Colorado Avalanche 2003-04

  • 93 068
  • 680

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Aika kova jannu tuntuu olevan tämä Marek Svatos.

Kovat pisteet harjoitusottelusta toiseen vaikka äijä tulee täysin puskista.

Teki muuten Slovakian A-juniorisarjassa 49 pelissä 71+31 =102.
Vaikka tuon sarjan tasosta ei mitään tietoa olekaan niin osaa ainakin laittaa kiekon maaliin.

Ja kovia ovat nämä Coloradon viime vuosien "löydöt", kuten Chris Drury, Alex Tanguay ja Milan Hejduk.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Avalanche

Täytyy heti kärkeen ottaa tämä emootiopuoli mukaan. Toivon Coloradon voittavan Stanleyn. Syitä on kaksi: Teemu ja hyökkäävä jääkiekko. Coloradon voitto olisi koko hyökkäävän pelin voitto.

Kyllähän Kariya, Selänne, Sakic, Forsberg, Hejduk, Tanguay, Blake, Foote ovat aivan järkyttävän kovia nimiä.

Saapas nähdä pelaako David Aebischer koko kautta ykkösenä. NHLssähän näitä pelaajasiirtoja tulee kauden mittaan valtavasti. Voisin olla lähes varma että joku kokenut kehäkettu raahataan Coloradon maalille ratkaisupeleihin. Henk.koht toivon että David osoittaa kaikkien skeptikkojen epäilyt pupuksi ja lyö Hasekit ja Brodeurit mennen tullen.

Kaikkein hartain toiveeni on että Paul Kariya ja Teemu Selänne löytävät toisensa ja Teemu pääsee takaisin sille huipputasolle, missä oli Anaheimissa. 33-vuotias ei ole vielä liian vanha, mutta kohta on. Kello käy, aika on vähissä, nyt tai ei koskaan Teemu!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mukava nähdä että Colorado panostaa myös fyysiseen peliin tulevalla kaudella. Worrell, McA ja Cummins varmasti pystyvät suojelemaan Selänne, Kariyaa, Forsbergiä ja kumppaneita. Mutta se on eriasia ovatko kaikki mukana kun kausia alkaa mutta jos McAllister pääsee vähänkään parin vuoden takaiseen iskuun niin Avsin tähdillä tulee olemaan työrauha. Varmasti.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pari nelosketjun miestä meni sitten siinä. Pääsevätkö uudet tulokkaat nyt pelaamaan, vai aikooko Avs hankkia sarjajyriä muilta joukkueilta? Ainakin Hahlin asemia tämä paransi selvästi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Joukkueen syvyydestä hävisi pari tärkeää palasta. Sekä Aubin että Willsie pelasivat viime keväänä pudotuspeleissä ja olisi heille ollut käyttöä tälläkin kaudella. Talvi on pitkä ja loukkaantumisia sattuu. Tosin nyt rookiehyökkääjätkin saavat väkisinkin näyttöpaikan.

Aubinin otti Bob Hartleyn valmentama Atlanta. Ei mikään yllätys, sillä Hartley tuntee Aubinin asenteen ja monipuolisuuden.

Onneksi Canal näyttää Chicago -ottelun niin saa ainakin hiukan käsitystä Svatosista ja ehkä McCormickistakin. Svatos oli toissa vuoden nuorten MM-kisojen maalikuningas ja ykköstähdistössä. Näin häntä kahdessa pelissä (toinen tv, toinen live). Nopeuden ja taidon lisäksi huomio kiintyi suoraviivaisuuteen. Hän pelasi aina kohti maalia eikä kurvaillut kulmiin nyhjäämään. Ruumiinrakenne oli kuitenkin aikas kapea. Mutta ei Hejduk ja Vrbatakaan mitään He-manejä ole ja ovat silti pärjänneet isossa liigassa varsin hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Itsekin jäin miettimään, että lähtikö syvyyttä joukkueesta liikaa?
Junnuille varmaan saatiin tuolla nyt tilaa, mutta saatiinko sitä kokemuksen menetyksellä?
Kausi näyttää. Edelleen tuntuu, että Avsin rouhijakalusto on liian heikkoa verrattuina muihin Lännen joukkueisiin. Presidents Trophy tuolla hyökkäyskalustolla on aika lähellä, mutta entä pudotuspelit?

Noh, kausi on pitkä ja sen aikana voi tapahtua mitä vaan.
 

Ferris

Jäsen
Willsie

Kerropa Heikki ja muut Avs-tietäjät tuosta Willsiestä. Mieleeni on jäänyt kuva ihan lupaavasta kaverista, mutta kaipaisin tarkempaa kuvausta niiltä, jotka miehen pelejä ovat nähneet.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Willsie

Viestin lähetti Ferris
Kerropa Heikki ja muut Avs-tietäjät tuosta Willsiestä. Mieleeni on jäänyt kuva ihan lupaavasta kaverista, mutta kaipaisin tarkempaa kuvausta niiltä, jotka miehen pelejä ovat nähneet.

Vaisut on mielikuvat Willsiestä. Ei ole paljonkaan saanut ylhäällä peliaikaa, joten hataralla pohjalla on nämä muistumat.

Luistelee suoraan nopeasti, siis nopeammin kuin Eric Messier tai Mike Keane, mutta ei yhtä nopeasti kuin Dan Hinote. Ei taklaava pelaaja, joten ei oikein omiaan kolmos/nelosketjussa. Laukoo, mutta ei aja päin maalivahtia. Sellainen tunne Willsiestä on jäänyt että hänellä puuttuu pelistä sellainen tsemppi, aggressiivisuus ja asenne, jotka tekevät Messieristä / Keanesta / Hinotesta vakituisia NHL-pelaajia. Mutta ei Willsie mikään surkimus ole, hänellä ei vaan ole sellaista erityisominaisuutta millä erottuisi massasta.

Olisi mielenkiintoista nähdä Willsie SM-liigassa. Ei hän yhtään sen paremmalta pelaajalta vaikuta kuin Mikko Eloranta tai Mika Alatalo. Kuitenkin hän sai kesällä NHL-sopimuksen ja Eloranta ei.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kauden alkua odotellessa

Pakki/laituri - kakkostappelija D.J. Smith lähetettiin farmiin. Näin kauden avausmatsissa Chicagoa vastaan alustavassa kokoonpanossa on neljä rookieta (pakki Liles, hyökkääjät Svatos ja McCormick, molari Sauve) ja veteraani JIM CUMMINS.

Kaksi viimeistä harjoituspeliä meni hyvin (voitto Dallasista 4-2) ja huonosti (tappio Sharkeseille 2-3). Sauve pelasi Starseja vastaan ja Aebischer San Josea vastaan. Lopullinen saldo harjoituspeleistä oli 4 voittoa, 2 tappiota, 1 tasuri. Aebischer pelasi molemmissa tappiopeleissä. Kuitenkin hänen tilastonsa neljässä harjoituspelissä olivat hyvät (m.ka. 1.98 ja torjunta% 94,1).

Loukkaantumistilanne: Worrell polvi, Foppa nivunen. Molempien pitäisi olla pelikunnossa Chicago-ottelussa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hajahuomiota avauspelistä

Muutamia hajahuomiota Chicago-pelistä.

- Liles ja Svatos olivat juuri niin hyviä kuin harjoitus-raportit kertoivat. Molemmat hyviä liikkumaan ja taitavia kiekon kanssa. Molemmat saivat kakkos-ylivoimassa peliaikaa sen jälkeen kun ottelu oli ratkennut. Liles hävisi yhden pystypainitilanteen selvästi, mutta muuten yllättävän hyvä puolustuspäässä. Tosin Chicago ei ole hyvä mittari, sillä joukkue oli tässä pelissä todella surkea. Svatos oli kuin suoraviivainen Hejduk, mutta joukkuepelaamista pitää treenata.

- Aebischer pelasi melkein koko ajan polvillaan ja antoi kontrolloimattoimia ripareita. Parempi joukkue olisi rankaissut niistä pari kertaa. Vaarallisin tilanne tuli puolitoista minuuttia ennen loppua kun hän lähti seikkailemaan kiekon perässä kulmaan, ihmeellistä sähläystä. Muutenkin Aebischerin peli oli hermostunutta ja ylienergistä, torjunnat olivat turhan liioiteltuja.

- Selänne oli hemmetin hyvä, antoi aivan loistavia syöttöjä. Hejdul näytti kesän aikana saaneen lisää voimaa.

- yv:llä pelasivat alkuun Blake, Foppa, Sakic, Kariya (välillä viivassa) ja Selänne. Viimeisessä yv:ssä Hejduk tuli Selänteen tilalle. Muutkin kyllä saivat ylivoima-aikaa, mutta nämä viisi (kuusi) eniten.

- Skrastins pelasi Footen parina luotettavasti. On selvästi liikkuvampi kuin de Vries. Veikkaisn että Foote-Skrastins tulee pelaamaan vastustajien huippuketjuja vastaan. Koska Skoula loukkaantui alussa, Granato joutui pyörittämään viittä pakkia. Koska Blake sai pelata yv:llä paljon, niin tasakentällisin peliajoissa ei ollut hirveitä eroja (Liles 13.54 - Foote 17.36).

- Hahl pelasi ihan ok pelin, ei isommin erottunut.
 

PR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche
Täältä myös

Harmi ettei Worrellia nähty tositoimissa Canalin tarjoamassa avausmatsissa. Cummins otti tappelun, ja pelasi muutenkin ihan terävänoloisesti. Ei siis ihme, että sopimuksen sai. En nyt ole mikään tappelujen suurimpia ystäviä, mutta mielenkiintoista nähdä ketkä pitävät järjestystä yllä Parkerin jälkeen.

Hejduk ei esittänyt mitään erityisen ihmeellistä, jopa vaisu, mutta maalintekijänä 2 maalia ja se siitä. Foppan ketju jäi muutenkin kapteenin ketjun varjoon, joskin ehkä uutuudenviehätys ja komea avausmaali sumensivat. Hartleyn jälkeen on enemmän kuin tervetullutta nähdä taidolla vastustajia murskaava Avs.

Heikki piti (?) Svatosia suoraviivaisena. Allekirjoittaneelle jäi tyypillisen tehottoman pyörijän kuva kaverista. Varmasti farmista vauhtia jossain vaiheessa, ainakin kovuutta hakemaan. Potentiaalia tuntuu olevan.

Onkohan Roy siirtynyt maalivahtivalmennuspuolelle, vai miksi Aebischer vaikutti nyt niin samanoloiselta kuin St.Patrick pari viime kautta. Toisaalta, jotkut haukkuivat Patrickia epävarmoista otteista, jotka oli helppo kuitata hölynpölynä. DA aloitti nollapelillä, ei sillä tyylillä ole väliä kunhan kiekot torjuu. Onneksi joukkue luottaa.

Tässä vaatimattomat kommenttini tällä kertaa. Palataan asiaan, toivottavasti taas mahdollisimman pian Canalin tarjonnan jälkeen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vihdoinkin

Onneksi joku muukin kommentoi, ettei tämä mene ihan yksisilmäiseksi jorinaksi.

Juu, sellainen mielikuva jäi että Svatos olisi suoraviivaisempi kuin Hejduk / Vrbata. Kiekollisena Svatos haastoi vastustajan pelaajan ja pyrki etenemään kohti maalia eikä vain lyönyt pitkää päätyyn tai kääntänyt selkänsä ja jäänyt laidan viereen nyhjäämään. Liikkumissuunta oli enemmänkin north-south eikä east-west. Kolmosketjusta hän oli ainoa, joka tuntui luovan jotakin hyökkäyspäässä.

Tuosta suojelemisesta tuli mieleeni Bates Battaglia. Jotenkin syntyi sellainen mielikuva että BB yritti leikkiä kovempaa kuin onkaan. Esim. siinä tilanteessa missä Radulov (?) taklasi Svatosia keskialueella "polvella". Battaglia lähti uhittelemaan Raduloville, mutta Kyle Calder nappasi miestä takaapäin kiinni ja kaatoi hänet helposti jäähän. Siellä oli jokin toinen saman tapainen tilanne, mutta en saa päähäni missä kohdin se oli.


PARI PIKKU-UUTISTA

D.J. Smith kutsuttiin ylös farmista. Juuri kun mies oli nimetty Hershey Bearsien kapteeniksi, niin Avalanchelta kävi käsky palata takaisin Denveriin.

Pierre Lacroixin sopimusta GM:nä on jatkettu. Sopimuksen pituutta ei ole virallisessa tiedotteessa tarkennettu, sanotaan vain "a long-term contract extension".
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Mielestäni Riku Hahl pelasi Chicagoa vastaan enemmän kuin ok-pelin. Tosin vaikea siellä oli erottua Salaanin ja Kariyan ynnä muiden ollessa pääosassa. Svatos pisti silmään etenkin ottelun alussa, miehellä on melkoinen kikkavarasto ja luistelussa on jotain erikoista. Pelityyli on viihdyttävä, mutta en tiedä kuinka tehokasta loppujen lopuksi. Jotenkin tuntuu siltä, että hän voi jäädä vähän yksin väläyksineen kun kahteen ensimmäiseen ketjuun on vaikea murtautua.

Ihmetellä täytyy Bates Battagliaa. Tunnustan että en edes aluksi muistanut koko ukon pelaavan Coloradossa. Joskushan Battaglia oli äärimmäinen pörrääjä kulmissa ja tuli sieltä kiekon kanssa uloskin silloin tällöin, mutta viime kausina ei miehestä paljon ole iloa ollut. Coloradohan on hakenut voimalaituria pitkään... tulee vain mieleeni, että olisikohan sellainen saatu hankittua mikäli Kariya ja Selänne eivät olisi tulleet hattu kourassa oven taakse koputtelemaan? Adam Deadmarshille olisi edelleen käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Pate
Sitten vielä sellaista jobinpostia HFboardsilta luettuna että Svatos olisi loukannut olkapäänsä, mahdollisen sairasloman pituudesta ei ollut tietoa.

Toivottavasti se ei ole se leikattu olkapää.

Bates Battaglia oli St. Lousia vastaan healthy scratch. Ei siitä ole kuin reilu kausi kun Battaglia oli aivan h-vetin hyvä kakkos-kolmoskentän laituri ja nyt ei tunnu onnistuvan mikään. Toivottavasti homma lähtee kulkemaan, sillä hänenlaistaan pelaajaa (siis -02 kunnossa) Avalanche tarvitsee kipeästi.

Ja kun katseli Pronger vetävän poikittaisella Kariyaa niskaan maalin jälkeen, niin tuli Worrelia ikävä. Toivottavasti polvi tulee nopeasti täyteen pelikuntoon.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti heikkik

Bates Battaglia oli St. Lousia vastaan healthy scratch. Ei siitä ole kuin reilu kausi kun Battaglia oli aivan h-vetin hyvä kakkos-kolmoskentän laituri ja nyt ei tunnu onnistuvan mikään. Toivottavasti homma lähtee kulkemaan, sillä hänenlaistaan pelaajaa (siis -02 kunnossa) Avalanche tarvitsee kipeästi.


Ihmisen muisti on lyhyt, mutta muistan kyllä turhautuneeni jossain vaiheessa Carolinan aikoja Battagliaan. Miehen päästessä NHL-rinkiin kunnolla 98-99, hänessä oli energiaa, yritystä ja tahtoa. Kokemuksen lisääntyessä hän mielestäni menetti jotain, minkä hän löysi hetkeksi pudotuspeleissä 2002. Mutta kyseisen kauden aikana Battaglia taisi saada aika paljon kritiikkiä, olkoonkin että BBC-ketju toimi.
 

PR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche
NHL.comin videopätkän perusteella Aebischeriä ei voida takaiskuista syyttää, varsinkin voittomaali oli sellainen josta maalintekijä ei yleensä erehdy. Kuka Avsin pelaajista (Niko?) antoi sen karmean harhasyötön hyökkäysalueelle, josta vieraat pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen?

Battaglia. Svatosin teloitusyrityksen jälkeen ei kunnon kovanaama jätä tilannetta sikseen, vaan ryntää ilman muuta väliin. BB ei välttämättä tosiaan ole mikään suojelia, mutta ehkä oman aseman pönkittämiseksi olikin hyvä tehdä jotain. Pelillisesti BB ei ole toistaiseksi esittänyt mitään. Kolmosketjussa menee, sitten ollaan vaikeuksissa kun pitäisi tehojakin syntyä.

Eikö Avsin maalin jälkeen tapahtuneita Teemun ja Paulin kopsimisia olisi Cumminsin pitänyt käydä kuittaamassa? Molemmat vedettiin nurin, Kariya tökerösti poikittaisella maalinteon jälkeen. Tervetuloa Worrell kehiin!
 

Hermannih

Jäsen
Itse en ole pahemmin Coloradon otteita muuten seuraillut kun mitä nyt katsoin tuon avausottelun ja tässä joitakin mietteitä siitä pelistä.

Mielestäni Kariya-Sakic-Selänne oli omaa luokkaansa etenkin ensimmäiset 1½ erää. Liike tällä ketjulla oli silmiä hivelevää ja kun kiekkokin liikkua kiitettävästi niin oli iloa katsoa Coloradon peliä. Ykkösketju sen sijaan alussa ei ollut aivan terävimmillään, mutta lämpeni loppua kohden ja Forsberg namupassit olivat henkeä salpaavan hyviä, saipahan 0+3 saldokseen. Tuntuu että aina kun Foppa saa kiekon niin alkaa tapahtua, ehkä se ei ole vaan tunne vaan totuus. Kolmos- ja nelosketjut pelasivat niinkun sellaisten ketjujen tuleekin pelata, omiin ei mennyt yhtään. Kokonaisuudessaan Colorado esitti parasta kiekkoa pitkään aikaan, vaikka on toki otettava huomioon että vastassa surffaili Chicago, jonka ainoana valopilkkuna mielestäni oli Ville Nieminen.
Coloradon pirteimpiin lukeutui myös Marek Svatos, joka ajoittain väläytteli taitojaan. Välillä turha yksin yrittäminen kuitenkin kostautui ja kaveri ajautui isojen puolustajien kynsiin ja yllättävän helposti oli jäällä maaten.

Sen sijaan viime yönä tuli harmittava tappio kotona St.Louisille ja ilmeisesti Osgood on ollut aikalailla syy Coloradon tappioon, ellen ole väärin kommentteja ja raportteja tulkinnut. Etenkin toisen erän vedot, 19-3 Coloradolle ja maaleja silti ei saatu enempää kuin 1 ja sekin vasta 3. erässä. No eihän sitä kaikkia pelejä voi voittaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei hyvin mene coloradolla - ei olla pystytty kulkemaan voitosta voittoon, ja turpiin tulee aivan yllättäviltä joukkueilta. Jotenkin joukkue näyttää tilastojen valossa flegmaattiselta!

Huomasin tuossa edellisestä ottelusta, että päävalmentaja Tony Granatohan on aivan käsittämättömän tyhmä. Teemu Selänteen, Kaikkien aikojen Urheilulegendan, peliaika oli vaivaiset 15 minuuttia ja sekunnit päälle! Eihän tuo valmentaja tiedä jääkiekosta mitään! Onkohan koskaan edes pelannut itse?!

Kyllä Teemun peliaika pitäisi olla vähintään 25 minuuttia ottelussa. Se on ainoa tapa, millä Teemu voi olla tehokas. Nyt Temellä on ainoastaan yksi maali kuudesta ottelusta! Ei tämä homma voi jatkua näin!

TEEMU KENTÄLLE!!!
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Hähä! Katkera Vilpertti! Mutta kumma on, jos Teemu ei kohta ala itkemään viime vuosien tyyliin peliajastaan. Ois kyllä äijällä munaa! No uskon kuitenkin Coloradoon ja myös Teemuun.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Teme pelasi viiime yön kolmannessa erässä vain vähän yli minuutin ennenkuin Granato päätti laittaa miehen penkille miettimään syntyjä syviä. Ehkei Granatoa miellytä Selänteen puolustukseen ´kiiruhtaminen´?

Tässä artikkelissa puhutaan asiasta hieman enemmän.

Pelaajathan pitivät heti pelin jälkeen myös jonkinnäköisen kriisipalaverin ja syystäkin. Tahdin on pakko muuttua.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti vieri

Pelaajathan pitivät heti pelin jälkeen myös jonkinnäköisen kriisipalaverin ja syystäkin. Tahdin on pakko muuttua.

Mediassa osa tosiaan otsikoi asian "kriisipalaverina", mutta näin ulkopuolisen silmin asia näyttää pikemminkin terveeltä toimelta eli pelaajat tietävät suorituksiensa olleen alle odotetun ja ottavat itse vastuun toimistaan ja yrittävät tällaisen palaverin kautta hake virettä. Tämä kertoo tervestä menestyksenhalusta ja johtajuudesta. Granatolla ei ole mitään hätää, kokeneet pelaajat tietävät mitä tehdä. Koutsaaminen alkaa myöhemmin kun hiotaan kenttiä ja erikoistilanteita.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei Hyvää Päivää, mikä ihmeen punaniska kanukki tämä Granato luulee olevinaan? Joku kateellinen puurtaja joka ei ikinä osannut itse pelata jääkiekkoa TAITAVASTI! Nyt pitää sitten purkaa turhautuminen Teemuun, joka ei sitä selvästikään ole ansainnut!

Milloinkohan Teemu pääsee johonkin joukkueeseen joka on oikeasti Stanley Cup -materiaalia, eikä tällaisiin joukkueen kuvatuksiin joissa on huonoja valmentajia!
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
No voihan rähmä!!!

Kariya ulkona ennalta määrittelemättömän ajan tiistaina sattuneen rannevamman seurauksena.

Battaglia ja Jonas Johansson siirtyvät Washingtoniin vaihdossa Konowalchukiin ja kolmoskierroksen varaukseen ens vuoden draftissa. Olikohan tässä nyt järkeä? Mielestäni Kono on kyllä Battagliaa parempi, mutta ton Johanssonin menetys saattaa olla huono asia. Eikös tosta Johanssonista pitänyt tulla oikein hyväkin pelimies?

Lähde: Coloradoavalanche.com
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös