Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 299 214
  • 1 257

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
No mutta en kyllä pidä mahdottomana ajatuksena sitä, että Blue Jackets kauppaisi Laineen.

Se, että mikä on ykkösketju ja mikä kakkonen, niin se on tietysti makuasia. .

En minäkään kauppaamista pidä mahdottomana. Kokonaisuus ratkaisee.

Eihän tuolla nimellisesti olekaan mitään merkitystä. Toki Laine haluaa olla siinä ketkä on eturivissä yv:tä pelaamassa ja pelin lopussa viime minuuteilla ratkomassa. Tämä se Laineen suurin ongelma on. Mitä jos tuleekin se päivä, että ei pelillisesti kuulu tuohon kärkiryhmään ja sopimusta olisin vielä vuosia jäljellä.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Näen itse kyllä Laineen paikan ykkösnyrkissä kiveen hakattuna. Se että onko siinä keskellä Jenner vai Sillinger, en vielä lähtis kirkossa kuuluttamaan. Chinakov toki on saanut laukauksia muidenkin kanssa, ei ole Sillingeristä kiinni. Voisihan se niinkin että Sillinger ja Jenner vaihtelee 1 ja 2 senttereinä. Voracek ja Bjorkstrand taasen vois koettaa välillä vaihtaakkin paikkaa. Tuossa voisi olla sellainen top6 mitä pyöritellä.

Niin kauan kuin Laine on nyt sairaslomalla on hyvät saumat kokeilla esimerkiksi Chinakovia top2 ketjuissa.

itse kyllä näen Chinakovin kiveen hakattuna top 6 hyökkääjistä. Toki tällä kaudella voi vielä tipahtaa tuon ulkopuolelle. No ensi kaudella sinne nousee pommin varmasti myös Kent Johson, jolloin Jenner tekee tilaa.

oman mausteensa soppaan tuo Emil Bemström. Eikö miehen pitäisi olla jo kunnossa?

Edit: Taitaa tehdä Texierille hyvää tää uuteen rooliin vaihto.

En tiedä tekeekö hyvää, mutta top 6 ei vain yksinkertaisesti riitä. On tainnut tajuta, että jos NHL kiekkoa haluaa pelata on tehtävä jotain muuta. Selvästi ottanut roolin omakseen ja on valmis itsensä likoon laittamaan. Tuo kyllä hyvän mausteen vastaiskuihin verrattain moneen normaali puukäsi nelosketjun hyökkääjään.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Chinakovilla on vasta 6 peliä alla ja joukkueella lentokeli. Laine osaa olla käänteentekevä pelaaja ja on myös se pelaaja minkä takia ylipäätään ihmiset tietää iso osa Columbuksesta. Laineen kentän ulkopuolinen markkina-arvokin on paljon isompi kuin monella pelaajalla yleensä. Laineella alkoi 6 kausi ja on vasta 23-vuotias NHL:ssä ja vielä on nousuvaraa.

En lähtis helpolla treidaamaan mutta tottakai kaikella on hintansa.

Tottakai toivon ja iloitsen Chinakovin puolesta mutta vielä on liian aikaista sanoa.

edit: Voisin avata yksinkertaisesti tuota Laineen jäänulkopuolista arvoa sillä että niin kauan kuin esim. Chinakovin keltainen pipo tai päheet aurinkolasit ei päädy TSN:n, ESPN:n, Twitterin ja vaikkapa suomalaisen yhdeksi puhutuimmaksi aiheeksi niin Laine on tärkeimpiä media-arvoja joukkueelle. Tuo tuo rahaa esim. Oheistavara myynnissä ja ihmiset tietää Columbuksen ja kiinnostuu joukkueesta. Tällä rahalla maksetaan palkkoja ja päivitetään hallia ja pelaajien tiloja yms.

Ehkäpä harvempi pelaaja ei sano varaustilaisuudessa ”onneksi en päätynyt johonkin Columbukseen.”

Laine on helkkarin tärkeä pala Columbuksen taloudellista tase ja tuloslaskelmaa.
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Columbus Blue Jackets
Hienon alkukauden osalta onnistujia on helppo nimetä, mutta tarkastellaanpa niitä keneltä on lupa odottaa enemmän.

Jack Roslovic #96

Jack on pelannut käytännössä koko tämän kauden middle six sentterinä eli kakkos- tai kolmosketjussa. Peliminuuttien vaihdellessa välillä 09.22-15.48. Kymmenessä pelissä on syntynyt tehot 0+3=3 ja tehotilasto on niukasti pakkasella lukemalla -1. Lisäksi hän on ottanut yhden 2min jäähyn ja laukonut maalia kohden 15 kertaa eli lyhyellä matematiikalla 1,5 kertaa per ottelu. Tehoja ei siis ole tullut tarpeeksi ja laukoakin saisi useammin, sillä parhaimmillaan laukaus on hyvä. Itse olen ajoittain turhautunut kaveriin varsinkin hävittyjen aloitusten ja fyysisen pelin vajavaisuuden vuoksi, mutta täytyy sen verran kehua että Jack on parantanut sentteripeliään tähän kauteen. Aloitusprosentti on 10 pelin otannalla 51.25% eli ensimmäistä kertaa on yli puolet aloituksista tarttunut omille! Lisäksi liike on erittäin hyvää ja mies on Columbuksen kiekkovarmimpia jätkiä. Myös puolustuspelaamisen suhteen on nähty parempaa, ajoittain jopa aggressiivista mies-miestä vastaan pelaamista ja takakarvausta. Vielä kun saisi hyödynnettyä liikettään ja kiekonkäsittelytaitojaan niin että menisi röyhkeämmin kohti maalia, hyödyntäisi epäröimättä vetopaikat ja jakaisi kiekkoa ajoissa ketjukavereille, ettei jäisi pyörimään kiekon kanssa pelin ulkopuolelle mukavuusalueelleen.

Gustav Nyquist #14

Koko viime kauden sivussa ollut "Gus" on tällä kaudella pelannut lähinnä kakkosketjun laidassa peliminuuttien vaihdellessa 11.51-20.00 välillä. Kymmenen pelin jälkeen taululla on tehot 1+1=2 ja tehotilasto näyttää -1. Lisäksi Gustav on ottanut yhden kaksiminuuttisen ja laukonut 10 kertaa maalia kohti eli vain kerran per peli. Tehoja ei ole tullut tarpeeksi vaikkakin viime kauden pelaamattomuuden jälkeen nämä ensimmäiset 10 peliä voi mennä vielä lämmittelyn piikkiin. Itse olen suurimman osan matseista katsonut, mutta Nyquist ei ole kyllä jäänyt oikeen mitenkään mieleen. On siis jäänyt varsin näkymättömäksi. Jos ei ala verkko heilua niin uhkaa valahtaa kolmosketjuun terävimmän tulosyksikön ulkopuolelle. 5,5M cap hitillä operoivalta varakapteenilta on lupa odottaa enemmän.

Alexandre Texier #42

Ailahteleva ranskalainen on tehnyt kymmenessä pelissä tehot 3+0=3. Pelipaikka on löytynyt välillä ykkösketjun sentterin tontilta ja viimeksi nelosketjun laidalta. Se kuvastaa oikeastaan aika hyvin tämän patongin pelaamista. Eväitä on vaikka mihin. Vauhtia riittää, kädet käy ja taisteluasennettakin löytyy. Välillä taas ei oikein onnistu ja Tex sortuu lepsuiluun. Sentteriksi Texieristä ei mielestäni ole tai ainakaan sellaiseksi häntä en nähdyn perusteella miellä. Huikeaa pelisilmää tai terävää laukaustakaan en häneltä ole huomannut. Toistaiseksi on pärjännyt lähinnä luistelun ja käsien voimin. Nuori mieshän hän on, ikää vasta 22v, joten voihan hän vielä breikata isommin mutta kohta tulee takaa uutta nuorta pelaajaa ja Tex tippuu pysyvästi tuonne nelosen laitaan tai vaihtaa maisemaa.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Gusse oli niin pitkään pois ja jotenkin jäi aina ajatuksissakin joukkueen kokoonpanon ulkopuolelle. Vaikka pelasikin toissa kaudella yhteensä 80 peliä joukkueessa. Häntä tulee nyt tässä katseltua kuin olisi uusikin pelaaja joukkueessa.

Texier alkaa olla todennäköisintä kauppatavaraa.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Toivotaan että tuo tulis olemaan kova ketju.

Korpisalo ens yön pelissä maalille. Toivotaan Korpisalolle hyvää peliä jotta herättäisi kiinnostusta!
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tiukka tasainen vääntö nähtiin. Tappio tuli, mutta ei tässä osaa olla kauhean pettynyt.
Peli hyvällä mallilla kaikki avaimet voittoon oli.
Werenskin piikkiin helppo yksi maali laittaa, mutta kyllä tuossa etäisyydet kasvoivat liian suureksi. Nelosketju parhaimmistoa. Kyllä tässä voidaan Texierin kauppaaminen unohtaa. Ottanut paikkansa Laiturin tontilta pelaavassa kokoonpanossa. Aloituksissa oltiin vahvoja alkaneet kääntyä voimavaraksi.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tiukka tasainen vääntö nähtiin. Tappio tuli, mutta ei tässä osaa olla kauhean pettynyt.
Peli hyvällä mallilla kaikki avaimet voittoon oli.
Werenskin piikkiin helppo yksi maali laittaa, mutta kyllä tuossa etäisyydet kasvoivat liian suureksi. Nelosketju parhaimmistoa. Kyllä tässä voidaan Texierin kauppaaminen unohtaa. Ottanut paikkansa Laiturin tontilta pelaavassa kokoonpanossa. Aloituksissa oltiin vahvoja alkaneet kääntyä voimavaraksi.
Oli kyllä Kuralylta hyvä peli ja hieno tää toinen maali kokonaisuudessaan. Taistelumeininkiä! Gussellaki hieno suoritus. Tästä ois ollu mukava saada pisteet kotiin kun tasainen vääntö oli kuitenkin.


 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Columbus Blue Jackets
Koosteiden perusteella mennään mutta aika selkeästi puolustusvirheiden vuoksi nyt tullut tappioita. Rangerskin puhkoi sinitakkien nelikot ja viisikot poikittaissyötöillä ties kuinka monta kertaa. Maalejakin päästetty nyt 9 viimeiseen kahteen peliin ja tuollaisella 4,5 maalin päästettyjen keskiarvolla ei yleensä pelejä voiteta. Oppirahoja, oppirahoja…

 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
5-2 tilanteeseen asti jaksoin peliä katsoa. Sen jälkeen ei usko enään riittänyt. Werenski kellottanut yli 27 min peliajan, eikö tuota voisi hieman vähentää?

Toinen erä oli kyllä luokaton, en muista milloin olisin noin huonon erän nähnyt, varsinkin tuo musta 2 minuuttinen jolloin omissa soi 3 kertaa. Laukaukset hävittiin 7-19 tuon erän aikana.

Jenner, Björkstrand ja Nyqvist kaikki -2 tänään.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Herkästi kääntyy vaaka. Kaikkien aikojen kauden aloitus on parin tappion myötä luisunut keskinkertaiseksi ja kelkka olisi tärkeätä kääntää Detroitia vastaan.

Yksittäistä erää lukuunottamatta oltiin mielestäni hyvin pelin päällä ja pelitavallisia asioita on hyvin havaittavissa. Näyttää kuitenkin siltä että pelkkä maalipaikoille pääseminen ei riitä vaan maalintekeminen on todella vaikeata. Viikonloppuna tämä näkyi siinä että omiin menee helppoja osumia, samalla itse ei haudata keksiä maaliviivaltakaan.

Onnistumisisten ja epäonnistumisten kaivaminen tuntuu tällä hetkellä raskaalta mutta sanotaan että maalivahtien täytyy pystyä ryöstämään nykyistä paremmin,etenkin Elviksen esitys oli huono.
Rangersia vastaan näki toisessa erässä että nyt lähtee korttitalo sortumaan, sellainen EA momentum lähti liikkeelle.

Jostain osui silmiin että Ohion alueella Blue Jacketsin pelejä on seurattu katsojalukuihin mitattuna huomattavasti enemmän kuin koskaan aiemmin.
Tämä varmastikin kauden paras uutinen tähän saakka, viime vuosien orastavasta kestomenestymisestä huolimatta katsojalukemia kun ei ole kasvattamaan räjähdysmäisesti.
Toki edelleen niinkin lähellä kuin Cincinnatissa on vaikeuksia saada jääkiekkoa näkymään kotitalouksissa. Hemmetti miten helppoa onkaan eurooppalaisilla kun pystyy seurata pelejä missä tahansa.

Ja Voracek teki maalin. Kymmenen vuotta ja 27 peliä ehti edellisestä maalista Columbus-paidassa kulua, tuli flashbackeja jostain hyvin kaukaa.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Columbus Blue Jackets
Vahvaa tekemistä koosteen perusteella varsinkin alkuun. Omiin tosin kaksi ekaa ensin löysän purkuyrityksen ja kiekonmenetyksen kautta ja sen jälkeen meni Elvikselle kauden eka räikeän helppo maali. No, sieltä noustiin tasoihin ja myllytettiin. Sitten ottelun loppupuolella varsinkin kolmannessa erässä näytti että ei mahda mitään, Detroit ottaa omansa. Kunnes pelin viimeisellä viidellä minuutilla ensin Chinakhov tällää kauden ja uran ensimmäisensä läpiajosta ja vähän myöhemmin Werenskin viivasivallus painuu verkon perukoille. Viimeinen sitten tyhjiin. Kunnon vuoristorataa mitä toki olettaa sopiikin liigan nuorimmalta jengiltä. Hieno nousu silti eikä luovuteta vaikka kaveri olisikin edellä!

- Werenskin peliaika 28.11
- Boqvistille kauden ja CBJ uran ensimmäinen!'
- Roslovic jatkaa alle 10min peliajoilla, tänään 9.18
- Danforth uran ensimmäinen peli, jossa peliaikaa vain 7.23 mutta 6 taklausta(!) ja 2 laukausta maalia kohti.
 
Miettikää tulevaisuuden ykköskenttää joka koostetaan omista kärkivarauksista…

Kent Johnson - Cole Sillinger - Yegor Chinakhov

Niin tai entäpä tämä:
Voronkov - Sillinger - Tshinahov
Martshenko - Johnson - Bjorkstrand

sitten jää vielä kolmoseen Lainetta, Jenneriä ym.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tuossa katselin muutaman Chinakovin haastattelun ja hän ei kauheasti vielä ilmeisesti englantia osaa. Kommunikointi ja ketjukemia paranee varmasti ajan myötä tuostakin. Hokitermit on kuulemma tottakai käytössä eli Pass ja Shoot. Mitäpä sitä muuta näin alkuun. :D
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ylivoimapeli luokatonta. Laineen poissa ollessa olemme pelanneet 20 ylivoimaa ja 3 onnistumista. Prosentti on 15%. Tuosta kun ottaa kaksi onnistumista Arizonaa vastaa pois, ei paljon jää. Tänään ylivoimaa pelatessa vastustajalla paremmat maali paikat. Vegasin voittomaalin paitsio harmittaa isosti , mutta sääntöjen mukaan tuo tarkastus taisi kuitenkin mennä.

Bean pakko mainita. Tykkään kiekollisesta rohkeudesta, mutta kyllä joskus voisi sen purku kiekon roiskaista. Ensimmäinen Vegasin maali roikkui pitkään ilmassa ja pari paikkaa olisi ollut purkaa paine pois.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Ylivoimapeli luokatonta. Laineen poissa ollessa olemme pelanneet 20 ylivoimaa ja 3 onnistumista. Prosentti on 15%. Tuosta kun ottaa kaksi onnistumista Arizonaa vastaa pois, ei paljon jää. Tänään ylivoimaa pelatessa vastustajalla paremmat maali paikat. Vegasin voittomaalin paitsio harmittaa isosti , mutta sääntöjen mukaan tuo tarkastus taisi kuitenkin mennä.

Bean pakko mainita. Tykkään kiekollisesta rohkeudesta, mutta kyllä joskus voisi sen purku kiekon roiskaista. Ensimmäinen Vegasin maali roikkui pitkään ilmassa ja pari paikkaa olisi ollut purkaa paine pois.
Tuli katsotua kaksi viimeistä erää. Ylivoima oli kyllä heikkoa ja noita tilanteita tuli paljon puolestaan vastustajalle. Itsekin mietin tuota maalia, että eikös se kuitenkin loppuviimein paitsio ollut? Vaikkakin se tavallaan "nollattiin" sillä, että käytiin keskialueella. Eli voidaanko tuo tulkita niitä, että sitä virhettä ei voitu tuomita, koska se paitsio ei johtanut maaliin? Tämähän tietyllä tavalla kävisi järkeen, muutenhan videoita voitaisiin aina kelata vaikka useamman vaihdon taaksepäin, kunnes löytyy viheltämön paitsio.

Bjorkstrandilla oli tonttia myös loppupuolella, mutta laukauksissa oli kyllä parantamisen varaa. Merzlikins pelasi taas hienon ottelun.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Columbus Blue Jackets
Voitto Buffalosta lukemin 7-4. Melkoisia maalikimaroita ovat Columbuksen pelit olleet viime aikoina. Erityisesti puolustusalueen pelaamisessa ja kiekonmenetyksien vähentämisessä on tekemistä. Kauden saldo silti nyt 16 pelin jälkeen 10-6-0, mikä on enemmän kuin kukaan osasi odottaa. Divisioonassa ollaan sijalla neljä. Takana tällä hetkellä Penguins, Flyers, Devils ja Islanders.

Näkisin että rosterin osalta isoin tarve tällä hetkellä olisi yhdessä rightin laatupakissa. Ajaa jopa sentteritarpeen edelle sillä Jenner, Roslovic, Sillinger & Kuraly on näin retool vaiheen nelikoksi ihan ok. Samalla nähdään mihin käytännössä Roslovicin anti NHL tasolla riittää sentterin roolissa ja Sillinger saa kasvaa ihan hyvillä peliajoilla ja kovimmassa mahdollisessa paikassa heti ammattilaisuransa alusta lähtien.

Puolustus olisi paremmin tasapainossa mikäli se näyttäisi esimerkiksi tältä:

Werenski - "Manson"
Gavrikov - Boqvist
Bean - Peeke

Kätisyydet osuisi paremmin ja roolit "kiekollinen ja puolustavampi" täsmää jokaisen parin osalta. En silti usko että kesken kauden treidejä nähdään, muuta kuin tilanteen vaatiessa siirtorajalla poispäin. Tulevana kesänä varmaankin reagoidaan vasta oikean puolen pakkivajaukseen.

Sentterit toistaiseksi 16 pelin otannalla:

Boone Jenner, 16 peliä 4+9=13 pistettä, -5 ja aloitukset 56,07%
Cole Sillinger, 16 peliä 4+4=8 pistettä, -3 ja aloitukset 48,20%
Jack Roslovic, 16 peliä 2+5=7 pistettä, +3 ja aloitukset 52,00%
Sean Kuraly, 16 peliä 3+2=5 pistettä, +4 ja aloitukset 52,36%

Maalivahdeista Elvis on toistaiseksi onnistunut selkeästi paremmin. Päästettyjen maalien keskiarvo 2.69 per peli ja torjuntaprosentti 91,8%. Korpisalon vastaavat lukemat 3.63 per peli ja 89,4%.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tänään jäi peli katsomatta. Maalit ja erikoistilanteet katsoin jälkilähetyksenä.
Domi tuntuu olevan pelipäällä onneksi,
otti viimeiseen ylivoimaa Sillingerin paikan.
Toivottavasti jatkosopimus saadaan aikaiseksi.

Sillinger ja Chinakov vaikuttaneet nyt pariin peliin melko pehmeiltä. Toivottavasti suunta taas kohta kääntyy. Laajallarintamalla saatu nyt onnistumisia. Hyvä niin ja sitä vahvaa neljä kentän panosta tässä tarvitaan, jos menestyä halutaan.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Näkisin että rosterin osalta isoin tarve tällä hetkellä olisi yhdessä rightin laatupakissa. Ajaa jopa sentteritarpeen edelle

Samaa mieltä, muuta en ylläty vaikka vasta ensi kaudella Ceulemans ja Johson nousee paikkaamaan näitä vajavaisuuksia.

Maalivahdeista Elvis on toistaiseksi onnistunut selkeästi paremmin. Päästettyjen maalien keskiarvo 2.69 per peli ja torjuntaprosentti 91,8%. Korpisalon vastaavat lukemat 3.63 per peli ja 89,4%.

Korpisalo jäänyt Elviksen varjoon. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu. Löytyykö joku seura mikä on valmis ykkösmaalivahdin paikkaa tarjoamaan.
Ei välttämättä huono ratkaisu tehdä lyhyttä jatkoa Columbukseen.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Korpisalon jatko vaikka vuodeksikin olisi loistava juttu joukkueelle. Mutta en tiedä olisiko se Korpisalolle itselleen.

Mitenkäs KHL:stä onko mahdollisesti ensi vuonna tulossa jo odotettuja pelaajia kokoonpanoon? Mietin tuota Domia että olisiko silti viisain kaupata siirtorajalla vai tehdä jatkoa. Pelaajana kun pelaisi aina kuten nyt niin olis tosi jees, mutta onko tulevaisuuden kokoonpanossa tilaa hänelle.

Pakko vielä kyllä tuota Texieriä nostaa framille. Larsen tuntuu tietävän miten näiden pelaajien kanssa tulee toimia. Alkaa nimittäin näyttää siltä pelaajalta pikku hiljaa millaista odotettu.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös