Columbus Blue Jackets 2012-2013

  • 120 616
  • 271
Suosikkijoukkue
Canucks

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Nostellaanpas CBJ-kausiketjukin ylös nyt, kun The Show tärähtää käyntiin taas reilun viikon kuluttua! Kirjoitellaan samalla ensimmäinen viesti tänne NHL-puolelle ja liitytään Columbus-fanien harvalukuiseen, mutta sitäkin tasokkaampaan joukkoon.

Jackets-pelaajien otteita työsulun aikana:

Brandon Dubinsky (Alaska Aces, ECHL) 17GP 9+7=16
Derick Brassard (Salzburg EC, Austria) 6GP 4+1=5
Ryan Johansen (Springfield Falcons, AHL) 33GP 13+13=26
Vinny Prospal (Ceske Budejovice, Czech) 19GP 9+14=23
Artem Anisimov (Yaroslavl Lokomotiv, KHL) 36GP 12+18=30
Derek Dorsett (Salzburg EC, Austria) 4GP 0+1=1
Cam Atkinsson (Springfield Falcons, AHL) 33GP 17+21=38

Fedor Tyutin (Atlant Moscow, KHL) 17GP 1+1=2
Nikita Nikitin (Avangard Omsk, KHL) 33GP 2+12=14
John Moore (Springfield Falcons, AHL) 24GP 3+6=9
Tim Erixon (Springfield Falcons, AHL) 33GP 4+18=22
David Savard (Springfield Falcons, AHL) 33GP 3+18=21

Sergei Bobrovsky (St. Petersburg SKA, KHL) 24GP 1.94 GAA 0.932 Pct

Atkinssonin huikeat otteet farmissa (Pistepörssin kolmas, edellään vain Schultz sekä Eberle) todennäköisesti ja toivottavasti tarjoavat näytönpaikan heti kauden alusta Columbuksen hyökkäävissä ketjuissa. Viimekauden lopulla väläytteli ajoittain jo ylhäällä mm. kypärätemppu Coloradon verkkoon. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö siirtämään vireensä kovempaan liigaan.
Viimekauden ylhäällä viettänyt Johanssen ei kirjoitusten, eikä tehojen puolesta ole täysin vastannut huutoon. Näkisin herran kehityksen kannalta parempana pelata ykkösketjun minuutteja AHL:ssä kuin grindailemassa nelosketjun laidassa, kuten viimevuonna lopulta kävi.
Anisimov ainakin tehojen puolesta menestynyt hyvin KHL-jäillä ja edusti myös Venäjää kahdessa EHT-turnauksessa. Tärkeä palanen ensikaudella, kuten myös hyvillä tehoilla Tšekin liigassa vieraillut seniori Prospal. Muut hyökkääjät ovatkin treenanneet omillaan tai höntsäilleet pikkusarjoissa.

Puolustuksen ytimen muodostanee ensikaudella viisikko Johnsson, Wisniewski, Tyutin, Nikitin, Aucoin. Viimeiselle paikalle on tarjolla joku nuorista lupauksista ja yleisesti vahvimpana ehdokkaana taidetaan pitää John Moorea tai Tim Erixonia Springfieldistä. Kilpailussa olisi mukana myös viimekesän 2nd overall, Ryan Murray, mutta hän huilaa loppukauden olkapäävamman vuoksi. Perinteistä Columbus-organisaation tuuria...

Torjuntavastuun jakavat ensikaudella siis Mason ja Bobrovsky. Kumpikaan ei lähde kauteen selvänä ykkösvahtina, mutta Bobrovskyn hyvät otteet ruplajäillä herättävät ainakin itsessäni toivoa siitä, että sinitakit saisivat hänestä voittavan vahdin pidemmäksikin aikaa. Tiedä vaikka Masonkin löytäisi sen tulokaskautensa vireen takaisin, kun omasta peliajasta joutuu tosissaan taistelemaan.

Laitetaan vielä omaa ketjumutuilua kauden avaukseen:

Umberger-Brassard-Dubinsky
Foligno-Anisimov-Atkinsson
Prospal-Letestu-Dorsett
Boll-MacKenzie-Gilles/Calvert

Johnsson-Wiz
Tyutin-Nikitin
Aucoin-Moore
Erixon

Bobrovsky
Mason

Hyökkäys sekä maalivahtiosasto ovat kyllä läntisen konferenssin heikoimmat ainakin paperilla, puolustus tosin ylempää keskitasoa. Paperilla pelejä
ei tunnetustikkaan ole voitettu ja lyhyemmän runkosarjan aikana yllättäminen on rahtusen helpompaa. Ensimmäistä pleijarivoittoa kohden! Carry the flag!
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen
Mason kuulemma tiputtanut painoa viime kaudesta noin 7 kiloa. CBJ:llä tällä kaudella erittäin potentiaalinen kassarikaksikko, saa nähdä kumpi nappaa ykköskassarin roolin!
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Tänään mennään suoraan asiaan. Camp rosteri näyttää tältä:

Hyökkääjät:

42 Anisimov, Artem
13 Atkinson, Cam
40 Boll, Jared
16 Brassard, Derick
11 Calvert, Matt
15 Dorsett, Derek
17 Dubinsky, Brandon
71 Foligno, Nick
9 Gillies, Colton
38 Jenner, Boone
19 Johansen, Ryan
10 Letestu, Mark
24 MacKenzie, Derek
22 Prospal, Vinny
18 Umberger, R.J.

Pakit:

33 Aucoin, Adrian
20 Erixon, Tim
7 Johnson, Jack
4 Moore, John
6 Nikitin, Nikita
58 Savard, David
51 Tyutin, Fedor
21 Wisniewski, James

Maalivahdit:

72 Bobrovsky, Sergei
1 Mason, Steve

Joukkueen ehdottomasti kiperin tilanne löytyy maalinsuulta Mason vai Bobrovsky? Mason on kuuleman mukaan vetänyt huikean kesätreenin, sitä tarvitaan sillä tulosta olisi alettava tulemaan myös huikean tulokaskauden jälkeen. Sen jälkeen Mason on ollut täysin eri Mason. Bobrovsky taasen on aloittanut kautensa jo Pietarin SKA:ssa ja hyvin aloittikin hyvät tojuntaprosentit(93,2) ja pmkat(1,94). Tässä on Bob pelaillut alkukaudesta siihen malliin että on Masonilla kova työ saada pelituntuma ja painaa Bobin ohi, mahdollisuudet kuitenkin on.

--> jatkuu
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Ja jatkoa pukkaa kun aamulla keikka yllätti kesken leppoisan kauden alunpohdiskelun...

Puolustus on oikeastaan aika järkyttävä. Oman pään luutia ei löydy oikeastaan yhtään Adrian Aucoinin lisäksi, mutta saas nähdä mihin Aucoin enää vanhoilla päivillää kykenee. Ja kaiken lisäksi eihän Aucoinkaan miksikään peruspakiksi ole profiloitunut. Ikä alkaa jo Aucoinia painamaan ja täytyy toivoa ettei Aucoinin taso romahda viime vuodesta jolloin kaveri veti Coyotesissa +/- lukeman +14. Jack Johnsonilla on paikka auki puolustuksen ykkösmiehenä viime kaudella vakuutti kiekollisena muutamaa typerää hassia lukuunottamatta. Täytyy toivoa että Johnsonin peliin löytyy omaan päähän pieni lisäturbo niin hyvähän siitä tulee. James Wisnievskin on parannettava roimasti jotta olisi edes lähelläkään palkkansa vaatimaa tasoa. Omissa soi ja välillä fleguillaan ja heitetään sellaisia aivopieruja että katsominen oksettaa ja palkapussi on se 5,5 miljoonaa.. Mutta yllätys yllätys kovin kilpailu tullee olemaan 3 parin paikoista sillä sementoidut paikata lienee ainoastaan Johnsonilla, Wisniewskillä, Aucoinilla, Tyutinilla ja Nikitinillä. Viimeisistä paikoista kisailee Erixon, Moore, Savard.. Näistä saattaa hieman yllättäenkin Erixon napata paikan hyvällä alulla AHL:ssä sillä Moore ei ole vakuuttanut. Kisa todennäköisesti on kovin Savardin ja Erixonin välillä. Tosin Moorea ilmeisisti valmennus aikoo jääräpäisesti sinne tunkea ainakin eilisen treenien perusteella..

Hyökkäyksessä kärki on minulle vielä hieman kysymysmerkki sillä Nash on poissa ja Dubinsky, Anisimov ja Foligno ovat hieman tuntemattomia minulle. Uskon jopa että Artem Anismov olisi tällä kaudella ykkösentteri ohi Dubinskyn ja Brassardin. Tätä puoltaa hyvä alkukausi KHL:ssä siinä missä Dubi on höntsäillyt Alaskassa ja Brassard Itävallassa.. Toinen erittäin outo tilanne on se että puhtaita laitureita on vain 4!! loput ovat pelanneet sentteriä useitakin pelejä. Mielenkiintonsa soppaan tuo huikean alkukauden pelannut Cam Atkinson jolle on tarjolla paikkaa lähes jokaisesta ketjusta campin näytöt voivat nostaa Atkinsonin jopa ykkösketjuun sillä tunkua mihinkään ei oikeastaan laidoille ole. Toinen raikas ilmestys campilla on Boone Jenner jolle on ilmeisesti kaavailtu NHL-paikkaa. Jennerhän kävi tuossa ennen joulua pistämässä likaisen pommin täällä Suomen maalla U-20 harkkapeleissä. Mutta meno OHL:ssä on kuitenkin ollut sen näköistä että NHL-paikka voi olla mahdollinen heikon Columbuksen leirillä.

Tässä eilisen Camp-ketjut

Umberger - Brassard - Atkinson

Dubinsky - Anisimov - Dorsett

Prospal - Letestu - Foligno

MacKenzie - Jenner - Boll

Gillies - Johansen - Calvert


Tyutin - Nikitin

Johnson - Wisniewski

Moore - Aucoin

Erixon - Savard


Mason

Bobrovsky
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
The Hockey Newsin kausijulkaisun Depth Chart Blue Jacketseille näytti seuraavalta:

Prospal - Brassard - Atkinson
Umberger - Anisimov - Dorsett
Dubinsky - Johansen - Boll
Foligno - Letestu - Bass

Johnson - Wisniewski
Nikitin - Tyutin
Savard - Aucoin

Seuraavassa vähän omia kaavailuja, joilla nyt tuskin on mitään arvoa, kun en ole valitettavasti tarvittavaa tietoa. Ainakin omasta mielestä.

Umberger - Brassard/Anisimov - Atkinson
Foligno - Anisimov/Brassard - Dubinsky
Prospal - Johansen - Dorsett
Boll - Letestu - Bass/Calvert

Hyökkäyksessä on ongelma senttereiden ylitarjonta, jos nyt sellaista voi edes olla, ja laitureiden puute. Anisimoville mieluusti vastuuta, kun KHL:ssä peli kulki todella hienosti ja Atkinson kaveriksi. Atkinsonin tehot AHL:ssä ja laitureiden vähyys oikeuttavat täysin paikkaan kärkiketjuissa. Atkinson on siis tehnyt 33 ottelussa tehot 17+21 Springfieldin riveissä.

Boone Jenneriä en vielä lähtisi tuomaan rosteriin, vaan antaisin pelata juniorikauden loppuun. Senttereitä on jo tarpeeksi ja Ryan Johansenin näkisin mieluusti kolmosen sentterinä ja ylivoimassa mukana. Johansen oli saanut hfboardsilla kehuja otteistaan, joten lähtisin ajamaan häntä jo sisään liigaan ihan kunnolla. Viime kaudella jo 67 ottelua tehoin 9+12 ja Prospalin vierellä voisi tehokkuus kasvaa entisestään.

Pakistossa siitä viimeisestä paikasta tosissaan taistelee juuri Erixon, Savard ja Moore. Menee sille joka parhaiten pelaa, muuta sanottavaa asiasta ei ole.

Ei tällä joukkueella mitään kuuta taivaalla voi toivoa. Selvää se on, että heittopusseja ollaan ja se ei haittaa. Olisi ihan hyväksi olla tämä vuosi surkea ja päästä draftissa varaamaan kärkisijoilta Drouin, Jones tai MacKinnon. Hyökkäyksessä ei ole sitä johtotähteä ja koostuu lähinnä kolmosketjulaisista.

Pääkatse on siis draftissa, johon meillä on kolme ykköskierroksen varausta. Ylimääräiset ovat Kingsin ja Rangersin.

Maalivahtitilanne on mielekiintoinen, sillä Masonin sopimus loppuu tähän kauteen. Kait siellä Steve on todennut että pitäisikö sitä harjoitella ja ihan jopa pelata, kun sopimus loppuu. Myös Bobrovskyn sopimus on loppumassa, joten meillä on maalivahdeilla hyvä kilpailutilanne. Toivottavasti toimivat toistensa kirittäjinä, jotta maalivahtiosasto olisi tulevaisuutta ajatellen kunnossa. Sitten olisi rebuildissa huomionkohteena enää hyökkäys, puolustushan on aika hyvällä mallilla prospektien osalta.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mason on saapunut leirille fyysisesti paremmassa kunnossa kun vuosi sitten ja ilmeisimmin näyttää taas urheilijalta. Ongelma vain on se että paikallisten mv-innostelijoiden kommenttien mukaan miehen heikkous on tullut aika hyvin treeneissä esille. Kommentti oli että "Columbus players need to shoot anywhere for the goal".

Onko mies seuraava Jim Carey / Blaine Lacher?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mason on saapunut leirille fyysisesti paremmassa kunnossa kun vuosi sitten ja ilmeisimmin näyttää taas urheilijalta. Ongelma vain on se että paikallisten mv-innostelijoiden kommenttien mukaan miehen heikkous on tullut aika hyvin treeneissä esille. Kommentti oli että "Columbus players need to shoot anywhere for the goal".

Onko mies seuraava Jim Carey / Blaine Lacher?

Mitä soot mieltä Bobrovskyn tekniikasta? Jos et niin mielellään kuulisi raporttia jahka satut pelin kanssa samalle kanavalle. NHL-ikä ja -potentiaalimielessä eli ns. paperilla mielestäni hyvä hankinta, mutta eipä ole oikein erityisesti tullut analysoitua miehen pelaamista.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyllähän tuo on paljon myös joukkueen pelitavasta, puolustamisesta, siis valmentajista ja pakeista kiinni kuinka nuo reboundit napsuvat vastustajan lapaan. Hyvät koutsit luovat veskan ja pakkien välille mahdollisimman yhteisen sävelen siitä, minne paluukiekot ohjataan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
-Atkinson kiskaisee vähintään 13 maalia ja voittaa sisäisen maalipörssin
Tuli katseltua Columbuksen viime kauden loppupuolen pelejä lähinnä Aaron Johnsonin otteita tarkastellen ja on sanottava että numero 13 eli Cam Atkinson jäi mieleen.

Harmi että ei taida enää mennä rookiesta tulevalla kaudella kun tilastoissa on 27 peliä (eikös rookie-raja ole 25?) mutta uskon että tulee tällä tynkäkaudellakin lyömään nimensä jatkoajan NHL-seuraajien mieliin. Näyttää taas kerran että niillä myöhäisemmilläkin varausvuoroilla (#157, 6 kierros) on pelimiehiä varattavissa.

Mielenkiintoinen kausi CBJ-faneille tulossa, miltä maailma näyttää Rick Nashin jälkeen. Toivottavasti pistätte Centralin kestomenestyjät tiukoille.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Kädet syyhyää eka peli lähestyy...

Joukkueeseen ei ole nimetty kapteenia Rick Nashin tilalle, sen sijaan varakapteeneita on 3 Dorsett, Umberger ja J.Johnson. Hyvät valinnat Dorsett ja Umberger ovat helvetin kova esimerkki muille miten likaiset työt tehdään asenteella. Jack Johnson puolestaan on pelaa sen 30 minuuttia per peli ja on toiminut samassa hommassa jo Kingsissä.

Joukkue avauspeliin on suurinpiirtein päätetty, ainoastaan maalivahti ja neloskentän vasenlaita on auki. Nelosen laidasta kamppailevat Letestu ja Calvert. Viimeisinä leiriltä putosivat Tim Erixon ja Boone Jenner. Jenner palaa Oshawaan OHL:ään ja Erixon Springfieldin ykköspakiksi. Erixon tullee mahdollisesti pelaamaan NHL:n puolella tällä kaudella jos loukkaantumisia sattuu. Tosin edellä on vielä David Savard joka istuu ainakin kauden avauksen poppareilla.

Alla todennäköinen rosteri avaukseen:

Umberger-Brassard-Atkinson

Dubinsky-Anisimov-Dorsett

Foligno-Johansen-Prospal

Letestu/Calvert-MacKenzie-Boll

Tyutin-Nikitin

Johnson-Wisniewski

Moore-Aucoin

Cam Atkinsonin haluan nähdä ehdottomasti kauden avauksessa ja paikanhan hän ottaakin tuolta ykköskentästä. Atkinson on yllättänyt joka kerta kun campilla on ollut. Jo viime syksynä oli erittäin positiivinen ilmestys. Kuitenkin alkakausi AHL:ssä pistepörssin kolmas ja edellä vain Edmontonin Justin Schultz ja Jordan Eberle. Takana nimiä kuten Taylor Hall, Brayden Schenn, Nino Niederreiter... Atkinsonilla on nyt elämänsä tilaisuus nousta Columbuksen tulevaisuuden tukipilariksi ja näyttää että 6. kierrokseltakin löytyy pelimiehiä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Brunnerilta muuten melko räikeä kiekonveto taaksepäin harhautuksessaan, mutta varmaan täysin sallittua kunhan luistinten liike pysyy eteenpäin suunnattuna.

Njaa. Ymmärrän että rankkaritappio harmittaa, mutta hinkkasin nhl.comissa tuota rankkaria ja räikeätä taaksepäin vetoa en kyllä huomaa missään.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Lauantaina olisi vieraana Hawks. Jännittävintä lienee seurata, kuinka monta maalia Patrick Sharp ja Viktor Stålberg tulevat iskemään.
Ainakin lähihistorian valossa valitsit oikeat nimet.
Koodi:
[B]Sharp[/B]
11-12 5 peliä 4 maalia
10-11 5 peliä 7 maalia
09-10 6 peliä 3 maalia
08-09 2 peliä 2 maalia
07-08 8 peliä 2 maalia
06-07 8 peliä 5 maalia
05-06 7 peliä 1 maali (Philadelphiassa 22 peliä ja Chicagossa 50 peliä)
03-04 0 peliä 0 maalia (Philadelphiassa 41 peliä)
[U]02-03 0 peliä 0 maalia (Philadelphiassa 3 peliä)[/U]
yht. 41 peliä 24 maalia (koko uralla 571 ottelua ja 195 maalia toistaiseksi)

[B]Stålberg[/B]
11-12 6 peliä 8 maalia
10-11 6 peliä 2 maalia
[U]09-10 0 peliä 0 maalia (Torontossa 40 peliä)[/U]
yht. 12 peliä 10 maalia (koko uralla 200 ottelua ja 45 maalia toistaiseksi)

Viime kauden kuuden pelin sweepin perusteella sitä tietenkin toivoisi helppoja pisteitä Hawksille, mutta luulen Jacketsien laittavan kampoihin tiukemmin tällä kaudella. Kaikesta huolimatta näin divarivastustajan riveistä tarkasteltuna Columbuksessa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Hitaasti, mutta oikeaan suuntaan. Kyllä se siitä vielä. Central on tosin todella paha divisioona tehdä nousua pohjalta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kokoonpanot Chicagoa vastaan:

18 Umberger - 42 Anisimov - 71 Foligno
22 Prospal - 19 Johansen - 11 Calvert
16 Brassard - 17 Dubinsky - 15 Dorsett
24 MacKenzie - 10 Letestu - 40 Boll

7 Johnson - 21 Wisniewski
51 Tyutin - 6 Nikitin
4 Moore - 33 Aucoin

1 Mason 21/24
(72 Bobrovsky)

Columbuksen näkökulmasta harmillinen tappio, koska joukkue pisti tiukasti kampoihin laiskalle Chicagolle. Toisesta erästä jäi jossiteltavaa tuomareiden epämääräisesti hylkäämä tasoitusmaali ylivoimalla. Tasoituksen sijaan takamatka kasvoi hetken päästä kahteen maaliin, kun Toews runnoi kiekon Masonin ohi. Kolmannen erän kiri jäi maalin vajaaksi ja hyvä yritys jäi palkitsematta pisteiden muodossa. Blackhawksin ensimmäistä ja viimeistä maalia edelsi Jacketsien räikeät virheet, joiden vuoksi vieraat pääsivät nokikkain Masonin kanssa.

Tahmeasta alusta huolimatta pudotuspelipaikka on kuitenkin vasta 2 pisteen päässä, joten vielä ei kannata alkaa ripotella tuhkaa päälleen.
 
Pakko tulla tänne sanomaan, että oli kyllä ihan selvä ryöstö tuomareilta tuo maalin hylkääminen, myös näin Hawks lasein katsottuna.

Itse kiroilin Colorado - San jose pelin kolmatta maalia että olisi pitänyt mielestäni hylätä, sillä Clowe estää Varlamovin liikkumisen vasemmalle sinisellä alueella.

Näitä kahta jos vertaa niin ei ole mitään epäselvää siitä, että tuomareilla on jotain epäselvää tuosta säännöstä.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Rick Nashin ylisuuret saappaat

Tervehdin teitä arvon palstaveljet. Hienoa että tämäkin viestiketju on pidetty elossa tiettyjen nimimerkkien toimesta. Itse olen ollut kovin kiireinen viime ajat ja koko NHL-startti on jäänyt hieman pimentoon. Nyt aamuisen pohdinnan jälkeen on taas aika hieman avata omia ajatuksia Rotsien alkukaudesta, rosterista ja ennenkaikkea ajasta jälkeen Rick Nashin.

Koko alkukesän vellonut huhumylly Nashin kauppaamisesta realisoitui siis viimein Rangersin kanssa ja vaikkakin en ole täysin tyytyväinen saamaan vastikkeeseen, on näettävä asiaa pitemmälle tulevaisuuteen ja pitkässä juoksussa saattoi Rotsit jäädä jopa hieman voitolle kaupassa, riippuen toki suuresti siitä miten mm. toinen ykköskierroksen varaus käytetään ja kaupassa siirtyneet pelaajat saadaa pidettyä joukkueessa, joka tulee vielä konttamaan pari kautta.

Kaupassa siirtyneet pelaajat ovat tasoltaan hyvää NHL-tasoa, Dubinsky sekä Anisimov toi kaivattua leveyttä ja hyökkäyspään taitoa sentteriosastolle. Kummastakaan tuskin tulee koskaan ykköskentän sentteriä NHL:ään, mutta erittäin pätevät kaverit täyttämään 2/3 kentän sentterintontit. Toivotaan että Ryjo kypsyy aikaa myöten ykköspyssyksi. Ehkä kuitenkin parasta antia kaupassa oli Tim Erixon, joka tehnee debyyttinsä ensi yönä Bluesia vastaan.

Erixon tuo lisää hyökkäysvoimaa jo todella vakuuttavan Rotsipuolustukseen. Erixon on jalkanopea, molempiin suuntiin hyvin pelaava puolustaja, jolta voi tulevaisuudessa odottaa mitä tahansa. Lyhyen historian aikana on tämän hetkinen puolustuskuusikko on muutenkin vailla vertaansa. Tuohon pakistoon kun saisi sellaisen viimeisen päälle Stay-At-Home tyylisen ratkaisun, hipoisi pakisto minun silmissäni liki täydellisyyttä. David Savardista saattaa tulla sellainen. Adrian Aucoin oli ihan ok veteraani-signaus, mutta jotenkin itseäni arveluttaa miten nestorin jalka enää liikkuu. Te, jotka olette pelejä enemmänkin kuin koosteiden verran nähneet, voisitte hieman valaista miten on AA pysynyt vauhdissa. Raporttien mukaan AA on toistaiseksi sivussa.Wiz,JJ,Tjutin ja Nikitin kantaa kyllä kortensa kekoon, siitä ei ole epäilystä. Pakisto on siis kunnossa tynkäkaudelle, sekä myös pitkälle tulevaisuuteen, kiitos viime vuosien varauksien (Moore,Savard,Murphy).

Maalivahtitilanne on kieltämättä melko mielenkiintoinen ja myös omalla tavallaan herkullinen. Meillä on todella nuori maalivahti-tandem, joista molemmat ovat omalla tavallaan saaneet maistaa nuorella iällä NHL-glooria, joskin Bobi hieman pienemmässä mittakaavassa. Raportoinnit Masonin painonpudotuksesta kuulostaa hyvältä, mutta jotenkin olen luovuttamassa hänen kohdallaan. Calder-kausi oli upea, mutta kyllä enemmän ollaan kallistumassa Carreyn kaltaiseen uraan. Toivon hartaasti että olen väärässä. Ehkä Bobrovskin signaus oli hyvä wake up call myös Masselle, sillä nyt hänen pelipaikkansa on oikeasti kilpailutettuna. Bobilla taitaa olla enemmän startteja tällä kaudella? Joka tapauksessa maalinsuulla on tilanne se, että meillä on 1A ja 1B kassarit.

Sitten pääsemmekin hyökkäyksen pariin. Kieltämättä melko karulta näyttää depth chart täksi kaudeksi. Suurin vaje on selkeästi laituriosastolla ja siellä tarkalleen ottaen maalintekovoimassa. Rick Nash vei mukanaan +30 maalia ja se pitäisi korvata Rangers-kaupassa saaduilla avuilla. Folignon hankinta oli fiksu liike Howsonilta, potentiaalinen kaveri ja tulee tekemään täydellä kaudella 20+ maalia, mikäli roolitus ja peliaika antavat myöten. Anisimov, Umberger, Prospal sekä Brassard on kaverit, joihin hyökkäyspeli suuresti nojataan. Atkinson on vielä omissa silmissäni hieman raakile, mutta on totta että hänessä piilee sellainen diamond in a dirt-potentiaali ja tottakai toivon että se haave realistoituisi. Calvert on aivan liian epätasainen ollakseen NHL-tasolla 1-2 ketjun tai ylivoiman ratkaisupelaaja. RyJon täytyy vielä kypsyä hetki, ennenkuin hänestä sen suurempaa iloa saadaan. Ensi yönä saa mahdollisesti myöskin NHL-debyyttinsä suurta mielenkiintoa herättänyt ainakin P-amerikan faneilla Jonathan Audy-Marchessault, kutsutaan häntä nimen haastellisuuden vuoksi JAM:ksi. Tämä 22-vuotias ranskankanadalainen on uransa puolesta noususuhdanteessa ja alkukausi on mennyt mallikkaasti AHL-seurassa yli piste per peli-keskiarvolla. Tästä mahdollisesti yllätyskortti Rotsi-hyökkäykseen ja tälle kaudelle ja tilauksessa onkin onnistumisia heti ensimmäisiin peleihin isossa liigassa.

No nyt tuli taas sen verran tarinoitua, että eiköhän pahimmat höyryt ole päästetty. Päätän pohdintani tuttuun lausahdukseen: Carry the flag!
 
Öh, tuli tuossa mieleen, että olis ihan hienoa jos Jakupov olisi tekemässä maalejaan Blue Jacketsille. Pitäisi melkein olla sääntö, ettei sama joukkue voi saada arvonnalla kolmea ykkösvarausta peräkkäin.
Olisi kyllä Jakupov tuonut paljon positiivista julkisuutta ja mielenkiintoa Blue Jacketsin ympärille.

Tälleen tynkäkaudella "kilpailu" draft-asetelmista on varmaan tiukempaa kuin yleensä. Mutta jospa sieltä tulisi vaikka Barkov. Enpä tiedä onko ensi kesän draftin taso kovin vakuuttava, mutta sopii toivoa että sieltä löytyisi kolme tulevaisuuden runkopelaajaa. Joku tuossa taisi jo toivoa Kingsille ja Rangersille huonoa menestystä, vaikka siinä kyllä puhutaan viime vuoden, ja monien mielestä tämänkin vuoden mestareista.
No, Los Angelesin täydellinen romahtaminen olisi lottovoitto Columbukselle, ja merkit on hyvät sen suhteen.
Eipä kuulostaisi hassummalta puolustus-osasto Wisnievski-Tyutin-Johnson-Murray-Nikitin-Seth Jones jne...
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Ryan Johansen heitetty nyt sitten takaisin farmiin.
http://bluejackets.nhl.com/club/news.htm?id=654396
Kymmeneen peliin 0+2 ja -5 eli ei kovinkaan mainiosti tehojen valossa sujunut. Otteet olivat kolmessa näkemässäni pelissä kuitenkin lupauksia herättäviä, joskin ailahtelevia. Hetken suojaa kiekkoa kulmassa ketä tahansa vastaan käyttäen kokoaan hienosti hyväkseen, kun taas välillä miestä ei näe kentällä oikein millään tavalla. On mahdollista että Johanssenista kuoriutuisi vielä se ykkösketjun sentteri, todennäköisempänä pitäisin kuitenkin tuollaista hyvää kakkossentteriä joka merkkauttaa sen 40-50p kaudessa. 4th overiallilta se on kovin vähän. Mielenkiintoista myös nähdä kuka hänet paikkaa. Kenties Atkinson on lähellä paluuta loukkaantumisen jäljiltä, jolloin Brassard voitaisiin sijoittaa Johansenin paikalle.

Masonilta taas viimeyönä melko tyypillinen peli highlights-katsauksen perusteella. Kovin helposti taas kaksi ensimmäistä menivät. Kumpikaan maalivahti ei tosin ole liian vakuuttavasti pelannut, joten vuorottelu jatkunee.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
San Jose @ Columbus

Peräkkäisinä päivinä pelannut Blue Jackets ei antanut väsymykselle sijaa, kun joukkue murskasi syöksykierteeseen joutuneen Sharksin ja katkaisi oman kolmen pelin tappioputkensa numeroin 6-1.

Kotijoukkue iski avausmaalin jo 43 sekunnin jälkeen, kun Dubinsky hyödynsi Greissin maalille jääneen irtokiekon. Avauserässä nähtiin vielä kaksi tappelua, kun ensiksi Boll ja Pelech sekä myöhemmin Dorsett ja Rub..Burish väänsivät ilman hanskoja. Toisessa erässä nähtiin kolme maalia puolentoista minuutin sisällä. Jackets teki kaksi ensimmäistä ja Marleau kavensi kahdeksan sekuntia myöhemmin lukemiksi 3-1. Puolustaja Goloubefin siniviivalta laukoma 3-0 maali oli hänen NHL-uransa ensimmäinen. Kolmas erä alkoi yhtä tehokkaasti kuin ensimmäinenkin, kun punalamppu paloi Greissin takana jo 21 sekunnin jälkeen. Calvert syötti maalin takaa kohti siniviivaa ja Nikitin pommitti vastapalloon hurjalla lämärillä kiekon maaliin. Viiden minuutin jälkeen nähtiin jälleen kaksi pikamaalia, kun Prospal ja Letestu onnistuivat 8 sekunnin välein. Tämä sivusi nopeimpien maalien seuraennätystä. Kaksi minuuttia ennen loppua Pavelski kavensi ylivoimalla loppunumeroiksi 6-2.

Jackets pelasi mielestäni tällaisella kokoonpanolla:

11 Calvert - 17 Dubinsky - 71 Foligno
22 Prospal - 42 Anisimov - 10 Letestu
18 Umberger - 16 Brassard - 15 Dorsett
24 MacKenzie - 9 Gillies - 40 Boll

7 Johnson - 21 Wisniewski
51 Tyutin - 6 Nikitin
20 Erixon - 48 Goloubef

1 Mason
(72 Bobrovsky)
 
Tänäkin päivänä ottaisin Murrayn ennen Yakupovia kesän Draftista, vaikka kuinka Yakupov olisi tärkeitä pesäpallorätkäisyjä latonut Öljylle kuluvalla sesongilla, samalla kun toinen odottaa olkapään palautumista työkuntoon. .

Itselläni on aivan samanlainen vaikutelma Jakupovista, mutta olihan sillä suurin potentiaali viime kesän varauksista. Ehkä Jakupovin luonteelle olisi sopinut hyvin, että hän olisi ollut numero yksi Columbuksessa, hän tekee maalit, hän on uusi jumala, hän on...
Ja jos ajattelee Murrayn tähtipotentiaalia, niin ei varmaan tosiaan ole välttämättä tulossa suurinta kiekonkuskaajaa tai murskaavaa voimatekijää omassa päässä. Vaikuttaa jopa välimallin jätkältä kakkosvaraukseksi, mutta vasta vuodet näyttää miten hyvä ja hyödyllinen Murray on Blue Jacketsille.

Nythän taitaa draftissa olla uusi systeemi, että kaikilla pudotuspeleistä ulos jäävillä on mahdollisuus saada ykkösvaraus, enpä muista mistä luin tämmösen jutun. Ei kuulosta ihan oikeudenmukaiselta, mutta jos LA jää ulos pudotuspeleistä ja CBJ hännille, niin voi tulla kaksi hyvää vuoroa.
Vaikka ei ehkä olisi täysin pois suljettua, että varausvuoroja jopa myytäisiin. Mutta Carterin visiitin jälkeen se ei vaikuta välttämättä kovin houkuttelevalta ajatukselta.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Vaikka draft-loton systeemiä muutettiin uudessa CBA:ssa siten, että jokainen pudotuspelien ulkopuolelle osallistuu arvontaan ykkösvarauksesta, niin arvonta on silti painotettu eli pahnan pohjimmaisilla on suurempi todennäköisyys voittaa ensinmäinen varausvuoro.

Varausvuoroja tulla missään nimessä myymään ja näin sen pitää mennä. Ei Columbuksesta tehdä mitään contenderia myymällä pickit ja hankkimalla muutama hyvä pelaaja, vaan draftien kautta rakentamalla 3-4 vuoden ajan. Sitä hokkuspokkus-temppua yritettiin jo Carter-kaupassa, jossa menetettiin mahdollisuus Couturieriin (tuskin uskottiin hänen olevan saatavilla tuolla pickillä), kolmoskierroksen varaus ja Voracek. Carter vaihdettiin toki myöhemmin Johnsoniin ja ykköspickiin tälle vuodelle eli kauppa oli 1st pick (Couturier), Voracek, Cousins <-> Johnson, 1st round pick 2013. Ei mikään kovin hieno kauppa, vaikka Johnson pelimies onkin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Vihdoin ja viimein GM Scott Howson sai kenkää. Nhl.com

Sitten spekuloimaan. Kuka tulee draftaamaan Columbuksen tulevaisuuden? V: Brian Burke.

Twitterissä yksimielisesti veikataan Kekäläistä. Columbuksen pressa oli Kekäläisen esimies Bluesissa. Huomenna ilmeisesti julkistetaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Twitterissä yksimielisesti veikataan Kekäläistä. Columbuksen pressa oli Kekäläisen esimies Bluesissa. Huomenna ilmeisesti julkistetaan.

Juuri olin tulossa tätä tänne linkittämään. Nyt kieltämättä vois olla Kekäläisen elämänsä tilaisuus!


Bob McKenzie ‏@TSNBobMcKenzie

Jarmo Kekalainen may be amongst those who are on the short list for CBJ's GM job. Worked with CBJ prez John Davidson in STL.
 

drazzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Oli se Kekäläinen tai kuka tahansa niin omalla tavallaan pääsee alkamaan ainakin tietyllä tavalla "puhtaalta" pöydältä.

Tosiaan 3 ykköskiepin varausta ensi kesälle+mahdollisuudet ostaa soppareita ulos. Puolustus on omaan silmään tulevaisuuden kannalta melko hyvillä kantimilla, Joten ei varmaan tarvitse suuri selvännäkijä olla että hyökkäykseen melko varmasti panostetaan tulevilla varauksilla. Maalivahtiasia on oma saagansa, Mason vai ei Mason? Bobrovsky?

Dubinsky,Anisimov,Johnson,Nikitin,Foligno,Atkinson,Johansen,Tyutin.. Onhan tuossa runkoa jo hyvään. Täytynee alkaa seuraamaan Columbusta enemmän tulevaisudessa riippumatta tulevasta toimitusjohtajasta.

Varmaan tuli jauhettua liikaa tuttua kaikille, mutta odottaisin suurella mielenkiinnolla enemmän Jacketsia seuraavien mielipiteitä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös