Mainos

Colorado Avalanche 2010-2011

  • 130 615
  • 461

Ralph

Jäsen
Tuosta Shattenkirkin pelistä osittain samaa ja osittain eri mieltä. Hyökkäyspäässä pelasi kyllä niin kuin on totuttu, mutta esimerkiksi Ottawan viides maali oli Shattyn paha kämmi. Ellet sitten tarkoittanut Shattyn erinomaisella pelillä pelkästään hyökkäyspään pelaamista?

Tarkoitin juurikin hyvää hyökkäyspeliä. Shattenkirk on usein pulassa omalla alueella mutta nousee hyvin hyökkäykseen ja nappaa pisteitä. Right-tykki, mitä tulee mieleen? Mike Green? J-M Liles sensijaan esiintyi yllättävän hyvin mielestäni omassa päässä.

Montrealia vastaan Avalanche ei suurella todennäköisyydellä tee viittä-kuutta maalia, sen verran kovassa iskussa Price on ollut. Silloin täytyy muut osa-alueet toimia. Toivottavasti O'Byrne ei jännitä matsia liikaa, vaan pelaa tasollaan.

Itseasiassa Price on viimeaikoina alkanut hiipumaan. Ensin lähes Coloradon tasoinen maalintekojoukkue Philadelphia Flyers ohitti Pricen viidesti ja sitten Boston Bruins, joka ei juuri hyökkäyspäähän juhli, iski kolme osumaa.

Uskoisin että Coloradon hyökkäys on riittävän hyvä ohittamaan Pricen juuri viidesti tai kuudesti. Peter Budajia voisin rohkeasti laittaa näinkin pahaa vastustaajaa vastaan maaliin.

Kuka muuten on tämän Coloradon paikallistelevisiokanava Altitude TV:n selostaja? Todella mukavaa kuultavaa kun hehkuttaa Coloradoa.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Kuka muuten on tämän Coloradon paikallistelevisiokanava Altitude TV:n selostaja? Todella mukavaa kuultavaa kun hehkuttaa Coloradoa.

Altituden selostajat taistelevat kyllä tosissaan NHL:n puusilmäisimpien selostuksien ykköstilasta. Oman joukkueen hehkutus tuntuu menevän todella pahasti yli. Ihan miten paskasti Colorado pelaa, niin silti pelistä löytyy aina pelkästään kehuttavaa. Tai siltä ainakin on tuntunut niissä peleissä, missä on joutunut "nauttimaan" Altituden selostuksista. Toinen asia on sitten pelitapahtumien näkeminen liian vahvojen Colorado värilasien takaa. Tähän syntiin kyllä syyllistyvät myös monet muutkin paikalliskanavien selostajat.
 

Ralph

Jäsen
Altituden selostajat taistelevat kyllä tosissaan NHL:n puusilmäisimpien selostuksien ykköstilasta. Oman joukkueen hehkutus tuntuu menevän todella pahasti yli. Ihan miten paskasti Colorado pelaa, niin silti pelistä löytyy aina pelkästään kehuttavaa. Tai siltä ainakin on tuntunut niissä peleissä, missä on joutunut "nauttimaan" Altituden selostuksista. Toinen asia on sitten pelitapahtumien näkeminen liian vahvojen Colorado värilasien takaa. Tähän syntiin kyllä syyllistyvät myös monet muutkin paikalliskanavien selostajat.

Eipä tämä paljoa Colorado-fania haittaa. Sama juttu SM-Liigassa, kuten varmaan tiedätkin.

Ja tän päiväiseen Montreal -peliin palaa Denverpostin mukaan Paul Stastny. Cody McLeod on liittynyt sairaslistalle mutta on Hejdukin tavoin listattu day-to-day -pelaajaksi. Craig Anderson jatkaa maalilla. Ketkäköhän ovat Stastnyn laiturit, Galiardi ja Yip? Porter neloseen Macin paikalle?

Kyllä Coloradon hyökkäyspelaaminen näyttää vahvalta kun kaikki pelaajat saadaan pelikuntoon. Nyt jo paukutetaan viittä, kuutta, seitsemää maalia vaikka piste per peli tykit Hejduk ja Stewart ovat pelikunnottomia. Jos joskus kaikki pelaajat ovat kunnossa ja Muellerkin iskussa, laittaisin hyökkäysketjun tämmöiseen muotoon:

Mueller - Stastny - Stewart
Fleischmann - Duchene - Hejduk
Galiardi - O'Reilly - Jones
Winnik - Dupuis - McLeod

Eli Yip ei mahtuisi edes pelaavaan ryhmään. Kovaltahan tuo hyökkäyspäähän vaikuttaa.



EDIT:
Montreal kaatui 3-2. Kuuden ottelun voittoputki, ei siitä sen enempää kun en peliä Elisan takia nähnyt.

Mutta Kyle Quinceyn kausi on nyt jo ohi. Olkapää vaatii leikkausta. Niin vain Colorado tarvitsenee uuden puolustavan left-puolustajan.
 
Viimeksi muokattu:

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Kuudes voitto putkeen hyvän taistelun jälkeen. Kaksi kertaa noustiin takaa rinnalle ja lopulta yhden maalin turvin voittoon. Winnik oli flunssassa eikä pystynyt pelaamaan jolloin Holos nousi kokoonpanoon seitsemäntenä puolustajana. Paljon ei Saccolta luottoa herunut ja peliajaksi jäi 6.42, mutta silti tilastot näyttää 0+1 ja +2.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan mitään huippupaikkoja. Lopulta erän puolivälissä Montreal siirtyy johtoon ylivoimalla kun Cammalleri laukoo keskeltä sektoria kiekon yläkulmaan. Avs tasoittaa 5,5 sekuntia ennen erätaukoa myös ylivoimalla kun Wilson laukoo viivalta kiekon takayläkulmaan. Toisen erän aluksi Yipille tuomitaan kakkonen ja Canadiens siirtyy jälleen johtoon kun Picard lyö irtokiekon maalin kulmalta sisään. Minuutti tästä ja hyvän pelin pelannut Dupuis katkaisee Picardin avauksen ja passaa Porterin vauhtiin ja rystyveto uppoaa Pricen selän taakse. Erän lähestyessä loppuaan tekee Galiardi rinnallaan voittomaalin RoRin laukauksen reboundista.

- Anderson oli hyvässä vireessä ja torjui 27/29 laukausta ja piti joukkuetta pystyssä etenkin kolmannessa erässä Montrealin hakiessa kovaa tasoitusta.

- O`Reilly oli molempien Montrealin ylivoimamaalien aikana jäällä, eikä RoR ollut tyytyväinen omaan panokseensa alivoimalla. Hyökkäypäässä saaliina sen sijaan oli 0+2 ja pisteiden lisäksi hyökkääyspäässä nähtiin hyviä suorituksia ja vahvaa peliä.

- Galiardi on tehnyt paluunsa jälkeen molemmissa peleissä maalin ja kun siihen päälle saadaan hyvää vääntöä ja tunnollista puolustamista niin ei voi valittaa Galin panosta.

- Myös muut duunariosaston kaverit Dupuis ja Mauldin olivat hyvällä pelipäällä. Molemmilla on iso rooli alivoimalla ja hyökkäyspäässäkin on tullut hyvin tehoja. Dupuis tosin hukkasi Stastnyn tarjoaman huippupaikan, mutta olihan tilanteessa Pricen hyvyyttäkin.

- Yleisö alkaa taas pikkuhiljaa löytää Pepsi centeriin sillä kyseessä oli kauden kolmas loppuunmyyty ottelu.

Pelin alla tosiaan tuli ilmoitus, että Quinceyn olkapäävamma vaatii leikkauksen ja täten koko loppukausi menee sairastuvalla. Quincey on ollut alkukaudella joukkueen pahin alisuorittaja ja juuri kun Kyle oli ainakin jossain määrin saanut pelihuumorista kiinni, käy näin. Pakisto kaipaisi huippukuntoista Quinceya, mutta nyt on muiden pakkien tehtävä nousta esiin ja ottaa isompaa roolia.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Terveppä terve kaikille!

Niin se voittoputki vain jatkuu edelleen. Ottelu oli aika tuttua kauraa tältä kaudelta. Vastustaja koittaa muutamaan otteeseen karata, mutta tuloksetta. Montrealin ensimmäinen maali ylivoimalla meni yli-innokkaan av-nelikon piikkiin. Kaikki lähtivät tavoittelmaan kiekkoa viivan tuntumasta ja lopulta kiekko päätyi Plekanecille, joka tarjosi kiekon Cammallerille ja tämä pisti suoraan syötöstä kiekon pönttöön. Colorado pääsi kuitenkin ylivoimalla tekemään, kunnon koppimaalin reilu viisi sekuntia ennen erän päätyttyä Wilsonin ammuttua kiekon maaliin.

Toisessa erässä Montreal meni taas johtoon maalilla jota en itse nähnyt, kun erätaukopelit venähtivät hieman. Maali syntyi ylivoimalla, kun Picard pääsi ampumaan reboundin verkon perukoille. Tasoituksesta vastasi koko pelin hyvällä jalalla liikkunut Kevin Porter ajettuaan röyhkeästi maalille ja pistäen kiekon rystyllä Carey Pricen jalkojen välistä läpi. Ottelun voittomaalin "teki" TJ Galiardi, joka tuskin itsekään tietää mistä kiekko meni maaliin. Räkämaali kuvastaa osumaa hyvin. Price torjui pomppukiekon eteensä, mitä lähtivät tavoittelemaan Galiardi, Mauldin ja Montrealin kaksikko ja jostain näistä henkilöistä kiekko kimposi lopulta maaliin.

Viimeinen erä ei tarjonnut mitään huikeaa viihdettä. Montreal haki kovasti tasoitusta ja kiekko pyörikin viimeisen kympin aikana useasti Andersonin alueella, mutta pakit saivat sohittua kiekot pois Montrealin pelaajien ulottuvilta.

- Kovasti hehkutetut Shattenkirk ja Subban pelasivat kovin vaatimattoman ottelun. Subban teki tukun hirveitä ja ei esiintynyt oikein edukseen.

- Porter jaksoi painaa kovaa vauhtia koko pelin. Tuskin tarvitsee pelätä paikkansa puolesta sairastuvan tyhjennyttyä. Alempiin kenttiin polkemaan vain.

- Mauldin sama juttu. Energiaa tuntuu riittävän illasta toiseen, eikä väsymisen merkkejä näy.

- Anderson alkaa pikku hiljaa löytämään sen vanhan hyvän vireensä. Pelejä vaan alle paljon, niin homma alkaa toimimaan.

Sherman pääsee taas ilmeisesti hieromaan treidejä Quinceyn leikkauksen myötä. Tämä on itseasiassa aika hyvä juttu sillä nyt saadaan heivattua joko Wilson tai Hunwick pois ylivoimasta, koska top4 pakki pitäisi saada ongittua jostain. Quincey ei tällä kaudella oikein pisteiden valossa ole vakuuttanut, eikä se omanpään pelikään kovin mallikasta ole välillä ollut. Liikenisikö Paholaisilta joku pakki vai suostuisiko Robyn Regehr luopumaan NMC-pykälästään ja tulemaan tänne takaisin? Vaihdossa varmaan olisi tarjolla Coloradolla tarjota pickejä ja ehkäpä David Jones?
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Satuinpa tuossa illalla kuuntelemaan nettiradion kautta Torontolaisen The Fan 590:n kiekkolähetystä. Aikamoista hehkutusta sai Colorado osakseen Nick Kypreosin ja Doug McLeanin keskusteluissa. Duchene, Stastny O'Reilly, Sacco, Sherman etc. Kehuttiin Avsin joukkuehenkeä ja luisteluvoimaa ja se rankattiin NHL:n nopeimmaksi joukkueeksi. Myös Stastnyn ja Duchenen voittotanssi, eli "bang bang -dance" nousi esiin. Tuo tanssi on näköjään noussut nyt puheenaiheeksi ympäri NHL:n ja jopa itse Bob McKenzie otti siihen kantaa twitterissä, positiivisella mielellä. Duchene aloitti oman twitter-tilinsä, että fanit kiinnostuisivat yhä enemmän Avsista. Nyt fanit ovat ostaneet tuon voittotanssinkin. Montreal-pelin jälkeen yleisö selvästi jäi odottamaan sitä ja kun "tanssi" alkoi, nousi myös meteli. Pikkuhiljaa Duchenesta on kasvamassa tähden lisäksi myös Denverin lemmikki.

Yksi mielenkiintoinen juttu tuossa Fan 590:n lähetyksessä oli myös se, että kaverusten mukaan Avs ei neuvottele Andersonin kanssa jatkosopimuksesta kuin vasta kauden jälkeen. Tuo kuulostaa jo sellaiselta heitolta, että jokainen saa uskoa mitä haluaa.

Peli Montrealia vastaan oli pitkästä aikaa "normaali" ja maaleja nähtiin vain viisi kappaletta. Montreal puolusti hyvin ja pimensi Duchenen kentän. Ratkaisijoita löytyi tällä kertaa muualta ja se on vahvan joukkueen merkki. Galiardin paluu on ollut merkittävä asia ja on ilo katsoa hänen työn tekoa koko kentän alalla. Parhaimpana esimerkkinä hän teki loistavan takakarvauksen Montrealin 2vs1-hyökkäyksessä ja pelasti tilanteen. Siitä vastahyökkäys ja Galiardi itse oli toisessa päässä laukomassa, mutta tilanne päättyi Pricen tv-torjuntaa. Tulee auttamaan Stastnya suuresti, kunhan pääsee takaisin hänen vierelleen Winnikin palatessa kokoonpanoon. Andylta hyvä peli, vaikka aiheuttikin lopussa ylimääräisiä sydämenlyöntejä seikkailuillaan.

Jonas Holos pääsi pitkästä aikaa pelamaan Avsin paidassa. Peliaikaa ei herunut kuin 6:42, mutta tehotilastossa +2. Pelaaminen oli kuitenkin juuri sen näköistä mitä se parin viikon tauon ja sairastelun jälkeen voi olla; hapuilevaa ja epävarmaa.

Aamuyöllä vastassa Los Angeles Kings ja nyt on voittoputki suuressa vaarassa. Kings on ollut viime ajat vaikea vastustaja Avsille. Ikään kuin Avs; nuori, taitava ja hyvän maalivahtipelin omaava joukkue, muttei yhtä luistelukykyinen. Avsilta puuttuu ainakin McLeod ja Hejduk, mutta Winnik palaa kokoonpanoon. Andy jatkaa maalilla ja Sacco lähtee mahdollisesti seitsemällä pakilla peliin.

Sherman pääsee taas ilmeisesti hieromaan treidejä Quinceyn leikkauksen myötä. Tämä on itseasiassa aika hyvä juttu sillä nyt saadaan heivattua joko Wilson tai Hunwick pois ylivoimasta, koska top4 pakki pitäisi saada ongittua jostain. Quincey ei tällä kaudella oikein pisteiden valossa ole vakuuttanut, eikä se omanpään pelikään kovin mallikasta ole välillä ollut. Liikenisikö Paholaisilta joku pakki vai suostuisiko Robyn Regehr luopumaan NMC-pykälästään ja tulemaan tänne takaisin? Vaihdossa varmaan olisi tarjolla Coloradolla tarjota pickejä ja ehkäpä David Jones?

En usko, että Shermanilla on tällä hetkellä suunnitelmissa hankkia Quinceylle korvaajaa. Rosterissa on kuitenkin seitsemän pakkia, joista Wilson on parantanut peliään huomattavasti ja Holos odottelee peliaikaa. Ellei sitten tule lisää loukkaantumisia puolustajille. Monstersin pakkiosastokin on kokenut melkoisen mullistuksen Avsin treidien ja loukkaantumisten, sekä LEM:n omien loukkantumisten takia. Siellä ei enää ole kuin pari pakkia, joita voisi kuvitella nostettavan ylös. Ei nuo puolustuksen nimet suurta kauhua herätä vastustajassa, mutta lopulta kyse on siitä, mihin tähdätään? Nyt jo on kaupattu pickejä sekä prospecteja useampi korjaamaan joukkeen tämän hetken tilaa. Jos kaikki hyökkääjät saataisiin pysymään terveiden kirjoissa yhtä aikaa (pl. Mueller), niin silloin kauppatavarana voisi olla joku kokoonpanon rajamailla heiluva pelaaja tyyliin Yip, Porter jne.

Duchene valittiin NHL:n viikon ykköstähdeksi ja Flash kakkostähdeksi. Ei ihan jokaviikkoista tuollainenkaan.
 

Ralph

Jäsen
David Jones jatkaa edelleen varjojen mailla. Todella heikkoa peliä jälleen häneltä. Saa pelata huikeassa ketjussa Duchenen ja Fleischmannin kanssa mutta on todella tehoton ja huono. Välillä Duch tai Flash petaa hänelle huippupaikkoja mutta Jones ampuu mettään. Ja hyökkäyksee lähtiessä Jones ei saa edes kiekkoa haltuun ja vastustajan pyöritys jatkuu. David Jones pois kakkosketjusta ja joku.. vaikka Daniel Winnik tilalle.

Ei sillä etten Jonesista pitäisi, vaan sillä että Jones on huono juuri nyt. Kaipaa todella onnistumista.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
En usko, että Shermanilla on tällä hetkellä suunnitelmissa hankkia Quinceylle korvaajaa. Rosterissa on kuitenkin seitsemän pakkia, joista Wilson on parantanut peliään huomattavasti ja Holos odottelee peliaikaa. Ellei sitten tule lisää loukkaantumisia puolustajille. Monstersin pakkiosastokin on kokenut melkoisen mullistuksen Avsin treidien ja loukkaantumisten, sekä LEM:n omien loukkantumisten takia. Siellä ei enää ole kuin pari pakkia, joita voisi kuvitella nostettavan ylös. Ei nuo puolustuksen nimet suurta kauhua herätä vastustajassa, mutta lopulta kyse on siitä, mihin tähdätään? Nyt jo on kaupattu pickejä sekä prospecteja useampi korjaamaan joukkeen tämän hetken tilaa. Jos kaikki hyökkääjät saataisiin pysymään terveiden kirjoissa yhtä aikaa (pl. Mueller), niin silloin kauppatavarana voisi olla joku kokoonpanon rajamailla heiluva pelaaja tyyliin Yip, Porter jne.

Viime öisessä matsissa Wilson alkoi pikkuhiljaa osoittaan miksi Sacco on jaksanut antaa miehelle vastuuta suoritusten ollessa välillä aika kaameita. Taklauksia alkoi tulemaan vähitellen pelin edetessä ja muutenkin meno näytti mallikkaalta. Aivotärähdyksen jälkeinen arkuus alkaa varmaankin helpottamaan. Silti Holos ja Hunwick pitäisi saada pysymään pakistossa sijoilla 5-7. Hunwick on ehkä pikkuisen paranneltu versio Cumiskeystä, mutta se ei nyt vielä paljoa ole. Holos sen sijaan voisi suosiolla vetää kauden loppuun Lake Eriessä ja välillä käydä haisteleen ilmapiiriä ylhäällä. Norjalaisella ei oikein onnistu tuo kiekon ylöstuominen millään, kun useimmiten kaveri pysäytetään keskialueelle tai sitten hän pistää kiekko alaspäin ja taas joudutaan hakemaan uutta vauhtia. Ensi kaudella sitten suurempaa roolia.
Ylivoima siis kaipaisi mielestäni yhtä pakkia. Sairastuvan tyhjennyttyä vetäjän paikalle voisi pistää jonkun hyökkääjistä tai sitten koittaa kalastella rebuilding suunitelman raameissa sitä pakkia.

David Jones jatkaa edelleen varjojen mailla. Todella heikkoa peliä jälleen häneltä. Saa pelata huikeassa ketjussa Duchenen ja Fleischmannin kanssa mutta on todella tehoton ja huono. Välillä Duch tai Flash petaa hänelle huippupaikkoja mutta Jones ampuu mettään. Ja hyökkäyksee lähtiessä Jones ei saa edes kiekkoa haltuun ja vastustajan pyöritys jatkuu. David Jones pois kakkosketjusta ja joku.. vaikka Daniel Winnik tilalle.

Ei sillä etten Jonesista pitäisi, vaan sillä että Jones on huono juuri nyt. Kaipaa todella onnistumista.

Sama on pistänyt silmään viime peleissä. Yrittää liikaa hakea itselleen sitä maalia. Kahdessa viime pelissä hän on ollut Duchenen kanssa 2vs1 tilanteessa mitkä kummatkin ovat päättyneet Jonesin omaan vetoon ilman syöttelyjä. Toivottavasti sairastupa alkaisi tyhjenemään vähitellen, niin saisi Jonesin laitettua kolmoseen minne hän kuuluukin.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Tyly paluu maan pinnalle kuuden voiton jälkeen Kingsin nollatessa Avsit 0-5. Ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Avsit jäävät ilman maalia ja vain Blues jäi yksin miehittämään ei-maalittomien pelien kerhoa. Jos oli Avs todella huono niin Kings pelasi vahvan pelin ja Brown ja Kopitar pitivät puolustusta välillä pilkkanaan.

Kokonaisuudessaan todella huono peli eikä onnistujia juurikaan löytynyt. Galiardi taisteli hyvin ja Wilson alkaa löytää virettään. Pahiten kujalla oli kakkosketju Flash-Duchene-Jones, joka otti kolme maalia omiin eikä hyökkäyspäässäkään tapahtunut mitään. Flash pelasi selvästi huonoimman ottelunsa Avs-paidassa eikä Jonesinkaan panokseen voi olla tyytyväinen. Jonesilla on meneillään 10 ottelun maaliton putki ja melkoinen apina sieltä selästä jo löytyy. Duchene sai joitakin paikkoja, mutta viimeistely ontui ja muun joukkueen tavoin pelaamisessa näkyi huolimattomuutta ja keskittymisen puutetta.

Tästä ei voi kuin parantaa ja seuraavaksi Denveriin saapuu kyläilemään Wild.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Kings todella oli taas niin vaikea vastustaja kuin saattoi odottaa. On se vain hyvä joukkue ja vei Avsilta vahvuudet pois. Yksi mikä pisti silmään Losin pelissä, oli se, että joukkue ei juuri menettänyt kiekkoja keski- ja hyökkäysalueella siten, että Avs olisi päässyt tekemään nopean vastahyökkäyksen. Se on ollut Avalanchen tavaramerkki, että vastustajan kiekonmenetyksen jälkeen hyökkäys lähtee nopeasti ylöspäin. Luisteluvoimaa on pystytty käyttämään, mutta nyt siitä ei paljoa apuja ollut. Ensimmäisessä erässä vielä Avsin kärkikarvaajat antoivat hyvin painetta Losin pakeille hyökkäysaluella aiheuttaen jokusen kiekonmenetyksen. Vaikka kiekko saatiin haltuun, Kings puolusti kylmän viileästi oman maalinsa edustan ja tilanteet oli jotenkin näennäisiä.

Los Angeles ja Vancouver tuntuvat olevan kaksi joukkuetta lännestä, joita vastaan ei vain homma toimi.

Ensi yönä vastassa Minnesota Wild ja tähän peliin ei voi kuin parantaa, kuten Ilmaveivi jo totesi. Avalanche on yleensä ollut hyvä seuraavassa pelissä tuollaisen nöryyttävän nyhjäystappion jälkeen. Minnesota oli viime kaudella Avsille aivan yhtä vaikea vastustaja kuin nuo pari edellä mainittua joukkuetta. Avs voitti vain yhden pelin kuudesta keskinäisestä kohaamisesta.

Minnesotalla on nyt alla kaksi voittoa putkeen Calgarysta. Pieni vakoilukierros Jatkoajan Wild-ketjuun kertoo, että vastustaja on ilmeisesti "palannut" vanhaan kilpparitaktiikkaan. Backström hoitaa vastustajan myllytyksen ja oma ylivoima ratkoo pelit, kärjistäen sanottuna. Kliseisesti erikoistilanteista saattaakin muodostua se ratkaisu, sillä vaikka tilastollisesti joukkueilla on yhtä hyvä ylivoima, Avsin alivoima on surkea. Joka tapauksessa mikään muu kuin voitto ei kelpaa.

Hejduk ja McLeod on edelleen poissa nivusvammojen takia. Duke on treenaillut itsekseen ja osin joukkueenkin kanssa, muttei ole vielä täydessä kunnossa. Toivottavasti palaisi pian, sillä myös Stastny tarvitsee vierelleen jonkun vakavasti otettavan maalintekijän. Andy jatkaa maalilla ja näyttää siltä, että Sacco yrittää nyt tosissaan saada Andylle vireen päälle kuormittamalla häntä reilusti.

Holos sen sijaan voisi suosiolla vetää kauden loppuun Lake Eriessä ja välillä käydä haisteleen ilmapiiriä ylhäällä. Norjalaisella ei oikein onnistu tuo kiekon ylöstuominen millään, kun useimmiten kaveri pysäytetään keskialueelle tai sitten hän pistää kiekko alaspäin ja taas joudutaan hakemaan uutta vauhtia.

Itse en vielä heittäisi norskin kirvestä kaivoon tämän kauden osalta. Holos pelasi kuitenkin varsin hyvin alkukaudesta, kun sai vastuuta. Nyt on tauon jälkeen pelannut kahdessa pelissä yhteensä noin 19 minuuttia, mikä ei helpota pelivireen löytämistä. Siinä olen samaa mieltä, että Holosin kiekon ylöstuonnit ei todellakaan nyt onnistu. Mutta mielestäni koko hyökkäykseen lähdössä on jotain vialla, jos Holos, tai kuka tahansa pakki, joutuu kuljettamaan kiekon omasta päästä yli punaviivan ja arpomaan seuraavaa ratkaisua. Tätä näkee yllättävän paljon NHL:ssä ja sitä on ärsyttävä katsoa. Tuo Holosin alaspäin syöttäminen taas on suoraan Elitserienistä. Muutama kausi ruotsalaisessa koulutuksessa on tehnyt sen, ettei mies haluaisi luovuttaa kiekkoa ilmaiseksi vastustajalle. Siinä taas tullaan Avsin pelin rakenteeseen joka ei välttämättä niin tue tätä ajatusta ja usein joudutaan kuseen sen takia. Shatty ja Holos sopivat hienosti pakkipariksi, koska molemmat ajattelevat peliä syöttämisen ja kiekollisuuden kautta. Monesti nämä kaksi purkivat vastustajan paineen kiekottelulla ja laittoivat päälle vielä peliä edistävän syötön. Eri asia sitten miten he pärjäsivät kahdestaan kulmaväännöissä ja oman alueen puolustamisessa.

Toiseen ylivoimaankin voisi Holos olla hätäratkaisu. Muistellaan alkukautta kun Holos nostettiin yv-viisikkoon. Yv muuttui aivan toisenlaiseksi, kun kiekkoa pystyi kierrättämään nopeasti viivan kautta, koska pakkien kätisyydet sopivat yhteen. Holosin laukaus ei ole mikään kanuuna, mutta Wilsonin kanssa voisivat muodostaa kokeilemisen arvoisen parin.

Se on kyllä fakta, että näissä kahdessa pelissä Holos on ollut arka ja epävarma raktaisuissaan.

Kun saadaan hyökkääjä tai kaksi takaisin kaukaloon, voisi Footelle antaa pitkästä aikaa pelipäivänä "maintenance day:n" mitä Sacco on treenipäiviksi jaellut. Silloin voisi pelata kuudella pakilla ja antaa pojille minuutteja. Näkisi samalla miten Hunwick pelaisi ilman Footea, koska on sellainen fiilis, että voisi mennä paremmin.
 

Ralph

Jäsen
Hyvää joulunjälkeistä lomaa niille joilla loma jatkuu :)

Pienelle joulutauolle piti lähteä hyvässä voittoputkessa mutta niin vain kuutta voittoa seurasi vielä kaksi kotitappiota todella heikkojen esitysten jälkeen. Viimeisen 10:n pelin saldo on 6-3-1. Ensiyönä on luvassa vuoden viimeinen kotipeli, jossa vastaan asettuu Detroit Red Wings. Tältä liigan huippujoukkueelta puuttuu maailman paras pelaaja, Pavel Datsyuk.

Colorado saa otteluun vihdoin Milan Hejdukin ja Cody McLeodin. Hejduk harjoitteli odotetusti Fleischmannin ja Duchenen rinnalla. Jonas Holos pudonnee ulos kokoonpanosta ja peliin lähdetään 12 hyökkääjällä.

Chris Stewart ja Kyle Cumiskey ovat jäälle pääseet, tosin Stewart ilman mailaa ja Cumiskey jollain (valo?) avustuksella. Kyle Quinceyn kausi on jo ohi ja Peter Mueller on oma lukunsa. Peter Budaj, joka kauden avauskohtaamisessa Detroitissa torjui rankkarivoiton, aloittaa maalilla.

Coloradon kokoonpano:

Galiardi - Stastny - Jones
Fleischmann - Duchene - Hejduk
Winnik - O'Reilly - Porter
McLeod - Dupuis - Mauldin

Liles - O'Byrne
Wilson - Shattenkirk
Hunwick - Foote

Budaj
Anderson
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 3-4 OT

Nyt on ohi vuoden 2010 viimeinen kotipeli. Konferenssikärki Detroit haki jatkoaikavoiton ja Osgoodille 400. voiton. Coloradon tappioputki venähti kolmeen.

Colorado siirtyi nopeasti johtoon kun Milan Hejduk esitti väkevän esityön, Tomas Fleischmann laukoi ja Matt Duchene hoiti paluukiekon sisään. Näin katkesi Duchenen pieni maaliton putki. Detroit tuli tasoihin ylivoimalla kun Hudler ampui tarkasti ylänurkkaan ohi maalilla olleen Peter Budajin. Colorado meni kuitenkin pian uudelleen johtoon kun TJ Galiardi yllähti helposti Osgoodin. Vielä ensimmäisessä erässä Detroit tasoitti ja jälleen ylivoimalla. Franzen pääsi tykittämään hyvästä paikasta maalin. Toinen erä oli maaliton mutta kolmannessa taas osuttiin Lidström ampui erän loppupuolella ylivoimalla Detroitin ensikertaa johtoon. Coloradokin sai lopussa ylivoimamaalinsa kun Duchene oli jälleen paluukiekossa hereillä. Jatkoajalla ja jälleen ylivoimalla Kronwall ratkaisi Lidströmin (1+3) syötöstä.

Ylivoima näytti aluksi hyvältä mutta siitäkin oli mennä järki mutta Duchenen maali pelasti sen. Alivoima oli taas huonoa. Kuusi jäähyä ja neljä päästettyä maalia. Jäähyjä sai molemmat melko paljon ja melko helposti. Silti jäi muutama viheltämättä.

- Two Czech and One Matt. Loistava ketju! Loi jatkuvasti hyvää tilannetta maalille, vain viimeistely ontui. Duchene tosin osui kahdesti mutta paikkoja olisi ollut vaikka viiteen kuuteen. Tällä ketjulla toivottavasti mennään vaikka kausi loppuun. Hejdukin tervehtyminen huippujuttu.

- Coloradon parhaimmistoon kuului Matt Hunwick. Loistava esitys! Olen ennen haukkunut häntä mutta tänään oli pirteä. Nopeaa luistelua, hyviä ajoja maalille. Pääsi kahdesti läpi, ensimmäisellä kerralla koukattiin ja pidettiin kiinni mutta tuomari oli pihalla. Toisella yrityksellä hyvä harhautus mutta huono viimeistely. Ampui myös kertaalleen tolppaan.

- Kevin Shattenkirk sai kovan lämärin kasvoonsa ja pelästytti kaikki. Palasi onneksi jäälle ja siitäkös yleisö hullaantui. Ei juuri laukonut ylivoimalla kun Liles oli kohtuu itsekäs. Liles otti yhden turhan jäähyn mutta metsästi pari vastustajalle.

- Peter Budaj oli siis torjuntavuorossa. Ei päästänyt nyt yhtään helppoa. Tarkkoja kovia laukauksia ja pakin jaloista, ei mahtanut Peter mitään.

Kokonaisuudessaan peli oli mielestäni hyvää. Paikkoja luotiin liukuhihnalta, mutta se viimeistely ei ollut hyvää. Tuollaisella pelillä ei tarvitse ihmetellä että joukkue tekee eniten maaleja liigassa. Puolustuspelaaminen toimi hyvin, mutta alivoimalla pelatessa vastustaja oli vahvoilla.

Nyt Coloradolla parin päivän tauko ja sitten Kanadaan. Ennen uutta vuotta (30.12 ja 31.12) paikallista aikaa vieraillaan Edmontonin ja Calgaryn luona. Sieltä neljä pistettä ja hyvillä mielin vuoteen 2011.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harvoin näkee peliä, jossa joukkue vie ykkösektorin laukaukset 25-10 ja häviää. Tänään näki yhden sellaisen - kiitos Chris Osgoodin, Coloradon hätäilyn maalipaikoissa ja erikoistilanteiden. Coloradon hyökkäys toimii kyllä erittäin hienosti ja joukkueen peleissä tulee paljon tilanteita. Avs menestyy hienosti tasakentin (NHL:n 5. parasta) ja ylivoimilla (4. parasta). Mutta miten ihmeessä joukkue saisi tuon NHL:n 29. parhaan alivoimansa toimimaan edes kohtalaisesti? Konferenssin kärkijoukkueet repivät tässä liikaa eroa Avalancheen.

Edit: ykkössektorin laukaukset laskettiin uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Olipa klassinen tappio Detroitia vastaan. Tasakentällisin täydellistä hallintaa, mutta alkuvaikeuksien jälkeen vastustajan maalivahti torjuu lähes kaiken. Sitten kolme typerää jäähyä, joista vastustaja rokottaa jokaisesta. Se neljännen yv-maalin jäähy oli Budajlta melko "tarpeellinen" jos sellaisia nyt voi olla, koska Helm olisi kiertänyt vanhanaikaisen tyhjiin.

Osa Avsin hallinnasta voidaan laittaa myös sen piikkiin, että Detroit pelasi edellisenä iltana. Aivan kuten syksyllä kun osat olivat toisinpäin, vierailija oli täysin purjeessa. Detroit tiesi, ettei se pysty millään vastaamaan Avsin liikkeeseen ja luisteluvoimaan. Maalivahti seisoi päällään, kenttäpelaajat blokkasivat pari maalia ja he vain odottivat sitä omaa tilaisuuttaan iskeä, koska sellainen pakosta jossain vaiheessa tulisi. Tulihan niitä ja loppu on historiaa. Oikeastaan tuo Osgoodin unelmapeli ja samalla uran 400 voitto kuului juoneen. Avalanche on ennenkin kunnostautunut tekemällä vastustajan selvistä kakkosmaalivahdeista sankareita kun sellaisen on kohdannut. Ainoastaan Jan Mursakin uran ensimmäinen maali puuttui käsikirjoituksesta. Ei paljoa tuo yksi piste lämmitä tässä vaiheessa, mutta katsotaan keväällä uusiksi, jos playoffs-paikka irtoaa sen ansiosta. Tai toisinpäin...

Duke oli mahtava ja teki Duchenen ketjusta taas huippuvaarallisen. Myös McLeod toi pienestä peliajastaan huolimatta kivasti santapaperia kentälle.

Tunnettu asia on, että Avsin pelissä pakeilla on lupa nousta ja tukea hyökkäyksiä melko avoimesti. Melko pitkälle ollaan menty, kun Adam Foote nousee kolme neljä kertaa pelissä vastustajan maalin kulmille ja taakse;)

Junnujen MM-kisat on menossa Buffalossa ja Avsin varauksista mukana ovat Kanadan Tyson Barrie ja Suomen Sami Aittokallio. Aittokallio ei taida torjua peliäkään kisoissa, mutta Barrie on tullut nähtyä nyt parissa pelissä tositoimissa. Alkusuunnitelmissa Barrie oli Kanadan seitsemäs puolustaja, joka ei tasakentällisin paljoa pelaa, mutta hoitelee toisessa yv-kentällisessä viivamiehen roolia. Venäjää vastaan hän ei kovin montaa vaihtoa tasakentällisin pelannut ja yv-aikakin jäi melko pieneksi, koska hän on niin sanotusti Ryan Ellisin vaihtomies, joka pelaa paljon. Tuossa Venäjä pelissä Barrie näytti hieman hätäilevältä ja epävarmalta, mikä varmasti johtui osittain avauspelin jännityksestä, osittain peliajan pienuudestta. Toisen epäonni on toisen onni, sen sai Barrie todeta kun Kanadan Calvin De Haan loukkaantui Tshekkiä vastaan. De Haanin vamma nosti Barrien pelaavaan kuusikkoon ja minuutteja alkoi tulla. Tuossa pelissä Barrie pääsi jo paljon paremmin peliin sisälle ja miehen ominaisuuksista sai jo jonkilaista kuvaa. Hän nousee hanakasti hyökkäksiin mukaan ja hyökkäysalueella väläytteli kiekollisia taitojaan. Lämäri tuntui olevan melko kova, mutta ainakin Tshekkiä vastaan painui monesti ohi. Rannelaukaus lähti myös vihaisesti. Omalla alueella ei paljoa halunnut kiekkoa pitää vaan lakaisi sen nopeasti ränniin, mikä oli pieni yllätys. 5vs3 -ylivoimalla tuli sitten turnauksen avausmaali ja -syöttö. Ei vielä mitään tajunnan räjäyttävää esitystä, mutta katsellaan miten pelit jatkuvat.

Mutta miten ihmeessä joukkue saisi tuon NHL:n 29. parhaan alivoimansa toimimaan edes kohtalaisesti? Konferenssin kärkijoukkueet repivät tässä liikaa eroa Avalancheen.

Siinäpä se suurin murheenkryyni onkin. Sanotaan, että maalivahti on paras alivoimapelaaja ja Avsiin se pätee hyvin. Koko kautena Avalanchen maalivahtien pelaaminen ei ole mitenkään häikäissyt ja se näkyy suoraan myös av-tilastossa. Avsin alivoimanelikko oli koko alkukauden melko passiivinen ja verkko heilui. Sitten pelaaminen muuttui paljon agressiivisemmaksi ja alivoimalla alettiin käyttämään hyökkääjien osalta useampaa parivaljakkoa. Tuloksetkin parantui hetkellisesti. En nyt muista tarkkaa lukua, mutta Avs tappoi noin parikymmentä jäähä peräkkäin ilman takaiskua ja se on jo paljon Avsille. Nyt taas verkko heiluu entiseen malliin ja melkein itku pääsi, kun katsoi miten helposti (ja hienosti) Detroitin pelaajat puhkoivat Avsin alivoiman riekaleiksi. Tuossa pelissä muuten nuo kaikki maalit olivat komeita laukauksia maalin kattoon maskin takaa, joten siitä voidaan antaa Budajlle vähän periksi.

Joku tolkku tuohon alivoimaan on saatava, se on selvä. Pitkässä juoksussa ei tarvitse menestyksestä haaveilla jos tätä rataa jatketaan. Perjantain vastaisena yönä nähdään oikein alivoimapelaamisen mallioppilaat vastakkain, kun NHL:n heikoimmat joukkueet Oilers (73,3%) ja Avalanche (75,9%) kohtaavat.
 

Ralph

Jäsen
Tänään tosiaan vastassa liigan heikoin alivoima ja Edmonton Oilers. Joukkue on saapunut lopettamaan menestynyttä vuotta 2010 Kanadaan kahdeksan pakkia mukana. Kyle Cumisey on otettu mukaan mutta pelaaminen kummassakaan pelissä on epävarmaa. Enkä näe mitään syytä ottaa uutta hyökkäävää puolustajaa lisää. Kevi Shattenkirk loukkasi nassunsa saatuaan kovasta lämäristä. Hänenkin pelaaminen on epävarmaa. Jonas Holos on valmiina askiin tarvittaessa.

Hyökkäyksen luulisi pysyvän samana ellei Saccolla ole jotain rotaatiota käynnissä ja Yipiä oteta pelaavaan kokoonpanoon. Yip ja Cumiskey voi olla kauppatavaraa kun haetaan uutta leftiä puolustavaa puolustajaa.

Kello 04:00 Suomen aikaa, Edmonton Oilers - Colorado Avalanche. Uskallan odottaa murskavoittoa, mikäli isäntä jäähyilee.
 

Ralph

Jäsen
Edmonton Oilers 3 - 4 Colorado Avalanche (SO)

Näin kaatui pilkuilla Edmonton Oilers. Colorado sai otteluun loistavan alun ja kolmen minuutin jälkeen verkko heilui jo. Paul Stastny pelaa TJ Galiardille laitaan joka heittää luukulle David Jonesille. Ilmeisesti kiekko kimpoilee pakista maaliin ja maali merkitään hyvässä putkessa olevalle Galiardille. 12 minuutin kohdalla Jones ajaa väkevästi kulmasta maalille, löytää vapaana olevan Stastnyn joka ei erehdy, 0-2. Piakkoin tshekki-Matt ketju luo kovaa rynnistystä maalille. Paikkoja tulee mutta ei meinaa onnata. Edmonton puolustus pääsee kiekkoon mutta purku kimpoilee Matt Duchenestä täysin vapaana olevalle Tomas Fleischmannille joka ampuu varmasti Avsin jo 0-3 johtoon avauserässä. Edmonton kiri tasoihin ja rankkareilla, Milan Hejdukin ainokaisella, Colorado voitti kuitenkin.

- Fleischmann-Duchene-Hejduk oli jälleen erinomainen. Vielä kun viimeistely olisi kunnossa, tulisi rumaa jälkeä. Duchenella yksi vapaa vetopaikka hyvästä sektorista päin seiniä. Kolmannessa erässä ketjulla oli vaikeuksia saada syöttöjä omille.

- Jones alkaa parantamaan vähitellen. Hukkasi edelleen yhden avopaikan 0-3 tilanteessa. Tuosta maali ja peli olisi voinut ratketa.

- Tuomari antoi pelata kovaa ja kumpikaan ei juuri jäähyjä saanut. Paljon jäi viheltämättä molempiin suuntiin erinlaisia koukkuja ja kiinnipitämisiä. Colorado kärsi tästä enemmän.

- Kolmesti joutui Colorado laittamaan lääkärin jäälle. Ensin Philippe Dupuis kaatuu mystisesti peruuttaessaan polvilleen eikä siitä meinannut nousta. Ei menettänyt tajuntaansa mutta jotain outoa tapahtui. Tämä tapahtui jo avauserässä eikä miestä senkoommin jäällä näkynyt. Toisessa erässä Cogliano sai avopaikan jonka syöksytorjui John-Michael Liles, naamallaan. Kolmannessa erässä, pahin tuomarivirhe, tapahtui kun Kurtis Foster sai rauhassa huitoa TJ Galiardia sukukalleuksille ja Galiardi jäi kentänpintaan. Ehdoton jäähy tuosta olisi kuulunut. Viime pelissä kovia kokenut Kevin Shattenkirk pelasi, miehekkäät mustelmat naamassa.

- Coloradolla oli toisessa ja kolmannessa erässä vaikeuksia päästä kunnolla alueelta pois kun isot Edmonton-hyökkääjät karvasivat.

- Cody McLeod ei jostain syystä pelannut taaskaan. Hänen paikallaan oli David Koci. Nelosketju ei juuri peliaikaa saanut kun Dupuis kaatui jäähän.

- Kun jatkoaikaa oli 1:40 jäljellä, sai Winnik helposti jäähyn. Tämän lähes kaksiminuuttinen pelasi Colorado kokoajan kahdella pakilla ja hyökkääjällä. Joe Sacco peluutti koko alivoiman jäällä Adam Footea ja Ryan O'Byrneä. En tiedä mikä tässä asiassa oli taustalla mutta hyvin pelasivat. Erityisesti sama aloituskuvio tuotti kaksi purkua.

- Vastustajalta jäi mieleen kaatuilut, joihin ei tuomari onneksi mukaan lähtenyt, ja Taylor Hall. Tämä kesän ykkösvaraus ei vaikuttanut yhtään NHL-tason pelaajalta, vaikka maalin tekikin. Kaatuili joka tilanteessa, oli kontakti tai ei. Tasapainoa ei ole yhtään ja kiekollisenakin pulassa.

- Craig Anderson oli maalissa ja piti tilanteen tasoissa kolmannessa erässä kun muut Avs-pelaajat eivät halunneet pelata. Joe Saccon aikalisä ei tälläkertaa tehonnuut.

Uutta vuotta juhlimaan Colorado pääsee ensin pelaamalla Calgary Flamesia vastaan Kanadassa. Kello 04.00, 1.1.2011, Suomen aikaa ottelu alkaa. Samoilla miehillä ilmeisesti mennään, ellei Dupuis ole poissa. Ottelusta olisi hyvä tulla voitto ja jos Vancouver häviää Dallasille, päästään ensivuoden avausottelussa kamppailemaan Vancouverin kanssa divisioonan kärkipaikasta. Vancouver-ottelun jälkeen pelataan neljä kotipeliä putkeen. Mielenkiintoa tuottaa Suomen aikaa jo kello 22.00 alkava kohtaaminen ensilauantaina jossa vastaan asettuu rupusakki New York Islanders. Ollut ihmeen vaikea joukkue Coloradolle mutta sen voi unohtaa, vaikkapa murskavoitolla.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Back-to-back pelistä 3-2 tappio Calgaryn vieraana. Edellinen peli Oilersia vastaan näkyi otteissa ja liike oli tosi vaisua aina Flamesin toiseen maaliin asti, jonka jälkeen joukkue alkoi pelaamaan välttävällä tasolla ja liikettä alkoi löytyä ihan eri malliin, mutta voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

- Stastny ja Jones olivat pimennossa koko pelin ajan ja saivat yhteensä vain 1 laukauksen kohti maalia. Galiardi oli ketjun pirtein jäsen ja etenkin alivoimalla T.J väänsi hyvin ja pääsi muutamaan maalipaikkaankin.

- Hejdukin jaloissa painoi selvästi edellinen matsi eikä Fleischmannkaan hyvin pelannut vaikka maalin tekikin. Duchene oli ketjun pirtein yksilö ja muutamia paikkoja sai luotua muille tai itselleen.

- Winnik oli selvästi Avsien paras pelaaja ja palkinnoksi siitä sai väännettyä alivoimalla kavennusmaalin. Aiemmillakin alivoimilla Winnik sai paikkoja ja muutenkin pelaaminen oli energistä. O`Reilly antoi hyvin taustatukea ja tämä kaksikko oli hyvällä pelipäällä. Ketjun kolmas lenkki Porter pelasi myös ihan ok pelin, vaikka aiheuttikin kiekonmenetyksellään pelin voittomaalin.

- Hunwick ei saa sitten millään avausmaaliaan tehtyä vaikka nytkin Winnik tarjoilee huippupaikan jonka Kipper torjuu. Hunwick tekee kiekollisena hyviäkin suorituksia, mutta sitten seuraavaksi kiekko hukkuu omalla alueella ja tuloksena vastustajille vaarallinen maalipaikka.

Alkukausi kun ollaan alivoimapeliä haukuttu, niin mielenkiintoisena huomiona vierasotteluissa alivoimaprosentti on 86.1% ja se on koko liigan neljänneksi paras. Sen sijaan kotona lukema on umpisurkea 68.8%, kun toiseksi huonoimmalla eli Oilersilla se on 75%. Av joutuukin heti seuraavaksi kovaan testiin kun liigan paras vierasylivoimajoukkue Canucks saapuu vierailulle.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Kyle Cumiskey oli Avsin mukana tällä Kanadan vierailulla ja Saccon mukaan Cumiskey aloittaa treenaamisen joukkueen mukana. Eli paluu on melko lähellä ja kun se tapahtuu, on mielenkiintoista, nähdä miten Avs järjestelee pakistonsa.

Holos saa ilman muuta paluulipun Lake Erieen. Hunwikcin hankinta maistui Cumiskeyn paikkaamiselta. Molemmat tuollaisia luisteluvoimaisia, jotka mielellään kuskaavat kiekkoa, mutta ovat omalla alueella vaikeuksissa. Hunwick vaikuttaa vain olevan vielä Cumiskeytakin heikompi hyökkäyspäässä. Joka tapauksessa, jos nämä kaksi ovat samaan aikaan kokoonpanossa, siinä on mielestäni yksi (vai kaksi?) liikaa. Cumiskey on Saccon suosikkipelaaja, joten hän ei ainakaan istu. Mutta voiko Sacco laittaa Hunwickia pressiboxiin, ilman että saisi Shermanin treidin näyttämään typerältä? Footelle voi antaa välillä vapaapäivän, mutta harvoin kapteeniakaan istutetaan katsomossa. Vaikka Foote ei nyt mitenkään häikäisevästi ole pelannut, tuntuisi melkoiselta itsemurhalta lähteä peliin nelikolla Hunwick, Cumiskey, Shattenkirk ja Liles. Seitsemän puolustajan rotaatio olisi yksi vaihtoehto mitä Sacco on myös harrastanut, mutta kun hyökkääjiäkin alkaa olla käytössä, on hyvä jauhaa neljällä täydellä ketjulla. Vai ottaisikohan Boston Hunwickin takaisin? Joku Cohen riitäisi ihan hyvin maksuksi ja Ryder siihen mukaan, niin ei tule palkkakaton kanssa ongelmia:)

Kovin heittelee Avsin pelin taso. Voittoputkea seuraa tappioputki ja Edmonton-pelikin oli lähellä päättyä katastrofiin. Onneksi Andy otti lopulta ne ratkaisevat kopit. Omassa päässä tulee liian paljon virheitä, joista vastustaja rokottaa. Lisäksi keskialueen kiekonmenetykset maksavat liikaa. Flamesia vastaan Jackmanin maali oli malliesimerkki tästä. Vaihto kesken ja Porter riplailee siniviivalla menettäen kiekon, sen sijaan että löisi sen varmasti päätyyn. Iginlan maali ja sitä edeltävät pari tilannetta oli taas kuin pienoiskuvassa koko Avalanchen run&gun hockey. Ensin Tanguay läpi, siitä 2vs1-vastahyökkäys Avsille, joka taas kääntyi Flamesin vastahyökkäykseksi ja maaliin. Avsin täytyy tehdä jokaisessa pelissä neljä maalia voittaakseen ja kun hyökkäys on nyt sen verran hyytynyt ettei siihen pystytä, tuloksena on tappiota toisen perään.

Winnik oli viime pelissä todella hyvä, melkeinpä paras peli häneltä Avsin paidassa. Edellinen peli Öljyä vastaan oli hänelta huono, lähes surkea. Winnie on kuitenkin sellainen pelaajatyyppi, joka vastaa aina huutoon huono pelin jälkeen ja niin tekikin.

Vaikka Duchenelle tulee huonompia pelejä missä hän ei niin loista, pelaa hän kuitenkin ketjukaverille aina sen yhden paikan, mistä napsii syöttöpisteen. Piste per peli tahti päällä ja pörssissä sija 15, pitäen takanaan nimekkäitä pelaajia.

Seraavaksi vastassa on Vancouver ja mielestäni yksikin piste tuosta pelistä olisi jo saavutus. Tällä hetkellä kaikki lähtökohdat sotii Avsia vastaan. Oma peli hieman sekaisin ja Canucks vastaavasti jäätävässä vireessä. Ilmaveivin mainitsemat erikoistilanne tilastot ja se tosiasia, että Nucksilta on tullut pataan jo kolmesti tällä kaudella. Lisäksi neljä maalia heidän verkkoon on paljon vaadittu.
 

Ralph

Jäsen
Calgarya vastaan Colorado oli mielestäni täysin ulapalla. Tai täysin.. Winnik ja O'Reilly pitivät Coloradon sennäköisenä että olisivat pärjänneet. Winnikille näytti maali maistuvan.

Vaikka Foote ei nyt mitenkään häikäisevästi ole pelannut, tuntuisi melkoiselta itsemurhalta lähteä peliin nelikolla Hunwick, Cumiskey, Shattenkirk ja Liles. Seitsemän puolustajan rotaatio olisi yksi vaihtoehto mitä Sacco on myös harrastanut, mutta kun hyökkääjiäkin alkaa olla käytössä, on hyvä jauhaa neljällä täydellä ketjulla.

Nyt kun McLeod (jälleen), Stewart ja Mueller on poissa tuo seitsemän puolustajan peluuttaminen olisi hyväkin vaihtoehto. Tosin nyt puuttuu se seitsemäs puolustaja. Mutta jos Cumiskey palaa ensimmäisenä, en näkisi huonona vaihtoehtona tuota. Nelosketju jäälle aina sillointällöin ja Fleischmann/Duchene/Stastny pelaamaan ylimääräinen vaihto.

Mutta mitäs Brandon Yip? Hilluu jengissä turhaan. Mitäs sanoisitte siitä että Yip ja Hunwick/Cumiksey lähetetään kävelemään ja tilalle joku hyvä puolustava left-puolustaja? Shattenkirk on myöskin ollut viimepeleissä aika huono joten Cumiskeyn palatessa Sacco voisi käyttää Shattenkirkia farmissa tai viltissä. Tämä voisi herättää Keviniä.

Seraavaksi vastassa on Vancouver ja mielestäni yksikin piste tuosta pelistä olisi jo saavutus. Tällä hetkellä kaikki lähtökohdat sotii Avsia vastaan. Oma peli hieman sekaisin ja Canucks vastaavasti jäätävässä vireessä. Ilmaveivin mainitsemat erikoistilanne tilastot ja se tosiasia, että Nucksilta on tullut pataan jo kolmesti tällä kaudella. Lisäksi neljä maalia heidän verkkoon on paljon vaadittu.

Tänään tosiaan vastaan divisioonakärki Vancouver Canucks. Pistekin saavutus. Vastustajalla maalilla luultavasti kakkosveska Cory Schneider. Luongo on saanut Floridassa toisen lapsensa ja voi olla edelleen näissä fiiliksissä siellä lämpimässä. Schneider on tosin pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua voittaen kuusi ja häviten kaksi jatkoajalla. Schneider loisti viimeottelussa mutta kestääkö vire kun vastassa liigan "paras" hyökkäys. Fleischmann, Hejduk ja Duchene luovat joka peliin jumalattomasti hyviä paikkoja mutta viimeistely kusee. Tänään toivottavasti asiaan tulee muutos ja unohdetaan "Vancouver-peikko" ja otetaan voitto, varsinaisella peliajalla. Kolmelta, Colorado-Vancouver.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jääneet vuoden viimeiset pelit katsomatta, mutta jos nyt taas ehtisi seuraamaan.
Mutta mitäs Brandon Yip? Hilluu jengissä turhaan. Mitäs sanoisitte siitä että Yip ja Hunwick/Cumiksey lähetetään kävelemään ja tilalle joku hyvä puolustava left-puolustaja? Shattenkirk on myöskin ollut viimepeleissä aika huono joten Cumiskeyn palatessa Sacco voisi käyttää Shattenkirkia farmissa tai viltissä. Tämä voisi herättää Keviniä.

Yipin kuuluisi tämän kauden peliesitysten mukaan minusta pelata suoraan Lake Eriessä, ei ole ainakaan näkemissäni matseissa ollut yhtään se sama Yip, joka viime kaudella faneja viihdytti. Aivan tuoreesta vireestä en sano mitään, mutta tuntuu, että se raivokas yrittäminen hyökkäyspäässä on jotenkin jäänyt lepsuksi ja maalille hakeutuminen vähän löysäilyksi. Polviasentoakaan ei ole nähty aikoihin. Yksisuuntainen sopimus vain tuo ylimääräisen "turvapaikan" NHL-miehistössä verrattuna muihin mahdollisiin nostoihin Lake Eriestä (Stoa, Olver).

Todella mielenkiintoinen tilanne sitten kun sairastupa tyhjenee, jos nyt koskaan täysin, niin ainakin osaksi. Melkein uskoisin, että jotain kaupankäyntiä sieltä voisi olla tulossa kunhan Cumiskeylle saadaan muutama peli alle. Shermanin listoilla Hunwick tuskin on kovin korkealla potentiaalisten kauppatavaroiden listalla, riippuen toki millaista kauppaa hakisi. Sen näkee sitten aikanaan, mutta villinä veikkauksena heittäisin viimeistään siirtotakarajalla Avsin pyöräyttävän ihan tuntuvan kaupan ilmoille.
 

Ralph

Jäsen
Nyt on pakko päästä kommentoimaan kesken ensimmäisen erän. Koci on katsomossa, Yip Stastnyn ketjussa ja Galiardi nelosessa.

Ensimmäiseen ylivoimaan pääsi Colorado tuorein jaloin mainoskatkon jälkeen. Seuraavilla koostumuksilla ylivoimamaalia turhaan haettiin:

Jones - Stastny - Duchene
Liles - Shattenkirk

Yip - Fleischmann - Hejduk
Hunwick - Porter

Ei voi muuta sanoa kuin erikoiset koostumukset. Porter viivassa? Luotetaan Saccoon.

EDIT: Minnesota ja Colorado ovat olleet puheissa kun asiana on ollut 2012 Classic Winter Game. Iltasanomien toimittaja sanoo ettei Koivu vs. Stastny kiinnosta yleisöä. Mutta olisihan se hieno nähdä Colorado ensivuonna joko Euroopassa aloittamassa kautta tai ulkojäillä.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
EDIT: Minnesota ja Colorado ovat olleet puheissa kun asiana on ollut 2012 Classic Winter Game. Iltasanomien toimittaja sanoo ettei Koivu vs. Stastny kiinnosta yleisöä. Mutta olisihan se hieno nähdä Colorado ensivuonna joko Euroopassa aloittamassa kautta tai ulkojäillä.

Jenkkifoorumeilla ainakin puhuttiin, että Philadelphialle ollaan tarjottu peliä ensiksi ja Colorado olisi vasta toinen vaihtoehto. Vastustaja olisi myös joku muu kuin itse tylsyys Minnesota Wild. Punasiivet olisi oma valintani vaikka rivalry alkaa olemaan jo aika väljähtänyt.

Eilisestä pelistä sen verran, että eka ja vika kymppi olivat hyvät. Hieman paremmilla pompuilla olisi ehkä pisteen syrjään ollut mahdollisuus, mutta nyt kävi näin. Ylivoimasta ei tullut mitään vastustajan hyvän alivoiman ansiosta. Maalivahdit pelasivat hyvin molemmissa päissä.

- Yip oli pitkästä aikaa hyvällä peli-ilmeellä liikkeellä.

- Kapteeni oli tuttuun tyyliinsä hidas, mutta ansaitsee paikkansa torikokouksien experttinä.

- Tsekkiduo jatkoi hyviä otteitaan. Maaleja saisi vain useammin tulla.

- Hunwick jatkoi puolustajien traditiota ottamalla vedon kaulaansa

Seuraavaksi sitten olisi tarkoitus Buffalolta napata pisteet tai tulee viivalla tukalat oltavat.

Viikonloppuna tapahtui ikävä kohtaus jossa kohteena oli 09 draftin 2. kierroksen varaus Stefan Elliott. Joukkueiden välille on ilmeisesti jäänyt kaunaa viime vuotisista pudotuspeliotteluista ja se purkautui nyt näin. Linkissä Josh Cowen hyökkää yksipuolisesti Stefan Elliottin kimppuun.

Josh Cowen käy Stefan Elliottin kimppuun
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Takkiin tuli viime yönäkin ja tappio oli jo viides viimeisestä kuudesta pelistä. Mitä nyt Avsin peliä katselin tuon Suomi-Venäjä matsin ohella, niin oikeastaan yllättävän hyvin Avalanche pysyi mukana. Vastassa vain oli niin kova Vancouver ja Roberto Luongo. Vastustajan maaleista toinen tuli jonkun ihmeellisen pompun kautta ja toinen taas ei olisi koskaan saanut upota Andersonille. Valitettavan tuttu näky tämän kauden peleistä, että vähintään yksi helppo menee Andylle. Galiardi pelasi tosiaan nelosen keskellä ja mielestäni Sacco siirsi hänet sille paikalle jo Calgarya vastaan Flamesin ensimmäisen maalin jälkeen, jonka nelosketju päästi. Ajatuksena tieten tasapainottaa ketjun peliä, mutta ei ole ollut menestys. Sinänsä erikoinen veto, koska Galiardi oli kuitenkin siihen mennessä tehnyt neljä maalia kuudessa ottelussa paluunsa jälkeen.

Maalinteko on hyytynyt ja samalla ylivoima. Milloinkahan Sacco malttaa kokeilla toiseksi ylivoimakentälliseksi perus Duchenen kenttää? Positiivinen asia oli, että Nucks ei tehnyt yhtään ylivoimamaalia. Sitten surullisen Detroit-pelin, Avs on onnistunut tappamaan kolmessa pelissä kaikki 12 alivoimaa, jos nyt oikein laskin.

Yipin kuuluisi tämän kauden peliesitysten mukaan minusta pelata suoraan Lake Eriessä, ei ole ainakaan näkemissäni matseissa ollut yhtään se sama Yip, joka viime kaudella faneja viihdytti. Aivan tuoreesta vireestä en sano mitään, mutta tuntuu, että se raivokas yrittäminen hyökkäyspäässä on jotenkin jäänyt lepsuksi ja maalille hakeutuminen vähän löysäilyksi. Polviasentoakaan ei ole nähty aikoihin.
Mielestäni Yip:n ongelma on hänen yksipuolisuutensa pelaajana, eikä hänellä ole oikeastaan kuin yksi kunnon ominaisuus joka kelpaa NHL-tasolle. Se on hänen kykynsä löytää maalilla sinne, mihin kiekko tulee. Ihmeellisen monesti se on ollut Yip, jonka housuista tms. kiekko on pomppinut maaliin tai kuin vahingossa kiekko on tullut hänen lapaansa maaliedustalla. Laukaus on kohtuullinen, mutta harvoin nähty. Jos Yipperille syöttää kiekon johonkin muualle kuin maalinedustalle, hän vetää pään alas sekä laput silmille ja lähtee kuskaamaan kiekkoa kunnes kompastuu omiin jalkoihinsa tai pomputtaa kiekon lavastaan. Lähes poikkeuksetta peli ”kuolee” siihen syöttöön. Lisäksi varjopuolena ovat tyhmät jäähyt, jotka monesti tulevat laiskasta pelaamisesta. Missä on se viime kauden Yip joka käytti kokoaan hyväksi ja todella ajoi sinne maalille niiden kiekkojen perään? Viime kaudellakin tuli niitä typeriä jäähyjä, mutta silloin muu pelaaminen oli aivan erinäköistä. Toiko onnistunut viime kausi ja uusi sopimus sitten liian hyvän olon tunteen? Siitä olen samaa mieltä, että farmireissu voisi tehdä hyvää ja avata silmiä, aivan kuten Chris Stewartille aikoinaan.

Jos heittelee Avalanchen pelin taso, niin sama vika on farmijoukkue Lake Erie Monstersilla. Voittaminen tuntuu olevan suuri kynnys ja Monstersilla on havaittavissa sama kolmannen erän peikko mikä Avsilla viime vuonna. Liian monesti on LEM menettänyt johdon kolmannessa erässä ja lopulta hävinnyt pelin, monesti vielä aivan pelin lopussa. Myös jatkoajalla/rankuilla tulee yleensä pataan. Kova on urakka Monstersilla päästä playoffseihin, mutta vielä sitä taistelua ei ole hävitty.

Muutama positiivinen tarina löytyy tämän kauden Monstersista. Ensinnäkin Avsin ensimmäinen varaus (toinen kierros) kesän -08 draftissa, puolustaja Cameron Gaunce. Tämä köyhän miehen adamfoote johtaa tulokkaana Lake Erien tehotilastoa lukemalla +9. Syksyn -09 harjoitusleiri ei todellakaan mennyt Gauncelta putkeen ja vuotta myöhemmin hän itse sanoi hermoilleensa koko leirin pieleen. Tämän kauden leirille Gaunce palasi aivan eri miehenä. Hän oli treenannut kevään ja kesän kovassa huudossa olevan Gary Robertsin ohjeilla ja oli pudottanut painoa 10 paunaa. Miestä peluutettiin paljon Adam Footen parina – aivan kuten edellis vuonnakin. Esitykset olivat jo paljon rohkaisevampia ja odotusten mukaisesti matka jatkui farmiin. Näyttäisi siltä, että Avalanche antaa Gauncen kehittyä rauhassa farmin puolella, sillä hyvistä otteista huolimatta ylös on nostettu montgomeryita ja liffitoneja. Viisas veto, jos sillä autetaan Gauncen kehittyminen NHL-tasolle ja Footen osittaiseksi manttelinperijäksi, koska hän on lajinsa ainoa Avsin puolustajalupauksista. Ei varmaan koskaan nouse sellaiseksi shutdown-pakiksi kuin Foote oli aikoinaan, mutta samoja ominaisuuksia on. Puolustaminen on vahvuus, taklaa ja antaa vastustajien tuntea nahoissaan jos yrittävät maalille. Puolustaa omiaan viimeiseen asti ja tiputtaa tarvittaessa hanskatkin. Kapteenina toimiminen OHL-joukkueessaan kertoo myös osansa kaverin pelistä. Ehkä vielä ensi kausi kokonaan farmissa muutaman ylösnoston kera ja sitten ryminällä isoon liigaan kaudella 12-13?

Toinen positiivinen yllätys on ollut myös ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava sentteri Mike Carman. Lake Erien alivoima on koko AHL:n neljänneksi parasta 87,8% tehokkuudella, eikä vähiten Carmanin ja hänen taistelijaparinsa Justin Mercierin ansiosta. Carman on täräyttänyt tällä kaudella jo peräti viisi av-maalia, koko maalisaldonsa ollessa seitsemän. Carmania kehutaan hyväksi kahdensuunnan sentteriksi joka on nopea luistelija ja kohtuullisen hyvä pelintekijä. Hän kantaa vastuunsa puolustamisesta, johon varmasti suurelta osin vaikuttaa se, että hän pelasi aivan junnuna pakkina. Tulevaisuudessa tullee kova kapina Avsin syvyyspelaajien rooleista kun itseään niille paikoille tunkevat carmanit, mercierit, malonet, olverit, walkerit jne. Mercier oli viime kaudella puolestaan positiivinen ilmestys tulokkaana, mutta tämän kauden harjoitusleiri meni penkin alle. Hänestä ei koskaan tule edes farmiin mitään pistetykkiä, mutta tällä kaudella on pisteiden teko ollut varsin epätasaista ja toivottua heikompaa. Loka- ja joulukuussa oli sillä saralla varsin hiljaista, mutta taas marraskuussa parempaa. Ei välttämättä olisi ihme, jos joskus tulevaisuudessa Avsin nelosketjussa pörräisi parivaljakko Carman-Mercier, joka erikoistuisi myös alivoimiin.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jotenkin väsynyt ja saamaton esitys kotijoukkueelta, paikkoja oli vähän puolittain läpi ottelun, eikä todellista painetta saatu oikeastaan ollenkaan. Poislukien tietenkin Stastnyn maalin jälkeinen hurmos, joka palautti Avsin tasolleen, liian myöhään vain. Oikeastaan tuntuu, että Andersonin imaisu Bolducin avausmaaliin katkaisi siivet Avalanchen mahdolliselta voitolta. Avs ei oikein saanut peliä uomiinsa ennen Stastnyn maalia. Canucksin toinen osuma nyt olikin sitten oma lukunsa, purkukiekko osuu pleksinreunaan (sisäsaumaan) ja pomppaa takaisin pahimpaan sumaan maalin edustalle.

Mutta kuumaverinen ottelu se oli ainakin muutaman pelaajan kohdalla, Foote ja Kesler ainakin nahistelivat muutamaan kertaan. Henk.koht. olin aikalailla tyytyväinen työväenketjujen otteisiin, mutta kärkiketjut nukkuivat ja tuhlailivat ne paikat joista olisi pitänyt tehdä ratkaisevat osumat. Mm. Stastnyn laitaan aseteltu Yip pelasi juuri kuin Petski kuvaili Yipperin tunnusmerkeiksi:

Jos Yipperille syöttää kiekon johonkin muualle kuin maalinedustalle, hän vetää pään alas sekä laput silmille ja lähtee kuskaamaan kiekkoa kunnes kompastuu omiin jalkoihinsa tai pomputtaa kiekon lavastaan. Lähes poikkeuksetta peli ”kuolee” siihen syöttöön.

Kevyehkö pakkaslukema -2 kuvastaa taas osuvasti tämän pelin antia Yipin osalta.

Mutta ei vielä ole mitään menetetty, eikun puhvalon kaatoon. Stewartin kai pitäisi palailla lähiaikoina, en nyt äkkiseltään löytänyt ajantasalla olevaa arviota paluun ajankohdasta? Stewart on toivottavasti se toisen kärkiketjun Messias, vähän tarvitsisi eloa tuohon Stastnyn ja Jonesin viereen. Jones tai Yip nyt eivät ole aivan onnistuneet parhaimmalla tavalla tuossa kaksistaan, joten Stewartin suoraviivaisuus voisi olla se puuttuva palanen tuohon sapluunaan.

Tammikuusta tulossa muutenkin aikamoinen suunnannäyttäjä, kaksi ottelua vieraissa ja peräti kymmenen kotona. Voittoihin on pystyttävä.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Kotiputki jatkui 4-3 jatkoaikavoitolla Sabresista. Pelillisesti Avalanche ei todellakaan vakuuttanut ja voitto vaati ennen kaikkea tuuria ja tehokkuutta oikeissa paikoissa. Stastny oli sivussa flunssan vuoksi ja Paulin paikan kokoonpanosta otti seitsemäntenä puolustajana toiminut Jonas Holos.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja heti ensimmäisellä minuutilla molemmissa päissä oli loistavat maalipaikat, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalia tekemään. Avauserän teemana oli coast-to-coast ja molemmilla oli paikkansa. Avs pääsee lisäksi pelaaman erän ensimmäsellä puolikkaalla kahteen kertaan ylivoimalla, mutta tehotonta on yv-peli. Lopulta avausmaali syntyy vajaat 6 minuuttia ennen erän päätöstä kun Avsit katkaisevat Sabres hyökkäyksen omalla alueella ja Galiardi heittää Winnikille hienon vippaussyötön Sabrespakin yli ja Winnik laukoo puolittaisen läpiajon päätteeksi hienon vedon yläkulmaan. Heti seuraavassa vaihdossa O`Byrnen maila osuu Sabrespelaajaa kasvoihin ja tästä tuomitaan 2+2 min jäähy. Jäähy kuluu 12 sekuntia kun parilla nopella syötöllä pelataan Vanekille varma maalipaikka Hunwickin katsellessa vierestä. Jälkimmäisen kakkosen aikana Avsit siirtyvät 2-1 johtoon kun purkukiekon jälkeen O`Reilly antaa Buffalon alueella pakille painetta, josta seuraa huolimaton heitto taakse, mikä ei löydä omia vaan paikalle saapuu Winnik ja nopea syöttö tavoittaa maalin eteen nousseen O`Reillyn.

Toinen erä oli tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta eikä erässä nähty osumia, vaikka Galiardi tolppaa kilauttelikin. Erästä jäi parhaiten mieleen kova poikkari omalla siniviivalla, minkä Galiardi sai alaselkäänsä Sabrespelaajan selvitessä ilman jäähyä.

Kolmas erä oli Avsilta todella heikko ja noin 5 minuutin peli jälkeen vieraat olivat siirtyneet johtoon. Tasoitus syntyy kun Vanek heittää kiekon kulmasta maalille ja kiekko kimpoaa Budajin ja Lilesin kautta suoraan Pominvillen ulottuville. Terävä veto osuu ylärimaan ja Hecht lyö reboundin tyhjiin. Tästä minuutti ja muuten loistavan pelin pelannut Budaj imaisee Montadorin löysän vedon längistä sisään. Wilson teki tilanteessa pientä maskia, mutta maalivahdin maali kuitenkin. Tasoitusta ei tarvinnut kauan odotella kun jo puolen minuutin kuluttua Hunwick nousee kiekon kanssa hyökkäyssiniselle, jakaa laitaan Duchenelle, joka tavoittelee syötöllä hyökkäykseen mukaan noussutta Hunwickia. Miller torjuu ja irtokiekkoon pääsevät vuorollaan Hejduk ja Flash ja lopulta Duchene lyö maalinkulmalta limpun sisään. 5 minuuttia ennen loppua Sabresilla on ylivoimalla täysin varma paikka siirtyä johtoon, mutta joukkuekaveri Tyler Ennis torjuu mailallaan täysin tyhjään maaliin yrittäneen Luke Adamin laukauksen.

Lopulta peli eteni jatkoajalle jonka aikana molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimalla. Sabres ei käyttänyt omaa tilaisuuttansa kun taas Avsit onnistuivat kun Flash tarjoaa 2-1 hyökkäyksen päätteeksi kiekon David Jonesille, joka iskee maalin edestä pelin voittomaalin.

- Viimeiset pari ottelua joukkueen selvästi parasta osastoa on ollut kaksikko Winnik-O`Reilly. Ansaittuja onnistumisia hyökkäyspäässä ja sen lisäksi hyvää kahdensuunnanpeliä.

- Flash oli melko pimennossa koko pelin, mutta jatkoajan pelasi loistavasti. Syöttö Jonesin maaliin ja oli itse tehdä maalin 7 sekunnin pelaamisen jälkeen. Duchene näytti nopeuttaan muutaman kerran ja pakollinen piste tuli tällä kertaa maalin muodossa.

- Galiardi oli monessa mukana, hieno syöttö Winnikille, tolppalaukaus, kovan poikkarin vastaanotto, kovaa taistelua alivoimalla. Monipuolinen pelaaja, josta on joukkueelle paljon iloa.

- Budaj pelasi muuten loistavasti, mutta Montadorin laukausen imaisu pudottaa arvosanaa.

- Holos pääsi pitkästä aikaa kehiin. Peliaikaa herui vain 7.43, mutta tästä ajasta 2.38 tuli ylivoimalla, jossa toiminta viivalla oli varmanoloista.

Seuraavaksi Denveriin tulee kyläilemään ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava Coyotes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös