Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 78 362
  • 355

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Täytyy todeta että eilinen Seattle Viasat-lähetys kokonaisuudessaan oli fiasko. Sekä asiantuntijaraati Nemon johdolla että leijuva selostaja Mäkinen jaksoivat haukkua Chicagoa ihan siihen saakka että pilasivat kyllä fanien tunnelmat täysin koko matsista. Pelit on kyllä paljon kivempi katsella ilman heitä - KIITOS Viasat !
Otetaan vain tähän kiinni, koska sama pisti itseäni aika pahasti korvaan. Kyllähän näistä "huumorijoukkueiden" tai "tankkausjoukkueiden" peleistä aina paistaa sellainen läpi, että taustoja ei ole tehty samalla tavalla kun joidenkin suomalaisjoukkueiden tai mestarikandidaattien joukkueille. Mennään vain helposti sen taakse, että kaikki mitä tehdään on naurettavaa tai jääkiekoa halveksuvaa ja pelikin on ihan karmeaa. Antaahan nämä aika epäammattimaisen kuvan toiminnasta, kun joukkueesta ei löydetä käytännössä mitään hyvää, vaikka siellähän on rosterissa hyvinkin mielenkiintoisia syvyyspelaajia jatkoa ajatellen. Esimerkkeinä nyt vaikka hyökkäyksestä Raddysh, Kurashev ja Entwistle, joista varsinkin kaksi jälkimmäistä pelaavat oikein mainiota alkukautta tai puolustuksesta Filip Roos, joka taisikin olla tosin ainoa, kenestä Mäkinen sanoi mitään positiivista.

Ei sillä, että tällä joukkueella mitään muuta voitettaisiin kuin yksittäisiä pelejä, mutta aika pettynyt olen aina ollut tällaisten runkosarjan häntäjoukkueiden käsittelyyn (Buffalo, Arizona ja nyt viimeisinä kausina Chicago) kun ei näissä peleissä edes oikein näytetä sellaista ammattimaisuutta mitä vaikka Carolinat, Floridat ja Coloradot saavat. Ei sillä, paljon negaahan noihin heikkoihin joukkueisiin liittyy, mutta ei sitä jaksa koko kolmen tunnin lähetystä kuunnella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eihän tuo ottelu mikään laadukas ollut, mutta tosiaan Viasat veti illan kyllä vielä huonommin.

Ensimmäisen 15 minuutin jälkeen ei olisi uskonut, että Blackhawks onnistuu ottelun viemään nimiinsä. Osoittaa joukkueelta kuitenkin luonnetta tämmöiset nousut. Viime kaudella pyyhe olisi heitetty kehään jo hyvissä ajoin. Kauden edetessä tahti varmasti tasaantuu eikä ainakaan eilisen illan kaltaisilla esityksillä montaa ottelua enää voiteta.

Jake McCabesta on muuten sanottava, että pelasi viime kauden lopun jo ihan hyvin ja oli Chicagon parhaita pakkeja ehkä kauden viimeiset vajaat pari kuukautta. Viime kauden perusteella on kovin vaikea arvioida oikein yhtään yksilöä, kun se oli kokonaisuudessaan täydellinen pannukakku koko kausi.

Jos on Blackhawks aloittanut kauden odotuksia paremmin, niin samaa ei voi sanoa IceHogista. Viime yönä jo kolmas peräkkäinen tappio. Tällä kertaa taas Manitobaa vastaan. Arvid Söderblomin nosto Blackhawksin mukaan on toki heikentänyt merkittävästi Rockfordin maalinsuuta, mutta joka tapauksessa peli on siellä hieman hakusessa. Lukas Reichel on tosin ollut tehokas ja neljään peliin on kertynyt kuusi (2+4) pistettä.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Se oli sellainen hupiukot lavalla pt.1. Näitä varmasti tullaan Blackhawksin toimesta näkemään useampi jatko-osa. Onneksi tällä kerralla tanssikutsuun vastasi se kylän toinen kaveri, jolla on kaksi vasenta jalkaa.

Eiköhän tämä tästä normalisoidu. En ylläty, vaikka seuraavaksi nähtäisiin 3-4 ottelun tappioputki.

Seth Jones. En vain ole oikein missään vaiheessa saanut otetta kaverista. Onko lintu vai kala? Turha tässä on ketään erityisesti haukkua, mutta miksi pelaaminen tuntuu välillä samanlaiselta kuin Kanella. Ovat kuitenkin täysin eri tilanteissa uralla. Kane lähdössä(?) pois. Jonesilla pitkä savotta vielä edessä.

Kiitos palstakonkareiden kannustuksesta. Yritän jaksaa/ehtiä joitain ajatuksia jakaa. Täsmennettäköön, että en minäkään usko, että Haukat kannujahdissa vielä muutamassa vuodessa olisi, mutta minun ennustus (haave) oli, että pääsisivät juhlakausina playoff-joukkueeksi. Niin paljon on Blackhawks takavuosina menestystä tarjonnut, että ei liikaa passaa ahnehtia. Minulle riittää nyt aluksi, että tämä hieno seura saataisiin lähivuosina pois täältä huumoriosastolta edes sinne keskikastiin.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Kiitos palstakonkareiden kannustuksesta. Yritän jaksaa/ehtiä joitain ajatuksia jakaa. Täsmennettäköön, että en minäkään usko, että Haukat kannujahdissa vielä muutamassa vuodessa olisi, mutta minun ennustus (haave) oli, että pääsisivät juhlakausina playoff-joukkueeksi. Niin paljon on Blackhawks takavuosina menestystä tarjonnut, että ei liikaa passaa ahnehtia. Minulle riittää nyt aluksi, että tämä hieno seura saataisiin lähivuosina pois täältä huumoriosastolta edes sinne keskikastiin.

Aika vähän tullut itselläkään kirjoiteltua tänne, jälleen kerran, vaikka pelejä tulee väijyttyäkin. Se on hyvä @Duke että olet positiivisella mielellä ja "haaveilet" parin vuoden päästä playoffseista mutta itse en näe sitä oikein mitenkään realistisena.

Lähtö kohtaisesti ajattelen että pitäisi olla hyvä veska, vähintään 1 huippuluokan sentteri, joku koodinimellä "Kane", ja vielä vähintään se 1 huippuluokan pakki. Mielellään sitten siihen lisäksi vielä oikeasti päteviä pelimiehiä, ja syvyyttä.

Chicagolla ei ole nykyisistä hyökkääjistä kenelläkään sopimusta 2-vuoden päästä. Toki sieltä joku / jotkin tulenee jatkamaan, mutta en näe niistä kenenkään pystyvän olemaan isossa roolissa joukkueessa. Lukas Reichel tulenee ottamaan jonkunlaisen roolin, mutta muuten hyökkäyksessä on prospect pool aika köykästä, ainakin niin että olisivat muutamassa vuodessa kärkijätkiä. Sitä ei edes yksi Connor Bedard nosta muutamassa vuodessa hyväksi. Mistä me koko joukkueen hyökkäys uudistetaan parissa vuodessa?

Puolustukseen näen vähän paremmat näkymät. Jos Jones päättäisi alkaa oikeasti siksi ykköspakiksi, ja tuolta junnuista muutama nousisi jollekkin tasolle, ehkä UFA:na joku sisään niin tämän voisi saada toimimaan.

Maalivahdit on niin ihme kapistuksia, että en osaa sanoa miten kukanenkin yrittää edes kehittyä, mutta iso lottovoitto siinäkin pitää tulla jos näistä nykyisistä joku nousee yhtäkkiä kovalle tasolla.

Itseasiassa tarvitaan aika monta lottovoittoa, että tämä joukkue olisi vakavasti otettava playoff-joukkue muutaman vuoden, tai edes 3-4 vuoden sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vika erä jäi Viaplay osalta näyttämättä, mutta kaksi erää pelattiin hyvin Flapaa vastaan ja pisteet jälleen meille. Kanelle kauden eka. Seth Jones osoitti kaksi erää hieman heräämisen merkkejä. Sitä tarvitaan..
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Viaplayn kyykkäämisen takia jäi tosiaan kolmas erä ja Floridan maalit näkemättä, mutta kaksi ensimmäistä erää oli vahvaa tekemistä. Nyt ei jääty heti kättelyssä takamatkalle ja toisen erän jäähysuman selvittäminen oli melkoinen urotyö. Alivoimalle on löydetty tosi hyvät koostumukset ja toimiva tyyli.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Tuli jälkilähetyksenä ihmeteltyä kanssa tämä Chicago-Florida. Kolmannesta erästä näki viaplayn lähetyksellä viimeiset ~ neljä - kuusi minuuttia.

Pelistä: Paljon parempaa puollustusalueen peliä kuin sunnuntaina Seatlea vastaan. Tykkään kyllä joukkueen ilmeestä millä nyt mennään on röyhkeyttä, taklauksia, blokkeja ja laadukkaita laukauksia. Oikeestaan kaikki on parempaa kuin pitkään aikaan kiitos tästä Richardsonille.

Ekassa erässä YV tuotti tulosta kiitos Raddyshin hirmu lämärin. Eka ei meinattu oikein kiekkoa saada alueella mutta kun saatiin niin Floridan nelikko seisoi sinisellä - Kane antaa vierelle Johnsonille joka jatkaa kiekon Raddyshille suoraan. Raddysh kävelee alueelle ja lämäri etuyläseen haukat 1-0. Tän jälkeen aika tasaista menoa eikä paljoa pelikatkoja tullut vaan peli virtasi päästä päähän. Haukat puollusti oman maalin hyvin ja Stalock hoiti suorat vedot. Erän lopussa Kane jätetty ihan yksin B-pisteelle ja Kane laittoi ranteet lukkoo 2-0. Ei löydy oikein moitteita tästä erästä haukkalauman pelistä. Lets go Hawks!

Toisessa erässä peli kääntyi enemmän Floridalle kun haukkalauma istui jäähyboksissa. Ekaan kymmeneen minuuttiin 4x 2min joista eka jäähy oli 2+2min. Av toimi hienosti läpi ottelun niin kuin on tällä kaudella muutenkin toiminut. Tästä yksi sulka uuden haukkaluotsin hattuun. 3-0 maali tuli kun Forsling blockasi viivasta tullee vedon ja jäi jäälle pelaamaan yhdellä jalalla. Kurashev kiertää yhden jalan Forslingin ja pistää backhand-forehand kikan jälkeen kiekon Bobrovskyn kilpikäden yläkulmaan.

Kolmannesta erästä ei oikein kirjoitettavaa löydy kun Viaplayn lähetys rikki. No ei näiden haukkapelien varmaan niin väliä oo kun pelikin on niin huonoa. (Tämä siis vitsi ja lähinnä jatkoa tuohon sunnuntain Prime Time-lähetyksen haukkalauman haukkumiseen). Sen verran kerkes näkeen et Toews paineli tyhjän maalin, kun eka lähtee takamatkalta luisteleen Reinhartia kiinni, saa hänet kiinni - olkapää olkapäätä vastan Sam sivuun ja vanhanaikasella 4-2. Hyvää yötä Florida.

Sitten vähän twittteristä varastettuja statseja: 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nicolas Beaudin kaupattu Montrealiin ja vaihdossa Chicagoon matkaa ECHL-hyökkääjä Cameron Hillis. Beaudinille kaikkea hyvää Montrealiin. Chicagossa homma ei vaan nyt lähtenyt syystä tai toisesta etenemään. Ensin lähti Jokiharju, sitten Boqvist ja nyt Beaudin. Ei onnistunut tuokaan suunnitelma.
 
Nicolas Beaudin kaupattu Montrealiin ja vaihdossa Chicagoon matkaa ECHL-hyökkääjä Cameron Hillis. Beaudinille kaikkea hyvää Montrealiin. Chicagossa homma ei vaan nyt lähtenyt syystä tai toisesta etenemään. Ensin lähti Jokiharju, sitten Boqvist ja nyt Beaudin. Ei onnistunut tuokaan suunnitelma.

Muistanko oikein, että jokunen vuosi sitten Chicagon tulevaisuuden puolustukseen (jälkeen Keithin ja Seabrookin) top neloseen piirreltiin Boqvistin, Jokiharjun, Beaudinin ja Mitchellin nimet. Noista kolme ensin mainittua on, kuten sanoit, poistuneita ja Mitchellin kehityskin on sakannut. Hyvä osoitus siitä, miten hankalaa tulevaa corea on kirjoittaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Nicolas Beaudin kaupattu Montrealiin ja vaihdossa Chicagoon matkaa ECHL-hyökkääjä Cameron Hillis. Beaudinille kaikkea hyvää Montrealiin. Chicagossa homma ei vaan nyt lähtenyt syystä tai toisesta etenemään. Ensin lähti Jokiharju, sitten Boqvist ja nyt Beaudin. Ei onnistunut tuokaan suunnitelma.
Eihän nämä tällaiset kaupat mitään hurraahuutoja herätä kun ekan kiekan peluri vaihdetaan pienikokoiseen kolmoskiekan varaukseen.
Evan Barratt treidattiin myös Flyersiin pikkumiespakkiin Cooper Zech (molemmat 23-vee).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Muistanko oikein, että jokunen vuosi sitten Chicagon tulevaisuuden puolustukseen (jälkeen Keithin ja Seabrookin) top neloseen piirreltiin Boqvistin, Jokiharjun, Beaudinin ja Mitchellin nimet. Noista kolme ensin mainittua on, kuten sanoit, poistuneita ja Mitchellin kehityskin on sakannut. Hyvä osoitus siitä, miten hankalaa tulevaa corea on kirjoittaa.

Muistat oikein. Näinhän tuota piirreltiin täällä ja toimistolla. Tuossa nelikossa oli lähtökohtaisesti jo sellainen valuvika, että kovin pienikokoisia ovat jokainen. Bowmanilla ja Kelleyllä oli joku visio tästä varmaan. Vahvat huhut kertoivat, että Beaudin oli aikanaan yksinomaan Kelleyn valinta ja päätös. Mark Lazerus tiesi Beaudinin olevan Chicagon tutkassa jo ennen varsinaista varausta. Mitchellillä nyt on vielä mahdollisuudet lunastaa hänen kohdistettuja odotuksia, jotka ovat tosin laskeneet tässä vuosien varrella. Viime kausi oli steppi oikeaan suuntaan. Nyt loukkaantuminen tuli melkein pahimpaan mahdolliseen aikaan.

Beaudinista on sanottava, että hän saattaa vielä pelata NHL:ssä. Montrealin puolustukseen murtautuminen ei ole tällä hetkellä mikään mahdottomuus. Beaudinin vahvuus on siinä miten näkee kenttää ja pystyy antamaan oivaltavia syöttöjä silloin tällöin. Miinuksena koko, liike ja kiekoton pelaaminen.

Barrattin piti olla seuraava Bolland tai vaikkapa Shaw, mutta hänen kohdallaan luistelu on niin vajavaista nyky NHL:n tasolle, että ei vaan riitä. Beaudin nyt voi olla sellainen rajatapaus NHL:n ja AHL:n välillä. Kuten tuossa twiitissä todettiin, niin Chicago halusi antaa molemmille uuden alun muualla/kotiseuduillaan. Davidsonin visioimaan tulevaisuuden haukkoihin kummallakaan ei ollut enää asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olihan viihdyttävä peli Oilersia vastaan. Harmi vain, kun käteen ei jäänyt mitään. Ylivoima toimi taas hyvin, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut tehdä enemmäkin maaleja. Alivoima oli huteraa, mutta Edmontonilla vain sattuu olemaan toi 97, jolle ei saisi antaa näin paljon aikaa ja tilaa tehdä taikojaan. Erien aluissa oli taas viime kaudelta tuttua huolimattomuutta. Kaiken kaikkiaan kuitenkin positiiviset fiilikset tappiosta huolimatta. Tässä ollaan ihan hyvin pärjätty kahta mestarisuosikkia vastaan. Ihan hyvää tekemistä tankkiporukalta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kapteenin kiekollinen huolimattomuus maksoi lopulta kovan hinnan tässä ottelussa. Muuten kyllä täytyy todeta, että Toewsin pelaaminen on ollut huomattavasti viime kautta parempaa ja pirteämpää. Seitsemään peliin neljä maalia ja tekeminen näyttää siltä, että kapteeni oikeasti välittää mitä jäällä tapahtuu. Richardson on ehtinyt jo kehumaan Toewsin johtajuutta jään ulkopuolella. Pitäisi jättää jo huomioimatta, mutta kyllä taas ärsytti Mäkisen heitot Kimanttia-podcastissa koskien esimerkiksi Toewsia. Kaikki joukkuetta läheltä seuraavat tahot näkevät asian täysin toisin, mutta Antti nyt on tunnettu tuuleen huutelija.

Tyler Johnson oli nyt sivussa, mutta onneksi Johnsoneja rosterissa riittää. Reese tuli ja kiitti tehden uransa toisen maalin. Tylerin nilkka sai Floridaa vastaan osumaa, mutta onneksi kyseessä ei ole mikään paha vamma eikä hänen oleteta olevan pitkään sivussa. Tylerin alku on ollut pirteä ja hän on yksi tämän joukkueen johtavista hahmoista.

Seth Jones on hieman ristiriitainen hahmo. On vaikea suhtautua häneen objektiivisesti tuon massiviisen sopimuksensa vuoksi ja onhan se nyt selvää, ettei hän ole tuon sopimuksen tasoinen pelaaja. Offensiiviset kyvyt ovat ihan huippuluokkaa, mutta kiekoton peli on välillä kyllä jokseenkin turhauttavaa katsottavaa. Paljon hyvää, mutta paljon jättää myös toivomisen varaa hänen pelaamisensa. Hauska tilasto tällä hetkellä muuten, että molemmilla Jonesin veljeksistä on 0+3=3 pistettä. Caleb on tosin pelannut kaksi peliä vähemmän ja tehotilastossa +4, kun taas isoveljellä tuo lukema on saman verran pakkasella.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Ryöstö oli lähellä Buffalossa, mutta kahden maalin johtoa ei osattu puolustaa viimeisellä kympillä. Söderblom väläytteli muutaman kerran räpyläänsä, mutta ei pystynyt venymään ratkaisuhetkillä. Kelpo peli kuitenkin ruotsalaisella. Maalit tehtiin äijämäisellä maalinedustapelillä, joka sopii hyvin tämän kauden joukkueen ja Richardsonin profiiliin.

Dickinsonin ketju hajotettiin, kun Kurashev siirtyi Toewsin ketjuun. Blackwell oli kuitenkin varsin pirteä korvaaja ja Katchouk teki kausidebyyttinsä nelosessa. Pakistossa Richardson palkitsi McCaben alkukauden hyvistä otteista ylennyksellä ykköspariin ja töitä siinä riittikin, kun Seth Jones pelasi taas puolivaloilla.

Domin ketju oli taas pulassa omassa päässä, mutta hyökkäyksessä jatkui nousujohteinen tekeminen. Kanella oli pari maukasta tonttia, mutta ei maistunut tällä kertaa. Valuviat näkyvät joukkueessa, mutta kokonaisuutena paljon parempaa peliä, mitä ennen kautta odotettiin/pelättiin. Jos joukkueelta odottaisi enemmän, niin tällaiset lopun sulamiset harmittaisivat enemmän.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Valuviat näkyvät joukkueessa, mutta kokonaisuutena paljon parempaa peliä, mitä ennen kautta odotettiin/pelättiin. Jos joukkueelta odottaisi enemmän, niin tällaiset lopun sulamiset harmittaisivat enemmän.
Näinhän se on. Ainoa asia mikä nyt vähän hiertää tässä on nimenomaan tuon Seth Jonesin pelaaminen omassa päässä. Olipahan taas melko lapanen. Mitään ihmeitä en häneltä odota, mutta paremmin pitää jatkossa pelata. Söderblomille kunniakkaat 41 torjuntaa ja tilastojen mukaan 14 vaaralliselta paikalta. Viimeksi tälläinen tilasto on nähty Blackhawksin maalilla Ben Popen mukaan Corey Crawfordilta helmikuussa 2020.

*
AHL:n puolella IceHogs alkaa saamaan juonesta kiinni. Nyt tuli jo toinen peräkkäinen voitto ja tällä kertaa selvin 8-2 numeroin Belleville Senatorsista. Ottelun parhaana palkittu Lukas Reichel tehtaili 2+1 ja kuudessa pelissä saksalainen on tehoillut 4+6=10 pisteen verran.

Blackhawksin viime kesän kolmannen kierroksen varaus Gavin Hayes on päässyt myös mukavasti pisteiden makuun OHL:ssa. Hayesille viime yönä 2+1 Flint Firebirdsin voittaessa runsasmaalisessa pelissä Oshawa Generalsin 8-7. Kahteentoista peliin Hayesilla komeilee tilastoissa 8+7=15 lukemat. Hayes pääsee nauttimaan ainakin ylivoimalla Rangersin ykköskierroksen varauksen vuodelta 2021 Brennan Othmannin avuista. Mikäli muuten Patrick Kane päätyisi Rangersiin, niin Brennan Othmann olisi yksi palanen jonka toivoisin paluupostissa Chicagoon.

NCAA:n puolella Wyatt Kaiser kärsi pelikieltonsa ja palasi kentille tehokkana. Kahdessa peräkkäisessä pelissä tehnyt nyt maalin ja viime pelissä Cornellia vastaan sai tililleen syöttöpisteen Dominic Jamesin maaliin. Drew Commesso palasi myös maalille Bostonin voittaessa jatkoajalla Mass.-Lowellin 2-1. Commessolle merkittiin ottelussa 29 torjuntaa. Joista yksi jatkoajalla tähän tapaan:

 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Pari vuotta sitten sitä innokkaana ajatteli numeron #4 pelaavan itsensä muidenkin haukkafanien sydämiin, kun sattui olleen jo tuolloin yksi omista suosikkipelaajistani. Miten sitä voikaan mennä näin pahasti vihkoon.

Hjalmarssonin pelinumerolla pyyhitään takapuolta tällä hetkellä aika näyttävästi. Seth Jones on tällä hetkellä aivan karmaiseva.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pari vuotta sitten sitä innokkaana ajatteli numeron #4 pelaavan itsensä muidenkin haukkafanien sydämiin, kun sattui olleen jo tuolloin yksi omista suosikkipelaajistani. Miten sitä voikaan mennä näin pahasti vihkoon.

Hjalmarssonin pelinumerolla pyyhitään takapuolta tällä hetkellä aika näyttävästi. Seth Jones on tällä hetkellä aivan karmaiseva.

Hyvähän tuolla on olla ainakin yksi tuollainen kovapalkkainen pelaaja, joka helpottaa seuraavina vuosina palkkalattiaan pääsemisessä. Luotan, että Jones tuosta vielä parantaa. Samalla tavalla kävi viime kaudellakin, että aloitti kehnosti, mutta paransi sitten huomattavasti otteitaan kauden edetessä. Ossi Väänänen kuvaili hyvin Viasatin studiossa Jonesia, että hänellä on kaikki ominaisuudet olla huippupakki, mutta tietynlainen ilkeys pelaamisesta puuttuu.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Sellainen halloween-peli Wildia vastaan. Kauhua toivat maalin jälkeiset vaihdot. Kaksi johtoa menetettiin alle 40 sekunnissa. Siihen vastapainoksi kauden toistaiseksi hienoin maali Athanasioulta ja Domin miehekäs kurinpalautus Jostille, kun meni vähän rumasti taklaamaan Kanea.

Seth Jones tippui muutaman viikon sairaslomalle murtuneen peukalon takia. Jack Johnson nousi korvaajaksi ykköspariin ja tosi surullista, että Jonesin poissaoloa ei edes huomannut. Muissa joukkueissa tuon palkan ja roolin puolustajan menettäminen olisi katastrofi, mutta ei meillä. Kiitos tästäkin Stan.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tasainen vääntö Islandersia vastaan, mutta ei ihan riittänyt. Alussa tarjottiin hopeatarjottimella hyvää starttia peliin, kun Cizikas ajettiin ulos Stalockin lanaamisesta, mutta se sekoitti enemmän haukkojen peliä kuin vieraiden. Peli saatiin rullaamaan oikeille raiteille vasta toisen erän loppupuolella. Islandersin työmiehiä vastaan pitäisi tehdä kaksinverroin hommia, mutta jäi vähän vajaaksi. Otteluruuhka alkaa ehkä näkyä. Jäähykontrolli pitää ainakin saada paremmaksi. Ihan liikaa otetaan turhia, vältettävissä olevia jäähyjä. Alivoima on toiminut hyvin, mutta ei sekään kestä ekan erän tapaista jäähysumaa.

Pelaajista ihastelen Filip Roosin esiinmarssia. Hän on ottamassa vähitellen Jonesin paikan avauspelissä ja jopa ylivoimalla. Uran avausmaali oli parikin kertaa lähellä, mutta ei vielä osunut.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksilla mielenkiintoinen tilanne tällä hetkellä maalivahtien osalta, kun neljästä NHL-sopimuksen omaavasta kassarista Söderblom on ainoa terveiden kirjoissa. Davidsonin kannattanee soitella paikalliset tilitoimistot läpi, jos sieltä löytyisi vaikka varakassariksi joku pätevä kirjanpitäjä.

*
WHL:ssä pelattiin viime yönä viiden pelin kierros ja Blackhawksin varauksista ainakin puolustajat Nolan Allan sekä Kevin Korchinski olivat tositoimissa. Nolan Allan iski Prince Albert Raidersille 1+1 tauluun 5-4 voittoon päättyneessä pelissä Tri-City Americansia vastaan. Kevin Korchinskille 0+3 tehot Seattle Thunderbirdsin pöllyttäessä tällä kertaa Prince George Cougarsin 6-3.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Blackhawksilla mielenkiintoinen tilanne tällä hetkellä maalivahtien osalta, kun neljästä NHL-sopimuksen omaavasta kassarista Söderblom on ainoa terveiden kirjoissa. Davidsonin kannattanee soitella paikalliset tilitoimistot läpi, jos sieltä löytyisi vaikka varakassariksi joku pätevä kirjanpitäjä.

Saatte Dobbyn for future considerations. Vähän vitsi huumoria. Jännä nähdä kyllä, että mitä Davidson tekee molareiden suhteen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No sehän kävi rivakasti. Tank on!
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Se on kiirettä pitänyt ja pelit tullut vakoiltua enempi vähempi jälkilähetyksinä. Pitänyt pysyä palstalta piilossa, ettei olisi tulokset paljastuneet. Niinpä muodoin en ole päässyt kirjoittelemaankaan. Mutta väliäkö hällä sillä selvästi samoja pelejä olemme katselleet, kun takautuvasti olen foorumia lukenut. Wiesellike kirjoitti ansiokkaasti melkein sanasta sanaan Wild-pelin jälkeen mitä olisin S.Jonesista tullut tänne kirjoittamaan.

Sitkas on joukkue. Tuskin vastustajat enää takki auki lähtevät Haukkoja vastaan sillä mielellä, että tankkijoukkue vastassa, mutta silti tuntuu olevan tiukassa saada Haukoilta pisteitä.

Jospa logo-asiassa oltaisiin saatu jonkinlainen välirauha aikaiseksi. Toki muutkin seurat näitä natiivikunnioituspäiviä varmaan järjestävät, mutta kun meillä on tämä kipupisteasia, niin onhan tällainen päivä meidän seuralle vielä isompi juttu ja tarkemmin suurennuslasin alla.

Nämä on niin herkkiä asioita, että eivät nuo alkuperäiskansan edustajat lähtisi tuonne hyppimään, jos olisi vähänkin riskiä, että homma kääntyy sirkusesityksen ja töllistelyn puolelle. Eräs alkuperäisamerikkalaistaiteilija oli suunnitellut Stalockin maskin (jota saatiin ihailla valitettavan vähän) ja erätauolla oli tanssittu päälikkö Black Hawkin kunniaksi. Jos he ajattelisivat, että tässä hypätään valkoisen sortorakenteen pillin mukaan ja tuetaan logoa, joka on hankittu kulttuurillisella omimisella, niin eiväthän he tuonne lähtisi.

Mieltä lämmittää tällainen natiivien kunnioitus (kun itselläkin on oman maamme natiiviverta) ja selvästi lämpimän oloinen yhteistyöhenki seuran ja alkuperäisväestön välillä. Varmaan heistäkin löytyy pieni radikaaliporukka, joka ei logon käyttöä hyväksy vieläkään, mutta vaikuttaisi, että ainakin maltillinen enemmistö olisi nyt hyvässä hengessä hyväksymässä logon käyttöä (toistaiseksi). Ehkä saadaan jokunen vuosi vielä tästä hienosta logosta nauttia.
 

Blackhawker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät
Heitänpä tällaisen näkökulman liittyen Seth Jonesiin:

Sopimus on totta vie kallis, mutta ei niin katastrofaalinen kuin äkkiseltään luulisi.

Tiettyjen palstalaisten optimismista huolimatta tosiasia on se, että rebuild on yleensä varsin pitkä prosessi. Poikkeuksena ehkä voidaan mainita Avalanche tai Rangers, mutta on siitä MacKinnoninkin draftaamisesta jo yhdeksän vuotta. Rangersia taas on siunailtu suurkaupunkiasemalla (Panarin&Fox).

Hawksilla ei ole nykykokoonpanossa yhtään tulevaisuuden runkopelaajaa. Nykyisille junnuille voi aivan hyvin käydä vielä beaudinit tai boqvistit, ei ole olemassa mitään takeita siitä, että näistä jätkistä tulee meidän MacKinnon. Meidän MacKinnon on todennäköisesti vielä draftaamatta.

Vielä siitä Seth Jonesin sopimuksesta. Tämän kauden jälkeen sitä on jäljellä seitsemän vuotta. En millään jaksa uskoa, että Blackhawks olisi jo seitsemän vuoden päästä palkkakatto-ongelmien kanssa painiva playoff-joukkue. En millään jaksa uskoa, että me ollaan siihen mennessä löydetty 4-6 tulokassopparinsa pois pelannutta tähtikategorian pelaajaa, jotka ovat omaa kymppimillistään vailla.

Niin kuin yllä esitettiin, Jonesin sopimus tulee vain auttamaan Hawksia pysymään palkkalattian yläpuolella. Ja tietty vanhenevan Jonesin oman pään tunarointi auttaa pysymään draft-lotteryn kärkikahinoissa vielä monta vuotta. Se on tietty varsin surullinen perintö kiekkoilijalta, mutta enpä jaksa monimiljonääriä sääliä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös