alueella. Mutta hieno taistelu voitto.
 
Olin eilen paikan päällä Nationwide-arenalla ja ihan hieno tunnelma jenkkimatsiksi siellä oli. Tykin pamahtaessa ensimmäisen kerran hieman jopa säikähdin :D

CBJ näytti usein olevan kusessa omalla alueella kiekon kanssa ja varsinkin ensimmäisen erän aikana tuli ihan järjetön määrä kiekon menetyksiä omalla alueella. Mutta hieno taistelu voitto.
Lähditkö ihan asioikseen paikan päälle kattomaan? Varmasti hieno reissu.
 
Ei riittänyt loppukiri ja pisteet vei Toronto.

Seuraava peli onkin Anaheimia vastaan ja on muuten ymmärtääkseni Sonny Milanon eka peli Milanolta Columbusta vastaan. Saa nähdä miten lentokeli Zegrasin rinnalla kestää tässä pelissä.
 
Joukkueen arvo noussut viime vuoden aikana 53%.

According to a study from Forbes published earlier this week, the Blue Jackets are valued at $475 million. That's a 53% increase in the last year and a 94% increase in the last five years. The 53% increase in value represents the third-highest increase in value over the past year behind the Edmonton Oilers (100% increase) and the New York Islanders (83% increase). The Florida Panthers also saw a 53% increase over the past year.


 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Paitsiomaaleja syntyy nyt liukuhihnalta. Tähän pitäisi Joukkueen sisällä kiinnittää huomiota. Tuomarit selvästi viheltää vain selvät tapaukset, vastustaja varmasti tarkistaa jokaisen maalin.
 
Paitsiomaaleja ollu aivan liikaa. Ois voittoja tullu kun ois hoksattu malttaa siniviivan kans.

siellä ois Ottawan waivers listalla Del Zotto. Voi perhana kun se tois vähän kokemusta tohon ja oli viime kauden positiivisimpia onnistujia. Vaikka taitaa olla että tässä ei haeta kokemusta nyt joukkueeseen vaan annetaan nuorille pelaajille peliaikaa kehittyä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Puolustusmuutoksia:

Harrington jo aiemmin -> AHL

Boqvist loukkaantui joten -> IR

Tilalle nostettu varaamaton CBJ löytö Jake Christiansen 22v 185cm/88kg, joka ampuu leftiltä ja tehnyt AHL:ssä tämän kauden 21 pelissä tehot 5+13=18 pistettä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jokos Laineesta alkaisi pikkuhiljaa kuulumaan jotain ?
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jokos Laineesta alkaisi pikkuhiljaa kuulumaan jotain ?

Eiköhän tuo ole kohta puoliin pelikunnossa, kunhan nyt palaa vaan Suomesta ensin jenkkien puolelle.

5-4 jatkoaikavoitto Seattle Krakenista. Domi-Roslovic kaksikko juoni pari näyttävää maalia ja Jake Bean täräytti ratkaisevan osuman jatkoilla. Takaisin voittokantaan ja kauden saldo nyt 14-11-1.

Seuraavaksi sitten uuden valmentajansa kanssa suuntansa kääntäneen Vancouverin vieraaksi.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Patu hyppää takas jengin mukaan Suomessa käynnin jälkeen. Ei toki tarkoita sitä että suoraan askiin hyppäisi ja pelikunnossa olisi mutta kuitenkin. Paluu lähenee.

 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät


Aika typerä asennoituminen asiaan Korpisalolta: "Jos haluavat tulla hakemaan, niin tulkoon hakemaan." Millain nämä oikein hoitaa asioitaan? Oikein olisi melki laittaa haku päälle ja mahdolliset sanktiot. Palatessaan Suomeen saisi sitten alkaa kasvamaan aikuiseksi, ja hoitamaan asioitaan, jotka olisi olleet hoidettavissa melko helposti.

Eikös muun muassa Sebastian Aho ole hoitanut asevelvollisuutensa, ja se ei varmaan paljoa vaatinut. Toki voi sitten miettiä, että jos ei juuri mitään vaadi, niin miksi täytyy käydäkään...

Joku roti hommaan pitäisi saada eli systeemissäkin on valuvikaa. Mutta kyllä kertoo heikkoa Korpisalosta tämä tapaus.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Täysin oikea asennoituminen Korpisalolta. Mitä enemmän nuoriso vastustaa Suomen tasa-arvon räikeintä häpeäpilkkua, sitä nopeammin siihen saadaan muutosta. NHL-pelaaja on kuitenkin melko näkyvä hahmo julkisesti, toivottavasti Korpisalo ei taivu setämiesten julkisen paineen alla vaan pitää päänsä.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täysin oikea asennoituminen Korpisalolta. Mitä enemmän nuoriso vastustaa Suomen tasa-arvon räikeintä häpeäpilkkua, sitä nopeammin siihen saadaan muutosta. NHL-pelaaja on kuitenkin melko näkyvä hahmo julkisesti, toivottavasti Korpisalo ei taivu setämiesten julkisen paineen alla vaan pitää päänsä.

Onko se sitten väärä asennoituminen, että hoitaa lakisääteisen velvollisuutensa, vaikka tiedostaa järjestelmän olevan valuvikainen, koska maanpuolustus nyt vaan on hoidettava vaikka "huutavaa vääryyttä" asevelvollisuudessa onkin?

Asiat ovat melko hyvin jos suurimpia murheita ovat tasa-arvoasiat eikä mahdolliset kriisit ja mahdollinen maanpuolustuksen tarve itsessään.

Kyllä ammattiurheilija saa homman hoidettua aika vähällä, mutta jos ei senkään vertaa viitti, niin siinä on peiliin katsomisen paikka. Yhdenvertaisuudesta voi mennä selittämään niille, jotka hoitavat velvollisuutensa, vaikka heilläkin voi olla elämässä muutakin tekemistä kuin intti.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko se sitten väärä asennoituminen, että hoitaa lakisääteisen velvollisuutensa, vaikka tiedostaa järjestelmän olevan valuvikainen, koska maanpuolustus nyt vaan on hoidettava vaikka "huutavaa vääryyttä" asevelvollisuudessa onkin?

Asiat ovat melko hyvin jos suurimpia murheita ovat tasa-arvoasiat eikä mahdolliset kriisit ja mahdollinen maanpuolustuksen tarve itsessään.

Kyllä ammattiurheilija saa homman hoidettua aika vähällä, mutta jos ei senkään vertaa viitti, niin siinä on peiliin katsomisen paikka. Yhdenvertaisuudesta voi mennä selittämään niille, jotka hoitavat velvollisuutensa, vaikka heilläkin voi olla elämässä muutakin tekemistä kuin intti.

Jokainen punnitkoon omat arvonsa. Myönnettäköön että en usko Korpisalolla olevan motiivina minkään yhteiskunnallisen epäkohdan korjaaminen, mutta tällaisen tapauksen julkisuuteen nouseminen saa toivottavasti yhä useamman näkemään kuinka absurdi nykyinen laki on. Se lienee päivänselvää että seksistinen asevelvollisuuslaki tulee päätökseensä viimeistään kun 2000-luvulla syntyneet ovat pääsemässä vallankahvaan.

Korpisalon vaakakupissa varmastikin painaa se, että tästä vapaudenriistosta voi olla hänen uralleen todella merkittävääkin haittaa. Varsinaista "hyötyä" on vaikea nähdä, ehkä karjalalippis ei sanoisi niin pahasti Iltalehden kommentti-osiossa. Armeijaan pakotettuja on aivan riittävästi vaikka Korpisalo siitä kieltäytyisikin.
Argumentti yhdenvertaisuudesta verrattuna muihin asevelvollisiin ei ole mielestäni kovin kestävä kun samalla puolelle koko väestöstä tämä on vapaaehtoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös