Colorado Avalanche 2015–2016

  • 140 288
  • 662
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Aina ei voi voitaa, ei edes joka kerta. Pickard, Bigras ja Bödker päivän onnistujat Avalanchelta. Bödker selvä vahvistus Tanguaysta, mutta ei jumalauta meidän puolustus vuoti ku seula ensimmäisessä erässä. Tossa 4-3 maalissakin meni kommunikaatio vähän ristiin ja miesvartiointi petti. Muistaakseni vielä kerran Wild kohdataan tällä kaudella, mutta nyt ois sit tosi tärkeitä voittoja napsittava jos mieli tekee vielä jatkaa kautta. Taisteltiin minkä voitiin, oli hieno toi rinnoille kiri mutta ohi ei päästy koskaan. Bigrasille uran ensimmäinen maali, siitä miehelle onnittelut !

Ei oikeen nukuta eikä tee mieli syödäkkään. Miten voi yksi jääkiekkopeli vituttaa näin paljon.. (Torino 2006 oli poikkeus).

E: Seuraavaksi neljän kotiottelun putki, vastassa Panthers, Preds, Coyotes ja Ducks. Predators peli alkaa 22:00 aikoihin, ja kuukauden viimeisimpinä otteluina tuo Wild-matsi tulee kanssa klo 22:00 aikoihin, joten vielä on kaksi prime time-peliä meillekkin tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Varlamov ei ole kyllä ollut itsensä All Stars -tauon jälkeen. Pikku hiljaa voisi ruveta olemaan. Olihan siinä paikat laittaa taas peli tasoihinkin, mutta ei niin ei.
 

Ralph

Jäsen
Varlamov ei ole kyllä ollut itsensä All Stars -tauon jälkeen. Pikku hiljaa voisi ruveta olemaan.
Totta, Varlamov on ollut joukkueen suurin alisuorittaja. Toki eilisen perusteella en lähtisi Varlamovia Venäjälle karkoittamaan. Ensimmäisessä maalissa Beauchemin lahjoitti ystävällisesti ylivoimahyökkäyksen ja toisessa Barrie antoi vastustajan karata läpiajoon. Kolmannessa en muista, eikä kiinnosta tarkistaa, kuka kenttäpelaaja siellä eniten sähläsi, mutta läpiajo sekin. Toki Varlamov olisi nuo kaikki voinut torjuakin, mutta ei kenttäpelaajat saisi tuolla tavalla lahjoittaa vastustajalle tilanteita.

Varlamovilla on koko kaudella ollut vasta yksi kunnon hyvä jakso ja se oli joulukuu ennen joulua. Silloin Varlamov oli se Vezinamov, mutta muutoin hyvät jaksot ovat loistaneet poissaolollaan. Yksittäisiä Vezinamov-pelejä on nähty silloin tällöin, mutta ei muutoin putkessa.

Bigrasin uran ensimmäiselle peukku, samoin Iginlan vireelle. Bödkerillekin pieni peukku.
 

Ralph

Jäsen
Odotetunkaltainen peli Panthersia vastaan. Näitä pelejä ei pitäisi hävitä, eikä Avalanche häviä, mutta ei mitään selkeää voittoakaan ota. Tyson Barrie oli liekeissä, Calvin Pickard maalillaan erinomainen ja muutoin joukkue oli tasapaksu. Eric Gelinas ei pelannut selkävammojen vuoksi, eikä Andrew Bodnarchuk ollut yhden vilttiottelun jälkeen kehittynyt.

Mikkel Bödkerin Avalanche-uran ensimmäisestä maalista ja Matt Duchenen henkilökohtaisen uraennätystä sivuavasta maalista toki peukkua ylöspäin. Avalanchella on muuten tasaisin sisäinen pörssikärki NHL:ssä, veikkaisin. Avalanchella on noin kymmenen pisteen sisällä seitsemän pelaajaa ja tuskin muilla on vastaavaa, en jaksa tarkistaakaan.

Taisi olla joulukuussa, kun veikkasin, että 40 pisteen (ja 50 pisteen) ylittää vain viisi pelaajaa. Nyt on aika varmaa, että niitä onkin seitsemän. Siitä kiitos Jarome Iginlan parantuneelle vireelle ja Bödkerin hankinnalle. Iginla tuskin ylittää 50 pisteen rajaa, eikä ehkä Carl Söderbergkään.

1. Matt Duchene, 27+23 = 50
2. Nathan MacKinnon, 20+28 = 48
3. Gabriel Landeskog, 16+29 = 45
4. Tyson Barrie, 11+34 = 45
5. Carl Söderberg, 11+31 = 42
6. Mikkel Bödker, 14+27 = 41
7. Jarome Iginla, 19+20 = 39

Iginla on yhden maalin päässä uran 17. vähintään 20 maalin kaudesta. Ennätys on Gordie Howen 22 tuollaista kautta, enkä väitä että Iginla enää viittä kautta pelaisi, mutta eiköhän kuitenkin Iginla ole aika kärkipelaajia tuossa pörssissä. Eikä se tosin ole yllätyskään, kun Iginla jakaa sijaa 17. kaikkien aikojen maalipörssissä. Ohittanee ensi kaudella Joe Sakicin, joka on sijalla 15. Siitä ylöspäin onkin jo isompi homma edetä.

Niin joo, seuraavaksi kovavireinen Predators. Tämän kauden voitot 2-0 Avalanchelle, joten ne saa jatkua. Kotipelit jatkuvat vielä Coyotesia ja perkeleen kovaa Ducksia vastaan. Avalanche taitaa olla ainoa joukkue, jota vastaan Ducks ei ole tällä kaudella vielä maalia tehnyt, joten sekin putki saa jatkua.

Neljän kotipelin jälkeen neljä vieraspeliä ja ne on astetta heikompia jengejä vastaan. Eli nuo läntisen konferenssin neljä kanukkijengiä, sarjataulukossa konferenssin neljä viimeistä sijaa miehittävät joukkueet. Vai ohittiko Canucks jo Coyotesin? Eiköhän.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Avalanchella on muuten tasaisin sisäinen pörssikärki NHL:ssä, veikkaisin. Avalanchella on noin kymmenen pisteen sisällä seitsemän pelaajaa ja tuskin muilla on vastaavaa, en jaksa tarkistaakaan.

Taisi olla joulukuussa, kun veikkasin, että 40 pisteen (ja 50 pisteen) ylittää vain viisi pelaajaa. Nyt on aika varmaa, että niitä onkin seitsemän. Siitä kiitos Jarome Iginlan parantuneelle vireelle ja Bödkerin hankinnalle.
Tuo tasaisuus lieneekin se Avalanchen vahvuus, jos joukkueella nyt sellaista on. Ja näkyyhän se ketjuissakin, kun peräkkäisinä päivinä vaikkapa McLeod tai Iginla voi pelata ns. ykkös- tai nelosketjuissa.
Iginlahan on kevääseen lämpenevä pelaaja, viime kaudellahan siitä taidettiin matseissa oikein näyttää grafiikkaakin. Että mikään yllätys miehen ylävire ei ole.

Florida-, Detroit- ja Wild-otteluita kun vertailee, niin kahdesta viimeeksi mainitusta olisin suonut joukkueelle sen 2-3 pistettä. Floridaa vastaan oltiin taas ihan köysissä ja iskettiin paikoista. Kiva toki, mutta tästä en olisi kyllä kenttätapahtumien perusteella antanut kuin maksimissaan pisteen. Pointtina siis se, että olisi hienoa nähdä kun hyvin pelatuista otteluista tulisi tulosta, eikä vaan selviydyttäisi ja saataisi pisteitä. Eli väärin voitettu...
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Harmittaa näin jälkikäteen että en saanut ujutettua mitenkään, että Iron Maiden on uudella kiertueella (Floridassa). Olisi niin sopinut tuohon.

Alkaa olla bändi nimittäin samassa sarjassa kun Jagr tuon iän puolesta, Tai toisin päin.
 

Ralph

Jäsen
Tää matsihan on tänään jo kymmeneltä. Ja silti Wild ehtii pelata omansa jo alta pois, kun pelaavat Sabresia vastaan vieraissa vielä aiemmin. Avalanche hävisi viime kuussa oman iltapäivämatsinsa Buffalossa, joten Wild voisi ottaa mallia.

Avalanchen maalilla jatkaa Calvin Pickard myös Predatorsia vastaan ja Patrick Roy kouliikin juuri nyt Semyon Varlamovia. Roy on sanonut, että Varlamovin kohdalla on vähän epäreilua, että vain häntä rankaistaan heikoista otteista, mutta toisaalta se on ymmärrettävää. Muitakin avainpelaajia on, joihin Roy ei ole ollut tyytyväinen, mutta niiden penkittäminen on vaikeampaa kuin maalivahdin.

Avalanchen rosteri on muutenkin sama kuin Panthersia vastaan. Eric Gelinas ei pelaa selkävammojensa vuoksi ja Andrew Bodnarchuk pääsee taas näyttämään taitojaan. Bodnarchukilla on muuten koko liigan vähiten laukauksia maalia kohti per 60 peliminuuttia. Mm. Nate Guenin on kolmanneksi viimeisenä, mutta silti Bodnarchukin edellä. Ja kun Bodnarchuk ei ole hyvä edes puolustamaan, niin missä hän on sitten hyvä? Istumaan penkillä?
 

Ralph

Jäsen
Nyt on viimein Avalanche ja Wild samassa ottelumäärässä. Eroa pisteissä on Wildin hyväksi kaksi pistettä ja voittojakin on yhtä monta, joten tilanne on tiukka. Harmi vain, että jos pisteet ja voitot menee lopussa tasan, Wild on edellä keskenäisten pelien vuoksi.

Mutta nyt ei ole kovin pitkään pelimäärä tasan, kun seuraavilla kolmella kierroksella Avalanche pelaa kaksi peliä ja Wild ei yhtään. Ensi yönä Avalanche saa vastaansa Coyotesin eli luvassa on Alex Tanguayn paluu Denveriin osa joku sata. Mikkel Bödker kohtaa ensi kertaa Coyotesin. Bödker on ollut ihan mukava lisäys Avalanchen kokoonpanoon.

Avalanchen alapuolella läntisessä konferenssissa on viisi joukkuetta ja Avalanche kohtaa ne kaikki seuraavien kuuden ottelunsa aikana. Ainoastaan Ducks, tämän Coyotes-ottelun jälkeen, on sarjataulukossa yläpuolella. Ducks-ottelun jälkeen kun on luvassa Kanadan kiertue ja Kanadan joukkueet pitää perää. Tästä kun Avalanche kaataa kaikki nämä ja katkaisee myös Ducksin pitkän voittoputken, saadaan ihan kiva kuuden ottelun voittoputki.

Vielä ei ole tiedossa Avalanchen aloittavaa maalivahtia Coyotes-otteluun, mutta yllätyn, jos se ei ole Semyon Varlamov. Ja sen ottelun perusteella tehtäneen ratkaisu, kuka pelaa Ducksia vastaan.

Mainittakoon vielä, että Tanguay teki Coyotes-debyytissään tehot 2+1.
 

Ralph

Jäsen
Ja Semyon Varlamov palaa maalille reippaan viiden tunnin päästä alkavaan matsiin. Lisäksi Eric Gelinas on taas pelikuntoinen, joten ottaa taas Andrew Bodnarchukin paikan kokoonpanosta.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ketjujakin vähän muutettu, Comeau ja Landeskog vaihtaneet paikkaa. Gelinas pelaamaan, Norris-Bodnarchuk poppareilla.
 

Ralph

Jäsen
Tekisi mieli laskea, että kuinka monta kertaa viimeisen kolmen kauden aikana Avalanche on voittanut niin, että omiin menee yksi maali ja se ainokainen tulee viimeisessä erässä. Eli äsken Coyotesia vastaan tuli Varlamoville tuttu kahden erän nollapeli, jonka jälkeen kiintiömaali. Hyvä ottelu Varlamoville ja sitä tässä on kaivattu, kun on joutunut penkitetyksi ansaitusti parin heikon ottelun jälkeen.

Kolmospakkipari meni täysin uusiksi, kun Chris Bigras huilasi myös eli Zach Redmond pelasi Eric Gelinasin kanssa. Eipä ole Gelinas vielä ihmeitä esittänyt Avalanchen paidassa kahteen otteluunsa, mutta kuka tahansa on parannut Andrew Bodnarchukiin verrattuna.

Mikkel Bödker sen sijaan on vakuuttanut näissä neljässä pelissä. Onhan hänestä saanut lukea, että asenne Coyotesissa olisi ollut ajoittain heikkoa, mutta Avalanchessa peli on ollut vauhdikasta kaikissa ekoissa peleissään. Toimiva luisteluvoimainen pari Nathan MacKinnonin kanssa ja uskon, että tuosta saadaan loppukaudeksi tehokas pari, kunhan saavat ketsuppipullon auki. Työläs Blake Comeau menee siihen rinnalle sopivasti.

Matt Duchene teki kauden 28. maalinsa, mikä on hänen maaliennätyksensä. Johtaa joukkueen maali- ja pistepörssiä, kun koossa on nyt 52 tehopistettä. Ensi kertaa Duchenen NHL-uralla hänellä on enemmän maaleja kuin syöttöjä koossa, toki siihen voidaan saada loppukaudesta vielä muutos. Ja sillä katastrofisella kolmannella kaudella oli maaleja ja syöttöjä yhtä monta.

Taistelu jatkuu ja seuraavaksi vastassa on siis Ducks, joka näyttäisi ottavan tänään kahdennentoista peräkkäisen voittonsa. Tuo Ducks-peli on siis ylihuomenna. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Avalanchen 3-0-voittoon Reto Berran ollessa maalilla. Nyt tuskin Berraa nähdään ja veikkaisin, että Coyotes-ottelun myötä Varlamov on tuossa ottelussa tolppien välissä. Calvin Pickard saanee varmasti vastuuta sitten Kandan kiertueella, vaikka Varlamov pelaisi kuinka hyvin tai huonosti tahansa.
 

Ralph

Jäsen
Tästä tämän kauden tilantesta, eli vahvan pudotuspelitaistelusta vielä maaliskuussakin, täytyy kyllä kiittää loukkaantumistilannetta. Se on ollut koko kauden aivan erinomainen ja hattu päästä sille fysiikkavalmentajalle, joka on tätä ollut luomassa.

Luokittelen Avalanchen kymmeneksi tärkeimmäksi pelaajaksi seuraavat jannut: Tyson Barrie, Francois Beauchemin, Blake Comeau, Matt Duchene, Jarome Iginla, Erik Johnson, Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon, Carl Söderberg ja Semyon Varlamov. Tietysti nyt Mikkel Bödkerin laitan Comeaun edelle, mutta Bödker on ollut joukkueessa niin vähän aikaa, että hänet on turha ottaa esiin. Joten näiden mainittujen kymmenen pelaajan osalta loukkaantumisasiat tällä kaudella:

- Barrie huilannut neljä peliä (kolme pelikiellon vuoksi ja kerran oli kuumeessa)
- Beaucheminilla täysi kausi menossa
- Comeau huilannut yhden pelin (vaimonsa synnytti)
- Duchenella täysi kausi menossa
- Iginlalla täysi kausi menossa
- Johnson huilannut yhdeksän peliä (polvivamma)
- Landeskog huilannut neljä peliä (kaksi pelikiellon vuoksi ja kaksi selkävamman vuoksi)
- MacKinnonilla täysi kausi menossa
- Söderbergillä täysi kausi menossa
- Varlamov huilannut seitsemän peliä (viisi nivusvamman vuoksi ja kaksi sen oikeushässäkän vuoksi)

Eli kymmenestä tärkeintä pelaajaa ovat huilanneet yhteensä 25 peliä, mikä on kaksi ja puoli per pelaaja. Näistä 25:stä 16 on jotain oikeita loukkaantumisia, joten ei paljon. Toki juuri nyt Comeau on jättänyt reenit väliin selkävamman vuoksi.

Toivottavasti samaa rataa jatkavat loppukaudenkin.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Tästä tämän kauden tilantesta, eli vahvan pudotuspelitaistelusta vielä maaliskuussakin, täytyy kyllä kiittää loukkaantumistilannetta. Se on ollut koko kauden aivan erinomainen ja hattu päästä sille fysiikkavalmentajalle, joka on tätä ollut luomassa.
Itse en ole asiaan edes kiinnittänyt huomiota, mutta hyvä ettei ole edes tarvinnut. Viime kauteen verrattaessa kyllä erinomaista. MacKinnon missasi loppukauden jalan takia, Johnson muistaakseen hyppäsi vasta kesken kauden mukaan ja Varlamovillakin taisi jotain ongelmia olla. Barriellakin oli se yksi synkkä hetki pari kautta sitten playoffeissa, jota ei haluaisi edes muistella.

Coyotesista tärkeä voitto, nyt taas tasapisteissä Wildin kanssa. Mikäli tätä tahtia joukkueet pelaavat loppukuukauden, tulee tuo Wild-ottelu kuun lopusta olemaan vielä tärkeämpi kuin tämä edellinen. Itselläni nyt niin paljon koulukiireitä etten kerkeä tarkastamaan, mutta taitaa siinä vaiheessa ottelut olevan jo kummallakkin tasan.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
The Colorado Avalanche have signed forward Julien Nantel to a three-year, entry level contract worth $2.04 million at the NHL level.

Nantel was the Avalanche 7th round (204th overall) pick in the 2014 NHL Entry Draft.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
The Colorado Avalanche have signed forward Julien Nantel to a three-year, entry level contract worth $2.04 million at the NHL level.

Nantel was the Avalanche 7th round (204th overall) pick in the 2014 NHL Entry Draft.

Nythän taitaa olla sopimuspaikat taas täynnä.

Nantel ei ole tilastojen mukaan parantanut paljoa viime kaudesta, paitsi +/- tilastossa. Rouyn-Noranda on kuitenkin melkoisen kova joukkue, joten vastuutakaan ei varmaan ole paljoa tullut. Näin teksti-tv scouttauksella.
 

Ralph

Jäsen
Semyon Varlamov pystyy sittenkin pelaamaan nollapelejä ja sen sai kokea nyt Ducks. Varlamov on siis laittanut sen Vezinamov-moodin päälle, hyvä hyvä. Kaksi Ducks-ottelua tällä kaudella Avalanche pelannut ja maaliero nyt 6-0 Avalanchelle.

Peli oli sellainen, jota olen nähnyt Avalanchelta Patrick Royn alaisuudessa muutaman aiemminkin. Vastustaja laukoo enemmän ja on hallitseva osapuoli, mutta Avalanchen maalivahti kestää ja Avalanche itse hakkaa tarvittavat osumat. Nyt Varlamoville 37 torjuntaa.

Jack Skille oli tänään terveenä katsomossa ja tilalle nostettu Andreas Martinsen iski heti maalin. Chris Bigrasilla on jotain vammaa, joten Zach Redmond jatkoi kokoonpanossa. Blake Comeaulta jäi tosiaan eilen harjoitukset väliin, mutta pystyi pelaamaan tänään.

Nathan MacKinnonille vaihteeksi onnistuminen, hyvä juttu. Shawn Matthiasille kolmas maali seitsemässä Avalanche-ottelussa.

Nyt parin päivän tauko, jolloin seurataan miten Wild vastaa näihin kahteen voittoon. Avalanche matkaa siis Kanadaan ja jatkaa sunnuntaiyönä Jetsin vieraana. Kauden neljä ensimmäistä kohtaamista menneet Avalanchen näkökulmasta saldolla 3-1-0.
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Nyt parin päivän tauko, jolloin seurataan miten Wild vastaa näihin kahteen voittoon. Avalanche matkaa siis Kanadaan ja jatkaa sunnuntaiyönä Jetsin vieraana. Kauden neljä ensimmäistä kohtaamista menneet Avalanchen näkökulmasta saldolla 3-1-0.

Saa nähdä onko Landeskog noissa peleissä kokoonpanossa. Sen verran makiasti laitto poikkaria Despresin niskaan/kaulaan, etten ihmeenä pitäis vaikka tulis pala kakkua.
 

Ralph

Jäsen
Gabriel Landeskogille kolmen ottelun pelikielto, joten välistä jää sitten nämä Jets, Canucks ja Flames -matsit. Jack Skilleä sitten takaisin kokoonpanoon ja mielummin Skille sinne kolmoskenttään kuin Andreas Martinsen, vaikka Martinsen maalin juuri tekikin.

Mikkel Bödker - Nathan MacKinnon - Blake Comeau
Mikhail Grigorenko - Matt Duchene - Jarome Iginla
Shawn Matthias - Carl Söderberg - Jack Skille
Cody McLeod - John Mitchell - Andreas Martinsen
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Nythän taitaa olla sopimuspaikat taas täynnä.

Nantel ei ole tilastojen mukaan parantanut paljoa viime kaudesta, paitsi +/- tilastossa. Rouyn-Noranda on kuitenkin melkoisen kova joukkue, joten vastuutakaan ei varmaan ole paljoa tullut. Näin teksti-tv scouttauksella.
Nantelin soppari alkaa vasta ensi vuonna, joten ei Coloradon soppareitä tällä kaudella nosta.
Muistaakseni Coloradolla on sopparit taas täynnä muutenkin, koska Bödker-Tanguay ja Cliche-Beck diilissä meni sopparit molemmin puolin ja Gelinas hankittiin varausoikeudella. Ennen tuota meillä oli 49 sopparia (kun Wagner lähetettiin Ducksiin).

Nantel on tällä kaudella saanut hieman enemmän vastuuta ja pelannut hyvin. Beaudin (Coloradon draftpick 2015) ja Perron (Ottawa) ovat vetäneet ykköskentässä kovia tehoja. Nantel on siinä niitten jälkeen säestänyt hyvin ja pelaa tärkeitä minuutteja alivoimalla myös. Tuli juuri myös takaisin kuukauden poissaolon jälkeen aivotärähdyksen jälkeen.
Greer (Coloradon draftpick 2015) on myös vetänyt hyvin siellä kun Boston Universitystä sinne siirtyi kesken kauden.
Royun-Noranda on muutenkin yksi QMJHL parhaimpia seuroja tällä kaudella. Mukavaa kun meillä on kolme draftpickiä seurassa saamassa hyvää kokemusta.

Muutenkin niin meillä on niin vähän pelaajia AHLlään ensi kaudeksi. Nantel on hyvä kahden suunnan pelaaja joka tulee olemaan tärkeä pala ensi kaudella Rampagessa.
2014 draftistä ei paljon muita pelaajia tule kuin juuri Nantel ja mahdollisesti Lindholm (joka pelaa hyvää kautta Ruotsissa) ja Pepin. Butcher myös mahdollisesti NCAAsta 2013 draftista. Tämä tarkoittaa sitä että kun jotenkin pitää AHLlää löytää pelaajia, en yhtään ihmettelisi jos tullaan näkemään aika paljon uusia kasvoja Euroopasta ensi kaudella a la Rendulic, Everberg ja Martinsen jotka tulevat täyttämään Rampagen ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Nantelin soppari alkaa vasta ensi vuonna, joten ei Coloradon soppareitä tällä kaudella nosta.
Muistaakseni Coloradolla on sopparit taas täynnä muutenkin, koska Bödker-Tanguay ja Cliche-Beck diilissä meni sopparit molemmin puolin ja Gelinas hankittiin varausoikeudella. Ennen tuota meillä oli 49 sopparia (kun Wagner lähetettiin Ducksiin).

Erittäin hyvä pointti, näinhän se menee.

Hieno kirjoitus, jonka jatkoksi haluan mainita vielä JT Compherin, joka siirtyi Coloradoon ROR-kaupassa. Kertaakaan ei miestä ole taidettu mainita täällä kauden aikana. Pelannut kuitenkin hienon kauden Michiganin yliopistossa, samassa yliopistossa, jossa muun muassa Larkin ja Hyman pelasivat viime kaudella. Muodostanut Kyle Connorin (Winnipeg) ja Tyler Motten (Chicago) kanssa ehdottomasti NCAA:n vaarallisimman ketjun, sillä Connor voitti pistepörssin ja sekä Compher että Motte sijoittuivat kärkiviisikkoon. Compher on selkeästi pelinrakentajatyyppinen laituri, sillä hän voitti syöttöpörssin. Tehot 12+37=49 39:ssä ottelussa. Mielellään näkisin Compherin jo ensi kaudella vähintään AHL:ssä, mutta saattaa käydä opiskelunsa loppuun yliopistossa.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Gabriel Landeskogille kolmen ottelun pelikielto, joten välistä jää sitten nämä Jets, Canucks ja Flames -matsit. Jack Skilleä sitten takaisin kokoonpanoon ja mielummin Skille sinne kolmoskenttään kuin Andreas Martinsen, vaikka Martinsen maalin juuri tekikin.

En nyt lähde miestä sen enempää tuosta tekemästään tuomitsemaan, mutta ei kapteenin kuulu tuollaisia pelikieltoja ottaa silloin kun joukkue taistelee tärkeimmistä pisteistä ja playoff-paikoista. Ei noilla tempuilla joukkuetta reppuselkään oteta, mutta tehty on tehty ja sillä sipuli.
 

Ralph

Jäsen
Jack Skilleä sitten takaisin kokoonpanoon ja mielummin Skille sinne kolmoskenttään kuin Andreas Martinsen, vaikka Martinsen maalin juuri tekikin.
Eri mieltä oli yllättäen Patrick Roy ja laittoi Martinsen kolmoskenttään Carl Söderbergin ja Shawn Matthiasin kaveriksi. Eli Skille neloskenttään. Muutoin sama kokoopano kuin Ducks-pelissä. Eli Semyon Varlamov maalilla ja sitä rataa.
 

Ralph

Jäsen
Harvinaisen turhauttava tappio. Vastassa jo pudotuspelihaaveet menettänyt jengi ja alla pari kelpo voittoa. Toisen erän alkupuoliskolla Avalanche siirtyy 2-0-johtoon ja kaikki on pedattu kuntoon. Mutta maalin jälkeen joukkueen pelistä menee täysin järki ja kauhea koheltaminen alkaa. Vain Semyon Varlamov pitää joukkueen johdossa, mutta kolmannen erän puolessa välissä ei sekään enää auta ja vastustaja menee ohi. Ja sieltä sitten Wild hoitaa oman hommansa kunnialla, joten pudotuspeliviivan alle vei taas Avalanchen tie.

Pitkä torjuttujen alivoimien putki katkesi ja se kuvasti vain joukkueen tekemistä. Ensin todella huolimaton jäähy Cody McLeodille, jonka jälkeen alivoimalla ei toimi. Ensin Carl Söderberg kompuroi omia aikojaan purkupaikassa ja sitten Mark Scheifelen annetaan aivan vapaasti käyttää hyvää asettaan eli laukaustaan.

Matt Duchene ja Erik Johnson, ottelun Avalanchen maalien tekijät, ovat ainoa joille kehtaa antaa selvän plussan ottelusta. Molemmilta maalien lisäksi vahvaa pelaamista. Sitten on kiikunkaakun kavereita pari ja muutama unelias Nathan MacKinnonin, Tyson Barrien sekä Mikkel Bödkerin johdolla.

Nyt on pari päivää aikaa miettiä, että mitä vittua. Sitten vastassa Canucks, joka on ollut tällä kaudella Avalanchelle vaikein vastustaja.
 

Ralph

Jäsen
Neljä viikkoa runkosarjaa jäljellä, mutta toivottavasti Avalanchen kautta on vähintäänkin kuusi jäljellä. Neljästä viimeisestä runkosarjaviikosta Avalanchelle helpoin on tämä seuraava. Seuraavaa kutsuisin tärkeäksi ja kahta viimeista todella vaikeaksi.

- Canucks, Flames, Oilers
- Flyers, Wild
- Predators, Blues, Capitals, Blues
- Predators, Stars, Ducks

Patrick Roy on jo kertonut tämän viikon kolmen vierasottelun aloittavat maalivahdit. Semyon Varlamov pelaa torstaiyönä Vancouverissa ja lauantiayönä Calgaryssä, kun Calvin Pickard pelaa viikon päätteeksi Edmontonissa. Wildillä on tällä viikolla neljä peliä, joten ottelumäärä joukkueiden välillä tasoittuu. Sitten seuraavalla Wildillä onkin kolme, joten Avalanche saa vielä välillä olla se vähemmän pelannut joukkue. Toiseksi viimeisellä Wildillä on samat neljä ja viimeisellä heillä on loput kaksi. Wildin vastustajat:

- Senators, Devils, Hurricanes, Blackhawks
- Kings, Flames, Avalanche
- Blackhawks, Senators, Red Wings, Jets
- Sharks, Flames

Helpompi loppuohjelma on Wildillä, joten kova on homma edessä Avalanchella. Tästä viikosta on saatava paljon pisteitä, vähintään viisi ja ensi viikolla on kaadettava Wild. Varsinaisella peliajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös