Mainos

Colorado Avalanche 2017–2018

  • 122 236
  • 383

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Hieno peli jälleen, ei jäänyt mitään epäselvyyttä paremmuudesta. Hieno homma tosiaan, että Kerfoot sai tehtyä kaksi kaappia, josko se siitä jälleen lähtisi hänelläkin. Rantanen, Barrie ja MacKinnon jatkoivat upeaa virettään hyökkäyksessä, iskivät jokainen kaksi pistettä mieheen. Erityisesti Rantasen maali oli todella hieno suoritus Rantaselta ja MacKinnonilta. Andrighetto kolisutteli jälleen rautoja, taitaa olla loukkaantumisensa jälkeen osunut rautoihin ainakin viisi kertaa, mutta maaliin asti ei kiekko tahdo mennä. Söderbergin sairastuminen harmi miehen pistetilin kannalta, toivottavasti hän on pian taas kehissä.

Rantanen on ollut viime aikoina todella hyvä ja hänelläkin nyt seitsemän ottelun mittainen pisteputki päällä. Kasassa on nyt 79 pistettä, joista 26 on maaleja ja 53 syöttöjä. 30 maalia on vielä rikottavissa, ehkä myös 90 pisteen rajapyykki. Se olisi todella, todella kova suoritus ja nostaisi Rantasen aivan NHL:n eturiviin, ja odotukset ensi kaudestakin korkeiksi. Huimia kehitysaskeleita on otettu, ja nähtäväksi jää, kuinka paljon niitä tulee vielä lisää. Kukaan ei varmastikaan odottanut edes tällaista kautta häneltä, mutta nälkä kasvaa syödessä. Vaikuttaa tällä hetkellä kohtalaisesta 10. pickiltä. Toivottavasti tulevissakin drafteissa onnistutaan, eikä varata mitään yakupoveja.

Conor Timmins on jälleen loukkaantumisensa jälkeen päässyt vauhtiin ja kauden saldoksi tuli 41 pinnaa 36 ottelussa ja +18. Hänen edustamansa joukkue Soo Greyhounds voitti OHL:n runkosarjan melko suvereenilla esityksellä, lähtevät varmasti tavoittelemaan kannua ennakkosuosikkina. Timmins saattaa taistella ensi kaudella jo täysillä pelipaikasta, sieltä on kova pelimies tulossa tästä kakkoskierroksen varauksesta. Ty Lewis päätyi WHL:ssä tasalukuun, kun 72 ottelussa syntyi tasan sata tehopistettä. Brandon Wheat Kings pääsi myös playoffeihin divisioonan neljäntenä.

NCAA:n puolella Duchene-kaupassa organisaatioon tullut Shane Bowers sai tililleen tehot 16+15 yhteensä 38 ottelussa, freshmanilta ihan kelvolliset tehot. Bostonin yliopisto eteni myös playoffeihin ja jatkaa siis vielä peliurakkaansa. Cale Makarin edustama Massachusettsin yliopisto ei playoffeihin päässyt, Makarille 34 ottelua ja 21 tehopistettä, ei huonosti sekään freshman-pakilta. Makarin varaan on varmasti laskettu paljon, mutta mielestäni ensi kauden mies voisi vielä pelata muualla kuin Avalanchessa ja sitä pidän erittäin todennäköisenä. Red Wings -pelissä Mäkinen hauskuutti katsojia paasaamalla, että Makar tulee kuulumaan Avalanchen ensi kauden rosteriin. No, näistä voi olla montaa mieltä, mutta jälleen jotenkin niin tuttua Mäkistä tämäkin.

Ensi yönä pelataan Denverissä, vastassa toinen tiukasti paikasta playoffeihin kilpaileva Kings, joka on viimeiset 10 peliä vuorotellut voittojen ja häviöiden välillä. Viimeisimpänä otteluna tappio jatkoilla Jetsille lukemin 2-1. Kingsillä yksi ottelu enemmän pelattuna ja piste vähemmän, kuin Avalanchella. He ovat nyt siis kiinni tuossa toisessa villi kortti -paikassa.
 

Ralph

Jäsen
Todella ruman Kings-tappion jälkeen täällä yllättäen on ollut hiljaista, mutta onneksi joukkue kokosi itsensä nopeasti ja palasi voittojen tielle Golden Knightsin kustannuksella. Todella vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu, jossa molemmat maalivahdit olivat huiketa ja mielenkiintoista olisi nähdä tämä pari pudotuspeleissä. Ja nykyisillä tuloksilla myös tulisi.

Stars on uhkaamassa jäädä pois pudotuspelitaistelusta, mutta niin vain kovavireinen Blues sieltä puskee taas ja on heti aivan iholla. Avalanche johtaa Ducksia, Bluesia ja Kingsiä yhdellä pisteellä ollen taas parempi villi kortti -joukkue. Stars on jäänyt kuuden pisteen päähän. Pettymys olisi, jos Blues tuolta nyt onnistusi ohittamaan Avalanchen ja sysäisi Avalanchen pelaamaan Predatorsia vastaan, kun vaihtoehtona olisi saada se Golden Knights vastaan. Toki mielummin Predatorsia vastaan kun ei lainkaan pudotuspeleihin, täytyy tämäkin muistaa. Avalanche ja Blues kohtaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella ja se matsi voi olla iso, jos ero on edelleen pieni.

Semyon Varlamov palasi siis sen Kings-kyykkäyksen jälkeen ruotuun ja päästi taas vain sen vakituisen yhden maalin Golden Knightsia vastaan torjuen 39 kertaa. Ja rankkareilla, niitä on harvoin tällä kaudella nähty, mutta niissä Varlamov oli tutun hyvä. Jonathan Bernier palasi jo aiemmin penkille ja Kingsiä vastaan pääsi maalille, mutta nyt taas on DTD-statuksella ja oli sivussa viime pelistä. On siellä kyllä hankalaa ja sitkeää vammaa Bernierillä. Hyvä, että Varlamovilla kiekot tarttuu, mutta olisihan kilpailutilanne mukavampi. Andrew Hammond tervehtyi, mutta siitä huolimatta Spencer Martin istui Golden Knightsia vastaan penkillä.

Peluutus oli mielenkiintoista, kun Colin Wilson ja Sven Andrighetto puuttuivat vammojen vuoksi sekä Mart Alt pelasi seiskapakkina. Ykkösketju pysyi kokoajan kasassa, mutta muutoin pientä vaihtelua. Toki pääsääntöisesti muina ketjuina oli Carl Söderbergin johtama tuttu vitja sekä tulokasketju J.T. Compher, Alexander Kerfoot ja Tyson Jost. Duncan Siemens pelasi lopulta vain pari hassua minuuttia, kun Alt Avalanche-debyytissään rapiat kymmenen. Vaikka seuraavassa pelissä olisi taas 12 hyökkääjää, mahtaisiko Alt silti jatkaa kokoonpanossa Siemensin paikalla? Nail Yakupovin tilanteesta kertoo se, että mielummin halutaan seitsemän pakkia kuin Yakupov kokoonpanoon.

Söderberg siis palasi sairastelun vuoksi jääneiden pelien jälkeen ja iski joukkueen ainokaisen maalin. Söderberg sivuaa 16 maalillaan nyt omaa ennätystään. Melkoinen täyskäännös nähty Söderbergin osalta sitten viime kauden, joka meni täydellisesti mönkään. Hyvä nähdä Söderberg pelaamassa taas omaa peliään, on joukkueen neljänneksi tärkein hyökkääjä.

Nikita Zadorov muuten johtaaa NHL:n taklaustilastoa 246 taklauksellaan. Kingsiä vastaan Zadoroville merkittiin peräti 15 taklausta, mikä nosti hänet suoraan kärkeen. Hienoa olisi, jos Avalanchen mies edes tällaisen tilaston voittaa, kun pistepörssissä Nathan MacKinnonilla ei riitä Connor McDavidiä vastaan.

Ykköskokoonpanosta sivussa nyt siis taas maalivahti Bernier, mystisesti edelleen pakki Mark Barberio sekä hyökkääjät Wilson ja Andrighetto. Wilsonille tämä on varmaan kauden viides eri kerta, kun huilaa pelejä loukkaantumisen takia. Andrighettolle toinen. Toivotaan nyt, ettei tule pidempää poissoloa. Runkosarjaakaan ei ole enää kuin kaksi viikkoa jäljellä.

Ensi viikolla maanantaina Golden Knights -uusinta, nyt siis Las Vegasissa. Sitten torstaina kauden viimeinen ottelu itää vastaan, kun pudotuspelijoukkue Flyers vierailee Denverissä. Lauantaina sitten takkauspuuhissa oleva Blackhawks vastaan. Sunnuntaina paha peli samoista sijoista taistelevaa Ducksia vastaan ja heti perään maanantaina taas Kings, joka juuri kylvetti Avalanchea ja myöskin taistelee samoista sijoista. Vaikeat back-to-back-pelit Kaliforniassa ja torstaina sitten vielä Sharks samoilla seuduilla. Tämän jälkeen kerran vielä kotiin ja lauantaina Blues vastassa. Sellaiset seitsemän peliä ja sitten katsotaan, että jatkuuko ne pelit vai ei.
 

rtZ47gh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Vegas vei kotonaan 4-1. Jaksoin herätä katselemaan vasta toisen erän lopusta, jolloin peli oli vielä 2-1. Kolmannesta erästä ei jäänyt paljon kerrottavaa, jopa surkeaa pelaamista. Useampia menetyksiä oman siniviivan tuntumassa ja ainoastaan Varlamov piti Avsin pelissä hetken mukana. Haulan kenttä pääsi suoraan hyökkäykseen ja Theodore sai kaikessa rauhassa laukoa keskeltä kiekon yläkulmaan. Pakkiparina oli tuolloin Barrie ja Girard, joiden ei olisi hyvä yhdessä olla kentällä. Karlsson iski loppulukemat. Avsin ainokaisen teki taas Söderbergin kenttä. Todella vajaaksi jäi vierasjoukkueen loppukiri, ei oikeastaan ainoatakaan kunnon maalipaikkaa.

Hieman pahaan rakoon hyytyi tulososaston pistetehtailu. Kolmeen peliin Avs tehnyt vain kolme maalia ja näistä yhden tehnyt ykköskenttä, kaksi Söderbergin kenttä. Colorado on vielä ensimmäisellä villikortti-paikalla, mutta Kings voittaa ja nousee pisteellä ohi, pelin enemmän pelanneena. Lisäksi takana Blues pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.
 

Ralph

Jäsen
Vähän jännittää kyllä, että hyytyykö nuori kone. Loppuohjelma on vaikea ja siellä on kokeneet Blues, Kings ja Ducks kaikki helpommalla loppuohjelmalla. Toki Avalanche kohtaa nuo kaikki, joten Avalanchella on kyllä kaikki omissa käsissään.

Connor McDavidin vireen myötä Nathan MacKinnonin ei tarvitse enää ottaa paineita pistepörssin voiton suhteen, nyt vaan tavoitteena pitää Avalanche pudotuspeliviivan päällä. Toki siinä sivussa jos kuuteen peliin tulisi kahdeksan pistettä, tulisi edes se sata pistettä kokoon.

Blackhawks ja Flyers vastassa seuraavaksi kotona. Blackhawks luovuttanut, Flyers ailahtelee. Näistä peleistä pakko ottaa neljä pistettä, kun sitten on kova vierasrupeama edessä ja siihen ei tahtoisi lähteä takamatkalta mukaan.
 

Ralph

Jäsen
Mainitaan nyt selllainen sattumus, että tuo Golden Knights -peli oli Gabriel Landeskogin NHL-uran 500., Tyson Barrien 400. ja Gabriel Bourquen 300. NHL-ottelu. Semyon Varlamov on kahden ottelun päässä Barrien tavoin 400. ottelun rajapyykistä ja Carl Söderberg kuuden, joten vielä pari tasalukua saadaan runkosarjan loppuun.

Tosin on siellä sellainen tasaluku tulossa, että kahdella pisteellä Nathan MacKinnon saisi 300 pistettä kokoon.
 

Ralph

Jäsen
Viime pelien tahmeuden jälkeen hieno ja todella tärkeä voitto Blackhawksista. Edelliseen neljään otteluun jokaiseen yksi maali eli yhteensä neljä, mutta tänään tuli viisi. Sven Andrighetto teki kuten J.T. Compher ja Alexander Kerfoot aiemmin katkaisten pitkän maalittoman putken kahden maalin muodossa.

Semyon Varlamov on ollut viime aikoina todella kovassa vireessä, mutta nyt se perkele loukkaantui. Todella saa nyt rukoilla, että on nopeasti kunnossa ja/tai Jonathan Bernier on ehjänä sekä pelivireessä. Jos tässä tilanteessa pitää alkaa Andrew Hammondia peluuttamaan, saa Hammond toistaa saman ihmeen kuin aikoinaan Senatorsissa vieden joukkueen pudotuspeleihin.

Tyson Barrie värkkästi kolme pistettä ja rikkoi oman piste-ennätyksensä. Hänellä on nyt NHL:ssä 402 ottelussa 246 tehopistettä. Pistemäärä on siksi maininnan arvoinen, että Ryan O'Reilly teki Avalanchessa myös 246 pistettä, mutta 427 ottelussa. Eli vaikka O'Reilly oli lähtiessään monen miljoonan mies, Barrie on silti tehokkaampi pakin paikalta. Toki O'Reilly on parempi puolustamaan, vaikka on hyökkääjä.

Nyt jännittämään Ducks-Kings ja Golden Knights-Blues -otteluita. Avalanche kohtaa seuravaaksi Ducksin ja se on todella iso peli se.
 

Ralph

Jäsen
Nätisti se Tomas Jurco jyräsi Semyon Varlamovin päälle ja Vezinamovin kausi ohi. Samoin Erik Johnson sivussa kuusi viikkoa eli kausi käytännössä ohi. Eiköhän tämä ollut tässä sitten. Eilinen kierros meni lähes täydellisesti mönkään Avalanchen pelin jälkeen. Ducks voitti Kingsin jatkoajalla mikä oli pahin mahdollinen skenaario, kun Ducks sai kaksi ja Kings yhden pisteen. Blues sentään sai "vain" yhden pisteen Golden Knightsilta. Avalanche putosi takaisin viivan alle nopeasti.

Onkohan tuo Jonathan Bernier kunnossa? Veikkaan, että Bernier aloittaa toisen ja Andrew Hammond toisen, kun edessä on back-to-back-vieraspelit Ducksia ja Kingsiä vastaan.

Tulevana yönä Blues vierailee Coyotesin luona. Voisiko sieltä tulla apuja?
 

Ralph

Jäsen
Tulihan sieltä ihan kivasti. Raanta päätti olla päästämättä yhtään.
Tuli joo ja Rannalla olisi ollut varaa päästää vaikka viisi.

Ensi yönä siis Ducks ja voitolla ohi, tappiolla pulaan. Isot yöt tulossa, kun sitten heti perään on Kings-Avalanche ja samalla Blues kohtaa Capitalsin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ensi yönä siis Ducks ja voitolla ohi, tappiolla pulaan. Isot yöt tulossa, kun sitten heti perään on Kings-Avalanche ja samalla Blues kohtaa Capitalsin.
Aika hyvin on omissa käsissä, kun vikassa pelissa on Blues vastassa kotona. Siinä välissä vielä vieraspeli Sharksia vastaan. Voisi melkein sanoa, että herkulliset asemat.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Kaikin puolin hyvä peli Blackhawksia vastaan Varlamovin loukkaantumista lukuun ottamatta. Edelliset neljä peliä näiden kahden Blackhawks-pelin välissä olivat hyökkäysosastolla hyvin tukkoisia ja koko joukkueelta nähtiin pohjanoteeraus tuossa Kings-pelissä kotihallissa. Ensimmäinen Vegas-peli oli todella viihdyttävä ottelu, kova tempo läpi koko pelin, vaikutti ihan playoff-kiekolta hallin tunnelmankin puolesta. Toisen Vegas-pelin tappio ei ainakaan itseäni paljon harmittanut, oli selvää että vaikea peli oli tulossa. Flyers-pelissä maalissa oli Hammond, joka pelasi kieltämättä hyvän pelin, muttei kyllä herättänyt luottamusta oudolla torjuntatyylillään. Ottelussa maalinteko oli todella vaikeaa ja loppuminuuttien pitkä pyöritys Flyers-päädyssäkään ei tuottanut tulosta, vaikka maali roikkui ilmassa. Tehokkaammalla viimeistelyssä tuossa pelissä asetelmat olisivat nyt paljon paremmat ennen neljää viimeistä ottelua. Blackhawks-ottelussa Varlamov pelasi jälleen upean ottelun, mutta ei vieläkään saanut nollapeliä Jurcon lanattua hänet sairastuvalle ilmeisesti loppukaudeksi. Bednar sanoi sairasloman kestävän ainakin runkosarjan lopun, saattaa kuitenkin olla, että oli optimismia mukana. Toivottavasti Bernier pysyisi nyt kasassa, viimeisimpänä ongelmana hänellä haava kädessä. Luotto häneen on minulla lähes yhtä kova kuin Varlamoviinkin, Bernier on osoittanut olevansa hyvä maalivahti. Erik Johnsonilla on polvilumpion murtuma, joka pitää hänet sivussa kuusi viikkoa. Hänen kautensa on ohi, ellei Avalanche raivaa tietään aina jonnekin konferenssifinaalien tienoille. Avalanche kuitenkin osoitti jo Johnsonin viime loukkaantumisensa aikana, että joukkue pystyy menestymään myös ilman häntä. Isossa roolissa ovat nyt herrat Barrie ja Zadorov, jotka kantavat joukkueen puolustusta. Yakupovilta kovaa yrittämistä parissa viime pelissä, mutta tulosta ei tule. Tulee mitä luultavimmin tekemään ratkaisevan maalin, jonka turvin Avalanche etenee playoffeihin, sen verran on miestä tullut moitittua.

Kolmesta pelaaajasta muutama rivi:

Mark Alt
Täytyy sanoa, että Alt on yllättänyt minut täysin. Odotin, että miehelle annetaan jossain kohtaa näyttöpaikka, mutta odotuksia peliesitysten suhteen ei juuri ollut. Ennen tuloa joukkueeseen kokemusta NHL-peleistä 26-vuotiaalla oikealta ampuvalla puolustajalla oli yhdeksän ottelun verran. Ensimmäisessä ottelussa kokemuksen puute näistä peleistä hieman näkyi, mutta sen jälkeen mies on ollut täydellinen kolmosparin puolustaja. Ei epäilystäkään, etteikö taso riittäisi. Nyt kun Johnson loukkaantui, on hienoa että waiverseista saatiin jälleen käyttökelpoinen puolustaja.

Sven Andrighetto
Sen jälkeen, kun Andrighetto palasi loukkaantumisensa jäljiltä kokoonpanoon, on kaukalossa nähti eri Sven kuin ennen loukkaantumista. Nyt mies uhkuu peli-intoa ja energiaa, ennen loukkaantumista peli oli paikoitellen aneemista ja ryhditöntä. Tuo loistavaa secondary scoringia joukkueeseen pysyessään terveenä tällä asenteella. Luotto on kova, että nyt kun hanat aukesivat tullaan näkemään lisää tehoja. Ennen Blackhawks-peliä maaliraudat kilisivät, kunnes osui viime pelissä kahdesti. Erityisesti ensimmäinen maali oli upea yksilösuoritus ylivoimalla. Joukkueen peli ei ennen maalia kulkenut, mutta Andrighetto herätti joukkueen.

Mikko Rantanen
Muutaman pelin kuivemman jakson jälkeen tärähti taas tehot 1+1. Nyt 77 pelistä saldona 82 pistettä ja pistepörssin 14. tila. Kehitys on kulkenut porras portaalta yhä ylemmäs ja ylemmäs. Varauksen jälkeen ensin San Antoniossa huippukausi yli PPG-tahdilla, sen jälkeen tulokaskaudella joukkueen maalipörssin voitto ja 38 pistettä noin 0.5 PPG:llä, tällä kaudella Rantanen on päätymässä luultavasti 85 pisteen tienoille reilulla PPG-tahdilla. Mitä ensi kaudella tapahtuu, sitä ei kukaan tiedä. Pysyyko tahti samana, laskeeko vai nouseeko kenties vielä lisää? Tilanteesta tekee erittäin mielenkiintoisen se, että Rantasen ELC-lappu on vuoden päästa katkolla. Sakicilla onkin nyt miettimisen paikka, olisiko järkevää tehdä sopimus jo tänä kesänä vai odottaa ensi vuoteen? Molemmissa on riskinsä ja etunsa. Jos kesällä tehtäisiin lappu suurin piirtein mallia 7x7, saattaisi se osoittautua todella hyväksi sopimukseksi, kuten MacKinnoninkin, joka on ehkä koko NHL:n paras. Rantasen pysyessä lähes koko sopimuksensa 60+ pisteen pelaajana sopimus olisi mielestäni varsin hyvä, koska cap tulee nousemaan vuosien saatossa, eikä Avalanchella ole vielä ongelmia capin kanssa. Mikäli Rantasen tahti säilyy PPG-nurkilla tai parempana, on sopimus loistava. Mielestäni tuollaisessa sopimuksessa ei olisi juuri vaaraa ilman suurempia loukkaantumisia, jotka saattaisivat häiritä Rantasen uraa merkittävästi. Kuitenkin jos odotetaan vuoden verran, saattaa Rantanen pelata ensi kaudella vaikkapa 63 pisteen kauden. Tällöin olisi mahdollista tehdä diili noin kuudella miljoonalla. Vaarana odottamisessa on se, että Rantanen pelaa ensi kaudella samanlaisen tai paremman kauden kuin nyt, joka tarkoittaisi vähintään kahdeksan miljoona lappua. Saa nähdä, mitä Sakic tekee. Jos Rantasen saa tänä kesänä kutosella alkavalla sopimuksella, pitäisi hänet mielestäni ilman muuta signata.

***

Denverin suunnalta kuului myös sopimusuutisia, kun joukkue solmi ELC:t Travis Barronin ja Josh Andersonin kanssa. Barron iski Ottawa 67's:issa runkosarjassa 67 otteluun 57 pinnaa ja playoffeissa, joissa joukkueen tie katkesi viime yönä Bulldogseja vastaan viidessä ottelussa 1+4. 19-vuotias Barron on Avalanchen seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2016 ja hänet äänestettiin OHL:n valmentajien toimesta itäisen konferenssin kovimmaksi työntekijäksi ja parhaaksi taklaajaksi. Samaisessa äänestyksessä muuan Conor Timmins äänestettiin lännen parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Miehen upside saattaa olla bottom sixer NHL:ssä, mutta yhtä hyvin voi pelata lähes koko uransa AHL:ssä. Mielenkintoinen nimi kuitenkin.

Isokokoinen puolustava pakki Josh Anderson on kolmoskiepin varaus vuodelta 2016, joka pelaa tällä hetkellä playoffeja WHL:ssä Swift Current Broncosin riveissä. Alkukausi meni Cougarseissa, mutta 25 ottelun jälkeen hän siirtyi Broncosiin. Hänen saldonaan 14 pistettä 54 ottelussa runkosarjassa ja playoffeissa kuuteen otteluun on kertynyt yksi syöttö. Sarja Patsia vastaan on tasan 3-3 ja jatkoon menijä ratkeaa ma-ti-yönä. Hänestä saattaa ajan saatossa kuoriutua kolmosparin puolustava pakki, luotettava peluri AHL:ään Barronin tavoin nyt ainakin. Patsin riveissä playoffeja pelaa Avalanchen neloskiepin varaus viime kesältä, eli Nick Henry, joka teki 53 otteluun 29 pistettä runkosarjassa ja nyt playoffeissa 4 pistettä kuuteen otteluun.

WHL:ssä myös Ty Lewisin Brandon Wheat Kings johtaa ottelusarja Medicine Hat Tigersiä vastaan 3-2. Lewisille on viiteen otteluun kertynyt tehot 4+3, ei tunnu hänen vauhtinsa hyytyvän playoffeisakaan. Odotan todella mielenkiinnolla, mitä miehestä tulee. Varaamaton Lewis pelaa luultavasti ensi kauden AHL:ää, mutta hänessä voi olla potentiaalia middle sixeriksi NHL:ässä.

OHL:ssä Soo Greyhounds ja Conor Timmins jatkavat upeaa virettään, joukkue sweeppasi Oshawa Generalsin ja eteni täten jatkoon. Timminsille kuusi pistettä neljään otteluun. Olisikohan mies jo ensi kaudella valmis NHL:ään?

NCAA:ssa Boston hävisi ensimmäisen playoff-ottelunsa, joten Shane Bowersin kausi on ohi samoin kuten Penn Staten, jossa pelasi Avs-prospekti Denis Smirnov, joka varattiin viime kesänä kuutoskierroksella. Pienikokoinen venäläishyökkääjä pelasi kaudella 30 ottelua keräten 27 tehopistettä. NCAA:sta vielä sen verran, että viime vuoden seiskakierroksen varaus, puolustaja Nicky Leivermann ja vuoden 2016 kutoskierroksen varaus myös puolustaja Nathan Clurman siiryvät ensi kaudeksi NCAA:han Notre Damen riveihin. Leivermann pelasi tämän kauden BCHL:lää ja Clurman USHL:ää, joten he ottavat askeleen eteenpäin urallaan. Notre Damessa kaksi viimeistä kautta on pelannut sentteri Cameron Morrison, vuoden 2016 kakkoskierroksen varaus. Tällä kaudella 21 pinnaa 38 otteluun, saa nähdä jääkö hän Clurmanin ja Leivermannin seuraksi Notre Dameen. Cale Makar on ilmoittanut jatkavansa Massachusettsissa myös ensi kauden, joten ensi kaudella häntä ei Coloradossa luultavasti nähdä, ellei loppukaudesta tule jotain kokeilujaksoa joko ylhäällä tai sitten AHL:ssä Colorado Eaglesissa, joka siirtyy ECHL:stä AHL:ään Avalanchen farmiksi ensi kaudeksi.

Maalivahtiprospekteista Adam Werner pelasi tällä kaudella Allsvenskanissa 47 ottelua .915 pmk 2.34. Petr Kvaca pelasi tällä kaudella Tsekin kakkosliigaa 32 ottelua .923 pmk 1.75 ja playoffeja 10 ottelua .919 pmk 2.12. Maximilian Pajpach torjui Slovakian kakkosliigassa 32 ottelussa hieman päälle .900, mutta hänestä tuskin tulee enää mitään Avalanchelle mielenkiintoista, ikää 22 ja pelaa yhä Slovakiassa kakkosliigaa. Kaksi ensin mainittua vasta 20-vuotiata kavereita.

***

Neljä ottelua tosiaan jäljellä ja voittaa pitäisi kipeästi. 97 pinnalla luulisi pääsevän playoffeihin, joka tarkoittaisi, että neljästä pelistä kaksi pitäisi voittaa ja yhdestä pitää ottaa vähintään yksi piste. Vaikeaa tuo tulee olemaan, mutta kuten viime viestissä sanoin, nyt joukkue punnitaan. Loukkaantumisille ei voi mitään, muiden pitää ottaa roolia. St. Louis onneksi otti kunnolla tukkaan Arizonalta viime yönä, mutta on yhä kiinni viimeisessä villi kortti -paikassa. Voittoja Ducksilla on vähiten, joten heillä on tasapisteissä huonot näkymät playoffeihin. Avalanchella nyt edessä Ducks ja King back-to-back edessä vieraissa, ainakin toinen pitää voittaa ja toisestakin pelistä pitäisi tulla piste. San Jose-pelin voiton myötä olisi 97 täynnä, mutta yhden häviönkin kestää, jos 97 pinnalla pääsee sisään. Best case scenariossa Blues-peli on jo paineeton, mutta todennäköisesti siinä playoff-paikka ratkaistaan ja Yakupov iskee voittomaalin.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Aika hyvin on omissa käsissä, kun vikassa pelissa on Blues vastassa kotona. Siinä välissä vielä vieraspeli Sharksia vastaan. Voisi melkein sanoa, että herkulliset asemat.
Totta, eipä tarvitse ainakaan vikistä, että "tietenkin joku paskasakki hävisi Bluesille/Ducksille/Kingsille ja siksi Avalanche jäi viivan alle". Sen kun itse voittaa nuo kolme, niin ei tarvitse muita pelejä katsella. Mutta toki mielummin Avalanchen vastustajina olisi Coyotes, Sabres ja vaikkapa Duchenen Senators. Duchenella on muuten A-kirjain rinnassa Senatorsissakin, joten ei kai se ihan paska äijä kuitenkaan ole.

No, katsotaan ja jännitetään. Bernier maalissa, Wilson ja Barberio eivät olleet ainakaan eilen harjoituksissa mukana. Barberio on kyllä kadonnut kuin se kuuluisa tuhka tuuleen. Putosi kokoonpanosta aivan yhtäkkiä loukkantumisen takia ja ei kuulunut mitään aikoihin. Sitten Barberio palasi reeneihin ja "ei pelaa ainakaan vielä seuraavassa pelissä", jonka jälkeen on huilannut taas toistakymmentä peliä ja ei enää olekaan reeneissä. Wilsoniakin kaipaan, on kyllä paska kausi kun on nyt neljättä vai viidettä kertaa eri syystä sivussa.

Mutta joo, Bernier pelaa ja se lienee ainoa muutos kokoonpanossa. Hammond penkillä, veikkaan pelaavan Kingsiä vastaan, kävi Ducksia vastaan miten tahansa. Bernier oli sivussa kymmenisen peliä, palasi ja loukkaantui uudelleen. Palasi, pääsi vaihdosta sisään ja huilasi sen jälkeen taas pelejä. Nyt taas penkiltä sisään viime pelissä, nyt startti. En usko, että tuon jälkeen on heti back-to-back-peleissä molemmissa maalissa. Hammond pelasi kuitenkin kelpo matsin Flyersia vastaan aiemmin tällä viikolla, vaikka tappio tulikin.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
. Barberio on kyllä kadonnut kuin se kuuluisa tuhka tuuleen. Putosi kokoonpanosta aivan yhtäkkiä loukkantumisen takia ja ei kuulunut mitään aikoihin. Sitten Barberio palasi reeneihin ja "ei pelaa ainakaan vielä seuraavassa pelissä", jonka jälkeen on huilannut taas toistakymmentä peliä ja ei enää olekaan reeneissä.
On kyllä ihme tilanne. Jossain kohtaa oli puhetta jostain flunssastakin hänen kohdallaan, mutta ei taida ihan sellaisesta olla kyse. 44 ottelua hän ehti tällä kaudella pelata ennen katoamistaan, loppua kohden pelaamisen taso nousi. Kesällä soppari katkolla, mahtaakohan tulla uutta. Riippuu toki siitä, mikä se syy tälle poissaololle loppujen lopuksi on. Alavartalovamma ilmeisesti kuitenkin kyseessä.
 

Ralph

Jäsen
44 ottelua hän ehti tällä kaudella pelata ennen katoamistaan, loppua kohden pelaamisen taso nousi.
Joo ei Barberio sellainen sateentekijä ole, mutta tasaisen varma tekijä sellaisella 17 minuutin peliajalla, joka olisi täysin terveessäkin pakistossa varmasti mukana. Mutta nyt Johnsonin puuttumisen aikana Barberiota kyllä tarvittaisiin.

Oli pakko tarkistaa, tämä on tosiaan viides kerta Wilsonille kun on poissa peleistä. Lokakuun lopulla putosi pariksi viikoksi, palasi marraskuussa Tukholmassa. Stten taas marras-joulukuun vaihteessa oli noin viikon sivussa. Seuraavaksi tammikuun puolessa välissä joutui sivuun ja palasi all-stars-tauon jälkeen. Sitten maaliskuun alussa loukkaantui ja oli sivussa vajaat kolme viikkoa. Pelasi kaksi peliä ja nyt on sivussa viidettä peliä.

Eihän Wilsonilla ole mitään superisoja poissaoloja ole tullut, viikkoa paria kolmea. On pelannut kuitenkin 53 peliä eli tämä Ducks-peli on 26. peli sivussa. Mutta onhan tuo vittumaista huilata viidettä kertaa pelejä. Harmillista on toki olla putkeen sivussa 26 ottelua, se vaatii ison vamman, mutta kyllä tällainen jatkuvasti puolikuntoisena oleminen saattaa olla vielä harmillisempaa.

No, eipä ole Wilsonille eka kerta kun pikkuvammat vaivaa kautta. Mutta tämä 26+ peliä on kuitenkin eniten hänen kahdeksan kautta kestäneellä vakituisen NHL-roolin urallaan. Tykkään kyllä Wilsonista ja hänen pelistään. Vaikuttaa jotenkin aina iloiselta kaikkien kaverilta, joka painaa kovaa duunia aina kun on kaukalossa.
 

Ralph

Jäsen
Todella harmittava tappio Ducksille. Pisteet olisi pitänyt ottaa ja niin hyvältä näytti, kunnes kokemus otti vallan pelokkaista nuorista. Samaan aikaan piste ei lohduta ja lohduttaa, koska kuitenkin yksi piste voi olla arvokas loppupeleissä.

Kaikki yhä auki ja omissa käsissä, vaikka kolmen päävastustajan kohtaamisesta ensimmäinen epäonnistuikin. Sitä ei saa jäädä murehtimaan, sillä Kings asettuu vastaan heti huomenna. Voittamalla Kings varsinaisella peliajalla Avalanche ohittaisi Kingsin, jolla on yhtä monta peliä pelattuna. Toki Avalanche nousi Ducks-pisteen myötä viivan päälle, mutta Blues on pelannut vähemmän pelejä, loppuohjelma on helppo ja ovat vireessä. Blues kohtaa yöllä Capitalsin, joka saapuu kaupunkiin pelattuaan juuri kovan pelin Penguinsia vastaan ja ratkaistuaan divisioonavoiton, joten ei vaikuta kovin nälkäiseltä Bluesin vastustaja. Toki siellä on Holtby yrittämässä napata takaisin ykkösveskarin paikkaa, joten ainakin häntä luulisi kiinnostavan isosti.

Ensin MacKinnonin tehoketju oli tehokas ja Söderbergin duunariketju antoi hyvää taustatukea, mutta nuori secondary scoring -osasto oli tehoton. Nyt nuoret Kerfootin ja Jostin ohella saa tasaisesti onnistumisia, mutta MacKinnonin ketju on hyytynyt ja ei ole ykkösketjun vaadittamalla tasolla ja Söderbergit keskittyy puolustamaan.

Ans kattoo. Jos ensi yönä Kings ja Blues voittaa, se on aikalailla heippa Avalanchelle.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Sellainen peli se, kyllähän näissä hieman eri jännite on mukana kuin jossain keskiverto runkosarjapelissä. Kaksi ensimmäistä erää vaikuttivat todella hyvältä, kunnes kolmas erä oli todella passiivista pelaamista. Ducks pääsi pelaamaan pitkiä pyörityksiä Avs-päädyssä ja Bernier joutui kiekkosateeseen, hänelle kertyi 38 torjuntaa. Bernier oli hyvä, eikä voinut maaleille oikein mitään, itsellä edelleenkin täysi luotto häneen. Ducksin toisen osuman jälkeen kuitenkin oli selvää, että tappio on todennäköinen, sillä Honda Center ja joukkue syttyivät sen jälkeen liekkeihin. Kolmannessa (vai oliko sittenkin toisessa, en muista tarkkaan, mutta kuitenkin) maalissa oli mielestäni MacKinnonilta hyökkäyssinisellä todella typerää pelaamista. MacKinnonilla oli kiekko ulottuvilla, ja Rantanen vieressä täysin vapaana. MacKinnon kuitenkin tökkäsi kiekon suoraan Ducks-pakille ja hetken päästä kiekko toisessa päässä maalissa. MacKinnoniltakin välillä nähdään näitä outoja ratkaisuja, mutta onhan hän suorituksillaan ansainnut muutamat huonotkin ratkaisut, nyt ei vain olisi oikea hetki niille. Jatkoajalla Rantasen missatun paikan jälkeen 2vs1 ja Kase ratkaisi todella hienosti. Ducks pelasi omalla rouhealla tyylillään, joka oli odotettavissa. Kesler antoi Landeskogille poikkarin, josta Gibson loukkaantui. Gibsonin loukkaantuminen luultavasti tarkoittaa sitä, että Ducksilla on huonompaa maalivahtipeliä nämä viimeiset pelit, jos se nyt mitään vaikuttaa. Jost teki kaksi maalia ja pelasi hyvin. Ykköskentältä vaaditaan tosiaan nyt tasonnostoa ja joukkueen ottoa reppuselkään. Ensi yönä olisi kohtalaisen hyvä paikka. Harmittihan tuo tappio, mutta toivottavasti ainakin joukkue on tosiaan saanut unohdettua sen tai pystyy saamaan siitä jotain lisäenergiaa Kingsiä vastaan. Edelleen kaikki on omissa käsissä, toivotaan parasta.

Voisihan tässä nyt spekuloida vaikka ensi vuoden mv-tilanteella ja paljon muuta, mutta katsotaan niitä sitten kauden jälkeen. Nyt on kuitenkin tärkeämpiäkin asioita, ilman jonkun toisen (Blues, Ducks, Kings) joukkueen kyykkäystä viisi pistettä pitäisi ainakin hankkia. Ja sitä yhtä pistettä ei saisi antaa Kingsille tai Bluesille.

Bednar on ilmoittanut, että Bernier pelaa myös tänään. Toivottavasti Bernier pysyy kasassa... Eilen oli puhetta Wilsonista ja Barberiosta, molemmat ovat kuulemma mukana reissussa ja lähellä pelikuntoa. Tiedä sitten uskaltaako Barberiota laittaa kehiin näin pitkän tauon jälkeen tällaiseen paikkaan. Wilson nyt ainakin olisi hyvä lisä, kuten @Ralph sanoikin. Johnson on myös mukana ja tukee pelaajia pukukopissa.

Ensi yönä voitto varsinaisella ja kaikki on ainakin vielä hyvin playoff-haaveiden kannalta.

Edit: Wilson harjoitellut normaalisti ja on todennäköisesti mukana pelissä Yakupovin tilalla. Barberiolla ollut no contact -paita päällä, joten hän ei ainakaan vielä ole valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Ei riitä vielä näillä nuorilla vertailussa kokeneisiin Ducksiin ja Kingsiin. Onneksi sentään Capitals auttoi Avalanchea kaatamalla Bluesin, joten kaikki on edelleen Avalanchen omissa käsissä. Avalanchelle riittää voitot Sharksista ja Bluesista päästäkseen pudotspeleihin. Blues on pisteen päässä ja niillä on vastassa vielä kahdesti Blackhawks ennen päätöskierroksen Avalanche-Blues-kohtaamista. Että nyt vaan toivomaan Blackhawksilta apuja.

Avalanche saa nyt pari päivää huilata ja keksiä keinot saada koneet taas käyntiin, kun Kalifornian-turneella vastaan tulee vielä Kalifornian kovin joukkue eli Sharks. Tuo peli siis Suomen aikaa perjantaiyönä. Blues kohtaa Blackhawksin torstai- ja lauantaiöinä, sunnuntaiyönä on se Avalanche-Blues eli Blues saapuu Denveriin suoraan Chicagosta.

Colin Wilson palasi ja syötti joukkueen ainokaisen, jonka teki Alexander Kerfoot joka on nyt ihan tehokkaasti taas esiintynyt. Mitäköhän Jared Bednar keksii Sharks-peliin. Ketjut uusiksi?
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Kerfootin maalista suurin ansio kuuluu kuitenkin Wilsonin sijasta Andrighetolle. Pirteästi esiintyi kolmikko muutenkin. Wilsonia sen sijaan en kentällä nähnyt oikein ollenkaan, sama juttu Bourquen kanssa.

Kyllähän varsinkin Kings-pelissä näki joukkueen riittämättömyyden ilman ykkösketjun huippuvirettä. Vanhana MacKinnonin inhoajana palaan palstalle juuri sopivaan aikaan valittamaan hänestä (alkukaudella ei valittamista ollutkaan). Eilen varmasti enemmän kiekonmenetyksiä kuin onnistuneita syöttöjä. Aivan liian vaikeata yrittää koko ajan, jolloin ketjun pelaaminen hidastuu ja pelaaminen näyttää ylimieliseltä. Rantasesta ja Landeskogista ei ketjua ole kannattelemaan - Landeskog saisi kuitenkin osua maalipuiden väliin paremmin. Kärkiäijistä myös Barrie oli liian näkymätön Kingsiä vastaan.

Barrieta lukuunottamatta pakeille voi antaa erinomaisen arvosanan. Erityisesti Girard oli joukkueen sielu. On se luistelu vaan niin kaunista. Muut saisivat ottaa avauspelaamisesta mallia, kolmoserässä ei tunnuttu omista pääsevän enää pois millään.

Vähän on usko koetuksella Sharks-peliin. Uskon Bluesin vievän molemmat pelit Chicagoa vastaan, jolloin Sharks pelistä olisi aivan välttämätöntä saada yksi piste, ja toivoa, että Blues voittaisi pelinsä vasta rankkareilla.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Vähän on usko koetuksella Sharks-peliin. Uskon Bluesin vievän molemmat pelit Chicagoa vastaan, jolloin Sharks pelistä olisi aivan välttämätöntä saada yksi piste, ja toivoa, että Blues voittaisi pelinsä vasta rankkareilla.

Samat neljä pistettähän Blues saisi silti, kuin varsinaisellakin voittaessaan? Vai haettiinko tässä voittojen määrää varsinaisella peliajalla, jotka on tällä hetkellä tasan?

Vaikeaksi menee loppu, Sharks vieraissa kuulostaa etukäteen vaikealta, mutta toivotaan että siellä venyttäisiin vähintään pisteeseen. Sitten viimeisessä pelissä lyödään homma pakettiin. Itse uskon että Hawks vie Bluesilta pinnan tai parhaimmassa tapauksessa pari.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Samat neljä pistettähän Blues saisi silti, kuin varsinaisellakin voittaessaan? Vai haettiinko tässä voittojen määrää varsinaisella peliajalla, jotka on tällä hetkellä tasan?

Nimenomaan ROW-tilastoa, eli varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla voitettujen pelien määrää. Mikäli pisteet ja ROW-tilasto on tasan, Blues menee jatkoon.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vanhana MacKinnonin inhoajana palaan palstalle juuri sopivaan aikaan valittamaan hänestä (alkukaudella ei valittamista ollutkaan). Eilen varmasti enemmän kiekonmenetyksiä kuin onnistuneita syöttöjä. Aivan liian vaikeata yrittää koko ajan, jolloin ketjun pelaaminen hidastuu ja pelaaminen näyttää ylimieliseltä.
...
Erityisesti Girard oli joukkueen sielu. On se luistelu vaan niin kaunista. Muut saisivat ottaa avauspelaamisesta mallia, kolmoserässä ei tunnuttu omista pääsevän enää pois millään.

MacKinnonista saamaa mieltä - laiturin peliäly, mutta joutuu pelaamaan sentterinä. Girardin kehumista en ymmärrä. Loistava luistelija, joo. Ja taitava kiekollisena, kunhan vaan ei kukaan tule iholle. Mutta muuten pelaaminen on ihan junnuilua. Ihan turhaa kiertelyä ja kaartelua, eikä tuollainen oman taidon esittely vie peliä yhtään eteenpäin. Päinvastoin, kikkailun takia tulee turhia kiekonmenetyksiä omalla puolustusalueella ja keskialueella, kun ei luovu kiekosta ajoissa. Kaksinkamppailuissahan Girard jää toistuvasti kakkoseksi ja onkin tällä hetkellä vielä lähes puhtaasti avojään pelaaja. Jos penkin takana olis tiukka veteraanivalmentaja, niin Girard ei todellakaan pelaisi tuollaisia minuutteja mitä pelaa eikä tuollaista sooloilua suvaittaisi. Toivottavasti Girard viettää kesällä runsaasti aikaa punttisalilla ja opetusvideoita katsomalla. Pelivideoita katsoessa kannattaisi varsinkin miettiä milloin kannattaa syöttää kiekko pois ja milloin nostaa se jalalla. Joskus jopa kannattaa lyödä kiekko pleksin kautta keskialueelle.

Girardista tulee mieleen Avalanchessa aikaan pelannut Kyle Cumiskey - pienikokoinen pakki, loistava luistelija, näytti välillä huikean hyvältä, mutta josta ei koskaan tullut vakiopelaajaa NHL:ään (osittain syynä siihen oli loukkaantumiset/aivotärähdykset).
 

Ralph

Jäsen
Loistava luistelija, joo. Ja taitava kiekollisena, kunhan vaan ei kukaan tule iholle. Mutta muuten pelaaminen on ihan junnuilua.
Joo, Girardista tulee mieleen joku 10-12-vuotias junnu, joka tietää olevansa muita parempi ja kaartelee hienosti (ylimielisesti). Erona, että Girardin kaartelut ei keskiviivaa ylitä ja Girard ei ole muita parempi.

Girard on nuori ja potentiaalia on uudeksi barrieksi kunhan saa paljon suoraviivaisuutta peliinsä.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Nimenomaan ROW-tilastoa, eli varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla voitettujen pelien määrää. Mikäli pisteet ja ROW-tilasto on tasan, Blues menee jatkoon.


Jep, saman totesin hetki viestini jälkeen itsekin. Jännäksi menee loppu, voi jukolauta. Olisi vain niin täydellinen kruunu saavuttaa paikka playoffeissa, edelliskauden rypemisen jälkeen.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Girardista.

Taustoituksena tässä on toki se, että Drouin (ainakin vielä Tampassa pelattuaan) on lempipelaajani. Eli juurikin taitava, paljon turhia riskejä ottava pelaaja. Ymmärrän hyvin pointtisi Girardista enkä niitä ala kiistämään. Tällä hetkellä miellyttää minun silmääni, mutta eiköhän muutamassa vuodessa pahimpien junnuhöntyilyjen väistyessä auta myös joukkuettaan enemmän.

MacKinnonista tiivistitkin hyvin ajatukseni. MacKinnon on todella taitava pelaaja, mutta peliäly ei vain riitä. Muutama kausi sitten lanseerasin teesini, että MacKinnonista ei ikinä hyvää sentteriä tule. Noh, onhan hän sitä nyt, mutta mieluummin näkisin O'Reillyn tyylisen pelaajan keskellä. Duchenella oli vähän samaa vikaa.
 

Ralph

Jäsen
Vaikka homma siis onkin edelleen Avalanchen omissa käsissä, nyt vaan toivomaan, että ensi yönä Blackhawks auttaisi Avalanchea ja pystyisi kaatamaan Bluesin. Toki samalla Wild saisi voittaa Ducksin, jotta Ducks ei karkaisi.

Sharks oli tuossa kovassa vireessä ja taisi voittaa kuusi putkeen, mutta nyt on hävinnyt kolme putkeen, viimeksi yöllä sulivat kotona Starsia vastaan. Ehkä Avalanchellakin on joku sauma ylihuomenna tuossa ottelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös