Christian Ruuttu

  • 40 371
  • 154

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Juniorit

En lähde kinaamaan Lappalaiseen liittyen siitä onko tarjottu ja mitä, mutta sen verran Cosmolta haluaisin kysyä, että kuinka huonosti sitten on toimittu Immosen, Jalasvaaran, Tuomisen, Myllyniemen ja Tukosen kanssa?
Töykkälähän ei ilmeisesti kuulu sopimuspelaajien joukkoon, vaikka syytä olisi.

Nämä kaverit käsittääkseni kuitenkin saivat pitkät sopparit ja nyt lienee enää valmennusjohdosta kiinni saavatko he peliaikaa.

Osaatko muuten Cosmo kertoa tai kuka vaan jolla on tietoa siitä miksi viime kaudella ei annettu yhtään peliaikaa liigassa Lappalainen-Immonen-Töykkälä-kolmikolle? Ruutusta ei tainnut ainakaan tässä tapauksessa olla kyse, mutta oliko Kapanen sitä vastaan vaiko mahdollisesti Sator? Sator kylläkin peluutti rohkeammin puolustuksessa nuoria kavereita, joten olisi helppo kuvitella, että nyt Hanneksen lähdettyä myös hyökkäyksessä olisi mahdollisuuksia nuorille.

Vielä hiukan itse aiheesta eli Ruutusta. Tiilikainen oli erikoinen hankinta, vaikkakaan en lähde kaveria tyrmäämään vielä. Ben-Amor on puolestaan myös minun mielestäni ihan tervetullut. Näätänen puolestaan on ollut todella surkea sen yhden pienen valopilkun jälkeen ja kaiken järjen mukaan miehellä ei ole mitään asiaa ensi kauden miehistöön.
Toki joukkueeseen olisi voinut ajaa nuoria sisään esimerkiksi Olli Ahosen, Miika Elomon ja varauksin Marko Tuomaisen tilalle. Näin nuoret olisivat saaneet paremmin vastuuta ja uskon Töykkälän panoksen olevan lähes yhtä hyvän kuin Ahosen viimekautinen, mutta tässä piile se vaara, että käy kuten IFK:lle muutama vuosi takaperin.

Ruuttu kääntyi jatkuvuuden kannalle ja pyrkii ajamaan muutamia uusia junioreita per kausi joukkueeseen sisään, kaikessa rauhassa. Itse uskon, että tämä systeemi tulee tuottamaan tulosta.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Minusta on hiukan ennenaikaista spekuloida asioilla, kun yhtään liigapeliä ei ole vielä pelattu. CR:lla lienee kuitenkin jonkinlaisia näyttöjä edelliseltä kaudelta, jolloin joukkue saavutti runkosarjassa historiansa parhaan sijoituksen. Kyllä minuakin harmittaa toisaalta Lappalaisen siirto Kerhoon, mutta katsotaan nyt ainakin seuraava kausi loppuun niin tiedetään kuka teki parhaimmat päätökset.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesissa on niin pitkät perinteet lahjakkaiden ja lupaavien junnujen hukkaamisessa, ettei näitä enää kovin paljoa jaksa ihmetellä. Toki ketju Lappalainen-Töykkälä-Immonen olisi ollut mukava nähdä Bluesin miehissä kokonaisuudessaan, mutta näin ei nyt käy joten sillä selvä. Maahan läikkynyttä maitoa on turha itkeä.

Tilannehan on nyt kuitenkin kaikinpuolin hyvä: Jonihan sai liigasopparin, mikä lieneekin ollut miehen ykkösprioriteetti. Ei Lappalainen tässä millään lailla kärsinyt, siirto HPK:hon saattaa pikemminkin olla uran kannalta erittäin hyvä asia, vrt. Santala ja Somervuori. Bluesilla kuitenkin on tällä hetkellä lähes ylitarjontaa hyökkäyksessä ja silloin jostain päästä joudutaan supistamaan. Itse olisin tehnyt toisin, mutta Ruuttu on se pomo, ja joukkue hänen näköisensä.

Eikä näistä junnujen muualle siirtymisestä kannata maatansa myydä, ei se ole kirkossa kuulutettu, etteivätkö kaverit joskus vielä Bluesissakin pelaisi, mikäli palaset kohdalleen asettuvat.


Minkäs takia Töykkälällä ei muuten ole sopimusta, tietääkö kukaan? Onko kyseessä palkkakysymys vai mikä?
 

Norppa

Jäsen
Tiilikaisesta vielä,
itse odotan että Espoolainen, Jukka Tiilikainen pelaisi elämänsä kauden Bluesissa.

Ketjukavereiksi hän saanee Juha Ylösen ja Marko Tuomaisen.

Tiilikainen on nopea luistelija ja fysiikka kunnossa.

Mikäli myös Ylönen ja Tuomainen nostaisivat tasoaan - on Tiilikaisellakin mahdollisuudet yli 20 pisteeseen.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Norppa
Ketjukavereiksi hän saanee Juha Ylösen ja Marko Tuomaisen.

Mikäli tuo pitää paikkansa on tuossa ketju, jossa on kaikki ainekset todelliseksi jäätyjien ketjuksi. Vastustaja voi vapaasti päästä läpiajoon, koska jätkät eivät kuitenkaan osu maalipuiden väliin.

Ei sentään, kyllähän tuossa olisi ihan hyvä ketju, etenkin, jos Tuomainen ja Ylönen tosiaan nostaisivat tasoaan. Tiilikaisellakin on jossain määrin potentiaalia, josta osoituksena on viimeisin Espoossa vietetty kausi, jolloin mies oli mielestäni varsin hyvä loppukaudella osana erittäin hyvin toiminutta ketjua Tiilikainen-Koivunen-Toporowski.
 
Töykkälällekin...

...oli Kerho tarjonnut sopparia, mutta syystä tai toisesta Joni ei siihen tarttunut. Oliko sitten syynä koti-ikävän pelko vai tyttöystävän sana mikä esti siirtymisen, sitä ei kukaan tiedä, mutta mikä varmaa, niin Kerho on jokatapauksessa tarjonnut parempaa sopparia kuin Blues...ainakin rahassa mitattuna.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viime kaudella luulen junnujen vähyyden johtuneen vaan siitä perus kolmen ketjun peluutuksesta. Viime kaudella äijiin nostettiin Pelkonen ja Jalasvaara ja yllätysjokerina Myllyniemi, tämän kauden alkuun Tuominen ja Immonen - Tukonen tuskin esiintyy liigajäillä tämän kauden aikana. Myllyniemi oli liekeissä, joten ei kai siitä junnujen ennakkoluulottomasta peluutuksesta mitään kovin huonoja kokemuksia pitäisi olla. KJT:ssakin oli kentällinen vastaavia, vähän vanhempia junnuja, joita olisi voitu peluuttaa nelosessa tai ihan missä vaan, mutta kolmella ketjulla mentiin niin pitkälle kuin päästiin.

Toki nämä uudetkin diilit ovat hyvä asia, ja määränäkin parempi kun ei mitään, mutta kun niitä peilaa sen tosiasian, että hankittiin Tiilikainen ja Ben-Amor kaikenmaailman Ahosten ja pikku-Elomoiden jatkeeksi, vieden näin paikkoja ihan yhtä kelvollisilta omilta kehityskelpoisilta junnuilta. Jossainhan sen syyn pitää olla siihen, että Joneille tarjottu soppari vedettiin yllättäen pois, ja päästettiin mukinoitta miehet menemään. Oliko se sitten Tiilikaisen yms. hankinta vai joku muu "ei liikaa junnuja jengiin" -pelko, mikä sai tällaisen ratkaisun tekemään, en tiedä. Mutta jossain kohtaa meni Ruutulla mörkö pöksyyn.

Töykkälällä ei ole sopimusta liiga-Bluesin kanssa samasta syystä kuin Lappalaisella: se vedettiin nenän alta pois. Mistään palkkakysymyksestä ei todellakaan taida olla kyse: mies on koko ikänsä Espoossa skulannut, ja hylkäsi myös muiden liigajengien tarjoukset. Toivottavasti seurauskollisuus palkitaan, vaikka eipä sitä espoossa tunnuta juuri arvostettavan. Paitsi silloin jos ollaan uran loppupuolella vähän hiipumassa tai muuten puolikuntoisena.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Sen verran olisin vielä pyrkinyt saamaan täsmennystä, että johtuiko tuo kolmen ketjun peli pääosin Kapasesta ja mikä mahtaa olla Satorin kanta tässä nuorten peluuttamisessa?

Töykkälästä sen verran, että nyt luulisi Ruutun jo pikku hiljaa laittamaan paperia nenän eteen. Jos tuo pitää paikkansa mitä ylempänä kirjoitetaan, on mies mielestäni toiminut todella kunnioitettavasti. Tuolla tavalla on kieltäytynyt mahdollisuudesta päästä liigaan pelaamaan, joten toivon mukaan Chrisu nyt antaa miehelle mahdollisuuden.
 

stones

Jäsen
Kyllähän se on kuitenkin loppuviimeksi niin, että parhaat pelaa ja mahtuu kokoonpanoon. Sen valinnan tekee viimekädessä vastuuvalmentaja, jolla on paras tieto senhetkisestä tilanteesta organisaation sisältä. Viimevuosina on ollut ilahduttavaa huomata myös se, että Ruuttu, Hannes, Sator ja Niki kävivät katsomassa myös A-nuorten matseja ja olivat kyllä hyvin perillä siitä miten kukin pelaaja siellä pärjää.

Kaikkien pelaajien on lunastettava se pelipaikka omilla suorituksillaan jengistä ja kaikille on varmasti siihen samanlainen mahdollisuus. Jos Töykkälä ja Immonen todella onnistuvat nyt kesän ja syksyn aikana voi heillä olla mahdollista, että mahtuvat liiga jengiin. Tätä kuitenkin henkilökohtaisesti epäilen ja uskon, että kaverit pelaavat vielä ensikauden A-nuorissa.

Miten kävi Tommi Jämingille Ilveksissä viimevuonna? Ilves oli viimekaudella Bluesiin verrattuna huomattavasti heikompi ja silti Tommi pelasi neloskentässä tai istui viltissä. En tiedä onko sekään sitten niin kehittävää? A-nuorista ei ole helppo nousta liigaan se on nähty monen pelaajan kohdalla. Niemistäkin on jo muutama vuosi ajettu sisään, mutta läpimurto on vielä tekemättä. Osaksi syynä on ollut loukkaantumiset, mutta silti aikaa vie ennenkuin mättää samanlaisia tehoja kuin A-nuorissa. Pitää olla huippu yksilö ja fyysisesti valmis nousemaan jo "junnuna" miesten sarjoihin. Näistäkin on muutama esimerkki mm. TRuutu ja JLehtinen aikoinaan.

Tälläkaudella uskon, että Jalasvaara ja Tuominen mahtuvat pelaavaan liigakokoonpanoon. Sen verran olivat jo viimevuonna A-nuorissa ikäisiään parempia, että luottamusta varmasti löytyy myös valmennusjohdosta.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Täytyy iskeä hieman väliin...

Minä nimittäin uskon kovasti Christian Ruuttuun. Luulen että hänen laaja kokemuksensa eri seuroista ja joukkueista paikkaa kokemattomuuden konttorirotan hommissa. Ruuttuhan on tosi johtaja ja saa varmasti tahtonsa läpi.

Hieman nostalgiaa.
Muistan yhä hyvin uutispommin syksyllä 1995: Frölunda oli onnistunut värväämään Christian Ruutun riveihinsä, Elitserienin makoisin pelaajahankinta.

Ruuttu otti pikku-hiljaa ohjat käsiinsä ja sarjan käynnistyessä hänellä oli C rinnassaan. Kuinka moni on tehnyt tälläisen tempun? Parin kuukauden harjoittelun jälkeen kapteeni nuuskahuulien maassa!
Ruutun rooli joukkueessa nousi koko ajan. Myös lehdistö myi paljon irtonumeroita Ruutun kustannuksella. He kertoivat isoin kuvin Ruutusta ja hänen musiikistaan (Blues...), Leningrad Cowboysin takki päällään ja illalla Scandinaviumin kranttu yleisö huusi: "Uuu-u... Uuu-u.."

Christian Ruuttu johti Lasse Falkin valmentaman Frölundan SM-finaaliin Luulajaa vastaan. Olin paikalla ratkaisevassa ottelussa Frölundaborgissa, vanhassa hallissa jonne Frölunda passitetaan joka vuosi Göteborgs Horse Shown vuoksi (prkle). Suurin osa paikoista oli seisomapaikkoja. Pieneen halliin oli tukittu jo niin paljon porukkaa, että saimme seistä sivuttain, eikä puhettakaan että olisi lähtenyt tukkimaan kohti käymälää. Siitä huolimatta kuuluttaja vetosi: "Olkaa hyvä ja yrittäkää tiivistää, ulkona on vielä 3000 ihmistä joiden täytyy mahtua sisälle..." Hallin ulkopuolelle oli pystytetty iso kaljateltta laajakuvineen. Oli kevät ja ensimmäisen kärpäset pyörivät auringonpaisteessa. Meikäpäppisellä oli päällä Frölundan paita nr. 33 - Ruuttu.

Meteli hallissa oli kova jo joukkueitten lämmitellessä ennen ottelua ja löi korvat lukkoon kun Frölunda tuli jäälle.
Frölunda pelasi hyvin, mutta Luulajan kärki oli terävä... Myllys ja kumppanit olivat kerta kaikkiaan liian vahvoja.
Ruuttu yritti pelastaa tilanteen. Time out meni Ruutun piirrellessä kurveja tauluun ketjutovereilleen. Lasse Falk oli kuin halvaantunut, yli 11 000 ihmistä huusi kurkun täydeltä. Myös pelaajat huusivat toisilleen koko ajan - he eivät muuten kuulleet toisiaan.
Se oli Ruutun matsi. Joka kerta kun peli meni poikki, Ruuttu luisteli tuomarin puheille, yleisön huutaessa: "Uuuu-u... Uuuu-u..." En ole koskaan nähnyt yhden miehen olevan niin suuri kaukalossa.
Luulaja veti pidemmän korren, mutta tästä matsista puhutaan yhä ja vieläkin kuulee usein Scandinaviumissa kun joku mainitsee nimen Ruuttu.

Frölundahan sekoili verojensa kanssa muutama vuosi sitten. Lasse Falk kävi kertomassa hieman oikeudelle, myös Ruutusta. Hän sanoi: "Jos annat hänelle mahdollisuuden, hän syö sinut". Tuli välittömästi mieleen time-out finaalissa Luulajaa vastaan, kun Ruuttu otti ohjat käsiinsä ja Lasse Falk seisoi kuin jäätynyt tikku paskassa.

Christian Ruuttu on elävä legenda Göteborgissa, vaikka pelasi vain yhden vajaan kauden Frölundassa. Ruuttu sai käyntiin ennen näkemättömän lätkäkuumeen. Ei edes tämän kevään SM-kulta yltänyt samoihin desipeleihein jos verrataan finaaliin Frölundaborgissa 1996.

Tsemppiä Christian Ruutulle!
 

Kapo

Jäsen
Tämän päivän Länsiväylässä on iso juttu Christian Ruutusta. Lappalaisen kanssa oli kuulemma suullinen sopimus, mutta se ei estänyt häntä tekemästä sopparia kerhon kanssa. CR oli siitä aika vittuuntunut.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti Kapo
Tämän päivän Länsiväylässä on iso juttu Christian Ruutusta. Lappalaisen kanssa oli kuulemma suullinen sopimus, mutta se ei estänyt häntä tekemästä sopparia kerhon kanssa. CR oli siitä aika vittuuntunut.

Jep. Eli toisella puolella Chrisun versio, toisella Cosmon versio. Totuus löytynee siltä väliltä.
 

Pitbull

Jäsen
Suosikkijoukkue
Taistelukiekko
"In all the years I've played here (Buffalo), there were only two guts I couldn't stand. Christian Ruuttu and that little puke Phil Housley."
-Rob Ray

;)
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti Nikke
Jep. Eli toisella puolella Chrisun versio, toisella Cosmon versio. Totuus löytynee siltä väliltä.

Nimenomaan! Ruuttu ei jutussa kuitenkaan kerro, minkälaisesta sopimuksesta oli suullisesti "sovittu". Tämä Ruutun tarkoittama sopimus tarkoittaa varmasti sitä "reenaa kesä meidän kanssa ja katotaan sitten jos pelipaikka löytyy" -sopparia, ei suinkaan sitä monivuotista liigasopparia, jota ensin tarjottiin.

Ruuttu tarjosi ensin pitkää sopparia, veti sen pois ja "downgreidasi" sen kesähessusopparitarjoukseen. Samaan aikaan HPK tarjosi pitkää diiliä. Nyt Lappalainen on tulessa Kerhossa, ja Ruuttu itkee Länsiväylässä kun Showgirlsit eivät mahtuneet ensi kauden budjettiin.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Cosmo
ja Ruuttu itkee Länsiväylässä kun Showgirlsit eivät mahtuneet ensi kauden budjettiin.
Tytöt jätettiin muuten pois myös Frölundan matseista muutama vuosi sitten - eikä kukaan ole itkenyt perään. En usko että kukaan tulee itkemään Espoossakaan - vai..
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Cosmo
.. Ruuttu itkee Länsiväylässä kun Showgirlsit eivät mahtuneet ensi kauden budjettiin.

Kuinkahan moni tietää kuinka paljon showgirlsit olisivat maksaneet? Ihan ilmaiseksi eivät varmaankaan takamustaan siellä lavalla heiluttaneet. Harmihan se on etteivät sg:t ole enään silmien ilona, mutta tuleepahan pelinkin seuraamisesta jotain offsidessakin.

Minä luotan edelleen Ruutun taitoon kasata menestyvä joukkue. Ja nimenomaan Joukkue. Espoossa ei ole pahemmin nähty yhteen pelaavaa joukkuetta, vaan enemmän ja vähemmän staroja luistelemassa kentällä samanlaiset paidat päällä. Viime kausi oli Ruutun ensimmäinen kokonainen ja tuloksena rs:n neljäs sijä ja tippuminen seitsemännen ottelun ja:lla mestarille. Ei ihan huono saavutus. Vahvistuksia tarvitaan edelleen, mutta eivätköhän ne sieltä tipahtele ennenkuin on liian myöhäistä.

Minä nimittäin uskon kovasti Christian Ruuttuun. Luulen että hänen laaja kokemuksensa eri seuroista ja joukkueista paikkaa kokemattomuuden konttorirotan hommissa. Ruuttuhan on tosi johtaja ja saa varmasti tahtonsa läpi.

Täysin samaa mieltä Fn:n kanssa.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti finnishninja
Tytöt jätettiin muuten pois myös Frölundan matseista muutama vuosi sitten - eikä kukaan ole itkenyt perään. En usko että kukaan tulee itkemään Espoossakaan - vai..

No joo, siis mulle se nyt on ihan sama onko siellä mimmejä vai ei, lipunmyyntiä se tuskin vauhditti. Outo argumentti vain tuo "ei mahdu budjettiin", varsinkin siinä kontekstissä. Toivottavasti tämä saavutettu säästö näkyy halvemmissa lipun hinnoissa järkkäreiden palkoissa tms. Paljonko ne sitten maksoi, paljonko on paljon? Ilmeisesti toimitusjohtaja Ruutun pitää antaa tällaisia diplomaattisia ja "osaan myös talousmanagementin!" -lausuntoja julkisuuteen miellyttääkseen osakkaita. Tosin tästä taitaa Ruutulla olla "meriittejä" sieltä Ruotsin vuosilta myös..?

Linkki juttuun muuten tässä.

Perään itkeminen ei muutenkaan ainakaan Suomessa ole kova juttu. Mitä nyt sellainen pieni marina, jota kukaan ei tosissaan ota.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin, sanottakoon, että jos tyttöjä on kuusi jokaisessa matsissa ja kotimatseja 26, tulee hinnaksi ainakin tyttöjen ensimmäisen kauden liksan perusteella sellainen summa, ettei sillä vielä kokenutta pelaajaa kaudeksi palkattaisi, mutta junnulle sillä sorvattaisiin jo suht hyvä diili. Siihen kun vielä lisää tuosta tyttöjen ensimmäisestä kaudesta todennäköisesti aika runsaasti kohonneen palkkapyynnön ja pari muuta seikkaa, on päätös mielestäni erittäin ymmärrettävä. Jokainen sitten päätelköön itse paljonko loppujenlopuksi hommassa säästettiin ja oliko se tarpeen.

Itse en oikeastaan jää kaipaamaan, vaikkei mitään tyttöjä vastaankaan ollut. Peliä siellä kuitenkin kattomassa ollaan.


Mitä tulee Ruuttuun, on kyseessä sangen mielenkiintoinen persoona. Uskon kuitenkin täysin Chriden olevan juuri oikea mies nostamaan Bluesin sille paikalle, missä sen me kaikki haluamme tulevaisuudessa olevan.
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Tuskinpa tyttöjen mukana olo olisi ratkaisevasti muuttanut Bluesin ekonomiaa suuntaan tai toiseen, vaan nythän on niin ettei säästötoimia voi katsoa yksittäisinä toimenpiteinä, vaan nehän yleensä ovat paketteja jotka kasataan kustannuksien kurissa pitämiseksi. Ei kai kukaan usko että tyttöjen poisjäänti olisi ainoa toimenpide jonka Ruuttu & Co tekivät.

Säästötoimet eivät myöskään koskaan johda halvempiin lipunhintoihin, vaan niihin lisätään yleensä pieni korotos samassa paketissa. Hyvällä tuurilla saattavat liput maksaa saman kuin viime kaudella.

Kyllä Ruuttu varmasti jotain oppi myös Ruotsista - jos ei muuta niin ainakin takkuamaan verottajan kanssa:-)
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti finnishninja
Säästötoimet eivät myöskään koskaan johda halvempiin lipunhintoihin, vaan niihin lisätään yleensä pieni korotos samassa paketissa. Hyvällä tuurilla saattavat liput maksaa saman kuin viime kaudella.

Voihan se tietysti olla, että näillä säästöillä ei ole tekemistä lippujen hintojen kanssa, mutta joka tapauksessa lippujen hinnat ovat alkavalla kaudella keskimäärin edelliskautta halvemmat, sillä yläkatsomoiden kulmissa olevien paikkojen hinnat laskevat kymmeneen euroon.

Näiden hinnanmuutosten jälkeen Bluesin liput ovat ainakin minun mielestäni hinnoiltaan varsin kilpailukykyiset.

Hinnasto:
http://www.blues.fi/liput/hinnasto/
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Cosmo
Toivottavasti tämä saavutettu säästö näkyy halvemmissa lipun hinnoissa järkkäreiden palkoissa tms.
Ei ainakaan palkoissa näy. EilaKaisla hoitaa ne hommat.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Kapo
Tämän päivän Länsiväylässä on iso juttu Christian Ruutusta. Lappalaisen kanssa oli kuulemma suullinen sopimus, mutta se ei estänyt häntä tekemästä sopparia kerhon kanssa. CR oli siitä aika vittuuntunut.

Tähän mennessä olen pitänyt Ruuttua ammattimiehenä, mutta tämä miehen oma lausunto jättää spekuloinnille varaa. Mikäli yhteisymmärrys kerran oltiin Ruutun ja Lappalaisen välillä suullisesti saavutettu, niin mikä ihme siinä on, ettei saman tien tehty sopimusta kirjallisena ja rustattu nimiä alle? Jokseenkin käsittämätöntä "ammattilaisorganisaatiossa" tällainen huolimattomuss/välinpitämättömyys.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Juhaht
Siihen kun vielä lisää tuosta tyttöjen ensimmäisestä kaudesta todennäköisesti aika runsaasti kohonneen palkkapyynnön ja pari muuta seikkaa, on päätös mielestäni erittäin ymmärrettävä.

Sen verran on keskustelun tueksi tietoutta, että osaan kertoa, ettei BSG:n palkkapyyntö noussut viime kaudesta. Kuitenkaan edes neuvotteluita ei käyty, joten ilmeisesti Blues oli jo alunperinkin päättänyt heidän esiintymisestään säästää.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Hartza
Tähän mennessä olen pitänyt Ruuttua ammattimiehenä, mutta tämä miehen oma lausunto jättää spekuloinnille varaa. Mikäli yhteisymmärrys kerran oltiin Ruutun ja Lappalaisen välillä suullisesti saavutettu, niin mikä ihme siinä on, ettei saman tien tehty sopimusta kirjallisena ja rustattu nimiä alle? Jokseenkin käsittämätöntä "ammattilaisorganisaatiossa" tällainen huolimattomuss/välinpitämättömyys.
Nämä ovat todella vaikeita juttuja. Useinhan ensimmäinen kontakti on juuri suullinen, täytyyhän sitä tunnustella kiinnostusta, molemmin puolin, elikkä jotain täytyy sanoa ennen kuin aletaan kirjoittamaan. Itse sopimuksen ja muiden papereiden nikkarointihan kestää aina jonkun ajan ja siinä ajassa saattaa tapahtua paljon. Monesti riittää että puhelin soi kerran pelaajan kotona. Sen jälkeen suullisilla sopimuksilla ei ole mitään arvoa, tosin ne panevat kiristelemään hampaita jälkeen päin..
Elikkä, suullisen ja sama tien tehdyn sopimuksen välillä on paljon ilmaa.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaanpas tämäkin ketju ylös, eikä vähiten viimeisten tapahtumien takia.

Ruutun tultua bluesiin sisäinen optimistini heräsi, joko vihdoin bluesin organisaatioon ollaan saatu ihminen, joka tajuaa kiekosta jotakin ja jolla on suhteita joita käyttää hyväksi. Alku näyttikin hyvältä, liian hyvältä voitaneen nyt sanoa. Hankinnat onnistuivat kautta linjan ja blues pelasi parasta kiekkoa sitten -98 playoffien. Viime kaudella blues sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja vaikkakin playoffeissa tuli noutaja seitsemännen ottelun ja:lla tulevalle mestarille, niin usko tulevaisuuten oli kova...

03-04 joukkuetta on mainostettu kaikkien aikojen joukkueena, joka on edellä muita. Omalta osin joukkue onkin ollut kaikkien aikojen joukkue, tosin pettymyksenä. Tiilikaisen palkkaamista ihmettelin kaikkien muiden kanssa, mutta en olisi koskaan uskonut hänen olevan samaa tasoa muiden uusien pelaajien kanssa. Ennenkaikkea puolustuspään menetyksiä ei paikattu kauden alkuun mennessä, ei tässä mitään ajattelin. Ruuttu tietää mitä tekee ja vapautuuhan niitä pelaajia kauden mittaan nhl:n alkaessa. Tätä mantraa minä hoin vuodenvaihteeseen asti. Vahvistuksia vaan ei alkanut kuulua. Joukkueeseen palkattiin Rod Sarich. Sator kehui miestä ja ajan kanssa hänestä piti tulla hyvä liigatason pakki. Minä uskoin kokenutta valmentajaa, vaikka kentällä nähtyä Sarichia en uskonut samaksi Sarichiksi, jota Sator oli kehunut. Koko kesä oli puhuttu siitä, miten Calounille tarvittaisiin kunnon sentteri, mielellään puhdas sniper. Joukkueeseen palkattiin, osittain Ylösen loukkaantumisen takia, Bruce Gardiner. Ihmettelin mitä joukkue tekee puolustavalla sentterillä, mutta koska Calounkin oli häntä kehunut, oletin edelleen Ruutun tietävän mitä hän tekee. Kuherrusotteluiden sekä 'en ole vielä kunnossa'-kommenttien jälkeen uskoni Ruuttua kohtaan alkoi pikkuhiljaa hupenemaan. Pelaajia etsitään, mutta markkinat ovat hiljaiset, Ruuttu kertoilee.

03-04 kausi etenee kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaan, joukkue pelaa huonointa kiekkoa sitten Timo Tuomen. Valmentajien rooleja on vaihdettu, mutta mikään ei tunnu auttavan. Ruuttu järjestää 'kriisipalaverin'. Monien muiden blues-fanien tapaan toivon parasta, eli Virran siirtämistä sivuun vastuuvalmentajan paikalta. Joukkueen johto ilmoittaa oelvansa täysin valmennuksen takana. Uskoni Ruuttuun murenee entisestään. Pelaajia etsitään, mutta markkinat ovat hiljaiset, Ruuttu kertoilee.

03-04 kausi tuo Espoolaiseen kiekkoiluun uuden termin, hantta-kiekko, joka alkaa tuottaa tulosta. Peli on aivan karmean näköistä, väki vähenee katsomosta, mutta pisteitä alkaa tulla ja hetken aikaa blues on kuntopuntarin kärjessä. Bednarin huhutaan tehneen sopimuksen bluesiin. Tästäkö tämä vielä lähtee, ajatten. Nousihan tapparakin ilman kotietua mestariksi. Markkinat ovat hiljaisia, mutta Bannister saadaan sentään joukkueeseen.

03-04 tammikuussa blues lähtee rannikkoturneelle, joista ensimmäinen ottelu lukkoa vastaan hävitään hienosta kiristä huolimatta, mutta seuraavana päivänä tiputaan maan pinnalle. 0-8 nokkaan tps:lta. Josko se Ruuttu nyt tajuaisi, että joukkuetta on vahvistettava. Markkinat ovat hiljaisia, Ruuttu kertoilee.

03-04 siirtoraja lähenee, ns. pikkuseurat päästävät tähtensä muualle, esim. Machulda siirtyy Ouluun. Blueskin vahvistuu Lephartilla sekä Philippillä. Anteeksi väärä termi, blues täydentyy. Uskoni Ruuttua kohtaan menee lopullisesti tämän kauden osalta, ehkä lopullisesti.

Mitä ihmettä Ruutulle on tapahtunut? Painaako tj:n virka niin paljon, ettei joukkueen järkevälle kasaamiselle jää aikaa? Koko kausi on hoettu miten pelaajia ei löydy tai löytyneet eivät ole saaneet nimeään paperiin. Kuka tietää onko bluesiin oikeasti edes ollut tulossa yhtään kunnon vahvistusta vai onko Ruuttu vain vihjaillut huomisen ratkaisevan pelaajan x tulon bluesiin, jotta edes kausikortin omistajat vaivautuisivat hallille? Jopa kerran elämässään jääkiekko-ottelussa käynyt tyttöystäväni tajuaa, että joukkueeseen olisi tarvittu vähintään yksi selkeästi kiekollinen puolustaja sekä sniper-tyylinen sentteri.
Salonoja on varmasti ilmoittanut, että tällä kaudella talouspuolella ei saa tulla miinusta viime kausien malliin, mutta ei se voi olla ainoa syy näin huonoon joukkueeseen. Nuorten sisäänajamisesta ollaan taas puhuttu pitkät tovit, mutta Elomojen, Tuomaisen, Hurmeen, näin esimerkkeinä, välillä lähes luokaton pelaaminen ei ole 'auttanut' nuoria yhtään. Tosin eihän se ole Ruutun syy, että irvistelijä laittaa ykköseen Tiilikaisen esim. Tukosen sijaan. Olisi edes annettu nuorille peliaikaa, tuskin he huonommin ainakaan olisivat pelanneet kuin isompaa palkkaa joukkueessa nauttivat.

Tämä kausi voitaneen unohtaa, joten 04-05 kausi on ainakin minulle Ruutun osalta aikamoinen näytönpaikka. Halutaanko Espooseen oikeasti mestaruutta vai jatketaanko samalla hyväksi havaitulla linjalla? Aikamoinen työnsarka miehellä on edessään, jotta saa tänne kasattua joukkueen, joka taistelee tosissaan edes playoffien kotiedusta sekä saa fanien uskon takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös