Colorado Avalanche 2003-04

  • 92 242
  • 680

PR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche
Tervehdys

Pitää tulevalla kaudella itsekin yrittää osallistua näihin keskusteluihin enemmän, sain vihdoinkin netti-yhteyden myös kotikoneelle, joten tätä kautta seuraaminen helpottuu ja myös jatkoajalle yhteyttä olisi tarkoitus pitää.

Avalanchen mittavat hankinnat tekevät tulevasta kaudesta varmasti muistettavan, toivottavasti kannun muodossa. Ei nyt ihan kylmiltään uskalla alkaa kokoonpanoa spekuloimaan, eikä siinä tarvetta olekaan, mutta maalivahti-tilanne lienee se puhutuin juuri tällä hetkellä. Hyvä homma on, jos kauteen lähdetään AVS-pojilla.

Toivottavasti Canal+ on hereillä kauden mittaan ja tajuaa omaa parastaan, näyttämällä luonnollisesti useita AVS-pelejä. Mielenkiinto joukkuetta kohtaan on korkealla ja Teemun uskolliset fanit tuovat koko joukkueelle uusia kannattajia, olkoon se sitten hyvä tai huono juttu. Mutta eikö Suomessa näytetä samat pelit kuin Ruotsissa? Olenko ihan hakoteillä, kun olen saanut sellaisen kuvan, että näytettävät pelit päätetään naapurimaassa? Onneksi meillä Foppa...
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Re: Tervehdys

Viestin lähetti PR

Toivottavasti Canal+ on hereillä kauden mittaan Mutta eikö Suomessa näytetä samat pelit kuin Ruotsissa? Olenko ihan hakoteillä, kun olen saanut sellaisen kuvan, että näytettävät pelit päätetään naapurimaassa? Onneksi meillä Foppa...

Joo-o, samat pelit täällä näkyy ja Ruotsissa ne päätetään.
Eli toisinsanoen katsovat jos jossain sopivassa ajankohdassa alkaa peli ja siellä pelaa joku ruotsalainen nönnönnöö-kiekkoilija(nimetön surffailija, mutta ruotsalainen), niin tottakai sen joukkueen peliä näytetään.

Onneksi noita suomalaisiakin alkaa olemaan monessa joukkueessa, joten niitä näkee mukavasti.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Täytyy kyllä myöntää, että katson eri innolla ensi kaudella Coloradon matseja. Viime keväänäkin jo oli pleijareiden aikaan anaali kämpässä ja nyt ajattelin hankkia heti kauden alkuun.

Mielenkiintoisimpia asioita suomalaisnäkökulmasta:

-Coloradon tähdet ja erityisesti Selänne-Kariya kaksikon esiintyminen.
-Useiden uusien suomalaisten esiintyminen NHL:ssä (Pitkänen, Lehtonen, ja HPK:n pojat, T. Ruutu?)
-Pystyykö OJ samanlaiseen liitoon kuin menneellä kaudella.
...
Lisäksi itse toivoisin Lindroosin nousua taas omalle tasolleen viime kauden floppaamisen jälkeen ja jospa nyt se pleijaripaikka olisi todellisuutta.

Meni ehkä juttu väärään ketjuuna, mutta Colorado on nyt erittäin mielenkiintoinen seura katsottavaksi. Hyökkäävä kiekko on varmasti jokaisen mieleen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kausi alkaa pian

Alex Tanguayn allekirjoitettua yhden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen Avalanche pakka on valmis ensi viikolla alkavaan harjoitusleiriin.

Training camp on 13 - 15.9. ja perinteinen White vs. Burgundy -peli 16.9.
Ensimmäiset putoajat lähtevät Hersheyhyn/junnusarjoihin jo ennen tuota näytösmatsia. Ensimmäinen harjoitusottelu on Starseja vastaan 18.9.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Re: Kausi alkaa pian

Viestin lähetti heikkik
Alex Tanguayn allekirjoitettua yhden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen Avalanche pakka on valmis ensi viikolla alkavaan harjoitusleiriin.

Mites tuo maalivahti osasto?
Onko siitä ollut mitään virallista lausuntoa?
Näilläkö mennään, vai etsiikö seura aktiivisesti ykkösveskaria?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Re: Kausi alkaa pian

Viestin lähetti Slash
Mites tuo maalivahti osasto?
Onko siitä ollut mitään virallista lausuntoa?
Näilläkö mennään, vai etsiikö seura aktiivisesti ykkösveskaria?

Lacroix on useamman kerran ilmoittanut lehdistölle, että kausi aloitetaan Aebischerillä ja Sauvella. Samaa on toistanut Granato.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Re: Re: Re: Kausi alkaa pian

Viestin lähetti heikkik
Lacroix on useamman kerran ilmoittanut lehdistölle, että kausi aloitetaan Aebischerillä ja Sauvella. Samaa on toistanut Granato.
...kunnes he saavat kuningasidean ja Pierre hankkii jonkun nönnönnöön.
Burke tai Khabibulin käy mulle ainakin.
Vai uskooko joku, että Avs pelaa ensi keväänä kahdella em.maalivahdilla?
Pomminvarmasti viimeistään trade-deadlinella tulee joku.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viitanen rocks?

York Daily Recordissa on juttua Avsien campilta. http://www.ydr.com/story/bears/13236/

Hersheyn ensi kauden valmentaja Paul Fixter veti rookie campin ja kommentoi pelaajia.

“Marek Svatos was by far the best player in camp. He really stood out,” Fixter said of the right wing, who played just 30 games for the Bears last season. “You can tell he worked hard in rehabbing his shoulder injury.

“I thought Budaj looked sharp, and Viitanen and Slovak are really big, strong defensemen. We’ll be able to get a better read on them in the coming days of camp when the veterans arrive.”

Fixter said center Charlie Stephens and defenseman Tim Wedderburn had solid showings, but said John-Michael Liles was the top defender on the ice."

Viitanen on saanut positiivisia kommentteja myös leiriä seuranneilta Avalanche-faneilta. Juttuja voi lueskella Hockey's Futuren Colorado-osioista.

Tällä kertaa leirillä ei taida olla non-fighting -sääntöä, sillä Bearsien viime kauden gooni Rob Voltera ja try-out Jim Cummins matsasivat harjoituksissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mitäs luulette lähtiskö Cujo waiver draftissa Coloradoon?
 

Kyri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Atlanta Thrashers
Kariya(2+1)-Sakic(0+2)-Selänne(3+2) ketju pistänyt tuulemaan harjoitusleirin sisäisessä pelissä. Hahl ja Viitanen myös myös voitokkaalla puolella. Tässä lisää tarinaa pelistä.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No nyt näyttää hyvältä Teemulla. Tuosta sitten jatketaan tosi pelien alkaessakin, eikö näin? Vannoutuneesti on tullut Selännettä kannatettua jo niin pitkään, että Stanley Cupin hänelle jo soisin ja tietenkin Conn Smythen jne... Noilla maalivahdeilla ei vaan pitkälle pötkitä, parannusta tälle osastolle rukoillen... ja sitten lumivyöryä ei pysäytä mikään!
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
jäitä hattuun

Kyseessähän oli siis Avs vs Avs. Vaikka olenkin tyytyväinen siihen, että Teemu paukutti tehot 3+2 niin on syytä laittaa jäitä hattuun. Toivon kovasti, että kun kausi pyörähtää todenteolla käyntiin niin äijät paiskovat vastaavia tehoja myös silloin.

Tanguay-Forsberg-Hejduk oli kovin vaisun oloinen ainakin pisteiden valossa. Ettei sedät olis vaan kesäterässä ;)
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Avalanche - Stars 2-2

Ensimmäinen harjoituspeli pelattu, tuloksena 2-2 tasuri Dallasia vastaan. Maalintekijät McAllister ja Kariya (av). Virallisen sivuston antamat tähdet: Aebischer kolme, Stu Barnes kaksi ja Cody McCormick yksi. Viime vuotisen harjoitusottelun tapaan McCormick ja Dallasin Steve Ott tappelivat.

Hahl pelasi, Viitanen ja Selänne eivät.

Pikavilkaisulla Avalanchelta oli sivussa vakioäijistä ainakin Blake, Tanguay, Selänne, Nikolishin, Skarastins ja Worrel.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Avalanche-Panthers

Eli toinen harkkaottelu takana. Avalanche jäi ekassa erässä jo kahden maalin päähän, eka erä 2-0. Toisessa erässä Colorado kuitenkin syttyi. Maalin tekijöinä Svatos, Hejduk 2, Kariya ja Tanguay. Floridalle maalin teki Stewart. Eli toisen erän jälkeen 5-3. Kolmannessa onnistui Svatos vielä kerran ja Nikolishin iski seitsemännen, Horton teki ylivoimahäkin Panttereille. Lopputulos 7-4, Avalancelle. Maalissa aloittivat Sauve ja Hurme, Lopettivat Budaj ja Scott.

Tanguay pelasi sentterinä Hejdukin ja Svatosin välissä ja ketju keräsikin hyvät tehot: Hejduk 2+2, Svatos 2+1 ja Tanguay 1+2.
Selänteen ja Kariyan välissä hääri Nikolishin. Kolmos- ja nelosketjuun jäivät sitten ainakin Håhl, Willsie, McCormick, Stephens... Pakkeina Blake, Morris, Slovak, Saviels, Boychuk, Skrastins ja McAllister (pelasi hyökkäjänä?). Eli ainakin Foppa, Sakic, Foote, Aebischer ja loukkaantunut Worrell huilasivat.
Pakkipaikoista 5-7 käydään kovaa kisaa, ilmeisesti Liles on ollut todella hyvä, Viitanen ei vielä ole näyttöpaikkaa saanut...
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Mikäs on Jeff Shantzin tilanne? Avs ei muistaakseni signannut kaveria, mutta huoliko mikään muukaan jengi? Elättelin tässä pientä toivetta saada Shantz Suomeen, mutta taitaa kaveri mieluummin kiekkoilla Amerikassa paremmalla palkalla kuin hakea mahdollista nostetta uralleen..
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Pärde
Mikäs on Jeff Shantzin tilanne?

Joskus elokuun puolivälissä: Former Avs center Jeff Shantz has signed a one-year deal to play for the SC Langnau Tigers in the Swiss Elite League.

Kolme junioria lähetettiin takaisin omiin liigoihinsa eli Jonas Johansson ja David Svagrovsky WHL:ään ja David Liffiton OHL:ään.

Toivottavasti Viitaselle ei ole mitään vammaa, sillä muut pakit ovat tainneet jo pelata yhden pelin.

edit.

Pärkkele, siellähän se oli Avsien virallisella sivulla.

The Colorado Avalanche has announced that seven players were reassigned following practice today.

Johnny Boychuk D Moose Jaw WHL
Travis Brigley LW Hershey AHL
Jordan Krestanovich LW Hershey AHL
Tom Larson G Hershey AHL
Steve Moore C Hershey AHL
Agris Saviels D Hershey AHL
Mikko Viitanen D Hershey AHL

Eli Viitanen ei saanut harjoituspeliä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Harjoituspelien hyvät otteet jatkuivat. Ensin voitto Kingseistä (3-1) ja sitten Sharkseista (3-2).

Losia vastaan ottelun tähdet Hah (1+1), Hinote, Aebischer.

San Josea vastaan Skoula (1+1), Sauve, Nikolishin (1+1).

Charlie Stephensin farmittamisen jälkeenkin ylhäällä on vielä 29 kaveria. Ennen kauden alkua pitäisi vielä kuuden tyypin lähteä farmiin.

Kuten odottettavissa olikin, niin kovin taisto käyden nelos-kolmosketjun paikoista. Jäljellä olevista Brad Larsen on taas kerran loukkaantunut, joten hänet lähetettäneen Hersheyhin heti kun lääkäriltä tulee pelilupa. Koska Aebischer ja Sauve ovat pelanneet harjoitusottelut hyvin, niin Petr Budaj on lähetetään alas kun Bearsien leiri alkaa.

Uusista naamoista jäljellä ovat vielä hyökkääjistä Cody McCormick ja Marek Svatos, puolustajista J-M Liles ja Tomas Slovak. Svatos on ollut tähänastisissa harjoituspeleissä joukkueen tehokkain (2+3 neljässä ottelussa), Liles puolestaan on kerännyt miinusta jokaisessa pelaamassaan pelissä.

Jäljellä on vielä kolme harjoitusmatsia, kaikki vieraissa. Ensin Kingsit Las Vegasissa, sitten Starsit ja viimeisessä pelissä Sharksit.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Uusien naamojen joukossa on myös kovanaama Jim Cummins joka on pelannut loistavat harjoituspelit ja muutenkin miehen training camp meni hyvin. Taistelee tosissaan paikasta joukkueessa. Mutta joukkueen hyökkäys on niin kova että sinne on kyllä pirun vaikea mahtua. Mutta Cummins on tehnyt hyvän vaikutuksen valmentajiin ja omiin joukkuekavereihin. Todennäköisesti pelaa muutamia pelejä ylhäällä kauden aikana riippuen siitä tuleeko loukkaantumisia tai akuuttia tarvetta lisäkovuudelle..
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
itse asiassa Cummins voitti tuon tappelun. Vaikka hänen naamansa oli verillä. Cummins antoi selvästi enemmän iskuja. Yuri iski oikeastaan vain pari iskua ja toinen niistä aukaisia Cumminsin naaman. Cummins oli selvästä agressiivisempi ja parempi tuossa tappelussa. Moscevsky antoi matsin parhaimman iskun mutta Cumminsille voitto kuitenkin...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Cummins + 3 alas

Viestin lähetti Parker27
Uusien naamojen joukossa on myös kovanaama Jim Cummins joka on pelannut loistavat harjoituspelit ja muutenkin miehen training camp meni hyvin. Taistelee tosissaan paikasta joukkueessa.

Kun huomasin että Cummins on kutsuttu harjoitusleirille, niin ajatelin että hän olisi Rob Volteran apuna Bearseissa. Hearseystä lähti kesän aikana niin paljon kokoa, kokemusta ja kovuutta (esim. Paul, Timmons, Muir) että sinne on pakko saada lisävoimaa. Uskoisin että osasyynä Cumminsin pelaamiseen harjoituspeleissä on ollut Worrelin lievä polvivamma. Hänen pitäisi pelata kauden ensimmäinen harjoituspelinsä ensi yönä Las Vegasissa.

Kun ajattelee Cumminsin rankkausta Avalanchessa, niin oikealla puolella edellä ovat Hejduk, Selänne ja Hinote (C/RW). Sijoitukset neljästä - seitsemään ovatkin hämärämpää. Niillä tienoilla ovat ainakin kokeneimmista kavereista Brian Willsie ja rookieista Marek Svatos ja Cody McCormick. Lisäksi nelosketjun oikeaan laitaan voitaisiin tunkea McAllister tai D.J. Smith.

Kun Willsien kanssa tehtiin kesällä jatkosopimus, niin lehtijuttujen mukaan hänelle lupailtiin vakipaikkaa ylhäällä. Svatos on ollut harjoituspeleissä vakuuttava, mutta ei välttämättä sovi duunariketjuihin. McCormick on iso ja fyysinen, mutta kokematon laituri. Itse pidän McCormickin pysymistä näin pitkään ylhäällä harjoitusleirin isoimpana yllätyksenä. D.J. Smith oli viime kaudella tavallaan Parkerin kakkosmies (ennen McAllisterin hankkimista) enkä oikein ymmärrä mikä hänen paikkansa nykyjoukkueessa on. Jos hän on nelostappelija Worrelin, McA:n ja Cumminsin jälkeen, niin silloin hänen pitäisi olla jo Hersheyssä. Vai onko hän vain waiver-syötti?

Viime yönä miehistöä taas trimmattiin. Ennen vieraskiertuetta alas lähetettiin odotetusti Peter Budaj ja Brad Larsen ja hiukan yllättäen Tomas Slovak. Jäljelle jääneistä pitäisi Hersheyhin lähettää vielä nelisen kaveria. McCormick, Svatos, Smith, Cummins? Jos sekä Worrell ja McAllister ovat molemmat pelikunnossa, niin miksi pitää Cumminsia ja/tai D.J. Smithiä ylhäällä?

Jostakin syystä minulla on Jim Cumminsista sellainen mielikuva, että hän olisi "dirty player" ja aloittasi tappelut käymällä kimppuun takaapäin? En juurikaan seuraa tappelijoita, joten mielikuva voi olla täysin väärä. Tapahtuikohan Montrealin aikana jokin sellainen tapaus, josta olisi syntynyt tälläinen käsitys.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tappio

Harjoituskauden ensimmäinen tappio eli Kings - Avs 3 - 1. Ilmeisesti pelipaikka innoitti joukkueita ja tuomareita järjestämään kunnon shown, sillä pelissä tuomittiin 150 minuuttia jäähyjä ja kaksi rangaistuslaukausta. Foppa pudotti ensimmäisen kerran NHL-urallaan hanskat ja "tappeli" Sean Averyn kanssa (Rocky Mountain Newsin kommentti: "It wasn't much of a bout").

Avalanchelta puuttui kentällisen verran vakiopelaajia eli Rob Blake, Adam Foote, Paul Kariya, Andrei Nikolishin, Joe Sakic ja Teemu Selänne.

Ainoa maalin teki McCormick rangaistuslaukauksella. Aebischerillä 44 torjuntaa, kaksi Losin maaleista oli yv-osumia. Losin maalintekijät Luc Robitaille, Eric Belanger ja Derek Armstrong.
 

hiawatha

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk, devils
Skrastins

Eli osaaisiko joku kertoa Karlisin roolista ensi kaudella? pelannee alivoimaa, mutta mites muuten, mitä minuutteja ja kenen takana/kanssa? kiitos.
 

mailamaakari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Riku Hahl

Laitanpas tämän tännekin, kun jäi sen verta kaivelemaan juttu. Tietääkös joku tästä enemmän?

Maanantain Sport-Magasinessä onnistuttiin jälleen kerran sivuuttamaan muut suomalaiset. Katsoin oikein tarkoituksella ohjelman, että olisin kuullut myös Rikun kommentit joukkueesta. Joko toimittaja ei tiennyt hänestä, tai sitten jätti tarkoituksella haastattelematta. Kerran ainakin huomasin Rikun luistelevan taustalla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Skrastins

Viestin lähetti hiawatha
Eli osaaisiko joku kertoa Karlisin roolista ensi kaudella? pelannee alivoimaa, mutta mites muuten, mitä minuutteja ja kenen takana/kanssa? kiitos.

Kaksi harjotuspeliä jäljellä. Yleensä viimeisissä harjoituspeleissä pelataan kauden aloittavalla kokoonpanolla, joten Stars ja Sharks -peleistä voi päätellä jotakin pakkipareista.

nhl.comin Scores-sivulla on Shift Chart -osio, josta pystyy katsomaan kuka on ollut kentällä mihinkä aikaan. Katso sieltä Dallas - ja San Jose otteluiden jälkeen, niin näet Skrastinsin peluutuksen. Off. Super Statseista näkee peliajat ja muut semmoiset.

edit.

niin ja piti sanomani että Brian Willsie lähetettiin farmiin. Jotenkin käy B.W:tä sääliksi. Jätkä on yrittänyt ottaa vakiopaikkaa Avalanchessa jo nelisen vuotta, mutta ei vaan tunnu lykästävän. Aina joku rookie tunkee viime metreillä ohi. Nytkin Svatos, McCormick ja veteraani Cummins rullasivat Willsien ohi rankingissa. Paska nakki.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös