Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Näinhän se on kuin tuossa edellä lukee. Etenkin Girard on ollut kiekollisena aivan pimennossa. MacKinnon on muutaman huonon suorituksen jälkeen liukunut niin laiskasti vaihtoon, mikä herättää paljon kysymyksiä hänen johtajuudestaan silloin kun oma peli ei kulje. Laukaukset on hävitty kolmessa viime pelissä noin kahden suhde yhteen. Neljännessä pelissä 3-1 maalin jälkeen oli 90% varmaa, ettei Colorado siitä nouse. Peli kertoo ja se kertoo valitettavasti karua kieltä siitä, että paljon pitää muuttua jos Avs meinaa jatkaa kauttaan. Coloradon peli on tällä hetkellä aika kaukana Stanley Cup- suosikin otteista.

Eikä mitään pois Vegasilta. Ovat olleet 3/4 selvästi parempi joukkue, joten Avs voi olla tyytyväinen että sarja on tasan. Ja jos Coloradon kotitaika jollain ihmeellä pitää, niin joukkueen olisi syytä kiittää Grubaueria kahta enemmän, kun voitti liki yksinään viimeisen runkosarjakohtaamisen Vegasissa mahdollistaen kotiedun. Grubauerin housuissa olisin muuten jo muutamaan kertaan antanut kenttäpelaajille täyslaidallisen ja ehkä jopa luistellut vaihtoon kesken pelin ja sanonut että kattellaan sitten taas kun teitä kiinnostaa..
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Aika paljon elää sarjan voittajasuosikki. Ensimmäisen pelin jälkeen oli täysin selvää, että Colorado menee heittämällä jatkoon.
Sinulle oli vai yleisesti oli? Ei NHL:ssä mennä heittämällä paras seitsemästä -sarjasta jatkoon ensimmäisen pelin voitolla, olkoon se sitten kuinka suuri tahansa. Samalla tavalla Vegas ei ole menossa nyt heittämällä jatkoon. Sarjan voittajasuosikin eläminen on sen sijaan ihan ymmärrettävää, sillä sarjaa katsoessa voimasuhteita pystyy katsomaan. Ensimmäisessä Colorado oli parempi ja voitti pelin, jolloin Coloradon sarjavoitto oli todennäköisempää ja nyt taas Vegas ollut parempi, tosin kotietua ei ole saanut, joten todennäköisyydet eivät samalla tavalla ole sen puolella.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Sinulle oli vai yleisesti oli?
Varmaan yleisesti, kun mun silmiin näytti myös, ettei VGK saa annettua yhtään kovempaa vastusta kuin Blues. Ja Bluesinkin piti olla kivikova. Toista sweeppiä odotellessa. No oikeasti aattelin, että VGK voittaa toisen kotimatseistaan ja homma on paketissa seuraavassa Denverin kohtaamisessa. Nyt olen käyttänyt optioni takinkääntöön. Menee hiukan pitemmälle kuin 5. peliin tää sarja.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Hauska näitä DNVR:aa puheita kuunnella. Jotenkin jos päähemmo on sairaalloisen lihava ja jauhaa luistelusta niin aika naurettavaa. Ei sillä Aj on hyvä mut vois joskus tossa koossa käydä vaikka peilin edessä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Eihän tuolla pelaa omalla tasollaan kuin Jost ja Saad. Saadin siirto ykköseen ei herättänyt Mäkkäriä ja Mikkokin on vajonnut harmaaseen massaan. Silti peli oli ihan omissa käsissä, mutta ne kiekonmenetykset omalla alueella yhä riesana. Toinen joukkue pelaa pleijarikiekkoa, toinen ei. Johtajuutta olisi nyt hakusessa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Väärä joukkue voitti tämän viitospelin. Vegas tuli ihan erilaisella asenteella tähän peliin kuin edelliseen kolmeen, joissa se dominoi pelitapahtumia. Vauhti oli otettu lähes kokonaan pois ja peli muutettiin taas passiiviseksi, vähän kuin Minnesota-sarjan tapaan. Colorado taas laittoi pökköä pesään, ja tuli vauhdilla ja kovalla intensiteetillä peliin ja piti niitä yllä oikeastaan koko pelin ajan.

Fleurylta ihan outo hörppäisy ekassa maalissa, mutta vielä enemmän ihmettelin Mark Stonen, Stonerin, pelaamista. Kaveri tuskin pääsi liikkumaan luistimilla ja kiekon saatuaan menetti sen melkein heti. Ei hän nyt yleensä mikään pikakiitäjä ole, mutta ryynää kuitenkin ja raataa. Ja varastaa toisilta kiekkoja eikä itse menetä niitä! Nyt oli vähän sellaista "kunhan nyt pitkän (kiekon) saisi aikaiseksi" -meininkiä (ja kyllähän hän icingin aikaan saikin).

Veikkasin nopeata loppua jatkoajalla, sillä Vegasilla ei ole tapana jatkoajalla pelata pitkään. Edelliset neljä playoffs-jatkoaikaa olivat kai päättyneet Vegasilla tappioon. Vaan kuinkas kävikään. Tämä "hädin tuskin liikkuva" Stone pyrähti (jos tuota nyt voi pyrähdykseksi kutsua) liikkeelle ja veti liikkuvat taakse ja verkko heilui....!!! Jaksoi hän vähän vielä riemuitakin maalia, mutta kyllä sitten jo näytti väsähtäneeltä mieheltä. Toivottavasti ei mitään sydänongelmia sentään ole. No Vivat Las Vegasit ja kuutospeliä kohti. Kai tästä seiskapeli vielä aikaan saadaan.
 
Viva Las Vegas!

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Itse oon Vegasin puolella kun ennen kautta veikkasin mestariksi ja muutenkin tykkään siitä paljon enemmän verrattuna Coloradoon.


Yön peliä katoin vajaat 2 erää ja suljin tv:n kun Donskoi kiskaisi kiekon verkkoon. Oli hurjan iloinen yllätys että Vegas oli noussut voittoon.

Eka erä oli mun mielestä tasainen ja Colorado siirtyi varkain johtoon. Toinen erä täysin Avalanchen ja ihme että tekivät vaan yhden. Fleury paikkaili ekan erän virheensä tässä.

Ehkä summaus tähän viestiin on se että Vegas sai palkinnon siitä kun hävisivät Game 2:n vaikka silloin ansaitsivat voiton.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Jäätävä pettymys tämän matsin osalta kyllä vahvan alun jälkeen. Näyttää siltä, että Vegasin tasainen jyystö vie mehut kärkipelaajilta eikä muualta tule riittävästi tukea. Nyt mennään matsi kerrallaan ja toivottavasti to-pe yönä löytyy vielä yksi vaihde moottorista lisää.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Itselleni Vegas on niin hajuton ja väritön jengi, että ei voi toivoa jatkoonpääsyä. Valitettavasti Colorado kuitenkin hyytynyt pahanlaisesti.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tommi Tikka, Miro Karjalainen, NJD, HPK
Pahoittelen, että aiheutin tämän lataamalla jengin täyteen Avsia HGM:ssä.

Olin kyllä aika varma, että Colorado huristelee tästä heittämällä jatkoon. Toivotaan, että McK ja Rantanen ottaa jengin vielä reppuselkään.
 
Han went solo

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Craig Smith for HHOF!
Avsin kaksinkamppailupelaaminen ei vakuuta. Se nyt jäi päällimmäisenä vitosesta mieleen. Osaltaan voi olla kyse siitä, että Avsilla on pakka jatkuvasti levällään ympäri kaukaloa, eikä pelaajilla ole kamppailutilanteissa tukea. VGKlla viisikko pelaa paljon tiiviimpänä ryhmänä.

Muistin myös, että Rantanen olisi paljon parempi ja vahvempimailainen pelaaja, mutta sehän on suuren osan ajasta perseellään kuin Pastrnak.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

torspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muistin myös, että Rantanen olisi paljon parempi ja vahvempimailainen pelaaja, mutta sehän on suuren osan ajasta perseellään kuin Pastrnak.
Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt tuota että onko sillä tasapainossa vikaa vai mitä kun on aina jään pinnassa kamppailutilanteissa vaikka fyysisiltä ominaisuuksiltaan menee oikeastaan sinne voimahyökkääjäkategoriaan. Enkä siis tarkoita tällä niitä väitettyjä "sukelluksia", vaan ihan perus kiekostakamppailutilanteita.
 

Luoto

Jäsen
Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt tuota että onko sillä tasapainossa vikaa vai mitä kun on aina jään pinnassa kamppailutilanteissa vaikka fyysisiltä ominaisuuksiltaan menee oikeastaan sinne voimahyökkääjäkategoriaan. Enkä siis tarkoita tällä niitä väitettyjä "sukelluksia", vaan ihan perus kiekostakamppailutilanteita.
Vika on sama kuin Puljulla, paska peliasento. Kun jalat vedetään alta, kumpikin sukeltaa kuin uimahyppääjä veteen. Näkyi myös viime kaudella kun Rantanen meni hengenvaarallisesti pää edellä päin laitaa. Siitä linkusta peliasennosta johtuu sekä huono tasapaino että kömpelyys. Hyötynä on kiihtyvyys suoraa eteenpäin.
Tästä on tullut kirjoitettua jo ennenkin ja saatua fanit kimppuun.
 

Voittaja

Jäsen
Tuosta Gravesista jäi vähän sellainen kuva viime pelin perusteella ainakin että ei ole mikään terävin kaveri kiekollisessa hyökkäyspelissä. Intoa on kyllä, mutta ratkaisut vähän samalla tavalla kuin Kaskella ovat tehty ilman sen suurempaa ajattelua, vaan laadun sijaan päämääränä on määrä. Eikä kiekotonkaan hyökkäyspeli ole täysin järjellistä vaan hirveällä innolla painetaan mukaan, tilannetta sen tarkemmin lukematta. Todella hölmöjä ja halpoja maaleja Colorado antoi Vegasille, tollasten jälkeen joutaakin häviämään.
 
Don't buy the S*n!
JFT96 YNWA
******

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Vegas pelasi mun mielestä hemmetin hyvän avauserän. Hyvää vieraslätkää kaikinpuolin, mutta loppuun tuli shokkihoitoa Fleuryn haparoidessa todella karmivalla tavalla ja toinen erä menikin sitten täysin ohi Coloradon heiluttaessa tahtipuikkoa. Kolmanteen erään ritarit kasasivat taas rivinsä ja hieno kiri voittoon lopulta.

Ei tässä tiedä miten käy, Coloradolla on mielestäni enemmän tuota puhdasta taitoa ja nopeutta, mutta Vegas on ollut tiiviimpi ja muutenkin onhan Vegasilla myös ihan huippuyksilöitä. Stone ja Pietrangelo etunenässä. MacKinnon on ollut viimeiset pelit varjojen mailla ja parempaa vaaditaan myös Rantaselta sekä Landeskogilta.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

rpeez

Jäsen
Olihan tuo nyt aika lähellä etteikö Avs olisi voittanut tätä ottelua.

Mieleen tulle tilanne, jossa Rantasmikko ei saanut laitettua kiekko tyhjään maalin maalin kulmalla vaan kiekko onnistui jotenkin menemään jalkojenväliin jne. Tilanne josta 90% tapauksista tulee maali.

Tai sitten kerran kun päätti laukaista itse, niin pelikaveri olisi ollut syötölle auki takaoikealla ihan vieressä ja maali tälle auki. Sanoisin sellainen 80% varma maali meni hukkaan.

Jossitteluahan tällaiset on, ja jos tällaisia tilanteita sössii niin sitten saakin hävitä. Mutta kaikki avaimet oli siis voittoon varsinaisella peliajalla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mieleen tulle tilanne, jossa Rantasmikko ei saanut laitettua kiekko tyhjään maalin maalin kulmalla vaan kiekko onnistui jotenkin menemään jalkojenväliin jne. Tilanne josta 90% tapauksista tulee maali.
Juuei jossitella, mutta Mikko on ollut erittäin varma noissa matalan polviasennon laukauksissa ja puttauksissa. Ja jotenkin onnistui vielä sössimään sen jatkon, vaikka periaatteessa olisi voinut helposti kaivaa kiekon vielä lapaansa tolpan vierestä.

Mä odotan game 6:een tasonnoston koko ykköskentällisestä, oli vasemmassa laidassa sitten Landy tai Saad. Makarin pitää onnistua myös hyökkäyspäässä. Mutta ennen kaikkea Mäkkärin pitää herätä. Nyt on viimeinen hetki tällä kaudella. Kiukkuisena se pelaa parhaiten, mutta jos lataus menee yli, jälki on juuri tuollaista tuherrusta.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.
Melkeen kaikki pelit tuli katseltua ja onhan Colorado taitavampi, mutta:
"Työnteko voittaa aina taidon"
-Lasse Kukkonen

Mutta muutama pointti, mitä omaan silmään pisti, enimmäkseen Coloradon puolelta.
- Fleury voitti Grubauerin, molemmat todella kovia veskareita silti
- Girard oli varsinkin 2viimeistä peliä sysipaska
- Kadrin pelikielto
- Vegasin alemmat ketjut onnistui paremmin
- McK&Rantanen hyytyi tai pikemminkin Coloradon 1 pelattiin pois ja tulituki ei riittänyt
- 3 ottelussa, Avsin 2-1 johdossa ja 8min peliaikaa jäljellä, Saad(?) ampui tolppaan ja tästä hetki niin Vegas teki kaksi salamamaalia
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
- 3 ottelussa, Avsin 2-1 johdossa ja 8min peliaikaa jäljellä, Saad(?) ampui tolppaan ja tästä hetki niin Vegas teki kaksi salamamaalia
Niinhän se oli, mutta pahoin pelkään että siitäkin selityksiä etsitään. Aika ihme jos Vegas siitä ois selvinny.

Parempi joukkue voitti niin ei tässä voi kun taas toivoa ensi vuonna muuta ja muutama muutos pitää tehdä. Pahinta tietysti ettei lopulta voitto ollut edes lähellä.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Omissa papereissa voittojen olisi kuulunut mennä:
1 matsi Coloradoon
2-4 matsit Vegasiin
5 matsi Coloradoon
6 matsin sanoisin myös muuten Coloradoon, mutta koska koko tiimi oli melko hampaaton Vegasin viidennen maalin jälkeen niin kyllä sekin täytyy julistaa Vegasille

Joissakin otteluissa marginaalit oli pieniä ja sattumalla on iso rooli yksittäisessä ottelussa. Sarjan kannalta Coloradolle oli melko fataalia että ykköskenttä kadotti oman pelinsä muutaman ottelun ajaksi. Rantanen jossain haastiksessa totesikin ennen poffeja, tai poffien alussa, että heidän kentällä on tapana turhautua jos peli ei kulje. Että nyt pitää ottaa vaan rennosti vaikka jokainen vaihto ei menisikään putkeen. Ritarit taisi saada ajoittain turhautumaan ja rentouden katoamaan.

Paljon olen nähnyt Fleuryn ylistystä. Itse en pidä minään erikoisena häkkärinä jos aletaan vertaamaan vaikkapa Priceen tai Vasilevskiin. Fleury pompottaa, kiekko usein hukassa, seikkailee päätykiekon perässä ajoittain todella kovalla high risk low reward meiningillä. Fleuryn edessä sen sijaan on äärettömän kova työryhmä joka saa Fleuryn loistamaan. Itse ottaisin Grubauerin paljon mielummin omaan joukkueeseeni.

Vegas kykeni rakentamaan harvemmista paikoistaan laadukkaampia ja oli samaan aikaan todella tehokas tekemään maaleja. Samaan aikaan Colorado joutui pyörittelemään pitkään päästäkseen ampumaan laadukkaasta paikasta. Tuolloin useimmiten Vegasin puolustus pakotti laukaisemaan joko blokkiin tai ohi maalista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Paljon olen nähnyt Fleuryn ylistystä. Itse en pidä minään erikoisena häkkärinä jos aletaan vertaamaan vaikkapa Priceen tai Vasilevskiin. Fleury pompottaa, kiekko usein hukassa, seikkailee päätykiekon perässä ajoittain todella kovalla high risk low reward meiningillä. Fleuryn edessä sen sijaan on äärettömän kova työryhmä joka saa Fleuryn loistamaan. Itse ottaisin Grubauerin paljon mielummin omaan joukkueeseeni.
Samoilla silmillä katselin itsekin pelejä. Hyvinhän kukkanen torjuu välillä mahdottomistakin paikoista, kuten huippumolareilla on tapana. Mutta aika helpoksi teki Vegasin viisikko blokkeineen hommat, verrattuna toisen pään kiekon perässä juoksemiseen ja maalin edessä huseeraamiseen. Hankalia pelejä Grubille, joka on todistetusti myös kovan tason kassari. Molarit päittäin vaihtoon, sama lopputulos olisi edelleen. Kumpikaan ei selvinnyt molarin ansiosta eikä kaatunut molariin.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Jäätävä pettymys, mutta hyvää tässä oli se, ettei juuri jossiteltavaa jäänyt. Vegas oli ratkaisevasti parempi neljässä viimeisessä pelissä, ettei jatkoonmenijästä ollut epäselvyyttä ja oikeutetusti puuskuttavat eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy