Mainos

Colorado Avalanche 2009-2010

  • 92 020
  • 370

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Ei ehkä näyttävin voitto, mutta kuitenkin tärkeät 2 pistettä Tampasta heti vieraskiertueen alkuun. Kolmas erä oltiin jälleen ottavana osapuolena, mutta tällä kertaa pakka pysyi selvästi paremmin kasassa ja maalilla Anderson hoiti loput. Duchene alkaa pikkuhiljaa lunastaa odotuksia, 2 maalia ja muutenkin vauhdikasta ja järkevää pelaamista. Itseluottamus on aivan selvästi nousussa ja poika alkaa oppia miten tässä liigassa tulisi pelata. Stewart samoin pelasi hyvän pelin ja muodostaa Mattyn kanssa hyvän tutkaparin, jota ei toivon mukaan olla ihan heti rikkomassa. Anderson pääsi 2 ensimmäistä erää suht helpolla, mutta kolmannessa sai jo venyä pariinkin huipputorjuntaan.

Alivoimapelaaminen oli todella hyvää, Hendricks ja Galiardi saivat paljon vastuuta ja hoitivatkin av-pelaamisen kunnialla.

Yksi pelin kohokohdista oli Quinceyn hip-check Stamkosiin, joka lennätti Stevenin vaihtoaitioon. Parasta siinä oli se, että Stamkos hyppäsi takaisin askiin vaikka vaihdosta oli toinen pelaaja jo tullut kentälle. Tästä yv ja sen aikana Matty lyö taululle 2-0.

Avsit ovat pelanneet tällä kaudella 6 kertaa itäisen konferenssin joukkuetta vastaan ja saldo näyttää lukemia 6-0-0. Sama trendi on ollut jo pari kautta. Tiedä sitten mikä noissa idän joukkueissa sopii meille niin hyvin.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
...olenko ainut kenen mielestä Colorado pelaa vieraissa pelillisesti paljon parempaa peliä kuin kotona?

Jaa, ihan hyvä pointti. Minä en ole huomannut suurta eroa, joko tappioita on tullut tasaisesti, tai vastaavasti voittoja, joten en osaa sanoa. Mutta otinpa kynän ja paperia esille ja aloin laskeskella maalimääriä nyt loka- ja marraskuussa.

Lokakuussa Avs teki neljässä kotiottelussaan tasan 4 maalia/ottelu, kun taas vastustaja teki Pepsi Centerissä vain 1.75 maalia/ottelu näissä neljässä. Tämä suhde on siis todella hurja, joten lokakuun voidaan sanoa menneen kotosalla kunnioitettavasti. Vieraissa taas Avs teki 9 ottelussa 2.77 maalia/ottelu ja omissa soi keskimäärin 2.55 kertaa ottelussa. Tämä onkin jo kovin tasainen, maaginen lokakuu jätti kuitenkin joukkueen plussalle GF/GA-tilastossa, mutta niukasti.

No marraskuussa kotona ja vieraissa oli 7 ottelua, joten vertailun luulisi olevan helpompaa. Colorado teki kotona 3.28 maalia/ottelu, omissa soi tasan 4/ottelu. Laskusuuntaa havaittavissa oman pään pelaamisessa. Vieraissa Avs 2.42/ottelu ja vastustajalle tasan maali enemmän, eli 3.42. Laskusuunta omassa päässä jatkuu.

No mihin tällä nyt päästiin? Minusta tämä osoittaa, että hyökkäys pystyy kyllä tekemään maaleja hyvällä keskiarvolla, mutta puolustuspäässä on alkanut reikiä ilmenemään entistä enemmän. Taso heittelee ottelusta toiseen nyt melkoisesti, tämä marraskuun loppu oli melkoista tuskaa, pl. viimeisin peli. Pieniä pilkahduksia tulee pelaajalle jos toisellekin otteluissa, mutta sitten saatetaan vaipua syrjemmälle, kuten vaikkapa O'Reilly. Alkuun teki hurjasti pisteitä, pelasi loistokasta alivoimaa ja oli muutenkin esillä tavalla tai toisella. Nyt ei ole pisteillä enää herkutellut, mutta hiljaista työtä ei kuitenkaan ole unohtanut. Maalintekijät ovat usein eri miehiä, ei oikein ole sellaista takuuvarmaa maalintekijää, joka tekee maalin lähes poikkeuksetta useissa otteluissa peräkkäin.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Hyvä että joku jaksaa laskea noita tilastoja, itse en niin paljoa jaksa panostaa :)
Suurin ongelmahan meillä on juuri ehkä se, että ei ole juuri sitä yhtä pelaajaa joka voisi henkilökohtaisella panoksellaan ratkoa otteluita illasta toiseen, vaan pelitapa perustuu enemmän kurinalaiseen puolustukseen ja joukkuepelaamiseen. Ja jos kuuluisa kurinalainen puolustus ei toimi, niin silloinhaan peli ei myöskään toimi. Viime ottelussa oli kyllä havaittavissa sitä alkukauden Avssia, joten toivonkin että jatkettaisiin vaan seuraavassa ottelussa samalla ahkeralla tavalla.
O´Reilly tekee kyllä juuri sitä arvokasta ja näkymätöntä työtä kokoajan, ja vaikka onkin tehojensa puolesta hiipunut alkukaudesta niin kyllä tuo + 13 tehotilastossa lämmittää sydäntä :)
Wolski oli Tampaa vastaan ihan pirteällä pelipäällä ja muutaman kerran veikin Tampan pakkeja aika nätisti. HFboardsilla oli hyvä selitys sille minkä takia Wolski munaa järjestään kaikki siniviivalämärit, tai ainakin HF:n fanit väittävät Wolskin pelaavan liian pitkällä mailalla jolloin vedot eivät lähde, ja nyt kun asiaa miettii niin kyllähän se voikin olla näin. Minkäköhän takia alkukaudella hyvin toiminut viivapari Liles-Quincey on nyt rikottu vaikka Lileskin on kunnossa. Tai mielestäni he eivät ole pelanneet sen jälkeen yhdessä kun Liles palasi (?)
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Viime öistä peliä näkemättä, lämmittää voitto kummasti mieltä taas parin tappion jälkeen. Varsinkin Duchenen kaksi maalia ja Andersonin huikea peli. Ilmeisesti kolmannessa erässä on taas tullut jonkin asteinen jähmettyminen, kun laukaukset on mennyt 16-7 Tampalle, mutta nyt Andy vei huikeilla torjunnoillaan Avsin voittoon.

On puhuttu paljon tuosta Coloradon 40 minuutin pelistä ja kyllähän sitä tilastotkin tukee. Tampaa vastaan Wolski teki kolmannessa erässä maalin tyhjiin, mutta sitä ennen Avs oli pelannut seitsemän ottelua putkeen tekemättä maalia viimeisessä erässä. Samaan aikaan vastustaja teki 12 maalia, jotka aiheutti pisteen/pisteiden menetykset viidessä pelissä.

Colorado on tehnyt tähän mennessä yllättävän paljon maaleja ja varsinkin lokakuussa tuntui uppoavan paljon myös todellisia räkämaaleja. Vastustajatkin saivat paljon maalipaikkoja, mutta Anderson sulki ovet. Vielä marraskuussakin Avs teki kohtuu hyvin maaleja, mutta vastapainoksi omassa päässä kolisi entistä enemmän ja turpiin alkoi tulla. Jos ja kun Avs mielii voittaa, täytyy oman maalivahdin pelata huippupeli, muuten jää pisteet saamatta. Philly-peli oli erikoinen poikkeus kun neljästä päästetystä maalista huolimatta tuli voitto.

Matt Duchenen itseluottamus on noussut kohisten viime peleissä ja nyt alkaa myös kiekot pomppimaan hänelle. Kun itseluottamus on parantunut, Matty myös tunkee itseään entistä ahtaanpiin rakoihin ja menee röyhkeämmin kohti maalia. Viime pelin toinen maali oli myös osoitus hänen loistavasta käsi-silmä koordinaatiostaan. Yllättävän monesti on tällä kaudella nähty tilanne kun hän nappaa vyötärön korkuisen syötön ilmasta itselleen pelattavaksi jne.

Kuka mahtoi pelata kolmantena lenkkinä Duchenen ja Stewartin kanssa?

Andersonia menin haukkumaan tavalliseksi kuolevaiseksi ja heti pelasi pisteet Denveriin. Seuraava peli on Floridaa vastaan ja kyllähän tuo peli kuuluu Andylle. Mutta seuraavana päivänä on heti vastassa Pittsburgh, enkä millään jaksa uskoa, että Sacco lähtisi pysäyttämään crosbyjä Budajlla. Eli työhevonen saanee rehkiä tosissaan ja sitten lauantaina Budaj pakkeja pelottelemaan.

Columbus menetti puolustaja Rosti Kleslan ja Carolina taas Joe Corvon pidemmäksi ajaksi sairastuvalle, joten GM-Sherman voisi lähetellä hieman joulutarjouksia kyseisille joukkueille.

Palatakseni vielä Tampa-otteluun, Denver Post kirjoitti, että vuoden 1998 draftissa Colorado oli tarjonnut kaikkia neljää ensimmäisen kierroksen varausvuoroaan vaihdossa Tampan 1st-pickiin. Tampa ei vaihtanut ja valitsi Lecavalierin Avsin ottaessa Alex Tanquayn, Martin Skoulan, Robyn Regerin ja Scott Parkerin. Herrojen palvelukset Avalanchen paidassa menivät hieman eri tavoilla, mutta Tanquyan kaksi maalia seitsemännessä stanley-cup finaalissa vuonna 2001 ei unohdu.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kuka mahtoi pelata kolmantena lenkkinä Duchenen ja Stewartin kanssa?

Svatos oli ainakin jäällä tasaviisikoin tehdyssä ensimmäisessä maalissa, mutten mene varmaksi sanomaan koko pelin suhteen, kun en koko peliä nähnyt.

Jotenkin minusta on nyt tuntunut, että olisiko Alex Tanguay avain ykkös/kakkoskentän vasempaan laitaan? Uskoisin sopivan Duchenen kanssa yhteen, ykkösessäkin pelivuosia ja kokemuksia on monia Hejdukin kanssa. Ei ole liian vanha (30), palkka sellaiset 2.5 milj. $. Mutta mikä on nykykunto? Ensimmäinen vuosi Coloradosta lähdettyään oli hyvä Calgaryssä, sittemmin tullut alaspäin. Toiseksi, millä hänet lunastaisi?
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Kuka mahtoi pelata kolmantena lenkkinä Duchenen ja Stewartin kanssa?

Mielestäni ottelun alussa kun ruudussa pyöri ketjut niin siinä luki McLeod, en kyllä ole ihan 100% varma. Jotenkin sellanen mielikuva olisi että Svatos pelasi ykkösketjussa ainakin ottelun alussa Stastnyn ja Wolskin kanssa :O
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mielestäni ottelun alussa kun ruudussa pyöri ketjut niin siinä luki McLeod, en kyllä ole ihan 100% varma. Jotenkin sellanen mielikuva olisi että Svatos pelasi ykkösketjussa ainakin ottelun alussa Stastnyn ja Wolskin kanssa :O

Kyllä oikeassa olet, tarkistin juuri ottelun alun, jossa ketjuiksi todettiin:

Wolski-Statsny-Svatos
McLeod-Duchene-Stewart
Tucker-O'Reilly-Hendricks
Koci-Galiardi-Durno


Mutta kuten tiedämme, Sacco on sotkenut ketjuja pitkin pelien useasti, joten ei aina tiedä katsojakaan, että kuka pelaa ja kenenkin kanssa kuinkakin pitkään. Onko tässä siis se varmojen maalintekijöiden puuttumisen syy, ettei pelaajilla olisi tuttuja tutkapareja kanssaan kentällä?
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olipahan kaksijakoinen peli kokonaisuudessaan Floridaa vastaan, lopputulos 5-6 SO Florida. Pelillisesti ihan surkea Coloradolta, muutama pilkahdus toi hieman valoa, joten pelin tasoon nähden jatkoaikapiste oli jo saavutus.

Ensimmäisen erän koko joukkue oli ihan suossa, puolustus oli toisessa Floridan maalissa ihan kujalla, kun Liles laski Weissin ihan vapaana odottamaan reboundia ja tekemään maalin. Duchene ja Stewart näyttivät ainoilta, joiden mielestä jääkiekko-ottelussa tulisi hyökätäkin. 7 laukausta koko erässä, kun vastustaja pommittaa 19 kappaletta kohti maalia. Aivan turhia ja typeriä jäähyjä läpi erän, kampitusta ja laitataklausta etc.

Toisen erän alkuun joukkue vähän piristyi. Duchene-Stewart karkaa kahdestaan yhtä puolustajaa vastaan, jolloin onetimer on helppo rakennella ja Stewart saa kunnian olla maalintekijänä. Omassa päässä kriisit jatkuivat, kun Panthers pääsee pyörittämään miten, ja milloin haluaa melko vapaasti. Avs kuitenkin saa 5-3 ylivoimalla hyvän kuvion rakenneltua, kentällä joukkueen virkeimmät pelaajat, eli Stewart, Duchene ja Statsny.

Kolmas jatkuu samalla kaavalla kuin aiemmatkin, jos Colorado onnistuu maalinteossa, niin Florida vastaa samalla määrällä takaisin. Stewart otti aika tyhmät 17 minuuttia jäähyä itselleen, kun hyökkäsi Bryan Allenin kimppuun tämän yritettyä perstaklata Duchenea, joten loppupeli boksissa. Mutta erän viimeiset kymmenen minuuttia ovat aivan toista Coloradoa kuin 50 aiempaa. Viimeisellä minuutilla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Stewartin paikan perinyt Galiardi auttaa Duchenea ja Statsnya tekemään tarvittavat maalit, jolloin tämäkin kauhunäytelmä saatiin pelastettua pisteille.

Jatkoajan loppuhetkillä koetaan lisää murheita, kun Ballard syöksyy puolittaisesta läpiajosta Andersonin päälle, jonka seurauksena Andy lähtee pukukoppiin loppuajaksi. Budaj siirtyy korvaamaan, tekeekin rankkareilla kiitettävää työtä torjuen neljä viidestä, muttei maalivahti voi yksinään rankkareita voittaa. Kenttäpelaajat yksi toisensa jälkeen epäonnistuivat, jolloin käteen jäi vain yksi piste.
---

Duchene ja Stewart näyttävät löytäneen toisensa, joten toivoa saa, ettei tämä parivaljakko joudu eroamaan hetimmiten. Duchene 2+1 ja Stewart 1+2 olivat selkeästi Coloradon parhaat pelaajat. Anderson laski ehkä maalin, korkeintaan kaksi helpohkoa, päälle 30 torjuntaa, joiden sekaan mahtuu muutama hyväkin pelastus. Vastapuolella Clemmensen oli huippuvireessä, joten ei ollut kovin helppoa, vaikka viisi maalia saatiinkin tehtyä.

Pimeydessä olivat ainakin Liles, jonka kentällä olosta ei oikein voinut nähdä kuin ne hetket, jolloin oli jäällä Floridan maalatessa. Wolski oli täysin yössä ensimmäiset 55 minuuttia, loput 5 + jatkoajan WW olikin jo ihan eri jalalla liikkeellä. Footella tuli yksi paha merkkausvirhe, mutta oli kyllä sen verran hanakasti puolustamassa joukkuetovereitaan, joten kokonaisuudessaan plus-merkkinen esitys.

Mutta miksi, oi miksi toisessa ylivoimaketjussa peluutetaan sellaista ketjua kuin Galiardi-O'Reilly-Tucker? Vaikka T.J. tekikin viidellä viimeisellä minuutilla tehot 1+1, siltikin ennemmin tulee av-kentälliset mieleen. Toinen yv-ketju oli n. puolet ottelusta Statsny-Duchene-Stewart, joka toimi hyvin. Tämä vitja pelasi yhdessä vielä tasaviisikoinkin ottelun edetessä. Toivoa sopii, ettei Andersonille käynyt pahasti, menetys olisi äärimmäisen katastrofaalinen, varsinkin, kun seuraavaksi vastaan asettuu Penguins.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Samaa mieltä pelistä kyllä kuin Blasphemer. Itse olin jo lähdössä nukkumaan tuon 5-3 maalin jälkeen, mutta jossain pään sisällä oli vielä se "Entäs jos ne tasottaa" fiilis ja niinhän ne tasottivatkin. En jaksanut tarkistella tilastoja, mutta onko Colorado voittanut tällä kaudella yhtäkään rankkarikisaa? On ne varmaan yhden voittanut, mutta kun en vaan saa päähäni että minkä.
Budaj kyllä torju rankkareissa ihan hyvin ja jotenkin on sellainen kutina että tänään nähdään Budaj maalilla Pensiä vastaan. Ellen nyt aivan väärin muista niin Adrian Daterin blogin mukaan Hejduk on tänään mukana, joka tuo taas lisää leveyttä hyökkäykseen. Mutta ainakaan tuota Blasphemerin mainitsemaa Duchene-Stewart tutkaparia ei saa rikkoa, joka on toiminut loistavasti. Sinänsä Stastnyn kenttä ei oikein saanut kunnolla mitään aikaiseksi varsinaisella peliajalla, joten eiköhän Hejduk lätkästä sinne ja kasata alkukauden ykkönen Hejduk-Stastny-Wolski.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
En jaksanut tarkistella tilastoja, mutta onko Colorado voittanut tällä kaudella yhtäkään rankkarikisaa? On ne varmaan yhden voittanut, mutta kun en vaan saa päähäni että minkä.

Rankkaritilasto on 2-5, eli 2 voittoa ja 5 tappiota. Voitot Detroitista 17.10 ja Chicagosta 6.11.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Rankkaritilasto on 2-5, eli 2 voittoa ja 5 tappiota. Voitot Detroitista 17.10 ja Chicagosta 6.11.

Selvä, kiitoksia. Tuli vain mieleen kun katseli noita ampujien tilastoja, Stastny on nyt 0/7, viime kauden paras rankkariampuja Wolski 0/6, Duchene 0/3, eli onkos nyt näin että Hejduk on sitten tehnyt ne kaikki rankkarit ja andy hoitanut loput? Svatoksella taisi myös olla muutama osuma.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
onkos nyt näin että Hejduk on sitten tehnyt ne kaikki rankkarit ja andy hoitanut loput? Svatoksella taisi myös olla muutama osuma.

Otin mielenkiinnosta asiasta selvää ja tulos on Florida-pelin jälkeen seuraavanlainen: Hejduk 2 (maalia)/4 (yritystä) ja Svatos 4/7. Myös Tucker ja Stewart ovat tehneet maalin mieheen. Wolski oli aktiivisin ilman maalia, 0/6. Ja tähän en siis laskenut niitä mukaan, jos rankkari on tuomittu pelin sisällä, vain rl-kisojen aktiivisimmat.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Otin mielenkiinnosta asiasta selvää ja tulos on Florida-pelin jälkeen seuraavanlainen: Hejduk 2 (maalia)/4 (yritystä) ja Svatos 4/7. Myös Tucker ja Stewart ovat tehneet maalin mieheen. Wolski oli aktiivisin ilman maalia, 0/6. Ja tähän en siis laskenut niitä mukaan, jos rankkari on tuomittu pelin sisällä, vain rl-kisojen aktiivisimmat.

Selvä, miten mielestäni Stastnyn statsit näyttivät eilen ennen epäonnistunutta rankkaria 0/6 ja Wolskilla 0/5 eli siis että Stastny olisi se tuhlaajapoika? En ole kyllä yhtään 100% varma mutta jotenkin tällänäen kuva olisi.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Selvä, miten mielestäni Stastnyn statsit näyttivät eilen ennen epäonnistunutta rankkaria 0/6 ja Wolskilla 0/5 eli siis että Stastny olisi se tuhlaajapoika?

Epäilen Statsnyn saaneen vetää pari kertaa kesken pelin rankkarin. Varma en ole, mutta muistikuva minulla on moisesta.

E: Weiman nostettu ylös farmista. Oletettavasti Andy ei siis ole pelikunnossa.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Epäilen Statsnyn saaneen vetää pari kertaa kesken pelin rankkarin. Varma en ole, mutta muistikuva minulla on moisesta.

E: Weiman nostettu ylös farmista. Oletettavasti Andy ei siis ole pelikunnossa.
Aivan, nehän ne varmaan sitten ovatkin. No jos tästä halutaan jotain hyvää etsiä tästä Andyn loukkaantumisesta niin eipähän ainakaan tule minkäänlaista burn outtia kun saa välillä levätä - pakostakin.

Vähän kyllä pelottaa kohdata Crosby ja Malkin Budaj:lla, varsinkin jos viime pelissä olleet tyhmät jäähyt jatkuvat vielä ens yönä. Mutta silti sitä on vain pakko nousta katsomaan peliä, ihan sama kuinka paljon koulu kärsii :)
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Vittu soikoon mitä tuomaritoimintaa Penguins-matsissa. Kaksi aika karkeaa virhettä Avalanchea vastaan ei oikein nyt naurata. Lopputulos 1-4 Pens, joka ei todellakaan kerro kaikkea.

Avs teki hyvän kuvion jälkeen yv-osuman ensimmäisessä erässä, kun kaksikko Wolski-Tucker rakenteli hyvän tekopaikan Galiardille maalin eteen, josta ei voinut missata. Ensimmäinen tuomarivirhe tuli juuri ennen Pensin tasoitusmaalia; jäähyaitiosta luistelee pelaaja vaihtopenkille (Guerin?), kun peli pannaan käyntiin. 6 kenttäpelaajaa jäällä, joka minun tietääkseni tietää jäähyä. No "best-better-Brett" Clark on myöhässä kun Pens kääntää pelin Avs-päätyyn, Foote heittäytyy vähän helponlaisesti ja tekopaikka on liiankin helppo.

Toisen erän aikana sama kolmikko Coloradolta saa uuden paikan, Gally saa tyrkättyä kiekon häkkiin maalin edustalta. Mutta mr. referee puhaltaa pelin poikki KUN KIEKKO ON JO MAALISSA ja hylkää selvän maalin sillä perusteella, ettei tiedä missä kiekko on ja tod.näk luulee sen olevan Fleuryn patjoissa. Tästä tilanteesta en saa mistään kohtaa sitä kantaa, ettei kiekko olisi jo maalissa pillin soidessa, katsoin hidastuksen moneen kertaan ja aina se soi minusta sekunnin tai kaksikin sen jälkeen kun kiekko on maaliviivan ylittänyt. Paskamaista toimintaa. Kolmannessa Pens tekee kaksi maalia tyhjiin, ratkaisumaalin ylivoimalla. Avs pääsee melkein tasoihin, kun Hejduk veivaa itselleen avoimen poikkisyöttöpaikan, mutta Stastny lakaisee tyhjää maalinkulmalta, eikä maalia synny. Paska maku jäi kyllä tästä pelistä, vaikka Avs pelasi todella hyvää kiekkoa (ainakin edelliseen verrattuna), niin silti meni vituiksi. Voitto olisi ollut ansaittu tuolla pelillä.

Budaj oli yllättävänkin varmaotteinen, sijoittui pääosin hyvin, mutta toki pari kertaa tuppasi olemaan lähellä ettei imaissut sisään, mm. Fedotenkon tolppalaukaus. Hanskakäsi toimi oikein hienosti, pari komeaakin koppia nappasi pelin aikana. Galiardi oli selkeästi paras kenttäpelaaja Coloradolta, ei kahta kysymystä siitä. Hyökkäysketjut hyvin pitkälti samankaltaiset kuin Floridassa, eli:

Duchene-Stastny-Stewart
Wolski-Galiardi-Hejduk
McLeod-O'Reilly-Tucker
Durno-Hendricks-Svatos

Oikeastaan vain Svatosin pudotus neloseen huomattava ero Hejdukin paluun lisäksi.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Samaa mieltä arvon palstaveljen kanssa. piti jo illalla tulla kirjoittamaan mutta vitutti niin suunnattomasti että en pystynyt.
Tuo Galiardin maali oli niinkuin niin selvä maali kuin vain voi olla, ja tuomari viheltää sen poikki. Ja jos tuomari oli asiasta epävarma, minkä takia ei menty puhelimeen katsomaan tuota tilannetta?
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avalanchen viiden ottelun vieraskiertue päättyy huomenna maanantaina St Louis Bluesin vieraana. Tällä hetkellä saldo on 2-1-1, mikä on kohtuu hyvä. Florida-pelin perseily tympii, siitä olisi pitänyt kaksi pistettä ottaa. Tilannetta ei helpottanut yhtään Penguinsia vastaan koettu tuomarityöskentely. Pens-ottelu oli Avsilta loistavaa kiekkoa varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Avs otti tehokkaasti tilan ja ajan pois, ollen erittäin aktiivinen molempiin suuntiin. Valitettavasti tuomari ja kaikkien Avs-fanien rakastama Brett Clark ottivat roolia.

Jouni Nieminen kirjoitti blogissaan tuosta "tarkoitus viheltää-säännöstä". Olen kyllä samaa mieltä tuosta asiasta. Onhan se nyt kumma, että halleissa on pelit ja rensselit joilla nuo pystyisi tarkistamaan, mutta sitä ei tehdä. Galiardinkin tapauksessa kiekko oli selvästi maalissa ennen vihellystä ja kaiken lisäksi koko ajan pelattavana.

Columbusta vastaan oli käydä kylmät viimeisillä sekunneilla, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Adam Foote sai "lämpimän" vastaanoton yleisöltä, kuin suuri petturi olisi palannut takaisin. Columbuksen ensimmäinen maali taisi pomppia jostain Footen jaloista maaliin, mutta yhden varman maalin hän pelasti heittäytymällä alivoimalla. Onneksi Sacco lopetti ekan erän jälkeen Duchenen peluuttamisen laidalla. Tuota ajatusta en ostanut, vaikka Floridassa nyt kulkikin erän verran. Parivaljakon Duchene-Stewart Sacco kyllä rikkoi, mutta näytti molemmilla kulkevan siitä huolimatta. Wolskin herääminen oli positiivinen asia ja nyt Avsilla oli ja on kaksi maalintekoon pystyvää kenttää. Kun niiden lisäksi O'Reillyn kolmonen laidoilla pääasiassa McLeod ja Tucker on tehnyt omassa roolissaan hyvää työtä, niin pitkästä aikaa ketjut näyttää tasapainoisilta ja hyviltä.

Mikä tärkeintä, Peter Budaj on naksauttanut itseluottamusvaihteeksi sen paremman ja nyt hän on antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Columbuksen maalit nyt pomppi pakkien luistimista, joku molari olisi voinut pelata längit paremmin. Hanskakäsi varsinkin on heilunut varsin vakuuttavasti ja viimeksikin tuli yksi kunnon tv-torjunta.

Oli puhetta siitä miten Wilson ja Cumiskey ajoivat nokkimisjärjestyksessä ohi kallispalkkaisen Preissingin. J-M Lilesin peli on ollut hukassa viime aikoina ja nyt hän pelasi pakeista vähiten, vain 13:56, kun samaan aikaan Quincey ja Hannan oli jäällä yli 26 minuuttia. Wilsonkin pelasi kolme minuuttia enemmän kuin Liles. Sacco näköjään herättelee miestä ja syytä onkin.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Meinasi käydä kalpaten Ohiossa, mutta onneksi tuomarit tällä kertaa olivat viisaampia ja kävivät puhelimessa tarkistuttamassa viimehetkien tasoitusmaaliksi kaavaillun osuman. Vähän olisi ollut liian paksua, jos kiekko saa mennä kehikon alta, muttei vahdin längeistä sisään.

Läpi ottelun Avs pelasi hyvää fyysistä taklauspeliä mm. McLeodin ja Tuckerin toimesta, muutamat todella komeat ja kovat pommit jaettiin puolin ja toisin. Ensimmäinen Avs-maali oli hieno osoitus Stastnyn pelinlukutaidoista, Wolski ei voi enää maalin edestä missata moista paikkaa, nyt onneksi teki. Toisessa oli tuuriakin matkassa, Duchenen sokkosyöttö näytti minun silmiini ottaneen jopa kimmoketta BJs-puolustajan välineistä, mutta Hejduk vanhana maalintekijänä haistaa avopaikan, eikä missaa. Tähän asti ottelu näytti todella makealta, Columbus hallitsee laukauksissa ja oikeastaan kaikessa muussakin, mutta Avs tekee maalit. Kolmannessa erässä nähtävissä oli pientä tyydyttelyä johtoasemiin, hiukan epäonninen Jacketsin avausmaali Coloradon kannalta. Stewartin ohjaukseksi tarkoitettu grogilasin korkuinen sivallus yllätti mielestäni epävarmalta näyttäneen Masonin ja kiekko längistä sisään.

Kuten sanottua, kolmannen erän viimeiset minuutit olivat varsinaista kauhunäytelmää. Pääosin hyvän pelin pelannut Budaj pelaa itsensä aivan pihalle tilanteesta, josta sitten vastustaja pääsee liiankin hyviin asemiin. Onnea, ettei tämäkin tilanne mennyt perseilyksi. Budaj osoitti taas sitä ailahtelevaisuuttaan, ensin ottaa monta hyvää koppia ja tekee muutaman paraatipelastuksen, mutta sitten sijoittuu ihan viereen ja heti hazardi on valmis. Hyvin on kuitenkin onnistunut Andersonin backupina nyt, kokonaiskuva on ainakin vielä reilummalti plussan puolella.

Vielä yksi rutistus St.Louisissa ja sitten pidempi putki kotosalla, kahdeksasta seuraavasta pelistä (pl. tämänpäiväinen Blues) on seitsemän kotona. Kovia pelejä oikeastaan jokainen.

E: Ja aivan, missä menet J-M Liles? Loukkaantumisen jälkeen ollut ihan kuutamolla oikeastaan jokaisessa pelissä. Pelannut jopa Clarkin tasolla. Peliajan roima pudotus on aivan oikea keino herätellä tätä neljän miljoonan miestä, seuraava askel käyttää katsomossa tarpeen vaatiessa. Kuitenkin selkeäksi ykköspakiksi kaavailtu, joten on minusta realistista vaatia roimaa petrausta ja tehopisteitä.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Makoisa 4-0 -voitto vieraissa käynnin päätteeksi recordiksi jäi 3-1-1. Stewart oli huimassa vauhdissa tehoillen pisteet 2+1, Budaj'lle 35 torjuntaa.

Otteluun kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua oli muutettu edellisestä hieman, mutta tämä uusi kuvio tuntui toimivan erittäin tehokkaasti. Ketjut siis; Wolski-Stastny-Stewart ja Galiardi-Duchene-Hejduk. Koko ottelu oli hyvää, viihdyttävää kiekkoa, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita uupunut. Puolustus toimi koko joukkueena, blokattuja laukauksia tuli taas joku hieman alle 15. Blues pommitti hurjan määrän laukauksia, ottelun puolessa välissä 14 oli mennyt maalia päin ja hurjat 16 ohi. Sama tahti jatkui läpi ottelun, joten kärjistetysti voi todeta joka toisen laukauksen menneen ohi maalin. Laukomisharjoitukset taitaisivat olla tarpeen vastapuolella.

Ihmeellistä, miten paljon reissu farmissa voikaan avata silmiä. Stewart jatkaa hienoja otteitaan, pelaa hyvin yhteen ketjulaisten kanssa. Tämänhetkinen saldo 27 ottelussa 6+13. Myös Liles osoitti jo elpymisen merkkejä, sai tänään 0+2, joista toinen tuli laukauksesta Stewartin sääreen, josta kiekko jatkoi matkaansa maaliin asti. Duchenen maali, Coloradon 4. meni Masonin piikkiin, MD nousee laidasta, pieni harhautus sivulla kiekon kanssa ja rannelaukaus längistä sisään. Myös oma suosikkini, ketju McLeod-O'Reilly-Tucker pelasi tänään hienoa peliä, kovia taklauksia, karvausta, laukauksia. Matt Hendricks oli myös virkeällä jalalla liikkeellä, O'Reillyn mennessä hieman aiemmin vaihtoon kolmosen keskeltä, pääsi vikkelä Hendricks välillä McLeodin ja Tuckerin väliin samaan rooliin kuin RO'R ja jälki oli samanlaista. Harmi, että Avalanchen sentterihierarkia on jo aika selviö, eikä nelosesta ole juuri asiaa ylemmäs, paitsi laidalle. Kankeassa nelosketjussa ei aina pääse niin esille kuin välillä ansaitsisi, Svatos hiipii varjojen mailla ja Koci nyt pelaa kuin Koci, vähän piilossa.

Hyvä palata kotiin nyt pidemmäksi aikaa, on näitä vieraspelejä ollutkin jo melkoisesti.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Oli kyllä loistava ottelu,ei voi muuta sanoa. Vaikka itsekkin olen aina Budajta haukkunut,niin on kyllä paikannut Andya loistavasti.
Itsellä oli ennen peliä hieman pelokas fiilis että miten nyt kun tutkapari Stewart-Duchene rikottiin,mutta eipä tuo menoa haitannu, huimat tehot 2+1 taas. Kyllä on aivan eri mies nyt kuin ennen farmiin lähettämistä,harmi kun siitä hienosta yhden käden harhautuksesta ei tullut maalia.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Aijai se Stewien kikka, maali olisi ollut kruununa sille kuviolle. Wilsonin komea niitti Oshieen(?) oli myöskin näyttävää kamaa.

Tuli pienenä yllätyksenä, kun huomasin Wolskin tehneen pisteitä jo seitsemässä pelissä peräkkäin. Monessa oli peräkkäin tasaisesti yksi syöttöpiste, mutta nyt on parissa pelissä löytynyt jyvää. Ilmeisesti menee aikalailla joukkueen mukana, jos Avs pärjää, niin WW tekee pari pistettä ja sama päinvastoin. Pisteet siis 2+8 näissä otteluissa. Se aiemmin spekuloitu maila on näyttänyt välillä aika pitkänlivakalta, mutta nyt Blues-pelissä en huomannut poikkeavuuksia muiden mailoista. Mene ja tiedä sitten.

"Hylkiöt" Hensick ja Preissing ovat nyt Monstersissa pelailleet jokusen ottelun. Hensick 5 ottelussa 1+3=4, +/- 0 ja Tomppa 4 ottelussa 0+3=3, +/- 0. Ihan kelvolliset luvut, kuten odottaakin sopii. Lukuja korostaa vielä sekin, kun joukkue on voittanut vain yhden pelin tänä 4-5 pelin aikajanalla, siinäkin maalilla Weiman. Offseasonilla vaihtokaupassa Rangersin kanssa Nigel Williamsista saatu Brian Fahey on ilmeisesti ollut ihan perusvarma pakki, kun on nytkin mukana healthy scratchina Avalanchessa. Lake Eriessä kolmanneksi paras puolustaja pisteissä, 20 ottelua ja 5+1. Nigel Williams on Wolf Packin puolella tehnyt 15 pelissään 1+1, joten kai tässä voi tähän mennessä sanoa, että voitolla ollaan.

Loukkaantuneista Andy on tietääkseni day to day -tarkkailussa, eikä oikein ole mitään varmaa tietoa paluusta kuin miehellä itselleen. Veikkaisin kuitenkin paluun tapahtuvan tämän viikon aikana, ellei vamma ole oletettua paljon pahempi. Paluun koittaessa tilannetta voisi mielestäni hieman, vain hieman tasailla, sillä Budaj'n otteilla kyllä slovakki ansaitsisi pari starttia enemmän kuin alkukaudella, niin saisi Andersonkin levähtää ne ns. helpommat vastustajat. Salein ja Cumiskeyn tilanteesta olisi kiva kuulla jotain päivitystä, aika pitkään jo olleet sivussa, varsinkin Salei.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Eipä kotiavaus nyt aivan toiminut halutulla tavalla, Minnesota vei vähäisen kotiyleisön edessä 0-1 vierasvoiton. Totuus on, ettei voi voittaa jos ei onnistu maalinteossa, ei siinä auta enää maalivahtipeli, eikä muukaan.

En ole itse ottelua katsonut, tupelsin mennessäni ajatuksissani tekstiteeveeseen aamutuimaan, josta pamahti heti silmille "Bäckströmille nollapeli" -uutinen, joten tyydyin koosteisiin vitutukseni johdosta. No näyttihän noita maalipaikkoja tulleen ihan kiitettävästi, Duchene näytti virkeältä, eikä se maalikaan ollut kaukana. Vähän näytti, että Wild-pelaaja olisi työntänyt omin voimin sen maalin pois paikoiltaan, mutta varmaksi en mene. Svatos vaikutti aivan eri mieheltä kuin vieraskaukaloissa, parit hyvät nousut teki ainakin maalille. Ylivoima ei toiminut alkuunkaan, jos saa kuusi mahdolllisuutta yrittää maalia, niin kyllä siitä pitäisi saada kiekko häkkiin. Jotenkin nyt oman divisioonan joukkueet ovat Avseille niin haastavia, että tuntuu tappioiden tulevan lähes poikkeuksetta aina divisioonapeleistä. Alkukaudesta tuli voittojakin, mutta nyt viimeaikoina tappioita.

Andersonin paluu voi olla mahdollinen Tampa Bayta vastaan tänään perjantaina, mies on jo palannut harjoituksiin, joten toivoa saa, että nähdään taas Andy Show jäällä. Salei taasen on tietääkseni joutunut puukon alle selkänsä vuoksi, joten tulee siis siinä tapauksessa olemaan vielä pitkään sivussa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Pieniä rosterimuutoksia on Avalanche tehnyt. Ryan Stoa ja Derek Peltier on kutsuttu ylös ja Brian Fahey lähetetty farmiin. Hyökkääjälle tuli tarvetta kun Hejdukilla on taas huolia polvensa kanssa ja hän lienee sivussa Calgarya vastaan. Peltier on seitsemäs pakki ja tuo vaihdon Fahey-Peltier tarkoituksena on luultavasti vain päästää Fahey taas pelaamaan. Ryan Stoa on Avsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2005, joka aloitti ammattilaisuransa tällä kaudella. Kesällä oli vielä puhetta, että Stoa voisi olla tämän kauden "major surprise", mutta alku ammattilaisena ei ole ollut helppo. Luistelua pidettiin suurimpana syynä siihen, miksi Stoa laitettiin harjoitusleirillä niin aikaisin Lake Erieen. Farmissa on alkukauden hakenut peliään, mutta nyt on viime aikoina piristynyt Hensickin vierellä.

Olisi varsin mielenkiintoista nähdä Stoa pelaamassa, kun hänen potentiaalistaan on nyt muutama vuosi puhuttu. Jos Hejduk on tänään poissa, kakkos/kolmoskentästä olisi laiturin paikka Stoalle tarjolla.

Jo aikaisemmin toinen ylös nostettu rookie Justin Mercier teki debyyttinsä. Myös vuoden -05 varaus, joka sainattiin tänä kesänä. Nelosketjussa pääsi möyrimään noin kahdeksan minuuttia Minnesotaa vastaan. Nämä Stoan ja Mercierin nostamiset viittaisivat hieman siihen suuntaan, että rebuilding-teeman mukaisesti Avs haluaa antaa NHL-kokemusta pelaajille, jotka ovat osa sen tulevaisuutta. Siellä olisi Haydaria ja kumppaneita jotka ovat tehneet tulosta AHL:ssä, mutta nämä nuoret kaverit nostettiin.

Lake Erie Monstersilla ei mene kovin vahvasti ja turpiin tulee ottelusta toiseen. Siihen saumaan on ikävä juttu, että emoseura tarvitsee koko ajan siltä pelaajia.

Avs on voittanut Calgaryn jo kahdesti tällä kaudella, mutta nyt olisi kova juttu napata kolmas voitto. Flames on nostanut tasoaan ja ennenkaikkea Kiprusoff maalissa on laittanut luukut kiinni.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Andersonin paluu on innostanut joukkueen jo kahteen perättäiseen voittoon, ensin Tampa Bay 2-1 rankkareilla ja nyt kuuma ja kiihkeä divisioonataistelu Calgarya vastaan Coloradolle 3-2 varsinaisella peliajalla. Lightning-peliä en ehtinyt katsomaan, Wolski näyttäisi olleen hyvässä vedossa, tehden molemmat Avs-maalit. Calgary-matsin katsoin, joten siitä siis vähän enemmän sanottavaa. Hyvää maalivahtipeliä molemminpuolin, kovia taklauksia ja paljon vaarallisia maalintekopaikkoja.

Stoan debyytti tapahtui siis tässä eilisessä pelissä, eikä se hullummin mennyt. Kiekon kanssa pelaaminen näytti ihan hyvältä paikkapaikoin, tosin ne muutamat hetket kiekollisena eivät varmasti riitä kertomaan kokonaisuudesta. Aika näkymättömänä pysytteli läpi pelin, tosin koko kakkosvitja Stoa-Duchene-Galiardi oli aika pimennossa ja Gally löysikin itsensä kolmosesta Tuckerin paikalta myöhemmin pelin edetessä. Stewart ja Wolski pelasivat nyt hyvin yhteen ykkösketjussa, eikä Stastnykään jäänyt jälkeen tämän nipun pyörittäessä paikoin todella hyvää peliä. Wolski ja Stewart 1+1 mieheen ja Stastny 0+1. McLeod-O'Reilly-Tucker oli tuttuun tapaansa hyvässä vauhdissa jälleen liikkeellä, McLeodille on pakko nostaa peukkua siitä, että kuumensi Iginlan tappelemaan kanssaan. Vastustajan tähtipelaajia on aina hyvä härnätä, harmi tosin, ettei Avs kovin konkreettisesti siitä hyötynyt, paitsi toki henkisellä puolella enemmän.

Svatosilla taisi olla katsomokeikka, sillä miestä ei näkynyt jäällä, eikä näin jälkeenpäin kirjanpidossakaan. Oikea laita oli kieltämättä aika tyhjännäköinen, onneksi on monipuolisia pelaajatyyppejä, jotka taitavat useamman paikan. Mercier oli myös aika pimennossa, tosin eipä nelosesta ihmeitä tehdä. Peltier ei pukenut tähän peliin, eikä tuohon pakkikuusikkoon aivan helposti nyt murtaudutakaan, parit ovat olleet jo melkoisen pitkään särkymättöminä. Kunnioitettavaa peliä puolustukselta läpi pelin, Flames ei päässyt helpolla alueelle ominpäin. Ja ennenkaikkea koko joukkue puolusti. Clark on blokannut hirmuisesti laukauksia nyt kaudella, selostajat taisivat puhua jostain reilusta sadasta laukauksesta. Liles otti myös Phaneufin lämärin päähänsä, onneksi ei naamaan osunut.

Anderson pelasi hyvää perusvarmaa peliään ja mahtuihan otteluun jokunen hienokin torjunta, mutta Flamesin ensimmäinen maali oli juuri sellainen, joka osoitti Andyn suurimman heikkouden. Andy pudottautuu ainakin lähes poikkeuksetta polvilleen, jos kiekko menee maalin taakse tai miinuskulmaan. Jos vastustaja nousee laitaa taas ylös, jää hartioiden ja yläriman väliin aivan liikaa tilaa, sillä vartta ei riitä peittämään niitä aukkoja, kuten pidemmillä virkaveljillään. Jälleen kerran rannelaukaus olkapään yli ja maali on siinä. Tosin maskia oli hurjasti, eikä tainnut nähdä ollenkaan kiekkoa, mutta näitä on sattunut aiemminkin kaudella. Kipper oli toisessa päässä ilmiömäinen, kenttäpelaajat eivät vaan olleet yhtä voitontahtoisia. Stewartin maalissakin pakit liukuvat minne sattuu, eikä Stewien kimpussa ole kukaan, ennenkuin kiekko on maalissa.

Seuraava peli on erittäin mielenkiintoinen, kun Capitals saapuu Denveriin tiistain peliin. Avalanche on saanut nyt (ainakin toivottavasti) lumivyöryn liikkeelle parin voiton avulla, joten haastamaan tässä lähdetään, näin uskoisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös