Columbus Blue Jackets 2010-2011

  • 26 763
  • 73

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Juu nyt on lomailut lomailtu ja tarkoitus olisi aktivoitua tääläkin...

Hitchochan palasi organisaatioon tällä kertaa neuvonantajan muodossa, Hitchokilla voi olla oikeastaan aika paljon annettavaa tässä roolissa, mutta päävalmentajan häneen en usko, sillä hänen ylipuolustava pelitapansa on jo aika vanhanaikaista.. Hitchcock on kuitenkin aika kokenut valmentajana ja Stanley pytynhän se Dallasin kakkoskoutsina.. Vaikka Hitchc onkin aika arvostettu amerikassa niin fakta on että kaksi kertaa hän on päävalmentajan ollut ja potkut tullut kaksi kertaa..

Oli kyllä hienoa katsoa tota karvausta, se toimi niin hyvin, että loi uskoa että josko tällä kaudella tulisi toiset pleijarit.. Toki ei yksi treenipeli mitään kerro, mutta jos Arniel saisi joukkueelle tässä pre-seasonilla sen pelitavan toimimaan, niin vois tulla hyvää jälkeä..

Campillä on ainakin Voracek-Brassard pelannut campillä paljon yhdessä, toivotaan että Brassard nostaisi taas tasoaan odotuksiin nähden heikon viime kauden jälkeen.. Uskon että molemmat voivat saavuttaa vähintään 50 pinnaa jos pysyvät kunnossa ja korvien välissä on oikea asenne. Tänäänhän siis pelaamassa ovat mm: Nash, Brassard, Voracek, Filatov, Umberger, Moore ja Blue Jackets debyyttinsä tekevä Ryan Johanssen.. Eli tänään siellä on käyttännösä koko taitoarsenaali kentällä ja suurin osa rouhijoista poissa.. On muutenkin suhteellisen kova materiaali siellä kun Washingtonilla on sivussa ainakin Ovie, Green ja Bäckström.... Pakko olla sitä mieltä että tuo peli Columbuksen voittoon pättyy kun lähes parhaat mahdolliset mukana.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Niin vain Caps tuli ja jyräsi vain 6-2... Blue Jacketsin maali teki siis Nash ja Filatov. Capsilta liekeissä oli kolmikko Hendricks, Semin ja Fleichmann. Maalilla Mason ei oikein vakuuttanut, toivottavasti kuitenkin palaa tulokaskautensa tasolle, niin olisi veskariosastokin huippukunnossa. No nyt ei auta kuin siirtää katseet eteenpäin ja toivoa että joukkue saavuttaa maksimaalisen potentiaalinsa tälle kaudelle, hyvän pre-seasonin jälkeen.

Pari ensimmäistä ketjua oli muodossa:

Nash-Johannsen-Umberger
Filatov-Brassard-Voracek

Tuo kakkonen voisi olla ihan koko kautta ajatellen toimiva rotaatio, on nuoruuden intoa, taitoa ja paljon potentiaalia varastossa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
SJS-CBJ

Jälleen on uusi kausi avattu Columbuksen toimesta eikä käteen jäänyt muuta kuin tappio. Ykkösviisikkoa ei kesän aikana ole laitettu yhtään uuteen uskoon vaan Nash-Vermette-Huselius jatkaa edelleen joukkueen selkärankana.
Ottelun alku Sharksia vastaan enteili hyvää sillä Rick Nashista huokui peli-iloa ja itsevarmuutta. Ensimmäisessä vaihdossa Kapteeni veikin erittäin kauniit puikot vastustajan puolustajalta sekä petasi saman tien tyhjän maalin Kristian Huseliukselle. Viime vuosien tapaan veto pamahti suoraan syötöstä päätyplekseihin.

Columbus oli erittäin hyvällä jalalla liikkeellä ja selvästi keskittynyt kauden avaukseen, ikävää takapakkia vain tuli Steve Masonin jatkaessa viime kaudelta tutulla tyylillään. Mitchell vei vanhanaikaisella Sharksit johtoon harmittavan helposti. Jatkoa seurasi muutama minuutti myöhemmin kun Dorsett otti hölmön kampitusjäähyn hakiessaan tappeluseuraa Douglas Murraysta. Murray ei tapella uskaltanut ja tästä San Jose ylivoimalle.

Big-Joe Thornton pääsi esittelemään maalintekotaitojaan lämäämällä Sharksit 2-0 johtoon ylivoimallaan. Veto lähti ilman maskia heti siniviivan jälkeen ja upposi harmittavan helposti Masonin taakse vaikkakin veto otti kimmokeen puolustajan mailasta. Päästyään helposti kahden maalin johtoon Sharks hieman löysäsi otettaan erän loppua kohden ja päästi Columbuksen tasoittamaan ottelun Huseliuksen ja Umbergerin toimesta. Hyvä että Huselius osui heti ensimmäisessä ottelussa, sillä Kristian tuntui laukovan joka kerta kiekkoon koski. Kovinkaan moni kudeista ei maalia kohti tosin suuntautunut.

Toinen erä olikin väsyttävää kiekkoa eikä siitä paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Ylivoimaa tarjottiin jälleen molemmille joukkueille, mutta eipä tuntunut tänään maistuvan.

Kolmas erä alkoi jälleen tarkkailulla eikä intesiteetti noussut ensimmäisen erän tasolle. Erän puolessa välin Couture vei jälleen helpon oloisesti Sharksit johtoon eikä Columbus saanut enää kammettua itseään tasoihin. Paras paikka tasoitukseen siunaatui kymmenen sekuntia ennen loppua kun Marleaun nautiskelu tyhjää maalia kohti kostautui ja Columbus pääsi koittamaan vielä tasoitusta ylivoimahyökkäyksestä Nashin toimesta mutta Antti Niemen erinomainen pelastus pilasi Columbuksen illan.

Ottelun jälkeen jäi mieleen Columbuksen edellisiltä kausilta köyhä ylivoimapeli ja haavoittumisherkkä maalivahtiopeli. Missä olet Steve Mason!
Nuorista hyökkääjistä Voracek ja Filatov olivat hyvällä jalalla liikkeellä. Tosin Brassard oli näkymätön koko ottelun ajan. Eiköhän tämä kenttä kuitenkin pelaa yhdessä koko kauden ajan, joten tulostakin on luvassa.

Blue Jacketsin peli oli hyvin aktiivista eikä Hithcockin aikainen kyttäily ollut lainkaan maisemissa. Itse asiassa Columbus pelasi mielestäni Sharksia aktiivisemmin ja halusi kontrolloida kiekkoa.
Ykköskenttä oli hyvä. Nashilla oli useita paikkoja viedä Columbus johtoon mutta tänään ei onnistunut. Vermette on kehittynyt sentterin tontilla viime kaudesta ja oli tänään mielestäni Blue Jacketsin paras pelaaja. Huselius haki vetopaikkaa koko ajan ja kuskasi kiekkoa harmittavan paljon.

Hanskausosastolla Boll koulutti McLarenia. Ihan ok mylly. Toinen illan pareista oli Commodore vs Clowe. Commolla ei paljoa mahdollisuuksia matsissa ollut vaikka itsekin tahtoi leikkiin lähteä.
Tänään sitten uudestaan hakuun täydet pisteet kun joukkueet kohtaavat uudelleen Tukholmassa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Murray ei tapella uskaltanut ja tästä San Jose ylivoimalle.

Murray olisi voinut toki ottaa matsia, mutta uusi kapteeni Thornton huusi ettei pidä mennä, sillä tilanne oli 1-0 ja se kuuluisa momentum oli Sharksilla. Hyvää pelisilmää Jumbolta, vaikka olisi se ollut hauska nähdä Murrayn liehu heilumassa tappelun tuoksinnassa.
 

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Mukava huomata että meistä harvoista osa on näköjään löytänyt tämän palstan ja postauksia on kohta enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Yritetään juhlavuoden kunniaksi olla vähän aktiivisempia.

Carry the Flag!

On jo ollut tarkoitus pidemmän aikaa alkaa kirjoittelemaan tänne foorumille, joten tämän lausahduksen ja Tukholman reissun siivittelemänä työnnän lusikkani soppaan. Näillä sanoilla tervehdys siis kaikille Columbuksen faneille!

Kuten B-Jacket mainitsikin on kauden alku todellakin suurten odotusten aikaa, ja ainakin Tukholmassa pelatun avauspelin (olin katsomassa vain ensimmäisen) ansiosta itselläni on melko positiivinen fiilis alkaneelle kaudelle.

Ensimmäisen pelin perusteella on melko turha lähteä joukkuetta arvioimaan, mutta tuodaan nyt esille pari asiaa kuitenkin. Kapteeni Nash oli mielestäni oivalla pelipäällä avauspelissä ja tarjoilikin 2-4 erittäin hyvää paikkaa ketjukavereilleen, joista olisi maali tai pari pitänyt saada tehtyä. Uskon ja toivon, että kapteenimme lyö oman piste-ennätyksenä tänä kautena rikki ja hilaa joukkuetta parempaan suoritukseen kuin viime kaudella. Toinen hyökkäysvitjamme oli hieman näkymätön avauspelissä, vaikka selvästi huomasikin, että yritys kaikilla oli erittäin hyvää luokkaa, kuten tosin pitää ollakkin. Rookie-Mason olisi saanut ainakin 2/3 San Josen maaleista kiinni, joten sinäänsä pisteiden lipsahtaminen vastustajalle jätti ikävän maun suuhun ottelusta. Pleijaripaikan saamisen kannalta olisi erittäin toivottavaa, että toisen kauden kirous olisi kaikonnut Masonin yltä ja alkaneella kaudella nähtäisiin sitä huikeaa torjuntatyöskentelyä, jolla Calder-pysti hänelle myönnettiin.

Seuraavana vastaan asettuu lauantain vastaisena yönä Nationwide Arenalla saman divisioonan joukkue, puolustava mestari Chicago. Viime kauden kohtaamiset menivät 4-2 Chicagolle, ja tämä peli on omasta mielestäni Columbukselle oiva näytön paikka. Ensimmäinen kotiottelu ja vastassa hankala oman divisioonan joukkue, joten uskon että kyseisen ottelun voitto olisi "paljon arvokkaampi kuin 2 pistettä".

Loppuun vielä pakko hehkuttaa Tukholman avausottelua, vaikka häviö tulikin. Tätä ei myöskään helpottanut se, että olin ainoa 4 hengen seurueestamme, joka oli Columbuksen puolella ottelussa. Sinitakkien näkeminen livenä, sekä kotiin mukaan tarttunut NASH #61 pelipaita olivat kuitenkin erittäin hieno tapa avata kausi ja tästä on todella hyvä aloittaa taas läpi öiden valvominen ja silmäpussien kasvattaminen!
 

NHL

Jäsen
Juu nyt on lomailut lomailtu ja tarkoitus olisi aktivoitua tääläkin...

Hitchcock on kuitenkin aika kokenut valmentajana ja Stanley pytynhän se Dallasin kakkoskoutsina.. Vaikka Hitchc onkin aika arvostettu amerikassa niin fakta on että kaksi kertaa hän on päävalmentajan ollut ja potkut tullut kaksi kertaa..

Ei taida olla ihan faktat kunnossa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Ei aivan noin aneemista suoritusta osannut odottaa home-openerista täyden tuvan edessä, eikä siihen mikään jetlag kelpaa tekosyyksi.

En kyllä muista milloin olisin nähnyt yhtä paskaa kiekkoa kuin eilen, teki paikoitellen mieli puhkoa silmät sillä meno oli niin masokistista(?). Mutta tulipa koko shöw katsottua. Aloitetaanpa maalivahtipelistä, eli Mason jatkoi vuoristoratamaisia otteitaan. Eivät maalit nyt järkyttävän helposti menneet, mutta Columbuksen tasoinen jengi tarvitsee voittavan maalivahdin. Oli kolmas startti putkeen tältä meidän "superjunnulta" joten eiköhän tänään tolppien väliin mene ensimmäistä kertaa tällä kaudella Garon.

Oikeastaan koko joukkue alisuoritti viime yönä rankasti, ainoastaan Umberger näytti olevan pelipäällä iskien todellisen tahtomaalin alivoimalla. Hyvää suoritusta tosin kompensoi negatiivisesti täydellinen kiekon kanssa sähläys joka johti Chicagon maaliin.
Huonot otteet näyttivät tarttuneet koko joukkueeseen eikä ilman Patrick Kanea pelannutta Blackhawksia saatu todella haastettua.

Huolestuttavaa on joukkueen tehottumuus ja hyökkäyksiin lähdöt; ainoastaan Jarret Boll puuttui parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta joten senkään taakse ei voi piiloutua.
Voracek-Brassard-Filatov-ketju ei ole vielä saanut putkea kulkemaan, toivottavasti nuoret miehet saavat pian onnistumisia ettei vaan pää mene jumiin.
Eipä viime matsista muuta kirjoitettavaa tule mieleen, niin kauheata oli peli. Tänään Wildin kimppuun uusin kujein! Toivottavasti moni katsoo ottelun, sillä mukava huomata Columbuksen vihdoinkin kiinnostavan lukijoita!

Let´s go #61
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Nyt saatiin harvinaista herkkua pisteiden muodossa, sillä taitaa olla toinen kerta seuran historiassa kun saadaan täysipistepotti Minnesotan kotiluolasta. Tosin aivan valtavan työmäärän sekä hyvin onnistuneen maalivahtipelin ansiosta nämäkin pinnat tulivat.
Ehtisin seuraamaan vasta ottelua vasta toisen erän alusta eteenpäin mutta silti olen tyytyväinen näkemääni. Garon sai toivomani startin tolppien välissä toivomukseni mukaan, eikä ole epäiystä kumpi maalivahdeistamme aloittaa myös seuraavassa ottelussa. Garon oli todella jäätävä etenkin kolmannessa erässä. Kehtaisin väittää että nykyvireisellä Steve Masonilla olisi nämäkin vieraspisteet jäänyt saamatta. Vaikkakin Burnsin 1-1 tasoitusmaali olisi ehdottomasti pitänyt ottaa kiinni.
Ykköskentällä ei tunnu mikään pomppivan sisään tällä hetkellä. Wild otti Nashin kiinni todella vahvasti jolloin Vermette ja Huselius saivat tavallista enemmän tilaa. Tätä ei kuitenkaan osattu lainkaan hyödyntää, sillä välillä näytti että kopissa oli sovittu jokaisen hyökkäyspään tilanteen kulkevan kapteenin kautta.
Ylivoima oli hyvin tukkoista, etenkin kiekon ylöstuonti oli erittäin vaikean oloista. Lisäksi yv-kenttiä oli hieman muutettu kauden edellisistä peleistä. Filatov oli nostettu mukaan ensimmäiseen ylivoimakentälliseen, ja mikäli oikein näin niin MacKenzie pääsi myös kokeilemaan kakkosylivoimassa. Heti ylivoiman päättymisen jälkeen hän myös pääsi viimeistelemään upean maalin.

Alivoima oli erikoistilanteista paremmassa kuosissa. Miehet uhrautuivat eikä poikittaissyöttöjä päästy viljelemään. Mielenkiinnolla odottelen kauden ensimmäistä peliä Detroittia vastaan, sillä Andrew Brunette ja Antti Miettinen eivät ole pahimpia mahdollisia ylivoimanpyörittäjiä.

Ottelun ratkaisi alivoimalla jälleen osuva R.J Umberger joka antoi jälleen kaikkensa ottelussa. Ei tätä miestä voi kuin ihailla. Ei nopein, ei taitavin. Mutta silti hän antaa joka pelissä kaikkensa.

Puolustus oli lähes erinomaista. Tästä ei valitettavaa löydy. Tosin Wild ei aivan päästä karvannut, jolloin päästiin helposti pois omalta alueelta.

Tästä voidaan tyytyväisenä lähteä keskiviikon kotipeliin Ducksia vastaan. Toivotaan Anaheimin pelin yskivän vielä yhden pelin verran että saataisiin mahdollisimman hyvä startti kauteen. Ja toivottavasti saataisiin myös Jared Boll takaisin kokoonpanoon.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Oi Rick, missä lienet?

Ainoastaan highlightsien varassa nähdyt viikonlopun koitokset jätti paljon kysymyksiä. Totaalisen aneeminen koti-avaus, jonka jälkeen taisteluvoitto aina pahasta paikasta Minnesotasta. Tälläisiä ajatuksia on nyt 4 ottelun jälkeen :

- Mason vs Garon

Steve-pojan tasonvaihtelu on edelleen liian suurta. Toisessa särkipelissä nähtiin jo pieniä väläytyksiä Calder-vuoden Masonista. Valitettavasti Hawksia vastaan palattiin jälleen viime kauden slumpin jalanjäljille. Garon taasen pelasi loistavan ottelun Wildia vastaan ja on luultavasti keskiviikkonakin tolppien välissä. Kysymykseni kuuluukin: Mikä Masonia mättää? Toisen vuoden kiroukseen ei tässä kohtaan voi enää vedota.

- Rick Nash shoots, he s.. Save by Myllys

Training campin aikana oli paljon puhetta Nashista. Puhuttiin, että Nash näytti voimakkaammalta, isommalta, nopeammalta, kuin koskaan aikaisemmin. Tämä sai odotukseni ehkä jopa liian suuriksi ja näin jo väläyksiä Rocket-trophy vuoden Rikusta verkkokalvossani. Nyt on kuitenkin 4 ottelua takana ja Nash on näyttänyt suoraan sanottuna laiskalta. Rapakon tuolla puolen foorumilla ollaan keskusteltu siitä, onko Nash C-merkkinsä arvoinen ja pitäisikö kapteenia vaihtaa. Hetken tätä pohdittuani olen päättänyt asettua C:n poistamisen puolelle. Jos ja kun Nash alkaa antamaan joka vaihdossa yhtä paljon, kun hän antaa vaahterapaidalle maajoukkueessa, on silloin hän myös C:n arvoinen. Faktaa on kuitenkin se, että Nash on franchise-pelaaja, jolta odotetaan illasta toiseen tulosta taululle. Yksi maali neljässä pelissä ei ole riittävästi, wake up Rick!

- Jarrukentät

En tiedä onko se hyvä vai huono asia, että voitokkaassa wild-pelissä jarrukentät oli ratkaisevassa roolissa ottelun lopputuloksen kannalta. Pitkässä juoksussahan tehoja on luonnollisesti tultava joka äijältä, mutta kärkikenttien herääminen olisi suotavaa. Lahjakkuus-kakkosella on hirveä yritys, mutta tulosta ei ole syntynyt. Välistä näyttäisi siltä, että nuoret herrat syyllistyy liialliseen syöttelyyn laukauksien sijaan. Muutaman ottelun verran voidaan näitä kärkikenttiä pitää nykyisessa koostumuksessa, mutta mikäli tehot edelleen puuttuvat, on muutosten aika.



Ja keskiviikkona lähdetään ankkajahtiin!
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
- Rick Nash shoots, he s.. Save by Myllys

Training campin aikana oli paljon puhetta Nashista. Puhuttiin, että Nash näytti voimakkaammalta, isommalta, nopeammalta, kuin koskaan aikaisemmin. Tämä sai odotukseni ehkä jopa liian suuriksi ja näin jo väläyksiä Rocket-trophy vuoden Rikusta verkkokalvossani. Nyt on kuitenkin 4 ottelua takana ja Nash on näyttänyt suoraan sanottuna laiskalta. Rapakon tuolla puolen foorumilla ollaan keskusteltu siitä, onko Nash C-merkkinsä arvoinen ja pitäisikö kapteenia vaihtaa. Hetken tätä pohdittuani olen päättänyt asettua C:n poistamisen puolelle. Jos ja kun Nash alkaa antamaan joka vaihdossa yhtä paljon, kun hän antaa vaahterapaidalle maajoukkueessa, on silloin hän myös C:n arvoinen.

Onhan kapteenin aloitus kaudelle ollut yllättävän vaisu ja hän on ollut itselleni suurin pettymys koko joukkueesta. Jotenkin osasin odottaa Masonilta huonoja otteita jo ennen kauden alkua joten yllätystä ei tältä saralta tullut.
Mutta C:n poistaminen Nashin rinnasta olisi jo naurettavaa. Ensin seura sorvaa ensimmäisestä tähtipelaajastaan seuran kasvot, antaa kapteeniuden, neuvottelee suuren sopimuksen ja tekee "pienen" virheen muokkaamalla Rick Nashista suuremman kuin koko organisaatiosta. Olen itse sitä mieltä että Nash on kasvanut Blue Jacketsia suuremmaksi. Eikä tämä todellakaan haittaa minua. Nash on se kaveri jonka takia jaksoin valvoa yöt ja katsoa helvetin puolustusvoittoista, Hitchin aikaista, tarkkaa jääkiekkoa.

Johtamistapoja on monenlaisia ja joukkueurheilussa johdetaan joukkoja omalla esimerkillään. Tällä hetkellä R.J Umberger johtaa Columbusta kentällä ja Nash jostain syystä tuntuu etsivän itseään. En tosiaan tiedä mikä tähän on syynä, toivottavasti ei ainakaan uuden sopimuksen pitkä kesto.
Mukaan Nashin alisuorittamiseen on lähtenyt myös varakapu Vermette. Luulen edessä olevan jonkinlaisia ketjukokeiluja jollei otteet koko ykköskentällä ala parantua.
Minnesotaa vastaan Filatovia peluutettiin ylivoimalla yhdessä ykköskentän kanssa joten olisi mielenkiintoista nuori venäläinen ykköskentän laidalla. Rick Nash voisi tällöin hakea hieman vauhtia Umbergerin kentästä ja muistelemaan niitä kauheita aikoja kun Vermette ei ollut osana joukkuetta.

En kuitenkaan usko Columbuksen valmennuksen joutuvan painiskelemaan tällaisten asioiden kanssa pitkään, sillä tuntien Nashin mentaliteetin hän ei anna välttävien otteiden jatkuvan pitkään.

Keskiviikkona Anaheimin kimppuun, Nash pari maalia eikä kukaan sano mitään negatiivista kapteenin työskentelystä.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Hienoa että saadaan keskustelua tännekin aikaiseksi. Aivan ensiksi pahoittelen hieman väärin aseteltua tekstiäni Nashista. Tarkoitukseni ei ollut aivan näin tylysti asiaani ilmaista, vaan lähinnä herättää samankaltaista keskustelua kuin tuolla toisella foorumilla. En todellakaan ole riistämässä Nashilta kapteenin merkkiä 4 ottelun perusteella, mutta mikäli kurssi ei käänny, oli siihen syynä sitten pitkä diili ja sen tuoma raha, tai jokin muu seikka, on aika miettiä muita vaihtoehtoja. Myös Marleau-ilmiö on tuoreessa muistissa. Peli alkoi kulkemaan huomattavasti paremmin kun sai C:n rinnastaan pois. Näkisin että tälläinen kapteeniston muutos on ajankohtaista kauden jälkeen, jos silloinkaan. Pukukoppimaailmastahan me tavalliset pulliaiset emme tiedä hölkäsen pöläystä. Riku saattaa olla erittäin pidetty ja inspiroiva johtaja, tai sitten hän on aivan jotain päinvastaista.

Luonnollisesti toivon olevani totaalisen väärässä ja Nash mäiskii tällä kaudella career high lukemia. Tai on edes pukukopissa SE johtaja, mitä C:n kantaminen edellyttää. Aika näyttää..
 

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Johtamistapoja on monenlaisia ja joukkueurheilussa johdetaan joukkoja omalla esimerkillään. Tällä hetkellä R.J Umberger johtaa Columbusta kentällä ja Nash jostain syystä tuntuu etsivän itseään. En tosiaan tiedä mikä tähän on syynä, toivottavasti ei ainakaan uuden sopimuksen pitkä kesto.
Mukaan Nashin alisuorittamiseen on lähtenyt myös varakapu Vermette. Luulen edessä olevan jonkinlaisia ketjukokeiluja jollei otteet koko ykköskentällä ala parantua.
Minnesotaa vastaan Filatovia peluutettiin ylivoimalla yhdessä ykköskentän kanssa joten olisi mielenkiintoista nuori venäläinen ykköskentän laidalla. Rick Nash voisi tällöin hakea hieman vauhtia Umbergerin kentästä ja muistelemaan niitä kauheita aikoja kun Vermette ei ollut osana joukkuetta.

Käsittääkseni Nash on NHL-kaukaloissa hyvin arvostettu pelaaja, niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, ja kuten jo todettu onkin, on hän koko organisaation kasvot, joten uskon, ja toivon, että C tulee pysymään hänen rinnassaan vielä pitkän ajan. Omistautumisesta lajiin kertoo myös toissa kauden päätteeksi hänelle myönnetty NHL Foundation Player Award, joka annetaan pelaajalle "who applies the core values of icehockey—commitment, perseverance and teamwork—to enrich the lives of people in his community". En "osaa" tuota suomentaa, mutta hienolta palkinnoltahan tuo kuulostaa.

Filatov on pelannut koko kauden ykkösketjun ylivoimassa rightin puolen miehenä ja hyvin on mielestäni ylivoimaa pyörittänyt ja siihen sopinut. Itse olisin myös valmis kokeilemaan ketjumuutoksia, mutta en missään nimessä lähtisin rikkomaan Columbuksen alkukauden selvästi parasta kentällistä Moreau-Påhlsson-Umberger. Tämä kenttähän on aloittanut kauden erinomaisesti; maaleja kentällinen on tehnyt melkein puolet koko joukkueen maaleista (4/10), ja vaikka kenttä pelaa jatkuvasti vastustajan parhaita vastaan, on sen +/- -tilasto selvästi joukkueen kentällisistä paras. Kentän kemiat tuntuvat sopivan hyvin yhteen, ja kolmikko on hoitanut heille suunnitellun hieman puolustavan roolin todella hienosti.

Jos ja kun ketjukoostumuksia tehdään, täytyisi niiden koskea kahden ensimmäisen kentän pelaajien uudelleenjärjestämistä. Ja vaikka kapteenimme onkin kauden vaisusti aloittanutkin, pitäisi kentät silti rakentaa ensisijaisesti hänen ympärilleen. Vermette ei mielestäni ole tarpeaksi hyvä Nashin sentteriksi, mutta tämän hetkisen kokoonpanon perusteella ainoa vaihtoehto Rickin aisapariksi. Itse lähtisin ehkä myös rohkeasti nostamaan Filatovia ketjun kolmanneksi lenkiksi, ihan jo sen takia, että Brassard ja Voracek ovat pelanneet kauemmin yhteen, enkä lähtisi heitä vielä hajoittamaan. Vaikeita päätöksiähän nämä ovat, ja onneksi joukkueeseen onkin palkattu fiksumpia kavereita näistä päättäämään.
 
Viimeksi muokattu:

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Columbus - Anaheim

Ensimmäistä erää en ehtinyt tänään seurata, joten kommentoidaan nyt sitten viimeistä kahta erää:

MacKenzieltä loistava yksilösuoritus, ensin omassa päädyssä lämärin blokkaus ja siitä hyvällä jalalla Anaheimin puolustajan ohi ja väkisin maalille ja Hillerin puikoista yhteen nollaan. Toinen maali syntyikin ykköskentän hyvän vaihdon päätteeksi, kun Nashin syöttö painui onnekaasti Lydmanin luistimesta Hillerin ohi, tosin ilman Lydmanin syötönkatkoa olisi Nashin hyvä syöttö päätynyt suoraan Vermettelle tyhjän maalin edustalle. Hyvä että kapteenille saatiin kauden toinen maali, vaikkakin hieman onnekkaalla tavalla.

Kolmas erä alkoi painajaismaisesti Anaheimin tehtyä kavennusmaalin noin minuutin pelin jälkeen, Selänteen nopean keskialueen suunnanmuutoksen ansiosta. Pienenä huomiona n. reilun 2 minuutin pelin jälkeen, Columbus joutui pitkän oman päädyn pyörityksen jälkeen vetäisemään pitkän kiekon, ja tähän tilanteeseen Arniel reagoi mielestäni hyvin ottamalla aikalisän. Taktinen kikka, joka mielestäni oli hyvä ratkaisu ja sai käännettyä hieman momentumia pois Anaheimilta tärkeällä hetkellä. Onneksi Anaheimin loppukiri ei tuottanut tulosta, vaan Nash pääsi lopussa tekemään vielä illan toisensa tyhjiin.

Columbuksen pelissä tänään oli ehdottomasti parasta puolustaminen. Yhdestä takaisku maalista huolimatta aivan huikeaa pelaamista koko pakistolta; jokaiseen 1 vs 1 -tilanteeseen mentiin erinomaisella asenteella ja Anaheimin hyökkäys tehtiin täysin aseettomaksi. En ole hirveän väärässä, jos väitän CBJn voittaneen lähes kaikki kulmaväännöt omalla alueellaan, tai vähintään joka kerta tilanne saatiin väännettyä vaarattomaksi. Myös laukausten blokkaaminen, niin pakkien kuin hyökkääjienkin osalta, oli tänään ihailtavan hyvällä tasolla. Viimeisenä lukkona Mason pelasi tänään myös erittäin hyvän ottelun, vaikkakaan ei mitään gamesavereita tarvinnut esittää. Hyvää peruspelaamista hyvän puolustuksen avustuksella.

Hyökkäyspelaaminen, varsinkaan kahden ensimmäisen kentän osalta ei vieläkään vakuuttanut. Onneksi kuitenkin puolustus ja Mason pelasivat voiton sinitakeille. Ei mikään kaunis peli, mutta pisteet ratkaisevat ja hyvä niin.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Valitettavasti jälleen tuli ottelu seurattua pelkkien highlightsien perusteella, mutta paketti näytti olevan loistavasti kasassa. Hieno homma! Masonkin näytti varmemmalta kuin pitkään aikaan. Nash kävi pyöräyttämässä sitten kaksi maalia heti kun oli hieman kritisoitu täältä allekirjoittaneen puolelta. Noh, ekassa maalissa kiekko kimposi vastustajan mailasta ja toinen tyhjiin. So not, kaikki lasketaan ja nyt kihautuksia on jo kolme kasassa. Hyvällä pelimiehellähän on aina myös hyppysellinen tuuria matkassa. Mutta tästä on hyvä jatkaa!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyle Wilsonin ei pitänyt mahtua kokoonpanoon. Kyle Wilsonin ei pitänyt saada isosti peliaikaa. Mies on kuitenkin sitä ottanut, ja nyt viilettää jo kakkos-yv:ssä. Hieno jannu! Taas esimerkki siitä, että kovalla työllä voi tuolta ysikiekaltakin ponnistaa. Nooh, kausi on vielä pitkä ja kuka vain iskee yksittäisiä pyrähdyksiä, mutta ei siellä mitenkään kovin isosti nytkään ole loukkaantumisia ja Wilson saa silti vastuuta.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Hieno juttu kieltämättä Dispatchissa RJ:stä. Ikitaistelija vailla vertaa.

Viime yönä kaatui sitten Edmonton rankkareiden jälkeen. Kyle Wilson oli jälleen isossa roolissa pisteiden valossa ja näyttäisi siltä että tuhkimotarina on syntymässä. Nyt on kyllä Columbuksella hyvin pullat uunissa. Oma pää tuntuu pysyvän koossa ja tehoja tulee laajalta rintamalta. Vielä kun pari kärkipään kaveria heräisi ,niin tästä kaudesta saattaa tulla SE kausi.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Avalanche vs Blue Jackets @ Pepsi Center

5-1. Siinäpä ne päällimmäiset mietteet viime yön kamppailusta. Räikeitä virheitä, haluttomuutta, luistelussa jäljessä, tehottomuutta omissa maalipaikoissa. Niistä on pienet sinitakit tehty!

Hieman mietteitä ranskalaisin viivoin:

- Masonia olisi helppo osoittaa syyttävällä sormella. Ei kauden paras esitys, mutta jäi kyllä valitettavan yksin monessa Avs-maalissa.
- Rick Nash vaikutti olevan pelipäällä, vihdoin.
- Jakub Voracek ei vaikuttanut olevan pelipäällä, vieläkään.
- Tyutin.. Noh, aina ei voi voittaa.
- Umbergerilta taas hyvä ottelu. Jaksoi vääntää läpi ottelun. Samanlaista asennetta vaatisi kaikille muille joukkueessa.
- Nikita Filatov taisi pelata? Olin näkevinäni kaverin kerran pelin aikana. Otti estämisestä jäähyn.

Edelleen vaivaa tasonvaihtelu pelin sisällä ja otteluiden kesken. On toki luonnollista että uusi valmentaja ja pelisapluuna tuottaa alkukaudesta kasvukipuja mutta mikään pelityyli ei pitäisi vaikuttaa joukkueen taistelu-ilmeeseen. Maltilla kohti tulevaisuutta, mutta 3 ottelun voittoputki antoi hieman erilaisen odotusarvon, mitä ottelu sitten loppujen lopuksi toi.

PS. Garon mielellään häkkiin ensi pelissä.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Is anybody in here?

Arvon palstaveljet. Konferensin kolmas sija, kaksi peräkkäistä ottelua oma pää on pysynyt puhtaana ja avainpelaajat ovat vihdoin onnistuneet. Missä olette? Kerrankin voitaisiin yhdessä koossa myhäillä palstallamme hyvää alkukautta ja repäistä kaapin pohjalta pölyttyneen Nashin paidan jälleen esille. Homma rullaa ja pisteitä tulee!

Tällä viikolla tosiaan kaksi voittoa niin Habsista että Thrashersista, maalierolla 6-0. Brassard on näyttänyt todella hyvältä ja myös sitä kautta onnistumisia on vihdoin saatu. Voracek heräsi! Hieno homma sekin. Ja sitten herraan Mathieu Garon..Kaksi peräkkäistä nollapeliä. Maalissa itse rauhallisuus. Game savereita ja niin edelleen. On löytänyt aivan uuden tason itsestään, vaikkakin täytyy myös antaa krediittiä uhrautuvalle puolustukselle. Varsinkin Marc Methot ja Rostislav Klesla ovat olleet suorastaan häikäiseviä omassa päässä. Tästä esimerkkinä Kleslan +/- tilasto (10+ liigassa sijalla kolme) ja blokkitilasto (36, myöskin sijalla kolme).

Kerrankin saa myhäillä omaa suosikkinsa edesottamuksia, se kuinka kauan, onkin sitten toinen juttu..
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Arvon palstaveljet. Konferensin kolmas sija, kaksi peräkkäistä ottelua oma pää on pysynyt puhtaana ja avainpelaajat ovat vihdoin onnistuneet. Missä olette? Kerrankin voitaisiin yhdessä koossa myhäillä palstallamme hyvää alkukautta ja repäistä kaapin pohjalta pölyttyneen Nashin paidan jälleen esille. Homma rullaa ja pisteitä tulee!
Täällä ollaan taas! Kyllä loistava avaus siihen nähden miten ennen on mennyt!

