CMX

  • 103 206
  • 580

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mistäs tuota levyä kannattaa tilata? Stupidossa levyä myydään hintaan 35,90e, mutta saako sitä muualtakin?
Stupidosta itse tilasin ainakin. Muualla kuin siellä ja LevykauppaX:ssa en ole nähnyt myytävän tuota, vielä. LevykauppaX:ssa taisi maksaa yli 40 euroa, joten käännyin Stupidon puoleen. Muutenkin ihan hyvät kokemukset ko. paikasta, joten mikä ettei.

Sen verran pieni painos kuitenkin, ettei uskalla kauhean pitkään pähkäillä ostopäätöstä.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Sen verran pieni painos kuitenkin, ettei uskalla kauhean pitkään pähkäillä ostopäätöstä.

Sama täällä, tilaus lähti Stupidoon juuri. Kaikki albumit löytyy hyllystä ja kun tässä erikoispainoksessa oli vielä ylimääräisiä täkyjä, niin ei tarvinnut kauan miettiä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karsea hinta kyllä, mutta pitihän se tilata, kun kuitenkin kaduttaisi muuten jälkeenpäin. Tulee kyllä väkisinkin mieleen, että tuollaisella julkaisupolitiikalla pedataan hyvät markkinat piraattikopioille, kun pahimmassa tai parhaassa tapauksessa ensipainos on loppuunmyyty julkaisupäivänä ja karvalakkimallia saakin sitten odotella kuukausia.

Itse albumista en oikein tiedä, mitä odottaa. Joko kaikkien aikojen klassikko tai sitten kaikkien aikojen mammuttipöhön multihuipentuma.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Itse albumista en oikein tiedä, mitä odottaa. Joko kaikkien aikojen klassikko tai sitten kaikkien aikojen mammuttipöhön multihuipentuma.
Voihan se olla molempia...

Tilasin ennakkoon paikalliseen äänilevyjen erikoisliikkeeseen. Samaan hintaan lupasivatten kuin Stupidot. Pakko se on het saada, ei voi mittään.
 

Baikonur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkuviikosta tuli tehtyä tilaus. Stupidon kautta myös. Usko A.W:n ja kumppaneiden näkemykseen on kova. Ei ne ihan lämpimikseen tuollaiseen muotoon voineet päätyä, eihän. Ihmeellinen olo etukäteen, toivottovasti myös albumin päätyessä tarkkaavaiseen, mutta niin tunnepitoiseen kuunteluun. Joku elämää suurempi taidepläjäys sieltä tulee, oha se varma. Sitä kato ei muuta ravinnoksi pitkän talven varalle tarvi. Ehkä vähän riävää ja kahveeta.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Juuri soittelivat Stupidosta että lähtee postiin, ja pitäisi olla jo huomenna perillä. Perkele, toivottavasti on hintansa väärti.
 

Miguel

Jäsen
Perille tuli ja kerran on kuunneltu. Koko pakkaus librettoineen on totisesti komea, kuten odottaa osasin.

Paljon enemmän pelotti pistää levy soittimeen ja odottaa sieltä purkautuvaa hirvitystä. Ensikuuntelun perusteella nostan peukkua varovasti ylöspäin. Kuulostaa vähän siltä kuin bändi olisi Discopolisin kaltaisen konemaisen kokeilun jalanjäljillä, mutta tällä kertaa irtiotto on onnistunut huomattavasti paremmin kuin 11 vuotta sitten. Aika näyttää, pitää kuunnella vielä keskittyneemmin ja pimeämmässä tilassa kuten Yrjänä suosittelee.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Komea paketti numeroltaan 4239/8000 saapui postissa ja on ensikuunneltu. Huh. Ei päästä kyllä kuulijaansa helpolla. Eka biisin eka riffissä on kevyt Toolahdus, mutta sen jälkeen ollaan jossain ennen määrittelemättömässä. Mahdoton sanoa vielä mitään järkevää. Jotkut osat putoavat heti ensikuulemalta, toiset vaativat sulattelua. Jäätävänhienoja hc- ja tuplabassariosia ja seuraa lämpimiä suvantoja.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jaa, kyllä tää kuuntelua vaatii. Hienoja rytminvaihdoksia väliin, ja jossain välissä painettiin ihan Kolmikärjen raivolla. Ei tästä osaa yhdellä kuuntelulla mitään järkevää sanoa, katsellaan sitten muutaman kerran jälkeen.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Koskan se Yrjänän samaa tarinaa kertova romaani ilmestyy? CMX:n sivuilta en ihan heti löytänyt mitään mainintaa.

Onkos kukaan muuten hommannut tuota Kuolemaantuomitut-singleä? Radiosta biisin kuultuani ei hirveästi kiinnostanut mutta nyt näyttääkin siltä että b-puoli Mekaanisten lintujen puisto voisi liittyä Talvikuninkaaseen. Tuossa levyn mukana tulleessa vihossahan kerrotaan käskynhaltija Wong Wu-Wein rakentamasta puutarhasta johon hän rakensi tuhat mekaanista lintua. "Niistä jokainen osasi monilla kielillä laulaa palasia Talvikuninkaan saagasta."

Netistä en löytänyt biisiin sanoja mutta osaako joku sanoa onko näillä jotain yhteyttä?

EDIT: Niin ja se piti mainita että Punainen komentaja-biisistä tehty animaatiovideo alkaa pyöriä YLE Teemalla huomenna 5.9.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Ja kyllä, minulla on se..

Niin, tännekin, tällä päivämäärällä, koteloitui toukka numeroltaan 7561 / 8000. Muijakin lähti parahiksi johonkin kynttiläkutsuille, joten on tullut aika avata CD-pesä ja hiljentyä kuuntelulle.

Vai vieläkö vähän pihtaisi?

Täältä tähän
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Numero 1598 ilmoittautuu palvelukseen. Eipä tuosta yhdellä kuuntelulla pysty oikein mitään sanomaan - ajoittain komeaa menoa, mutta hengähdystaukojen puuttuminen teki kuuntelusta hieman puuduttavan.

Mahtoikohan tätä jäädä ollenkaan myyntiin edes julkaisupäiväksi, jos jo ennakkotilausten numeroissa liikutaan 7500:n paremmalla puolen?

Mekaanisten Lintujen Puisto on kyllä ehkä vielä hämympää menoa kuin Talvikuningas, mutta voisi sen hyvin kuvitella tuonne sekaan.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mahtoikohan tätä jäädä ollenkaan myyntiin edes julkaisupäiväksi, jos jo ennakkotilausten numeroissa liikutaan 7500:n paremmalla puolen?

Kyllähän tätä huomenna kuulemma ainakin Anttiloista saa. Kaveri varasi juuri omansa paikallisesta Anttilasta mihin sitä saapuu 35kpl myyntiin.

Oma on vielä postissa, mutta huomenna jos ehtisi hakemaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mahtoikohan tätä jäädä ollenkaan myyntiin edes julkaisupäiväksi, jos jo ennakkotilausten numeroissa liikutaan 7500:n paremmalla puolen?
Käsittääkseni nuo numerot on arvottu, eikä sen mukaan, missä järjestyksessä on tilannut. Tai näin ainakin kuulin, eli, vaikka olisi sattunut saamaan numeron 8000, se ei merkitse, etteikö levyjä silti vielä olisi jäljellä.

Itse sain tylsän numeron 7265.

***

Nyt on albumi kuunneltu kerran läpi ja voin sanoa, etten tajunnut juonesta juuri hölkäsen pöläystä. Siitäkin huolimatta, että kerronta oli, tai ainakin tuntui olevan CMX:n mittapuulla aika kerronnallista ja suoraviivaistakin. Hieman ne kaikki teknologiset sanat ja määritelmät särähti korvaan, tekiköhän aavistuksen kuivakkaa ilmaisusta? Yrjänän vahvuus kun on sanojen käyttö siten, että luovat mielikuvia. Teknologiaan kuuluvat sanat syö mielikuvitusta. Onhan niillä perusteltu paikkansakin tuolla toisaalta, mutta en sitten tiedä. Ehkä aukeaa kun kuuntelee lisää.

Aika raskas teoshan tuo on ja joku totesi hyvin, että hengähdystaukojen puute tekee sen, että voi juuri hieman puuduttaa tai olla poltsi hukassa. Ei tämä kyllä helpolla tule aukeamaan.

Soitannollinen puoli tuntuisi olevan hanskassa ja syntikalla on aika iso osa, joten Raken voisi ainakin tällä levyllä sanoa olevan bändin viides jäsen. Tavallaan hetkittäin tunnelma soitossa imaisi niin, että unohti kuuntelevansa CMX:aa, vaikka tuttujakin elementtejä oli. Tämä voikin pitkässä juoksussa olla levyn ehdoton vahvuus, jos se illuusio pitää.

Mitäs tässä muuta sanoisi... pakkaus on tyylikäs, levy tosin on pahvikuoressa, mistä en ole koskaan pitänyt. Olisi sille pidikkeen voinut rakentaa. Vihkossa olevat kuvat ovat hemmetin taidokkaita, kadehdittavaa, samanlaiseen tyyliin olen itsekin joskus pyrkinyt. Lienee syytä kuunnella levy jossain välissä keskittyen vain siihen ja lukien tekstit ajatuksella.

No, on CMX ainakin tehnyt taas uudenlaisen tuotoksen, eli samassa möyrimisestä ei voida puhua. Uusia faneja tämä tuskin tuo, mutta mielenkiintoista on nähdä miten tämä menestyy. Kun konsepti ei mikään helpoin ole ja ei tästä singlejä saa itkemälläkään.
 

Marcelo Nyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal, Calgary
Varasin jo aikoja siten CdOn.Comista 4kpl tuota uutta CMX:n levyä.
Nyt oli tullut viesti että yksi tai useampi tilaamistani yuotteista on myöhässä.
Toivottavasti sieltä tulisi sitä numeroitua ja pikaseen.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
5250 kuittaa...

Ekan biisin aikana tuntui, että no onpas vaisua, mutta kakkosbiisi saikin sitten hymyn huulille. Kunnon Veljeskunta meininkiä ihan odottamatta vasten kasvoja.

Ei tästä kyllä aivan heti otetta saa. Plussana tähän mennessä muutama ärhäkämpi kohta ja "minun sydämeni on särkynyt" tyylisen tissiposkeilun puuttuminen. Miinuksena liikaa mitäänsanomattomia progeilukohtia jonkin tylsän riffin ympärillä.

Track 8 vasta menossa. Odottelen edelleen vähän vihaisempia kohtia. Saas nähdä.

edit: Sikäli hauska että CMX tekee juuri nyt tällaisen progeteoksen kun olen juuri viime kuukausina perehtynyt Opethin ja Porcupine Treen tuotantoon. Tähänkin toivoisi vähän enemmän sitä perkelettä kehiin aina välillä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jaa, kyllä tää kuuntelua vaatii.
No niin, nyt näin kymmenen kerran jälkeen alkaa aukeamaan tämäkin levy. Ei siitä mihinkään pääse, helvetin kova levy on kyseessä. Kyllähän ne tappajasatelliiitit sun muut välillä kuulostaa hassulta korvaan, mutta niihinkin rupeaa aika hyvin tottumaan.

IV Vallan Haamut on biisi, joka menee ihan CMX top-listoille, uskomattoman hieno kipale. Toki Resurssikysymyksen paahto ansaitsee myös kiitoksen, mutta enemmänhän se onkin väliosa kahden biisin välissä.

Aika näyttää miten kestää kuuntelua ja aikaa, mutta ainakin tässä välissä vaikuttaa todella loistavalta. Mikä muu suomalainen bändi tekisi 20 vuoden jälkeen tälläisen levyn, on ne hulluja?
 

UnBeliever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Talvikuningas-levyä ei kyllä bileitten taustamusana soitella, no tuskin montaa muutakaan cmx-levyä. Mutta onpa kertakaikkiaan tyylikäs paketti ulkoasua myöten ja todella raskas kuuntelukokemus.
Levyn kuunneltuaan kyseessä on tosiaankin yksi biisi, osissa kuuntelu ei toimine tämän levyn kohdalla. Saa nähdä sitten miten usein tämän haluaa tehdä.

Mutta hieno ja upea levy! Toimisi varmasti myös jos tähän tehtäisiin jonkinlainen koko levyn kestävä video/elokuva.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tämä osaltaan alkanut maistua paremmin, mutta mielestäni edelleen lyriikat ovat "vaikeita". Meinaten lähinnä sitä, että ne ovat ehkä turhankin mutkikkaita laulaa, eivätkä siten muistuta laulunsanoja, eivätkä edes runoja, pikemminkin juuri lauseita kirjasta. Olisi ehkä hetkittäin toiminut, että Yrjänä lausuu ne, eikä laula niitä. Sellaisia kankeita lauseita aika ajoin, mikä häiritsee minun korvaani.

Soittopuoli edelleen putoaa parhaiten. Lyriikkojen puolesta on mielestäni käynyt niin, ettei liikuta CMX:n parhaimmistossa oikein lainkaan. Toki mieli voi tuossa vielä muuttua, mutta tässä on ehkä yritetty vähän liiankin vaikeita asioita.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Numero 1569 kuittaa.

Pari kuuntelukertaa takana, eikä vielä pysty sanomaan sen paremmin kuin että mahtavuudelta kuulostaa. Mikä muu suomalainen yhtye kuin CMX pystyisi luomaan jotain tällaista? Aivan, ei mikään.

Palaillaan...
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Onhan tämä osaltaan alkanut maistua paremmin, mutta mielestäni edelleen lyriikat ovat "vaikeita". Meinaten lähinnä sitä, että ne ovat ehkä turhankin mutkikkaita laulaa, eivätkä siten muistuta laulunsanoja, eivätkä edes runoja, pikemminkin juuri lauseita kirjasta...

Vanki numero 4941/8000 ilmoittautuu.

Itsellä on takana vasta yksi kuuntelukerta ja tein sen kutakuinkin Yrjänän oppien mukaan, ilman totia tosin. Saundit ovat kohdallaan, biiseistä ei vielä pysty paljon sanomaan ennen kuin avautuvat. Lyriikat ovat mielestäni menneet pikku hiljaa alaspäin. Rautakantele oli juuri sellaista, mitä CMX:ltä odotan - paras levy noin niin kuin sanoiltaan. Sen jälkeen AW ei ole mielestäni päässyt sille tasolle kuin ajoittain. No, katsotaan mitä seuraavat kuuntelukerrat levystä avaavat.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Saas nähdä pitäisikö tätä lähteä jostain vielä metsästämään. Keräilijäluonteena olisi kiinnostanut alunperin tilata tuommoinen nimmaroitu versio, jota lilith myi, mutta hintaa oli sen verran, että eipä tullut aikanaan tilattua.

Ongelmanahan tässä on se, että kyseessä on mitä ilmeisimmin sitä enemmän progen suuntaan menevää CMX:ää, josta itse en oikein välitä. Aion ei iskenyt yhtään, sen sijaan Pedot, Isohaara & Vainajala ovatkin olleet kovassa soitossa. Jospa jättäisi hankkimatta.
 

Baawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Onkos kukaan muuten hommannut tuota Kuolemaantuomitut-singleä? Radiosta biisin kuultuani ei hirveästi kiinnostanut mutta nyt näyttääkin siltä että b-puoli Mekaanisten lintujen puisto voisi liittyä Talvikuninkaaseen. Tuossa levyn mukana tulleessa vihossahan kerrotaan käskynhaltija Wong Wu-Wein rakentamasta puutarhasta johon hän rakensi tuhat mekaanista lintua. "Niistä jokainen osasi monilla kielillä laulaa palasia Talvikuninkaan saagasta."

Netistä en löytänyt biisiin sanoja mutta osaako joku sanoa onko näillä jotain yhteyttä?

Mekaanisten lintujen puisto on irrallinen biisi "talvikuninkaaseen nähden", Ei varsinaisesti suoraan tarinaan liittyvät sanoitukset, lähinnä tarinan alkuteksteihin tulee yhtymää.. Tulevaisuudessahan tässä ollaan.. Pitää kuunnella yhdessä talvikuninkaan kanssa, ehkä pääsee samoihin fiiliksiin..Musiikillisesti se sopii kyllä yhteen..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään on muuten Yle Extralla esitetty sitä CMX:n animoitua videotraileria Talvikuninkaasta, jota ei siis musiikkivideoksi haluta kutsua. Käsittääkseni siinä ei soi minkäänlainen sikermä, vaan se on tehty VIII:sta jakeesta, eli Punaisesta komentajasta. Voiko sitä siis olla ajattelematta musiikkivideona? No, en tiedä, kun en ole nähnyt, mutta 22:47 taitaa olla seuraava esitys ja sitten seuraava joskus puolenyön jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös