Kovasti "Keklu" saanut mooveistaan kehuja. Ihmettelen kyllä miksi. Joukkue vuosi vuodelta paskempi.
Kannattaa katsoa hieman pitemmältä aikaväliltä kuin Panarin vs. tämä päivä. Keklu tuli GM:ksi kesken työsulkukauden helmikuussa 2013. Sen rosterin paras pelaaja oli Vaclav Prospal ja lupaavin tulokas Ryan Johansen. Joukkueen sijoitus runkosarjassa 17.
Seuraavalle kaudelle Keklu teki sopimuksen mm. Nathan Hortonin kanssa, joka pelasi huikeat pleijarit Bostonissa keväällä -13. Ikävä kyllä mies hajosi melko nopeasti, eikä pelannut enää matsiakaan NHL:ssä kauden 13-14 jälkeen. Kekäläisen ensimmäinen iso treidi oli Gaborik NYRista vaihdossa Derek Brassardiin. Oli siinä jotain farmipalasiakin mukana. Seuraavalla kaudella UFA-Gaborik treidattiin deadlinella Losiin voittamaan cuppia Matt Frattinista ja 2. kiekan varauksesta = assetteja.
Kaudet 2014-17 oli ns. etsikkoaikaa, jolloin joukkue vahvistui mm. legenda Scott Hartnellilla, Brandon Saadilla (<> Anisimov, Dano ja jotain muuta) ja Seth Jonesilla (<> Ryan Johansen). Eniten kuitenkin tuossa kolmessa vuodessa pistää silmään se, kuinka paljon joukkueen omia varauksia ajettiin sisään. Kaudella 2016-17 BJ oli koko runkosarjan 4. paras joukkue 108:lla pisteellä. Bob pelasi toisen Vezina-kautensa.
Panarin liittyi joukkoon tuon huippukauden jälkeen vaihdossa Saadiin ja farmiveskari Anton Forsbergiin. Kaudelle 2017-18 tulivat myös omat varaukset Dubois ja Bjorkstrand. Maalissa Bob ja Korpy. Panarin teki itsestään supertähden ja myös Atkinson keksi miten maaleja tehdään enemmän kuin 20.
Sitten tullaan kauteen 2018-19 joka on varmasti iskostanut suomalaiseen NHL-seuraajakuntaan sen "harhaluulon", että Columbus Blue Jackets olisi NHL:n aivan huippujoukkue. Siellä oli Bob, Panarin, Jones, Werenski, Atkinson, Dubois ja Anderson. Oliver Bjorkstand teki 23 maalia ja Markus Nutivaara pelasi tasaisen varmasti kolmosparissa. Kaikki näytti enemmän kuin hyvältä, joten Kekäläinen pyysi omistajilta lupaa laittaa pleijareihin kaikki peliin: all in. Ja näin tehtiin. Hankittiin kevään kuumin deadline-nimi Matt Duchene, sekä Dzingel, McQauid ja kolmosveskariksi Kinkaid pitkää playoff-runia silmälläpitäen. Toisiin suuntiin meni yhteensä mm. kuusi varausvuoroa, joista kaksi 1. kierroksen ja kaksi 2. kierroksen. No kaikki tietää miten siinä kävi. Ensin 4-0 sweep Tampasta ja sitten 4-2 tukkaan finaaliin asti porskuttaneelle Bostonille.
Panarin UFA. Bobrovski UFA. Dzingel UFA. McQuaid UFA. Ja kuten odottaa saattoi niin kaikki häipyvät vapailla markkinoilla muille maille joko isomman rahan tai vain oman unelmansa perässä. Tuosta keväästä jolloin lyötiin kaikki kortit tiskiin ja tiedettiin että riski porukan hajoamiselle on suuri, on aikaa vasta kaksi vuotta. Voiko siis sanoa, että joukkue on vuosi vuodelta paskempi, jos kaksi viime kautta on ollut enemmän tai vähemmän rebuildia? Nyt taas enemmän kun Dubois ja Jones päättivät haluta pelata jossain muualla kuin puhtaassa, siistissä ja rauhallisessa Columbuksen kaupungissa? Kekäläinen otti valtavan riskin, se hävittiin ja sitten mennään taas pikkuhiljaa eteenpäin. Se on sellaista, ammattilaisurheilu.
Korjaus. All in-kevään kaupoista siirtyi lopulta vain yksi 1. kierroksen varausvuoro (#19 / 2019 Ottawa, Lassi Thomson) koska Duchene ei jatkanut Columbuksessa. Kiitos
@KöyhänmiehenGM tarkennuksesta.