Hyvin on käynyt Brassard heräsi, Voracek heräsi, Nash on ollut hyvä vaikka paremapaankin aineksia, Klesla loistanut, Garon yllättänyt.... Onnistumisia paljon eniten on lämmittänyt Brassard ja Klesla. Kleslan puolustuspelin katsominen on ollut mukavaa, ja +/- on liigan pakeista toisena Steve Montadorin kanssa. Kun Rustysta kasvanut kiekolllista franchise pakkia niin kyllähän tämäkin kelpaa. Brassard on myös mukavassa vireessä ja tämä saattaa tarkoittaa sitä että ei tarvitse hankkia ketään ykkössenttereitä kun Brassardilla kulkee. Brassard todennäköisesti rikkoo vanhan 36 pisteen ennätyksensä, uskon että jopa +65 pojoa voi olla realismia, tai onkin nykyotteilla. Myöskin Chris Clark on pääsemässä huippunkutoon rikkonaisten kausien jälkeen ja on lupa odottaa tältäkin taistelijalta pisteitä, ja täytyy samalla toivoa että pysyy ehjänä. Yksi yllättäjä on myöskin Kyle ''?'' Wilson joka on nyt 7 ottelussa 4 pojoa tehnyt, jatkuuko tahti vai hiipuuko.

Sitten ikävempiä asioita ainakin tähän mennessä on ollut Mason, joka on häviämässä ykkösveskan taiston loistavasti pelanneelle Garonille. Pettymyksiä on aiheuttanut myös herrat Tyutin, Filatov ja Vermette. Tuntuu vähän nyt siltä että Columbus ei ole veli Venäläisille hyvä paikka, oli Zeherdev ei pitänyt paikasta ja kiukutteli, nyt tuntuu vällillä siltä ettei ole Filatovillakaan pää kunnossa.. Tyutin nyt on muuten vaan flopannut... Vermette on todellinen haamu kukaan ei huomaa koko miestä....

Kuitenkin hyvä alku ja vielä jos Flopin parantavat on tässä kova joukke!
 

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Viikko pakettiin

Viikon 2 ensimmäistä peliä meni hienosti Columbuksen nimiin puhtaasti 3-0. Mielestäni kummassakin pelissä Columbuksen puolustuspeli teki vastustaja joukkueet täysin aseettomiksi, ja viimeisenä lukkona Garon pelasi huippuottelut.

Viimeöinen ottelu oli aika loppujen lopuksi aika masentavaa katsottavaa; Minnesota ei pelissä ensimmäisen 10 minuutin jälkeen yltänyt 5vs5-kiekossa Columbuksen tasolle. Valitettavasti YV-llä sitten tuli kaksi omiin, muun muassa Burnsin toinen häkki tuli toisessa erässä ajassa 14.20 Wildin sen erän ensimmäisestä laukauksesta! Viimeisen niitin tajosi sitten Clutterbuck kolmannessa erässä, taklaamalla ensin samalla taklauksella sekä Voracekin että Hejdan kulmaan ja siitä liukui maalin eteen viimeistelemään 3-2 voitto-osuman reboundista.

Muutamat hehkutuksen ansainneet pelaajat viikon peleistä:

+ Koko uudistettu ykköskentällisemme Nash-Brassard-Voracek. Vihdoin, ainakin suurimman osan ajasta, näyttää siltä, että Brassard olisi sekä pelillisesti että henkisesti valmiina täyttämään ykkössentterin roolia; viikon peleissä tehot 2+2, ja eilisessä pelissä aivan huikea syöttö Nashin avausosumaan. Myös Voracek näyttää olevan valmis ottamaan sen viimeisen tärkeän askeleen eteenpäin ykköskentän pelaajaksi. Varsinkin Montrealia ja Atlantaa vastaan erittäin hyvällä jalalla liikkunet Jakub oli mielestäni Columbuksen paras ja näkyvin hyökkääjä. Nash on myös parantanut otteitaan, mutta häneltä odotan kyllä vielä hieman enemmän. Joka tapauksessa ykkösnyrkkimme näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä.

+ Oikeastaan lähes koko puolustus ansaitsee kunniamaininnan (no Tuytin ja Hejda eivät oikeastaan), mutta etenkin pakkipari Klesla-Methot on tällä hetkellä ilmiliekeissä. Tasaisen varmaa puolustuspeliä, todella paljon blokattuja laukauksia, kiekonriistoja, 1vs1-tilanteiden voittoja, nopeita ja varmoja avauksia hyökkääjille... Listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin, sen verran hyvin kaksikon peli tällä hetkellä kulkee.

+ Derek Dorsett. Tässä vasta pelaaja, joka tekee sen kuuluisan "likaisen työn" erittäin hyvin. Repii, rikkoo ja raataa kentällä aina kun sinne pääsee. Ja ai että, miten hieno suoritus Atlanta pelissä; blokkasi Bufyglienin tunnetusti melko lujan lyöntilaukauksen joutuen koppiin hieman paikattavaksi. Ja mitä tekikään kun pääsi takaisin kentälle? Blokkasi uudestaan saman herran kovan lämärin, joutui taas koppiin paikattavaksi ja pienen tauon jälkeen uudestaan jäälle. Miten tälläisestä jätkästä ei voisi pitää?

+ Viimeisenä hehkutuksen ansaitsevana pelaajana, tosin ei todellakaan vähäisimpänä, kaksi nollapeliä viikolla urakoinut Mathieu Garon. Todella varman oloista työskentelyä ja muutama gamesaver viikon peleissä. Torjuntaprosentti miehellä on tällä hetkellä 95,1% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,17. Ehdottomasti joukkueen tärkein syy hyvin alkaneeseen kauteen.


Ei hyvää ilman jotain huonoakin:

- 2. kenttä on ollut melko vaisu ja näkymätön koko viikon aikana. Vermette surffailee lähes tulkoon hämärän rajamailla, Filatov ei todellakaan ole vielä valmiin näköinen NHL-kaukaloihin ja Umbergerkin näyttää hieman hyytymisen merkkejä mahtavan alun jälkeen. Ketjun ainoa tehopiste viikolla syntyi Umbergerin tyhjään maaliin Atlantaa vastaan tehdystä osumasta, joten parantamisen varaa tällä kentällä on rutkasti.

- YV-pelaaminen. Yllättävän hankalan näköistä, välillä pyörityksen aikaansaaminen vastustajan päähän näyttää lähes mahdottomalta, ja kun se saadaan aikaan on ylivoima silti kovin tehotonta. Joukkueen selvästi heikoin lenkki on viivapelotteen puuttuminen. Sinitakit kaipaisivat selvää kiekollista ykköspakkia, joka tekisi sen 20+ maalia kaudessa. Tähän rooliin tarkoitettu Russel ei nyt varsinaisesti 8 pelin tehoillaan 0+1 ole kovin vakuuttavalta näyttänyt.

Kaikenkaikkiaan Columbushan on aloittanut kautensa todella hyvin, ja jos otteet jatkuvat edes lähes samanlaisina läpi kauden, ei playoff-paikan kanssa pitäisi tulla edes kovin tiukkaa.

Loppuun teen vielä lupauksen tiuhemmasta kirjoittelu tahdista, CARRY THE FLAG!
 

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Blue Jackets vs Blues 8-1

Sillä lailla! Columbus siis murskasi yös pelissä St. Louisin, ja pelistä muodostui samalla koko Columbuksen seurahistorian suurimaalisin voitto! Katsoin peliä Bluesin striimiltä ja pelin luonnetta kuvasti hyvin Blues-kommentaattorin toteamus pelin puolessa välissä Columbuksen paitsion jälkeen: "Hah, look they made a mistake! The've been like a machine out there today." Nostatti kyllä hymyn meikäläisen huulille, tekee hyvää seurata Columbuksen tämän hetkisiä otteita!

Tulos itsessään jo kertoo sen, että kaikki meni viime yönä nappiin. Ykköskentän peli on tällä hetkellä huikealle tasolla, ja koko kentällisen peli-ilme on erittäin hyvä. Näyttää siltä että, henkilökemiat kohtaavat toisensa hyvin, sillä Nash, Brassard sekä Voracek nauttivat tällä hetkellä pelaamisesta, joka johtaa upeaan lopputulokseen. Todella hyvä, että myös pimennossa ollut kakkoskenttä sai kaivattuja onnistumisia, ja toivottavasti nuo onnistumiset näkyvät itseluottamuksen kasvun kautta kaukalossa. Vaikka hyökkäys ratkaisikin voiton Blue Jacketsille, pelasi Mason silti hyvän ottelun. Maalivahtien osalta joukkueen tilanne on tällä hetkellä loistava, sillä kaksi voittavaa maalivahtia luo paljon uskoa koko joukkueeseen.

Menin eilen nukkumaan Vermetten maalin jälkeen, ja tänään tilastoista silmään pisti Nashin vähäinen peliaika: alle 13 minuuttia, eikä ollenkaan ylivoima-aikaa. Missään raporteissa ei loukkaantumisesta lukenut, joten osaako joku sanoa mikä tähän on selitys? Toivon mukaan vain pieni kolhu, joka johti loppupelin lepuutukseen..?

Seuraavaksi sinitakkeja vastaan asettuu lauantain vastaisena yönä Nationwide Arenalla Colorado Avalanche. Joukkueiden kauden ensimmäinen ottelu päättyi Coloradon kotikentällä kotijoukkueen 5-1 voittoon. Blues pelin tuloksen aiheuttama hyvänolon tunne täytyy unohtaa ennen pelin alkua, sillä takki auki peliin lähteminen tietänee erittäin vaikeata iltapuhdetta. Kyseessä on kauden ennakkoasetelmien ja tämän hetkisen sarjataulukon perusteella läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden kohtaaminen ja voitto olisi tärkeä saavuttaa.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Sinitakit kaipaisivat selvää kiekollista ykköspakkia, joka tekisi sen 20+ maalia kaudessa.

Brassardille tosiaan propsit ja itselleni myös kun tajusin kollin ottaa fantasiajengiini. Sen sijaan tähän lainaamaani pätkään kyssärinä, liekö tällaisia pakkeja monessakin joukkueessa jotka veivaisivat 20+ börsää?

EDIT: viime kaudella sellaisia oli koko liigassa 0kpl.
2008-09 3kpl
2007-08 0kpl
2006-07 2kpl
2005-06 2kpl

Eli aika moni vissiin kaipaa sellaista takalinjojen ruoskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Brassardille tosiaan propsit ja itselleni myös kun tajusin kollin ottaa fantasiajengiini. Sen sijaan tähän lainaamaani pätkään kyssärinä, liekö tällaisia pakkeja monessakin joukkueessa jotka veivaisivat 20+ börsää?

EDIT: viime kaudella sellaisia oli koko liigassa 0kpl.

Mike Green tekee kevyesti 20+ häkkiä. Muita ei taida olla.
 

Jaliss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Brassardille tosiaan propsit ja itselleni myös kun tajusin kollin ottaa fantasiajengiini. Sen sijaan tähän lainaamaani pätkään kyssärinä, liekö tällaisia pakkeja monessakin joukkueessa jotka veivaisivat 20+ börsää?

EDIT: viime kaudella sellaisia oli koko liigassa 0kpl.
2008-09 3kpl
2007-08 0kpl
2006-07 2kpl
2005-06 2kpl

Eli aika moni vissiin kaipaa sellaista takalinjojen ruoskaa.

Tuli aika summa mutikassa heitettyä joku luku, mihin kuvittelin top5 pakkien yltävän. Myönnettäköön turhat ja väärät luuloni. Luku nyt on pielessä, mutta se mitä yritin ajaa kirjoituksellani takaa on se, että tälläistä viivapelotetta pelaajatyyppinä Columbus tarvitsee. Viime kauden paras puolustajamme tehopisteissä, Strålman, oli pakkien pörssissä vasta sijalla 40.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös