Colorado Avalanche 2023–2024

  • 147 281
  • 539

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Miten näette Coloradon kakkossentterin metsästyksen tällä hetkellä? Eli Monahan ja Lindholm menivät jo.
Näen, että jos UFA-markkinoilta odotuksissa oli saada oikeasti kakkossentteri, niin pettymys tulee. Jos sieltä edes se Henrique saadaan kairattua, niin saa olla tyytyväinen.
Sen sijaan pidän ihan mahdollisena, että tekevät jonkun ison tason diilin, jossa ei ole mukana näitä markkinoiden puhkipuhuttuja nimiä. Se ois enempi Avalanchen tyylistä.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Vauhdikas, ja ennen kaikkea hyökkäysvoittoinen, peli Rangersia vastaan. Maaleja joukkueet tekivät jopa poikkeuksellisen vähän. Molemmat maalivahdit pelasivatkin hyvät ottelut.
Parise pelasi RJ:n ja Arsin ketjussa numerolla 9. MacDermid ei ollut pelaavassa kokoonpanossa.
 

Crank

Jäsen
Miltä Parisen pelaaminen näytti? 11.24 näyttää pelanneen, kolme laukausta ja yksi blokki siinä ajassa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Miltä Parisen pelaaminen näytti? 11.24 näyttää pelanneen, kolme laukausta ja yksi blokki siinä ajassa.
Sanoisin pelin nähneenä, että siihen nähden milloin on viimeksi esiintynyt askissa ja ikää 39 vuotta niin hämmästyttävän hyvin toteutti vieläkin sitä omaa työhepan peliään. Jo ensimmäisessä vaihdossaan kävi syvältä taklaamassa kiekon pois Rangers-pakeilta ja loi itselleen tekopaikan kovalla työllä. Voitti yllättävän hyvin myös kulmakamppailuja muutenkin tuolla energisoivalla tyylillään ja teki pieniä ketjunsa peliäedistäviä asioita hyvin just hyökkäysalueella. (Meni tekemään maalienteon tukitoimia viivavetojen linjalle, sai karvattua kiekkoa omille ja pelasi todella kovalla intensiteetillä joka vaihdon). Ei ainakaan pettänyt/vuotanut, vaan pelasi joukkueen eteen kaikin puolin niinkuin Parise muutenkin tekee sitä kovaa duunia aina.
 

TäysKarvaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikä tuossa Coloradon pelissä sakkaa nyt noin pahasti? Tähdistötauon jälkeen 4 ottelua, 6 tehtyä maalia ja yksi piste.

Varmaan joskus Duchenen aikaan ovat pelanneet yhtä huonosti.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mikä tuossa Coloradon pelissä sakkaa nyt noin pahasti? Tähdistötauon jälkeen 4 ottelua, 6 tehtyä maalia ja yksi piste.

Varmaan joskus Duchenen aikaan ovat pelanneet yhtä huonosti.
No ylivoimapeli nyt ainakin on ollut ihan kauheaa katsottavaa. Ykkösnyrkki ei ole saanut edes peliä pyörimään viime peleissä. Ja samaan aikaan alivoimatilanteessa tuntuu myös melko varmalta, että omissa soi. Oisko sillä Big Valilla sitten oikeasti noin suuri merkitys molempiin.
Floridaa vastaan näkyi myös todella paljon sellaista huolimattomuutta ja pieniä virheitä.
Ei ole peli uomissaan. Mikä tuohon sitten auttaisi? Voihan olla, että yksi voitto ja sen tuoma itseluottamuksen palautuminen auttaa.
Onneksi Winnipegillä on huono jakso samaan aikaan menossa. Mitään järisyttävää ei ole oikeastaan tapahtunut divarin kärjessä, vaikkei idän kiertue sujukaan.
Tällä viikolla vain Washington ja Tampa vastassa vieraissa ennen kotiinpaluuta viikon vaihtuessa.
 
Annunen tänään maalilla.

Neittaanmäki sai 2+2 kunnes huomattiin, että se Tampan pelaaja nosti mailan omaansa päähän. Ja toisessa erässä tuuri kävi vähän toiseen suuntaan, kun Paul epäonnekseen ohjasi kiekon suoraan päähän.

1-1 tasoitusmaalissa nähtiin taattua Girardia, maailmanluokan syöttö ja siitä oli suorastaan mahdotonta epäonnistua.

Byramilta upeata pelisilmää 2-2 maalissa, huikeata tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Ei oikein vakuuta Avalanche juuri nyt, vaikka tietenkin huonoja jaksoja tulee kaikilla. Avalanche on vahvasti kärkiäijien varassa ja kun niillä peli tökkii, niin se näkyy tuloksissa. Cale Makar ei ole ollut vain tehoton tähdistötauon jälkeen vaan jopa huono. Samoin Nathan MacKinnonilla ja Mikko Rantasella on heikompi jakso menossa, mutta MacKinnon sentään jatkoi kotipisteputkeaan huonon idän kiertueen jälkeen, kun Avalanche kohtasi Coyotesin eilen

MacKinnonin kotipisteputki kauden alusta alkaen on nyt 26 ottelun mittainen ja se on NHL-historian toiseksi pisin putki. Nykyvireellä veikkaan putken katkeavan pian, sillä seuraavat kotivastustajat Canucks, Maple Leafs ja Stars ovat sen verran kovia joukkueita.

Joidenkin epämääräisten huhujen mukaan Avalanche olisi kiinnostunut tai siis huhujen mukaan hankki jo Jake Allenin Canadiensista, mutta ainakin toteutuneen siirron torppasi moni isoista sisäpiiritoimittajista. Ajagus Allenin hankinnasta ei minua sytytä, sillä vaikka Avalanche tarvitsee toisen NHL-tason maalivahdin, niin lähes neljän miljoonan kuluttaminen kakkosmaalivahtiin tässä tiukassa palkkakattotilanteessa kuulostaa tyhmältä.

Gabriel Landeskog on itsenäisesti harjoitellut jo varsin vauhdikkaasti ja toive pelikunnosta pudotuspeleihin näyttää todennäköisemmältä taas. Videolla näkyi kuinka kiersi pienessä tilassa keiloja varsin sujuvan näköisesti ja kun ottaa huomioon vamman olleen juuri polvessa, niin hyvältä näytti tekeminen.

Vajaa kolme viikkoa vielä siirtorajaan ja sitä ennen Avalanche pelaa vielä kahdeksan kertaa. Tällä viikolla vastassa on tosiaan kotona Canucks ja Maple Leafs sekä siinä välissä vieraissa Red Wings. J.T. Compher asettuu siis ensi kertaa vastaan, mutta Stanley Cup -voittajan paluuta Denveriin saa vielä odottaa vähän pidempään.
 
Nyt täytyy sanoa, että hörähdin ääneen. En tiedä onko tätä nimeä käytetty aiemminkin, mutta tää on kyllä clever. Neittaanmäki. Ei hitto.

En muista muiden käyttäneen. MacKinnonin varauksen aikoihin poliitikko Petri Neittaanmäki oli otsikoissa ja jotenkin päässäni ääntämistavat sitten yhdistyivät.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Viime yönä saatiin iso päänahka kun Canucks kaatui kotona vaikka menikin johtoon.
Tilastojen valossa aloituksissa meitä vietiin kuin märkää rättiä (62.5 - 37.5) mutta taklattiin melkein tuplaten 15 vs. 27.

Suomi tilastossa ilahduttaa myös Kiviranta jonka jääaika 11.39 ja +2
 
Olipa munatonta hyökkäyspeliä Coloradolta Detroitia vastaan. Varsinkin ylivoimapeli oli kauniisti sanottuna aivan sysipaskaa.

Annunen pelasi loistavasti ja olisi ilman muuta ansainnut voiton.
 

Ralph

Jäsen
Valeri Nichushkin palasi harjoituksiin ja lähestyy valmiutta pelata taas. Nichushkin on todella merkittävä pelaaja Avalanchelle ja iso vahvistus. Hyvä kahden suunnan pelaaja, joka pystyy tekemään piste per peli -tahdilla tehoja.

Avalanche tällä kaudella Nichushkinin kanssa versus ilman Nichushkinia: 26-11-3 vs. 9-8-2
Avalanche viime kaudella Nichushkinin kanssa versus ilman Nichushkinia: 39-8-6 vs. 12-6-1

Fredrik Olofsson kävi waivereissa ja lähti AHL:n puolelle. Chris Wagner on päässyt pelaamaan nelosketjun keskellä ja on kyllä kokenut fyysinen nelosketjun jyrä. Vahvistusta tuolle osastolle kuitenkin odotan seuraavan puolentoista viikon aikana. Samoin tietysti ylempiin ketjuihin. Esimerkiksi Casey Mittelstadt olisi kiva kakkossentteri.

Nikolai Kovalenkon, kuten joukkueensa, kausi oli hyvin alavireinen. Alku oli loistava, mutta sitten tuli useampi loukkaantuminen ja sairastumisia, jonka myötä meno hyytyi. Novgorod pääsi pudotuspeleihin konferenssin seitsemäntenä joukkueena ja kohtaa SKA Pietarin. Kyyti voi olla kylmää ja jo ensi torstaina saattaa Novgorodin kausi olla ohi, jolloin Kovalenko voisi matkustaa Denveriin.

Avalanchen nykyvire on kehno ja seuraavaksi yritetään palata voittojen tielle Starsin isäntänä. Mahtaako Nathan MacKinnonin pisteputki yhä jatkua? Canucksia vastaan meni odotetusti hyvin tiukoille, mutta Maple Leafsia vastaan tuli kolme syöttöpistettä. Starsin lisäksi Avalanche kohtaa tällä viikolla Blackhawksin ja Predatorsin, mutta ne on vieraspelejä molemmat.
 

Ralph

Jäsen
Onkohan Avalanchella jotain isompaa sentterihakua käynnissä? Huhujen mukaan Avalanche oli kiinnostunut Starsiin menneestä Chris Tanevista ja en muuta syytä keksi Tanevin tasoisen puolustajan metsästykseen kuin että joku toinen pakki olisi lähdössä. Ja siitä päättelin, että joku kunnon sentteriä hommataan, että jos vaihdossa ollaan antamassa Bowen Byramia. Mistään Adam Henriquesta tai Alexander Wennbergistä ei Byramia makseta.

Casey Mittelstadt kiinnostaa minua, mutta Sabresia tuskin Byram, kun heillä on jo Rasmus Dahlin ja Owen Power. Kuka muu hyvä kakkossentteri voisi olla tarjolla? Sidney Crosby?

Mm. Byram ja Ryan Johansen vaihdossa kunnon kakkossentteriin, Byramin tilalle rentalina Sean Walker ja jostain vielä nelossentteri. Viikko aikaa suorittaa.

Zach Parise on aloittanut räväkästi, 12 otteluun kuusi pistettä ei ole huonosti. Justus Annunen on ollut hyvä ja siitä alkaa ensi kauden kakkosvahti olla selvä. Ellei jopa haasta jo ensi kaudella ykkösmoken paikasta.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Casey Mittelstadt kiinnostaa minua, mutta Sabresia tuskin Byram, kun heillä on jo Rasmus Dahlin ja Owen Power. Kuka muu hyvä kakkossentteri voisi olla tarjolla? Sidney Crosby?

Mm. Byram ja Ryan Johansen vaihdossa kunnon kakkossentteriin, Byramin tilalle rentalina Sean Walker ja jostain vielä nelossentteri. Viikko aikaa suorittaa.

Noita Crosby huhuja tuossa lukenut muutaman, mutta en uskalla hetkeäkään alkaa edes toivomaan tuon tason "kakkossentteriä".

Mutta jos sitä pyttyä halutaan, niin jottain tarvis tapahtua.

Peli kulkee taas huonon vaihen jälkeen ihan kivasti, mutta edelleen se leveys hyökkäyksestä puuttuu.

Parise on pieni apu ja aloittanut tosiaan hienosti. Samalla tuo "kakkosketju" Wood-Colton-O'Connor on hävinnyt täysin kuvasta pistemielessä. Yhdellä tai 1,5 toimivalla hyökkäysketjulla ei taida keväällä millään riittää.

Tuleeko se leveys "sairastuvalta" vai kaupoilla? Sairastupakaan ei ratkaise tuota Johansen/kakkossentteri -ongelmaa.

Kuten Ralph edellä: Saa suorittaa!
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Peli kulkee taas huonon vaihen jälkeen ihan kivasti, mutta edelleen se leveys hyökkäyksestä puuttuu.
Ylihuomenna todellinen testi osa XXIV tai jotain.
Päästään 7 voiton putkessa olevaan Mäshvilleen.
 

Ralph

Jäsen
Chris MacFarland ja Joe Sakic löivät viisaat päät yhteen tajuten viimein, miten palkkakattoon saa edes vähän tilaa - myydään Kurtis MacDermid. Ja hänestä sai jopa jotain vaihdossa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vaikea kyllä nähdä, että Crosby mihinkään liikkuisi. TNF, en muista kumpi, heitti ilmoille kuitenkin ihan mielenkiintoisen ajatuksen, että laitureita on helpompi hakea, joten mitä jos Rantanen kakkosen keskelle ja joko MacKinnonin tai Rantasen laitaan joku guentzel tms.
 

Animal

Jäsen
Ei ihan tällaisenaan avaudu tuo kauppa itselle.

Pakkohan tuo on vain enteillä jotain muita muuveja?
En yllättyisi, jos haluaisivat tarjota mahdollisuuden useamman kauden farmissa kypsyneelle Keaton Middletonille. Tähän päälle saivat vielä ihan kohtalaisen vastineen MacDermidistä.

Hyvin saman profiilin ukko kuin MacDermid, suunnilleen saman kokoinen ja samat kiekolliset avut. Pari vuotta nuorempi ja 200k halvempi mitä tulee vuosipalkkaan.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En yllättyisi, jos haluaisivat tarjota mahdollisuuden useamman kauden farmissa kypsyneelle Keaton Middletonille. Tähän päälle saivat vielä ihan kohtalaisen vastineen MacDermidistä.

Hyvin saman profiilin ukko kuin MacDermid, suunnilleen saman kokoinen ja samat kiekolliset avut. Pari vuotta nuorempi ja 200k halvempi mitä tulee vuosipalkkaan.

No tuohan kuulostaisi järkevältä.

MacDermidin etu oli, että pystyi tosiaan pelaamaan vähän paikkaa kuin paikkaa ja edullinen. Toki peliminuuteista päätellen, valmennuksen luotto oli juuri nuo jämäminuutit.

Tällä Keatonilla näköjään kokonaiset 3 peliä isoissa valoissa. Ei kuitenkaan pelkkä kovanyrkki tehojen valossa?

Edelleen kuitenkin hieman hämmentävä kauppa huomioiden tuon MacDermidin monikäyttöisyyden mahdollisissa loukkaantumissumissa jne. Sitä rosoisuuttakin tarvitaan playoffeissa.

Kovin tässä toivoo, että joku kani vedetään vielä hatusta. Vieläkin vähän kateudella katsoo vaikkapa Dallasin kokoonpanoa, jossa laajuutta riittää.

Jänskättää.
 

Ralph

Jäsen
En yllättyisi, jos haluaisivat tarjota mahdollisuuden useamman kauden farmissa kypsyneelle Keaton Middletonille. Tähän päälle saivat vielä ihan kohtalaisen vastineen MacDermidistä.

Hyvin saman profiilin ukko kuin MacDermid, suunnilleen saman kokoinen ja samat kiekolliset avut. Pari vuotta nuorempi ja 200k halvempi mitä tulee vuosipalkkaan.
MacDermid on nykyään puhdas hyökkääjä ja Middleton on puolustaja, joten vaikea uskoa hänen tulevan MacDermidin tontille. Toki myös minä pystyn hoitamaan MacDermidin roolin tosipeleissä eli osaan minäkin istua katsomossa.

Ehkä ensi kaudelle tulee joku uusi 14. hyökkääjä, joka ei osaa pelata jääkiekkoa, isottelemaan kahden minuutin peliajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös