Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 317 551
  • 1 263

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä Paten oikeuksista olisi edes saatavilla? Tiedossa olisi viimeinen (ja kallis) 1v. QO tai oikeudet lähtee => kaveri ei tällä hetkellä ole edes puolikkaan tuon arvoinen!
Varmaan kauden aikana kassillinen kiekkoja -tyyppinen kompensaatio. Laineen arvo on tällä hetkellä puhtaasti potentiaalissa ja pitkää kevättä tavoittelevat seurat eivät ole kiinnostuneita potentiaalista vaan pelaajista, jotka varmasti pystyvät auttamaan playoffseissa. Rebuild-joukkueet taas eivät halua luopua muista kuin veteraaneista. Ehkä joku vaihto toiseen alisuorittajaan voisi tulla kyseeseen.

Eiköhän vaihtoehdot ole joko Keklun tinkaama kohtuuhintainen 2-4 vuotta tai vuoden QO. Columbuksella on tilaa capissa, joten sillä on varaa maksaa 7,5 miltsiä ensi vuodestakin.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Mielenkiintoista nähdä mitä Columbus tekee Laineen kanssa, koska prospect pooli siellä on kunnossa ja tulee parantumaan entisestään tulevana kesänä. Organisaatiosta ei välttämättä löydy pelaajalupausta, jolla on Laineen laukaus, mutta muut ominaisuudet ovatkin monella tämän hetkistä Lainetta paremmat.

Laituriosasto on nykyisellään ja prospectien osalta kunnossa ilman Lainettakin. Siksi alan itse kallistua sille kannalle että treidi on vääjämättä edessä. Jos ei trade deadlinella, niin kesällä tai sitten ensi kauden trade deadlinella kun yhden vuoden sopimus on vaihtumassa kesäiseen UFA statukseen.

Laiturien maalinteon taitoa ja laukausten laatua edustaa Columbuksessa ainakin Oliver Bjorkstrand ja nuoremmista jo rannelaukauksestaan tunnettu Yegor Chinakhov. Sillingerin rannaria on myös kehuttu, Jenner rouhii maaleja varsinkin maalinedustalta, Werenskiltäkin lähtee veto aika napakasti yms. Ei meillä siis ainakaan huutavaa maalintekijän tarvetta kokoonpanossa ole.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Sinitakkien sopimuspelaaja, AHL:n puolella Cleveland Monstersissa pelaava Tyler Angle tekaisi ilmaveivimaalin Grand Rapids Griffinsiä vastaan, josta video alla. Angle on tällä kaudella laiturin tontilla pelannut 21v leftillä pelaava sentteri, joka on vuoden 2019 7.kierroksen varaus. Suht pienikokoinen taitava hyökkääjä. Kaudella 2019-2020 oli Ontario Hockey Leaguessa piste per peli pelaaja (62 peliä, 29+38=68 pistettä) ja kaudella 2020-2021 oli AHL tasolla piste per peli pelaaja (23 peliä 11+13=24 pistettä). Tälle kaudelle kasassa 28 peliin tehot 2+15=17 pistettä. Tyler Angle allekirjoitti Columbuksen kanssa 3 vuotisen Entry-Level Contractin maaliskuun lopulla 2021.

 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Luulisi Kekäläisen hakevan Laineelle (erittäin) kohtuuhintaista siltasopimusta. Nykyisellä sopimuksella ja flowlla Laineesta tuskin saa mitään Columbusta vahvistavaa vaihdossa. Treidaaminen tässä tilanteessa olisi sama kuin heittäisi tämän satsauksen suoraan roskiin. Joten ei siinä mitään häviäkään jos antaa jatkoa ja toivoo että Laineella lähtisi vähän tasaisemmin kulkemaan ja että joskus yksittäisissä otteluissa ukko vähän säkenöisi. Silloin se parhaassa tapauksessa vahvistaisi joukkuetta, tai voisi omata enemmän vaihtoarvoa.

Ongelmaksi voi tietysti muodostua jos toisella osapuolella en epärealistinen kuva pelaajan tasosta tai jos mielii muualle. Tosin, luulisi liigan managerien edes vähän katsovan pelejä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jack Roslovic's homecoming has gone off the rails with the Blue Jackets

Aaron Portzlinelta hyvä juttu the Athleticissa Jack Roslovicin taipaleesta Columbuksessa ja meneillään olevan kauden haasteista. Juttu maksumuurin takana.

Paljon Columbusta ja myös Roslovicia seuranneena olen itse tullut siihen lopputulokseen että Roslovicista vaan ei ole sentterin rooliin NHL:ssä. Tämähän vaikuttaa ihan no-brainerilta mutta eihän se sitä ole jos edelleen mahdollisuuksia hänelle tuolla pelipaikalla annetaan ja uskotaan parempaan. Jack täyttää kohta 25v ja lyhyitä parempia jaksoja (tehokkaampia) lukuunottamatta peli keskellä on aikamoista taistelua. Puolustussuuntaan ei vaan riitä. Luotettavuus ja tasaisuus loistaa poissaolollaan. Ominaisuudet on kyllä olemassa. Kiekonkäsittely hyvää tasoa, laukauskin parhaillaan napakka ja tarkka. Luistelukin on suurin vahvuus millä mennään usein jo pitkälle. Väitän että olisi oikein roolitettuna vahvistus monessakin jengissä, kun pelipaikkana on kakkos- tai kolmosketjun oikea laitahyökkääjä! Meillä ei vaan ole käyttöä.

Jutusta poimittua:

"Who thought it could come to this so quickly? Roslovic is widely assumed to be available for trade, and some across the NHL have indicated that a deal might not wait until the March 21 deadline. NHL teams have sent scouts to Columbus for the express purpose of scouting Roslovic, but he hasn’t shown them much outside of a few games."
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Varmaan kauden aikana kassillinen kiekkoja -tyyppinen kompensaatio. Laineen arvo on tällä hetkellä puhtaasti potentiaalissa ja pitkää kevättä tavoittelevat seurat eivät ole kiinnostuneita potentiaalista vaan pelaajista, jotka varmasti pystyvät auttamaan playoffseissa. Rebuild-joukkueet taas eivät halua luopua muista kuin veteraaneista. Ehkä joku vaihto toiseen alisuorittajaan voisi tulla kyseeseen.

Eiköhän vaihtoehdot ole joko Keklun tinkaama kohtuuhintainen 2-4 vuotta tai vuoden QO. Columbuksella on tilaa capissa, joten sillä on varaa maksaa 7,5 miltsiä ensi vuodestakin.
Luulisi Kekäläisen hakevan Laineelle (erittäin) kohtuuhintaista siltasopimusta. Nykyisellä sopimuksella ja flowlla Laineesta tuskin saa mitään Columbusta vahvistavaa vaihdossa. Treidaaminen tässä tilanteessa olisi sama kuin heittäisi tämän satsauksen suoraan roskiin.
Ei Laine nyt ihan niin huono ole ollut, etteikö vaihdossa kohtuullisen vastineen saisi. On se kuitenkin 60p vauhdissa, vaikka suunta onkin ollut aika jyrkästi alaspäin niiden hyvien parin Jets kauden jälkeen. Kuten jossain muualla aika osuvasti sanottiin, niin Laineen ongelma ei ole puolustuspäässä vaan isoin ongelma on siinä, että 5vs5 peli mättää hyökkäyspäähän. Liigasta löytyy paljon pelaajia, jotka ovat yhtä huonoja omassa päässä kuin Laine, mutta kompensoivat sitä sitten hyökkäyspäässä. Tällä kaudella nuo puolustuspään tilastot ovat vielä suhteellisen kohtuulliset, mitä tosin varmaan varjostaa tuuri tai jotain muuta, esim. tässä Panthers löylytyksessä antoi pari aika vaarallista kiekonmenetystä ja selvisi silti ilman miinuksia. Tältä kaudelta 5vs5 GF% on kuitenkin positiivisen puolella. Itse en tuosta syystä välttämättä olisi Lainetta valinnut edes olympialaisiin, ehkä 13. hyökkääjä olisi voinut olla roolina, mutta kyllä Laine tarvitsee hyvät ketjukaverit ainakin tällä hetkellä, ehkä leirityksessä olisi sitten kemiaa löytynyt kahden vahvan puolustuspään hepan eli Rantasen ja Barkovin kanssa.

Käytännössä toki oikein kukaan Jacketsin hyökkäyksestä ei tällä hetkellä pelaa kovin kummoisella tasolla, kun GSVA:lla mitattuna siellä on Bjorkstrand ensimmäisenä (2.2) toisena Voracek (1.6) ja kolmantena Laine (1.0). Pidätykseltä sieltä saattaisi se myöhäinen ekan kierroksen varaus tai aikainen toisen kierroksen varaus tulla. Toki tuossa ei Jacketsin kannalta hirveästi järkeä ole, ellei Laine nyt löydä sitten uutta vaihdetta peliin, millä saisi arvoa nostettua. Aika hankala tilannehan tuo on, kun potentiaali on tiedossa, mutta liike ja tekeminen on ihan hukassa muualla kuin ylivoimalla. Seuraavan sopimusvuoden jälkeen taitaa se UFA häämöttää, joten tuskin Lainekkaan muuhun suostuu kuin tuohon qualifying offeriin tai johonkin halpaan vuoden lappuun, vain sen takia, että pääsisi toiseen seuraan antamaan näyttöjä. Erikoinen tilanne kuitenkin, kun Laine on juuri ja juuri sen palkkansa arvoinen tuolla 50% pidätyksellä ja kuinka monella contenderilla on sitten tilaa ottaa Laine täysin suojattavaksi 5vs5 pelissä hyvien ketjukaverien taakse? Et juu, tuskin mitään tarjouskilpailua tulisi, kun siellä on luultavasti Kessel myös ihan vastaavilla meriiteillä ja halvemmalla sopimuksella tarjolla.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Yöllä peli Phillya vastaan. Neljä runkoäijää (Voracek, Sillinger, Gavrikov, Boqvist) on pois kokoonpanosta. Treeneissä menty tällasella nipulla:

 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Voracek pelasi kuitenkin entistä joukkuettaan vastaan ja Columbus kävi hakemassa pisteet kotiin Phillysta lukemin 1-2.

Laineelta napakka voittomaali. Coach Larsen antoi kuitenkin kritiikkiä siitä ettei Laine ammu tarpeeksi. Helppo samaistua.

Hyvä lopputulos ja taistelu kun ajattelee että valmiiksi kapeasta puolustuksesta oli kaksi runkopakkia sivussa. Werenskillä kahta sekuntia vaille 30min peliaika!!

 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Elvikseltä loisto peli. Laineesta mielestäni saadaan paras irti Voracekin kanssa pelatessa. Ylivoima tarvitsisi uudistusta, liian läpi näkyvää on tuo pelaaminen ja tuo on helppo pelata pois.

Claude Giroux on UFA ensi kesänä. Mitenhän mies saataisiin Columbukseen?
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Laine oli toisella kaudellaan NHL:n toiseksi paras maalintekijä. Tuota talenttia on äärimmäisen vaikea saada muuten kuin draftin kautta. Samaan aikaan Columbuksella on välillä ollut vaikeuksia saada pidettyä talenttia. Laineella oli todella vahva alku tällä kaudella ja kuten joku totesi, on edelleen joukkueen jaettu paras p/gp. Loukkaantuminen rikkoi rytmin ja isän kuolema vaikuttaa varmasti. Columbus varmasti haluaa pitää Laineen, ainoa skenaario mikä tulee mieleen on se, että siellä selässä olisi jotain sen verran vakavaa että siellä on radikaalisti päivitetty Laineen pitkän aikavälin potentiaali. Tai sitten se, että Laine on tehnyt selväksi että testaa ufat.
Oletko nähnyt Laineen pelaavan?
”Todella vahva alku” viittaisi siihen että katsottu vain tekstiteeveestä illan kulku.
Laine ollut huono ennen loukkaantumistaan, mikään ei ole muuttunut viime kaudesta. Paitsi se että nykyinen valmentaja ei penkitä pelaajia kolmesta ensimmäisestä kentästä.
Sellaista pelintekijä/työmyyrä/puolutuspään spesialistia ei maailmasta löydy jonka rinnalla näiden kahden vuoden huonosti luisteleva, kiekkoja hukkaava ja laukaustaan varova Patrik Laine tekisi tulosta tai saisi ketjukaverinsa näyttämään paremmilta.
Kaikki muistavat Laineen jolla on isoksi pelaajaksi hieno suora luistelu kiekon kanssa ja joka on jatkuva laukaisu-uhka. Sen Patrik Laineen haluaisi kaikki nähdä, on ollut pari kautta kateissa.

Vaihtoehdot jatkon suhteen ymmärtääkseni ovat

1.vuoden sopimus 105% nykyisellä palkalla eikä kukaan muu tarjoa offer sheettiä.
Olisi omasta mielestäni huonoin vaihtoehto. Jos Laine löytäisi uudelleen itsensä niin lähtisi UFAna varmasti muualle. Jos taas kyntö jatkuu niin takana olisi kolme kautta hukkaan mennyttä kehitystä Columbuksen osaltaja Laineella itsellään olisi paluu Eurooppaan edessä.

2. 3-4 vuoden sopimus. Toiseksi paras vaihtoehto. Tilanne rauhoittuisi ja näytettäisiin että Laine on tulosyksikön hevonen. Menneestä huolimatta luotettaisiin ja tämän ympärille yritetään koota voittava joukkue.
High risk-High reward

3. Tehdään Laineelle vuoden sopimus 105% palkalla jolloin Montreal tai joku muu iskee väliin ja Columbus saisi mottipäisen summan ykköskierroksen varauksia.
Paras mahdollinen skenaario, kuitenkin erittäin epätodennäköinen.

Ei ole helppoa olla Kekäläinen.
Mutta jännästi tämänkin suoritustaso heittelee. Kärkivaraukset ovat surkeita mutta loppukierroksilta löydetään runkopelaajia.
Samalla Chicago ryöstetään Jones-kaupassa ja vain tovi tätä ennen Winnipegissä nauretaan miten saivat jymäytettyä Keklua.

Columbus Blue Jackets - vain tasaisuus puuttuu!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vaihtoehdot jatkon suhteen ymmärtääkseni ovat

1.vuoden sopimus 105% nykyisellä palkalla eikä kukaan muu tarjoa offer sheettiä.
Olisi omasta mielestäni huonoin vaihtoehto. Jos Laine löytäisi uudelleen itsensä niin lähtisi UFAna varmasti muualle. Jos taas kyntö jatkuu niin takana olisi kolme kautta hukkaan mennyttä kehitystä Columbuksen osaltaja Laineella itsellään olisi paluu Eurooppaan edessä.

Eiköhän Columbus ennemmin vie sopimuksen välimiehelle ja tule sieltä -15% alennuksen kanssa pois. Tuolloin caphit olisi alle 6,4 miljoonaa ja tarvittaessa trade deadlinella palkan pidätyksellä Laine varmasti kelpaisi johonkin.

3. Tehdään Laineelle vuoden sopimus 105% palkalla jolloin Montreal tai joku muu iskee väliin ja Columbus saisi mottipäisen summan ykköskierroksen varauksia.
Paras mahdollinen skenaario, kuitenkin erittäin epätodennäköinen.

Montreal tai kukaan muukaan ei voi iskeä väliin, jos Columbus on sopimuksen tehnyt Laineen kanssa. Ennen sopimuksen tekoa voi toki muut joukkueet tarjota sopimuksia Laineelle. Ei tosiaankaan ole todennäköinen vaihtoehto.

Muutenkin tuo 105% ei mielestäni päde Laineen tapauksessa vaan QO on 100%.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän Columbus ennemmin vie sopimuksen välimiehelle ja tule sieltä -15% alennuksen kanssa pois. Tuolloin caphit olisi alle 6,4 miljoonaa ja tarvittaessa trade deadlinella palkan pidätyksellä Laine varmasti kelpaisi johonkin.

Muutenkin tuo 105% ei mielestäni päde Laineen tapauksessa vaan QO on 100%.
Voiko sopimuksen viedä välimiehelle ennen kuin QO on tehty? Koska eikö Laine voi siis aina hyväksyä sen QO:n?

Juu, se on 100%.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voiko sopimuksen viedä välimiehelle ennen kuin QO on tehty? Koska eikö Laine voi siis aina hyväksyä sen QO:n?

Voi viedä välimiehelle ennen QO:ta. Tuossahan päätös välimiehelle menosta pitää tehdä viimeistään 48 tuntia Stanley Cupin ratkaisseen finaalin jälkeen.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kun nyt olen noita sinitakkien pelejä seuraillut, niin vaikeaa on. Laine toki saa syöttöjä silloin tällöin, mutta monesti ne tulee luokattoman huonosti tai sitten liian myöhään. Osasyynä toki Laineessa itsessään, mutta kun pääsee paikalle niin syöttö tulee liiaksi eteen tai sitten jalkoihin. Ylöstuonnit on ollet hyviä, mutta sitten apu onkin jossain keskiviivalla, eli siihen tyrehtyy hyökkäykset. Takit on vaan paska joukkue ja siellä on liian helppoa taantua tai liian vaikeaa päästä lentoon

Laine tarvii pelaajia jotka ovat käyneet syöttökoulun läpi hyväksyttävästi. Kun niitä alkaa tulemaan, niin kuti kyllä löytää useasti maaliin ja sitä mukan alkaa myös itseluottamus nousemaan. Itseluottamus taasen antaa hänelle muihin osa-alueisiin onnistumisia. Hän on hyvä pelaaja ja loistava maalintekijä, mutta nyt on jumin lisäksi alakulo ja tuskinselkäkään ihan kunnossa on.

Laineena varmaan soittaisin Floridaan ja kyselisin, että pääseekö millillä kaudessa pelaamaan Sashan tai Lundellin viereen. 1-2 vuotta siellä ja sit alkais olemaan itseluottamus niin huikea, että tulosta tulisi monessa joukkueessa.

Kyllä mulla on vahvat Laine-lasit
 

rpeez

Jäsen
Kyllä tuo Voracek omiin silmiin aika hyvin sopii Laineelle, minä antaisin vain aikaa heidän vielä lisää tottua toisiinsa.

Menee pelit miten menee nyt niin silti ainakin olen pitänyt Laineen peli-ilmeestä, hän ei ole laiskotellut ja näyttänyt tympiintyneeltä. Tosin vaikea ennustaa miten nyt käy kun playoff viiva karkaa liian kauas.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kyllä tuo Voracek omiin silmiin aika hyvin sopii Laineelle, minä antaisin vain aikaa heidän vielä lisää tottua toisiinsa.

Menee pelit miten menee nyt niin silti ainakin olen pitänyt Laineen peli-ilmeestä, hän ei ole laiskotellut ja näyttänyt tympiintyneeltä. Tosin vaikea ennustaa miten nyt käy kun playoff viiva karkaa liian kauas.

Voracekin ja Laineen yhteispelin pitäisi olla kaikin puolin match made in heaven. Toinen on syöttelijä ja toinen on laukoja. Tällä kaudella tuo saumaton yhteistyö ei ole kuitenkaan tuottanut hedelmää. Ehkä se on liian obvious että Voracek kiekollisena etsii Lainetta? Vielä kun Laine ei usein saa päällystakkia selästään riisuttua niin pään seinään hakkaamiseksi on touhu mennyt. Sama toistuu ylivoimalla.

Periaatteessa peli-ilme on ollut ihan ok, mutta 7.5M miehen pitäisi saada itsekin jotain aikaiseksi eikä olla aina riippuvainen siitä että ketjukaverit riistää kiekot, tekevät tilaa ja löytävät Laineen optimaalisin syötöin...
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kyllä mulla on vahvat Laine-lasit
Nämä kirjoitukset vaan vahvistaa sitä tuntumaa miten kehno jääkiekkoilija Laine on.

Onko koko liigassa muita kuin McJesus ja Barkov joiden rinnalla Laineesta herää jälleen 40 maalin pelaaja?
Selväähän on että Columbusta vaivaa taitovaje mutta Laine on enemmänkin se ongelma kuin työkalu tässä tapauksessa.
Seth Jones ei riittänyt Laineelle ylivoimassa. Ei riittänyt myöskään Werenski joka pari kautta taaksepäin voitti puolustajien maalipörssin.

Huonosti syöttää myös Voracek joka on muuten tähän tahtiin saanut maalisyöttöjä viimeksi kaudella 2017-18. Ennen siirtoaan Columbukseen Voracekia saattoi pitää ilmiömäisenä taiteilijana ja oivaltavana syöttelijänä. Nyt vaan laituri joka ei Jatkoajan patulaseille riitä.
Kanadan joukkueissa olisi hyviä senttereitä, harmi kun siellä on jo maailmanluokan laitureita ja sitten tietenkin ne paineet.
Onhan se liike vajaavaista ja saa Laineen näyttämään laiskalta kentällä. Jos selkä on näin rikki niin eihän Lainetta voisi näiden maailmanluokan senttereiden kanssa edes peluuttaa.

Mitä jos menisi sinne ytimeen missä ongelma on eli Patrik Laineeseen itseensä. Kyllästyttää ainainen Sanna Marin-tierin muiden syyttely ja osoittelu sormella. Päävalmentaja kertoo että Laineen pitää olla parempi, Patrik Laine kertoo että tämän täytyy olla parempi.
Jos Laineen joukkue haluaa voittaa niin Laineen pitää pelata tasollaan. Sitä tasoa ei ole Columbuksessa nähty, tulevan näki myös Winnipeg joka Laineen päätti laittaa kiertoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei ole helppoa olla Kekäläinen.
Mutta jännästi tämänkin suoritustaso heittelee. Kärkivaraukset ovat surkeita mutta loppukierroksilta löydetään runkopelaajia.
Samalla Chicago ryöstetään Jones-kaupassa ja vain tovi tätä ennen Winnipegissä nauretaan miten saivat jymäytettyä Keklua.

Toisaalta Kekäläinen on saanut varata ennen viime draftia vain kaksi kertaa top10 joukossa. Noilla vuoroilla tulivat mukaan Werenski ja Dubois.

Noista Werenski on nykyinen seuran kärkipakki. Columbus varasi tässä myös johtajuutta, mitä ei tilastoista näe. Jokainen esimerkiksi jenkkien nuorten MM-ryhmää aikanaan seurannut näki tämän (ja osa näki, miten Werenski joukkueen kapteenina veti pojille treenejä). Toki tuossa olisi ollut tarjolla myös Meier tai Rantanen, mutta uskon Columbuksen olevan tuohon kuitenkin ihan tyytyväinen. Veikkaan, että Werenski tulee pysymään seuran kärkipakkina ja ottaa ehkä kapteenin aseman tulevaisuudessa.

Duboisin varausta ihmeteltiin puolestaan ainakin Suomessa, kun tarjolla olisi ollut myös Puljujärvi, mutta Kekäläinen varasi kanadalaisen hyökkääjän, josta olisi ollut mahdollista kasvattaa tulevaisuuden seuran kärkisentteri. Ehkä tuossa olisi ollut näin jälkeenpäin ajatellen tarjolla parempikin vaihtoehto, mutta myös monta huonompaa. Ison osan urastaan Dubois on ollut kuitenkin "50-60 pisteen hyökkääjä" toistaiseksi ja kuka tietää vaikka hänellä olisi nyt 23 vuotiaana vielä parhaat vuodet edessä. Toki tuo ei hyödytä enää Columbusta.

Muista Kekäläisen aikojen ykköskierroksen varauksista Alex Wennberg aloitti uransa NHL:ssä lupaavasti ja teki varauksen jälkeisellä neljännellä kaudellaan 59 pistettä, mutta hiipui vähän myöhemmin (en tiedä oliko selkävammalla tuohon kuinka isoa merkitystä). Nyt voidaan sanoa, että tuossa olisi pitänyt ottaa joku toinen, mutta lahjakkuutta Wennbergilla kieltämättä oli ja hänen jälkeen varatuista tuon ykköskierroksen varauksista hän on pelannut eniten pelejä ja tehnyt toiseksi eniten pisteitä.

Kesän 2018 ykkösvarausta Liam Foudya en lähde vielä tässä vaiheessa arvioimaan 00-syntyneenä. Geenit pitäisi ainakin olla kunnossa. Toistaiseksi tuon kesän Foudyn jälkeisistä ykköskierroksen varauksista ei löydy montaakaan pelaajaa, jotka tällä hetkellä vaikuttaisivat selvästi lupaavimmilta. Näkemyksiä noiden suhteen tietysti löytyy varmasti laidasta laitaan. Chinakhov '20 draftista vaikuttaa tulevaisuuden NHL-pelaajalta tällä hetkellä, vaikka pelaamisessa NHL-tasolla hakemista onkin. Yhtään en olisi kuitenkin huolissani kun puhutaan vasta 20 vuotiaasta pelaajasta. Kumpikin noista tulivat listoihin nähden vähän puskista, mutta kummallakin on mahdollisuus luoda NHL-uraa vielä.

Noista muista Kekäläisen ykkösvarauksista Rychelin, Danon ja Milanon varauksia voi pitää enemmän pettymyksinä (Milano on tosin nyt tällä kaudella näyttänyt jopa ihan hyvältä, mutta Anaheimissa). Toisaalta pitää ottaa huomioon noissa sekin, että tuosta Rychelin ja Danon draftista vain neljä pelaajaa (Mantha, Burakovsky, Theodore ja Hartman) sijan 18. jälkeisistä yhteensä 15 varauksesta ovat luoneet kunnon uraa ja osalla sen tekeminen kesti sekä vaati seurasiirron.

Kokonaisuutena en näkisi Kekäläisen aikojen kärkivarauksia surkeina. Kaikki eivät tässä onnistu, mutta top10 sisältä pitäisi saada NHL-pelaaja (mieluiten kärkiosastoon) ja muualta ykköskierrosta tuollaisen saaminen on aina vähän enemmän lottoa. Kekäläinen on saanutkin nyt toistaiseksi noilla ainoilla top10 varauksillaan Werenskin ja Duboisin, jotka ovat NHL-pelaajia ja kuuluvat joukkueissaan myös sinne kärkeen. Viime kesän top10 varauksesta Sillingerista kasvoi heti NHL-pelaaja.

Kent Johnson tiedettiin puolestaan jo draftin aikaan enemmän projektiksi heikomman fysiikan vuoksi, mutta tässä Columbus pelasi riskiä pelaajan korkean katon vuoksi. Vasta seuraavat 3-4 näyttävät miten tuossa osuttiin. Mielestäni oikea linja kuitenkin varata sitä kattoa. Noissa top10 ulkopuolisissa varauksissa Columbus olisi voinut toki osua paremminkin, mutta siellä on vielä useammalla pelaajalla lopullinen näyttö antamatta ja toisaalta monissa noista drafteista ei muutkaan joukkueet Columbuksen jälkeen onnistuneet samoilta sijoilta.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kärkivaraukset ovat surkeita mutta loppukierroksilta löydetään runkopelaajia.
Samalla Chicago ryöstetään Jones-kaupassa ja vain tovi tätä ennen Winnipegissä nauretaan miten saivat jymäytettyä Keklua.
Kekäläisen vahvuus on ehdottomasti varaussilmä. Kekäläisen aikakaudella Columbuksen varaus historia kestää vertailun ihan minkä seuran kanssa tahansa.

PLD halusi ulos, pakko oli jotain tehdä.
Vaikea sanoa olisiko parempia ratkaisuja ollut pöydällä.? Ei Columbus tule kaatumaan Laineeseen, päättyy tarina miten tahansa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Kokonaisuutena en näkisi Kekäläisen aikojen kärkivarauksia surkeina. Kaikki eivät tässä onnistu, mutta top10 sisältä pitäisi saada NHL-pelaaja (mieluiten kärkiosastoon) ja muualta ykköskierrosta tuollaisen saaminen on aina vähän enemmän lottoa. Kekäläinen on saanutkin nyt toistaiseksi noilla ainoilla top10 varauksillaan Werenskin ja Duboisin, jotka ovat NHL-pelaajia ja kuuluvat joukkueissaan myös sinne kärkeen. Viime kesän top10 varauksesta Sillingerista kasvoi heti NHL-pelaaja.

Kent Johnson tiedettiin puolestaan jo draftin aikaan enemmän projektiksi heikomman fysiikan vuoksi, mutta tässä Columbus pelasi riskiä pelaajan korkean katon vuoksi. Vasta seuraavat 3-4 näyttävät miten tuossa osuttiin. Mielestäni oikea linja kuitenkin varata sitä kattoa. Noissa top10 ulkopuolisissa varauksissa Columbus olisi voinut toki osua paremminkin, mutta siellä on vielä useammalla pelaajalla lopullinen näyttö antamatta ja toisaalta monissa noista drafteista ei muutkaan joukkueet Columbuksen jälkeen onnistuneet samoilta sijoilta.
Sillinger ei toki mikään top10 varaus ollut, vaikka nyt on helppo sanoa, että olisi pitänyt niillä numeroilla mennä. Columbus varasi Sillingerin vuorolla 12. Kekäläinen onnistui paikkaamaan tuossa draftissa monta vajetta ja otti silti bpa-periaatteella pelaajat. Kaksi sentteriä, Johnson ja Sillinger heti alkuun ja rightin pakki Ceulemans täydentämään ensimmäisen kierroksen lopulla. Aika tietysti näyttää sen, luoko Johnson uransa laiturina vai sentterinä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sillinger ei toki mikään top10 varaus ollut, vaikka nyt on helppo sanoa, että olisi pitänyt niillä numeroilla mennä. Columbus varasi Sillingerin vuorolla 12. Kekäläinen onnistui paikkaamaan tuossa draftissa monta vajetta ja otti silti bpa-periaatteella pelaajat. Kaksi sentteriä, Johnson ja Sillinger heti alkuun ja rightin pakki Ceulemans täydentämään ensimmäisen kierroksen lopulla. Aika tietysti näyttää sen, luoko Johnson uransa laiturina vai sentterinä.
Niin tosiaan ei ollutkaan, oma ajatuksen katko. Hyvä korjaus. Joka tapauksessa tuo varaus näyttää ainakin tällä hetkellä hyvältä. Ceulemanskin on parantanut näkemäni / lukemani perusteella kauden mittaan yliopistossa ja johtaa yliopistotulokkaana Wisconsinin pistepörssiä. Saa nähdä sitten jatkuuko tuo nousujohteinen kehitys.
 
Viimeksi muokattu:

Wire

Jäsen
Jack Roslovic's homecoming has gone off the rails with the Blue Jackets

Aaron Portzlinelta hyvä juttu the Athleticissa Jack Roslovicin taipaleesta Columbuksessa ja meneillään olevan kauden haasteista. Juttu maksumuurin takana.

Paljon Columbusta ja myös Roslovicia seuranneena olen itse tullut siihen lopputulokseen että Roslovicista vaan ei ole sentterin rooliin NHL:ssä. Tämähän vaikuttaa ihan no-brainerilta mutta eihän se sitä ole jos edelleen mahdollisuuksia hänelle tuolla pelipaikalla annetaan ja uskotaan parempaan. Jack täyttää kohta 25v ja lyhyitä parempia jaksoja (tehokkaampia) lukuunottamatta peli keskellä on aikamoista taistelua. Puolustussuuntaan ei vaan riitä. Luotettavuus ja tasaisuus loistaa poissaolollaan. Ominaisuudet on kyllä olemassa. Kiekonkäsittely hyvää tasoa, laukauskin parhaillaan napakka ja tarkka. Luistelukin on suurin vahvuus millä mennään usein jo pitkälle. Väitän että olisi oikein roolitettuna vahvistus monessakin jengissä, kun pelipaikkana on kakkos- tai kolmosketjun oikea laitahyökkääjä! Meillä ei vaan ole käyttöä.

Jutusta poimittua:

"Who thought it could come to this so quickly? Roslovic is widely assumed to be available for trade, and some across the NHL have indicated that a deal might not wait until the March 21 deadline. NHL teams have sent scouts to Columbus for the express purpose of scouting Roslovic, but he hasn’t shown them much outside of a few games."
Tämä Roslovicin taso oli nähtävissä jo Winnipegissä mutta kansa vaan katsoi laput silmillä ja hurrasi kun Columbuksen ekat pelit meni hurmoksessa.

Columbus purjehtii kyllä nyt alhosta toiseen. Ei tule olemaan helppoa, ei.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Kekäläisen varauksista on syytä huomioida, että ensimmäisessä draftissa hän oli ollut työssään vasta muutaman kuukauden ja teki varaukset häntä aiemman johdon scouteilla. Silloin varattiin tosiaan Wennberg, Rychel ja Dano ja nuo varausvuorot eivät tosiaan kovin korkealla olleet.

Laineesta sen verran, että olen jo pidempään ollut sitä mieltä että hänet on syytä kaupata muualle. Hän ei ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen johtava pelaaja ja otteet ovat liian epätasaisia. Jos nyt ei saa maaleja edes Voracekin rinnalla eikä tunneta mistään kahden suunnan pelistä, niin en oikein näe Laineen olevan nykyisen palkkansa ja tulevan palkkapyyntönsä arvoinen. Tässä ollaan muutenkin rebuildissa, niin toiveena olisi Laineen herääminen mahdollisimman pian ja sen jälkeen shekin lunastus jonkun toisen seuran kustannuksella.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jos halutaan että Columbus lähestyy tulevaa trade deadlinea rebuildin kannalta oikealla tavalla niin nyt tulisi pyrkiä likvidoimaan ne assetit jotka eivät vaikuta pelaajiston ydinrunkoon tai tulevaisuuden nimiin. Käytännössä ydinrunkoon kuuluu Jenner, Bjorkstrand, Kuraly, Werenski, Gavrikov ja Merzlikins. Nuoret tulevaisuuden toivot käsittää puolestaan niin ykköskorin lupaukset kuin vähän nimettömämmätkin potentiaalia omaavat katsomattomat kortit. Toki näiden pelaajaryhmien lisäksi meillä on veteraanit Voracek ja Nyquist jotka pelannevat sopimuksensa loppuun meillä, tuoden tarvittavaa johtajuutta nuorten keskelle sekä sellaiset nuoret runkopalaset jotka ovat jo NHL näyttöjä antaneet tarpeeksi jotta ovat jatkossakin osa tätä joukkuetta (esim. Texier, Robinson).

Ne sopimustilanteensa tai peliesitystensä takia epävarmat kortit joita voisi paikan tullen harkita laitettavan lihoiksi kunhan vastine palvelee rebuild projektia tavalla tai toisella ovat Patrik Laine, Jack Roslovic, Emil Bemström, Kevin Stenlund, Jake Bean ja Gabriel Carlsson sekä UFA-statuksen kauden päätteeksi saavat Max Domi, Scott Harrington, Dean Kukan ja Joonas Korpisalo.

Näistä Laineesta on ollut paljon puhetta, joten en pureudu siihen enempää. Ehkä olisi parempi vain katsastaa treidimahdollisuuksia? Jack Roslovic on hävinnyt sentteritaistelun niin Jennerille, Sillingerille kuin Kuralylekin. Kiertoon vaan kun laidalle hänelle ei ole tilaa. Bemström on vähän hiinä ja hiinä, kyse on lähinnä siitä että riittääkö usko siihen että kehitystä tapahtuu? Takaa tulee jo kovaa vauhtia uutta kaveria kokeilemaan. Stenlund on jo 25v. Voisi tietysti pelata nelosen laidassakin ihan ok tasolla, mutta jumahtanut AHL:än. Jake Bean on periaatteessa ihan käyttökelpoinen pakki ja sopimus kattaa pari vuotta tämän jälkeenkin. Näkisin silti että puolustukseen saadaan kiekollisuutta ensi kaudeksi kolmikon Werenski, Boqvist, Christiansen kautta ihan riittävästi ja heitä tukemaan tarvittaisin parempaa puolustusosaamista kuin mitä Jake Bean pystyy tarjoamaan. Carlssonilla tuskin mitään trade arvoa on, mutta mies on jo 25v eikä ole paikkaansa auringossa itselleen taistellut. UFA kavereilla rentaleina varausvuoroja as high as possible.

Liam Foudy puuttui yllä olevasta listasta ihan tarkoituksella. Haluaisin nähdä häntä vielä 3. tai 4. ketjun roolissa viimeistään ensi kaudella. Potentiaalia on, edelleen.

Tällä hetkellä muuten olisi tulossa ensi kesäksi 9. ja 10. varausvuoro draftiin, jos loton merkitystä ei oteta huomioon. Sentteri ja pakki tilattu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös