Columbus Blue Jackets 2011-12

  • 46 392
  • 82

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Varsin hyvä hinta Methotin jatkosopimuksella, jos Cap jatkaa nousuaan ja Methot kehittymistä niin parilla viimeisellä kaudella tuo hinta tuntuu ryöstöltä samaan tapaan kuin Tjutinilla.

Maalivahtitilanne vaikuttaa mielenkiintoiselta, kova on luotto Howsonilla Masoniin, nykyisessä tilanteessa hänen odotetaan pystyvän torjumaan 60-70 peliä hyvillä statseilla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Columbus vahvistaa puolustustaan Radek Martinekilla. Urallaan paljon loukkaantumisista kärsineen Martinekin sopimus on kestoltaan vuoden ja arvoltaan 2,2 miljoonaa.

Ihan ok hankinta, mieluummin olisin ehkä hankkinut Hannanin, mutta käyhän tämä näinkin. Pakisto nyt varmaankin kasassa.

Isles-kannattajilta kuulisi mielellään jotain kuvausta miehestä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Martinek on ollut aina luotettava peruspakki, joka pystyy varmistavassa roolissa pelaamaan päälle 20min/peli tekemättä mitään näyttävää ml. virheet. Täysi kausi olisi häneltä ihme, mutta osittain sekin kertoo miehen pelitavasta, sillä pistää kroppansa likoon omassa päässä vaikka peli olisi jo taputeltu. Palannut aina loukkaantumisten jälkeen takaisin hyvässä kunnossa. Tekee varmasti sen mitä käsketään ja kunhan rooli ei turhan kiekollinen ole, niin hoitaa tonttinsa taatusti kunnialla.

Martinek on myös yllättävän vahva yläkropaltaan vaikka näyttääkin ajokoiralta kasvoistaan, mutta ymmärtääkseni ottaa ammattiurheilun sen verran tosissaan, että kesäkin menee treenatessa. Hyvä hankinta ja toivon, että joukkue pääsisi, sekä mies itse pysyisi ehjänä playoffeihin asti Ohiossa.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Nonnin eli pitkän tauon jälkeen tultava tännekkin puhelemaan..

Joukkue on vahvistunut mukavasti off-seasonilla ja nyt ollaan entistä lähempänä seurahistorian toisia pleijareita. Nyt ollaan valittu erilainen linja tänä kesänä ja tulos vaikuttaa tähän mennessä ainakin hyvältä. Kovat hankkinnat Carter ja Wisnievski vahvistava varmasti, Martinek on myös hyvä perusvarma hankinta ja vain vuoden sopparilla. Vaikka nyt luovuttiin Filatovista ja Voracekista, niin ei se enää alku vitutuksen jälkeen oikeastaan edes ärsytä. Filatov oli jo lähellä ns Zherdeviä lahjoja on mutta kiukuttelu estää huipulle nousun, ainakin Columbuksessa voi toki olla muutaman vuoden päästä Ottwalle ryöstö tai kasa paskaa. Voracekissa lähti potentiaalia aivan helvetisti, mutta toisaalta saatiin ihan hyvä korvaus ja kyllähän se varmasti on Jakubillekkín hienoa päästä esikuvansa kanssa samaan joukkueeseen. Onhan me signattu myös Dane Byers ja Martin St.Pierre jotka kyllä pelaavat todennäköisesti farmissa. Marc Methot saatiin jatkoon todella hyvällä hintaa ja pituuskin on mukava parhaassa tapauksessa Marc voi olla 1-0.5 miljoona alipalkattu sopimuksen loppuessa. Joukkue on kutenkin hyvällä mallilla enää puuttuu oikeastaan vain kakkosveskari, 7.pakki ja pari täytehyökkääjää. Seiskapakiksi voisin kuvitella halvalla Jeff Woywitkan Dallasista saisi todennäköisesti alle miljooonan ja täyttäisi todenäköisesti ruutunsa loistavasti.

Ylivoimakin voidaan saada tänä vuonna jopa pois viiden surkeimman joukosta kun on nyt tulivoimaa muillakin kuni Nashillä. Viivassa peliä pyörittää yksinoikeutetusti Wisniewski, vasemmalla pisteellä Carter ja oikealla Nash ja aijaiajajai. Ylivoima rakentuu tuon kolmikon päälle todennäköisiä muita YV-pelaajiahan ovat Brassard, Huselius,Umberger, Vermette, Tyutin, Methot. Ei noilla äijillä voi enää olla heikoimpien joukossa hyvät tavoite olisi että ensikaudella ylivoima koitettaisiin saada 15 parhaan joukkoon.
Siinä siis varmat paikat ylivoimassa muut hankkivat paikkansa syksyllä.
Carter-x-Nash
Wisnievski-x

Development Campistä sen verran että vaakkuttavia esityksiä tuli Johansenilta, Cam Atkinsonilta joka on kehittynyt viime vuosien aikana pirun paljon saattaa jopa parin vuoden päästä olla NHL-kamaa. Atkinson teki vikana päivänä kun pelattiin hattutempun ja Petr Straka 2 maalia.

Hyvältä vaikuttaa siis vielä..
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Cam Atkinsonia olen seurannut itsekin viime aikoina tiiviisti, enkä ainoastaan development campilla tehdyn hattutempun takia. Pitää toki muistaa että matka yliopistopelaajasta NHL-uraan on todella pitkä ja suurin ongelma tulee Camin kohdalta olemaan koko. Kaveri on 170cm sulka päässä. Mutta aivan turhasta opiskelijasta ei liene ole kyse, onhan kaverista tehty jo räppibiisi!
(Seuraava linkki tulee ottaa huumorilla)
http://www.youtube.com/watch?v=0XWx5atoEIs

Sitten niitä vähemmän tärkeitä uutisia. Masonin ensi kauden maskista ollaan saatu ensimmäiset kuvat napsastua:

oikea puoli
yfrog Fullsize - http://yfrog.com/khuzvbj

vasen puoli
yfrog Fullsize - http://yfrog.com/kj4ehfj

Toivotaan että uuden maskin ja maalivahtivalmentajan myötä lähtee Masen ura jälleen oikeille raiteille ja saadaan Calder-kauden Mase takaisin!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Aika hiton ison loven Huseliuksen loukkaantuminen tekee Columbuksen laituriosastolle, saa nähdä hommaako Howson jonkun "Stillmanin" paikkaamaan häntä.
 

Ralph

Jäsen
Aika hiton ison loven Huseliuksen loukkaantuminen tekee Columbuksen laituriosastolle, saa nähdä hommaako Howson jonkun "Stillmanin" paikkaamaan häntä.

Sieltä tuli sellainen nimi kuin Vaclav Prospal. Tai Vinny, miten se nyt sanotaankin. Uutinen asiasta Blue Jacketsin kotisivuilta. 36-vuotiaan tshekin sopimus on vuoden mittainen ja hän kyllä on kelpo vahvistus kapeaan Columbus -hyökkäykseen. Tietoa Cap Hitistä ei ole, mutta jos saa veikata niin se on jotain $2.5M.

Prospal - Carter - Nash
kaikki loput.

No ehkei nyt kuitenkaan.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Vinnylla loukkaantumisten sävyttämä kausi takana ja saa nähdä mihin iskuun vielä pääsee, polvivammat aina paskamaisia eikä ikäkään enään Prospalin puolella. TSN raportoi sopparin hinnaksi 1.75 milliä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Prospal on kelpo vahvistus kaikin puolin, tuo nuorehkoon joukkueeseen kokemusta ja pystyy auttamaan tehojenkin muodossa, jos vain pysyy kunnossa niin uskoisin n. 50 pinnan olevan realismia. Hivenen erikoista että kaikki top-6 laiturit ovat nyt kätisyydeltään leftejä, toivottavasti tuo ei aiheuta mitään rajoitteita. Saa nähdä tekeekö Howson vielä jonkun treidin, jotenkin on sellainen tutina että kaikki ei ole vielä nähty tämän kesän osalta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
New York Postin mukaan BJackets tarkkailee vielä, mitä Rangers tekee Wojtek Wolskin kanssa. Saattaapi siis vielä tulla ihan hankintana, tekstin mukaan siis ilmeisesti odottavat mahdollista ulosostoa tarjotakseen sitten itse sopparia.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Wolski voisi olla ihan kelvollinen vahvistus kakkosketjuun leveyttä tuomaan, mutta laitureiden kätisyyspulmaa ei hänkään ratkaisisi, joten Howsonina mieluummin kyselisin olisiko Brad Boyes mahdollisesti saatavissa cap-ongelmien kanssa painivasta Sabresista prospecteja/pickejä vastaan.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tuli vielä Prospalin soppariin bonuksia eli caphit onkin $2,600,000, enemmän kuin viimekaudella liksaa vaikka takana loukkaantuminen, toivotaan että Vinny täysin kunnossa. Ohessa linkki sopimuksen yksityiskohtiin.
http://www.capgeek.com/players/display.php?id=887
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Korjatkaa jos olen aivan pihalla, mutta eikö sama 'pulma' ole tällä hetkellä esim. Philadelphiassa, Detroitissa sekä San Josessa? Luulisin, että tästä huolimatta aika usea kiekkomedia arvaa näiden joukkueiden menevän pitkälle seuraavanakin keväänä.

Oikeassa olet noiden esimerkkiesi kanssa, mutta silti näkisin jonkun kätisyydeltään rightin, maalintekoon kykenevän laiturin vielä olevan paikallaan hankkia ja Boyes voisi olla saatavilla juuri noista cap-syistä johtuen. Toinen vaihtoehto voisi olla Blake Comeau, jos hän ei pääse välimiehen avulla sopimukseen Islandersin kanssa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Korjatkaa jos olen aivan pihalla, mutta eikö sama 'pulma' ole tällä hetkellä esim. Philadelphiassa, Detroitissa sekä San Josessa?

Buffalolla taitaa olla noin 3 milj. yli katon palkat ja jotain on tietääkseni pudotettava joukkueesta ennen kauden alkua. Ja varmaankin sen takia Boyes voisi olla sieltä mahdollinen lähtijä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Oikeassa olet noiden esimerkkiesi kanssa, mutta silti näkisin jonkun kätisyydeltään rightin, maalintekoon kykenevän laiturin vielä olevan paikallaan hankkia ja Boyes voisi olla saatavilla juuri noista cap-syistä johtuen.

Paljolti riippuu myös, miten hyökkäystä peluutetaan. Viime kaudella Brassard ja Vermette hoitelivat kahden ensimmäisen kentän sentteriduunit, niin miksei näin voisi myös ensi kaudella tapahtua? Jeff Carter olisi sitten se ihan kelpo oikealta ampuva maalintekijä. Hän taisi Phillyssä pelata aika lailla 50-50 keskellä ja laidassa viime kaudella.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Paljolti riippuu myös, miten hyökkäystä peluutetaan. Viime kaudella Brassard ja Vermette hoitelivat kahden ensimmäisen kentän sentteriduunit, niin miksei näin voisi myös ensi kaudella tapahtua?

Mielestäni Vermette olisi aika loistava mies kolmossentterin paikalle. Carter tosiaan on right, mutta uskonpa että hän tulee pelaamaan aika suuren osan peleistä ykkössentterinä. Ketjut voisi kasata vaikka näin:

Nash - Carter - Umberger (Carter ja Umberger pelasivat hyvin yhteen Phillyssä pari kautta sitten)
Prospal/Huselius - Brassard - "Boyes"
Calvert - Vermette - Dorsett
MacKenzie - Påhlsson - Boll
+ Kubalik, Atkinson jne.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
HF-Boardsilta tuttu nimimerkki Skraut on väsännyt jälleen melko loisteliaan videon ensi kauden kunniaksi

Teoksen nimi on Call To Arms ja sopii erittäin hyvin teemaksi tulevalle kaudelle.

video on nähtävissä youtubessa:
http://youtu.be/OKJ8s_xKLvQ

En tiedä teistä muista CBJ-miehistä mutta kyllä meikäläiseen kolahti aika lujaa.
Alkaisi jo se kausi.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
HF-Boardsilta tuttu nimimerkki Skraut on väsännyt jälleen melko loisteliaan videon ensi kauden kunniaksi

Teoksen nimi on Call To Arms ja sopii erittäin hyvin teemaksi tulevalle kaudelle.

video on nähtävissä youtubessa:
http://youtu.be/OKJ8s_xKLvQ

En tiedä teistä muista CBJ-miehistä mutta kyllä meikäläiseen kolahti aika lujaa.
Alkaisi jo se kausi.

Olipahan hieno video. Vaivaa nähty kyllä. Rytmitykset kohdallaan ja asiallinen puolimahtipontinen musiikki (joka olisi hyvin pärjännyt ilman päävokalistia). Blue Jackets kyllä yksi niitä porukoita joiden touhuja haluaa nähdä. Eniten onnistumisia toivon Masonille, uskon että on rahkeita ylittää se rookiekausi vielä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Columbus teki sitten hyvissä ajoin pitkän jatkosopimuksen Fedor Tyutinin kanssa. Melko kova cappi (4,5 milliä) tuli sopimukseen ja nyt Columbuksen TOP3-pakisto onkin varsin arvokas (13 milliä). Tuolla 13 miljoonalla kyseinen TOP3-pakisto (Wisniewski, Tyutin, Methot) on yksi NHL:n kalleimmista, toki muutama kalliimpikin löytyy (San Jose: Burns, Boyle, Vlasic; Chicago: Seabrook, Keith, Hjalmarsson), mutta toki nuo kalliimmat ovat sitten omaan silmään huomattavasi laadukkaampiakin.

Joka tapauksessa nyt on Columbuksen pakistoon sidottu vähintään neljäksi vuodeksi kolmikko Wisniewski-Tyutin-Methot, jossa roolit ovat ainakin hyvin selvät. Yksi selvä kiekollinen yv-pakki, yksi puolustava pakki ja yksi monipuolinen pakki.

Hyökkäyksessä on sitten Nash-Carter-Vermette kolmikko sidottu samaksi vähintään neljän vuoden ajaksi, joten nyt Columbuksella on selvä jatkuvuus taattu ja runko mihin rakentaa valmiina. Itse näkisin, että Umberger olisi seuraava palanen mikä tulisi kiinnittää pisemmäksi aikaa hyökkäykseen. Mutta paljonko maksaa noin 25 maalia ja 50-60 pistettä tekevälle pelaajalle? Umberger tienaa nyt 4,5 miljoonaa tulevasta kaudesta, joten ei tuosta ihan kauheasti enempää voi maksaa - ehkäpä 5 miljoonaa? Vai luottaako sitten Brassardin ja Johansen kehittymiseen ja treidata Umberger kauden aikana pois?
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Columbus teki sitten hyvissä ajoin pitkän jatkosopimuksen Fedor Tyutinin kanssa. Melko kova cappi (4,5 milliä) tuli sopimukseen ja nyt Columbuksen TOP3-pakisto onkin varsin arvokas (13 milliä). Tuolla 13 miljoonalla kyseinen TOP3-pakisto (Wisniewski, Tyutin, Methot) on yksi NHL:n kalleimmista, toki muutama kalliimpikin löytyy (San Jose: Burns, Boyle, Vlasic; Chicago: Seabrook, Keith, Hjalmarsson), mutta toki nuo kalliimmat ovat sitten omaan silmään huomattavasi laadukkaampiakin.

En voi väittää että kuuluisin Tyutinin faniklubiin ja että olisin kovinkaan innoissani tästä 6-vuoden diilistä. Cap-hitit on sentään ihan järkevää luokkaa, mutta no-trading clause ensimmäiselle kolmelle vuodelle on aika pelottava peikko tuossa sopimuksessa. Tyutin on todella hyvä allrounder-puolustaja, mutta otteet kaipaavat tasaisuutta. Virheet omassa päässä ovat aika ajoin niin räikeitä, että tämä saattaa myös allekirjoittanutta hieman hämätä.


Itse näkisin, että Umberger olisi seuraava palanen mikä tulisi kiinnittää pisemmäksi aikaa hyökkäykseen. Mutta paljonko maksaa noin 25 maalia ja 50-60 pistettä tekevälle pelaajalle? Umberger tienaa nyt 4,5 miljoonaa tulevasta kaudesta, joten ei tuosta ihan kauheasti enempää voi maksaa - ehkäpä 5 miljoonaa? Vai luottaako sitten Brassardin ja Johansen kehittymiseen ja treidata Umberger kauden aikana pois?

Tästä on myös HF-boardsin puolella paljon keskusteltu. Nyky-NHL:ssähän kukaan ei ole enää koskematon, sama pätee valitettavasti RJ Umbergeriin.
RJ:n jatkosopimukseen vaikuttaa hyvin pitkälle joukkueen menestys ja nuorten pelaajien esimarssi. Jos pleijarihaaveet on haudattu tammikuun alussa, on jopa todennäköistä että RJ vaihtaa maisemaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En voi väittää että kuuluisin Tyutinin faniklubiin ja että olisin kovinkaan innoissani tästä 6-vuoden diilistä. Cap-hitit on sentään ihan järkevää luokkaa, mutta no-trading clause ensimmäiselle kolmelle vuodelle on aika pelottava peikko tuossa sopimuksessa. Tyutin on todella hyvä allrounder-puolustaja, mutta otteet kaipaavat tasaisuutta. Virheet omassa päässä ovat aika ajoin niin räikeitä, että tämä saattaa myös allekirjoittanutta hieman hämätä.

En ole Tjutinin viime kausien Corsi-lukemia tarkkaan tsekkaillut, mutta yksi "huonontava" tekijä ainakin aiemmin on ollut se, että mies pistetään laatikkoon aina vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Tämä mutulla.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Wisniewskille sitten kahdeksan ottelua kakkua. Kaikki pelit vielä runkosarjan pelejä. Aika kova tuomio, mutta empä voi kommentoida sen enempää, kun en tilannetta nähnyt. Lähteeksi käy vaikkapa Jatkoajan etusivu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös