Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Tässähän jo hiukan jännittää, saako Sampo Ranta tulikasteensa jo heti ensi yönä. Nelosketjussa jo treenaillut, saattaa napata Newhookin paikan.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.
Ihan normaalisti treeneissä mukana, mutta Bednar saattaa nähdä Rannan paremmin sopivana nelosketjun laituriksi. Vegasia vastaan tarvitaan etenkin kokoa ja nopeutta.
Ihan varmasti sopiikin, Newhook ei ole mikään neloskentän laituri vaan kakkosketjun sentteri.

edit. Siis joko Jost tai Compher pitää ottaa sieltä pois, jäljelle jäävä kolmosen sentteriksi, Newhook kakkosen sentteriksi ja sitten voidaan keskustella onko se Jost, Compher vai Ranta vai joku muu joka on nelosen laidassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Läntisen divisioonan toisella kierroksella kohtaavat divisioonan ja koko NHL:n kaksi parasta joukkuetta runkosarjan perusteella eli Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pudotuspeleissä. Presidents' Trophyn voittanut Avalanche eteni toiselle kierrokselle kaatamalla St. Louis Bluesin suoraan 4-0, kun Golden Knights joutui pelaamaan täydet seitsemän ottelua Minnesota Wildia vastaan.

Poikkeuksellisen runkosarjan vuoksi joukkueet kohtasivat kahdeksan kertaa ja voitot menivät tasan 4-4, mutta Avalanche vei pisteet 9-8. Helmikuussa joukkueet kohtasivat neljästi putkeen ja Golden Knights nollasi Avalanchen tuolloin kahdesti, ensimmäisessä ja neljännessä kohtaamisessa. Nämä olivat Avalanchen ainoat maalittomat pelit tähän mennessä tällä kaudella. Golden Knightsin nollapelien välissä Avalanche otti kaksi niukkaa 3-2-voittoa, toisen ulkoilmassa. Maaliskuussa Avalanche voitti ensin selkeästi 5-1, mutta toisessa kohtaamisessa Golden Knights nappasi jatkoaikavoiton. Huhtikuussa Golden Knightsin vuoro oli voittaa vähän selkeämmin, 5-2, ja toukokuussa runkosarjan lopulla sijoitusten kannalta merkittävästä pelistä Avalanche otti voiton.

Runkosarjakohtaamisten paras pistemies oli Golden Knightsin Max Pacioretty tehoilla 6+2. Pacioretty oli myös paras maalintekijä. Golden Knightsilta seuraavaksi tehokkaimpia olivat tehoilla 1+4 William Karlsson ja Mark Stone. Puolustajien ykkönen oli Alec Martinez pistein 2+2. Avalanchelta vastaavasti ykkönen oli Nathan MacKinnon tehoin 2+4. Toisena puolustaja Devon Toews pistein 3+2 ja kolmantena Joonas Donskoin 2+2.

Joukkueiden pelaajilta ei juurikaan yhteistä historiaa löydy. Avalanchen Pierre-Edouard Bellemare valittiin Golden Knightsiin Flyersin pelaajana ja pelasi kahdessa kaudessa 148 runkosarjaottelua Golden Knightsin paidassa. Vastaavasti Golden Knightsin Nick Holden pelasi kolme kautta Avalanchessa ja yhteensä 214 ottelua.

Ma 31.05. Avalanche - Golden Knights, kello 03:00
To 03.06. Avalanche - Golden Knights, kello 05:00
La 05.06. Golden Knights - Avalanche, kello 05:00
Ma 07.06. Golden Knights - Avalanche, kello 03:30
Ke 09.06. Avalanche - Golden Knights
Pe 11.06. Golden Knights - Avalanche
Su 13.06. Avalanche - Golden Knights
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oli kahden todella hyvän joukkueen kiekkopeli tämä Game 2. Ei jäänyt yhtään epäselväksi, että nyt todellakin pelataan pudotuspelejä.

Vegas myllytti varsinkin tuossa 3. erässä peliä vahvasti Avsin päätyyn, mutta useampi veto kilahteli tolppiin ja Grubauer piti joukkueen muuten pystyssä.

Ja kirsikkana kakun päälle rantasmikko naulasi kiekon ylähyllylle tuolta omalta paikaltaan.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei harmita yhtään tämä toisen pelin tappio. Kotikuntani poika Mikko Rantanen ratkaisijana jatkoajalla...ei paljon hienompaa voisi olla. Vegas blokkaili hienosti tässä pelissä. Jatkoajalla sitten passivoiduttiin täysillä alivoimapelissä, päinvastoin kuin esim. ensimmäisen erän alivoimapelissä, ja se maksoi sitten voiton.

Vieläkin harmittaa tuo, että ensimmäisessä pelissä oltiin niin haluttomia. Miksei voitu pelata niin kuin tänään? No, kaikkea ei kai elämässä voi saada. Kiitos Vegas tästä pelistä, ja onnittelut Coloradoon voitosta!
 
Viimeksi muokattu:
Viva Las Vegas!

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Mainio playoffs -peli kahden huippujoukkueen välillä. Vegas pelasi kyllä hienosti 2. ja 3. erän. Odotin vain, koska repussa heilahtaa. No ei heilunut, koska Grubi maalilla oli kuin muuri ja pelasti voiton Avsille. Hienoa oli tietysti, että Mikko ratkaisi pelin lataamalla tuttuakin tutumpaan paikkaan eli oikeaan ylänurkkaan.
 
Mörököl on Ice 2019

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Nyt oli sitä Vegasia, mitä kaipasin jo ekaan kohtaamiseen ja miksei Wildiäkin vastaan. Enhän mä niitä pelejä seurannut, mutta jäi sellainen kuva, että hiukan ruosteessa olivat vielä. Ja jäivät vielä aivan jalkoihin ekassa matsissa, niin rupesin jo epäilemään, onko niistä enää mihinkään. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Avs ei oikeastaan olisi ansainnut voittoa tänään. Olivat köysissä suurimman osan peliä ja osittain tuurillakin saivat pelin jatkoerään. Tolpat kilisivät Grubin takana melkein puoli tusinaa kertaa. Mutta en valita, that's hockey baby!
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Craig Smith for HHOF!
Oli hieno peli ja VGK:lta löytyi sitten vielä vaihteita tälle keväälle, vaikka tähänastiset otteet saivat epäilemään. Sarjan kannalta olisi ollut hienoa, jos olisivat tasoittaneet 1-1een, mutta ei vaan uponnut, että sikäli jatkoa aiemmalle. Smithille heppoinen jäähy, josta sitten ratkaisu.

Eilen törmäsin tilastoon, jonka mukaan MacKinnonilla on 45 pudotuspeliottelussa 66 pistettä. Nyt sitten 46 ja 67. Ei ole kertaakaan urallaan jäänyt pudotuspeleissä alle ppg ja pelasi ensimmäistä kertaa tulokaskaudellaan.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eilen törmäsin tilastoon, jonka mukaan MacKinnonilla on 45 pudotuspeliottelussa 66 pistettä. Nyt sitten 46 ja 67. Ei ole kertaakaan urallaan jäänyt pudotuspeleissä alle ppg ja pelasi ensimmäistä kertaa tulokaskaudellaan.
Sieltä löytyy se yksi napsu lisää, kun palkanmaksu loppuu kauden osalta.


Pari kekkulia siinä edellä vielä on ppg-tilastoissa.


McDavid runkosarjassa ppg 1.41 ja pudotuspeleissä ppg1.01


MacKinnon runkosarjassa ppg 0.98 pudotuspeleissä ppg 1.46

Aika jännä miten poikien tehokkuudet vaihtuu melkein päittäin siirryttäessä pudotuspeleihin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Craig Smith for HHOF!
Ei varsinaisesti tämän ketjun aiheita, mutta MacKinnonin "pudotuspelaamiseen" liittyen, niin LeBrunilla oli eilen The Athleticissa juttu, jossa hän kyseli muilta kiekkojohtajilta, mitä Leafsin pitäisi tehdä. Yksi esitti ihan tyypillisen näkemyksen siitä, että pudotuspelit ovat eri pelejä kuin runkosarja. Tuomarilinja on eri, mutta tuon kiekkopomon mielestä oleellisinta on, että pelaajat ovat valmiimpia sitoutumaan asioihin, jotka runkosarjassa hoituvat välillä vähän puolivillaisesti: kaksinkamppailut, takakarvaus, blokkaus jne. Piti sitä suurimpana syynä näiden supertähtien hiipumiseen: ei yksinkertaisesti saa helppoja maaleja pelkällä talentilla, ei yhtään vetopaikkaa ilmaiseksi.

MacKinnon on tietysti todella vahvamailainen ja kaksinkamppailuvoimainen härkä sen lisäksi että taitava ja nopea. Varmasti nauttii näistä peleistä siinä kun monella kevytrakenteisemmalla tähdellä saattaa olla paikoitellen aika epämukavaakin.
 
Viimeksi muokattu:
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ansaittu voitto Vegasilta aamuyön pelissä. Olivat niskan päällä koko matsin ja oikeastaan Grubauer ja tiivis maalineduspelaaminen pitivät Avsin mukana niinkin pitkään. Ykkösketju oli totaalisen pimennossa, seuraavaan matsiin pitää laittaa ihan erilaista vaihdetta silmään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kolmas peli jatkui siitä mihin toinen peli jäi. Vegasilta taas lähes täydellistä dominointia, mutta kun tuli maaliviiva eteen, niin puskettiin päätä seinään (ja Grubaueriin). Ensimmäinen ja toinen erä tätä, ja sitten kolmannessa alkoi väsy jo tulla, mutta yhtäkkiä onnetar päättikin hymyillä Vegasille minuutin ajan ja kaksi onnekasta maalia siitä heti. Rantaselle riitti se yksi maali ja toinen ei maistunut, niin se oli siinä. Viva Las Vegas! Tällaista pelaamista kelpaa katsella ja bonuksena tietty voitto.
 
Viva Las Vegas!

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, tulihan sieltä se pelitapahtumiin nähden oikeutettu (jos sellaista termiä voikaan jääkiekossa käyttää) ja ansaittu voitto Vegasille. Näytti jo siltä että Grubauerista muodostuu vähintäänkin pienimuotoinen mörkö Vegasille, vähän kuten Vasista Canesin pelaajille mutta näin ”ulkopuolisen” vinkkelistä katsottuna hienoa ettei ainakaan sweeppiä tullut kumpaankaan sarjaan. Neljäs ottelu onkin sitten luonnollisesti Iso. Monty toki nousi 1-3:sta sarjan voittoon mutta hei, vastassa olikin Toronto...

Syttyy muuten ihan eri tavalla näihin matseihin kuin koko Liiga kauteen, skoda-cuppiin tai NHL:n runkosarjaan yhteensä. Kyllä se vaan taitaa olla toi yleisö ja se tunne, joka välittyy kotikatsomoon saakka.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Oli kyllä hyvä matsi Vegasilta, onnekseen saivat palkinnon kahden pikamaalin muodossa pelin lopussa. Fleury pelasti pari pahaa ”five hole”-vetoa silloin kun piti, toki se eka oli kaverilta itseltään jo hukassa, ja se toinen Rantasen veto jäi patjan alle, pienestä kiinni...
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Nyt meinasi Vegasille käydä kalpaten. Ei liioiteltua väittää, että ovat olleet parempi joukkue viimeiset viisi erää. Silti Vegas oli vain reilun viiden minuutin päässä 3-0 tappioasemasta otteluvoitoissa. Saad kilautti vielä tolppaankin Avsin johtaessa 2-1, kun kellossa oli aikaa noin kahdeksan ja puoli minuuttia. Grubauer oli hyvin lähellä ryöstää pelin ja syöstä Vegasin kuilunpartaalle. Sarjan kannalta elintärkeää tietysti, että Vegas sai ulosmitattua kenttätapahtumien dominoinnin kahdella pikamaalilla kolmannen erän lopussa. Eipä siinä, kuuma maalivahti pitää pelit tasaisina, vaikka kenttätapahtumat sitä eivät olisikaan. Ja toisaalta kuuma maalivahti tekee pelin myös todella julmaksi, mistä meinattiin saada viime yönä malliesimerkki.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jared Bednar puhuu asiaa kolmannen pelin jälkeen. Ihan turha analysoida kolmannen pelin käännekohtaa tai muuta vastaavaa, kun joukkueiden tekemisessä on ollut selvä ero Vegasin eduksi jo viisi erää peräkkäin. Bednar sanoo suoraan Vegasin dominoineen jo liian pitkään, mitä ei pitäisi edes tapahtua runkosarjan kahden parhaan kohtaamisissa. Coloradon kenttäpelin taso jää tällä hetkellä pahasti vajaaksi siitä, mitä tilanne edellyttäisi. Vegas ottaa tilan ja ajan pois ja voittaa kaksinkamppailut, Colorado ei. Helppo olla samaa mieltä. Avsin pitää kaivaa työnteko- ja taistelumoodi esiin heti neljännen pelin alusta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Lexaa
Jäi kyllä viime pelistä vahvasti sellainen maku, että Vegas on kyllä tulossa takaisin vahvasti. Tässä pelissä ennen tuota tasoitusta Saad veti tolppaan, joten marginaalit oli edelleen luokkaa 3 cm oikealle, niin sarja olisi 3-0.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Vähän on kaksijakoiset fiilikset. Toinen puoli sielua murjottaa, kun Avs on ollut vieraspeleissä ihan oppipoika. Tiesivät hyvin, mitä oli tulossa, mutta eivät ole a) oppineet mitään b) osanneet reagoida, tai pahin kaikista vaihtoehdoista c) eivät vaan pysty pysäyttämään tuota katujyrää, joka päästettiin vauhtiin 2. pelissä. Toinen puoli sielusta hehkuttaa salaa, kun runkosarjan kaksi parasta joukkuetta näyttää, miltä runkosarjan kahden parhaan kohtaamisen pitääkin näyttää.

Aloin jo epäillä itseäni, että onko tuosta Vegasista mestariksi, jos Avs syystä tai toisesta puppeloi matkalla finaaliin. Ei ole tarvinnut edes puppeloida, niin vahvaa esitystä VGK tiskiin laittoi 4. pelissä. Avs oli mukana pelissä about tasoitukseen asti, ja sitten ei ollut enää kilpailua voittajasta. Alkaa näyttää siltä, että game 5 määrittää sarjan voittajan. Kotitappiolla ainakin näyttäisi siltä, ettei tartte enää jatkossa jännittää. Parempaanhaan nuo kyllä pystyvät, mutta lääkkeet pitää löytää tuohon kaksinkamppailujen säännölliseen häviämiseen.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Eddie Olczyk sano jossain vaiheessa hyvin et tämä pitäs nyt vaan pysäyttää. Eka peli lepoedulla joo mut en ois arvannu et näin sillassa joukkue on 4. pelin jälkee. Tuloksista viis täysin vastaanottava koko ajan. Ens peli pitäs voittaa että pääsis edes 7 peliin.

----------------

Ei tule kyllä mieleen maalivahtia joka tänä vuonna täyttäessään 37 on parhaimillaan. Fleury on omaan silmään paras mitä on missään vaiheessa ollu ja sitäkin miestä on katottu junnukisoista 2004 asti.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viva Las Vegas! No nyt tuli niitä maalejakin. Nautittu on näistä tämän sarjan viimeisistä kolmesta pelistä. Harmittaa vaan vieläkin, kun tietää miten hyvin tämä Vegasin joukkue voi pelata ja se ensimmäinen peli pelattiin ihan takki tyhjänä. Se voi vielä maksaa tämän sarjan voiton. Mutta kiitos tosiaan Vegas näistä viimeisen kolmen pelin esityksistä. Tuolla tavalla kun pelaa, niin en minä voi ainakaan pahemmin moittia. Loppuun asti yritystä ja taistelua, tuosta mie piän!
 
Viva Las Vegas!

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Alkaa näyttää siltä, että game 5 määrittää sarjan voittajan. Kotitappiolla ainakin näyttäisi siltä, ettei tartte enää jatkossa jännittää. Parempaanhaan nuo kyllä pystyvät, mutta lääkkeet pitää löytää tuohon kaksinkamppailujen säännölliseen häviämiseen.
Vegas on tunnettu siitä että nuo katkaisupelit ei ole heidän vahvuus, joten uskon että tässä mennään seiskapeliin, vaikka viidennestä voiton kairaisivatkin.
 
Doing your best? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen!
-Sean Connery (1930-2020 RIP)

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Vegas on pelannut korkeammalla intensiteetillä ja tullut karvaamaan aivan päädystä asti. Karvauksen ansiosta Coloradon ex-kiekolliset pakit ei enää saakaan kiekkoja kunnolla hyökkääjille ja Vegas saa paineen karvauksen tuottamista katkoista. Puhumattakaan vähemmän kiekollisista pakeista, kuten sössijä-Nemethistä. Avs ei taas saa mitään kulmapyöritystä aikaan, kun ei syötötkään mene kohdalleen eikä ole intensiteettiä eikä karvausta.

Kaikista pahinta on silti se, että MacKinnon näyttää peruspulliaiselta. Saatu peluutuksella pimennettyä? Loukkia? Ei vaan kulje? Landeskogia ja Rantasta on vaikea syyttää, sillä ykkösketjun peli elää MacKinnonin vireestä. Ja sen vireen pitäisi tehdä hänestä vähintään ottelun paras pelaaja. Tällä hetkellä mahtuu juuri ja juuri top-5 Vegasin parhaiden pelatessa loistavalla tasolla.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy