Colorado Avalanche (2.) – Dallas Stars (3.), Läntisen konferenssin 2. kierros

  • 55 021
  • 310

Ralph

Jäsen
Ensimmäisenä otteluparina toiselle kierrokselle varmistui Keskisen divisioonan kaksikon Avalanchen ja Starsin kohtaaminen.

Yhteinen historia

Avalanche ja Stars kohtaavat pudotuspeleissä historiassa viidettä kertaa. Aiemmat pudotuspelisarjojen voitot ovat tasan 2-2. Joukkueet kohtasivat peräkkäisinä keväinä 1999 ja 2000 molemmilla kerroilla konferenssifinaalissa, jotka molemmat Stars voitti vasta seitsemässä ottelussa edeten Stanley Cup -finaaliin. Näistä kerroista tunnetusti ensimmäinen päättyi Starsin ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan Stanley Cup -voittoon. Avalanche voitti vuorostaan työsulkukauden 2004-05 molemmin puolin Starsin ensimmäisellä kierroksella lukemilla 4-1. Edellisestä pudotuspelikohtaamisesta on siis aikaa jo 14 vuotta.

Vaikka tämän kauden runkosarjassa Avalanche sijoittuikin paremmin, Stars otti keskenäisistä otteluista puhtaan 4-0-voiton. Marraskuun alussa Stars voitti ensin vieraissa 2-1 ja sitten kotona 4-1 sekä vuoden lopulla kotona rankkarikisan jälkeen 4-3 ja tammikuussa Denverissä jatkoajalla 3-2. Näiden neljän kohtaamisen tehokkain Avalanche-pelaaja oli Nathan MacKinnon tehoin 1+2 ja Starsilta Roope Hintz tehoin 2+2. Joukkueet toki kohtasivat myös nyt kesällä round robinilla, jolloin Avalanche voitti 4-0 Pavel Francouzin pelatessa nollapelin.

Avalanchen riveissä tällä kaudella uuden startin ottanut Valeri Nichushkin on Starsin ykköskierroksen varaus kesältä 2013. Nichushkin ei onnistunut nappaamaan paikkaa Starsin kokoonpanosta muutaman vuoden yrittämisen jälkeen ja päättikin Stars-uransa pitkään maalittoman putkeen, eikä saanut viime kesänä sopimusta RFA-statuksesta huolimatta. KHL:ään mies ei lähtenytkään vaan siirtyi Avalancheen, jossa vakiinnutti paikkansa keskiketjujen voimahyökkääjänä. Starsin riveistä Avalanche-kokemusta löytyy vastaavasti duunarilaituri Blake Comeau’lta, joka pelasi Avalanchen neloskentässä kolme kautta ennen siirtymistä kaksi vuotta sitten Starsiin. Starsissa rooli on odotetusti pysynyt samana, mutta pistemäärä on kokeneella hyökkääjällä laskenut.

Avalanchen ensimmäinen kierros

Runkosarjassa konferenssin ja divisioonan toiseksi sekä koko NHL:n kolmanneksi sijoittunut Avalanche kohtasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Coyotesin, joka kaatui lopulta varsin helposti voitoin 4-1. Kolme ensimmäistä peliä Avalanchen hyökkäyspelistä puuttui ratkaiseva terävyys, vaikka kaksi voittoa sarjan alkuun tulikin. Mutta sitten kaksi viimeistä peliä menivät molemmat näytöstyyliin maalein 7-1 Avalanchelle.

Nathan MacKinnon oli odotetusti taas tehokas ja johtaa juuri nyt pudotuspelien pistepörssiä 13 pisteellä. Ketjukaverit Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog eivät ole aivan terävimmillään ollut, mutta Rantasella on koossa kymmenen ja Landeskogilla kahdeksan pistettä eli piste per peli myöskin. Kakkosketjun keskellä Nazem Kadri on tehnyt jo kuusi maalia ja kymmenen pistettä. Puolustajien ykkönen on tietenkin Cale Makar seitsemällä pisteellä. Maalissa Philipp Grubauer on ollut loistava.

Starsin ensimmäinen kierros

Stars pääsi round robinille lännen viimeisenä joukkueena ollessaan konferenssin nelonen runkosarjassa sekä divisioonan kolmonen Avalanchen takana. Koko NHL:ssä Stars sijoittui kymmenenneksi. Ensimmäisellä kierroksella Stars kaatoi Flamesin voitoin 4-2. Sarja vaikutti aluksi Flamesin heiniltä, mutta Stars paransi selvästi loppua kohden ja voitti kolme viimeistä ottelua, viimeisimmän isosti maalein 7-3.

Starsin tehokkain pelaaja on ollut yllättäen puolustaja Miro Heiskanen 12 pisteellä. Täksi kaudeksi joukkueeseen saapuneella Joe Pavelskilla on kahdeksan pistettä ja Denis Gurianovilla sekä John Klingberillä seitsemän pistettä. Neljän tehokkaimman joukossa on siis kaksi puolustajaa. Ben Bishopin ollessa sivussa Starsin maalilla on pelannut Anton Khudobin.

Lähtökohdat

Runkosarjakohtaamisista huolimatta pidän Avalanchea ennakkosuosikkina tähän sarjaan. Kesällä Avalanche on ollut joukkueista parempi, vaikka toki Starsin vastustaja ensimmäisellä kierroksella oli kovempi kuin Avalanchella. Stars on parantanut kesällä menoaan heikon alun jälkeen, kun Avalanche on ollut tasaisempi.

Maalivahtikaksikkoa Philipp Grubauer ja Anton Khudobin pidän hyvin tasaisena. Kummallakaan ei ole aivan hirveästi pudotuspelikokemusta, kun ensimmäinen kierros Grubauerille uran kolmas ja Khudobinille vasta ensimmäinen sarja ykkösmaalivahtina. Puolustuksessa Starsilla on pieni etu paremman kärkinelikon turvin.

Hyökkäyksessä Starsin ongelmana on ollut isojen nimien vaisut otteet, mutta laaja hyökkäysmateriaali riitti Flamesia vastaan. Avalanchenkin hyökkäys on laaja ja kärki selvästi terävämpi. Starsin hyökkääjistä seitsemän on yli 30-vuotiaita, kun Avalanchelta vain yksi. Joukkueilla on kaiken kaikkiaan todella tasaiset materiaalit. Sarjasta voi tulla pitkä ja runkosarjan perusteella vähämaalisempi kuin joukkueiden ensimmäisen kierroksen ottelupareista. Avalanchen odotan voittavan sarjan kuudessa tai seitsemässä ottelussa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tämän ottelukaavion mukaan Dallas Stars kohtaisi pudotuspelien toisella kierroksella St. Louis Blues - Vancouver Canucks otteluparin voittajan. Colorado Avalanche puolestaan saa vastaansa seuraavalla pudotuspelikierroksella Vegas Golden Knightsin.
 

Profet

Jäsen
Tämän ottelukaavion mukaan Dallas Stars kohtaisi pudotuspelien toisella kierroksella St. Louis Blues - Vancouver Canucks otteluparin voittajan. Colorado Avalanche puolestaan saa vastaansa seuraavalla pudotuspelikierroksella Vegas Golden Knightsin.

Tämän vuoden pudotuspeleissä huomioidaan runkosarjassa ansaitut sijaluvut ja noudatetaan sääntöä, että konferenssin korkein jäljelle jäävä joukkue kohtaa alimman jäljellä olevan joukkueen, ja vastaavasti toiseksi korkein jäljellä jäävä joukkue kohtaa toiseksi alimman jäljellä olevan joukkueen.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Selvä homma. Olin väärässä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikka Stars dominoikin keskinäisiä runkosarjassa, pitää muistaa, että Avs on nyt vihdoinkin terveellä kalustolla liikkeellä. Mitä nyt Namestnikov on ollut viime matseista sivussa. Starsilta puuttui 6. pelissä Janmark, jolla ei vissiin mahtunut luistin jalkaan blokatun vedon jäljiltä. Mun papereissa edge Avsilla. No niin pitääkin olla, koska Avs tulee nostelemaan kannua kauden päätteeksi. Tuossa 6. pelissä Flames pisti Starsin siltaan hurjan liki 10 minuutin pyörremyrskynsä kautta, mutta sitten loppui bensa. Avsilta ei lopu.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mahtava pelipari ja kiinnostaa erityisesti seurata, miten Heiskanen pystyy pitämään MacKinnonin kurissa. Ovat tällä hetkellä NHL:n kaksi parasta pelaajaa.

Surullista on se, että toinen joukkueista joutuu lähtemään. Olisi ollut mun unelmafinaalini lännessä. Pelien veikkaan lopulta menevän Avsille 4-3 laajemman hyökkäyksen ansiosta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Veikkaan kyllä tasaista vääntöä ja maalejakin saattaa tulla runsaasti. Dallas oli mielestäni pahin vastustaja mahdollisista, mielestäni pahempi kuin St.Louis. Toisaalta ehkä myös viihdyttävämpi.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Mikä on Piispan tilanne? Tervehtyykö tähän sarjaan vai symppis Khubodinia tarjolla koko sarjan verran?

Muuten ihan levollisin mielin odottelen sarjaa, mutta Pavelski jännittää aina jonkin verran.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Dallasin kyky nousta pinteestä Calgaryä vastaan oli hienoa ja tuossa on arvaamaton nippu kasassa. Jos nuo ns. ykkösjätkät vielä heräisivät, niin joukkue olisi entistä vakuuttavampi. Tässä sarjassa Dallas tarvitsee onnistumisia laajemmalta rintamalta voittaakseen. Coloradolla on kovat kärkijätkät, mutta saavat paljon apua myös muilta ketjuilta.

Lähtökohtaisesti sanoisin Coloradon menevän näistä kahdesta jatkoon. Radulovin, Bennin ja Seguinin herätessä tilanne tasoittuisi ja olisi todella vaikea veikata voittajaa. Ehkä kannatan Dallasia hieman enemmän, koska Heiskasen lentoa on mukava katsella.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Harmi että hyvät suomalaisjoukkueet kohtaavat jo nyt. Peukutan Coloradoa, muttei se Dallaskaan huono vaihtoehto ole.
 
Mikä on Piispan tilanne? Tervehtyykö tähän sarjaan vai symppis Khubodinia tarjolla koko sarjan verran?

Muuten ihan levollisin mielin odottelen sarjaa, mutta Pavelski jännittää aina jonkin verran.

Khudobin oli tällä kaudella runkosarjassa jopa parempi kuin Bishop ja oikeastaan ollut tosi hyvä viimeiset kaksi kautta. Ei Dallas tuohon kaadu. Dallasin suurin ongelma on tuo tähtikolmikko hyökkäyksessä, joka ei ole oikein tiennyt hetkeen, että miten pelataan jääkiekkoa. Suurin vahvuus sitten taitaa olla puolustuksen kärki ja monta kenttää työntekoa hyvällä tasolla systeemissä, jossa parhaimmillaan vastustaja ei kovin montaa paikkaa pelissä saa.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Tässä vaiheessa ei voi toivoa muuta kuin sitä, että jatkoon menevä jengi vetääkin päätyyn asti. Heiskanen vs. Mackinnon -asetelma myös nousee esille, toistaiseksi paras hyökkääjä vastaan toistaiseksi paras puolustaja.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todella kiva sarja tiedossa koska voi canesin tiputtua toivoa hyvää, pitkää ja kannuun päättyvää kevättä molemmille. Eli mieluiten game 7 ja mahdollisimman monta jatkoaikaa ja draamaa. Parempi jatkaa!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tässä vaiheessa ei voi toivoa muuta kuin sitä, että jatkoon menevä jengi vetääkin päätyyn asti. Heiskanen vs. Mackinnon -asetelma myös nousee esille, toistaiseksi paras hyökkääjä vastaan toistaiseksi paras puolustaja.

Köh, köh. Olisi nyt ensiksi draftinsa paras puolustaja ennen kuin aletaan ihan aikuisten oikeasti parhaasta puolustajasta puhumaan.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Omaan makuun maukkain mahdollinen vastus. Toki se harmittaa, että auttamatta suomalaisia on vähemmän jatkopeleissä tän sarjan jälkeen. Ihan sama kumpi voittaa kunhan kannun nostaja tulee tästä parista!
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Todella hieno ottelusarja edessä. Mielenkiintoisia seurattavia joukkueidensa parhaat pelaajat, pystyykö MacKinnon dominoimaan tätä sarjaa samoin kuin Coyotesia vastaan?
Voiko Heiskanen jatkaa tällä tasolla vielä toisen ottelusarjan? Ilman loukkaantumisia näyttää siltä, että mikään ei hidasta Miron menoa. Huikea pelaaja.
Toivotaan myös etenkin Hintzille onnistumisia, tähänastisissa peleissä ei ole saanut oikein mistään sisään.

Omissa papereissa Colorado lähtee ennakkosuosikkina sarjaan, mutta Dallas tulee laittamaan vahvasti kampoihin. Se toki edellyttää sitä, että myös Seguin, Benn ja Radulov alkavat pelaamaan tasollaan. Pavelski nosti jälleen tasoaan pudotuspeleihin, ja myös Perry iski muutaman maalin ja näytti ihan uskottavalta jääkiekkoilijalta.

Avsin puolella Rantanen alkoi heräillä edellispeleissä ja luistinkin kulki lähes entiseen malliin. Vaikka Avalanche on sarjan suosikki, Dallas osoitti melkoista periksiantamattomuutta Calgary-sarjassa, kuten myös kutospeli näytti. Näin ollen Coloradon kärkipelaajien on oltava alusta asti tikissä, muuten Dallas marssii jatkoon.

Harmi kun tämän ottelusarjan piti tulla etten jo nyt, tämä kaksikko olisi ollut huikea pari lännen finaaliin. Uskon, että syksyllä Stanleyn maljaa nostava joukkue tulee tästä parista, niin hyviä otteita kumpikin osapuoli on tähän asti esittänyt.

Summa summarum, hieno ottelusarja tulossa, ja omana veikkauksena on Colorado Avalanche jatkoon in 6.
 

M10

Jäsen
Makar on hieno nuori puolustaja, ja näyttävämpi & tehokkaampi hyökkäyspäässä kuin Heiskanen. Miro on pelaajana kokonaisvaltaisempi ja parempi ilman kiekkoa. Kestää myös isoja minuutteja paremmin pelityylinsä ansiosta. Makar ei missään nimessä ole yksipuolinen puolustaja, vaan hyvä myös omassa päässä, mutta ei todellakaan Miron tasoa.

Heiskanen on franchise-puolustaja. Makarkin saattaa sitä olla joskus.

Hienoja nuoria pelaajia molemmat. Ja parempia kun Sabresin Dahlin.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Noh, sekä Mackinnonin väittäminen parhaaksi hyökkääjäksi että Heiskasen väittäminen parhaaksi puolustajaksi oli hieman subjektiivinen näkemys, mutta ainakaan kaukana ei olla totuudesta. Nythän tulee oikein erinomainen paikka verrata näitä kahta, kun pelaavat playoff-sarjan toisiaan vastaan.
 

M10

Jäsen
AVS on hienoinen suosikki tässä sarjassa, koska MacKinnon & Rantanen. Coloradon hyökkäys on melkoisen timanttinen ja jopa pelottava. Starsin hyökkäys on varsin nimekäs, mutta valitettavasti Benn ja Seguin eivät ole enää sillä tasolla kun joskus ennen. Väläyttelevät silloin tällöin, mutta parhaat ajat on ohi.

Dallasin top4 pakistossa on kova, varsinkin nyt kun Oleksiakista on kasvanut se laatupakki, mitä 1.kierroksen varaukselta vuosikausia odotettiin. Lindell tulee pelaamaan valtavia minuutteja MacKinnon & Rantanen kaksikkoa vastaan. Kaikkia luoteja ei super-Esakaan pysty väistämään kun vastassa on maailman paras tutkapari. Comeau-Faksa-Cogliano pelaa niin paljon Avsin ykköstä vastaan kun mahdollista.

Starsilla on Gurianovin ja aliarvostetun Janmarkin myötä yllättävän paljon tulivoimaa ja peli on parantunut jatkuvasti. Käyrä näyttää oikeaan suuntaan, joten ei tästä helppo sarja tule Coloradollekaan. Pavelski ja Perry ovat vittumaisia pelaajia, kun ratkaisuhetket on käsillä. Eikä sovi unohtaa Radulovia.

Maalivahdit menee tasan ja siihen ei homma ratkea.

Roope Hintz on ollut tehoton bubble-aikana. Josko heräisi pleijareiden 2. kierroksella niin kun 2019 pleijareissa.

Tulee kova sarja. Stars koittaa hidastaa peliä ja ottaa kontrollia parhaansa mukaan, mutta se tulee olemaan hiton vaikea tehtävä tulikuumaa Avsia vastaan.

Jos tästä Stars menee jatkoon, on Stanley Cup ihan realiteetti. En silti jaksa uskoa siihen, sarja menee Avsille 4-2.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Dallas menee päätyyn asti, jos ketjulla Benn - Seguin - Radulov alkaa kiekko kiinnostamaan vielä tänä syksynä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Makarko se on? Mistä lähtien ja millä perusteella?

Heiskanen pelaa alivoimaa ja saa Makaria 10 prosenttiyksikköä vähemmän hyökkäyspään aloituksia. 5vs5 peliaikaa Heiskanen kellottaa keskimäärin puoltoista minuuttia enemmän kuin Makar. Veskareiden torjuntaprosentti oli parempi Heiskasen ollessa jäällä Makariin verrattuna.

Makar sitten harjaa lähes kaiken muun mikä on mitattavissa nhl.comin tilastoista.

Toki tässä lienee klassinen kumpikin leiri on omaansa tyytyväinen tilanne, mutta jos jäljellä olevista aletaan parasta arpomaan, niin karstat koneestaan viime sarjassa irrottanut Makar saa oman ääneni. Loukkaantunut Hedman tyytyköön ronssin syrjään nyt.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara

La-su yönä kello 03:00 putoaa ilmeisesti kiekko jäähän tässä sarjassa.
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United

La-su yönä kello 03:00 putoaa ilmeisesti kiekko jäähän tässä sarjassa.

Eli tässä on mahdollisuus että pelataan ekaa ja tokaa kierrosta päällekkäin, jos tämän yön ottelusarjat ei ratkea kutospeleihinsä? Vai oonko ihan pihalla..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös